abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 12:57:55 #201
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_182333826
quote:
1s.gif Op zondag 15 juli 2018 16:36 schreef Fogel het volgende:

[..]

«Oh, U bent allergisch? Ik hoop dat u een Epipen bij U heeft want daar kunnen wij verder natuurlijk niet aan toegeven».
quote:
1s.gif Op zondag 15 juli 2018 16:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Ellende voor de mensen die een echte allergie hebben is natuurlijk het veelvoud van mensen die beweren een allergie te hebben voor gluten of lactose omdat ze wat op internet gelezen hebben en het hip en trendy is een allergie te hebben
Of je gewoon niet geloven inderdaad... Bv. het citroentje uit het cola glas vissen en datzelfde glas alsnog op tafel terug zetten.... Nee dat zal helpen voor iemand die allergisch is voor (oa) citrusvruchten...

Om die reden legt mijn vriendin haar Epipen altijd op de tafel en beginnen we de bestelling altijd met een glas water voor haar medicijnen. Pas als die gebracht is doen we de rest van de bestelling.
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 13:43:30 #202
296169 Zihuatanejo
In Mexicooooooo!
pi_182334686
Ik was laatst met een meisje gaan lunchen. Zijn we 4 tenten afgegaan omdat ze zo kritisch op het eten is. Ja, ze is vegetarier en desondanks iedere tent wel vega opties hadden was ze supermoeilijk. Personeel van 1 tent werd terecht een beetje boos op haar en ik schaamte mij kapot. Ik had op een leuke middag gehoopt maar de sfeer was helemaal kapot. Ik nam erna geen contact meer op met haar.

Ik heb vroeger in de horeca gewerkt en toen werd niet moeilijk gedaan over de beperkte vega opties of gluten, pindas en noten. Dan blijf je toch lekker thuis.
www.kiva.org. Steun ondernemers in ontwikkelingslanden.
pi_182335711
Kant en klare toetjes vind ik een behoorlijke aanfluiting. Net als smerige koffie uit een kant-en klaar apparaat die je ook in menig kantine vindt. Papieren servetten vind ik ook altijd erg sneu ogen.
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 17:39:23 #204
296595 foodlover
live and learn
pi_182338534
Al een paar keer gehad:
Fles wijn en fles water bestellen en dan maar 1 glas p.p. erbij krijgen.
Daarna lang wachten op gewoon een leeg wijn of waterglas.
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 17:50:34 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182338653
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 17:39 schreef foodlover het volgende:
Al een paar keer gehad:
Fles wijn en fles water bestellen en dan maar 1 glas p.p. erbij krijgen.
Daarna lang wachten op gewoon een leeg wijn of waterglas.
Krijg je als de bediening bestellingbrengers zijn i.p.v. echt horecaffers die weten wat ze doen en verkopen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 19:32:25 #206
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182340085
Ik zou dat ook echt niet waarderen, kotsende mensen tijdens het eten. Hallo, er zijn grenzen. Of restaurants met private rooms.
pi_182347482
Ik heb 16 jaar in de horeca gewerkt. Ik erger me niet zo snel, ik verwonder me nog wel eens ergens over.
Als ik dan toch een puntje moet noemen: gebruik WARME borden voor WARME gerechten. Te vaak meegemaakt dat een hoofdgerecht wordt uitgegeven op een koud of laf lauw bord. Kan niet.
Feel the fuzz!
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 05:03:08 #208
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182347664
Denk dat de horeca-ellende in de "grote stad" erger is dan "op het platteland".

Toen ik in Den Haag woonde keek ik veel eerder naar recensies. Er was immers zoveel keuze in restaurants, zeker als vantevoren niet had vastgesteld welke keuken het moest zijn.

Nu op het platteland is het veel simpelder. Veel minder restaurants, maar meer nog: je kent die restaurants en de mensen die er werken. En indien niet, dan ken je mensen die het kennen. Je gaat vaker naar hetzelfde restaurant, je gelooft je eigen ervaring meer dan een recensie hier of daar. Je weet ook veel meer wat je qua sfeer van het restaurant kunt verwachten, en dat bijvoorbeeld het een keurig restaurant is, maar dat je er op bepaalde dagen niet moet komen omdat het dan druk is met "mensen van buiten".

In de "grote stad" heb je altijd last van "mensen van buiten", mensen die niet op de hoogte zijn van het type restaurant of het type gasten dat er komt. Dat botst. Als je denkt dat het een veredelde snackbar is en je gedraagt je daarnaar, kan dat hinderlijk zijn voor de andere gasten, die weten dat het een knus familiebedrijf is met veel aandacht voor het individu, om maar wat te noemen. Zo heb je in Den Haag veel "Chinees-Indische" restaurants, maar de een is een doorsnee afhaalchinees, bij de ander komt half Chinatown over de vloer, weer een ander is een luxe-restaurant voor de welgestelde Indo en dan heb je weer te maken met eethuisjes voor de gewone Indo of de blanda fijnproevers. Als je je vergist in het type zul je altijd teleurgesteld zijn.

Op het platteland is de keuze natuurlijk beperkt, maar voor "normaal eten" kun je er prima terecht. Voor de meer exotische keukens moet je echt op stap, maar dat is in de grote stad natuurlijk ook beperkt. Er zijn doorgaans maar weinig mensen die "per ongeluk" bij de Keniaan binnen stappen en dan een doorsnee restaurantmenu met tournedos en schnitzel verwachten.
pi_182347695
Keniaan?
Geroosterde sprinkhanen en gekoelde apenhersens?
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 05:27:08 #210
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182347712
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 05:17 schreef Ray_Smith het volgende:
Keniaan?
Geroosterde sprinkhanen en gekoelde apenhersens?
Ik weet niks van Keniaanse hipsterrestaurants, ken alleen deze: https://www.3stones.info/ heerlijk eten daar.
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 08:58:52 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182348434
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 05:17 schreef Ray_Smith het volgende:
Keniaan?

Een 50 kilo zak rijst die uit een vliegtuig op je tafel gesmakt wordt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 10:30:08 #212
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182349250
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 08:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een 50 kilo zak rijst die uit een vliegtuig op je tafel gesmakt wordt
Dat is de afhaal-Soedanees via Thuisbezorgd :{w
pi_182349458
Ik ben zo’n horecagast die bij 90% van de gerechten die ik bestel graag iets aanpast aan het gerecht omdat ik veel niet lust. Bv. zongedroogde tomaten of champignons. Wordt dat als zeiken gezien?
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 10:51:21 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182349515
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 10:46 schreef Beatific het volgende:
Ik ben zo’n horecagast die bij 90% van de gerechten die ik bestel graag iets aanpast aan het gerecht omdat ik veel niet lust. Bv. zongedroogde tomaten of champignons. Wordt dat als zeiken gezien?
Mensen die niets lusten zijn wel vaak zeikers ja.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 11:07:29 #215
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182349740
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 10:46 schreef Beatific het volgende:
Ik ben zo’n horecagast die bij 90% van de gerechten die ik bestel graag iets aanpast aan het gerecht omdat ik veel niet lust. Bv. zongedroogde tomaten of champignons. Wordt dat als zeiken gezien?
Als er ook gerechten op de kaart staan die geschikter zijn wel. Waarom champignonsoep-zonder-champignons bestellen als er aspergesoep op de kaart staat? Of een biefstuk garni, maar dan zonder de biefstuk, als er ook vegetarische salade is?
pi_182350212
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 11:07 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Als er ook gerechten op de kaart staan die geschikter zijn wel. Waarom champignonsoep-zonder-champignons bestellen als er aspergesoep op de kaart staat? Of een biefstuk garni, maar dan zonder de biefstuk, als er ook vegetarische salade is?
Carpaccio bestel ik altijd zonder zongedroogde tomaten bv. Wordt dat als zeiken gezien?
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 11:48:57 #217
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182350360
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 11:40 schreef Beatific het volgende:

[..]

Carpaccio bestel ik altijd zonder zongedroogde tomaten bv. Wordt dat als zeiken gezien?
Is toch geen essentieel onderdeel van het gerecht?
pi_182350400
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 04:48 schreef Ray_Smith het volgende:
ahhahaha je moest ns weten
vaak genoeg ff een serveerster of een hitsige vrouwelijke klant lopen door te knallen ahhahaha
:D
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 13:31:06 #219
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_182351601
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 10:46 schreef Beatific het volgende:
Ik ben zo’n horecagast die bij 90% van de gerechten die ik bestel graag iets aanpast aan het gerecht omdat ik veel niet lust. Bv. zongedroogde tomaten of champignons. Wordt dat als zeiken gezien?
Voed jezelf op en leer dingen eten.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_182351950
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 10:46 schreef Beatific het volgende:
Ik ben zo’n horecagast die bij 90% van de gerechten die ik bestel graag iets aanpast aan het gerecht omdat ik veel niet lust. Bv. zongedroogde tomaten of champignons. Wordt dat als zeiken gezien?
Ja.

Maar geen zorgen; goed horeca-personeel doet hun werk en laat jou niets van hun ergernis merken. Daar grappen ze na sluitingstijd wel over.
"Pools are perfect for holding water"
pi_182351963
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 13:31 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Voed jezelf op en leer dingen eten.
Of kook zelf
pi_182352164
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 13:31 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Voed jezelf op en leer dingen eten.
stel je niet aan.
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 14:37:59 #223
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182352218
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 10:46 schreef Beatific het volgende:
Ik ben zo’n horecagast die bij 90% van de gerechten die ik bestel graag iets aanpast aan het gerecht omdat ik veel niet lust. Bv. zongedroogde tomaten of champignons. Wordt dat als zeiken gezien?
Ja. Enorm.
  Moderator zondag 7 oktober 2018 @ 00:07:36 #224
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_182361179
Personeel dat je compleet lijkt te vergeten, toen we vanavond de enigen waren op het (overdekte verwarmde) terras. Er was echt voldoende bediening, ze waren met z'n vijven op een niet al te grote zaak.

Op een gegeven moment hebben we daar het restaurant gebeld en gezegd dat er buiten mensen zaten die wilden betalen :')
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_182363139
quote:
1s.gif Op zondag 7 oktober 2018 00:07 schreef derLudolf het volgende:
Personeel dat je compleet lijkt te vergeten, toen we vanavond de enigen waren op het (overdekte verwarmde) terras. Er was echt voldoende bediening, ze waren met z'n vijven op een niet al te grote zaak.

Op een gegeven moment hebben we daar het restaurant gebeld en gezegd dat er buiten mensen zaten die wilden betalen :')
Wij hebben ook wel eens gebeld voor de rekening :D :D :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_182363362
gewoon weglopen zonder te betalen
vaak genoeg gedaan.........
pi_182368630
quote:
0s.gif Op zondag 7 oktober 2018 03:06 schreef Ray_Smith het volgende:
gewoon weglopen zonder te betalen
vaak genoeg gedaan.........
Vaak genoeg niet, maar heb het wel eens gedaan toen het na drie keer vragen nog niet kon.
  zondag 7 oktober 2018 @ 12:50:04 #228
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182369050
quote:
0s.gif Op zondag 7 oktober 2018 03:06 schreef Ray_Smith het volgende:
gewoon weglopen zonder te betalen
vaak genoeg gedaan.........
Ik zou het niet in mijn hoofd halen. Dat soort asociale gasten zijn de doodsteek voor de horeca.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_182369074
quote:
0s.gif Op zondag 7 oktober 2018 03:06 schreef Ray_Smith het volgende:
gewoon weglopen zonder te betalen
vaak genoeg gedaan.........
Zooo stoer
pi_182371006
quote:
1s.gif Op zondag 7 oktober 2018 12:14 schreef KaheemSaid het volgende:

[..]

Vaak genoeg niet, maar heb het wel eens gedaan toen het na drie keer vragen nog niet kon.
Was dat niet de regel? 3x vragen en als ze dan nog niet de rekening komen brengen, dan vertrekken.
pi_182371245
quote:
1s.gif Op zondag 7 oktober 2018 14:55 schreef Mariocash het volgende:

[..]

Was dat niet de regel? 3x vragen en als ze dan nog niet de rekening komen brengen, dan vertrekken.
Er is maar een regel: dat je moet betalen. Punt.
Ik heb ook wel eens meegemaakt dat ze na drie keer vragen om af te rekenen ze niet met de bon kwamen. Heel irritant. Maar dat is irritant. Het is asociaal als je weggaat zonder te betalen. Dat doe je gewoon niet. In het uiterste geval kun je zelf uitrekenen hoeveel het kost (dat is toch niet moeilijk, je hebt toch lagere school gehad?) en dan leg je geld op tafel, of je drukt het een passerende kelner toe, dan krijg je heus wel reactie.

En over een post hier dat je eigenhandig ingredienten aan gaat passen, kom op zeg, doe eens volwassen. Dan kies je iets anders uit waar geen gedroogde tomaten in zitten.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182371298
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 13:31 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Voed jezelf op en leer dingen eten.
Dit. Dingen niet lusten als volwassene, en dat dan ook echt niet eten. :')

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 07-10-2018 15:10:01 ]
  zondag 7 oktober 2018 @ 15:10:55 #233
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182371318
quote:
1s.gif Op zondag 7 oktober 2018 14:55 schreef Mariocash het volgende:

Was dat niet de regel? 3x vragen en als ze dan nog niet de rekening komen brengen, dan vertrekken.
Nee. Je moet gewoon betalen.
Desnoods loop je zelf even naar de bar of counter waar meestal wel een pinapparaat staat.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_182371329
quote:
0s.gif Op zondag 7 oktober 2018 15:07 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Er is maar een regel: dat je moet betalen. Punt.
Ik heb ook wel eens meegemaakt dat ze na drie keer vragen om af te rekenen ze niet met de bon kwamen. Heel irritant. Maar dat is irritant. Het is asociaal als je weggaat zonder te betalen. Dat doe je gewoon niet. In het uiterste geval kun je zelf uitrekenen hoeveel het kost (dat is toch niet moeilijk, je hebt toch lagere school gehad?) en dan leg je geld op tafel, of je drukt het een passerende kelner toe, dan krijg je heus wel reactie.

En over een post hier dat je eigenhandig ingredienten aan gaat passen, kom op zeg, doe eens volwassen. Dan kies je iets anders uit waar geen gedroogde tomaten in zitten.
Tja, echt helemaal kies is het niet. Maar ik begrijp zijn frustratie wel.
pi_182371403
quote:
1s.gif Op zondag 7 oktober 2018 15:11 schreef Mariocash het volgende:

[..]

Tja, echt helemaal kies is het niet. Maar ik begrijp zijn frustratie wel.
Ik snap zijn frustratie ook, maar ik snap zijn actie (of non-actie) niet.
Mij is het een keer overkomen, dat ik na drie keer vragen naar het plafond zat te kijken. Ik ben gewoon opgestaan. In mijn hoofd uitgerekend hoeveel de rekening moest zijn, briefje van 50 uit de portemennee gevist en aan de eerste de beste serveerster gegeven. "Hier, dit is volgens mij de rekening, ik moet weg", zei ik. (Toen wist ze niet hoe snel ze me moest helpen)

Kijk, zo kun je het ook aanpakken.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182371443
quote:
0s.gif Op zondag 7 oktober 2018 15:14 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ik snap zijn frustratie ook, maar ik snap zijn actie (of non-actie) niet.
Mij is het een keer overkomen, dat ik na drie keer vragen naar het plafond zat te kijken. Ik ben gewoon opgestaan. In mijn hoofd uitgerekend hoeveel de rekening moest zijn, briefje van 50 uit de portemennee gevist en aan de eerste de beste serveerster gegeven. "Hier, dit is volgens mij de rekening, ik moet weg", zei ik. (Toen wist ze niet hoe snel ze me moest helpen)

Kijk, zo kun je het ook aanpakken.
Dat is inderdaad wel een betere oplossing. Het zou voor mij waarschijnlijk wel gelijk de laatste x zijn dat ik daar was geweest. Tenzij het eten echt ver bovengemiddeld is.
pi_182371520
quote:
1s.gif Op zondag 7 oktober 2018 15:16 schreef Mariocash het volgende:

[..]

Dat is inderdaad wel een betere oplossing. Het zou voor mij waarschijnlijk wel gelijk de laatste x zijn dat ik daar was geweest. Tenzij het eten echt ver bovengemiddeld is.
Ja inderdaad. Maar ja, ik heb wel eens een restaurant gehad waar het eten zeer goed was. Bij de vierde keer was het gewoon troep. Het was niet vers en het droop van het vet. Bij de eerste hap was ik al misselijk. Een paar happen gegeten voor de moeite, afgerekend en ik ben er nooit meer terug gekomen. Wel ontzettend jammer, want eerder was het werkelijk heel erg goed.

Blijkbaar was de kok ziek of zo en hadden ze een uitzendkracht in de keuken, maar zo iemand kan je vaste klantkring in no-time drastisch uitdunnen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182371553
quote:
0s.gif Op zondag 7 oktober 2018 15:21 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ja inderdaad. Maar ja, ik heb wel eens een restaurant gehad waar het eten zeer goed was. Bij de vierde keer was het gewoon troep. Het was niet vers en het droop van het vet. Bij de eerste hap was ik al misselijk. Een paar happen gegeten voor de moeite, afgerekend en ik ben er nooit meer terug gekomen. Wel ontzettend jammer, want eerder was het werkelijk heel erg goed.

Blijkbaar was de kok ziek of zo en hadden ze een uitzendkracht in de keuken, maar zo iemand kan je vaste klantkring in no-time drastisch uitdunnen.
Dat klopt. Een goede kok en goede serveersters zijn goud waard.
  zondag 7 oktober 2018 @ 21:51:23 #239
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_182379517
Jullie zouden ook gewoon niet op een troll in kunnen gaan he? Dat is zo veel meer effectiever dan zijn post verwijderen.
Spoilers!
  zondag 7 oktober 2018 @ 21:52:36 #240
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182379560
quote:
1s.gif Op zondag 7 oktober 2018 21:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
Jullie zouden ook gewoon niet op een troll in kunnen gaan he? Dat is zo veel meer effectiever dan zijn post verwijderen.
Z'n posts op tijd verwijderen zou nog veel effectiever zijn en voorkomt reacties van ons.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 7 oktober 2018 @ 21:55:43 #241
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_182379635
quote:
0s.gif Op zondag 7 oktober 2018 21:52 schreef golfer het volgende:

[..]

Z'n posts op tijd verwijderen zou nog veel effectiever zijn en voorkomt reacties van ons.
Is de TR-knop kapot?

Er is geveegd.
Spoilers!
pi_182379657
quote:
1s.gif Op zondag 7 oktober 2018 21:55 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Is de TR-knop kapot?

Er is geveegd.
Bekijk FB eens.

Maar het is de schuld van de user inderdaad |:(
  zondag 7 oktober 2018 @ 21:57:51 #243
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_182379703
quote:
1s.gif Op zondag 7 oktober 2018 21:56 schreef Blue_note het volgende:

[..]

Bekijk FB eens.

Maar het is de schuld van de user inderdaad |:(
Bekijk FB eens.

Bedankt voor je bericht. Zonder je bericht had ik niet van deze troll geweten.
Spoilers!
pi_182379793
quote:
1s.gif Op zondag 7 oktober 2018 21:57 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Bekijk FB eens.

Bedankt voor je bericht. Zonder je bericht had ik niet van deze troll geweten.
Goed gedaan ^O^
pi_182380322
quote:
0s.gif Op zondag 7 oktober 2018 15:21 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ja inderdaad. Maar ja, ik heb wel eens een restaurant gehad waar het eten zeer goed was. Bij de vierde keer was het gewoon troep. Het was niet vers en het droop van het vet. Bij de eerste hap was ik al misselijk. Een paar happen gegeten voor de moeite, afgerekend en ik ben er nooit meer terug gekomen. Wel ontzettend jammer, want eerder was het werkelijk heel erg goed.
Dat snap ik dan niet dat je het volle pond betaalt voor een wanprestatie.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  maandag 8 oktober 2018 @ 19:37:37 #246
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_182397175
quote:
1s.gif Op zondag 7 oktober 2018 15:23 schreef Mariocash het volgende:

[..]

Dat klopt. Een goede kok en goede serveersters zijn goud waard.
Toch zijn er enorm veel horecabedrijven die dat niet lijken te begrijpen.
UI Made bij VanilleKwark.
pi_182397219
quote:
0s.gif Op zondag 7 oktober 2018 22:21 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Dat snap ik dan niet dat je het volle pond betaalt voor een wanprestatie.
Ik doe niet zo moeilijk.
Ik betaal en mijn gezicht zie je nooit meer.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  maandag 8 oktober 2018 @ 19:43:24 #248
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_182397334
quote:
1s.gif Op maandag 8 oktober 2018 19:39 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ik doe niet zo moeilijk.
Ik betaal en mijn gezicht zie je nooit meer.
Ik ken veel mensen die zo zijn.

Zou mooi zijn als ze altijd zo consequent waren. Dan hadden ze al snel een probleem.

In de horeca werken ook mensen, en die kunnen ook fouten maken.
UI Made bij VanilleKwark.
pi_182397381
quote:
14s.gif Op maandag 8 oktober 2018 19:37 schreef RingBewoner het volgende:

[..]

Toch zijn er enorm veel horecabedrijven die dat niet lijken te begrijpen.
Misschien is er niet genoeg kundig personeel. Of horeca uitbaters willen voor het dubbeltje op de eerste rang zitten. Een 18-jarige meisje in de bediening kan je nog afschepen met 5 euro per uur. Het nadeel is wel dat als je zo iemand een simpele vraag stelt, het eerste antwoord vaak is: “Oh, dat weet ik echt niet hoor. Dat moet ik echt even vragen.”

Ze weten nauwelijks wat ze uitserveren.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-10-2018 19:45:38 ]
  maandag 8 oktober 2018 @ 19:47:06 #250
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_182397427
quote:
1s.gif Op maandag 8 oktober 2018 19:45 schreef Mariocash het volgende:

[..]

Misschien is er niet genoeg kundig personeel. Of horeca uitbaters willen voor het dubbeltje op de eerste rang zitten. Een 18-jarige meisje in de bediening kan je nog afschepen met 5 euro per uur. Het nadeel is wel dat als je zo iemand een simpele vraag stelt, het eerste antwoord vaak is: “Oh, dat weet ik echt niet hoor. Dat moet ik echt even vragen.”

Ze weten nauwelijks wat ze uitserveren.
Ik denk dat de waarheid in het midden ligt.

Ik ken namelijk ook genoeg horecazaken waar het personeel prima is / voldoet aan de verwachtingen.

De andere gevallen zijn echter ook echt om te janken. Gewoon wat studenten die het puur als bijbaan hebben, en totaal geen interesse hebben of enige moeite doen.
UI Made bij VanilleKwark.
pi_182397429
quote:
14s.gif Op maandag 8 oktober 2018 19:43 schreef RingBewoner het volgende:

[..]

Ik ken veel mensen die zo zijn.

Zou mooi zijn als ze altijd zo consequent waren. Dan hadden ze al snel een probleem.

In de horeca werken ook mensen, en die kunnen ook fouten maken.
Nou, ik maak soms dingen mee die echt geen fout zijn, maar direct te maken hebben met niet willen werken.
Als je klaagt moet je soms uitkijken dat je geen bord naar je hoofd krijgt, dus dan krijg je al snel een instelling van: laat maar zitten, ik heb geen zin in gedonder.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182397502
quote:
1s.gif Op maandag 8 oktober 2018 19:47 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Nou, ik maak soms dingen mee die echt geen fout zijn, maar direct te maken hebben met niet willen werken.
Als je klaagt moet je soms uitkijken dat je geen bord naar je hoofd krijgt, dus dan krijg je al snel een instelling van: laat maar zitten, ik heb geen zin in gedonder.
Geen bord naar je hoofd krijgt? :D Overdrijf je nu niet een heel klein beetje of kom je alleen in louche tentjes?
pi_182398732
quote:
1s.gif Op maandag 8 oktober 2018 19:39 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ik doe niet zo moeilijk.
Ik betaal en mijn gezicht zie je nooit meer.
Tja, dan heeft het personeel ook geen motivatie om gewoon hun werk te doen als klanten ook voor wanprestaties betalen.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  dinsdag 9 oktober 2018 @ 00:14:53 #254
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_182403750
quote:
1s.gif Op maandag 8 oktober 2018 19:47 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Nou, ik maak soms dingen mee die echt geen fout zijn, maar direct te maken hebben met niet willen werken.
Als je klaagt moet je soms uitkijken dat je geen bord naar je hoofd krijgt, dus dan krijg je al snel een instelling van: laat maar zitten, ik heb geen zin in gedonder.
quote:
1s.gif Op maandag 8 oktober 2018 19:50 schreef Mariocash het volgende:

[..]

Geen bord naar je hoofd krijgt? :D Overdrijf je nu niet een heel klein beetje of kom je alleen in louche tentjes?
Ik dacht precies hetzelfde. Dit kan ik niet meer serieus nemen.
UI Made bij VanilleKwark.
  maandag 5 november 2018 @ 13:55:44 #255
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_182956923
Gasten die reserveren voor 10 en daarna aankomen met 6.
UI Made bij VanilleKwark.
  maandag 5 november 2018 @ 15:29:13 #256
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_182958719
quote:
8s.gif Op maandag 5 november 2018 13:55 schreef RingBewoner het volgende:
Gasten die reserveren voor 10 en daarna aankomen met 6.
ik reserveer altijd voor drie met twee personen, anders zit ik gewoon te krap.
pi_182958771
Even een vraagje: Mijn moeder en ik gaan tweede kerstdag uiteten (is al gereserveerd). Ik zit met een ernstige allergie voor ananas en kiwi en we zijn allebei vegetariër. Hoelang van te voren bel je hierover? Begin december oid? Wat is prettig voor het restaurant en de kok?
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  maandag 5 november 2018 @ 15:32:25 #258
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_182958779
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 15:29 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik reserveer altijd voor drie met twee personen, anders zit ik gewoon te krap.
Ben je 2meter30 ofzo?
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  maandag 5 november 2018 @ 15:45:15 #259
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182959166
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 15:31 schreef ChildoftheStars het volgende:
Even een vraagje: Mijn moeder en ik gaan tweede kerstdag uiteten (is al gereserveerd). Ik zit met een ernstige allergie voor ananas en kiwi en we zijn allebei vegetariër. Hoelang van te voren bel je hierover? Begin december oid? Wat is prettig voor het restaurant en de kok?
Allergieën kan je meestal al bij de reservering vermelden. Als dat niet al gedaan is, dan gewoon een paar dagen van te voren nog maar eens bellen en vermelden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 5 november 2018 @ 15:52:15 #260
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_182959351
quote:
14s.gif Op maandag 5 november 2018 15:32 schreef fathank het volgende:

[..]

Ben je 2meter30 ofzo?
anders krijg je zo'n kindertafel. met de breedte van een bord
  maandag 5 november 2018 @ 15:54:02 #261
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_182959393
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 15:52 schreef THEFXR het volgende:

[..]

anders krijg je zo'n kindertafel. met de breedte van een bord
Heb ik echt nog nooit last van. Bij de betere restaurants niet, bij een tent als Happy Italy of de Beren ook niet. Dus ik vind hem vrij bijzonder hoor.
pi_182959412
quote:
3s.gif Op maandag 5 november 2018 15:45 schreef golfer het volgende:

[..]

Allergieën kan je meestal al bij de reservering vermelden. Als dat niet al gedaan is, dan gewoon een paar dagen van te voren nog maar eens bellen en vermelden.
Bij de reservering kon je niet zulke dingen aangeven. Al heb ik op hun normale menu gekeken en ze hebben veel vegetarische mogelijkheden (echt 50% van het menu). Dus dat moet dan, lijkt me, ook met kerst lukken. Dan bel ik ze half december
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  maandag 5 november 2018 @ 15:58:36 #263
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182959492
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 15:52 schreef THEFXR het volgende:

anders krijg je zo'n kindertafel. met de breedte van een bord
In welke snackbar kom jij waar je dit meemaakt?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_182960032
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 15:52 schreef THEFXR het volgende:

[..]

anders krijg je zo'n kindertafel. met de breedte van een bord
Dus op die tafels geb jij nooit ruimte voor garnituur ofzo?
  maandag 5 november 2018 @ 16:41:50 #265
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_182960394
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 15:29 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik reserveer altijd voor drie met twee personen, anders zit ik gewoon te krap.
Aso.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  maandag 5 november 2018 @ 16:42:30 #266
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_182960405
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 15:31 schreef ChildoftheStars het volgende:
Even een vraagje: Mijn moeder en ik gaan tweede kerstdag uiteten (is al gereserveerd). Ik zit met een ernstige allergie voor ananas en kiwi en we zijn allebei vegetariër. Hoelang van te voren bel je hierover? Begin december oid? Wat is prettig voor het restaurant en de kok?
Gewoon zo snel mogelijk? :?

Of ben je bang dat ze het vergeten?
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_182960477
quote:
1s.gif Op maandag 5 november 2018 16:42 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Gewoon zo snel mogelijk? :?

Of ben je bang dat ze het vergeten?
Uh? Beetje wel. Maar ik heb ze een e-mail gestuurd. Er was niks op het reserveringsding waar je dit soort voorkeuren kon aangeven.
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  maandag 5 november 2018 @ 17:24:51 #268
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_182961379
quote:
1s.gif Op maandag 5 november 2018 16:41 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Aso.
TR gezet
  maandag 5 november 2018 @ 18:14:27 #269
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_182962364
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 15:29 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik reserveer altijd voor drie met twee personen, anders zit ik gewoon te krap.
Minder kanen
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  maandag 5 november 2018 @ 18:22:14 #270
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_182962505
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 15:31 schreef ChildoftheStars het volgende:
Even een vraagje: Mijn moeder en ik gaan tweede kerstdag uiteten (is al gereserveerd). Ik zit met een ernstige allergie voor ananas en kiwi en we zijn allebei vegetariër. Hoelang van te voren bel je hierover? Begin december oid? Wat is prettig voor het restaurant en de kok?
Wij geven dat bij reserveren meteen aan, met de vraag of ze willen bellen. De lijst met allergieën brengen of mailen we meestal een weekje van te voren. De betere restaurants bellen hierover nog na, in dingen na te vragen.

Maar goed, mijn vriendin is dan ook wel voor heel veel dingen allergisch....
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_182962553
quote:
1s.gif Op maandag 5 november 2018 18:22 schreef sanger het volgende:

[..]

Wij geven dat bij reserveren meteen aan, met de vraag of ze willen bellen. De lijst met allergieën brengen of mailen we meestal een weekje van te voren. De betere restaurants bellen hierover nog na, in dingen na te vragen.

Maar goed, mijn vriendin is dan ook wel voor heel veel dingen allergisch....
Raar. Is dat niet (of lastig) aan te geven wanneer je belt voor een reservering dan?

Ik zou als ik als ober/bediening de telefoon op zou nemen, dat meteen volledig zowel in de agenda van de kok schrijven als die van de bediening (om het dan nog eens naar de kok toe te herhalen een dag of wat voor de reservering).

Edit: Ah, reserveren via internet. Got it.
"Pools are perfect for holding water"
  donderdag 8 november 2018 @ 16:14:51 #272
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_183023424
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 18:24 schreef probeer het volgende:

[..]

Raar. Is dat niet (of lastig) aan te geven wanneer je belt voor een reservering dan?

Ik zou als ik als ober/bediening de telefoon op zou nemen, dat meteen volledig zowel in de agenda van de kok schrijven als die van de bediening (om het dan nog eens naar de kok toe te herhalen een dag of wat voor de reservering).

Edit: Ah, reserveren via internet. Got it.
Ook als we telefonisch reserveren hoor. Dan vragen we of de kok wilt bellen.

En raar, ja misschien wel.. maar niemand zit er op te wachten dat ze een allergische reactie krijgt..... Ook het restaurant niet :N
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_183023791
quote:
0s.gif Op donderdag 8 november 2018 16:14 schreef sanger het volgende:

[..]

Ook als we telefonisch reserveren hoor. Dan vragen we of de kok wilt bellen.

En raar, ja misschien wel.. maar niemand zit er op te wachten dat ze een allergische reactie krijgt..... Ook het restaurant niet :N
Als het zo erg is als bij je vrouw, dan snap ik het ook wel hoor. Dat wil je toch altijd zelf dubbelchecken.
"Pools are perfect for holding water"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')