abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_180539713
registreer om deze reclame te verbergen
Om wat meer te experimenteren met m'n Airfryer zoek ik wat tips en recepten. Wat bereiden jullie allemaal in je Airfryer, naast patat en snackjes?

Patat van zoete aardappel vind ik ook goddelijk uit de Airfryer (zoete aardappel reepjes, beetje chilipoeder, paprikapoeder en komijnzaadpoeder, husselen en airfryen ca 15 min op 180 gr en dan met een dip van yoghurt honing mosterd).

En afbakbroodjes gaan er ook prima in (oventemperatuur op het pak -20 graden doen en 1/3e van de aangegeven oventijd ongeveer).

Airfryertttts unite en deel je tips *O*
pi_180539797
Ik probeerde vanmiddag gehaktballen van mager gehakt met rode ui, bieslook, beetje mosterd, peper, geraspte Old Amsterdam kaas, scheutje ketjap, een eitje en wat paneelmeel in de voorverwarmde Airfryer (185 gr).

Tussendoor even geloerd en na vier minuten zijn ze al zo:

kPZuHtq.jpg

Na in totaal 12 minuten zijn ze klaar. Geen boter, geen olie, toch mooi bruin en gaar en sappig. Ik deed ze op de bakplaat in de fryer omdat ie dan schoner blijft. Niet om hoeven draaien, niks.

Airfryerrrrrtliefde.

AHCXiJL.jpg
pi_180540552
Ik heb nog nooit gehaktballen in m'n hetelucht-oven "gebakken", maar is er een verschil met de airfryer?
(in mij kennissenkring heb ik namelijk alleen maar mensen met een airfryer die niet kunnen koken en die blij verrast zijn van zaken die ze nooit in hun oven hebben uitgeprobeerd)

btw, dit is geen vraag om airfryers te dissen, maar een serieuze vraag, ik heb namelijk geen airfryer...en ik heb ook nog nooit gehaktballen in een hetelucht-oven gestopt...

als iemand dat wel allebei heeft gedaan, dan zou ik heel erg graag horen of daar verschil in zit!! :)
pi_180540627
registreer om deze reclame te verbergen
Prima vraag hoor. :) Ik heb ze nooit in de oven gegooid dus weet het idd ook niet. Viel me met de fryer wel op dat ze dus echt súpersnel al rondom bruin waren door de circulerende hete lucht. Geen idee of dat in de oven ook zo goed gaat of dat ze daarin meer uitdrogen. Deze waren iig lekker sappig van binnen en droog korstje.

Met patat enzo vind ik het iig fijn dat ik ze niet hoef te keren halverwege itt met oven. Dat vond ik altijd zo'n gedoe. :@
pi_180540927
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 17:44 schreef Greys het volgende:
Prima vraag hoor. :) Ik heb ze nooit in de oven gegooid dus weet het idd ook niet. Viel me met de fryer wel op dat ze dus echt súpersnel al rondom bruin waren door de circulerende hete lucht. Geen idee of dat in de oven ook zo goed gaat of dat ze daarin meer uitdrogen. Deze waren iig lekker sappig van binnen en droog korstje.

Met patat enzo vind ik het iig fijn dat ik ze niet hoef te keren halverwege itt met oven. Dat vond ik altijd zo'n gedoe. :@
ja, dat snap ik!!
Ik heb ook echt geen zin om dingen in m'n oven halverwege te keren.
ik heb wel een "bakmatje" voor in de oven, waardoor dingen ook aan de onderkant bruinen, dus keren hoef ik in principe ook niet, maar mogelijk is het resultaat in een airfryer toch beter....we moeten denk ik even wachten op iemand die het resultaat kent van beide methodes (ik ben in ieder geval geďnteresseerd)

wat gehaktballen betreft heb ik van Sigaartje wel eens foto's van een soort langwerpige Iwanius gehaktstaven gezien die hij om mij volledig onduidelijke reden in zijn oven had "gebakken" en die waren ook bruiner geworden dan ik voor mogelijk had geacht.

(alle mensen met een airfryer moeten hier natuurlijk gewoon hun recepten delen verder, ik wil gewoon zeker weten dat ik niets mis loop! :) )
  Moderator dinsdag 17 juli 2018 @ 18:01:54 #6
450551 crew  ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_180541256
Kleine ontbijtbroodjes kun je er ook in afbakken, timer op 5 minuten, broodjes er vanaf het begin bij en temp op ong 190. Werkt prima.
pi_180541334
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 17:44 schreef Greys het volgende:
Prima vraag hoor. :) Ik heb ze nooit in de oven gegooid dus weet het idd ook niet. Viel me met de fryer wel op dat ze dus echt súpersnel al rondom bruin waren door de circulerende hete lucht. Geen idee of dat in de oven ook zo goed gaat of dat ze daarin meer uitdrogen. Deze waren iig lekker sappig van binnen en droog korstje.

Met patat enzo vind ik het iig fijn dat ik ze niet hoef te keren halverwege itt met oven. Dat vond ik altijd zo'n gedoe. :@
Wat ook leuk is, maak bakjes van die gehaktballen vul ze met bijvoorbeeld paprika, courgette, ui, champignons etc.

Leg jij die ballen gewoon onderin de Airfryer dus zonder de extra bodemplaat en het rooster van het mandje?
٩๏̯͡๏)۶
pi_180541534
Ik doe er ook regelmatig diverse groenten in, wanneer ik over heb (wortel/paprika/prei/ui etc). In even grote stukjes snijden afspoelen maar niet te droog maken, en dan doe ik er provencaalse of italiaanse kruiden door en dat ca 8-10 min op 180 (of of 2x husselen). Als ik kippedij of filet in huis heb kruid ik die ook, snij het in stukjes en doe het er ook door.
We have far more in common than that which devides us..
pi_180541836
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 18:04 schreef Ronaldsen het volgende:

[..]

Wat ook leuk is, maak bakjes van die gehaktballen vul ze met bijvoorbeeld paprika, courgette, ui, champignons etc.

Leg jij die ballen gewoon onderin de Airfryer dus zonder de extra bodemplaat en het rooster van het mandje?
Ik had ze op het bijbehorende grilplaatje gelegd. Maar ze kunnen ook in het mandje alleen wordt de bodem van je fryer dan wat viezer.

En bedankt voor de tip van die bakjes van gehakt! Leuk!
pi_180541924
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 18:11 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik doe er ook regelmatig diverse groenten in, wanneer ik over heb (wortel/paprika/prei/ui etc). In even grote stukjes snijden afspoelen maar niet te droog maken, en dan doe ik er provencaalse of italiaanse kruiden door en dat ca 8-10 min op 180 (of of 2x husselen). Als ik kippedij of filet in huis heb kruid ik die ook, snij het in stukjes en doe het er ook door.
Klinkt goed, dank je! Groenten er nog nooit in geprobeerd dus ga ik zeker doen.
pi_180541973
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 18:27 schreef Greys het volgende:

[..]

Klinkt goed, dank je! Groenten er nog nooit in geprobeerd dus ga ik zeker doen.
Ook vaak een (punt) paprika gevuld met rauw, gekruid gehakt, erg lekker.
We have far more in common than that which devides us..
pi_180542144
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 18:29 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ook vaak een (punt) paprika gevuld met rauw, gekruid gehakt, erg lekker.
Die ga ik es proberen als ik lui ben :9

Ik doe zelf wel eens zelfgemaakte vlammetjes in de airfryer. Best goed te doen. Frituren is altijd lekkerder maar heeft ook een stuk meer calorieen.
  dinsdag 17 juli 2018 @ 19:06:28 #13
115121 MaLo
#neverforget
pi_180542689
Goed topic, ik wil ook meer met de airfryer gaan "koken" :)
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 18:29 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ook vaak een (punt) paprika gevuld met rauw, gekruid gehakt, erg lekker.
Hoelang doe je dit erin?

Wat wij graag in de airfryer doen: Zelfgemaakte kipnuggets.

Kipdijfilet in stukjes, even in de karnemelk leggen, dan door de bloem, dan door geklutst ei en dan door paneermeel (met kruiden die je lekker vindt gemengd).
8-10 minuten op 180 graden.

In tegenstelling tot uit de oven, zijn ze vanuit de airfryer lekker knapperig :9
Twente O+
pi_180542740
ongeveer 15 minuten (bij rauw gehakt). Kippedij doe ik ook wel eens in een rub en dan in de AF
We have far more in common than that which devides us..
  Moderator dinsdag 17 juli 2018 @ 22:27:08 #15
233495 crew  LPFAN
<3 Linkin Park
pi_180546988
Alvast een tvp O+ Ik hoop er over een paar maanden ook 1 te hebben.
Who cares if one more light goes out?
Well I do..
https://www.youtube.com/watch?v=qXNivYhAHWk&feature=share
  woensdag 18 juli 2018 @ 00:16:25 #16
296595 foodlover
live and learn
pi_180549144
Had zo’n goedkoop exemplaar en die functioneerde technisch prima. Heb het ding toch recent verkocht op marktplaats.

Ik eet graag goede verse friet en bak in ossewit, friet uit de airfryer vind ik toch minder lekker. De airfryer snacks zoals bamihap en dergelijke vind ik schandalig duur.

Enige handige toepassing was bakken van 1 of 2 kaiserbroodjes of het opwarmen van een worstenbroodje (ik heb een 90cm smeg fornuis met lange opwarmtijd).
pi_180917862
Wat worden tosti's goed in de Airfryer :o

En tuna melts :9

Brood beetje aan de buitenkant met boter insmeren en worden goudbruin krokant.
  Moderator vrijdag 3 augustus 2018 @ 17:58:47 #18
233495 crew  LPFAN
<3 Linkin Park
pi_180923504
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 augustus 2018 13:45 schreef Greys het volgende:
Wat worden tosti's goed in de Airfryer :o

En tuna melts :9

Brood beetje aan de buitenkant met boter insmeren en worden goudbruin krokant.
serieus? :o
Who cares if one more light goes out?
Well I do..
https://www.youtube.com/watch?v=qXNivYhAHWk&feature=share
pi_180924191
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2018 17:58 schreef LPFAN het volgende:

[..]

serieus? :o
Echt! Tonijn op je tosti, plakjes kaas erop en evt wat rode ui, buitenste zijdes beetje insmeren met smeerboter en na 3 min op 185 gr was ie superkrokant en kaas goed gesmolten (wat me in de pan niet altijd goed lukt). :9
  Moderator vrijdag 3 augustus 2018 @ 18:33:03 #20
233495 crew  LPFAN
<3 Linkin Park
pi_180924260
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 augustus 2018 18:30 schreef Greys het volgende:

[..]

Echt! Tonijn op je tosti, plakjes kaas erop en evt wat rode ui, buitenste zijdes beetje insmeren met smeerboter en na 3 min op 185 gr was ie superkrokant en kaas goed gesmolten (wat me in de pan niet altijd goed lukt). :9
Oeh ga ik dan zeker uitproberen als ik er 1 heb :P
Who cares if one more light goes out?
Well I do..
https://www.youtube.com/watch?v=qXNivYhAHWk&feature=share
pi_180924320
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2018 18:33 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Oeh ga ik dan zeker uitproberen als ik er 1 heb :P
Ik zag ook al iemand die in het bakplaatbakje een paar geklutste eieren gooide met groenten erin en dat werd een prima boerenomelet :D
  Moderator vrijdag 3 augustus 2018 @ 21:18:44 #22
233495 crew  LPFAN
<3 Linkin Park
pi_180927663
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 augustus 2018 18:35 schreef Greys het volgende:

[..]

Ik zag ook al iemand die in het bakplaatbakje een paar geklutste eieren gooide met groenten erin en dat werd een prima boerenomelet :D
Hahah nice! Ben erg benieuwd, duurt nog wel even voor ik er 1 kan kopen helaas maar goed de voorpret is ook al leuk :P
Who cares if one more light goes out?
Well I do..
https://www.youtube.com/watch?v=qXNivYhAHWk&feature=share
pi_180931734
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 augustus 2018 13:45 schreef Greys het volgende:
Wat worden tosti's goed in de Airfryer :o

En tuna melts :9

Brood beetje aan de buitenkant met boter insmeren en worden goudbruin krokant.
Wat een uitstekend idee! Dit ga ik eens proberen. Met ham-kaas of salami-kaas dan, maar het kan dus wel!
pi_180931913
Friet uit de Airfryer hoeft helemaal niet droog te zijn. Ik maak ze altijd als volgt. Verse aardappel met of zonder schil na het nodige wassen en/of schillen in de gewenste vorm snijden. Beide handen invetten met een scheutje olie. Met je geoliede handen de aardappelen in de gootsteen "roeren" en door je handen laten gaan. Vervolgens in het mandje van de Airfryer stoppen en vier minuten bakken op 190 graden. De aardappelen zitten al tijdens het voorverwarmen in de Airfryer. Na deze vier minuten haal je het manie uit de Airfryer, schudt de aardappelpartjes door elkaar heen zodat ze niet aan elkaar plakken. Dan doe je ze weer voor twee tot drie minuten in de Airfryer. Mandje er weer uit, kijken of de aardappelen al mooi gebakken zijn en nog weer twee tot drie minuten bakken. Deze manier van "slow airfrying" levert superlekkere resultaten op. De aardappels zijn niet uitgedroogd, maar lekker smeuďg van binnen met een krokant jasje :9.
pi_180933506
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 augustus 2018 18:30 schreef Greys het volgende:

[..]

Echt! Tonijn op je tosti, plakjes kaas erop en evt wat rode ui, buitenste zijdes beetje insmeren met smeerboter en na 3 min op 185 gr was ie superkrokant en kaas goed gesmolten (wat me in de pan niet altijd goed lukt). :9
De laatste keer dat ik een tosti wilde maken in de Airfryer vloog de bovenste snee brood door het ding heen :')
Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')