Ik weet dat het niet overal is.quote:Op maandag 16 juli 2018 18:13 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Niet overal hoor. Ik kom vaak in een tent waar de huppeltjes er echt niet zoveel van weten, maar het eten is prima opzich.
Er moet in de horeca ook enorm op de kosten bespaard worden en dan heb ik liever dat ze het in de bediening doen dan in de keuken. Beide is natuurlijk een garantie voor 1 keer, nooit meer.
Klopt ook wel ja. Het is ook een zware branche.quote:Op maandag 16 juli 2018 18:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik weet dat het niet overal is.
Een groot probleem van de horeca is de enorme kosten die ze vaak hebben aan huur. Pand niet van hun, tap en bar ook niet. Zitten vast aan wurgcontracten met brouwerijen.
Geloof niet dat er een andere branche is waar zoveel mensen failliet gaan en zoveel mensen geloven dat zij het wel kunnen, een horecazaak runnen, zonder daar echt ervaring in te hebben.quote:Op maandag 16 juli 2018 18:19 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Klopt ook wel ja. Het is ook een zware branche.
Vandaar Bar rescue, hotel Hell, Kitchen nightmares etc etc etc.quote:Op maandag 16 juli 2018 18:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geloof niet dat er een andere branche is waar zoveel mensen failliet gaan en zoveel mensen geloven dat zij het wel kunnen, een horecazaak runnen, zonder daar echt ervaring in te hebben.
Zorgen dat het pand van jezelf is, dat scheelt al de helft...quote:Op maandag 16 juli 2018 18:30 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Vandaar Bar rescue, hotel Hell, Kitchen nightmares etc etc etc.
Het lijkt heel leuk, als je zelf aan de bar/tafel zit natuurlijk. Aan de andere kant is het hard werken waar maar weinig mensen echt rijk van worden, en dan nog zijn het alleen de hele slimme eigenaars die meer dan ervan kunnen rondkomen.
Ja, maar hoe doe je dat, zeker als beginnende ondernemer? De prijs voor een beetje pand op een goeie locatie is zo hoog, als je dat kan betalen hoef je ook geen tent te openen, dan heb je al geld zat .quote:Op maandag 16 juli 2018 18:32 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zorgen dat het pand van jezelf is, dat scheelt al de helft...
Als je een goed restaurant opent komen de mensen naar jou. Dan hoef je niet op een A locatie te zitten.quote:Op maandag 16 juli 2018 18:33 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Ja, maar hoe doe je dat, zeker als beginnende ondernemer? De prijs voor een beetje pand op een goeie locatie is zo hoog, als je dat kan betalen hoef je ook geen tent te openen, dan heb je al geld zat .
Hoeveel Michelinrestaurants zitten er niet op een A-locatie?quote:Op maandag 16 juli 2018 18:35 schreef derLudolf het volgende:
Als je een goed restaurant opent komen de mensen naar jou. Dan hoef je niet op een A locatie te zitten.
Vriend van mij heeft een buurt café, is eigenaar van het pand en alles wat er in staat. Hij betaald veel minder voor een vat bier dan anderen. Krijgt ook veel aardigheidjes van de brouwerij.quote:Op maandag 16 juli 2018 18:32 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zorgen dat het pand van jezelf is, dat scheelt al de helft...
De mensen die het meeste geld verdienen in de horeca zijn diegenen die mensen met een droom van hun eigen zaak vertellen wat ze willen horen en ze hier ff laten tekenen.quote:Op maandag 16 juli 2018 18:33 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Ja, maar hoe doe je dat, zeker als beginnende ondernemer? De prijs voor een beetje pand op een goeie locatie is zo hoog, als je dat kan betalen hoef je ook geen tent te openen, dan heb je al geld zat .
Leuk onderzoek voor iemand die daar de tijd voor heeft.quote:Op maandag 16 juli 2018 18:39 schreef golfer het volgende:
[..]
Hoeveel Michelinrestaurants zitten er niet op een A-locatie?
Zal wel ja Sowieso idioot wat tapbier kost, flesje kun je volgens mij meer op verdienen.quote:Op maandag 16 juli 2018 18:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vriend van mij heeft een buurt café, is eigenaar van het pand en alles wat er in staat. Hij betaald veel minder voor een vat bier dan anderen. Krijgt ook veel aardigheidjes van de brouwerij.
Een 'goed restaurant' wil niet direct zeggen dat je een Michelin ster hebt.quote:Op maandag 16 juli 2018 18:39 schreef golfer het volgende:
[..]
Hoeveel Michelinrestaurants zitten er niet op een A-locatie?
Maar met een brouwerijcontract mag je niet naar de supermarkt om de goedkope aanbieding te kopen en die flesjes te verkopen. Je moet dan bij Heineken/Grolsch etc inkopen tegen de prijzen die zij voorschrijvenquote:Op maandag 16 juli 2018 18:43 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zal wel ja Sowieso idioot wat tapbier kost, flesje kun je volgens mij meer op verdienen.
Ken genoeg restaurants die buiten het centrum zitten en erg goed lopen, zelfs in het buitengebied. Restaurants die midden in het uitgaanscentrum zitten zijn meestal niet erg goed in prijs kwaliteit verhoudingquote:Op maandag 16 juli 2018 18:45 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Een 'goed restaurant' wil niet direct zeggen dat je een Michelin ster hebt.
Verder weet ik niet waar die tenten zitten, maar O'mundo in Wageningen zit bijvoorbeeld niet ecjt in het centrum.
Dat weet ik, maar ik doelde ook dat voorbeeld wat jij noemde van de dorpskroeg die geen contact hadquote:Op maandag 16 juli 2018 18:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maar met een brouwerijcontract mag je niet naar de supermarkt om de goedkope aanbieding te kopen en die flesjes te verkopen. Je moet dan bij Heineken/Grolsch etc inkopen tegen de prijzen die zij voorschrijven
Geen dorpskroeg, een buurtcafé. Zit in een binnenstad, maar de bezoekers zijn mensen die daar wonen, niet echt veel uitgaanspubliek of toeristenquote:Op maandag 16 juli 2018 18:53 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dat weet ik, maar ik doelde ook dat voorbeeld wat jij noemde van de dorpskroeg die geen contact had
Sowieso komen alle klanten van de Librije niet uit Zwolle en van Kaatje bij de Sluis niet uit Blokzijl.quote:Op maandag 16 juli 2018 18:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ken genoeg restaurants die buiten het centrum zitten en erg goed lopen, zelfs in het buitengebied. Restaurants die midden in het uitgaanscentrum zitten zijn meestal niet erg goed in prijs kwaliteit verhouding
18-jarige serveersters in strakke truitjes? Welke tent is dat?quote:Op maandag 16 juli 2018 17:57 schreef stavromulabeta het volgende:
Restaurants waar je de hoofdprijs betaalt voor matige gerechten om vervolgens door onwetende 18-jarige serveersters in te strakke zwarte truitjes zonder enige warenkennis geholpen te worden.
Dat heb jij onderzocht? Alle klanten?quote:Op maandag 16 juli 2018 18:55 schreef derLudolf het volgende:
Sowieso komen alle klanten van de Librije niet uit Zwolle en van Kaatje bij de Sluis niet uit Blokzijl.
Die is zijn ster toch net kwijt?quote:Op maandag 16 juli 2018 18:45 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Een 'goed restaurant' wil niet direct zeggen dat je een Michelin ster hebt.
Verder weet ik niet waar die tenten zitten, maar O'mundo in Wageningen zit bijvoorbeeld niet ecjt in het centrum.
Niet alle. Onderzoek is vertrouwelijk dus kan ik niet met me delenquote:
Kan maar zo. Heeft ook andere eigenaar.quote:
Niet allequote:
Dit ja. Gasten denken dat ze alles voor elkaar kunnen krijgen door maar te dreigen met Facebook/Iens/etc. Zag het ook op een klantenservice waar ik werkte: 'dan stap ik wel over' / 'dan ga ik naar Radar!!1!' ( die opmerking scoorde altijd bonuspunten op de afdeling ) / 'dan zet ik het op Facebook'. En bedrijven werken het in de hand door daar bang van te worden. En in de horeca is dat ook wel deels terecht, aangezien een slechte review direct leidt tot inkomstenderving. Er ligt veel macht bij de recensiesites en klanten schermen ermee.quote:Op maandag 16 juli 2018 06:16 schreef T-D het volgende:
Horeca en recreatie zijn gewoon allebei kut om te werken.
Gasten zijn tegenwoordig zo veel eisend en verwachten dat het allemaal maar kan. En zo niet gaan ze hun ongenoegen spugen op Facebook.
Dit soort fratsen komen vaker voor bij mensen met geld dan jou zogenoemde tokkies.quote:Op zondag 15 juli 2018 16:28 schreef Evertjan het volgende:
ja als je werkt in een tokkie tent dan moet je ook niet raar opkijken dat er ook tokkies op afkomen
Zonder uberhaupt af te bellen kwam je niet meer opdagen?quote:Op zondag 15 juli 2018 16:17 schreef wollah het volgende:
In de horeca werken
Ik heb zelf 2 weken in de horeca gewerkt en toen kwam ik gewoon niet meer opdagen. Wat een kutwerk zeg.
Ja. Heb ik ook gedaan toe ik fietskoerier bij dominos was. Vond ik niks aan dus kwam niet meer. De baas heeft nog 2x gebeld en toen nooit meer wat ban gehoordquote:Op vrijdag 20 juli 2018 16:48 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
[..]
Zonder uberhaupt af te bellen kwam je niet meer opdagen?
Wat ben je dan een ontzettende loser zeg. Iemand anders lekker in de steek laten omdat het "kutwerk" is.
Ik werk in een dierentuin, en af en toe heb ik gewoon nul zin in de gasten. Wij moeten zelfs onze beste verplichte glimlach opzetten, je mag nooit tegen gasten ingaan, mijn taak is om te zorgen dat de gast een zo prettig mogelijk verblijf had. En er zijn er zoveel die gewoon ontzettend aso zijn. Ik begrijp het hoor, ze hebben er voor betaald en aan mij en mijn collega's om te zorgen dat de gasten zich welkom voelenquote:Op maandag 16 juli 2018 21:50 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Dit ja. Gasten denken dat ze alles voor elkaar kunnen krijgen door maar te dreigen met Facebook/Iens/etc. Zag het ook op een klantenservice waar ik werkte: 'dan stap ik wel over' / 'dan ga ik naar Radar!!1!' ( die opmerking scoorde altijd bonuspunten op de afdeling ) / 'dan zet ik het op Facebook'. En bedrijven werken het in de hand door daar bang van te worden. En in de horeca is dat ook wel deels terecht, aangezien een slechte review direct leidt tot inkomstenderving. Er ligt veel macht bij de recensiesites en klanten schermen ermee.
Volgens mij is deze instelling nou precies het probleem.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 17:01 schreef wollah het volgende:
[..]
Ja. Heb ik ook gedaan toe ik fietskoerier bij dominos was. Vond ik niks aan dus kwam niet meer. De baas heeft nog 2x gebeld en toen nooit meer wat ban gehoord
Wat ongelooflijk asociaal ben jij dan.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 17:01 schreef wollah het volgende:
Ja. Heb ik ook gedaan toe ik fietskoerier bij dominos was. Vond ik niks aan dus kwam niet meer. De baas heeft nog 2x gebeld en toen nooit meer wat ban gehoord
Oké. Vind ik niet.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 17:13 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat ongelooflijk asociaal ben jij dan.
Dat is geen kwestie van vinden. Dat is gewoon zo.quote:
Nee, heeft er niks mee van doen.quote:
Nee maar ik heb gewoon een erg laag IQ.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 17:51 schreef Prego het volgende:
[..]
dat asociaal gedrag zal je ergens geleerd hebben
Stop dan maar met hier posten/trollen.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 17:52 schreef wollah het volgende:
[..]
Nee maar ik heb gewoon een erg laag IQ.
Oké Hans.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 17:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Stop dan maar met hier posten/trollen.
Hoi MCH.quote:
Dat is gewoon heel logisch en slim.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 21:22 schreef ChildoftheStars het volgende:
Ik weet niet of ik een zeur ben, maar van te voren bel ik altijd of er ananas gebruikt wordt in de keuken, daar ben ik zwaar allergisch voor. Als ze het gebruiken kom ik niet naar dat restaurant. Een keer gehad dat een restaurant dat aanstelleritis vond. Dus ik kon mijn epi-pen gebruiken en naar de eerste hulp... als mensen zeggen ergens allergisch voor zijn, altijd voor de zekerheid serieus nemen...
Absoluut niet, helaas verpesten heel veel mensen die zich een gluten- of lactose intolerantie hebben aangepraat het een beetje voor jequote:
Ja, dat dus Maar dan heeft ze nog steeds gelijk: altijd gewoon serieus nemen.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 21:26 schreef derLudolf het volgende:
Absoluut niet, helaas verpesten heel veel mensen die zich een gluten- of lactose intolerantie hebben aangepraat het een beetje voor je
Ik kreeg ooit bedorven port. Echt heel erg zuur. Was gewoon azijn geworden. Geklaagd. Excuses en drankje van de zaak beloofd. Drankje van de zaak kwam nooit. En de port stond gewoon op de rekeningquote:Op vrijdag 20 juli 2018 21:46 schreef trein2000 het volgende:
Mijn grootste irritatie is als een fout/irritatie na melden niet opgelost wordt.
Kijk een fout maken kan de beste overkomen, maar in mijn optiek onderscheid de manier waarop je daar mee omgaat de goede van de slechte tenten.
Ja dat soort praktijken maken mij dus woest.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 21:48 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik kreeg ooit bedorven port. Echt heel erg zuur. Was gewoon azijn geworden. Geklaagd. Excuses en drankje van de zaak beloofd. Drankje van de zaak kwam nooit. En de port stond gewoon op de rekening
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |