abonnement Unibet Coolblue
pi_180604390
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?
  vrijdag 20 juli 2018 @ 11:30:40 #2
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_180604540
Dank. ;-)

Waar en wanneer: Restaurant Héroine, gisteren
Het eten: we kozen voor het 7-gangen menu (¤63) met bijpassend (half) wijnarrangement (¤4 per glas). 4-gangenmenu is ¤45, maar wij willen altijd zoveel mogelijk proeven en we hadden hongerrrrr.

We begonnen met drie amuses. Vooral de geitenkaas met biet was haast orgastisch. Tijdens het nuttigen heb ik denk ik 5 keer gezegd dat ik lyrisch was. Vervolgens heb ik dat nog drie minuten volgehouden. Wat. Een. Smaak. Bom. Mijn vriendin was vooral lovend over de taco; die kwam bij mij iets minder aan omdat de slok van mijn aperitief de smaak afvlakte; foutje mijnerzijds dus. Ik was bang dat het hierna alleen nog maar tegen kon vallen.



maisbrood | cepesboter | zomertruffel
bosbiet | geitenkaas | zwarte kardemom
mulled pork | yoghurt | koriander | zwarte bonen | komkommer


Dat was niet zo. Wat volgde was een menu vol met smaken. De kabeljauw was zo enorm compleet qua textuur en smaak. Dit gerecht zat wel hoog in de zuren, maar juist dat maakte het voor mij een van de lekkerste gerechten die ik ooit heb gegeten. Ditzelfde gold voor de sesam met het eitje; zo belachelijk romig en vol van smaak, dat ik er dit keer sprakeloos van werd.



kabeljauw | gerookte avocado | groene asperges | kombu | ponzu
zwarte sesam | kapucijner miso | 62* ei | oesterzwam | peterselie


Alle andere gerechtjes waren ook zo mooi compleet. Ze bevatten zoveel componenten dat ik de helft na het serveren alweer was vergeten (de wijn deed zijn ding weer), maar gelukkig kregen we na afloop de menukaart. Deze krijg je vooraf niet te zien; je kiest het aantal gerechten dat je wilt en vervolgens krijg je dat geserveerd. Prima, lekker laten verrassen, daar houden wij van.



buikspek | choi sam | creme fraiche | mierikswortel | wilde rijst
langoustine | koolrabi | groene aardbei | yuzu | verveine


Er was één minpuntje: de kippenlever bij de parelhoen was net iets teveel. Lekkere sterke smaak, maar als je niet een hap van alles nam, was het erg overheersend. Vind ik prima, mijn vriendin heeft niet alles op. Moet je dus net liggen. Het mooie hierbij was wel wederom dat je met een hap van alles een perfecte balans had van zacht vlees, zoute jus, hartige lever en zoetzure wortel/abrikoos.



parelhoen | kippenlever | wortel | abrikoos | nikka coffey grain
kruisbes | vlierbloesem | gin | peer | lever | citrus


De kruisbes leverde een heerlijk fris nagerecht op, helaas ben ik daarna vergeten een foto te maken van de witte perzik met ingelegde pruim. Dit zag er met de hoge meringueschotsen erg mooi uit, maar nu hadden we echt teveel wijn op. Die halve glazen zijn namelijk geen halve glazen, maar 70%-glazen. Ik baal er overigens nog steeds van, die ontbrekende foto.

witte perzik | pruim | jasmijn | mezcal | rozenwater

Impressie: over het eten ben ik dus zeer te spreken, het was heul erg lekker. Perfecte samenhang van ingrediënten en mooi geserveerd. De bediening was wel enigszins bijzonder: een serveerster was heel ingetogen, een ander was een tikje alternatief en weer een ander liep er heerlijk casual bij. Beetje bijzonder dus, maar het past wel heel goed bij het restaurant. De inrichting was wel leuk, zoals Robin eerder al zei was de akoestiek echter slecht.

Cijfer: 9,3. Dit was na Fred het beste dat ik ooit heb gegeten, nog voor Parkheuvel dus. Het waren wel heel erg sterke smaken, waar het bij Fred en Parkheuvel allemaal veel subtieler was. Nu vind ik allebei lekker, maar dit misschien nog net iets meer. Alleen was Fred toch een klein tikkeltje beter, maar ook hier was de complexiteit hoog en de samenstelling verschrikkelijk goed.

Qua prijsstelling vind ik het overigens ook meer dan prima; grote kans dat we hier vaker gaan eten, want we wonen op vijf minuutjes lopen.
  vrijdag 20 juli 2018 @ 11:50:45 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180604954
Het water liep in mijn mond bij het lezen en de foto's. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 20 juli 2018 @ 12:00:13 #4
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_180605131
Ik vind het altijd zo knap dat jullie alle gangen en ingrediënten onthouden. Of schrijven jullie dan mee terwijl de bediening praat?

Ik ben na een uur al weer kwijt wat ik exact gegeten heb. Doet niets af aan het genot trouwens. :P

[ Bericht 0% gewijzigd door Duderinnetje op 20-07-2018 12:26:56 ]
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 20 juli 2018 @ 12:02:45 #5
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_180605178
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 12:00 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik vind het altijd zo knap dat jullie alle gangen en ingrediënten onthouden. Of schrijven jullie dan mee terwijl de bediening praat?

Ik ben na een uur al weer krijt wat ik exact gegeten heb. Doet niets af aan het genot trouwens. :P
Stond nu in mijn verslag ;) We kregen een menukaart met alles erop, dat konden we meenemen en dat heb ik dus overgenomen. Anders schrijf ik het inderdaad soms op, of ik zoek het terug op de site als het daar te vinden is. Alles onthouden lukt mij nooit. Foto's helpen wel mee, want op de foto zie je natuurlijk ook wel grotendeels wat je gegeten hebt.
  vrijdag 20 juli 2018 @ 12:04:52 #6
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180605234
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 11:30 schreef vinnypassy het volgende:
grote kans dat we hier vaker gaan eten, want we wonen op vijf minuutjes lopen.
Ja, maar let op, ze veranderen niet vaak van menu. Ik was daar een beetje verbolgen over. Als het dan geen wisselend verrassingsmenu is, dan kun je ook gewoon een menukaart maken. Zodat je kunt checken of de kaart al veranderd is voor je weer langs gaat. Maar goed, als je het weet, dan weet je ook dat je minstens 6 weken (geloof ik) moet wachten voro een volgende bezoekje. Maar stom is het wel. Wij zijn nu al een tijd niet geweest, gewoon omdat je niet bijhoudt "of het alweer kan".
  vrijdag 20 juli 2018 @ 12:11:45 #7
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_180605393
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 12:04 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, maar let op, ze veranderen niet vaak van menu. Ik was daar een beetje verbolgen over. Als het dan geen wisselend verrassingsmenu is, dan kun je ook gewoon een menukaart maken. Zodat je kunt checken of de kaart al veranderd is voor je weer langs gaat. Maar goed, als je het weet, dan weet je ook dat je minstens 6 weken (geloof ik) moet wachten voro een volgende bezoekje. Maar stom is het wel. Wij zijn nu al een tijd niet geweest, gewoon omdat je niet bijhoudt "of het alweer kan".
Ja, maar vaker is bij ons ook niet om de twee weken hoor. ;) Denk nog een keer of 2 in de komende anderhalf jaar ofzo.

Ik las trouwens jouw review nog even terug waarin je vergeleek met De Jong. Op basis van jouw ervaring en loftuitingen wilde ik daar al graag heen, nu nog iets meer. Dus die wil ik dit jaar liefst ook nog afstrepen. :)
  vrijdag 20 juli 2018 @ 12:12:47 #8
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180605411
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 12:11 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Ja, maar vaker is bij ons ook niet om de twee weken hoor. ;) Denk nog een keer of 2 in de komende anderhalf jaar ofzo.

Ik las trouwens jouw review nog even terug waarin je vergeleek met De Jong. Op basis van jouw ervaring en loftuitingen wilde ik daar al graag heen, nu nog iets meer. Dus die wil ik dit jaar liefst ook nog afstrepen. :)
Ben je nou nog steeds niet bij de Jong geweest? o|O
  vrijdag 20 juli 2018 @ 12:27:43 #9
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_180605695
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 12:02 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Stond nu in mijn verslag ;) We kregen een menukaart met alles erop, dat konden we meenemen en dat heb ik dus overgenomen. Anders schrijf ik het inderdaad soms op, of ik zoek het terug op de site als het daar te vinden is. Alles onthouden lukt mij nooit. Foto's helpen wel mee, want op de foto zie je natuurlijk ook wel grotendeels wat je gegeten hebt.
Oh dat is inderdaad handig, zo'n meeneem-menu. :)
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 20 juli 2018 @ 12:29:00 #10
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180605709
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 12:27 schreef Duderinnetje het volgende:

Oh dat is inderdaad handig, zo'n meeneem-menu. :)
Als we het menu niet meekrijgen, dan maak ik er voor onszelf vaak gewoon even een foto van.
Idem met het etiket van een fles wijn.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 20 juli 2018 @ 12:33:08 #11
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_180605778
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 12:29 schreef golfer het volgende:

[..]

Als we het menu niet meekrijgen, dan maak ik er voor onszelf vaak gewoon even een foto van.
Idem met het etiket van een fles wijn.
O ja, dat kan natuurlijk ook. Een foto maken van het menu. Aan zoiets zou ik werkelijk niet denken. Maar dat doe je ook alleen omdat je een recensie wilt schrijven, neem ik aan.

Ik zou er zelf geen zin in hebben, aan die administratie in woord en beeld, tijdens een leuk diner. Maar als je blogt is het noodzakelijk natuurlijk. Dan zit je er ook met een andere opzet.

Geeft wel te denken hoe ze dat vroeger deden! Inderdaad notities maken naast het bord, vrees ik!
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 20 juli 2018 @ 12:36:32 #12
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180605831
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 12:33 schreef Duderinnetje het volgende:

Geeft wel te denken hoe ze dat vroeger deden! Inderdaad notities maken naast het bord, vrees ik!
Zo zijn wij ooit ook begonnen, inderdaad. Toen we nog geen foto's van het eten maakten. Gewoon een klein notitieblokje en dan steekwoorden opschrijven.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 20 juli 2018 @ 13:12:18 #13
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_180606372
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 12:36 schreef golfer het volgende:

[..]

Zo zijn wij ooit ook begonnen, inderdaad. Toen we nog geen foto's van het eten maakten. Gewoon een klein notitieblokje en dan steekwoorden opschrijven.
Ik zou zó naar uit eten gaan als ik huiswerk bij me had. Heb nooit begrepen dat andere mensen, buiten betaalde en professionele recensenten, zó hun avonden willen doorbrengen. Waaróm zou je administreren? :D Ik zal dat nooit helemaal begrijpen, denk ik. Ik ben een liefhebber van uit eten gaan en we gaan héél vaak. Maar waarom leg je zoiets vast? Wat is de lol daarvan?

Ik denk dat we er ook helemaal niet zo veel verstand van hebben. Particuliere recensies zijn nagenoeg altijd 'verslagen' en absoluut geen recensies die de boel in (cultureel/historisch) perspectief plaatsen of beschouwen. Je steekt van die particuliere meningmakerij doorgaans niks op.

Jullie recensies zijn eigenlijk ook verslagen, zie ik. Maar dat is ook oké voor jullie, denk ik? Of wat willen jullie ermee?
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 20 juli 2018 @ 13:21:36 #14
131800 Tarado
capô de fusca
pi_180606503
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 12:33 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

O ja, dat kan natuurlijk ook. Een foto maken van het menu. Aan zoiets zou ik werkelijk niet denken. Maar dat doe je ook alleen omdat je een recensie wilt schrijven, neem ik aan.

Ik zou er zelf geen zin in hebben, aan die administratie in woord en beeld, tijdens een leuk diner. Maar als je blogt is het noodzakelijk natuurlijk. Dan zit je er ook met een andere opzet.

Geeft wel te denken hoe ze dat vroeger deden! Inderdaad notities maken naast het bord, vrees ik!
ik doe het zelf ook niet omdat het gewoon teveel afleidt en goeie foto's maken is ook moeilijk maar altijd leuk om verslagen van anderen te lezen die het wel doen.
  vrijdag 20 juli 2018 @ 13:27:29 #15
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_180606603
Ik vind het leuk om te schrijven en mijn ervaring te delen. Liefst zou ik geen foto's nemen, daar ben ik ook eigenlijk helemaal niet van, maar het is wel leuk om af en toe terug te kijken naar hoe het eruit zag. Dit doen we niet altijd trouwens, maar wel bij de exclusievere diners. Voelt dan achteraf een beetje net als een reisverslag; dat vind ik ook leuk om heel af en toe naar terug te kijken of te lezen - en dat doe ik dus ook met mijn eetverslagen.

Overigens leidt 1 foto niet af. Sterker; ik heb pas gelezen dat het maken van foto's het eten lekkerder maakt, omdat je bij het wachten meer stofjes aanmaken waarvan je gaat watertanden.
  vrijdag 20 juli 2018 @ 13:31:14 #16
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180606653
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 13:12 schreef Duderinnetje het volgende:

Jullie recensies zijn eigenlijk ook verslagen, zie ik. Maar dat is ook oké voor jullie, denk ik? Of wat willen jullie ermee?
We doen het al ruim 14 jaar. Voor onszelf en voor veel meelezende geïnteresseerden en zelfs tegenwoordig voor de restauranthouders die onze site beginnen te kennen en nieuwsgierig zijn naar onze recensies.

En uit eten gaan vinden we nog altijd erg leuk.
Verder heeft niemand er last van.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 20 juli 2018 @ 13:33:38 #17
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_180606682
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 13:31 schreef golfer het volgende:

[..]

We doen het al ruim 14 jaar. Voor onszelf en voor veel meelezende geïnteresseerden en zelfs tegenwoordig voor de restauranthouders die onze site beginnen te kennen en nieuwsgierig zijn naar onze recensies.

En uit eten gaan vinden we nog altijd erg leuk.
Verder heeft niemand er last van.
ja ik snap wel dat de restauranthouders er blij mee zijn! :D

Maar het zijn geen recensies. Wél leuke verslagen. :) En doorgaans een 8 / niet echt een scire als het ook maar een beetje oké was. Dat is een mooie gemiddelde score en gratis promotie. :)

[ Bericht 5% gewijzigd door Duderinnetje op 20-07-2018 13:43:45 ]
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 20 juli 2018 @ 13:41:59 #18
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_180606829
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 13:27 schreef vinnypassy het volgende:
Ik vind het leuk om te schrijven en mijn ervaring te delen. Liefst zou ik geen foto's nemen, daar ben ik ook eigenlijk helemaal niet van, maar het is wel leuk om af en toe terug te kijken naar hoe het eruit zag. Dit doen we niet altijd trouwens, maar wel bij de exclusievere diners. Voelt dan achteraf een beetje net als een reisverslag; dat vind ik ook leuk om heel af en toe naar terug te kijken of te lezen - en dat doe ik dus ook met mijn eetverslagen.

Overigens leidt 1 foto niet af. Sterker; ik heb pas gelezen dat het maken van foto's het eten lekkerder maakt, omdat je bij het wachten meer stofjes aanmaken waarvan je gaat watertanden.
Ach hou toch op. Je zit toch niet lekker onbedaarlijk te kletsen als je foto's van je bord zit te maken. Waar las je dat? In de Lekker zeker? Wie maakte je die onzin wijs? En geloof je het zelf?
Ik zou er niet aan denken foto's te nemen als ik geriefelijk zit te eten. Vreet het op en sla het eventueel op in je herinnering. Je zou het liefst géén foto's nemen, schrijf je. Nou. Doe dat dan ook niet. Jezusmina zeg.

Ik zou het als restauranthouder ook vreselijk vinden, dat foto-paupergedrag. |:(
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 20 juli 2018 @ 13:44:00 #19
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180606860
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 13:33 schreef Duderinnetje het volgende:

ja ik snap wel dat de restauranthouders er blij mee zijn! :D

Maar het zijn geen recensies. Wél leuke verslagen. :) En doorgaans een 8 als het ook maar een beetje oké was. Dat is een mooie gemiddelde score.
Op onze eigen recensiesite geven we geen cijfers, dus hoe je daarbij komt?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 20 juli 2018 @ 13:46:53 #20
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_180606922
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 13:44 schreef golfer het volgende:

[..]

Op onze eigen recensiesite geven we geen cijfers, dus hoe je daarbij komt?
nee daar zijn jullie mee gestopt. Maar wat bepaalt de waarde van je recensie dan? Het zijn dus geen recensies. Het zijn verslagen zonder waardeoordeel. Ik heb er wel eens in gezocht, maar kreeg geen enkel gefundeerd oordeel over een reastaurant waarop ik een besluit kom nemen. Dat is toch jammer, als je zo veel kennis en ervaring in pacht hebt?
Ik zou graag diepaandere beoordelingen van jullie lezen. Ik hecht daat wel waarde aan namelijk.
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 20 juli 2018 @ 13:51:54 #21
131800 Tarado
capô de fusca
pi_180607020
mijn favoriete blogster is ermee gestopt helaas, die nam ik wel serieus

http://www.elizabethonfood.com/
  vrijdag 20 juli 2018 @ 13:53:52 #22
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180607057
Nogmaals, we doen het voor onszelf.
Het is net zo relevant als jullie verslagen over de Franse meiden of de campervakantie.
Als je professionele recensies wilt hebben laten we ons graag sponsoren of betalen voor meer diepgang. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 20 juli 2018 @ 14:08:14 #23
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_180607338
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 13:41 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Ach hou toch op. Je zit toch niet lekker onbedaarlijk te kletsen als je foto's van je bord zit te maken. Waar las je dat? In de Lekker zeker? Wie maakte je die onzin wijs? En geloof je het zelf?
Ik zou er niet aan denken foto's te nemen als ik geriefelijk zit te eten. Vreet het op en sla het eventueel op in je herinnering. Je zou het liefst géén foto's nemen, schrijf je. Nou. Doe dat dan ook niet. Jezusmina zeg.

Ik zou het als restauranthouder ook vreselijk vinden, dat foto-paupergedrag. |:(
Het liefst maak ik geen foto's, maar als ik het niet doe heb ik niets om naar terug te kijken en later inspiratie op te doen als ik zelf uitgebreid ga koken. Natuurlijk kan ik het onthouden, maar foto's zijn toch ook wat waard? Jij neemt toch vast ook wel foto's van dingen die voor jou belangrijk zijn, of waar je graag (letterlijk) naar terugkijkt? Voor mij horen dit soort etentjes daarbij. Verder maak ik bijna nooit foto's, behalve als ik op reis ben. Op deze manier gebruik ik de camera op mijn telefoon tenminste nog.

Dus dan kies ik er toch voor om 1 foto te maken, heel misschien 2. Dat doe ik relatief snel, want ik vind het onzin om een half uur te kloten voordat er een foto is gelukt. Meestal geef ik bij de bediening ook aan waarom ik foto's maak; daar hebben ze vaak alle begrip voor. Zo niet, dan doe ik dat niet. Maar ook bij 2 sterrenrestaurants accepteren ze dat.

En nee, van lekker.nl heb ik nog nooit gehoord. Ik las het op ad.nl, twee jaar terug stond er ook al iets op rtl zag ik.
pi_180607617
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 13:41 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Ach hou toch op. Je zit toch niet lekker onbedaarlijk te kletsen als je foto's van je bord zit te maken. Waar las je dat? In de Lekker zeker? Wie maakte je die onzin wijs? En geloof je het zelf?
Ik zou er niet aan denken foto's te nemen als ik geriefelijk zit te eten. Vreet het op en sla het eventueel op in je herinnering. Je zou het liefst géén foto's nemen, schrijf je. Nou. Doe dat dan ook niet. Jezusmina zeg.

Ik zou het als restauranthouder ook vreselijk vinden, dat foto-paupergedrag. |:(
Wat doe je dan in dit topic? :')
  vrijdag 20 juli 2018 @ 14:27:07 #25
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180607701
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 12:33 schreef Duderinnetje het volgende:
Geeft wel te denken hoe ze dat vroeger deden! Inderdaad notities maken naast het bord, vrees ik!
Vroeger hadden ze ook fototoestellen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')