BasEnAad | zondag 15 juli 2018 @ 16:08 |
Het is wel weer eens tijd voor een ergernistopic. Ik dacht dat er al eentje liep, maar kan geen algemeen topic vinden. Ik werk in de horeca, dus ik vanuit die rol: Wat mij de laatste jaren opvalt is dat gasten veeleisender geworden zijn en stukken brutaler. Roepen, voorkruipen, door anderen heen praten, niet groeten, op het allerlaatste moment met een lijst allergieën komen. Het lijkt wel alsof de zondvloed aanstaande is iedereen moet pakken wat ie pakken kan. En dat terwijl horecabezoekers toch doorgaans vrij zijn tijdens horecabezoek. Komt het door het doorgeschoten individualisme? Iedereen zorgt wel heel goed voor zichzelf, maar een beetje inleving in anderen is te veel gevraagd. Sommige gasten zouden zelf eens een keertje aan de andere kant moeten staan denk ik wel eens. Om te zien hoe het is. Dit is geen topic om te laten verzanden is discussies over horeca die te duur is of nog erger over fooien, maar herkennen mensen de trend die ik omschrijf? | |
VleesLollie | zondag 15 juli 2018 @ 16:14 |
Gewoon even vragen bij het opnemen van de bestelling of er nog bijzonderheden zijn waar ze rekening mee moeten houden. Zo moeilijk is het nou ook weer niet en staat nog eens gastvrij ook | |
wollah | zondag 15 juli 2018 @ 16:17 |
In de horeca werken Ik heb zelf 2 weken in de horeca gewerkt en toen kwam ik gewoon niet meer opdagen. Wat een kutwerk zeg. | |
Faux. | zondag 15 juli 2018 @ 16:17 |
Precies. Wat moeten gasten die hun allergie aan het begin vergeten te melden dan doen, niks meer zeggen? | |
BasEnAad | zondag 15 juli 2018 @ 16:23 |
Nee moeilijk is het natuurlijk niet. Maar je moet wel een eerlijke kans krijgen het goed te doen. Gasten reserveren ook wel eens een vast menu voor een groep en komen dan later met allerlei aanpassingen. Los het maar weer op. Zij zijn natuurlijk niet de enige gasten op een dag, andere gasten kunnen daar hinder van ondervinden. Het gaat er ook niet om of iets makkelijk is of op te lossen, het gaat om de trend dat gasten van hun probleem jouw probleem maken, zo achteloos. Er zijn ook nog andere gasten die op hun eten wachten he. | |
#ANONIEM | zondag 15 juli 2018 @ 16:27 |
Tja afspiegeling van de maatschappij. De verhuftering is nog niet voorbij. | |
Evertjan | zondag 15 juli 2018 @ 16:28 |
ja als je werkt in een tokkie tent dan moet je ook niet raar opkijken dat er ook tokkies op afkomen | |
Pietverdriet | zondag 15 juli 2018 @ 16:29 |
Toegeven aan onwelkom gedrag zorgt ervoor dat onwelkom gedrag steeds erger wordt. Kijk naar de schwalbes bij het WK. Kinderen die gillen en huilen om snoep en het dan krijgen Leer gewoon nee zeggen | |
Sigaartje | zondag 15 juli 2018 @ 16:34 |
Ooit een keer meegemaakt toen we met een groepje gingen eten en een was vegetarier. Hij vroeg aan de kelner of ze een goed vegetarisch gerecht hadden. Die hadden ze. Mooi! Toen werd er geserveerd. De vegetarier vroeg of er aubergine in zat. Ja dus. - Dat lust ik niet. Ja dan schaam je je kapot. Dan denk ik als medegast ook, man had je dat niet eerder kunnen vragen? Nog een schaamtemoment, ook met een groepje. Je kon ook spareribs eten all you can eat. Een kennis van mij bestelde en bestelde maar spareribs. Tot de voorraad op was. We hebben er gezeten van zeven tot elf. Sorry, maar ik schaamde me kapot. | |
Fogel | zondag 15 juli 2018 @ 16:36 |
«Oh, U bent allergisch? Ik hoop dat u een Epipen bij U heeft want daar kunnen wij verder natuurlijk niet aan toegeven». | |
BasEnAad | zondag 15 juli 2018 @ 16:37 |
Daar zit wat in natuurlijk, maar ik ga in m'n eentje niet de wereld veranderen vrees ik. Er is een heel grote groep miskende zure mensen ontstaan en het lijkt alsof ze elkaar ermee aansteken. Stel je eens voor; je loopt door de zaak en iemand roept 'HOE WERKT DAT HIER, KAN IK BIJ JOU WAT BESTELLEN??" Hoe reageer jij? | |
Hyaenidae | zondag 15 juli 2018 @ 16:37 |
Hoort dit niet KLB? Daarnaast vind ik de prijzen in horeca echt belachelijk. Flesje cola van 25cl, waar je in de supermarkt soms 2 flessen Coca Cola voor haalt oftewel 3 liter. Prijs gaat dus even meer dan 10x over de kop En geldt net zo goed voor de rest van het menu, dus terecht dat mensen eisen gaan stellen als je ze zo hard afzet. | |
Pietverdriet | zondag 15 juli 2018 @ 16:38 |
Neuh, U heeft een gluten allergie? Sorry, maar wij kunnen niet garanderen dat er geen sporen van gluten in het eten zitten. Zelfde voor noten Als je met bloem werkt in de keuken, is dat voor iemand met een allergie een groot risico, ook al zit er geen bloem in het gerecht. | |
Pietverdriet | zondag 15 juli 2018 @ 16:39 |
Meneer, zou u wat minder luid kunnen praten, u hinderd de andere gasten. Gaat ie door, vraag je hem te vertrekken | |
Mortaxx | zondag 15 juli 2018 @ 16:44 |
"Ik wil dit" en dan vaag in de richting van iets wijzen | |
Harvest89 | zondag 15 juli 2018 @ 16:45 |
Die moet wel minimaal 120 kg wegen. | |
fespo | zondag 15 juli 2018 @ 16:47 |
-> nee is slechte review --> zaak | |
Borrelnootje00 | zondag 15 juli 2018 @ 16:47 |
Ouderen mensen vind ik vooral het ergst, denken recht op alles te hebben en arrogante attitude en zijn vaak heel bot niet toegankelijk. | |
Pietverdriet | zondag 15 juli 2018 @ 16:48 |
Ellende voor de mensen die een echte allergie hebben is natuurlijk het veelvoud van mensen die beweren een allergie te hebben voor gluten of lactose omdat ze wat op internet gelezen hebben en het hip en trendy is een allergie te hebben | |
BasEnAad | zondag 15 juli 2018 @ 16:48 |
Of dat gasten onder elkaar aan het mompelen zijn wat ze willen bestellen en dan vervolgens de ober aankijken van; ja! JA WAT?! | |
Pietverdriet | zondag 15 juli 2018 @ 16:50 |
Oh, als men jou in een restaurant vertellen dat ze jou niet kunnen garanderen dat er geen sporen van bloem in hun eten zitten geef jij ze een slechte review? | |
Pietverdriet | zondag 15 juli 2018 @ 16:54 |
Maar goed, veel horeca zaken zijn gewoon prutsers, bestel je een steak bloederig rood, bleu, dan krijg je hem alsnog medium als je geluk hebt. | |
Hyaenidae | zondag 15 juli 2018 @ 16:56 |
Waarom zou je ook een rauwe steak bestellen. | |
RobinOok | zondag 15 juli 2018 @ 16:58 |
Ik merk het ook aan de reacties op internet als ik over onze eetervaringen schrijf. Als er iets niet helemaal naar wens was gaan mensen ook los over terugsturen, niet betalen en weet ik veel wat ze allemaal niet zouden pikken. Er heerst echt een mentaliteit dat alles perfect moet zijn, want jij betaalt ervoor. | |
Pietverdriet | zondag 15 juli 2018 @ 17:07 |
Jij werkt duidelijk in het soort horeca die geen steak kunnen bakken | |
THEFXR | zondag 15 juli 2018 @ 17:11 |
je bent niet geschikt voor de Horeca als je zo denkt, sterker nog, je bent helemaal niet geschikt voor een baan waar het om de betalende klant draait, die jouw loon betaald. | |
RobinOok | zondag 15 juli 2018 @ 17:15 |
Als je bij Albert Heijn een bamipakket koopt verwacht je dan ook dat ze de taugé eruit halen als jij vertelt dat je die niet moet, THEFXR? Een restaurant heeft een kaart. Daar staat op wat zij te koop aanbieden. Klaar. Ik vind het idioot om te verwachten dat een restaurant hun aanbod opeens aanpast aan jouw wensen. Als je dat al wilt, dan lijkt het me niet meer dan logisch om daarnaar te informeren voordat je er aan tafel plaats neemt. | |
Pietverdriet | zondag 15 juli 2018 @ 17:19 |
Mijn man eet Bep dingen niet, ik verdraag geen paprika, vraag gewoon of er paprika in een gerecht zit, zo ja, geen probleem, bestel ik wat anders. Ik ga niet lopen eisen dat ze voor mij goulash zonder maken bij wijze van spreken en als ik dat zou vragen en de bediening zegt dat dit niet mogelijk is hebben ze groot gelijk. | |
Mortaxx | zondag 15 juli 2018 @ 17:19 |
Voor jou tien andere gasten hoor | |
Pietverdriet | zondag 15 juli 2018 @ 17:23 |
Goh, goed onderbouwt ook | |
THEFXR | zondag 15 juli 2018 @ 17:31 |
ja, OP gaat dit niet lang trekken, want de maatschappij gaat niet veranderen voor hem. | |
Fred | zondag 15 juli 2018 @ 17:32 |
Doorgaan met wat je aan het doen bent en daarna naar dat tafeltje lopen. "Hallo meneer, mevrouw, het werkt hier als volgt: u gaat rustig zitten aan een tafel, ik of één van mijn collega's komen dan bij u aan tafel, brengen u de kaart, u kijkt in de kaart en bestelt dan bij mij of mijn collega's. Hier is de kaart, kan ik alvast wat drinken voor u halen?" En dan de gast met een vriendelijke, doch strakke blik aan kijken. De horeca moet niet zo bang zijn voor die ene slechte recensie. | |
Fred | zondag 15 juli 2018 @ 17:35 |
Daar heeft de horeca imho dan ook zelf voor gezorgd door in een restaurant eten te verkopen als "een beleving, een echt avondje uit etc." De nadruk ligt nu op de ervaring ipv de kwaliteit en smaak van het eten. Logisch dat mensen dan hogere verwachtingen hebben dan alleen eten bestellen, eten opeten en een beetje praten tussendoor. | |
Hyaenidae | zondag 15 juli 2018 @ 17:36 |
Klopt, alleen biefstukken bij ons. | |
Pietverdriet | zondag 15 juli 2018 @ 17:36 |
Hear hear | |
Pietverdriet | zondag 15 juli 2018 @ 17:36 |
Doorgebakken | |
Zana | zondag 15 juli 2018 @ 17:40 |
Wij waren laatst op een maandagmiddag met 16 mensen voor een hightea. Eentje was op het laatste moment verhinderd en kwam niet opdagen. Ik had vooraf gekeken, wat er op de kaart stond, voor de high tea was er een wat algemene omschrijving. De tafel was in L vorm in de hoek van de zaak al gedekt, waarbij aan de binnenkant van de L ook twee stoelen met de rug tegen elkaar stonden. Tegen de muren stonden lange banken, je kon je kont nog niet draaien en het hele gezelschap moest omhoog als je naar toilet wou, terwijl op maandagmiddag de zaak echt niet vol zit. Geef je gasten gewoon wat ruimte. Verder had ik de indruk dat de samenstelling van de high tea steeds anders is, en wij gewoon pech hadden of zij te laat waren begonnen met voorbereiden, wij kregen wat kleine sandwiches voor de hele groep ( tonijn en gezond), weet niet of het er 1,5 of 2 per persoon waren, 1 bekertje yoghurt met fruit, een mini stukje wortelcake, 1 macaron, en nog een glasje soep van het huis. En natuurlijk verschillende soorten thee. Het was allemaal wel lekker, maar alles was op, ook wat voor de persoon mee op tafel kwam, die niet kwam....het was gewoon te weinig keuze in mijn ogen of de porties waren te klein, terwijl ze gewoon heel veel lekkere dingen in de toonbank hadden. [ Bericht 8% gewijzigd door Zana op 15-07-2018 18:42:13 ] | |
borisz | zondag 15 juli 2018 @ 17:42 |
Restaurants die doen alsof ze goed kunnen koken, maar dat niet waarmaken. Het gevoel geven dat je dat thuis ook kan, maar dan wel de hoofdprijs vragen.... Ik eet met alle liefde in een eetcafe t/m een sterrentoko, maar ga niet doen alsof je A bent en B doet. | |
Pietverdriet | zondag 15 juli 2018 @ 17:44 |
Bij sterrenrestaurants ben ik nooit hongerig naar huis gegaan, bij restaurants die doen alsof wel | |
derLudolf | zondag 15 juli 2018 @ 18:31 |
"Allergieën" Geen gluten mogen maar als toetje wel tiramisu nemen. | |
Pietverdriet | zondag 15 juli 2018 @ 18:36 |
Zeuren over dat er absoluut geen zuivel gebruikt mag worden omdat lactose en dan wel een irish coffee bestellen omdat dat zo lekker is. | |
#ANONIEM | zondag 15 juli 2018 @ 18:37 |
Ben je niet gewoon een heel grote eter? | |
#ANONIEM | zondag 15 juli 2018 @ 18:41 |
Precies. Was een keer in een restaurant rijst bestellen. De rijst was nog niet gaar. Erg nat en nog wit ook. Als wanneer het in een ricecooker nog kookt maar het knopje nog niet op warm is gesprongen. Ze vroeg me of het eten smaakte. Ik zei dat de rijst niet gaar was. Ze keek me aan alsof ik lastig was. Vroeg of ik een ander bord wilde. Dat wilde ik niet, want ik zou dezelfde ongare rijst krijgen. Hoe weet een kok in een restaurant geen rijst te koken? [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 15-07-2018 18:42:25 ] | |
Pietverdriet | zondag 15 juli 2018 @ 18:42 |
Vriend van mij had zijn trouwreceptie bij groot Warnsborn bij Arnhem en moest een schofterig bedrag betalen voor de catering. Hij had ze verschillende malen verteld dat het ruim moest zijn, want veel mensen kwamen van ver. Vrijwel iedereen stopte onderweg naar huis nog bij de drive in | |
Pietverdriet | zondag 15 juli 2018 @ 18:43 |
Ik stuur eten wat echt niet goed is terug en als ze vragen of ik wat anders wil weiger ik. Wens het ook niet op de rekening te zien. Geen zin om nog te gaan eten als de rest van de tafel al klaar is | |
RobinOok | zondag 15 juli 2018 @ 18:43 |
Kan het niet gewoon zijn dat smaken verschillen en jij je rijst anders eet dan een ander? | |
Pietverdriet | zondag 15 juli 2018 @ 18:44 |
Denk je dat ie risotto kreeg? | |
RobinOok | zondag 15 juli 2018 @ 18:46 |
| |
#ANONIEM | zondag 15 juli 2018 @ 18:47 |
Ik wilde geen scene of op welke manier dan ook de aandacht trekken. Ik heb er niet van gegeten. Ben ook nooit meer terug gegaan. Rijst moet zacht zijn. Niet met een harde kern. Ik heb nergens anders rijst gekregen dat nog als ongekookt proeft. Dus het lag niet aan smaak. | |
Pietverdriet | zondag 15 juli 2018 @ 18:48 |
Is geen scène maken, is gewoon de bediening de boel weer terug laten nemen. Weet je zeker dat je geen risotto besteld had? | |
#ANONIEM | zondag 15 juli 2018 @ 18:50 |
Ik kook 3 keer per week rijst, zou ik niet weten wat het verschil is tussen rijst en risotto? Of rijst bestellen en risotto krijgen? Maar idd moeilijk te geloven dat een kok in een welbekende restaurant geen rijst kan koken. Dus ik snap je reactie volkomen. | |
RobinOok | zondag 15 juli 2018 @ 18:52 |
Risotto is in Nederland juist altijd wél gaar. Mijn lief kreeg het laatst bij zijn visje, het was echt niet normaal. Opgewarmde rijstepap. Je kon er vast mee metselen. Ik denk ook dat het echt geen zin heeft zoiets terug te sturen. Het is dan ook niet oneetbaar, rijstepap kun je gewoon eten. Maar ja, met risotto heeft het weinig te doen. | |
Pietverdriet | zondag 15 juli 2018 @ 18:55 |
Risotto als bijlage, ja das zo Hollands als babi pangang | |
RobinOok | zondag 15 juli 2018 @ 18:57 |
De ene rijst is de andere rijst niet, Hexxenbiet. Wat Hollanders graag als rijst eten, van die droge korrels, dat zou ik niet willen eten. Wij waren er niet bij. Maar ik vind het altijd lastig om zoiets zomaar aan te nemen. Als ik er dus niet bij was. Maar goed. Kan het op zich wel geloven, want rijst in restaurants is meestal kut. | |
#ANONIEM | zondag 15 juli 2018 @ 18:59 |
Het was niet droog, het was juist nat, stond ook al in mijn post. En het heeft de harde kern nog als ongekookte. Een laagje aan de buitenkant was al zacht, maar als je kauwt proef je de rauwe rijst. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 15-07-2018 19:00:41 ] | |
RobinOok | zondag 15 juli 2018 @ 19:01 |
Okay. Dat was gewoon duidelijk ja. | |
Pietverdriet | zondag 15 juli 2018 @ 19:32 |
Tijdje terug, bestel een flanksteak, krijg een schoenzool. Stuur hem terug, eigenaar komt me vertellen dat dit zo hoort en er niets mis mee is. Echt, de triestheid | |
Evertjan | zondag 15 juli 2018 @ 19:46 |
zeker wel netjes betaald voor je schoenzool? | |
Pietverdriet | zondag 15 juli 2018 @ 19:49 |
Nee, natuurlijk niet | |
Qarrad | zondag 15 juli 2018 @ 19:51 |
Het is ook de manier waarop. Als iemand vriendelijk uitlegt of ergens paprika in zit of zegt "Oh ja vergeten te vragen, kan dit of dat?" dan is het iets heel anders dan dat meteen verongelijkte, eisende toontje wat sommige gasten meteen opzetten. Ik zat er een keer bij dat een stel (ik geloof) langoustine-soep bestelde en die toen terugstuurde omdat er...langoustine in zat. Dan zit ik er echt met plaatsvervangende schaamte naast. Ik bedoel, als je dan ineens een varkenspoot in je soep vindt of een fietsband dan ja, dan is dat een verrassing. Maar omdat het hoofdingrediënt erin blijkt te zitten iets terugsturen is echt Toen ze ook nog meldden dat ze dáár dus niet voor gingen betalen wist ik dat dit de laatste keer was dat ik daarmee uit eten ging. Ik ben zelf trouwens zo'n muts die eigenlijk niet eens iets durft te zeggen als er iets verkeerd is, da's weer het andere uiterste | |
Pietverdriet | zondag 15 juli 2018 @ 19:58 |
Bij een zeer Italiaanse pizzaria vroeg een tafel om een Dönerpizza en waarom zu dat niet hadden. Eigenaar gooide ze er zowat uit. | |
derLudolf | zondag 15 juli 2018 @ 20:02 |
En terecht. Hoorde keer iemand die om wiskeysaus vroeg bij een echte pizzaria. Wat ik dan weer niet snap is dat ze een pizza Hawaii op de kaart hebben staan. | |
madam-april | zondag 15 juli 2018 @ 21:17 |
Pizza Hawaii zou sowieso gewoon verboden moeten worden.. | |
Postbus100 | zondag 15 juli 2018 @ 21:29 |
Ik had eigenlijk één keer een bord eten moeten terugsturen. Nog steeds spijt van dat ik dat niet heb gedaan, maar na, was een heel gedoe. Was bij de Hema, bordje stamppot zuurkool voor ¤2,50 ofzo. Maar het was gewoon niet warm. Er zaten wat warme stukken bij, maar verder was het kamertemperatuur. Maar ja met spullen en al opstaan, terug naar de toonbank, wachten op een nieuwe (drukte!). Ik heb het maar opgegeten... Maar het was niet lekker | |
Postbus100 | zondag 15 juli 2018 @ 21:33 |
Maar verder raak ik vooral gefrustreerd van horeca waar een serveerster alweer naast je tafeltje staat om de bestelling op te nemen, terwijl je nog overduidelijk in de kaart zit te kijken. En nee, in dat ene geval was het geen topdrukte... We waren de enige twee in het restaurant. Geef je gast de ruimte!! | |
derLudolf | zondag 15 juli 2018 @ 21:33 |
Inderdaad. Ik zou het wel op de kaart zetten, maar dan voor ¤250 ofzo | |
Fogel | zondag 15 juli 2018 @ 22:20 |
Hoe reageert zo’n (mafkees van een) eigenaar daar dan op als hij meent dat schoenzool een prima gerecht is!? | |
RobinOok | zondag 15 juli 2018 @ 22:30 |
Liever dat dan dat je wilt bestellen en niemand komt je bestelling opnemen. | |
Zana | zondag 15 juli 2018 @ 23:03 |
Misschien, maar ik zat ook in een hoekje en moest maar wachten wat doorgeschoven werd. Anderen uit het gezelschap bestelden achteraf nog een ijscoupe...die hadden blijkbaar ook niet genoeg. Het leek alsof ze ter plekke even snel iets in elkaar draaiden, terwijl de high tea uitsluitend op voorbestelling is. Ik was laatst op een sjiek feestje bij iemand thuis, komt zelden voor, maar ok. Het begon om 16.00 uur tot in de late avond en ik schat dat er iets van 120 mensen aanwezig waren. Om parkeerproblemen te voorkomen hadden die mensen een pendelbusje geregeld en er was zelfs een heuze WC unit geplaatst. De tuin was met een halfopen tent overdekt, mooi meubilair gehuurd en een cateringbedrijf geregeld met van die green eggs. Dat beloofte wat bij binnenkomst! Volgens de gastheer zouden wij er twaalf gangen krijgen. Maar het waren echt van die mini hapjes die op een lepel of in zo een amuseschaaltje passen. Ik vond het echt lekker, maar niet iedereen houdt van seafood of pittige gerechten en helaas kwamen de medewerkers niet altijd langs ons tafel of kwamen niet terug, wanneer het dienblad aan tafel leegraakte. De kinderen die aan het spelen waren, werden sowieso overgeslagen en ook de mensen die even naar toilet of ergens anders waren, kregen niets. En er stond ook nergens iets om zelf te pakken. Op gegeven moment ben ik maar wat stokbrood voor de kinderen gaan vragen en direct na mij volgden verschillende mensen van andere tafels mijn voorbeeld. Ook gingen vele al 19.00 of 20.00 uur weg. Ik snap nog steeds niet wat er mis was of wat de bedoeling was. Het leek kwa eten meer op een receptie, maar dan zijn 12 hapjes wat veel. In een restaurant zou je van een 12 gangen menu waarschijnlijk het gevoel krijgen dat je uitgebreid hebt gegeten, maar nu had de hele familie achteraf nog echte trek en het feestje was op een tijdstip dat je een volledige avondmaaltijd zou verwachten, misschien zelfs nog met koffie en taart vooraf of een dessert achteraf. Ik ben benieuwd wat de gastheer zelfs ervan vond, maar dat durf ik niet te vragen, en hij was volgens mij best druk met zijn gasten. Het lijkt mij ook lastig, zo een feest geef je ook niet elke week en je moet maar afwachten, wat een cateringbedrijf en het personeel ervan maken. | |
Spanky78 | zondag 15 juli 2018 @ 23:23 |
Heel irritant dat iedereen tegenwoordig een speciaal dieet wil. Als dat echt moet vanwege een allergie, of echt iets niet lusten heb ik daar geen moeite mee. Maar miep wil geen gluten want ze heeft gelezen dat dat slecht voor je is, henk dit wil geen koolhydraten maar wel bier, de ander wil geen zuivel. Doe eens normaal. Je mag best om een gerecht vragen en er iets uitlaten als dat kan. Als ik geen champignons wil bij mijn biefstuk moet dat kunnen. Maar merde, als een halfgod dingen gaan zitten eisen. vreselijk vind ik dat,sowieso dat koninklijk gedrag. Als de dokter het niet voorschrijft, niet zeiken. Wat ik ook erg vind zijn mensen met een hond die verwachten dat de andere gasten graag de geur van natte hond aan hun tafel willen. Laat dat beest thuis als je ergens wat gaat eten en zo nodig binnen moet zitten. gadver. Wat ook irritant is , zijn bedrijven waar ze echt nul kennis hebben. Goedkoop personeel, maar wel de hoofdprijs vragen voor een drankje. Blurgh. Maargoed, normaal erger ik me niet zo snel. Dus ook in de horeca niet. | |
RobinOok | zondag 15 juli 2018 @ 23:30 |
Ik heb werkelijk nog nooit iets geroken van onder de tafel van de buren. Lijkt me lastig zeg, zo'n goede neus! | |
golfer | zondag 15 juli 2018 @ 23:32 |
Dat dus! | |
golfer | zondag 15 juli 2018 @ 23:34 |
En ik geef mijn lactose-intolerantie nooit door, want dan laten de koks allerlei lekkere sauzen en andere zaken weg. Ik heb lactasepillen die ik inneem als ik uit eten ga en kan dan alles gewoon eten en proeven. | |
fespo | zondag 15 juli 2018 @ 23:41 |
daar ging het fout | |
#ANONIEM | maandag 16 juli 2018 @ 06:04 |
Daarom altijd lekker naar een all you can eat gaan. Om 19u binnenkomen en pas weg gaan tot je scheel ziet van het bunkeren. Het leven is veel te kort om honger te moeten lijden. | |
T-D | maandag 16 juli 2018 @ 06:16 |
Horeca en recreatie zijn gewoon allebei kut om te werken. Gasten zijn tegenwoordig zo veel eisend en verwachten dat het allemaal maar kan. En zo niet gaan ze hun ongenoegen spugen op Facebook. | |
THEFXR | maandag 16 juli 2018 @ 08:52 |
die zijn allemaal failliet en de slechte zijn overgebleven | |
Qarrad | maandag 16 juli 2018 @ 10:21 |
Ik heb zo'n neus. En daarnaast bestaan er honden die je vanaf de andere kant van de ruimte ruikt. Tenzij het een hulphond is, is er geen enkele reden om je hond mee te nemen. Ja, jouw gemak maar dat is geen reden om anderen ongemak te bezorgen. Ff de snackbar in is een ander verhaal maar in een restaurant... Ik heb er trouwens in Scheveningen eens naast gezeten dat een halfnaakt kind zichzelf onderscheet en op de tafel even verschoond werd. De mensen waren echt heel verbaasd dat hen verzocht werd dan maar helemaal op te zouten aangezien ze niet de cognitieve vermogens hadden om te snappen dat dit niet kon. Zit je daar aan je eten in de strontlucht | |
Spanky78 | maandag 16 juli 2018 @ 10:30 |
Meestal niet. Ik proef heel veel, heb in gespecialiseerde smaakpanels gezeten. Blijkbaar heb ik een schepte smaak en reukzin. Interessant om te doen! En je leert om veel minder vies te vinden. Heel grappig om te zien hoe groot de verschillen in olijfolie, chocolade of vruchtenyoghurt kunnen zijn. Maar honden bij het eten. Bah. Dat vind ik echt smerig. | |
#ANONIEM | maandag 16 juli 2018 @ 10:36 |
SUMO Oriental aan de Kortekade moet je gaan. Dat is genieten, maatje. | |
#ANONIEM | maandag 16 juli 2018 @ 10:39 |
Dit doet me denken aan die x dat in Antwerpen de familie van de eigenaar een baby ging verschonen op één van de tafels in de zaak waar gegeten werd. Gelukkig hadden we het eten nog niet besteld. Direct opgestaan en de zaak uitgelopen. Sommige horeca uitbaters blijven je verbazen. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-07-2018 10:41:07 ] | |
THEFXR | maandag 16 juli 2018 @ 10:47 |
alsof we allemaal in dezelfde stad wonen | |
THEFXR | maandag 16 juli 2018 @ 10:50 |
in de USA plegen ze fraude met hulphonden, dat ze het onterecht krijgen toegewezen | |
Qarrad | maandag 16 juli 2018 @ 11:25 |
Oh dat is helemaal erg ja. Dan wil je niet weten wat er in de keuken gebeurt... ;X | |
golfer | maandag 16 juli 2018 @ 11:44 |
Lekker poepbacteriën eten. https://www.consumentenbond.nl/voedingsmiddelen/test-sushi | |
Red_85 | maandag 16 juli 2018 @ 15:02 |
| |
Pietverdriet | maandag 16 juli 2018 @ 15:05 |
| |
#ANONIEM | maandag 16 juli 2018 @ 15:06 |
Niet in een restaurant eten waar kinderen en honden komen. Sowieso honden in restaurants | |
RobinOok | maandag 16 juli 2018 @ 15:16 |
Ik heb nog nooit last gehad van iemands hond. Meestal heb je niet eens door dat ze er zijn. Van kinderen en studenten heb ik meer last. Maar goed, ieder zijn mening. | |
Spanky78 | maandag 16 juli 2018 @ 15:18 |
Haha zoiets ja. | |
Spanky78 | maandag 16 juli 2018 @ 15:19 |
Sommige kinderen. | |
Pietverdriet | maandag 16 juli 2018 @ 15:49 |
Wij nemen onze honden eigenlijk nooit mee naar restaurants, maar komt zelden eens voor. Dan liggen ze onder tafel te slapen en niemand merkt dat ze er zijn. Net als kinderen, kwestie van opvoeden | |
#ANONIEM | maandag 16 juli 2018 @ 17:40 |
Mensen die niet in Rotterdam wonen. :’) | |
stavromulabeta | maandag 16 juli 2018 @ 17:57 |
Restaurants waar je de hoofdprijs betaalt voor matige gerechten om vervolgens door onwetende 18-jarige serveersters in te strakke zwarte truitjes zonder enige warenkennis geholpen te worden. | |
Fokpop | maandag 16 juli 2018 @ 17:58 |
| |
#ANONIEM | maandag 16 juli 2018 @ 18:07 |
Dat is goed voor de weerstand. | |
Pietverdriet | maandag 16 juli 2018 @ 18:08 |
Die niet Meer kunnen dan een drankje brengen en een bord meenemen. | |
HeatWave | maandag 16 juli 2018 @ 18:10 |
Dat vind ik minder erg dan slecht eten voor veel geld. Opzich is het fijn als de bediening er iets vanaf weet, maar als het gewoon goed eten is voor een goeie prijs kan ik er wel mee leven. | |
Pietverdriet | maandag 16 juli 2018 @ 18:11 |
Personeel in de keuken is vaak net zo incompetent als de huppeltjes in de bediening. | |
HeatWave | maandag 16 juli 2018 @ 18:13 |
Niet overal hoor. Ik kom vaak in een tent waar de huppeltjes er echt niet zoveel van weten, maar het eten is prima opzich. Er moet in de horeca ook enorm op de kosten bespaard worden en dan heb ik liever dat ze het in de bediening doen dan in de keuken. Beide is natuurlijk een garantie voor 1 keer, nooit meer. | |
Pietverdriet | maandag 16 juli 2018 @ 18:18 |
Ik weet dat het niet overal is. Een groot probleem van de horeca is de enorme kosten die ze vaak hebben aan huur. Pand niet van hun, tap en bar ook niet. Zitten vast aan wurgcontracten met brouwerijen. | |
HeatWave | maandag 16 juli 2018 @ 18:19 |
Klopt ook wel ja. Het is ook een zware branche. | |
Pietverdriet | maandag 16 juli 2018 @ 18:28 |
Geloof niet dat er een andere branche is waar zoveel mensen failliet gaan en zoveel mensen geloven dat zij het wel kunnen, een horecazaak runnen, zonder daar echt ervaring in te hebben. | |
HeatWave | maandag 16 juli 2018 @ 18:30 |
Vandaar Bar rescue, hotel Hell, Kitchen nightmares etc etc etc. Het lijkt heel leuk, als je zelf aan de bar/tafel zit natuurlijk. Aan de andere kant is het hard werken waar maar weinig mensen echt rijk van worden, en dan nog zijn het alleen de hele slimme eigenaars die meer dan ervan kunnen rondkomen. | |
derLudolf | maandag 16 juli 2018 @ 18:32 |
Zorgen dat het pand van jezelf is, dat scheelt al de helft... | |
HeatWave | maandag 16 juli 2018 @ 18:33 |
Ja, maar hoe doe je dat, zeker als beginnende ondernemer? De prijs voor een beetje pand op een goeie locatie is zo hoog, als je dat kan betalen hoef je ook geen tent te openen, dan heb je al geld zat . | |
derLudolf | maandag 16 juli 2018 @ 18:35 |
Als je een goed restaurant opent komen de mensen naar jou. Dan hoef je niet op een A locatie te zitten. | |
golfer | maandag 16 juli 2018 @ 18:39 |
Hoeveel Michelinrestaurants zitten er niet op een A-locatie? | |
Pietverdriet | maandag 16 juli 2018 @ 18:40 |
Vriend van mij heeft een buurt café, is eigenaar van het pand en alles wat er in staat. Hij betaald veel minder voor een vat bier dan anderen. Krijgt ook veel aardigheidjes van de brouwerij. | |
Pietverdriet | maandag 16 juli 2018 @ 18:41 |
De mensen die het meeste geld verdienen in de horeca zijn diegenen die mensen met een droom van hun eigen zaak vertellen wat ze willen horen en ze hier ff laten tekenen. | |
Pietverdriet | maandag 16 juli 2018 @ 18:42 |
Leuk onderzoek voor iemand die daar de tijd voor heeft. Ik ken er genoeg btw. | |
derLudolf | maandag 16 juli 2018 @ 18:43 |
Zal wel ja Sowieso idioot wat tapbier kost, flesje kun je volgens mij meer op verdienen. | |
derLudolf | maandag 16 juli 2018 @ 18:45 |
Een 'goed restaurant' wil niet direct zeggen dat je een Michelin ster hebt. Verder weet ik niet waar die tenten zitten, maar O'mundo in Wageningen zit bijvoorbeeld niet ecjt in het centrum. | |
Pietverdriet | maandag 16 juli 2018 @ 18:47 |
Maar met een brouwerijcontract mag je niet naar de supermarkt om de goedkope aanbieding te kopen en die flesjes te verkopen. Je moet dan bij Heineken/Grolsch etc inkopen tegen de prijzen die zij voorschrijven | |
Pietverdriet | maandag 16 juli 2018 @ 18:51 |
Ken genoeg restaurants die buiten het centrum zitten en erg goed lopen, zelfs in het buitengebied. Restaurants die midden in het uitgaanscentrum zitten zijn meestal niet erg goed in prijs kwaliteit verhouding | |
derLudolf | maandag 16 juli 2018 @ 18:53 |
Dat weet ik, maar ik doelde ook dat voorbeeld wat jij noemde van de dorpskroeg die geen contact had | |
Pietverdriet | maandag 16 juli 2018 @ 18:55 |
Geen dorpskroeg, een buurtcafé. Zit in een binnenstad, maar de bezoekers zijn mensen die daar wonen, niet echt veel uitgaanspubliek of toeristen | |
derLudolf | maandag 16 juli 2018 @ 18:55 |
Sowieso komen alle klanten van de Librije niet uit Zwolle en van Kaatje bij de Sluis niet uit Blokzijl. | |
#ANONIEM | maandag 16 juli 2018 @ 20:10 |
18-jarige serveersters in strakke truitjes? Welke tent is dat? | |
golfer | maandag 16 juli 2018 @ 20:15 |
Dat heb jij onderzocht? Alle klanten? | |
Spanky78 | maandag 16 juli 2018 @ 20:23 |
Die is zijn ster toch net kwijt? | |
derLudolf | maandag 16 juli 2018 @ 20:26 |
Niet alle. Onderzoek is vertrouwelijk dus kan ik niet met me delen | |
derLudolf | maandag 16 juli 2018 @ 20:26 |
Kan maar zo. Heeft ook andere eigenaar. | |
Pietverdriet | maandag 16 juli 2018 @ 20:29 |
Niet alle | |
Prego | maandag 16 juli 2018 @ 21:42 |
kom jij uit Zwolle of Blokzijl? | |
Postbus100 | maandag 16 juli 2018 @ 21:50 |
Dit ja. Gasten denken dat ze alles voor elkaar kunnen krijgen door maar te dreigen met Facebook/Iens/etc. Zag het ook op een klantenservice waar ik werkte: 'dan stap ik wel over' / 'dan ga ik naar Radar!!1!' ( die opmerking scoorde altijd bonuspunten op de afdeling ) / 'dan zet ik het op Facebook'. En bedrijven werken het in de hand door daar bang van te worden. En in de horeca is dat ook wel deels terecht, aangezien een slechte review direct leidt tot inkomstenderving. Er ligt veel macht bij de recensiesites en klanten schermen ermee. | |
111210 | vrijdag 20 juli 2018 @ 09:54 |
Dit soort fratsen komen vaker voor bij mensen met geld dan jou zogenoemde tokkies. | |
kies.een.gebruikersnaam12 | vrijdag 20 juli 2018 @ 16:48 |
Zonder uberhaupt af te bellen kwam je niet meer opdagen? Wat ben je dan een ontzettende loser zeg. Iemand anders lekker in de steek laten omdat het "kutwerk" is. | |
wollah | vrijdag 20 juli 2018 @ 17:01 |
Ja. Heb ik ook gedaan toe ik fietskoerier bij dominos was. Vond ik niks aan dus kwam niet meer. De baas heeft nog 2x gebeld en toen nooit meer wat ban gehoord | |
T-D | vrijdag 20 juli 2018 @ 17:03 |
Ik werk in een dierentuin, en af en toe heb ik gewoon nul zin in de gasten. Wij moeten zelfs onze beste verplichte glimlach opzetten, je mag nooit tegen gasten ingaan, mijn taak is om te zorgen dat de gast een zo prettig mogelijk verblijf had. En er zijn er zoveel die gewoon ontzettend aso zijn. Ik begrijp het hoor, ze hebben er voor betaald en aan mij en mijn collega's om te zorgen dat de gasten zich welkom voelen | |
kies.een.gebruikersnaam12 | vrijdag 20 juli 2018 @ 17:09 |
Volgens mij is deze instelling nou precies het probleem. Het lijkt wel alsof hard werken tegenwoordig niet meer "cool" is. Men wil liever Instagram ster (oh brother) worden ipv hard werken en/of studeren voor je toekomst. Dieptriest | |
golfer | vrijdag 20 juli 2018 @ 17:13 |
Wat ongelooflijk asociaal ben jij dan. | |
Beathoven | vrijdag 20 juli 2018 @ 17:22 |
Je kunt bij alle beroepen wel opmerken dat klanten maar eens de andere kant moeten ervaren. Maar het is zoals het is. Helaas zie ik ook dat veel kleinere bedrijven zich op hun manier zeer progressief profileren maar gewoon niet met bepaalde behoeftes op de markt meegroeien. | |
wollah | vrijdag 20 juli 2018 @ 17:35 |
Oké. Vind ik niet. | |
Prego | vrijdag 20 juli 2018 @ 17:45 |
wat een opvoeding van je ouders | |
RobinOok | vrijdag 20 juli 2018 @ 17:45 |
Dat is geen kwestie van vinden. Dat is gewoon zo. | |
wollah | vrijdag 20 juli 2018 @ 17:46 |
Nee, heeft er niks mee van doen. | |
Prego | vrijdag 20 juli 2018 @ 17:51 |
dat asociaal gedrag zal je ergens geleerd hebben | |
wollah | vrijdag 20 juli 2018 @ 17:52 |
Nee maar ik heb gewoon een erg laag IQ. | |
Lucky_Strike | vrijdag 20 juli 2018 @ 17:55 |
Stop dan maar met hier posten/trollen. | |
wollah | vrijdag 20 juli 2018 @ 17:56 |
Oké Hans. | |
golfer | vrijdag 20 juli 2018 @ 18:29 |
Hoi MCH. | |
Jaume_I | vrijdag 20 juli 2018 @ 19:44 |
Ik vind dat hele service denken af en toe ook wel een beetje doordraven. De markt trekt tegenwoordig aan, volgens mij hoeft een beetje horeca tent /restaurant niet meer krom te liggen voor een paar gasten. Service met een glimlach blijft natuurlijk prettig, maar het lijkt mij niet nodig om je te laten overrulen of kleineren. De klant heeft inderdaad wel veel macht door achteraf recensies op google te kunnen plaatsen o.i.d, en helaas zijn dat type klant ook doorgaans de mensen met genoeg vrije tijd en gelegenheid om dit nog echt te gaan doen ook. Zou zelf i.i.g. niet in de horeca kunnen werken. Ga zelf nooit met echt onbeschofte mensen uit eten, maar zit soms wel met mensen aan tafel die hun gerecht tegen de ober mompelen zonder die man/vrouw aan te kijken en meteen weer door ouwehoeren met hun tafelgenoten. Jezus, onderbreek het gesprek even 10 seconden, kijk die persoon even vriendelijk aan, doe een glimlachje en vertel waar de keuze op is gevallen. zo moeilijk is het allemaal niet lijkt me. | |
ChildoftheStars | vrijdag 20 juli 2018 @ 21:22 |
Ik weet niet of ik een zeur ben, maar van te voren bel ik altijd of er ananas gebruikt wordt in de keuken, daar ben ik zwaar allergisch voor. Als ze het gebruiken kom ik niet naar dat restaurant. Een keer gehad dat een restaurant dat aanstelleritis vond. Dus ik kon mijn epi-pen gebruiken en naar de eerste hulp... als mensen zeggen ergens allergisch voor zijn, altijd voor de zekerheid serieus nemen... | |
madam-april | vrijdag 20 juli 2018 @ 21:24 |
Dat is gewoon heel logisch en slim. | |
derLudolf | vrijdag 20 juli 2018 @ 21:26 |
Absoluut niet, helaas verpesten heel veel mensen die zich een gluten- of lactose intolerantie hebben aangepraat het een beetje voor je | |
Isabeau | vrijdag 20 juli 2018 @ 21:43 |
Ja, dat dus Maar dan heeft ze nog steeds gelijk: altijd gewoon serieus nemen. | |
trein2000 | vrijdag 20 juli 2018 @ 21:46 |
Mijn grootste irritatie is als een fout/irritatie na melden niet opgelost wordt. Kijk een fout maken kan de beste overkomen, maar in mijn optiek onderscheid de manier waarop je daar mee omgaat de goede van de slechte tenten. | |
Isabeau | vrijdag 20 juli 2018 @ 21:48 |
Ik kreeg ooit bedorven port. Echt heel erg zuur. Was gewoon azijn geworden. Geklaagd. Excuses en drankje van de zaak beloofd. Drankje van de zaak kwam nooit. En de port stond gewoon op de rekening | |
trein2000 | vrijdag 20 juli 2018 @ 21:49 |
Ja dat soort praktijken maken mij dus woest. | |
ChildoftheStars | vrijdag 20 juli 2018 @ 21:53 |
Dat is niet netjes... daar zou ik bij afrekenen echt gewoon wat van zeggen | |
LangeTabbetje | zaterdag 21 juli 2018 @ 11:35 |
Dat routineuze "Heeft het gesmaakt ?" en totaal niet luisteren naar het antwoord….. vraag dan gewoon niks als je het niet intereseert ! | |
Pietverdriet | zaterdag 21 juli 2018 @ 11:44 |
Een collega van me vroeg altijd, “wil het een beetje binnen blijven?” | |
golfer | zaterdag 21 juli 2018 @ 11:46 |
Nog zo'n frustratie: horecapersoneelsleden die denken dat ze grappig moeten zijn. | |
Pietverdriet | zaterdag 21 juli 2018 @ 11:48 |
Heb je daar cijfers van? | |
golfer | zaterdag 21 juli 2018 @ 11:52 |
Nee, jij? Namen en rugnummers? | |
Pietverdriet | zaterdag 21 juli 2018 @ 11:53 |
Kom op, cijfers wil ik horen, die vind je toch zo belangrijk? | |
golfer | zaterdag 21 juli 2018 @ 11:56 |
Nee, namen en bewijzen voor jouw hersenkronkels en fantasieën. | |
Faux. | zaterdag 21 juli 2018 @ 12:11 |
Dat is een elegante vraag | |
Fogel | zaterdag 21 juli 2018 @ 12:13 |
In een snackbar is het zelfs al op de rand. | |
Faux. | zaterdag 21 juli 2018 @ 12:21 |
Zelfs daar idd. Als ik met m'n ouders uiteten zou zijn en iemand van het restaurant zou dat tegen m'n moeder zeggen, is het gelijk de laatste keer dat ik daar kom. En niet omdat ik een perfecte avond wil, zou zelfs zeggen dat ik veel missers kan hebben, maar zo'n bewust ordinaire opmerking is gewoon sfeerbedervend. | |
derLudolf | zaterdag 21 juli 2018 @ 12:44 |
Wat laat jij je sfeer snel bederven... | |
RobinOok | zaterdag 21 juli 2018 @ 12:56 |
Eensch. Ik vind het ook een stomme opmerking en ik zou de betreffende ober ook dwars doormidden kijken met mijn meest dedaine blik, maar het zou nul effect hebben op mijn gemoed of de sfeer. | |
RobinOok | zaterdag 21 juli 2018 @ 12:58 |
Maar goed, het is dus duidelijk wèl verzand in een discussie over hoe erg de horeca zelf is. | |
JeSuisDroppie | zaterdag 21 juli 2018 @ 12:59 |
Aansteller. | |
Pietverdriet | zaterdag 21 juli 2018 @ 13:02 |
De frustratie die hier spreekt, werkelijk, wat een ongehoorde frustratie | |
Faux. | zaterdag 21 juli 2018 @ 13:06 |
Kan. Maar het gaat me dan ook vooral om het gezelschap met wie je daar zit en de gelegenheid. Stel je hebt een leuke avond, misschien zelfs een speciale avond, het eten was lekker, de bediening was vriendelijk, je bent tevreden. En dan komt er een lollige serveerster (of wie dan ook) met de vraag of je het een beetje binnen kan houden. Dat maakt de avond er niet beter op iig, het is gewoon een rare opmerking. | |
JeSuisDroppie | zaterdag 21 juli 2018 @ 13:14 |
Nou zeg, poe hee, iemand zegt wat raars tegen je. Ik zou me inderdaad dit volledig aan trekken, in een stuip schieten en je avond laten verpesten door zoiets. | |
RobinOok | zaterdag 21 juli 2018 @ 13:16 |
Pas op, straks ontploft ie. | |
Faux. | zaterdag 21 juli 2018 @ 13:17 |
Nou ja, je zit t nu ook wel zelf een beetje negatief te interpreteren hoor. Zo'n opmerking is voor mij absoluut een rare kink in een speciale avond, maar het beeld wat jij nu schetst ligt ver van de werkelijkheid en heb ik ook niet gezegd. Dus als je het daar met iemand over wil hebben moet je bij jezelf zijn [ Bericht 0% gewijzigd door Faux. op 21-07-2018 14:01:17 ] | |
Beathoven | zaterdag 21 juli 2018 @ 13:57 |
Het is gewoon een algemene check. Je kunt zoiets aanvullen met kleine complimenten of kritiekpunten als je communicatief een beetje vaardig bent. | |
RobinOok | zaterdag 21 juli 2018 @ 14:00 |
Kink. | |
Faux. | zaterdag 21 juli 2018 @ 14:01 |
Check | |
Soury | zaterdag 21 juli 2018 @ 15:32 |
In elke eetgelegenheid. Ik ben al misselijk als ik het lees. Totaal ongepast | |
BasEnAad | zaterdag 21 juli 2018 @ 20:40 |
Wat er vaak gebeurt is dat mensen al miskend en onbegrepen binnenkomen en zich zo gedragen. Ze gedragen zich dan al naar de verwachting dat 'het toch wel weer niet goed zal zijn'. Die zure houding zorgt ervoor dat bediening bijvoorbeeld ook al moeite moet doen vriendelijk te blijven. Je kent het wel als er zeikerds in je zaak zitten. Dat heeft zijn weerslag op alle gasten en op al het personeel. En langzaamaan (in loop der jaren) verpesten die mensen het voor iedereen en wordt het besmettelijk. Die trend gaat misschien wel een beetje samen met klachten over ongemotiveerd horecapersoneel. Maar even los daarvan. Doorgaans is het overgrote deel van de gasten gewoon vriendelijk en begripvol en het meeste horecapersoneel ook. | |
Spanky78 | zaterdag 21 juli 2018 @ 20:50 |
Dat is het nu juist. Mensen die echt allergisch zijn kunnen straks nergens meer eten daar het gedoe met gegooglede aandoeningen en door kwakzalvers aangeprate diëten. | |
bluemoon23 | zaterdag 21 juli 2018 @ 21:01 |
In Zuidwolde (bij Hoogeveen) zit een 2 sterren restaurant, niet echt een plaats waarvan je denkt "kom we gaan even naar Zuidwolde" Ze verhuizen overigens volgend jaar naar Staphorst, ook geen wereldplaats.... | |
Drizzt_DoUrden | dinsdag 25 september 2018 @ 13:39 |
Dat zijn neppers. Echte coeliaken (mensen met een glutenallergie/intolerantie) doen dat absoluut niet, omdat we weten dat er dan 4 of 5 dagen van ellende volgen. | |
Onaniem | dinsdag 25 september 2018 @ 13:53 |
En dan helemaal als 'allergie' eigenlijk betekent 'lust ik niet'. Er is nogal een verschil tussen een ingredient ergens uitlaten (al denk ik dan: bestel wat anders) of compleet opnieuw moeten beginnen met aparte pannen/lepels etc. Ik moet me inhouden om dan niet met een wedervraag te komen: "Twijfel je daar aan, dan?" | |
#ANONIEM | dinsdag 25 september 2018 @ 19:23 |
Goede kick, maatje. | |
derLudolf | dinsdag 25 september 2018 @ 19:32 |
Dat weten we:) maar zulke dingen zijn ook schadelijke voor de echten. Mensen gaan er dan makkelijker over denken | |
Bramito | dinsdag 25 september 2018 @ 19:36 |
Aan de andere kant zorgen de neppers wel voor vraag en daardoor voor aanbod. | |
Qarrad | dinsdag 25 september 2018 @ 19:51 |
Ooit in een broodjeszaak: -Heeft het gesmaakt? -Ja hoor het was... -JAAAH IK MOET HET OOK MAAR VRAGEN HOOR HAHAHAHA! - | |
JaafkeJunior | woensdag 26 september 2018 @ 08:59 |
Kortingsvolk 2 jaar in de keuken gewerkt van de lokale sauna. Niveau van niets natuurlijk, vaak had je ook nog van die 'Optimel acties / Social deals' waarbij het 2e gerecht gratis was. Dat volk is gewoon pure AIDS. Je betaald al de helft en het is een sauna, wat verwacht je van het eten? | |
Isabeau | woensdag 26 september 2018 @ 09:53 |
Dat het met goedkope ingrediënten wel een smakelijk maal is? Lijkt me zelfs met korting niet meer dan logisch. Doe anders als bedrijf niet mee met zo'n actie, want je wordt er dan wel op afgerekend. | |
JaafkeJunior | woensdag 26 september 2018 @ 10:02 |
Het eten was meer dan prima. het zelfde als de andere dagen zelfs. Je gaat geen slecht eten serveren omdat er toevallig een actie gaande is. Het viel mij gewoon op dat het volk wat voor een dubbeltje op de eerste rang wilt zitten erg vervelend was. | |
#ANONIEM | woensdag 26 september 2018 @ 10:17 |
Dat is correct. En dat zijn nog de mensen met de grootste muil ook. | |
Pietverdriet | woensdag 26 september 2018 @ 17:56 |
Restaurants die met twee voor de prijs van één deals beginnen zijn meestal geen lang leven beschoren is mijn ervaring. Ik doe als gast ook nooit mee aan dat soort acties. | |
derLudolf | woensdag 26 september 2018 @ 18:01 |
Daarbij wekken die acties vaak de indruk dat degene wie de actie houdt het betaalt, maar vaak hoesten de restaurants die tweede maaltijd zelf op. | |
Pietverdriet | woensdag 26 september 2018 @ 18:04 |
Correct. | |
SuperNeger | woensdag 26 september 2018 @ 18:09 |
Sowieso horeca Als een kudde vee ergens staan zodat je aan veel te klein tafeltje mag gaan zitten En veel te veel geld uitgeven aan iets wat je goedkoper in de supermarkt kan halen. Horeca Thuis blijven | |
itchycoo | woensdag 26 september 2018 @ 18:19 |
Niet helemaal mee eens. In Utrecht deden er best wat goede en leuke tentjes mee aan die actie. Ik heb een keer zo’n kaart gebruikt in een restaurant en moet wel zeggen dat ik me gewoon een beetje pauper voelde toen ik steeds moest melden dat ik voor die actie kwam. | |
pasab | donderdag 27 september 2018 @ 20:05 |
Achteraf vragen of het gesmaakt heeft is ook te laat.... Wij deden altijd tussen door 2 keer vragen of alles naar wens was. Als je dan achteraf komt klagen heb je pech we zijn bij je geweest en toen had je geen klachten. Wat wil je ook bereiken met de vraag achteraf het is of omdat je onzeker bent en graag bevestiging wil of omdat je het verstand van een dienblad hebt. Als de gast achteraf zegt nee wat wil je dan doen? de volledige maaltijd nog een keer voorschotellen?? Ergste wat ik ooit heb meegemaakt: Een ouder echtpaar was bij ons aan het eten om te vieren dat mevrouw uit het ziekenhuis was en tevens zou dit de laatste keer zijn dat ze weer een ziekenhuis zou verlaten als ze nu weer terug moest zou ze niet meer thuis komen. Mevrouw was bekend met maag klachten had dit ook aangegeven dus we hebben kwa eten rekening gehouden en zoals gevraagd een kom bij tafel gezet voor het geval ze misselijk werd. Tevens een tafel apart in de zaak redelijk afzonderlijk klaar gemaakt voor ze. Niet al te ver in de hoek anders was de beleving ook weg. Helaas ging het mis en moest mevrouw overgeven. Snel een andere tafel klaar gemaakt en ze daar neer gezet samen met een collega snel alles schoon gemaakt. Andere gasten excuus gemaakt voor de omstandigheden. Mevrouw zelf nog excuus gemaakt en het het verhaal uitgelegd tegen de andere gasten. En dan waren er nog bij het verlaten van de tent gasten die er over begonnen en het niet normaal vonden dat wij "zulk volk" toe lieten in de zaak. Ik heb de klagende gasten gevraagd of ze vonden dat er niet adekwaat genoeg was gehandeld, dat was het probleem niet we hadden deze mensen gewoon niet moeten toelaten..... Ik heb deze klagers gevraagd vooral nooit weer te komen... | |
Drizzt_DoUrden | donderdag 27 september 2018 @ 20:11 |
Klopt wel, aan de ene kant ben ik ze dankbaar voor de aandacht, aan de andere kant kan ik ze wel wurgen | |
RipCity | dinsdag 2 oktober 2018 @ 23:48 |
Haha ja kan ik me wel voorstellen. | |
#ANONIEM | woensdag 3 oktober 2018 @ 00:37 |
Hoeveel jaar horeca ervaring heb jij? | |
#ANONIEM | woensdag 3 oktober 2018 @ 00:42 |
Geen boodschappen hoeven doen Niet een uur hoeven wachten tot je vlees op kamertemperatuur is Niet hoeven koken Niet af hoeven ruimen en tafel en vloer (knoeikind) schoon hoeven maken Geen afwas Sfeer Gezelligheid Fles wijn bij het eten | |
#ANONIEM | vrijdag 5 oktober 2018 @ 09:34 |
Ik weet het niet hoe ik dan zou reageren. Tuurlijk begrip voor het verhaal, maar als iemand vlakbij me overgeeft terwijl ik aan het dineren ben is dat wel een aanslag op m'n eetlust | |
Pinnenmutske | vrijdag 5 oktober 2018 @ 09:57 |
Diep respect voor de horeca-mensen. | |
Fokpop | vrijdag 5 oktober 2018 @ 12:44 |
Nou ik snap de klagers wel hoor. Er zijn weinig dingen die een leuk etentje zo verpesten als de geur, aanblik en geluiden van iemand die kotst, en om dan iemand in je zaak te zetten die bijna op zeker gaat kotsen (waarbij de kom al klaarstaat) is wel heel respectloos naar de andere gasten. Heel lief voor die mevrouw hoor maar doe dat dan lekker op maandag als het restaurant verder leeg is. Die andere gasten hebben misschien ook iets bijzonders te vieren of hebben het geld niet om vaak uit eten te gaan. (als het onverwacht was geweest was het natuurlijk wat anders) | |
sanger | vrijdag 5 oktober 2018 @ 12:57 |
Of je gewoon niet geloven inderdaad... Bv. het citroentje uit het cola glas vissen en datzelfde glas alsnog op tafel terug zetten.... Nee dat zal helpen voor iemand die allergisch is voor (oa) citrusvruchten... Om die reden legt mijn vriendin haar Epipen altijd op de tafel en beginnen we de bestelling altijd met een glas water voor haar medicijnen. Pas als die gebracht is doen we de rest van de bestelling. | |
Zihuatanejo | vrijdag 5 oktober 2018 @ 13:43 |
Ik was laatst met een meisje gaan lunchen. Zijn we 4 tenten afgegaan omdat ze zo kritisch op het eten is. Ja, ze is vegetarier en desondanks iedere tent wel vega opties hadden was ze supermoeilijk. Personeel van 1 tent werd terecht een beetje boos op haar en ik schaamte mij kapot. Ik had op een leuke middag gehoopt maar de sfeer was helemaal kapot. Ik nam erna geen contact meer op met haar. Ik heb vroeger in de horeca gewerkt en toen werd niet moeilijk gedaan over de beperkte vega opties of gluten, pindas en noten. Dan blijf je toch lekker thuis. | |
GS-Raw | vrijdag 5 oktober 2018 @ 14:49 |
Kant en klare toetjes vind ik een behoorlijke aanfluiting. Net als smerige koffie uit een kant-en klaar apparaat die je ook in menig kantine vindt. Papieren servetten vind ik ook altijd erg sneu ogen. | |
foodlover | vrijdag 5 oktober 2018 @ 17:39 |
Al een paar keer gehad: Fles wijn en fles water bestellen en dan maar 1 glas p.p. erbij krijgen. Daarna lang wachten op gewoon een leeg wijn of waterglas. | |
Pietverdriet | vrijdag 5 oktober 2018 @ 17:50 |
Krijg je als de bediening bestellingbrengers zijn i.p.v. echt horecaffers die weten wat ze doen en verkopen. | |
RobinOok | vrijdag 5 oktober 2018 @ 19:32 |
Ik zou dat ook echt niet waarderen, kotsende mensen tijdens het eten. Hallo, er zijn grenzen. Of restaurants met private rooms. | |
Kalebatz | zaterdag 6 oktober 2018 @ 04:06 |
Ik heb 16 jaar in de horeca gewerkt. Ik erger me niet zo snel, ik verwonder me nog wel eens ergens over. Als ik dan toch een puntje moet noemen: gebruik WARME borden voor WARME gerechten. Te vaak meegemaakt dat een hoofdgerecht wordt uitgegeven op een koud of laf lauw bord. Kan niet. | |
Lunatiek | zaterdag 6 oktober 2018 @ 05:03 |
Denk dat de horeca-ellende in de "grote stad" erger is dan "op het platteland". Toen ik in Den Haag woonde keek ik veel eerder naar recensies. Er was immers zoveel keuze in restaurants, zeker als vantevoren niet had vastgesteld welke keuken het moest zijn. Nu op het platteland is het veel simpelder. Veel minder restaurants, maar meer nog: je kent die restaurants en de mensen die er werken. En indien niet, dan ken je mensen die het kennen. Je gaat vaker naar hetzelfde restaurant, je gelooft je eigen ervaring meer dan een recensie hier of daar. Je weet ook veel meer wat je qua sfeer van het restaurant kunt verwachten, en dat bijvoorbeeld het een keurig restaurant is, maar dat je er op bepaalde dagen niet moet komen omdat het dan druk is met "mensen van buiten". In de "grote stad" heb je altijd last van "mensen van buiten", mensen die niet op de hoogte zijn van het type restaurant of het type gasten dat er komt. Dat botst. Als je denkt dat het een veredelde snackbar is en je gedraagt je daarnaar, kan dat hinderlijk zijn voor de andere gasten, die weten dat het een knus familiebedrijf is met veel aandacht voor het individu, om maar wat te noemen. Zo heb je in Den Haag veel "Chinees-Indische" restaurants, maar de een is een doorsnee afhaalchinees, bij de ander komt half Chinatown over de vloer, weer een ander is een luxe-restaurant voor de welgestelde Indo en dan heb je weer te maken met eethuisjes voor de gewone Indo of de blanda fijnproevers. Als je je vergist in het type zul je altijd teleurgesteld zijn. Op het platteland is de keuze natuurlijk beperkt, maar voor "normaal eten" kun je er prima terecht. Voor de meer exotische keukens moet je echt op stap, maar dat is in de grote stad natuurlijk ook beperkt. Er zijn doorgaans maar weinig mensen die "per ongeluk" bij de Keniaan binnen stappen en dan een doorsnee restaurantmenu met tournedos en schnitzel verwachten. | |
Ray_Smith | zaterdag 6 oktober 2018 @ 05:17 |
Keniaan? Geroosterde sprinkhanen en gekoelde apenhersens? | |
Lunatiek | zaterdag 6 oktober 2018 @ 05:27 |
Ik weet niks van Keniaanse hipsterrestaurants, ken alleen deze: https://www.3stones.info/ heerlijk eten daar. | |
Pietverdriet | zaterdag 6 oktober 2018 @ 08:58 |
Een 50 kilo zak rijst die uit een vliegtuig op je tafel gesmakt wordt | |
Lunatiek | zaterdag 6 oktober 2018 @ 10:30 |
Dat is de afhaal-Soedanees via Thuisbezorgd | |
Beatific | zaterdag 6 oktober 2018 @ 10:46 |
Ik ben zo’n horecagast die bij 90% van de gerechten die ik bestel graag iets aanpast aan het gerecht omdat ik veel niet lust. Bv. zongedroogde tomaten of champignons. Wordt dat als zeiken gezien? | |
Pietverdriet | zaterdag 6 oktober 2018 @ 10:51 |
Mensen die niets lusten zijn wel vaak zeikers ja. | |
Lunatiek | zaterdag 6 oktober 2018 @ 11:07 |
Als er ook gerechten op de kaart staan die geschikter zijn wel. Waarom champignonsoep-zonder-champignons bestellen als er aspergesoep op de kaart staat? Of een biefstuk garni, maar dan zonder de biefstuk, als er ook vegetarische salade is? | |
Beatific | zaterdag 6 oktober 2018 @ 11:40 |
Carpaccio bestel ik altijd zonder zongedroogde tomaten bv. Wordt dat als zeiken gezien? | |
Lunatiek | zaterdag 6 oktober 2018 @ 11:48 |
Is toch geen essentieel onderdeel van het gerecht? | |
#ANONIEM | zaterdag 6 oktober 2018 @ 11:51 |
| |
hmmmz | zaterdag 6 oktober 2018 @ 13:31 |
Voed jezelf op en leer dingen eten. | |
probeer | zaterdag 6 oktober 2018 @ 14:06 |
Ja. Maar geen zorgen; goed horeca-personeel doet hun werk en laat jou niets van hun ergernis merken. Daar grappen ze na sluitingstijd wel over. | |
#ANONIEM | zaterdag 6 oktober 2018 @ 14:09 |
Of kook zelf | |
fespo | zaterdag 6 oktober 2018 @ 14:31 |
stel je niet aan. | |
RobinOok | zaterdag 6 oktober 2018 @ 14:37 |
Ja. Enorm. | |
derLudolf | zondag 7 oktober 2018 @ 00:07 |
Personeel dat je compleet lijkt te vergeten, toen we vanavond de enigen waren op het (overdekte verwarmde) terras. Er was echt voldoende bediening, ze waren met z'n vijven op een niet al te grote zaak. Op een gegeven moment hebben we daar het restaurant gebeld en gezegd dat er buiten mensen zaten die wilden betalen | |
Isabeau | zondag 7 oktober 2018 @ 02:32 |
Wij hebben ook wel eens gebeld voor de rekening | |
Ray_Smith | zondag 7 oktober 2018 @ 03:06 |
gewoon weglopen zonder te betalen vaak genoeg gedaan......... | |
KaheemSaid | zondag 7 oktober 2018 @ 12:14 |
Vaak genoeg niet, maar heb het wel eens gedaan toen het na drie keer vragen nog niet kon. | |
golfer | zondag 7 oktober 2018 @ 12:50 |
Ik zou het niet in mijn hoofd halen. Dat soort asociale gasten zijn de doodsteek voor de horeca. | |
#ANONIEM | zondag 7 oktober 2018 @ 12:52 |
Zooo stoer | |
#ANONIEM | zondag 7 oktober 2018 @ 14:55 |
Was dat niet de regel? 3x vragen en als ze dan nog niet de rekening komen brengen, dan vertrekken. | |
Sigaartje | zondag 7 oktober 2018 @ 15:07 |
Er is maar een regel: dat je moet betalen. Punt. Ik heb ook wel eens meegemaakt dat ze na drie keer vragen om af te rekenen ze niet met de bon kwamen. Heel irritant. Maar dat is irritant. Het is asociaal als je weggaat zonder te betalen. Dat doe je gewoon niet. In het uiterste geval kun je zelf uitrekenen hoeveel het kost (dat is toch niet moeilijk, je hebt toch lagere school gehad?) en dan leg je geld op tafel, of je drukt het een passerende kelner toe, dan krijg je heus wel reactie. En over een post hier dat je eigenhandig ingredienten aan gaat passen, kom op zeg, doe eens volwassen. Dan kies je iets anders uit waar geen gedroogde tomaten in zitten. | |
#ANONIEM | zondag 7 oktober 2018 @ 15:09 |
Dit. Dingen niet lusten als volwassene, en dat dan ook echt niet eten. [ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 07-10-2018 15:10:01 ] | |
golfer | zondag 7 oktober 2018 @ 15:10 |
Nee. Je moet gewoon betalen. Desnoods loop je zelf even naar de bar of counter waar meestal wel een pinapparaat staat. | |
#ANONIEM | zondag 7 oktober 2018 @ 15:11 |
Tja, echt helemaal kies is het niet. Maar ik begrijp zijn frustratie wel. | |
Sigaartje | zondag 7 oktober 2018 @ 15:14 |
Ik snap zijn frustratie ook, maar ik snap zijn actie (of non-actie) niet. Mij is het een keer overkomen, dat ik na drie keer vragen naar het plafond zat te kijken. Ik ben gewoon opgestaan. In mijn hoofd uitgerekend hoeveel de rekening moest zijn, briefje van 50 uit de portemennee gevist en aan de eerste de beste serveerster gegeven. "Hier, dit is volgens mij de rekening, ik moet weg", zei ik. (Toen wist ze niet hoe snel ze me moest helpen) Kijk, zo kun je het ook aanpakken. | |
#ANONIEM | zondag 7 oktober 2018 @ 15:16 |
Dat is inderdaad wel een betere oplossing. Het zou voor mij waarschijnlijk wel gelijk de laatste x zijn dat ik daar was geweest. Tenzij het eten echt ver bovengemiddeld is. | |
Sigaartje | zondag 7 oktober 2018 @ 15:21 |
Ja inderdaad. Maar ja, ik heb wel eens een restaurant gehad waar het eten zeer goed was. Bij de vierde keer was het gewoon troep. Het was niet vers en het droop van het vet. Bij de eerste hap was ik al misselijk. Een paar happen gegeten voor de moeite, afgerekend en ik ben er nooit meer terug gekomen. Wel ontzettend jammer, want eerder was het werkelijk heel erg goed. Blijkbaar was de kok ziek of zo en hadden ze een uitzendkracht in de keuken, maar zo iemand kan je vaste klantkring in no-time drastisch uitdunnen. | |
#ANONIEM | zondag 7 oktober 2018 @ 15:23 |
Dat klopt. Een goede kok en goede serveersters zijn goud waard. | |
Lucky_Strike | zondag 7 oktober 2018 @ 21:51 |
Jullie zouden ook gewoon niet op een troll in kunnen gaan he? Dat is zo veel meer effectiever dan zijn post verwijderen. | |
golfer | zondag 7 oktober 2018 @ 21:52 |
Z'n posts op tijd verwijderen zou nog veel effectiever zijn en voorkomt reacties van ons. | |
Lucky_Strike | zondag 7 oktober 2018 @ 21:55 |
Is de TR-knop kapot? Er is geveegd. | |
#ANONIEM | zondag 7 oktober 2018 @ 21:56 |
Bekijk FB eens. Maar het is de schuld van de user inderdaad | |
Lucky_Strike | zondag 7 oktober 2018 @ 21:57 |
Bekijk FB eens. Bedankt voor je bericht. Zonder je bericht had ik niet van deze troll geweten. | |
#ANONIEM | zondag 7 oktober 2018 @ 22:00 |
Goed gedaan | |
oranjevogel1 | zondag 7 oktober 2018 @ 22:21 |
Dat snap ik dan niet dat je het volle pond betaalt voor een wanprestatie. | |
RingBewoner | maandag 8 oktober 2018 @ 19:37 |
Toch zijn er enorm veel horecabedrijven die dat niet lijken te begrijpen. | |
Sigaartje | maandag 8 oktober 2018 @ 19:39 |
Ik doe niet zo moeilijk. Ik betaal en mijn gezicht zie je nooit meer. | |
RingBewoner | maandag 8 oktober 2018 @ 19:43 |
Ik ken veel mensen die zo zijn. Zou mooi zijn als ze altijd zo consequent waren. Dan hadden ze al snel een probleem. In de horeca werken ook mensen, en die kunnen ook fouten maken. | |
#ANONIEM | maandag 8 oktober 2018 @ 19:45 |
Misschien is er niet genoeg kundig personeel. Of horeca uitbaters willen voor het dubbeltje op de eerste rang zitten. Een 18-jarige meisje in de bediening kan je nog afschepen met 5 euro per uur. Het nadeel is wel dat als je zo iemand een simpele vraag stelt, het eerste antwoord vaak is: “Oh, dat weet ik echt niet hoor. Dat moet ik echt even vragen.” Ze weten nauwelijks wat ze uitserveren. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-10-2018 19:45:38 ] | |
RingBewoner | maandag 8 oktober 2018 @ 19:47 |
Ik denk dat de waarheid in het midden ligt. Ik ken namelijk ook genoeg horecazaken waar het personeel prima is / voldoet aan de verwachtingen. De andere gevallen zijn echter ook echt om te janken. Gewoon wat studenten die het puur als bijbaan hebben, en totaal geen interesse hebben of enige moeite doen. | |
Sigaartje | maandag 8 oktober 2018 @ 19:47 |
Nou, ik maak soms dingen mee die echt geen fout zijn, maar direct te maken hebben met niet willen werken. Als je klaagt moet je soms uitkijken dat je geen bord naar je hoofd krijgt, dus dan krijg je al snel een instelling van: laat maar zitten, ik heb geen zin in gedonder. | |
#ANONIEM | maandag 8 oktober 2018 @ 19:50 |
Geen bord naar je hoofd krijgt? Overdrijf je nu niet een heel klein beetje of kom je alleen in louche tentjes? | |
oranjevogel1 | maandag 8 oktober 2018 @ 20:35 |
Tja, dan heeft het personeel ook geen motivatie om gewoon hun werk te doen als klanten ook voor wanprestaties betalen. | |
RingBewoner | dinsdag 9 oktober 2018 @ 00:14 |
Ik dacht precies hetzelfde. Dit kan ik niet meer serieus nemen. | |
RingBewoner | maandag 5 november 2018 @ 13:55 |
Gasten die reserveren voor 10 en daarna aankomen met 6. | |
THEFXR | maandag 5 november 2018 @ 15:29 |
ik reserveer altijd voor drie met twee personen, anders zit ik gewoon te krap. | |
ChildoftheStars | maandag 5 november 2018 @ 15:31 |
Even een vraagje: Mijn moeder en ik gaan tweede kerstdag uiteten (is al gereserveerd). Ik zit met een ernstige allergie voor ananas en kiwi en we zijn allebei vegetariër. Hoelang van te voren bel je hierover? Begin december oid? Wat is prettig voor het restaurant en de kok? | |
fathank | maandag 5 november 2018 @ 15:32 |
Ben je 2meter30 ofzo? | |
golfer | maandag 5 november 2018 @ 15:45 |
Allergieën kan je meestal al bij de reservering vermelden. Als dat niet al gedaan is, dan gewoon een paar dagen van te voren nog maar eens bellen en vermelden. | |
THEFXR | maandag 5 november 2018 @ 15:52 |
anders krijg je zo'n kindertafel. met de breedte van een bord | |
vinnypassy | maandag 5 november 2018 @ 15:54 |
Heb ik echt nog nooit last van. Bij de betere restaurants niet, bij een tent als Happy Italy of de Beren ook niet. Dus ik vind hem vrij bijzonder hoor. | |
ChildoftheStars | maandag 5 november 2018 @ 15:54 |
Bij de reservering kon je niet zulke dingen aangeven. Al heb ik op hun normale menu gekeken en ze hebben veel vegetarische mogelijkheden (echt 50% van het menu). Dus dat moet dan, lijkt me, ook met kerst lukken. Dan bel ik ze half december | |
golfer | maandag 5 november 2018 @ 15:58 |
In welke snackbar kom jij waar je dit meemaakt? | |
Mutsaers__78 | maandag 5 november 2018 @ 16:23 |
Dus op die tafels geb jij nooit ruimte voor garnituur ofzo? | |
Klaploper | maandag 5 november 2018 @ 16:41 |
Aso. | |
Klaploper | maandag 5 november 2018 @ 16:42 |
Gewoon zo snel mogelijk? Of ben je bang dat ze het vergeten? | |
ChildoftheStars | maandag 5 november 2018 @ 16:45 |
Uh? Beetje wel. Maar ik heb ze een e-mail gestuurd. Er was niks op het reserveringsding waar je dit soort voorkeuren kon aangeven. | |
THEFXR | maandag 5 november 2018 @ 17:24 |
TR gezet | |
Fretwork | maandag 5 november 2018 @ 18:14 |
Minder kanen | |
sanger | maandag 5 november 2018 @ 18:22 |
Wij geven dat bij reserveren meteen aan, met de vraag of ze willen bellen. De lijst met allergieën brengen of mailen we meestal een weekje van te voren. De betere restaurants bellen hierover nog na, in dingen na te vragen. Maar goed, mijn vriendin is dan ook wel voor heel veel dingen allergisch.... | |
probeer | maandag 5 november 2018 @ 18:24 |
Raar. Is dat niet (of lastig) aan te geven wanneer je belt voor een reservering dan? Ik zou als ik als ober/bediening de telefoon op zou nemen, dat meteen volledig zowel in de agenda van de kok schrijven als die van de bediening (om het dan nog eens naar de kok toe te herhalen een dag of wat voor de reservering). Edit: Ah, reserveren via internet. Got it. | |
sanger | donderdag 8 november 2018 @ 16:14 |
Ook als we telefonisch reserveren hoor. Dan vragen we of de kok wilt bellen. En raar, ja misschien wel.. maar niemand zit er op te wachten dat ze een allergische reactie krijgt..... Ook het restaurant niet | |
probeer | donderdag 8 november 2018 @ 16:31 |
Als het zo erg is als bij je vrouw, dan snap ik het ook wel hoor. Dat wil je toch altijd zelf dubbelchecken. |