abonnement Unibet Coolblue
pi_180564773
Ik ga aanstalten maken om te beginnen met braden. Rechts de slachtoffers.

Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_180564804
Tussendoor:

RobinOok, je raadt nooit wat ik aantrof bij het opruimen van mijn schuurtje.... :)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 18 juli 2018 @ 19:09:19 #28
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180564948
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 19:02 schreef Sigaartje het volgende:
Tussendoor:

RobinOok, je raadt nooit wat ik aantrof bij het opruimen van mijn schuurtje.... :)
Vertel! *O* *O* *O* *O* *O*
  woensdag 18 juli 2018 @ 19:11:11 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180564994
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:45 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Paneermeel zit al in de mix. Ja, dit is half om half. Waarom mensen er altijd een eitje doorheen draaien, nooit begrepen.
Beschuit/paneermeel/brood en ei eventueel wat melk diende oorspronkelijk om het gehakt te strekken, je kan ook gekookte rijst of grutten erdoor mengen. Arme mensen eten.
Als ik koolbladeren vul met gehakt gaat er ook gekookte rijst doorheen. Lekker voor de structuur ook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 18 juli 2018 @ 19:12:16 #30
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_180565010
Leuk topic.

Knoflook meekoken met de piepers? Heb ik nog nooit gezien.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_180565113
Nog even de ballen door de bloem gedraaid, knoflookblokje ligt ook al klaar



even een muziekje
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 18 juli 2018 @ 19:19:54 #32
463823 Rodgrod
Lekker met vanillekwark
pi_180565194
Krijg hiervan spontaan trek in gehaktballen _O_
❤️🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤❤️
Doet rubber om staven
pi_180565219
Je bent alleen en eet 9 aardappelen een complete bloemkool en een halve kilo gehakt?????
pi_180565298
Gehaktballen van gehakt dat eigenlijk niet eens gekneed is, ik ben wel benieuwd naar de uitkomst.
Zelf heb ik geleerd gehakt voor gehaktballen net zo lang te kneden tot de structuur veranderd (op zo'n portie een keer of 80 kneden gok ik). Altijd goede gehaktballen, al eet ik die zelden.

Btw, je houdt blijkbaar van pittige gehaktballen. Dan zou je voor de variatie ook eens een uitje, knoflook, sambal en ketjap door het gehakt kunnen mengen ipv zo'n zakje, dat is weer eens iets anders.
  woensdag 18 juli 2018 @ 19:26:59 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180565347
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 19:24 schreef realAIVD het volgende:
Gehaktballen van gehakt dat eigenlijk niet eens gekneed is, ik ben wel benieuwd naar de uitkomst.
Zelf heb ik geleerd gehakt voor gehaktballen net zo lang te kneden tot de structuur veranderd (op zo'n portie een keer of 80 kneden gok ik). Altijd goede gehaktballen, al eet ik die zelden.

Btw, je houdt blijkbaar van pittige gehaktballen. Dan zou je voor de variatie ook eens een uitje, knoflook, sambal en ketjap door het gehakt kunnen mengen ipv zo'n zakje, dat is weer eens iets anders.
Je krijgt dan een veel vastere structuur omdat het eiwit ketens gaat vormen, als je gehakt niet kneed, en zelf maalt en maar één keer door de molen haalt krijg je een heel losse structuur. Is dus maar net wat je wilt bereiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180565452
Nou daar gaan we dan, gas hoog!


en wachten tot het er zo uitziet, wel een beetje roeren.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_180565622
En we draaien het vuur onder de helft.
Dan de ballen er in, voorzichtig



en dan met een lepel keren en aanbraden.
Als de ballen zijn aangebraad, gooi er dan water bij tot iets meer dan de helft.



Deksel erop en dan 25 minuten laten garen. Let erop dat je wel een kiertje van de deksel openlaat, anders komt er kookvocht uit.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_180565659
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je krijgt dan een veel vastere structuur omdat het eiwit ketens gaat vormen, als je gehakt niet kneed, en zelf maalt en maar één keer door de molen haalt krijg je een heel losse structuur. Is dus maar net wat je wilt bereiken
Die van mij zijn altijd vrij los ja, dat klopt. Maar men zegt dat je niet te hard moet kneden. dus ik rol de ballen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_180565665
Bouillonblokje erbij gooien.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_180565833
Even tussendoor gekeken, maar hij gaat gewoon lekker.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_180565868
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 19:20 schreef wolfjeamadeus het volgende:
Je bent alleen en eet 9 aardappelen een complete bloemkool en een halve kilo gehakt?????
Nee joh, de meeste ballen gaan met jus de vriezer in voor later. Aardappelen zijn niet geschikt voor de vriezer, ik eet morgen de rest.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_180566127
Ok, de gehakballen zijn klaar.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_180566237
Alvorens ik ga werken aan het al vooraf mislukte jusproject en het koken van de aardappels en de bloemkool even een kleine test.


Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_180566271
Mmmh, ze hadden ietsje harder gemogen. De bloem overheerst.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_180566288
Nee, dit wordt niks.
Ik denk dat ik ze nog even onder de grill gooi.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 18 juli 2018 @ 20:11:32 #46
296595 foodlover
live and learn
pi_180566540
Maak anders ff een lekkere bechamelsaus voor de bloemkool!

Zonde zeg van die ballen, ik snap ook ff niet waarom je ze door de bloem hebt gehaald?
pi_180566547
Misschien raar maar waar, maar de jus is klaar. En hij is fantastisch!
De aardappels en de bloemkool staan op en de gehakballen staan nog even in de oven.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 18 juli 2018 @ 20:17:19 #48
414785 sirdanilot
pi_180566699
Ik ben benieuwd wat de oven ermee doet
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 18 juli 2018 @ 20:18:52 #49
296595 foodlover
live and learn
pi_180566751
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 20:11 schreef Sigaartje het volgende:
Misschien raar maar waar, maar de jus is klaar. En hij is fantastisch!
De aardappels en de bloemkool staan op en de gehakballen staan nog even in de oven.
Mooi zo, fijn dat de jus is gelukt.
Ben benieuwd naar het eindresultaat, leuke topics om je kookproces te volgen.
pi_180566752
Volgende keer als je gehaktballen maakt het gehakt even flink kneden, dit lijkt nergens op.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')