abonnement Unibet Coolblue
pi_180659295
Oeh flav dat bonken klinkt vervelend! Mijn broertje bonkte zich vroeger met zijn achterhoofd tegen het bedje in slaap, hij had een hele eeltplek ervan..heb het vaker gehoord, maar klinkt niet tof. Later bewoog hij zijn hoofd op en neer en neuriede erbij. Gelukkig sliep hij aan de andere kant van het huis :')

Twist herkenbaar, hier gaat het met 10,5 maand nog zo...nog geen tips helaas.

Ik ben sinds vandaag begonnen met een dagboekje van de slaapjes bijhouden. Kijken of er iets van regelmaat in zit; de maximale wakker tijden in de gaten houden; kijken of steeds dezelfde dingen wel of juist niet werken etc. Overdag gaat het prima, behalve dat ze maar 3 kwartier slaapt waardoor we op 3 slaapjes uitkomen vandaag. Ze is om 17:30 de laatste keer wakker geworden en wil haar zometeen naar bed brengen. Fingers crossed. De afgelopen dagen was 23:30 het vroegst..

Vind het maar lastig om voor elk slaapje hetzelfde ritueel aan te houden. Schone luier is niet altijd nodig, tandjes poetsen alleen in de avond; 3de slaapje was onderweg in de buggy. Iig het boekje lezen steeds weer gedaan.
pi_180659482
Om het hetzelfde te houden kan je tandenpoetsen na het eten doen. En nog beneden verschonen, een halfuur voor bedtijd of zoiets. :) Maar ik geef toe dat het lastig is. En volgens mij gaat het ritueel vooral over het in bed slapen. Dat je geen ritueel hebt als hij ergens anders dan in z'n bed slaapt lijkt me logisch toch? Ik hoop dat het gaat helpen. :*
Morgen ben ik vast weer mezelf.
  zondag 22 juli 2018 @ 20:13:33 #228
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_180659497
Qua slaap ritueel doen wij elke keer n rondje door zijn kamertje, gordijnen dicht (dag huizen, auto's, bomen) dan langs de platen aan zn muur (slaap lekker ijsbeer, slaap lekker nijlpaardmetdeduikbril 8)7) dan een knuffel van ons en dan in bed :Y kost n halve minuut, maar is duidelijk en voorspelbaar.

Als we elders zijn en hij in de wagen zit is t vaak zn flesje of zn knuffeltje geven, m laten liggen en verder gaan waar we mee bezig waren :P
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zondag 22 juli 2018 @ 20:19:11 #229
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_180659583
@flav:Dat bonken kan ook zijn omdat hij behoefte heeft aan die prikkels of aan herhaling of voorspelbaarheid. Althans dat is waarom sommige oudere kindjes (met bijv autisme) het doen.

Ik bedoel overigens niet dat v'tje dat heeft :*, maar het kan misschien een invalshoek geven om het te sturen in een andere (wat minder pijnlijke) richting.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_180659624
Hier ook altijd hetzelfde ritueel.
Schone luier, als hij niet vol is doen we alsof we hem verwisselen :P.
Flesje, zodra die op is krijgt hij zijn speen en knuffel.
Dan papa of mama een kusje en dan naar bed.
Dekentje over zijn beentjes en de regenbui geluiden aan.

Werkte tot een week geleden perfect ^O^
Volgens mij zit er rond 11 maanden ook een sprongetje, althans dat hoop ik :')

Heb hem zojuist nog wat melk gegeven en het babynestje weer in bed gelegd.
Hoop dat hij daardoor niet meer tegen de spijlen aan bonkt. Het is nu al 20 min stil, Fingers crossed!
pi_180659645
ik ben met 6 weken met inbakeren begonnen omdat hij zichzelf letterlijk wakker sloeg en dan overstuur wakker werd. Overdag sliep hij daardoor geen volledige slaapcyclus tenzij op mij. Eerst alleen overdag gaan inbakeren en later ook snachts.
Men zegt dat je met inbakeren de eerste slaapsignalen mist, maar ik word helaas ook zonder inbakeren pas wakker bij gejammer dus dat maakt voor ons geen verschil.

Inmiddels heeft L. zijn handjes ontdekt en wordt het ongecontroleerde slaan al een stuk minder. Zojuist een puckababy te leen gekregen waarmee we kunnen afbouwen. De puckababy is ook een stuk minder warm dan de pacco (1.3 TOG tegenover 0.5 TOG) dus we hoeven niet cold turkey af te bouwen mochten de slaapkamers met de voorspelde hittegolf te warm worden.
pi_180659899
Ah die banaan klinkt ook heel leuk! Zo te lezen genieten jullie en dat is het allerbelangrijkste.

Wij bakerden B al vanaf zijn geboorte in, eerst in hydrofielen en daarna in de Puckababy. Het stomme is dat op dat moment we er heel blij mee waren. Maar als ik foto's terugkijk vind ik het er zielig uitzien....Maar nu met J zijn we na een aantal dagen ook weer begonnen met de PB. Zij slaapt zo ontzettend wild dat ze zichzelf continu wakker maakt en houdt. Ze was in de buik ook al erg druk dus het verbaast ons op zich niets. B konden we (bij wijze van spreke he!) op de commode leggen en 10 minuten wegblijven. J moet je continu tegenhouden omdat ze zo bewegelijk is.

We zijn bij B gestopt met de PB toen we merkten dat B graag iets in zijn mond wilde, hij probeerde door de puckababy heen op zijn knuistje te zuigen. Toen was hij een maand of 3 denk ik.
Bij J zien we wel, als ze minder wild slaapt kan de PB al eerder de kast in.

Vandaag tot 14:00 een onrustige dag gehad. J was huilerig en dus enorm onrustig maar ineens was het over en sindsdien is weer rustig en relaxt. Zo rustig en relaxt dat de kraamvisite vandaag is blijven hangen en heeft meegegeten.
  zondag 22 juli 2018 @ 20:42:21 #233
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_180660061
Dat klinkt fijn exode! T hebben we ook ingebakerd tot hij kon rollen omdat hij zo onrustig sliep. O slaapt goed op z'n buik.

Kijk m'n Michelinbaby nu:
pi_180660446
Ik heb A met een week of 6 een paar weken ingebakerd met een hydrofielluier. Hij had een tijdje moeite met slapen en bleef onrustig met zijn lijf. Vanaf het moment dat hij ingebakerd was, kalmeerde hij en sliep hij in no time in.
Denk dat dit na een maandje of 1,5 niet meer nodig was. Was gewoon een korte fase.
pi_180660781
Spekbaby O+

M. ligt sinds dat ze twee weken is in de puckababy cool. Ze sloeg en slaat zichzelf ook wakker en kwam heel moeilijk in slaap. Haar armpjes mag ik niet vastleggen want dan wordt ze boos, inbakeren met een hydrofiel door de kraamzorg was dan ook geen succes :')

Als ze bij mij ligt te slapen doet ze ook nog wel eens wild met haar armen, maar als ik die dan vasthoudt wordt ze boos wakker, dus draai ik haar maar subtiel in een houding waarbij ze d’r gezichtje niet meer kan raken :P
pi_180660898
Schanu ben je eigenlijk nog aanwezig? Hopelijk gaat het goed met jullie. :*

Wat een heerlijk worstje Jagar. O+

Fijn Exode dat het ineens weer beter werd. Gek he, hoe dat ineens kan omslaan.
En Banaan, ik vind het echt genieten ja. O+
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  zondag 22 juli 2018 @ 22:10:25 #237
314372 Goddelijker
Zonder grootheidswaanzin!
pi_180661970
Hier enkele weken geleden een dochter gekregen!
Nu klachten van verborgen reflux, nutriton heeft geen effect. Morgen langs de huisarts voor, ik denk, nexium.

Hopelijk werkt het... want de onrust, het huilen en slecht slapen is geen succes -O-
pi_180663963
quote:
1s.gif Op zondag 22 juli 2018 21:21 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Schanu ben je eigenlijk nog aanwezig? Hopelijk gaat het goed met jullie. :*
Wat lief, dank je. Ik lees zoveel mogelijk mee, maar is wat te druk om actief bij te dragen. Met ons gaat het goed dus geen reden tot zorgen :*

Dinsdag is de crčche dag van mijn dreumes en heb ik het rijk alleen met baby, dan zal ik weer even een inhaal post opstellen :)
pi_180664615
S. was heel onrustig de eerste weken en hebben we toen met hydrofiel ingebakerd. Ik vond het niet zielig, hij werd er zo heerlijk rustig van en kon dan eindelijk slapen. Toen hij begon met rollen meteen mee gestopt, maar het was toen ook niet meer nodig.
M. heeft het überhaupt nooit nodig gehad.

Vandaag echt een topdag gehad O+
Eerst naar Ikea, waar M. gezellig mee heeft gewinkeld en vanmiddag op de fiets naar een terras gegaan. Ze hebben daar trampolines, zandbakken en veel gras, dus heerlijk voor de jongens. Tantes mee, oma en een vriendin van mij, een groot feest. Daar gegeten, M. ook.
Hij moest op de terugweg zo hard lachen op de fiets. In zijn eentje schaterend. En daarna ook meteen in slaap gevallen tegen de slaaprol aan O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_180667699
Ach LeSage O+ O+
  Moderator maandag 23 juli 2018 @ 07:53:29 #241
382129 crew  Donna
pi_180667887
G is vanuit het ziekenhuis ingebakerd met hydrofielen en dat hebben we thuis ook gedaan tot bijna 7 weken. Met 6 weken ging ze naar een ledikant op haar eigen kamertje en sliep ze zo goed (en ineens door) dat inbakeren niet meer nodig was.

Puckababy zat hier veel te losjes en G werd echt woest als dat ding aan ging. 2 pogingen gedaan en toen weer gewoon in doeken.
  Moderator maandag 23 juli 2018 @ 07:55:27 #242
382129 crew  Donna
pi_180667899
Nolita ik heb laatst ergens gelezen dat een slaapcyclus van een baby 45 minuten is en dat ze dan licht wakker worden en het eigenlijk de bedoeling is dat ze zelf weer in slaap vallen om zo iig een slaapje van 1.5 uur te maken. Bij G klopt het precies en soms valt ze ook echt weer in slaap (meestal niet trouwens :P )
pi_180667916
Ohh LeSage O+

Leuke opmerking van die vrouw pkm!

Is het nog goed gegaan vannacht bij V. Flav?

Vervelend Goddelijker, hopelijk kan de huisarts jullie helpen!
pi_180667980
Wat naar Goddelijker. Bij ons werd het snel beter na medicatie. 🙂

Donna, Banaan kun je ook de klok op gelijk zetten. Inclusief dat hij negen van de tien keer precies 1/1,5/2/3 uur na wakker worden in slaap valt. :D

LeSage O+

Wij hadden vier nachtvoedingen. En iemand die een kwartier stond te schreeuwen "kom dan". En daarna politie maar die spraken een stuk zachter. Om half zeven werd Banaan wakker van een kar die over de drempel denderde. :{ :Z
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_180668030
Jammer dat zo’n systeem van verder slapen meestal niet werkt he Donna ;)

Pfff PKM, sterkte met je dag vandaag :* kun je er ergens een gezamenlijk dutje in proppen?
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_180668178
Oeh pkm, dat is afzien.

Klinkt als een fijne dag lesage, S is lief met M volgens mij. O+
Hier was N laatst ook in slaap gevallen, maar geen slaaprol. Een aantal km met hand onder haar hoofd gefietst omdat ik bang was dat ze anders zo’n klap zou krijgen bij een aantal hobbeltjes. Fijn was anders!

Donna, klopt van die 45 minuten. Helaas plakt N er overdag zelden nog 1 bij. Heeft ze nooit gedaan ook. Afgelopen week plots wel een aantal keer, geen idee wat het verschil is.

Ze deed het goed vannacht. Ze sliep van 20:30 tot 23:50, wow. Na de voeding kon ik haar niet meer terug in haar bedje leggen, dat was krijsen. Tussen ons in begon ze te klimmen en doen. Uiteindelijk om 1:00 tussen ons in gelegd en toen is ze toch in slaap gevallen tot 8:00.
We hebben liever dat ze in haar eigen bedje slaapt, maar eerst maar eens goede slaap. O+
pi_180668499
LeSage, ik vind dit echt zo ontzettend schattig O+ Het slapen en de lieve broer! O+

En ik zag nog een heerlijke spekbaby van Jagar O+

En het ging over inbakeren: B lag in een puckababy. Dat was voor hem voldoende om rustig te blijven (want dat kind kon hard meppen met z'n mini handjes!) en vond het wel fijn dat hij z'n handjes kon blijven bewegen. Afgebouwd toen hij naar het kdv ging, omdat ze dat daar niet doen. Ging toen ook prima.

Dank voor jullie reacties op het eten/groeien van B. Ik maak me geen enorme zorgen, maar het houdt me wel bezig. Ook omdat het nu stabiel houden van de lijn ook veel moeite kost. Hij drinkt gewoon zelden echt lekker door. Hij is denk ik ook tevreden met 5x100 ml op een dag (ofzo), dus we voeden altijd in 2 of 3 keer, omdat hij er snel zat van is. Na even wachten wil hij dan vaak wel weer. Maar daardoor zijn we voor mijn gevoel de halve dag bezig met B voeden. Niet erg, maar het gaat vooral op ons verzoek, hij geeft weinig honger signalen. Maar goed, het gaat ok nu, dus we houden het gewoon in de gaten.

En dan ga ik nu beginnen aan mijn werkweek, fijne week dames! (En heren! Hoe leuk dat jullie er ook zijn!)
pi_180668694
Fijn is dat altijd he pannenkoek, van die nachtschreeuwers :(
Wij hebben 2 jaar in het centrum van Roermond gewoond, om de hoek lag de discotheek straat.
Blij dat we daar weg zijn :P

De nacht is verder super verlopen Fleur!
Hij viel meteen in slaap toen hij in het nestje lag en werd pas om half 8 wakker :o
Normaal wordt hij rond 6 wakker voor zijn fles.
  maandag 23 juli 2018 @ 10:22:29 #249
314372 Goddelijker
Zonder grootheidswaanzin!
pi_180669488
quote:
1s.gif Op maandag 23 juli 2018 08:12 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Wat naar Goddelijker. Bij ons werd het snel beter na medicatie. 🙂

Donna, Banaan kun je ook de klok op gelijk zetten. Inclusief dat hij negen van de tien keer precies 1/1,5/2/3 uur na wakker worden in slaap valt. :D

LeSage O+

Wij hadden vier nachtvoedingen. En iemand die een kwartier stond te schreeuwen "kom dan". En daarna politie maar die spraken een stuk zachter. Om half zeven werd Banaan wakker van een kar die over de drempel denderde. :{ :Z
Helaas geen medicatie gekregen.
Als mogelijke oorzaak noemde de huisarts KMA (koemelkallergie), aangezien dit ook bij m’n zusje het geval was.
Fingers crossed! Woensdag naar het CB en ook langs een osteopaat, dus we gaan ‘t zien. Nog even doorbijten dus.
  maandag 23 juli 2018 @ 11:03:49 #250
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_180670293
Hier ook weer een goede nacht van 21.30 tot 10.00 en nu slaapt meneer weer.

Wij kunnen echt niet meer zonder puckababy.
Vrij snel mee begonnen omdat hij zich wakker slaat en te sterk werd voor hydrofielen en andere doeken.
Eerst alleen s'nachts, maar snel ook overdags en sindsdien doet hij 2 lange slaapjes ipv allemaal hazeslaapjes.

Gister maar iets later op bed gelegd omdat ik het anders zielig warm vind in die zak.
Vanmorgen gelijk een tencel puck besteld (de piep en mini want ik twijfelde) en ze worden vandaag nog bezorgd :D
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')