Waarom sowieso iets op de gehaktballen? Nergens voor nodig.quote:
Filmpje --> Gifje --> Hier plaatsen?quote:Op woensdag 18 juli 2018 20:46 schreef Sigaartje het volgende:
De aardappels zijn nog net niet gaar.
De knoflookjes zwemmen zo vrolijk door de pan. Het is me wat. Alsof het een klein feestje is.
Dat komt vast nog. Sigaartje is een man die de tijd voor zijn eten neemt.quote:Op woensdag 18 juli 2018 21:59 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Jammer dat je het eindresultaat niet wilt laten zien.
Als het goed smaakte is hetquote:Op woensdag 18 juli 2018 22:10 schreef Sigaartje het volgende:
Sorry.
Het is nu donker. Morgen eet ik het weer, er is zat over. Het was geweldig! Aardappel met knoflooksmaak! Dat wordt een glaasje water naast mijn bed straks.
De gehaktballen zagen er een stuk beter uit na de oven, maar zijn wel wat lossig. Maar smaken prima.
Morgen maak ik een foto. Ik moest tussendoor ook nog een tekst afmaken.
Als je van een knapperig korstje houdt, kan je beter niet altijd water doen bij de ballen.quote:Op woensdag 18 juli 2018 20:26 schreef Sorella het volgende:
Ik hou ook van een knapperig korstje en doe zodoende ook nooit geen water bij de ballen.
Maar voor broodje bal is jouw manier van bakken ideaal.
Knoflook bij de aardappelen ? ga ik ook eens doen
Klinkt goed.quote:Op woensdag 18 juli 2018 22:10 schreef Sigaartje het volgende:
Sorry.
Het is nu donker. Morgen eet ik het weer, er is zat over. Het was geweldig! Aardappel met knoflooksmaak! Dat wordt een glaasje water naast mijn bed straks.
De gehaktballen zagen er een stuk beter uit na de oven, maar zijn wel wat lossig. Maar smaken prima.
Morgen maak ik een foto. Ik moest tussendoor ook nog een tekst afmaken.
Lijkt me wel een leuk topic.quote:Op donderdag 19 juli 2018 16:03 schreef clumsy_clown het volgende:
Als ik dit topic zie, krijg ik de neiging een " koken voor beginners"-reeks te openen, want met een paar simpele tips zou je dit gerecht echt aanzienlijk beter kunnen maken. Niet om lullig te doen ofzo, lang leve thuiskoks . Maar kneed het gehakt de volgende keer eens met je handen bijvoorbeeld. Dan krijg je veel beter verdeelde kruiden en qua structuur ook fijnere ballen van. En veel minder bloem gebruiken de volgende keer! Zoals je hebt gemerkt krijg je anders een naar bloemsmaakje. Als je je aardappelen en bloemkool in kleinere stukken snijdt, zijn ze sneller gaar ook, en heb je minder dat de buitenkant al uit elkaar valt terwijl de binnenkant net gaar is.
Dat doe ik altijd. Met elke groente. Tot nu smaakt het. Spruitjes, spinazie, groene kool voor de stamp.quote:Op donderdag 19 juli 2018 18:50 schreef Zana het volgende:
Heb je de aardappels en de bloemkool in zo veel water gekookt? Ik neem veel minder, misschien 1/3 en dan de deksel erop (en goed opletten dat het niet droogkookt), dan kookt het sneller en wordt gedeeldelijk gestoomd. Mijn moeder gebruikt ook heel vaak water uit de waterkoker als het snel moet gaan, ze heeft inductie, maar op gas gaat het sowieso al sneller.
Nouja zeg. Die toon mag ook wel een onsje minder.quote:Op woensdag 18 juli 2018 20:18 schreef realAIVD het volgende:
Volgende keer als je gehaktballen maakt het gehakt even flink kneden, dit lijkt nergens op.
Noem je me nou dik?quote:Op donderdag 19 juli 2018 19:00 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Nouja zeg. Die toon mag ook wel een onsje minder.
Ja, lekker...met jus!quote:Op donderdag 19 juli 2018 19:05 schreef Sigaartje het volgende:
Volgende keer als het minder warm is, ga ik eens een keer andijviestamppot maken. Erg lekker!
Ja, maar dat is vanwege een traag werkende schildklier, toch? Ik had het nu vooral over je onnodig felle sneer. Laten we het gezellig houden met z’n allen.quote:
Ik zal jouw onvoorstelbaar goede voorbeeld volgen, grapjasquote:Op donderdag 19 juli 2018 19:07 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Ja, maar dat is vanwege een traag werkende schildklier, toch? Ik had het nu vooral over je onnodig felle sneer. Laten we het gezellig houden met z’n allen.
Dat siert je. Een heel fijne avond toegewenst!quote:Op donderdag 19 juli 2018 19:09 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Ik zal jouw onvoorstelbaar goede voorbeeld volgen, grapjas
Pfft het is nooit te warm voor stamppot. .quote:Op donderdag 19 juli 2018 19:05 schreef Sigaartje het volgende:
Volgende keer als het minder warm is, ga ik eens een keer andijviestamppot maken. Erg lekker!
niet alleen die van jouquote:Op woensdag 18 juli 2018 18:17 schreef emmyemmy2 het volgende:
doodgekookte bloemkool met dit:
[ afbeelding ]
is mijn guilty pleasure
Ach kom op!!! Er wordt me net verteld dat ik lief moet doen, maar jullie lokken het nu gewoon uit hoor!!!quote:
Leuk idee ja.quote:Op donderdag 19 juli 2018 19:32 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
misschien dit weekend eens starten.
wat is gehakt strekken? :0quote:Op woensdag 18 juli 2018 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Beschuit/paneermeel/brood en ei eventueel wat melk diende oorspronkelijk om het gehakt te strekken, je kan ook gekookte rijst of grutten erdoor mengen. Arme mensen eten.
Als ik koolbladeren vul met gehakt gaat er ook gekookte rijst doorheen. Lekker voor de structuur ook
Door de toevoeging van goedkope zaken zoals gekookte rijst, in melk geweekt oud brood of gekookte grutten het volume vergroten zodat je van weinig gehakt meer ballen kan draaien. Arme mensen eten.quote:
oo , ik dacht dat ei werd toegevoegd om het gehakt voor de gehaktbal te binden. Maar er is dus eigenlijk geen ei en paneermeel nodig zeg je? Ook kwa smaak niet?quote:Op donderdag 19 juli 2018 20:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Door de toevoeging van goedkope zaken zoals gekookte rijst, in melk geweekt oud brood of gekookte grutten het volume vergroten zodat je van weinig gehakt meer ballen kan draaien. Arme mensen eten.
Niets mis mee verder, ik vind gehakt met rijst een heerlijke vulling voor koolbladeren of wijnblad
En welke was dat dan?quote:Op donderdag 19 juli 2018 19:58 schreef realAIVD het volgende:
Btw Sigaartje, de eerder ge-quote post was zoals je weet niet mijn enige...en ik bedoelde die laatste dan ook niet gemeen (volgens mij was het gewoon een beetje waar), je threads zijn wel superleuk en ongetwijfeld ook leerzaam voor anderen (en hopelijk ook voor jezelf).
Thread-idee van clumsy_clown is super...maar die threads kunnen naast elkaar bestaan, dus nu wacht ik op je andijviestamppotpost!!!
Ik heb gisteren na het hele gehaktballen avontuur (voordat ze de oven in gingen) gepost:quote:
Oh nee, daar kan ik wel tegen. Ik heb alleen moeite met persoonlijke aantijgingen (ja, soms vlieg ik trouwens ook wel eens uit de bocht).quote:Op donderdag 19 juli 2018 22:02 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Ik heb gisteren na het hele gehaktballen avontuur (voordat ze de oven in gingen) gepost:
"Volgende keer als je gehaktballen maakt het gehakt even flink kneden, dit lijkt nergens op."
Mariocash nam daar aanstoot aan.
nu maakt dat me niet zo heel erg enorm veel uit, natuurlijk,
maar als mijn laatste opmerking van gisteren bij jou ook vervelend is aangekomen, zeg ik bij deze welgemeend sorry!
Het is ook afschuwelijk, daarom ook guiltyquote:Op donderdag 19 juli 2018 19:51 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Ach kom op!!! Er wordt me net verteld dat ik lief moet doen, maar jullie lokken het nu gewoon uit hoor!!!
Als je verse knoflook hebt, zit er meestal nog een stuk stengel aan.quote:Op woensdag 18 juli 2018 19:12 schreef Kaneelstokje het volgende:
Leuk topic.
Knoflook meekoken met de piepers? Heb ik nog nooit gezien.
Stamppot rauwe andijvie met spekjes en een gehaktbal.quote:Op donderdag 19 juli 2018 19:05 schreef Sigaartje het volgende:
Volgende keer als het minder warm is, ga ik eens een keer andijviestamppot maken. Erg lekker!
Fit for a king.quote:Op donderdag 19 juli 2018 23:10 schreef Amarantha het volgende:
[..]
Stamppot rauwe andijvie met spekjes en een gehaktbal.
quote:Op donderdag 19 juli 2018 23:10 schreef Amarantha het volgende:
[..]
Stamppot rauwe andijvie met spekjes en een gehaktbal.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |