abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 12:57:55 #201
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_182333826
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 15 juli 2018 16:36 schreef Fogel het volgende:

[..]

«Oh, U bent allergisch? Ik hoop dat u een Epipen bij U heeft want daar kunnen wij verder natuurlijk niet aan toegeven».
quote:
1s.gif Op zondag 15 juli 2018 16:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Ellende voor de mensen die een echte allergie hebben is natuurlijk het veelvoud van mensen die beweren een allergie te hebben voor gluten of lactose omdat ze wat op internet gelezen hebben en het hip en trendy is een allergie te hebben
Of je gewoon niet geloven inderdaad... Bv. het citroentje uit het cola glas vissen en datzelfde glas alsnog op tafel terug zetten.... Nee dat zal helpen voor iemand die allergisch is voor (oa) citrusvruchten...

Om die reden legt mijn vriendin haar Epipen altijd op de tafel en beginnen we de bestelling altijd met een glas water voor haar medicijnen. Pas als die gebracht is doen we de rest van de bestelling.
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 13:43:30 #202
296169 Zihuatanejo
In Mexicooooooo!
pi_182334686
Ik was laatst met een meisje gaan lunchen. Zijn we 4 tenten afgegaan omdat ze zo kritisch op het eten is. Ja, ze is vegetarier en desondanks iedere tent wel vega opties hadden was ze supermoeilijk. Personeel van 1 tent werd terecht een beetje boos op haar en ik schaamte mij kapot. Ik had op een leuke middag gehoopt maar de sfeer was helemaal kapot. Ik nam erna geen contact meer op met haar.

Ik heb vroeger in de horeca gewerkt en toen werd niet moeilijk gedaan over de beperkte vega opties of gluten, pindas en noten. Dan blijf je toch lekker thuis.
www.kiva.org. Steun ondernemers in ontwikkelingslanden.
pi_182335711
Kant en klare toetjes vind ik een behoorlijke aanfluiting. Net als smerige koffie uit een kant-en klaar apparaat die je ook in menig kantine vindt. Papieren servetten vind ik ook altijd erg sneu ogen.
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 17:39:23 #204
296595 foodlover
live and learn
pi_182338534
registreer om deze reclame te verbergen
Al een paar keer gehad:
Fles wijn en fles water bestellen en dan maar 1 glas p.p. erbij krijgen.
Daarna lang wachten op gewoon een leeg wijn of waterglas.
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 17:50:34 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182338653
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 17:39 schreef foodlover het volgende:
Al een paar keer gehad:
Fles wijn en fles water bestellen en dan maar 1 glas p.p. erbij krijgen.
Daarna lang wachten op gewoon een leeg wijn of waterglas.
Krijg je als de bediening bestellingbrengers zijn i.p.v. echt horecaffers die weten wat ze doen en verkopen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 19:32:25 #206
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182340085
Ik zou dat ook echt niet waarderen, kotsende mensen tijdens het eten. Hallo, er zijn grenzen. Of restaurants met private rooms.
pi_182347482
registreer om deze reclame te verbergen
Ik heb 16 jaar in de horeca gewerkt. Ik erger me niet zo snel, ik verwonder me nog wel eens ergens over.
Als ik dan toch een puntje moet noemen: gebruik WARME borden voor WARME gerechten. Te vaak meegemaakt dat een hoofdgerecht wordt uitgegeven op een koud of laf lauw bord. Kan niet.
Feel the fuzz!
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 05:03:08 #208
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182347664
Denk dat de horeca-ellende in de "grote stad" erger is dan "op het platteland".

Toen ik in Den Haag woonde keek ik veel eerder naar recensies. Er was immers zoveel keuze in restaurants, zeker als vantevoren niet had vastgesteld welke keuken het moest zijn.

Nu op het platteland is het veel simpelder. Veel minder restaurants, maar meer nog: je kent die restaurants en de mensen die er werken. En indien niet, dan ken je mensen die het kennen. Je gaat vaker naar hetzelfde restaurant, je gelooft je eigen ervaring meer dan een recensie hier of daar. Je weet ook veel meer wat je qua sfeer van het restaurant kunt verwachten, en dat bijvoorbeeld het een keurig restaurant is, maar dat je er op bepaalde dagen niet moet komen omdat het dan druk is met "mensen van buiten".

In de "grote stad" heb je altijd last van "mensen van buiten", mensen die niet op de hoogte zijn van het type restaurant of het type gasten dat er komt. Dat botst. Als je denkt dat het een veredelde snackbar is en je gedraagt je daarnaar, kan dat hinderlijk zijn voor de andere gasten, die weten dat het een knus familiebedrijf is met veel aandacht voor het individu, om maar wat te noemen. Zo heb je in Den Haag veel "Chinees-Indische" restaurants, maar de een is een doorsnee afhaalchinees, bij de ander komt half Chinatown over de vloer, weer een ander is een luxe-restaurant voor de welgestelde Indo en dan heb je weer te maken met eethuisjes voor de gewone Indo of de blanda fijnproevers. Als je je vergist in het type zul je altijd teleurgesteld zijn.

Op het platteland is de keuze natuurlijk beperkt, maar voor "normaal eten" kun je er prima terecht. Voor de meer exotische keukens moet je echt op stap, maar dat is in de grote stad natuurlijk ook beperkt. Er zijn doorgaans maar weinig mensen die "per ongeluk" bij de Keniaan binnen stappen en dan een doorsnee restaurantmenu met tournedos en schnitzel verwachten.
pi_182347695
Keniaan?
Geroosterde sprinkhanen en gekoelde apenhersens?
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 05:27:08 #210
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182347712
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 05:17 schreef Ray_Smith het volgende:
Keniaan?
Geroosterde sprinkhanen en gekoelde apenhersens?
Ik weet niks van Keniaanse hipsterrestaurants, ken alleen deze: https://www.3stones.info/ heerlijk eten daar.
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 08:58:52 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182348434
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 05:17 schreef Ray_Smith het volgende:
Keniaan?

Een 50 kilo zak rijst die uit een vliegtuig op je tafel gesmakt wordt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 10:30:08 #212
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182349250
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 08:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een 50 kilo zak rijst die uit een vliegtuig op je tafel gesmakt wordt
Dat is de afhaal-Soedanees via Thuisbezorgd :{w
pi_182349458
Ik ben zo’n horecagast die bij 90% van de gerechten die ik bestel graag iets aanpast aan het gerecht omdat ik veel niet lust. Bv. zongedroogde tomaten of champignons. Wordt dat als zeiken gezien?
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 10:51:21 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182349515
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 10:46 schreef Beatific het volgende:
Ik ben zo’n horecagast die bij 90% van de gerechten die ik bestel graag iets aanpast aan het gerecht omdat ik veel niet lust. Bv. zongedroogde tomaten of champignons. Wordt dat als zeiken gezien?
Mensen die niets lusten zijn wel vaak zeikers ja.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 11:07:29 #215
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182349740
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 10:46 schreef Beatific het volgende:
Ik ben zo’n horecagast die bij 90% van de gerechten die ik bestel graag iets aanpast aan het gerecht omdat ik veel niet lust. Bv. zongedroogde tomaten of champignons. Wordt dat als zeiken gezien?
Als er ook gerechten op de kaart staan die geschikter zijn wel. Waarom champignonsoep-zonder-champignons bestellen als er aspergesoep op de kaart staat? Of een biefstuk garni, maar dan zonder de biefstuk, als er ook vegetarische salade is?
pi_182350212
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 11:07 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Als er ook gerechten op de kaart staan die geschikter zijn wel. Waarom champignonsoep-zonder-champignons bestellen als er aspergesoep op de kaart staat? Of een biefstuk garni, maar dan zonder de biefstuk, als er ook vegetarische salade is?
Carpaccio bestel ik altijd zonder zongedroogde tomaten bv. Wordt dat als zeiken gezien?
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 11:48:57 #217
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182350360
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 11:40 schreef Beatific het volgende:

[..]

Carpaccio bestel ik altijd zonder zongedroogde tomaten bv. Wordt dat als zeiken gezien?
Is toch geen essentieel onderdeel van het gerecht?
pi_182350400
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 04:48 schreef Ray_Smith het volgende:
ahhahaha je moest ns weten
vaak genoeg ff een serveerster of een hitsige vrouwelijke klant lopen door te knallen ahhahaha
:D
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Californium het volgende:
Ik ben de grootste fok!slet :)
[/quote]
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 13:31:06 #219
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_182351601
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 10:46 schreef Beatific het volgende:
Ik ben zo’n horecagast die bij 90% van de gerechten die ik bestel graag iets aanpast aan het gerecht omdat ik veel niet lust. Bv. zongedroogde tomaten of champignons. Wordt dat als zeiken gezien?
Voed jezelf op en leer dingen eten.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_182351950
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 10:46 schreef Beatific het volgende:
Ik ben zo’n horecagast die bij 90% van de gerechten die ik bestel graag iets aanpast aan het gerecht omdat ik veel niet lust. Bv. zongedroogde tomaten of champignons. Wordt dat als zeiken gezien?
Ja.

Maar geen zorgen; goed horeca-personeel doet hun werk en laat jou niets van hun ergernis merken. Daar grappen ze na sluitingstijd wel over.
"Pools are perfect for holding water"
pi_182351963
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 13:31 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Voed jezelf op en leer dingen eten.
Of kook zelf
pi_182352164
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 13:31 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Voed jezelf op en leer dingen eten.
stel je niet aan.
Two hands working can do more than a thousand clasped in prayer.
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 14:37:59 #223
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182352218
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 10:46 schreef Beatific het volgende:
Ik ben zo’n horecagast die bij 90% van de gerechten die ik bestel graag iets aanpast aan het gerecht omdat ik veel niet lust. Bv. zongedroogde tomaten of champignons. Wordt dat als zeiken gezien?
Ja. Enorm.
  Moderator zondag 7 oktober 2018 @ 00:07:36 #224
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_182361179
Personeel dat je compleet lijkt te vergeten, toen we vanavond de enigen waren op het (overdekte verwarmde) terras. Er was echt voldoende bediening, ze waren met z'n vijven op een niet al te grote zaak.

Op een gegeven moment hebben we daar het restaurant gebeld en gezegd dat er buiten mensen zaten die wilden betalen :')
lebt denn der alte Holzmichl noch?
pi_182363139
quote:
1s.gif Op zondag 7 oktober 2018 00:07 schreef derLudolf het volgende:
Personeel dat je compleet lijkt te vergeten, toen we vanavond de enigen waren op het (overdekte verwarmde) terras. Er was echt voldoende bediening, ze waren met z'n vijven op een niet al te grote zaak.

Op een gegeven moment hebben we daar het restaurant gebeld en gezegd dat er buiten mensen zaten die wilden betalen :')
Wij hebben ook wel eens gebeld voor de rekening :D :D :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')