Vertel!quote:Op woensdag 18 juli 2018 19:02 schreef Sigaartje het volgende:
Tussendoor:
RobinOok, je raadt nooit wat ik aantrof bij het opruimen van mijn schuurtje....
Beschuit/paneermeel/brood en ei eventueel wat melk diende oorspronkelijk om het gehakt te strekken, je kan ook gekookte rijst of grutten erdoor mengen. Arme mensen eten.quote:Op woensdag 18 juli 2018 18:45 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Paneermeel zit al in de mix. Ja, dit is half om half. Waarom mensen er altijd een eitje doorheen draaien, nooit begrepen.
Je krijgt dan een veel vastere structuur omdat het eiwit ketens gaat vormen, als je gehakt niet kneed, en zelf maalt en maar één keer door de molen haalt krijg je een heel losse structuur. Is dus maar net wat je wilt bereikenquote:Op woensdag 18 juli 2018 19:24 schreef realAIVD het volgende:
Gehaktballen van gehakt dat eigenlijk niet eens gekneed is, ik ben wel benieuwd naar de uitkomst.
Zelf heb ik geleerd gehakt voor gehaktballen net zo lang te kneden tot de structuur veranderd (op zo'n portie een keer of 80 kneden gok ik). Altijd goede gehaktballen, al eet ik die zelden.
Btw, je houdt blijkbaar van pittige gehaktballen. Dan zou je voor de variatie ook eens een uitje, knoflook, sambal en ketjap door het gehakt kunnen mengen ipv zo'n zakje, dat is weer eens iets anders.
Die van mij zijn altijd vrij los ja, dat klopt. Maar men zegt dat je niet te hard moet kneden. dus ik rol de ballen.quote:Op woensdag 18 juli 2018 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je krijgt dan een veel vastere structuur omdat het eiwit ketens gaat vormen, als je gehakt niet kneed, en zelf maalt en maar één keer door de molen haalt krijg je een heel losse structuur. Is dus maar net wat je wilt bereiken
Nee joh, de meeste ballen gaan met jus de vriezer in voor later. Aardappelen zijn niet geschikt voor de vriezer, ik eet morgen de rest.quote:Op woensdag 18 juli 2018 19:20 schreef wolfjeamadeus het volgende:
Je bent alleen en eet 9 aardappelen een complete bloemkool en een halve kilo gehakt?????
Mooi zo, fijn dat de jus is gelukt.quote:Op woensdag 18 juli 2018 20:11 schreef Sigaartje het volgende:
Misschien raar maar waar, maar de jus is klaar. En hij is fantastisch!
De aardappels en de bloemkool staan op en de gehakballen staan nog even in de oven.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |