abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 18 juli 2018 @ 20:20:37 #51
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_180566795
Waarom bloem? Doe de volgende keer paprikapoeder en laat die halve liter water weg, krijg je een lekker knapperig korstje.

Smakelijk weer. :7.
And so is the past
pi_180566980
Ik hou ook van een knapperig korstje en doe zodoende ook nooit geen water bij de ballen.
Maar voor broodje bal is jouw manier van bakken ideaal.
Knoflook bij de aardappelen ? ga ik ook eens doen
pi_180567176
De bloemkool is ook klaar, de aardappels staan nog op.

De walm van knoflook vult mijn keuken. :{
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_180567207
Waarom geen paneermeel i.p.v. bloem?
٩๏̯͡๏)۶
  woensdag 18 juli 2018 @ 20:39:19 #55
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_180567280
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 20:36 schreef Ronaldsen het volgende:
Waarom geen paneermeel i.p.v. bloem?
Waarom sowieso iets op de gehaktballen? Nergens voor nodig.
En knoflook bij de aardappelen snap ik ook niet direct.

Maar ik vind de topics van Sigaartje hier in CUL wel helemaal ^O^
Dus ik hoop dat hij er nog veel zal maken :Y
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_180567467
De aardappels zijn nog net niet gaar.
De knoflookjes zwemmen zo vrolijk door de pan. Het is me wat. Alsof het een klein feestje is. :')
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  Moderator woensdag 18 juli 2018 @ 20:49:28 #57
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_180567521
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 20:46 schreef Sigaartje het volgende:
De aardappels zijn nog net niet gaar.
De knoflookjes zwemmen zo vrolijk door de pan. Het is me wat. Alsof het een klein feestje is. :')
Filmpje --> Gifje --> Hier plaatsen?
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_180567681
Te laat, ik ga opscheppen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 18 juli 2018 @ 21:20:04 #59
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_180568217
En?
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_180569130
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 20:56 schreef Sigaartje het volgende:
Te laat, ik ga opscheppen.
Jammer dat je het eindresultaat niet wilt laten zien.

:{w
pi_180569272
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 21:59 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Jammer dat je het eindresultaat niet wilt laten zien.

:{w
Dat komt vast nog. Sigaartje is een man die de tijd voor zijn eten neemt.
Spoilers!
pi_180569416
Sorry.

Het is nu donker. Morgen eet ik het weer, er is zat over. Het was geweldig! Aardappel met knoflooksmaak! Dat wordt een glaasje water naast mijn bed straks.
De gehaktballen zagen er een stuk beter uit na de oven, maar zijn wel wat lossig. Maar smaken prima.
Morgen maak ik een foto. Ik moest tussendoor ook nog een tekst afmaken.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 18 juli 2018 @ 22:12:32 #63
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_180569479
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 22:10 schreef Sigaartje het volgende:
Sorry.

Het is nu donker. Morgen eet ik het weer, er is zat over. Het was geweldig! Aardappel met knoflooksmaak! Dat wordt een glaasje water naast mijn bed straks.
De gehaktballen zagen er een stuk beter uit na de oven, maar zijn wel wat lossig. Maar smaken prima.
Morgen maak ik een foto. Ik moest tussendoor ook nog een tekst afmaken.
Als het goed smaakte is het ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_180569636
Wat een hartverwarmend topic. O+
pi_180584364
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 20:26 schreef Sorella het volgende:
Ik hou ook van een knapperig korstje en doe zodoende ook nooit geen water bij de ballen.
Maar voor broodje bal is jouw manier van bakken ideaal.
Knoflook bij de aardappelen ? ga ik ook eens doen
Als je van een knapperig korstje houdt, kan je beter niet altijd water doen bij de ballen.
pi_180584396
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 22:10 schreef Sigaartje het volgende:
Sorry.

Het is nu donker. Morgen eet ik het weer, er is zat over. Het was geweldig! Aardappel met knoflooksmaak! Dat wordt een glaasje water naast mijn bed straks.
De gehaktballen zagen er een stuk beter uit na de oven, maar zijn wel wat lossig. Maar smaken prima.
Morgen maak ik een foto. Ik moest tussendoor ook nog een tekst afmaken.
Klinkt goed.

Gr.

Je vriend Mario
pi_180585404
Als ik dit topic zie, krijg ik de neiging een " koken voor beginners"-reeks te openen, want met een paar simpele tips zou je dit gerecht echt aanzienlijk beter kunnen maken. Niet om lullig te doen ofzo, lang leve thuiskoks *O*. Maar kneed het gehakt de volgende keer eens met je handen bijvoorbeeld. Dan krijg je veel beter verdeelde kruiden en qua structuur ook fijnere ballen van. En veel minder bloem gebruiken de volgende keer! Zoals je hebt gemerkt krijg je anders een naar bloemsmaakje. Als je je aardappelen en bloemkool in kleinere stukken snijdt, zijn ze sneller gaar ook, en heb je minder dat de buitenkant al uit elkaar valt terwijl de binnenkant net gaar is.
pi_180590449
Dat denk ik ook. Ik heb nooit leren koken. Niets. Ik kom uit de tijd dat er gedacht werd dat je een huisvrouw kreeg.
Ik wist zelfs nog niet eens hoe ik een ei moest koken.

Ik heb altijd maar wat gedaan. Beetje aanklooien. Van elke dag patat wordt je lichaam niet blij. Dus ik moest wel. Aardappels en groente lukken me altijd heel goed hoor. Dan heb ik de helft al gewonnen vind ik.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_180590506
Normaal doe ik gehaktballen in de oven.
Half uurtje 180 graden. Gaat hartstikke goed. Zonder bloem, geen jus. Aardappels en sperziebonen erbij koken en voila!

Ik wil geen hartinfarct dus ik probeer zoveel mogelijk gezond te eten met weinig vet. Die ballen met jus zijn behoorlijk aan de cholesterolkant. En ik ga die hotdogs ook proberen, maar dat zijn dingen van hooguit een keer of twee keer per week.

[ Bericht 21% gewijzigd door Sigaartje op 19-07-2018 18:43:36 ]
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  donderdag 19 juli 2018 @ 18:41:45 #70
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_180590601
quote:
2s.gif Op donderdag 19 juli 2018 16:03 schreef clumsy_clown het volgende:
Als ik dit topic zie, krijg ik de neiging een " koken voor beginners"-reeks te openen, want met een paar simpele tips zou je dit gerecht echt aanzienlijk beter kunnen maken. Niet om lullig te doen ofzo, lang leve thuiskoks *O*. Maar kneed het gehakt de volgende keer eens met je handen bijvoorbeeld. Dan krijg je veel beter verdeelde kruiden en qua structuur ook fijnere ballen van. En veel minder bloem gebruiken de volgende keer! Zoals je hebt gemerkt krijg je anders een naar bloemsmaakje. Als je je aardappelen en bloemkool in kleinere stukken snijdt, zijn ze sneller gaar ook, en heb je minder dat de buitenkant al uit elkaar valt terwijl de binnenkant net gaar is.
Lijkt me wel een leuk topic.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_180590767
Heb je de aardappels en de bloemkool in zo veel water gekookt? Ik neem veel minder, misschien 1/3 en dan de deksel erop (en goed opletten dat het niet droogkookt), dan kookt het sneller en wordt gedeeldelijk gestoomd. Mijn moeder gebruikt ook heel vaak water uit de waterkoker als het snel moet gaan, ze heeft inductie, maar op gas gaat het sowieso al sneller.
pi_180590887
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juli 2018 18:50 schreef Zana het volgende:
Heb je de aardappels en de bloemkool in zo veel water gekookt? Ik neem veel minder, misschien 1/3 en dan de deksel erop (en goed opletten dat het niet droogkookt), dan kookt het sneller en wordt gedeeldelijk gestoomd. Mijn moeder gebruikt ook heel vaak water uit de waterkoker als het snel moet gaan, ze heeft inductie, maar op gas gaat het sowieso al sneller.
Dat doe ik altijd. Met elke groente. Tot nu smaakt het. Spruitjes, spinazie, groene kool voor de stamp.
Heerlijk.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_180590954
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 20:18 schreef realAIVD het volgende:
Volgende keer als je gehaktballen maakt het gehakt even flink kneden, dit lijkt nergens op.
Nouja zeg. Die toon mag ook wel een onsje minder.
pi_180591065
Volgende keer als het minder warm is, ga ik eens een keer andijviestamppot maken. Erg lekker!
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_180591068
quote:
1s.gif Op donderdag 19 juli 2018 19:00 schreef Mariocash het volgende:

[..]

Nouja zeg. Die toon mag ook wel een onsje minder.
Noem je me nou dik?
pi_180591084
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juli 2018 19:05 schreef Sigaartje het volgende:
Volgende keer als het minder warm is, ga ik eens een keer andijviestamppot maken. Erg lekker!
Ja, lekker...met jus! :)
pi_180591111
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juli 2018 19:05 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Noem je me nou dik?
Ja, maar dat is vanwege een traag werkende schildklier, toch? Ik had het nu vooral over je onnodig felle sneer. Laten we het gezellig houden met z’n allen.
pi_180591168
quote:
1s.gif Op donderdag 19 juli 2018 19:07 schreef Mariocash het volgende:

[..]

Ja, maar dat is vanwege een traag werkende schildklier, toch? Ik had het nu vooral over je onnodig felle sneer. Laten we het gezellig houden met z’n allen.
Ik zal jouw onvoorstelbaar goede voorbeeld volgen, grapjas
pi_180591256
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juli 2018 19:09 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Ik zal jouw onvoorstelbaar goede voorbeeld volgen, grapjas
Dat siert je. Een heel fijne avond toegewenst!
pi_180591417
Goedenavond. Lief doen :*
Spoilers!
  donderdag 19 juli 2018 @ 19:31:40 #81
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_180591638
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juli 2018 19:05 schreef Sigaartje het volgende:
Volgende keer als het minder warm is, ga ik eens een keer andijviestamppot maken. Erg lekker!
Pfft het is nooit te warm voor stamppot. :N.
And so is the past
pi_180591661
quote:
14s.gif Op donderdag 19 juli 2018 18:41 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Lijkt me wel een leuk topic.
misschien dit weekend eens starten.
pi_180592084
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:17 schreef emmyemmy2 het volgende:
doodgekookte bloemkool met dit:


[ afbeelding ]

is mijn guilty pleasure :@
:D niet alleen die van jou :@
pi_180592143
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juli 2018 19:49 schreef -Wereld- het volgende:

[..]

:D niet alleen die van jou :@
Ach kom op!!! Er wordt me net verteld dat ik lief moet doen, maar jullie lokken het nu gewoon uit hoor!!! :X
pi_180592292
quote:
1s.gif Op donderdag 19 juli 2018 19:32 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

misschien dit weekend eens starten.
Leuk idee ja.
Spoilers!
pi_180592328
Btw Sigaartje, de eerder ge-quote post was zoals je weet niet mijn enige...en ik bedoelde die laatste dan ook niet gemeen (volgens mij was het gewoon een beetje waar), je threads zijn wel superleuk en ongetwijfeld ook leerzaam voor anderen (en hopelijk ook voor jezelf).

Thread-idee van clumsy_clown is super...maar die threads kunnen naast elkaar bestaan, dus nu wacht ik op je andijviestamppotpost!!! *O*
pi_180593249
http://www.kayotic.nl/blog/dutch-meatballs-gravy

Dit is een erg goed recept voor gehaktballen.
  donderdag 19 juli 2018 @ 20:49:00 #88
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_180593570
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Beschuit/paneermeel/brood en ei eventueel wat melk diende oorspronkelijk om het gehakt te strekken, je kan ook gekookte rijst of grutten erdoor mengen. Arme mensen eten.
Als ik koolbladeren vul met gehakt gaat er ook gekookte rijst doorheen. Lekker voor de structuur ook
wat is gehakt strekken? :0
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  donderdag 19 juli 2018 @ 20:51:35 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180593638
quote:
1s.gif Op donderdag 19 juli 2018 20:49 schreef madeliefff het volgende:

[..]

wat is gehakt strekken? :0
Door de toevoeging van goedkope zaken zoals gekookte rijst, in melk geweekt oud brood of gekookte grutten het volume vergroten zodat je van weinig gehakt meer ballen kan draaien. Arme mensen eten.
Niets mis mee verder, ik vind gehakt met rijst een heerlijke vulling voor koolbladeren of wijnblad
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 19 juli 2018 @ 20:57:04 #90
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_180593793
quote:
1s.gif Op donderdag 19 juli 2018 20:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Door de toevoeging van goedkope zaken zoals gekookte rijst, in melk geweekt oud brood of gekookte grutten het volume vergroten zodat je van weinig gehakt meer ballen kan draaien. Arme mensen eten.
Niets mis mee verder, ik vind gehakt met rijst een heerlijke vulling voor koolbladeren of wijnblad
oo , ik dacht dat ei werd toegevoegd om het gehakt voor de gehaktbal te binden. Maar er is dus eigenlijk geen ei en paneermeel nodig zeg je? Ook kwa smaak niet?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_180595147
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juli 2018 19:58 schreef realAIVD het volgende:
Btw Sigaartje, de eerder ge-quote post was zoals je weet niet mijn enige...en ik bedoelde die laatste dan ook niet gemeen (volgens mij was het gewoon een beetje waar), je threads zijn wel superleuk en ongetwijfeld ook leerzaam voor anderen (en hopelijk ook voor jezelf).

Thread-idee van clumsy_clown is super...maar die threads kunnen naast elkaar bestaan, dus nu wacht ik op je andijviestamppotpost!!! *O*
En welke was dat dan?
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_180595524
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juli 2018 21:48 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

En welke was dat dan?
Ik heb gisteren na het hele gehaktballen avontuur (voordat ze de oven in gingen) gepost:
"Volgende keer als je gehaktballen maakt het gehakt even flink kneden, dit lijkt nergens op."

Mariocash nam daar aanstoot aan.

nu maakt dat me niet zo heel erg enorm veel uit, natuurlijk,
maar als mijn laatste opmerking van gisteren bij jou ook vervelend is aangekomen, zeg ik bij deze welgemeend sorry! :)
pi_180595572
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juli 2018 22:02 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Ik heb gisteren na het hele gehaktballen avontuur (voordat ze de oven in gingen) gepost:
"Volgende keer als je gehaktballen maakt het gehakt even flink kneden, dit lijkt nergens op."

Mariocash nam daar aanstoot aan.

nu maakt dat me niet zo heel erg enorm veel uit, natuurlijk,
maar als mijn laatste opmerking van gisteren bij jou ook vervelend is aangekomen, zeg ik bij deze welgemeend sorry! :)
Oh nee, daar kan ik wel tegen. Ik heb alleen moeite met persoonlijke aantijgingen (ja, soms vlieg ik trouwens ook wel eens uit de bocht).
Maar ik zag ook wel dat het er niet uit zag.

Sorry niet nodig hoor.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_180595641
Nee, het was inderdaad niet persoonlijk bedoelt, ik had het puur over je ballen!

uhm, dat klinkt ook behoorlijk fout eigenlijk. :s)
misschien zijn forums gewoon niet echt mijn ding, haha.

Fijne avond allemaal!
pi_180596533
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juli 2018 19:51 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Ach kom op!!! Er wordt me net verteld dat ik lief moet doen, maar jullie lokken het nu gewoon uit hoor!!! :X
Het is ook afschuwelijk, daarom ook guilty *)
  donderdag 19 juli 2018 @ 23:05:19 #96
168739 Red_85
'echt wel'
pi_180596981
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 19:12 schreef Kaneelstokje het volgende:
Leuk topic.

Knoflook meekoken met de piepers? Heb ik nog nooit gezien.
Als je verse knoflook hebt, zit er meestal nog een stuk stengel aan.

Die moet je er toch afsnijden om de bol te openen. In de stengel zit ook smaak, snij ik in stukken van halve cm en kook ik regelmatig mee met m'n aardappelen. Als ik het heb natuurlijk.

Een vleug van knoflook, niet te sterk maar je proeft het duidelijk. Heerlijk als je puree gaat maken.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  roze donderdag 19 juli 2018 @ 23:10:13 #97
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_180597076
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juli 2018 19:05 schreef Sigaartje het volgende:
Volgende keer als het minder warm is, ga ik eens een keer andijviestamppot maken. Erg lekker!
Stamppot rauwe andijvie met spekjes en een gehaktbal. O+
Your beauty never ever scared me.
  donderdag 19 juli 2018 @ 23:12:36 #98
168739 Red_85
'echt wel'
pi_180597123
quote:
2s.gif Op donderdag 19 juli 2018 23:10 schreef Amarantha het volgende:

[..]

Stamppot rauwe andijvie met spekjes en een gehaktbal. O+
Fit for a king.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_180608445
quote:
2s.gif Op donderdag 19 juli 2018 23:10 schreef Amarantha het volgende:

[..]

Stamppot rauwe andijvie met spekjes en een gehaktbal. O+
_O_

En gesmolten kaas :9
Children of the night. What music they make.
pi_180608679
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 15:03 schreef DeHovenier het volgende:

[..]

_O_

En gesmolten kaas :9
Yes! :*
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')