Ik weet dat het niet overal is.quote:Op maandag 16 juli 2018 18:13 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Niet overal hoor. Ik kom vaak in een tent waar de huppeltjes er echt niet zoveel van weten, maar het eten is prima opzich.
Er moet in de horeca ook enorm op de kosten bespaard worden en dan heb ik liever dat ze het in de bediening doen dan in de keuken. Beide is natuurlijk een garantie voor 1 keer, nooit meer.
Klopt ook wel ja. Het is ook een zware branche.quote:Op maandag 16 juli 2018 18:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik weet dat het niet overal is.
Een groot probleem van de horeca is de enorme kosten die ze vaak hebben aan huur. Pand niet van hun, tap en bar ook niet. Zitten vast aan wurgcontracten met brouwerijen.
Geloof niet dat er een andere branche is waar zoveel mensen failliet gaan en zoveel mensen geloven dat zij het wel kunnen, een horecazaak runnen, zonder daar echt ervaring in te hebben.quote:Op maandag 16 juli 2018 18:19 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Klopt ook wel ja. Het is ook een zware branche.
Vandaar Bar rescue, hotel Hell, Kitchen nightmares etc etc etc.quote:Op maandag 16 juli 2018 18:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geloof niet dat er een andere branche is waar zoveel mensen failliet gaan en zoveel mensen geloven dat zij het wel kunnen, een horecazaak runnen, zonder daar echt ervaring in te hebben.
Zorgen dat het pand van jezelf is, dat scheelt al de helft...quote:Op maandag 16 juli 2018 18:30 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Vandaar Bar rescue, hotel Hell, Kitchen nightmares etc etc etc.
Het lijkt heel leuk, als je zelf aan de bar/tafel zit natuurlijk. Aan de andere kant is het hard werken waar maar weinig mensen echt rijk van worden, en dan nog zijn het alleen de hele slimme eigenaars die meer dan ervan kunnen rondkomen.
Ja, maar hoe doe je dat, zeker als beginnende ondernemer? De prijs voor een beetje pand op een goeie locatie is zo hoog, als je dat kan betalen hoef je ook geen tent te openen, dan heb je al geld zat .quote:Op maandag 16 juli 2018 18:32 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zorgen dat het pand van jezelf is, dat scheelt al de helft...
Als je een goed restaurant opent komen de mensen naar jou. Dan hoef je niet op een A locatie te zitten.quote:Op maandag 16 juli 2018 18:33 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Ja, maar hoe doe je dat, zeker als beginnende ondernemer? De prijs voor een beetje pand op een goeie locatie is zo hoog, als je dat kan betalen hoef je ook geen tent te openen, dan heb je al geld zat .
Hoeveel Michelinrestaurants zitten er niet op een A-locatie?quote:Op maandag 16 juli 2018 18:35 schreef derLudolf het volgende:
Als je een goed restaurant opent komen de mensen naar jou. Dan hoef je niet op een A locatie te zitten.
Vriend van mij heeft een buurt café, is eigenaar van het pand en alles wat er in staat. Hij betaald veel minder voor een vat bier dan anderen. Krijgt ook veel aardigheidjes van de brouwerij.quote:Op maandag 16 juli 2018 18:32 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zorgen dat het pand van jezelf is, dat scheelt al de helft...
De mensen die het meeste geld verdienen in de horeca zijn diegenen die mensen met een droom van hun eigen zaak vertellen wat ze willen horen en ze hier ff laten tekenen.quote:Op maandag 16 juli 2018 18:33 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Ja, maar hoe doe je dat, zeker als beginnende ondernemer? De prijs voor een beetje pand op een goeie locatie is zo hoog, als je dat kan betalen hoef je ook geen tent te openen, dan heb je al geld zat .
Leuk onderzoek voor iemand die daar de tijd voor heeft.quote:Op maandag 16 juli 2018 18:39 schreef golfer het volgende:
[..]
Hoeveel Michelinrestaurants zitten er niet op een A-locatie?
Zal wel ja Sowieso idioot wat tapbier kost, flesje kun je volgens mij meer op verdienen.quote:Op maandag 16 juli 2018 18:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vriend van mij heeft een buurt café, is eigenaar van het pand en alles wat er in staat. Hij betaald veel minder voor een vat bier dan anderen. Krijgt ook veel aardigheidjes van de brouwerij.
Een 'goed restaurant' wil niet direct zeggen dat je een Michelin ster hebt.quote:Op maandag 16 juli 2018 18:39 schreef golfer het volgende:
[..]
Hoeveel Michelinrestaurants zitten er niet op een A-locatie?
Maar met een brouwerijcontract mag je niet naar de supermarkt om de goedkope aanbieding te kopen en die flesjes te verkopen. Je moet dan bij Heineken/Grolsch etc inkopen tegen de prijzen die zij voorschrijvenquote:Op maandag 16 juli 2018 18:43 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zal wel ja Sowieso idioot wat tapbier kost, flesje kun je volgens mij meer op verdienen.
Ken genoeg restaurants die buiten het centrum zitten en erg goed lopen, zelfs in het buitengebied. Restaurants die midden in het uitgaanscentrum zitten zijn meestal niet erg goed in prijs kwaliteit verhoudingquote:Op maandag 16 juli 2018 18:45 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Een 'goed restaurant' wil niet direct zeggen dat je een Michelin ster hebt.
Verder weet ik niet waar die tenten zitten, maar O'mundo in Wageningen zit bijvoorbeeld niet ecjt in het centrum.
Dat weet ik, maar ik doelde ook dat voorbeeld wat jij noemde van de dorpskroeg die geen contact hadquote:Op maandag 16 juli 2018 18:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maar met een brouwerijcontract mag je niet naar de supermarkt om de goedkope aanbieding te kopen en die flesjes te verkopen. Je moet dan bij Heineken/Grolsch etc inkopen tegen de prijzen die zij voorschrijven
Geen dorpskroeg, een buurtcafé. Zit in een binnenstad, maar de bezoekers zijn mensen die daar wonen, niet echt veel uitgaanspubliek of toeristenquote:Op maandag 16 juli 2018 18:53 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dat weet ik, maar ik doelde ook dat voorbeeld wat jij noemde van de dorpskroeg die geen contact had
Sowieso komen alle klanten van de Librije niet uit Zwolle en van Kaatje bij de Sluis niet uit Blokzijl.quote:Op maandag 16 juli 2018 18:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ken genoeg restaurants die buiten het centrum zitten en erg goed lopen, zelfs in het buitengebied. Restaurants die midden in het uitgaanscentrum zitten zijn meestal niet erg goed in prijs kwaliteit verhouding
18-jarige serveersters in strakke truitjes? Welke tent is dat?quote:Op maandag 16 juli 2018 17:57 schreef stavromulabeta het volgende:
Restaurants waar je de hoofdprijs betaalt voor matige gerechten om vervolgens door onwetende 18-jarige serveersters in te strakke zwarte truitjes zonder enige warenkennis geholpen te worden.
Dat heb jij onderzocht? Alle klanten?quote:Op maandag 16 juli 2018 18:55 schreef derLudolf het volgende:
Sowieso komen alle klanten van de Librije niet uit Zwolle en van Kaatje bij de Sluis niet uit Blokzijl.
Die is zijn ster toch net kwijt?quote:Op maandag 16 juli 2018 18:45 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Een 'goed restaurant' wil niet direct zeggen dat je een Michelin ster hebt.
Verder weet ik niet waar die tenten zitten, maar O'mundo in Wageningen zit bijvoorbeeld niet ecjt in het centrum.
Niet alle. Onderzoek is vertrouwelijk dus kan ik niet met me delenquote:
Kan maar zo. Heeft ook andere eigenaar.quote:
Niet allequote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |