abonnement Unibet Coolblue
pi_180473411
quote:
"Deel Nederlandse moslims wil offerfeest boycotten"

De nieuwe strengere regels voor het ritueel slachten van dieren in Nederland, hebben voor verdeeldheid gezorgd binnen de islamitische gemeenschap in ons land.

Deel Nederlandse moslims wil offerfeest boycotten
De nieuwe strengere regels voor het ritueel slachten van dieren in Nederland, hebben voor verdeeldheid gezorgd binnen de islamitische gemeenschap in ons land.


Een deel van de moslims is van plan om dit jaar tijdens het offerfeest in augustus geen schapen te offeren uit protest tegen het verdoofd slachten van de beesten. Een deel van de moskeeën roept zelfs op tot een boycot van al het vlees in Nederland.

Volgens moskeeën in steden als Utrecht en Breda is het twijfelachtig of de beesten in Nederlandse slachthuizen wel op correcte islamitische manier worden geslacht. Zij raden daarom af om dit jaar een schaap aan te schaffen in ons land. De vereniging van imams in Nederland roept moslims juist op om wel een dier te offeren tijdens dit feest, omdat deze voor moslims belangrijke religieuze traditie anders op den duur dreigt te verdwijnen.

Sinds 1 januari dit jaar gelden in Nederland strengere regels voor het ritueel slachten van dieren. Moslims en joden in Nederland mogen dieren nog wel onverdoofd slachten, maar als een beest na 40 seconden nog bij kennis is, moet het alsnog worden verdoofd. Binnen de islamitische gemeenschap doen echter al maanden verhalen de ronde dat de beesten bij veel slachthuizen toch vooraf worden verdoofd.

Geen garantie
In Utrecht en Breda hebben moskeeën dan ook besloten het zekere voor het onzekere te nemen. ,,Omdat we geen garantie kunnen krijgen dat het slachten op de correcte islamitische rituele wijze wordt uitgevoerd, er te veel twijfel is en de slagers en slachthuizen geen openheid van zaken geven hoe er geslacht wordt, dienen wij als moslims afstand te nemen van twijfelachtige zaken. Nu Ied el Adha (offerfeest) in zicht is en wij als moslims een offer dienen te slachten, dienen wij naar oplossingen te zoeken die wel halal zijn. Vooral nu blijkt dat halal slachten in Nederland niet mogelijk is of de slagers en slachthuizen voor het slachten reeds verdoving gebruiken’’, aldus het Samenwerkingsverband Moskeeën Utrecht in een verklaring.

De moskeeën adviseren moslims het geld voor het offerdier naar het buitenland te sturen zodat daar een dier in hun naam kan worden geslacht. Het is volgens hen ook een duidelijk signaal richting de Nederlandse politiek, de slagers en slachthuizen dat moslims in Nederland op de islamitische wijze willen slachten. Ook wordt opgeroepen alle vlees- en kipproducten in Nederland te boycotten tot er garanties worden gegeven dat er halal wordt geslacht.

lees het complete bericht verder op de pagina van het Algemeen Dagblad https://www.ad.nl/binnenl(...)-boycotten~ab42e859/
Getwijfeld tussen NWS/KLB maar toch maar hier.

1. Titel van AD (telegraaf light) is wel bijzonder. Moslims boycotten de eid niet, een deel overweegt in het buitenland te laten slachten dat is wat anders.

2. Zeer achterbakse symbool-maatregel is dit. Komt op mij echt over als moslim-pesten. En dit dan proberen te verkopen onder het mom van dierenrechten. Nogal achterbaks als je bedenkt dat juist Nederland bekend staat om extreme misstanden in de bio-industrie en in de slachthuizen. Hier zijn recent nog veel voorbeelden van naar buiten gekomen. Als men echt voor dierenrechten stond, zouden ze daar voor opkomen.
Vrijheid van religie komt ook echt in het gedrang hier.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 14-07-2018 19:05:05 ]
pi_180473799
quote:
15s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 18:56 schreef Hamzoef het volgende:

Nogal achterbaks als je bedenkt dat juist Nederland bekend staat om extreme misstanden in de bio-industrie en in de slachthuizen.
Zoals dus onverdoofd slachten. Gelukkig wordt daar aan gewerkt.

Ik betwijfel of de industrie en de overheid er echt wakker liggen als 5-6 procent van de bevolking ineens vlees gaat boycotten, maar ik denk dat Wakker Dier dat signaal wel op prijs kan stellen. Des te meer vegetariërs, des te beter.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 19:22:30 #3
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_180473915
In Nederland kunnen we niet op barbaarse manier dieren slachten, dus importeer die dieren maar vanuit walgelijke landen.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_180473971
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:22 schreef Klaploper het volgende:
In Nederland kunnen we niet op barbaarse manier dieren slachten, dus importeer die dieren maar vanuit walgelijke landen.
Google eens op misstanden in Nederlandse slachthuizen en de bioindustrie. In dit opzicht zijn er weinig landen walgelijker dan Nederland.
quote:
14s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:15 schreef Jordy-B het volgende:
Zoals dus onverdoofd slachten. Gelukkig wordt daar aan gewerkt.
En waarom pakken ze de echte misstanden niet aan?
  zaterdag 14 juli 2018 @ 19:26:47 #5
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_180473974
Op zich is het ritueel slachten juist niet wreed en met respect naar het dier. Belangrijker is de vraag goe het dier het tijdens zijn leven had.
Ik geloof trouwens dat 80-90% van Sl het vlees in Nederland tegenwoordig halal geslacht wordt (muv varkensvlees natuurlijk)
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_180473983
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:26 schreef LXIV het volgende:
Op zich is het ritueel slachten juist niet wreed en met respect naar het dier.
Bedankt dat je dit begrijpt.

quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:26 schreef LXIV het volgende:
Belangrijker is de vraag goe het dier het tijdens zijn leven had.
Dat ook inderdaad. Je hele leven opgesloten zitten op een m2 lijkt mij erger dan welke slacht dan ook.

[ Bericht 36% gewijzigd door #ANONIEM op 14-07-2018 19:28:07 ]
pi_180473984
quote:
15s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 18:56 schreef Hamzoef het volgende:
2. Zeer achterbakse symbool-maatregel is dit. Komt op mij echt over als moslim-pesten.
Eerder het tegenovergestelde. Onverdoofd slachten is al decennia lang verboden maar moslims (en joden) krijgen een speciale uitzondering op die regel. Die, als de slachters hun werk goed doen, ook meer dan voldoende is om aan de religieuze verplichtingen te kunnen voldoen.

Dat moslims hun medemoslims die slachten niet vertrouwen is niet de schuld van de overheid.

quote:
En dit dan proberen te verkopen onder het mom van dierenrechten. Nogal achterbaks als je bedenkt dat juist Nederland bekend staat om extreme misstanden in de bio-industrie en in de slachthuizen. Hier zijn recent nog veel voorbeelden van naar buiten gekomen. Als men echt voor dierenrechten stond, zouden ze daar voor opkomen.
Dat doen ze ook. Dus...
pi_180474032
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:27 schreef Kassamiep het volgende:
Dat doen ze ook. Dus...
Ja? Vind jij dat de bio-industrie in Nederland echt aangepakt wordt? Ik ben Brabander. Als het aan de christenen van het CDA ligt, komen er hier nog meer megastallen en opschaling. Van Q-koorts heeft men ook al niet geleerd.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 14-07-2018 19:30:01 ]
pi_180474093
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:26 schreef LXIV het volgende:
Op zich is het ritueel slachten juist niet wreed en met respect naar het dier.
Dat is hoe het oorspronkelijk bedoeld was. Duizenden jaren geleden was het een van de humanere manieren om een dier te slachten. Zoals alle dogma's in de Islam is ditooit aan het tijdsbeeld aangepast en is het nu een onnodig wrede wijze van slachten.

Als ze gewoon verdoving toe zouden staan en voor de rest alle andere gebruiken van halalslachten toe zouden passen dan zouden al die dieren op een diervriendelijke wijze aan hun einde komen.

Maar dat is teveel gevraagt voor moslims. Liever slachten ze op uiterst wrede wijze dieren in het buitenland om die n hier heen te halen. :')
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_180474107
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:29 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Ja? Vind jij dat de bio-industrie in Nederland echt aangepakt wordt? Ik ben Brabander. Als het aan de christenen van het CDA ligt, komen er hier nog meer megastallen en opschaling. Van Q-koorts heeft men ook al niet geleerd.
Het CDA is dan ook tegen verplichte verdoving.
Partijen als de partij voor de dieren, die deze beperking van de uitzondering er door hebben gekregen, zijn ook tegen de bio-industrie, megastallen etc.

Overigens wacht ik nog altijd op de Hindoes die klagen dat zij niet onverdoofd mogen slachten terwijl moslims dat wel mogen :P
pi_180474108
De wet gaat boven welke religieuze wet dan ook.

Zo hebben we hier rechten voor mens en dier. Helaas is de wet nooit perfect of voltooid. Dus langzaam aan passen we de wet aan waar nodig.

Als moslims vinden dat ze hun religie niet kunnen praktiseren in dit land, dan kunnen ze altijd nog naar een islamitisch land gaan.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 zaterdag 14 juli 2018 @ 19:34:17 #12
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_180474112
Industriële halal slacht bestaat niet.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_180474160
quote:
2s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:34 schreef Straatcommando. het volgende:
Industriële halal slachting bestaat niet.
Al het halalvlees dat in Nederland verkocht wordt komt uit de bio-industrie en wordt machinaal geslacht (met een Imambandje op de achtergrond). Het "halal" labeltje is dus al jaren een compleet wassen neus - en dat weten de moslims best.
pi_180474168
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:33 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Duizenden jaren geleden was het een van de humanere manieren om een dier te slachten.
En het gaat opeens van humaan naar barbaarse, terwijl deze methode niet gewijzigd is? Je laat je echt teveel leiden door de media.
pi_180474215
Oh noes, dierenmishandelaars dreigen met een boycot die exact niets teweeg gaat brengen.
Conscience do cost.
pi_180474222
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:36 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

En het gaat opeens van humaan naar barbaarse, terwijl deze methode niet gewijzigd is? Je laat je echt teveel leiden door de media.
Daar ging dus een paar duizend jaar overheen.

Je begrijpt toch zelf ook wel dat het voor een dier beter is als het verdoofd is als het geslacht word?
Vroeger was die mogelijkheid er niet en nu wel.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_180474234
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:36 schreef Kassamiep het volgende:
Al het halalvlees dat in Nederland verkocht wordt komt uit de bio-industrie
Hoe kom je daar bij? Je kan bij een boer toch ook een schaap kopen die in de weide rondgelopen heeft?
pi_180474235
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:36 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

En het gaat opeens van humaan naar barbaarse, terwijl deze methode niet gewijzigd is?
Vroeger was het meest humane wat je kon doen bij veel ziekten de patiënt uit zijn lijden te verlossen. Tegenwoordig kan je voor veel dingen een pilletje geven.

Is mensen met malaria doden nog steeds een humane oplossing ? De methode is immers niet gewijzigd.
pi_180474259
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:39 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Hoe kom je daar bij? Je kan bij een boer toch ook een schaap kopen die in de weide rondgelopen heeft?
Alleen speciaal aangewezen slachters mogen in Nederland onverdoofd slachten. Een willekeurig moslim mag dat niet.
En dat gebeurt allemaal grootschalig.

Nouja. De legale slacht dan. Illegaal heb je gelijk.
pi_180474283
quote:
15s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 18:56 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Getwijfeld tussen NWS/KLB maar toch maar hier.

1. Titel van AD (telegraaf light) is wel bijzonder. Moslims boycotten de eid niet, een deel overweegt in het buitenland te laten slachten dat is wat anders.

2. Zeer achterbakse symbool-maatregel is dit. Komt op mij echt over als moslim-pesten. En dit dan proberen te verkopen onder het mom van dierenrechten. Nogal achterbaks als je bedenkt dat juist Nederland bekend staat om extreme misstanden in de bio-industrie en in de slachthuizen. Hier zijn recent nog veel voorbeelden van naar buiten gekomen. Als men echt voor dierenrechten stond, zouden ze daar voor opkomen.
Vrijheid van religie komt ook echt in het gedrang hier.
Wat een geweldige stereotype moslim post.
-Slachtofferrol opzoeken.
-Ja maar hunnie zijn ook stom, dus daarom zijn wij niet stom.
-Vrijheid van religie zo opvatten dat alleen jij vrijheid van religie hebt en niet anderen zoals baby's en dieren.
pi_180474316
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:36 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Al het halalvlees dat in Nederland verkocht wordt komt uit de bio-industrie en wordt machinaal geslacht (met een Imambandje op de achtergrond). Het "halal" labeltje is dus al jaren een compleet wassen neus - en dat weten de moslims best.
Echt? Je zou maar op de halal afdeling werken :'). Hele dag dat gejengel.
pi_180474327
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:38 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Je begrijpt toch zelf ook wel dat het voor een dier beter is als het verdoofd is als het geslacht word?
Dat betwijfel ik. Een paar weken geleden kwamen er toch diverse nieuwsberichten over misstanden in Nederlandse en Belgische slachthuizen? Methode van verdoven is niet feilloos. Zo is toegediende hoeveel stroom schok niet voor ieder deer voldoende. Kippen worden ondersteboven in water gedompeld waar stroom op staat, als zij echt intrekken werkt de verdoving ook niet afdoende. En of de methode van vergassen nou zo diervriendelijk is?
pi_180474381
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:36 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

En het gaat opeens van humaan naar barbaarse, terwijl deze methode niet gewijzigd is? Je laat je echt teveel leiden door de media.
Duizend jaar geleden was het ook tof om moslims dood te maken als Europeaan. Ook die vooruitgang maar weer terugdraaien of hou je het enkel bij wat dingen die jou toevallig uitkomen?
pi_180474383
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:44 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Dat betwijfel ik. Een paar weken geleden kwamen er toch diverse nieuwsberichten over misstanden in Nederlandse en Belgische slachthuizen?
Je voert wel continu een drogredenering op.

Omdat er toch al misstanden plaatsvinden, betekent dat niet dat onverdoofd (ritueel) slachten er ook nog wel bij kan.
pi_180474403
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:44 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Dat betwijfel ik. Een paar weken geleden kwamen er toch diverse nieuwsberichten over misstanden in Nederlandse en Belgische slachthuizen? Methode van verdoven is niet feilloos. Zo is toegediende hoeveel stroom schok niet voor ieder deer voldoende. Kippen worden ondersteboven in water gedompeld waar stroom op staat, als zij echt intrekken werkt de verdoving ook niet afdoende. En of de methode van vergassen nou zo diervriendelijk is?
En daar wordt aan gewerkt, maar dat niet alle verdoving correct wordt uitgevoerd, is geen argument om dan maar te stoppen met verdoofd slachten.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_180474407
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:44 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Dat betwijfel ik. Een paar weken geleden kwamen er toch diverse nieuwsberichten over misstanden in Nederlandse en Belgische slachthuizen? Methode van verdoven is niet feilloos. Zo is toegediende hoeveel stroom schok niet voor ieder deer voldoende. Kippen worden ondersteboven in water gedompeld waar stroom op staat, als zij echt intrekken werkt de verdoving ook niet afdoende. En of de methode van vergassen nou zo diervriendelijk is?
Laat dat oordeel maar over aan de professionals.

Waarom denk je dat al die organisaties die opkomen voor dierenrechten falikant tegen onverdoofd slachten zijn? Om Joden en moslims te irriteren?

Als de oorspronkelijke gedachte achter halal slachten het welzijn van het dier is.....en daar waren we het gelukkig over eens, dan zouden moslims verdoofd slachten moeten omarmen.

Maar als ze zich zo halsstarrig vasthouden aan geloofsregels en niet in staat zijn om met hun tijd mee te gaan, dan krijg je zulk soort bizarre situaties zoals nu.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_180474428
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:49 schreef voetbalmanager2 het volgende:

Waarom denk je dat al die organisaties die opkomen voor dierenrechten falikant tegen onverdoofd slachten zijn? Om Joden en moslims te irriteren?
Nouja, oorspronkelijk speelde "Joodje pesten" 100% zeker mee.
pi_180474429
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:48 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Duizend jaar geleden was het ook tof om moslims dood te maken als Europeaan. Ook die vooruitgang maar weer terugdraaien of hou je het enkel bij wat dingen die jou toevallig uitkomen?
Het gaat er niet om wat tof is, maar dat het met respect voor het dier gebeurt. Je vergelijking is werkelijk belachelijk, lager dan je gebruikelijke niveau.
pi_180474444
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:51 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Het gaat er niet om wat tof is, maar dat het met respect voor het dier gebeurt. Je vergelijking is werkelijk belachelijk, lager dan je gebruikelijke niveau.
Heb je nog meer van die drogredenen? Toe maar.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_180474465
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:51 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Het gaat er niet om wat tof is, maar dat het met respect voor het dier gebeurt. Je vergelijking is werkelijk belachelijk, lager dan je gebruikelijke niveau.
En respect voor het dier is anno 2018 een dier onverdoofd de keel opensnijden en laten leegbloeden zodat je geen geloofsregels overtreed?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_180474483
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:51 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Het gaat er niet om wat tof is, maar dat het met respect voor het dier gebeurt. Je vergelijking is werkelijk belachelijk, lager dan je gebruikelijke niveau.
Waarom is jouw religieuze waanzin van hoger niveau dan christelijke religieuze waanzin? Moslims doodmaken was uit respect voor god en de paus. Zijn koeien minder waard dat god in in jouw wereld?
  zaterdag 14 juli 2018 @ 19:54:14 #32
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_180474486
Het interesseert me dus echt helemaal niks he dat hele onverdoofd slachten. We hokken hier speklappen met 10 beesten per vierkante meter op, snijden onverdoofd de staart af en maken die beesten zo gek dat ze aan elkaars oren gaan knagen allemaal zodat onze varkenslapjes een euro per kilo goedkoper zijn

Geeft niks, ik heb van de week nog de hamsteraanbieding van de AH gehaald voor 3 euro per kilo shoarma, dus mij hoor je niet klagen. Maar als we stelselmatig dieren als beesten behandelen moeten we niet klagen als moslims dat ook doeb
Laffe huichelaar
pi_180474551
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:54 schreef timmmmm het volgende:
Het interesseert me dus echt helemaal niks he dat hele onverdoofd slachten. We hokken hier speklappen met 10 beesten per vierkante meter op, snijden onverdoofd de staart af en maken die beesten zo gek dat ze aan elkaars oren gaan knagen allemaal zodat onze varkenslapjes een euro per kilo goedkoper zijn

Geeft niks, ik heb van de week nog de hamsteraanbieding van de AH gehaald voor 3 euro per kilo shoarma, dus mij hoor je niet klagen. Maar als we stelselmatig dieren als beesten behandelen moeten we niet klagen als moslims dat ook doeb
Wat een logica. Zolang ik nog niet perfect ben mag ik niet ingrijpen bij onrecht. Een omatje op straat die wordt beroofd? Kan niks doen want gisteren heb ik te hard gereden. Stomme ik. Foute ik.
  Redactie Frontpage zaterdag 14 juli 2018 @ 20:00:43 #34
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_180474606
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:54 schreef timmmmm het volgende:
Het interesseert me dus echt helemaal niks he dat hele onverdoofd slachten. We hokken hier speklappen met 10 beesten per vierkante meter op, snijden onverdoofd de staart af en maken die beesten zo gek dat ze aan elkaars oren gaan knagen allemaal zodat onze varkenslapjes een euro per kilo goedkoper zijn

Geeft niks, ik heb van de week nog de hamsteraanbieding van de AH gehaald voor 3 euro per kilo shoarma, dus mij hoor je niet klagen. Maar als we stelselmatig dieren als beesten behandelen moeten we niet klagen als moslims dat ook doeb
Koop gewoon je vlees bij de slager, dan zit er tenminste nog smaak aan.
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_180474610
In 2018 nog gelovig zijn :')
Opzouten met dat gezeur, dan eet je maar groenten en geen vlees :{w
  zaterdag 14 juli 2018 @ 20:01:58 #36
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_180474632
quote:
9s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:00 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Koop gewoon je vlees bij de slager, dan zit er tenminste nog smaak aan.
Dhr of mevrouw Jongmans heeft ook al genoeg aan me verdiend hoor
Laffe huichelaar
  zaterdag 14 juli 2018 @ 20:03:42 #37
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_180474654
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:58 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Wat een logica. Zolang ik nog niet perfect ben mag ik niet ingrijpen bij onrecht. Een omatje op straat die wordt beroofd? Kan niks doen want gisteren heb ik te hard gereden. Stomme ik. Foute ik.
Wat een rare vergelijking.

Wat ik wil zeggen is dat dierenleed me niets doet. Zelf orofiteer ik ervan en met mij een boel Nederlanders. Dan ga ik niet bij hetzelfde dierenleed ineens selectief verontwaardigd doen, dat dierenleed doet me ook niks
Laffe huichelaar
pi_180474659
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:58 schreef Glazenmaker het volgende:
Zolang ik nog niet perfect ben mag ik niet ingrijpen bij onrech
Nog niet perfect? Gadver, wat een farizeeër ben jij. De bio-industrie is echt walgelijk. Misstand op ongekende schaal.

Ga je nu echt beweren dat jij de bio-industrie als zodanig minder erg vind dat onverdoofd slachten?
Eerlijk antwoorden graag.
  Redactie Frontpage zaterdag 14 juli 2018 @ 20:04:54 #39
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_180474673
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:01 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Dhr of mevrouw Jongmans heeft ook al genoeg aan me verdiend hoor
Gelukkig maar, goed vlees moet je koesteren.
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  Redactie Frontpage zaterdag 14 juli 2018 @ 20:06:18 #40
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_180474694
quote:
15s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:03 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Nog niet perfect? Gadver, wat een farizeeër ben jij. De bio-industrie is echt walgelijk. Misstand op ongekende schaal.

Ga je nu echt beweren dat jij de bio-industrie als zodanig minder erg vind dat onverdoofd slachten?
Eerlijk antwoorden graag.
Je weet dat heel dat halalfeestje in Nederland gewoon onderdeel is van diezelfde bij-industrie mag ik hopen.
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  zaterdag 14 juli 2018 @ 20:06:19 #41
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_180474695
quote:
15s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:03 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Gadver, wat een farizeeër ben jij.
Verkeerde religie Hans, klein millenium te vroeg
Laffe huichelaar
pi_180474699
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:26 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Google eens op misstanden in Nederlandse slachthuizen en de bioindustrie. In dit opzicht zijn er weinig landen walgelijker dan Nederland.

[..]

En waarom pakken ze de echte misstanden niet aan?
"Hij doet iets stouts, dus ik mag het ook!"

Ja, heerlijke redenatie weer hoor.
"Pools are perfect for holding water"
pi_180474708
quote:
15s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:03 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Nog niet perfect? Gadver, wat een farizeeër ben jij. De bio-industrie is echt walgelijk. Misstand op ongekende schaal.

Ga je nu echt beweren dat jij de bio-industrie als zodanig minder erg vind dat onverdoofd slachten?
Eerlijk antwoorden graag.
Halalvlees is 'gewoon' een onderdeel van de bio-industrie geworden. Het is een massale industrie waarin gigantische hoeveelheden en bedragen in omgaan. Voor 95% werken ze op exact dezelfde manier en schaal en alleen het stukje slachten gaat net anders.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_180474728
quote:
15s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:03 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Nog niet perfect? Gadver, wat een farizeeër ben jij. De bio-industrie is echt walgelijk. Misstand op ongekende schaal.

Ga je nu echt beweren dat jij de bio-industrie als zodanig minder erg vind dat onverdoofd slachten?
Eerlijk antwoorden graag.
Ik vind een bio-industrie waarin ook onverdoofd geslacht wordt, erger dan een bio-industrie waarin alleen verdoofd geslacht wordt.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_180474738
"Maar de bio-industrie" :')
Conscience do cost.
pi_180474753
Je gaat mij niet vertellen dat het in Nederland zo veel slechter is geregeld m.b.t de slachthuizen dan in een Oost-Europa, Zuid-Amerika, Afrika en/of Azië.
Bizar om je te zien prediken over misstanden in onze vleesindustrie, maar ondertussen misdaden tegen de mensheid kan goedpraten.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 14-07-2018 20:09:27 ]
  zaterdag 14 juli 2018 @ 20:10:00 #47
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_180474770
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:03 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Wat een rare vergelijking.

Wat ik wil zeggen is dat dierenleed me niets doet. Zelf orofiteer ik ervan en met mij een boel Nederlanders. Dan ga ik niet bij hetzelfde dierenleed ineens selectief verontwaardigd doen, dat dierenleed doet me ook niks
Wat doe je dan in dit topic? Moet iedereen die niet geïnteresseerd is in een onderwerp dat overal gaan aankondigen?
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_180474775
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:07 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Halalvlees is 'gewoon' een onderdeel van de bio-industrie geworden. Het is een massale industrie waarin gigantische hoeveelheden en bedragen in omgaan. Voor 95% werken ze op exact dezelfde manier en schaal en alleen het stukje slachten gaat net anders.
dit dus. Maar wederom een argument waar de ts over zal schuimbekken omdat het niet in zijn islamitische straatje past :')
pi_180474790
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:09 schreef SebbeSwensje het volgende:
maar ondertussen misdaden tegen de mensheid kan goedpraten.
Pardon?
pi_180474793
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:36 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

En het gaat opeens van humaan naar barbaarse, terwijl deze methode niet gewijzigd is? Je laat je echt teveel leiden door de media.
Moet je nou serieus uitgelegd worden dat opvattingen over wat wel en niet humaan is, na verloop van tijd kunnen veranderen?
"Pools are perfect for holding water"
  zaterdag 14 juli 2018 @ 20:12:05 #51
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_180474815
quote:
5s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:10 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Wat doe je dan in dit topic? Moet iedereen die niet geïnteresseerd is in een onderwerp dat overal gaan aankondigen?
Ik dacht dat het vraagstuk wat of sjoef sjoef habibi's wel of niet onverdoofd zouden moeten kunnen slachten.

Wist ik veel dat het onderwerp dierenleed is. Het tweede boeit me niet, daarom heb ik geen problemen met het eerste
Laffe huichelaar
pi_180474855
quote:
15s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:03 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Nog niet perfect? Gadver, wat een farizeeër ben jij. De bio-industrie is echt walgelijk. Misstand op ongekende schaal.

Ga je nu echt beweren dat jij de bio-industrie als zodanig minder erg vind dat onverdoofd slachten?
Eerlijk antwoorden graag.
En weer dezelfde "ja maar zij ...!" drogreden.
"Pools are perfect for holding water"
pi_180474857
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:06 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Je weet dat heel dat halalfeestje in Nederland gewoon onderdeel is van diezelfde bij-industrie mag ik hopen.
Dat weet ik, en dat maakt me erg verdrietig.
Helaas komen initiatieven voor makkelijk toegankelijk duurzaam halalvlees maar moeilijk van de grond.

Maar wat denk jij dat dat de grootste bijdrage aan dierenwelzijn zal leveren qua verandering in deze keten? Het verbeteren van het welzijn voor het dier gedurende zijn hele leven, of het aanpassen van de slachtmethode?
pi_180474878
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:14 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Dat weet ik, en dat maakt me erg verdrietig.
Helaas komen initiatieven voor makkelijk toegankelijk duurzaam halalvlees maar moeilijk van de grond.

Maar wat denk jij dat dat de grootste bijdrage aan dierenwelzijn zal leveren qua verandering in deze keten? Het verbeteren van het welzijn voor het dier gedurende zijn hele leven, of het aanpassen van de slachtmethode?
Natuurlijk het eerste. Maar je hele 'we mogen pas naar B kijken als A aangepakt is' is echt de grootst mogelijke onzin ooit. En toch blijf je je daar continue op beroepen.
"Pools are perfect for holding water"
pi_180474900
quote:
13s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:14 schreef probeer het volgende:

[..]

En weer dezelfde "ja maar zij ...!" drogreden.
Je argument zou op gaan wanneer "A" "B" iets verwijt, en "B" zou dan "ja maar zij..." over "C" zou zeggen.

In dit geval zegt "B" dit niet over "C" maar over "A"

Als je dit verschil niet begrijpt, dan wordt discussiëren wel lastig ja. :{

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 14-07-2018 20:18:08 ]
pi_180474941
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:17 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Je argument zou op gaan wanneer "A" "B" iets verwijt, en "B" zou dan "ja maar zij..." over "C" zou zeggen.

In dit geval zegt "B" dit niet over "C" maar over "A"

Als je dit verschil niet begrijpt, dan wordt discussiëren wel lastig ja. :{
"Ja maar jullie doen ook iets slechts dus wij mogen ook iets slechts doen" is net zo achterlijk als "Ja maar zij doen ook iets slechts dus wij mogen ook iets slechts doen".

Beide enorme drogredenen.

En gezien het verloop van het topic ben ik toch echt niet degene die die simpele logica niet begrijpt.
"Pools are perfect for holding water"
pi_180474958
Ik geef het echt op met jou.
pi_180474961
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:14 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Dat weet ik, en dat maakt me erg verdrietig.
Helaas komen initiatieven voor makkelijk toegankelijk duurzaam halalvlees maar moeilijk van de grond.

Maar wat denk jij dat dat de grootste bijdrage aan dierenwelzijn zal leveren qua verandering in deze keten? Het verbeteren van het welzijn voor het dier gedurende zijn hele leven, of het aanpassen van de slachtmethode?
Er zijn zo ongelofelijk veel mogelijkheden voor moslims om het welzijn van dieren te verbeteren. Zowel tijdens hun leven als tijdens de slacht.

Maar ze moeten zich wel gewoon aan de wet houden en die bepaald onder meer dat onverdoofd slachten onnodig dierenleed veroorzaakt en dat dat dus verboden is. En religies staan niet boven de wet.

Als jij echt begaan bent met het lot van dieren, probeer dan een oplossing te vinden waar zowel moslims als dieren mee gebaat zijn.

Zoals dieren in het buitenland geslacht worden, dat is nog veel vreselijker dan hoe dat volgens de Nederlandse wet gebeurd. Je geld naar het buitenland sturen zodat daar vlees voor je geslacht word is het domste wat je kunt doen als het je gaat om dierenleed te voorkomen. Ongeacht wat je van verdoofd en onverdoofd slachten vind.

Kan je het zover met me eens zijn?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_180474977
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:20 schreef Hamzoef het volgende:
Ik geef het echt op met jou.
Sterk. Net als de rest van je argumentatie.
"Pools are perfect for holding water"
pi_180475017
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:20 schreef Hamzoef het volgende:
Ik geef het echt op met jou.
typisch.
pi_180475025
quote:
15s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:03 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Ga je nu echt beweren dat jij de bio-industrie als zodanig minder erg vind dat onverdoofd slachten?
Eerlijk antwoorden graag.
Veel dingen in de bio-industrie zijn erger dan verdoofd slachten. Blij? Mooi dan mag je mij uitleggen hoe dat een argument tegen dit verbod is.
pi_180475029
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:20 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Er zijn zo ongelofelijk veel mogelijkheden voor moslims om het welzijn van dieren te verbeteren. Zowel tijdens hun leven als tijdens de slacht.

Maar ze moeten zich wel gewoon aan de wet houden en die bepaald onder meer dat onverdoofd slachten onnodig dierenleed veroorzaakt en dat dat dus verboden is. En religies staan niet boven de wet.

Als jij echt begaan bent met het lot van dieren, probeer dan een oplossing te vinden waar zowel moslims als dieren mee gebaat zijn.

Zoals dieren in het buitenland geslacht worden, dat is nog veel vreselijker dan hoe dat volgens de Nederlandse wet gebeurd. Je geld naar het buitenland sturen zodat daar vlees voor je geslacht word is het domste wat je kunt doen als het je gaat om dierenleed te voorkomen. Ongeacht wat je van verdoofd en onverdoofd slachten vind.

Kan je het zover met me eens zijn?
Nee eigenlijk niet.

Denk jij dat een schaap/geit op het 'platteland' in Afghanistan of Turkije het beter gehad heeft dan een geit in Nederland, of niet?
pi_180475044
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:14 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Dat weet ik, en dat maakt me erg verdrietig.
Helaas komen initiatieven voor makkelijk toegankelijk duurzaam halalvlees maar moeilijk van de grond.

Maar wat denk jij dat dat de grootste bijdrage aan dierenwelzijn zal leveren qua verandering in deze keten? Het verbeteren van het welzijn voor het dier gedurende zijn hele leven, of het aanpassen van de slachtmethode?
Dus beide aanpassingen zou volgens jou het beste resultaat geven? De slachting lijkt mij makkelijker aan te passen dan de hele keten, dus waarom niet daar starten en dan verder gaan?
pi_180475093
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:24 schreef Glazenmaker het volgende:

Veel dingen in de bio-industrie zijn erger dan verdoofd slachten. Blij?
Blij dat je eerlijk bent, stijg je toch weer iets in mijn achting.

quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:24 schreef Glazenmaker het volgende:
Mooi dan mag je mij uitleggen hoe dat een argument tegen dit verbod is.
In principe is het dat niet. Maar het is wel typisch dat deze maatregel genomen wordt, terwijl andere dingen uitblijven. Dit terwijl het met precies hetzelfde te maken heeft namelijk (volgens jullie) dierenleed. Het is niet zou dat ik al argument aanvoer "ja, dit wordt verboden, en vuurwerk niet, terwijl dit veel slachtoffers maakt". Nee beide, in jullie woorden, dierenleed. En dan is het vreemd om het 'minder erge' aan te pakken, en het 'ergere' niet.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 14-07-2018 20:30:00 ]
pi_180475125
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:26 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Dus beide aanpassingen zou volgens jou het beste resultaat geven? De slachting lijkt mij makkelijker aan te passen dan de hele keten, dus waarom niet daar starten en dan verder gaan?
Omdat "ja maar hullie!" kunnen roepen belangrijker lijkt te zijn dan dierenleed voorkomen.
"Pools are perfect for holding water"
  zaterdag 14 juli 2018 @ 20:33:13 #66
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_180475145
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:51 schreef Hamzoef het volgende:

Het gaat er niet om wat tof is, maar dat het met respect voor het dier gebeurt.
Dus al die IS Live Leak onthoofdingsfilmpjes zijn "respectvol" en "humaan" bedoeld?
  zaterdag 14 juli 2018 @ 20:36:21 #67
168739 Red_85
'echt wel'
pi_180475195
quote:
15s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 18:56 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Getwijfeld tussen NWS/KLB maar toch maar hier.

1. Titel van AD (telegraaf light) is wel bijzonder. Moslims boycotten de eid niet, een deel overweegt in het buitenland te laten slachten dat is wat anders.

2. Zeer achterbakse symbool-maatregel is dit. Komt op mij echt over als moslim-pesten. En dit dan proberen te verkopen onder het mom van dierenrechten. Nogal achterbaks als je bedenkt dat juist Nederland bekend staat om extreme misstanden in de bio-industrie en in de slachthuizen. Hier zijn recent nog veel voorbeelden van naar buiten gekomen. Als men echt voor dierenrechten stond, zouden ze daar voor opkomen.
Vrijheid van religie komt ook echt in het gedrang hier.
Schelden op NL'ers dat ze niet juist met slachtdieren omgaan, maar wel een dier onderdoofd de keel willen afsnijden en leeg laten bloeden.

Goed man. Lekker hypocriet weer.
Stik maar in je topic.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_180475212
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:29 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

In principe is het dat niet. Maar het is wel typisch dat deze maatregel genomen wordt, terwijl andere dingen uitblijven. Dit terwijl het met precies hetzelfde te maken heeft namelijk (volgens jullie) dierenleed. Het is niet zou dat ik al argument aanvoer "ja, dit wordt verboden, en vuurwerk niet, terwijl dit veel slachtoffers maakt". Nee beide, in jullie woorden, dierenleed. En dan is het vreemd om het 'minder erge' aan te pakken, en het 'ergere' niet.


quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:26 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Dus beide aanpassingen zou volgens jou het beste resultaat geven? De slachting lijkt mij makkelijker aan te passen dan de hele keten, dus waarom niet daar starten en dan verder gaan?
"Pools are perfect for holding water"
pi_180475213
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:33 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dus al die IS Live Leak onthoofdingsfilmpjes zijn "respectvol" en "humaan" bedoeld?
Nee, dat zijn misdaden door een verwerpelijke terroristische organisatie, maar wat heeft dat met dit topic te maken?
  zaterdag 14 juli 2018 @ 20:40:02 #70
168739 Red_85
'echt wel'
pi_180475263
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:42 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Wat een geweldige stereotype moslim post.
-Slachtofferrol opzoeken.
-Ja maar hunnie zijn ook stom, dus daarom zijn wij niet stom.
-Vrijheid van religie zo opvatten dat alleen jij vrijheid van religie hebt en niet anderen zoals baby's en dieren.
Valt op inderdaad.

Gejankmuil, dat is dit topic.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zaterdag 14 juli 2018 @ 20:41:21 #71
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_180475285
moslims en Joden moeten niet zo piepen , als ze geen verdoofd vlees willen eten , dan gaan ze lekker aan de vleesvervangers , prima te eten mits goed bereid
Ik ben inmiddels overleden
  zaterdag 14 juli 2018 @ 20:43:38 #72
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_180475324
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:37 schreef Hamzoef het volgende:

Nee, dat zijn misdaden door een verwerpelijke terroristische organisatie, maar wat heeft dat met dit topic te maken?
Waar het mij om gaat is dat al die moslims lopen te janken en te zeuren dat het allemaal zo'n humane bezigheid is dat offerfeest... Maar als er dan mensen islamitisch "gestraft" moeten worden gebeurt dat op precies dezelfde wijze... Maar dan is het plosteling zo barbaars mogelijk.
pi_180475415
Eens gelezen wat de NVWA bij inspecties aantrof bij een halalslachthuis, dat was echt niet prettig om te lezen..

Ik ben benieuwd wat de reden is dat slachthuizen stiekem toch vooraf zouden verdoven. Ik ben er voorstander van.
pi_180475447
Gewoon opschieten met dat kweekvlees. Hoeven er helemaal geen dieren meer over de kling gejaagd te worden.
pi_180475458
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:49 schreef Physsic het volgende:
Ik ben benieuwd wat de reden is dat slachthuizen stiekem toch vooraf zouden verdoven. Ik ben er voorstander van.
Geld. De lopende band is er op ingericht, een stap niet doen voor een relatief kleine afzetmarkt is dus een kostenpost. Zeker als je boetes krijgt als er iets misgaat.

Overigens stelt het verdoven ook al niets voor. Heel veel wassen neusjes dus.
pi_180475551
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:52 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Geld. De lopende band is er op ingericht, een stap niet doen voor een relatief kleine afzetmarkt is dus een kostenpost. Zeker als je boetes krijgt als er iets misgaat.

Overigens stelt het verdoven ook al niets voor. Heel veel wassen neusjes dus.
Aha, ik dacht dat het ging om slachterijen die volledig halal waren, maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Er zijn vast ook veel slachterijen die beide (claimen te) doen. Dat maakt het al een stuk ‘logischer’ dat er mogelijk toch verdoofd wordt.
Dat risico op boetes had ik inderdaad ook al bedacht.
pi_180475576
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:22 schreef Klaploper het volgende:
In Nederland kunnen we niet op barbaarse manier dieren slachten, dus importeer die dieren maar vanuit walgelijke landen.
De hele Nederlandse vleesindustrie is meer dan barbaars en een grote gruwel.
pi_180475603
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:54 schreef timmmmm het volgende:
Het interesseert me dus echt helemaal niks he dat hele onverdoofd slachten. We hokken hier speklappen met 10 beesten per vierkante meter op, snijden onverdoofd de staart af en maken die beesten zo gek dat ze aan elkaars oren gaan knagen allemaal zodat onze varkenslapjes een euro per kilo goedkoper zijn

Geeft niks, ik heb van de week nog de hamsteraanbieding van de AH gehaald voor 3 euro per kilo shoarma, dus mij hoor je niet klagen. Maar als we stelselmatig dieren als beesten behandelen moeten we niet klagen als moslims dat ook doeb
Exact.
Alleen ik klaag wel en hoef die kilo shoarma niet :r
pi_180475606
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:57 schreef Physsic het volgende:

[..]

Aha, ik dacht dat het ging om slachterijen die volledig halal waren, maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Er zijn vast ook veel slachterijen die beide (claimen te) doen. Dat maakt het al een stuk ‘logischer’ dat er mogelijk toch verdoofd wordt.
Dat risico op boetes had ik inderdaad ook al bedacht.
Het Islamitische bandje gaat overigens niet uit. Het lapje vlees dat je eet is dus vrijwel zeker "ingezegend" door een moslim-on-tape.

Wat vinden Christenen daar eigenlijk van ? Formeel is dat hetzelfde als vlees eten dat ter ere van Thor, Satan, Krishna of whatever is geslacht. Verbiedt de Bijbel dat niet ?
pi_180475973
Als wij fouten maken wat betreft slachten proberen we dat te corrigeren.

Moslims moeten goed begrijpen dat wij uit religieus oogpunt een soort gedoogbeleid hebben gevoerd.
Daar komt, terecht, een einde aan.

Maw het was een gunst en die word niet langer verleend.

Get used to it maangod lovers.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 21:21:45 #81
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_180476015
Dan doen ze dat toch lekker. Ligt niemand wakker van. Maar geen schapen stelen hé.
pi_180476251
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:14 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Maar wat denk jij dat dat de grootste bijdrage aan dierenwelzijn zal leveren qua verandering in deze keten? Het verbeteren van het welzijn voor het dier gedurende zijn hele leven, of het aanpassen van de slachtmethode?
Leg eens uit waarom je zou moeten wachten met een, in jouw woorden, 'kleine bijdrage' aan dierenwelzijn, voordat je andere bijdrages gedaan hebt?

Het een is toch niet afhankelijk van het ander?
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_180476330
Kut veganisten, geen schaap voor mij dit jaar :(.
pi_180476674
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:42 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Wat een geweldige stereotype moslim post.
-Slachtofferrol opzoeken.
-Ja maar hunnie zijn ook stom, dus daarom zijn wij niet stom.
-Vrijheid van religie zo opvatten dat alleen jij vrijheid van religie hebt en niet anderen zoals baby's en dieren.
Hamzoef is dan ook een trol die de ongeïntegreerde moslim speelt om reacties uit te lokken.
pi_180476792
Dit is eigenlijk wel bedoeld om moslims te pesten, maar het is gewoon noodzakelijk om onverdoofd slachten te verbieden. Ze moeten zelf met een oplossing komen. Onverdoofd slachten is niet meer van deze tijd... te veel dierenleed.
pi_180482877
Offerfeest, laat me niet lachen. Als ik al het vlees op m'n barbecue zelf op eet heb ik niks geofferd of wel?
Beste (semi-) religieuzen, zoek nog even de betekenis van "offeren" op.
Religieuze rechten opeisen voor een vreetfestijn, het moet niet gekker worden.
Racist
  zondag 15 juli 2018 @ 08:35:59 #87
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_180482883
Ik stel voor dat we het vanaf nu het slachtfeest noemen trouwens.
pi_180482924
quote:
11s.gif Op zondag 15 juli 2018 08:35 schreef Twiitch het volgende:
Ik stel voor dat we het vanaf nu het slachtfeest noemen trouwens.
Ja maar dat klinkt zo barbaars. En als dat niet barbaars zou klinken zouden de werknemers in het slachthuis elke dag feest hebben...
Racist
pi_180483023
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 08:34 schreef Toga het volgende:
Offerfeest, laat me niet lachen. Als ik al het vlees op m'n barbecue zelf op eet heb ik niks geofferd of wel?
Beste (semi-) religieuzen, zoek nog even de betekenis van "offeren" op.
Ten eerste is het niet de bedoeling dat je het allemaal zelf op eet, verdeel het ook aan je naasten en de armen.

Ten tweede gaat het er om wat gevierd wordt, niet om de daad zelf. Denk jij dat Christenen op hemelvaartsdag zelf ook naar de hemel varen?
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zondag 15 juli 2018 @ 08:58:22 #90
74056 crew  ToT
pi_180483061
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 22:09 schreef ABombali het volgende:
Dit is eigenlijk wel bedoeld om moslims te pesten, maar het is gewoon noodzakelijk om onverdoofd slachten te verbieden. Ze moeten zelf met een oplossing komen. Onverdoofd slachten is niet meer van deze tijd... te veel dierenleed.
Het is noodzakelijk om onverdoofd slachten te verbieden, maar TÓCH is dit puur moslimpje pesten? :? :? :?
Hoe krom moet die kronkel in de hersenen zijn om dit zo op te vatten?
pi_180483369
Ik vind het goed beleid dat dieren eerst verdoofd moeten worden voor de slacht en ik hoop dat er mogelijkheden zijn om op te treden tegen mensen die dit verbod negeren of het dan maar uit het buitenland halen.

Of 'onze' oplossing het beste alternatief is vraag ik mij af wel (wat wel een goed alternatief is vind ik ook lastig te bepalen hoor).

Ik vind de focus op het onverdoofd slachten en de discussie die erover gevoerd wordt ook wat lijken op de 'niet-roken/wel-drinken' beweging.

Roken en onverdoofd slachten zijn slecht, maar drinken en gastunnels en stroomwaterbaden zijn net zo slecht.
Enkel doordat roken en onverdoofd slachten door een kleinere groep wordt uitgeoefend is het makkelijker om dit aan te pakken (want minder tegenstand en kans op het verliezen van stemmen).

Ben benieuwd of de politiek de komende jaren ook de ballen heeft om andere slechte zaken, die de massa raken, te verbieden/controleren.
pi_180483791
Het is hier al meerdere malen gezegd, maar dat het verdoofd slachten al vaak een wassen neus is, is geen reden om onverdoofd slachten dan maar toe te staan. En écht halal-vlees is sowieso al zeldzaam, met de aantallen die er 'halal' gehouden moeten worden...dat is óók gewoon intensieve veeteelt en dus verre vrij van leed en dus verre vrij van halal.

Sowieso vind ik het offerfeest maar een raar, achterhaald en barbaars feest (op de wijze waarop het nu nog gevierd wordt). Als ik me niet vergis ging het over het eerst moeten offeren van een zoon, en uiteindelijk mocht het dan een schaap worden. Een kostbaar, dierbaar bezit... dat was in die tijdsgeest inderdaad een schaap, of een koe, of... nouja, iets waarmee je de bruidsschat zou kunnen betalen enzo.

Nou, nu weet ik niet hoeveel moslims tegenwoordig schapen in hun achtertuin houden en of ze meer waard zijn dan de BMW of Mercedes die vaak voor de deur staat..... en emotionele waarde voor de tijdelijke hebben die schapen denk ik ook niet bepaald.... dus kortom... wat is het doel - in de huidige tijdsgeest - van het offeren dan? Je ziel afkopen ofzo? Kun je dan niet beter iets anders - waardevollers - offeren? :? Hoeft er voor de verandering eens niet een dier voor een geloofsovertuiging te sterven.....
pi_180483860
Als men een machine maakt die het hoofd van een schaap binnen een fractie van een seconde afsnijdt en vervolgens het dier uit laten bloeden, is het dan volgens de regels van ritueel slachten?
  zondag 15 juli 2018 @ 10:07:44 #94
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_180484079
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:38 schreef voetbalmanager2 het volgende:

Je begrijpt toch zelf ook wel dat het voor een dier beter is als het verdoofd is als het geslacht word?

Dat snap ik niet, direct dood met of direct dood met verdoving is in mijn optiek lood om oud ijzer.
Bij diervriendelijk in combinatie met slachten trek ik mijn wenkbrauwen ook altijd even op.

Diervriendelijkheid bij leven lijkt me veel essentiëler.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_180484205
quote:
7s.gif Op zondag 15 juli 2018 10:07 schreef Copycat het volgende:

[..]

Dat snap ik niet, direct dood met of direct dood met verdoving is in mijn optiek lood om oud ijzer.
Bij diervriendelijk in combinatie met slachten trek ik mijn wenkbrauwen ook altijd even op.

Diervriendelijkheid bij leven lijkt me veel essentiëler.
Bij een goedwerkende verdoving kan het echt tot minutenlang lijden schelen. Stikken in je eigen bloed is echt niet heel tof. Maar goedwerkend is wel een dingetje dat niet altijd opgaat helaas, de foutmarges liggen hoog en veel verdovende methoden zijn echt heel omstreden. (Vergassing, stroombaden, etc.)

Diervriendelijk slachten bestaat inderdaad niet. Diervriendelijk vlees bestaat ook niet.
  Jaap van Dissel-award 2022 zondag 15 juli 2018 @ 10:31:02 #96
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_180484479
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 10:16 schreef Candaasje het volgende:

[..]

Bij een goedwerkende verdoving kan het echt tot minutenlang lijden schelen. Stikken in je eigen bloed is echt niet heel tof. Maar goedwerkend is wel een dingetje dat niet altijd opgaat helaas, de foutmarges liggen hoog en veel verdovende methoden zijn echt heel omstreden. (Vergassing, stroombaden, etc.)

Diervriendelijk slachten bestaat inderdaad niet. Diervriendelijk vlees bestaat ook niet.
Mensenvlees is diervriendelijk vlees :)
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zondag 15 juli 2018 @ 10:32:36 #97
74056 crew  ToT
pi_180484513
quote:
6s.gif Op zondag 15 juli 2018 10:31 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Mensenvlees is diervriendelijk vlees :)
En dat kweekvlees uit laboratoria. :P Okee, dan moeten er wel eerst spierweefselcellen van een dier afgenomen worden natuurlijk! :P
  zondag 15 juli 2018 @ 10:42:13 #98
168739 Red_85
'echt wel'
pi_180484692
quote:
6s.gif Op zondag 15 juli 2018 10:31 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Mensenvlees is diervriendelijk vlees :)
Zeg Hannibal, een mens is ook een dier.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_180484830
quote:
2s.gif Op zondag 15 juli 2018 10:32 schreef ToT het volgende:

[..]

En dat kweekvlees uit laboratoria. :P Okee, dan moeten er wel eerst spierweefselcellen van een dier afgenomen worden natuurlijk! :P
Vergeet het koeienfoetusserum niet, dat is echt verre van diervriendelijk.
  Jaap van Dissel-award 2022 zondag 15 juli 2018 @ 10:47:30 #100
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_180484833
quote:
1s.gif Op zondag 15 juli 2018 10:42 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Zeg Hannibal, een mens is ook een dier.
Nee. Een mens is een mens. Een dier is een dier. Lees de bijbel maar eens.
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  zondag 15 juli 2018 @ 10:48:11 #101
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_180484855
Kunnen ze niet beter de Islam boycotten ?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_180484876
quote:
6s.gif Op zondag 15 juli 2018 10:31 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Mensenvlees is diervriendelijk vlees :)
quote:
6s.gif Op zondag 15 juli 2018 10:47 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Nee. Een mens is een mens. Een dier is een dier. Lees de bijbel maar eens.
Een mens is een zoogdier. Een kat is een zoogdier. Een hond is een zoogdier. Dat je tot een bepaalde soort behoort wil niet zeggen dat je geen dier bent.
  zondag 15 juli 2018 @ 10:49:08 #103
168739 Red_85
'echt wel'
pi_180484893
quote:
6s.gif Op zondag 15 juli 2018 10:47 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Nee. Een mens is een mens. Een dier is een dier. Lees de bijbel maar eens.
Zo'n zelfde sprookje als de koran toch?

Ik hou me liever bij de feiten. De mens is ook gewoon een zoogdier.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_180485017
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 10:16 schreef Candaasje het volgende:
Diervriendelijk vlees bestaat ook niet.
Goed, noem het dan diervriendelijker...

Want jij zie toch ook wel in dat een schaap wat een groot deel van zijn leven buiten in de weide heeft mogen dartelen een beter leven gehad heeft dan een dier wat zijn hele leven op een m2 in een donkere megastal gezeten heeft?
pi_180485201
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 08:54 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Ten eerste is het niet de bedoeling dat je het allemaal zelf op eet, verdeel het ook aan je naasten en de armen.
En dat gebeurt dan natuurlijk ook massaal..

quote:
Ten tweede gaat het er om wat gevierd wordt, niet om de daad zelf. Denk jij dat Christenen op hemelvaartsdag zelf ook naar de hemel varen?
Oh ja, wat viel er volgens de Koran/bijbel ook alweer te vieren, dat God/Allah riep dat Abraham/Ibrahim moest tonen dat hij in Hem geloofde en hij zijn zoon moest offeren om dat te bewijzen. Nou, met zo'n liefdevolle God heb je geen bloeddorstige vijanden meer nodig. Zo aardig van Hem dat het mes "niet werkte" en hij een schaap daarvoor in de plaats mocht offeren aan...aan... aan wie eigenlijk? Heeft God 'm zelf opgepeuzeld? Liepen er hongerige armen in de buurt rond?
Zijn zoon zal ook wel heel blij geweest zijn met deze beproeving, geeft een echte goede band met je vader en God..
Racist
pi_180485204
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 10:55 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Goed, noem het dan diervriendelijker...

Want jij zie toch ook wel in dat een schaap wat een groot deel van zijn leven buiten in de weide heeft mogen dartelen een beter leven gehad heeft dan een dier wat zijn hele leven op een m2 in een donkere megastal gezeten heeft?
Ochja, maar ik vind het nog steeds niet diervriendelijk. Gewoon niet, dus diervriendelijker vind ik nog steeds een misplaatste term.
(En voor dat ene blije schaap (ooi) zullen er vermoedelijk ook heel wat rammetjes geslacht zijn. En het dier wordt nog steeds geslacht. Voor welk doel precies? )
  zondag 15 juli 2018 @ 11:06:29 #107
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_180485260
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 10:16 schreef Candaasje het volgende:

[..]

Bij een goedwerkende verdoving kan het echt tot minutenlang lijden schelen. Stikken in je eigen bloed is echt niet heel tof. Maar goedwerkend is wel een dingetje dat niet altijd opgaat helaas, de foutmarges liggen hoog en veel verdovende methoden zijn echt heel omstreden. (Vergassing, stroombaden, etc.)

Diervriendelijk slachten bestaat inderdaad niet. Diervriendelijk vlees bestaat ook niet.
Maar een goedwerkende slacht duurt geen minuten.
Het is een beetje flauw om een mislukte slacht tegenover een 'perfecte' verdoving te stellen. Bij beiden gaat het veelste vaak fout. En bij beide geld dat hoe 'perfect' het ook gaat het nooit mooi wordt.

De co2 verdoving duurt ook een seconde of 30, stikken tot bewusteloosheid erop volgt. Wat is dan het verschil nog met direct slachten? Sterker nog, een geslaagde slacht gaat sneller omdat door de val van de bloeddruk het dier out gaat.

Bij de massale slacht is het vrijwel nooit 'perfect', bij geen van de methoden. Natuurlijk gruwelt iedereen als ze een koe met open keel brullend op zien krabbelen. Maar iedereen gruwelt net zo hard als de pin fout gaat (wat de betrouwbaarste methode is, dat dan wel). Dat geeft echt net zo'n ellende.

Ik zie geen enkele noodzaak halal/kosjer te verbieden. Wel om goed te controleren of het wel zorgvuldig gedaan wordt.
Maar dat geld al net zo hard voor de reguliere slacht. Net zoals voor beiden geld dat het gewoonweg iets minder massaal en goedkoop moet willen we het zo netjes mogelijk kunnen doen.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_180485305
quote:
1s.gif Op zondag 15 juli 2018 11:02 schreef Toga het volgende:
dat God/Allah riep dat Abraham/Ibrahim moest tonen dat hij in Hem geloofde en hij zijn zoon moest offeren om dat te bewijzen. Nou, met zo'n liefdevolle God heb je geen bloeddorstige vijanden meer nodig
Jij snapt de essentie niet. Wil je dat ik het uitleg, of wil je alleen maar even proberen te bashen?
pi_180485326
quote:
2s.gif Op zondag 15 juli 2018 08:58 schreef ToT het volgende:

[..]

Het is noodzakelijk om onverdoofd slachten te verbieden, maar TÓCH is dit puur moslimpje pesten? :? :? :?
Hoe krom moet die kronkel in de hersenen zijn om dit zo op te vatten?
Dit werd me jaren geleden duidelijk. Ze wilden het toen al verbieden maar toen joden er over gingen klagen, werd het uitgesteld.

Er is ook nog veel meer dierenleed in Nederland wat niet wordt aangepakt, bijvoorbeeld megastallen. Maar ja de eigenaren van die stallen zijn geen moslims dus dat wordt nooit verboden.
pi_180485338
quote:
1s.gif Op zondag 15 juli 2018 11:11 schreef ABombali het volgende:

[..]

Dit werd me jaren geleden duidelijk. Ze wilden het toen al verbieden maar toen joden er over gingen klagen, werd het uitgesteld.

Er is ook nog veel meer dierenleed in Nederland wat niet wordt aangepakt, bijvoorbeeld megastallen. Maar ja de eigenaren van die stallen zijn geen moslims dus dat wordt nooit verboden.
Geld gaat boven religieuze vrijheid. Zo rolt men in het kapitalisme.
pi_180485359
quote:
1s.gif Op zondag 15 juli 2018 11:06 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Maar een goedwerkende slacht duurt geen minuten.
Het is een beetje flauw om een mislukte slacht tegenover een 'perfecte' verdoving te stellen. Bij beiden gaat het veelste vaak fout. En bij beide geld dat hoe 'perfect' het ook gaat het nooit mooi wordt.

De co2 verdoving duurt ook een seconde of 30, stikken tot bewusteloosheid erop volgt. Wat is dan het verschil nog met direct slachten? Sterker nog, een geslaagde slacht gaat sneller omdat door de val van de bloeddruk het dier out gaat.

Bij de massale slacht is het vrijwel nooit 'perfect', bij geen van de methoden. Natuurlijk gruwelt iedereen als ze een koe met open keel brullend op zien krabbelen. Maar iedereen gruwelt net zo hard als de pin fout gaat (wat de betrouwbaarste methode is, dat dan wel). Dat geeft echt net zo'n ellende.

Ik zie geen enkele noodzaak halal/kosjer te verbieden. Wel om goed te controleren of het wel zorgvuldig gedaan wordt.
Maar dat geld al net zo hard voor de reguliere slacht. Net zoals voor beiden geld dat het gewoonweg iets minder massaal en goedkoop moet willen we het zo netjes mogelijk kunnen doen.
Ik geef toch aan dat ook de reguliere methoden omstreden zijn? Ik ben heel geen fan van CO2-kamers en stroomstoten, ik vind het vaker wel dan niet even barbaars als halal/koosjer slachten, juist omdat het zo vaak fout gaat en/of het vooral verlammend maar niet pijnstillend werkt. (Ik ben eerder fan van medetomidine en ketamine, maar dat is geen optie voor dieren die voor consumptie bestemd zijn.)

Maar, bij halal slachten duurt het lijden vrijwel altijd meer dan een halve minuut. Bij een pin door de kop - mits goed uitgevoerd natuurlijk - schijnt dit korter te zijn. Dus dan ben ik toch liever voor de pin. (Nog steeds niet voor stroombaden en CO2gaskamers e.d.)

Van mij mogen ze overigens heel de slacht afschaffen, regulier én halal. Ga ik er alleen de eerstkomende 20 jaar niet doorheen krijgen schat ik zo in ;)
(Ik ben veganist)
pi_180485383
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 11:09 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Jij snapt de essentie niet. Wil je dat ik het uitleg, of wil je alleen maar even proberen te bashen?
Ja leg het eens uit, en reageer dan ook even op mijn eerdere reactie. Waarom moet het nu per se een schaap zijn? Is het niet beter om iets anders waardevols, dierbaars te offeren en te verdelen :?
  zondag 15 juli 2018 @ 11:17:28 #113
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_180485419
quote:
1s.gif Op zondag 15 juli 2018 11:11 schreef ABombali het volgende:

[..]

Dit werd me jaren geleden duidelijk. Ze wilden het toen al verbieden maar toen joden er over gingen klagen, werd het uitgesteld.

Er is ook nog veel meer dierenleed in Nederland wat niet wordt aangepakt, bijvoorbeeld megastallen. Maar ja de eigenaren van die stallen zijn geen moslims dus dat wordt nooit verboden.
Is meer maakt men zelf gebruik van, dus wordt goed gepraat. Ellende die men dan voor de neus krijgt zijn misstanden, normaal is dat echt niet zo.

Heeft dus niet zozeer te maken met moslims pesten, maar het eigen stuk niet willen zien. Werkt andersom precies hetzelfde.
Die hele industrie hangt aan elkaar van misstanden, maar iedereen wijst fijn naar 'die ander' en niet naar dat stukje vlees op het eigen bord. Of dat wel voldoet aan hun eigen eisen voor 'die ander'.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_180485426
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 11:09 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Jij snapt de essentie niet. Wil je dat ik het uitleg, of wil je alleen maar even proberen te bashen?
Doe geen moeite, ik heb het juk van geloof en religie al ver voordat jij geboren bent van me afgegooid. Het is een kinderlijk verhaal/verzinsel op zoek naar antwoorden van het bestaan en ontstaan van de wereld en over de eeuwen uitgegroeid tot een monster. Inmiddels volledig achterhaald door wetenschap en filosofie.
Racist
pi_180485571
Dit heeft volgens mij gewoon te maken met de politieke wind die momenteel in Nederland waait, daar speelt nu dierenwelzijn een veel belangrijkere rol in dan in het verleden. Dat zag je immers ook met de grote grazers in de Oostvaardersplassen. Dat sentiment is echt iets van nu waar GroenLinks en PVDD er prima op varen. Hoe meer macht deze partijen krijgen des te meer je van dit soort maatregelen ziet.
pi_180485725
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 09:54 schreef Starmanelon het volgende:
Als men een machine maakt die het hoofd van een schaap binnen een fractie van een seconde afsnijdt en vervolgens het dier uit laten bloeden, is het dan volgens de regels van ritueel slachten?
Nee, dat is nu juist het probleem. Halal vlees moet exact zo geslacht worden zoals de Koran voorschrijft. Je moet bij een onverdoofd dier in 1x de gehele nek doorsnijden en vervolgens moet het beest doodbloeden zonder verdere handelingen. En ook moeten er allerlei religieuze spreuken gepreveld worden tijdens het slachten.

Een machine of verdoving die het slachten diervriendelijker maken zijn absoluut verboden.

Ooit wat deze methode bedacht om het lijden van het dier te verminderen, maar anno 2018 is dit een barbaarse manier van slachten en hun geloof verbied alles dat het lijden van het dier verminderd.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  zondag 15 juli 2018 @ 11:37:56 #117
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_180485779
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 11:34 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Nee, dat is nu juist het probleem. Halal vlees moet exact zo geslacht worden zoals de Koran voorschrijft. Je moet bij een onverdoofd dier in 1x de gehele nek doorsnijden en vervolgens moet het beest doodbloeden zonder verdere handelingen. En ook moeten er allerlei religieuze spreuken gepreveld worden tijdens het slachten.

Een machine of verdoving die het slachten diervriendelijker maken zijn absoluut verboden.

Ooit wat deze methode bedacht om het lijden van het dier te verminderen, maar anno 2018 is dit een barbaarse manier van slachten en hun geloof verbied alles dat het lijden van het dier verminderd.
Onzin, er worden al machines gebruikt. Lopende band werk bij kippen bv. Kanteltafels bij schapen, kantelmachines bij runderen.
Een kop eraf machine zou eigenlijk niet echt wat toevoegen bij die andere dieren (kippen worden grotendeels machinaal geslacht). Een goed gezette snede heeft hetzelfde effect.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_180485933
quote:
1s.gif Op zondag 15 juli 2018 11:37 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Onzin, er worden al machines gebruikt. Lopende band werk bij kippen bv. Kanteltafels bij schapen, kantelmachines bij runderen.
Een kop eraf machine zou eigenlijk niet echt wat toevoegen bij die andere dieren (kippen worden grotendeels machinaal geslacht). Een goed gezette snede heeft hetzelfde effect.
Verbeter me als ik het mis heb (met bron wel) want ik ben geen moslim, maar voor vlees om halal te zijn moet er aan een aantal voorwaarden voldaan worden.
Het levende dier moet in 1 snede met een scherp mes de keel geheel opengesneden worden.
Vervolgens moet het dier doodbloeden.

Dat betekent dat er geen machine gebruikt mag worden om een dier machinaal in een fractie te doden en zo lijden te besparen. Wat er daarna gebeurd met het dan dode dier dat is niet meer van belang voor halal vlees. Wat voor leven een dier had is ook geen factor in het halal/haram zijn van vlees.

Aangezien er tegenwoordig in Europa een gigantische vraag is naar halal vlees gebeurd het fokken en ook het slachten op dezelfde industriele schaal als normaal vlees. Ondanks alles wat Hamzoef waarschijnlijk echt gelooft. Dat betekent dat dezelfde goedkope dieren gebruikt worden voor de slacht die op identieke wijze naar grote slachthuizen vervoerd worden. Vervolgens gaan alleen de laatste minuten van het dier op andere wijze, maar daarna zullen ze wel op dezelfde wijze grotendeels machinaal ontleed en verwerkt worden.

Alleen het doden van het dier gaat op veel wredere en ouderwetse manier.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_180485965
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 11:14 schreef Candaasje het volgende:

[..]

Ik geef toch aan dat ook de reguliere methoden omstreden zijn? Ik ben heel geen fan van CO2-kamers en stroomstoten, ik vind het vaker wel dan niet even barbaars als halal/koosjer slachten, juist omdat het zo vaak fout gaat en/of het vooral verlammend maar niet pijnstillend werkt. (Ik ben eerder fan van medetomidine en ketamine, maar dat is geen optie voor dieren die voor consumptie bestemd zijn.)

Maar, bij halal slachten duurt het lijden vrijwel altijd meer dan een halve minuut. Bij een pin door de kop - mits goed uitgevoerd natuurlijk - schijnt dit korter te zijn. Dus dan ben ik toch liever voor de pin. (Nog steeds niet voor stroombaden en CO2gaskamers e.d.)

Van mij mogen ze overigens heel de slacht afschaffen, regulier én halal. Ga ik er alleen de eerstkomende 20 jaar niet doorheen krijgen schat ik zo in ;)
(Ik ben veganist)
In een rechtszaak tegen een islamitische slachterij in 2016 bleek dat het bij die slachterij (voor stieren) tot wel meer dan 6 minuten kon duren voordat de stier zijn bewustzijn volledig bleek te hebben verloren. Volgens de slachterij zelf zou 85% van de stieren zelfs meer dan 3 minuten nodig hebben..
Daar werd nog geen gebruik gemaakt van een kantelmachine, waardoor de tijd tot verlies van bewustzijn langer is.
Dat vond ik zelf nogal veel.. Gelukkig zou dat bij kleinere dieren en andere slachterijen niet zo’n groot probleem zijn.

Ik neem aan dat het vlees van een dier dat mna 40 seconden alsnog moet worden verdoofd of bedweld niet meer halal is?
  zondag 15 juli 2018 @ 11:51:42 #120
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_180485978
quote:
13s.gif Op zondag 15 juli 2018 11:12 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Geld gaat boven religieuze vrijheid. Zo rolt men in het kapitalisme.
Religieuze vrijheid kent ook zijn grenzen.
En Joden moeten ook niet lopen janken.
Ik ben inmiddels overleden
pi_180485998
Krampachtig vasthouden aan oude tradities en gebruiken omdat het tradities en eeuwenoude gebruiken zijn, of het geschreven staat, vind ik een hele zielige neiging.

Dart gezegd hebbende: word gewoon vegetariër. Eet überhaupt geen vlees, of gewoon maar af en toe. Nog beter.
Eens kijken
  zondag 15 juli 2018 @ 12:04:19 #122
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_180486270
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 11:49 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Verbeter me als ik het mis heb (met bron wel) want ik ben geen moslim, maar voor vlees om halal te zijn moet er aan een aantal voorwaarden voldaan worden.
Het levende dier moet in 1 snede met een scherp mes de keel geheel opengesneden worden.
Dat betekent dat er geen machine gebruikt mag worden om een dier machinaal in een fractie te doden en zo lijden te besparen. Wat er daarna gebeurd met het dan dode dier dat is niet meer van belang voor halal vlees. Wat voor leven een dier had is ook geen factor in het halal/haram zijn van vlees.

Aangezien er tegenwoordig in Europa een gigantische vraag is naar halal vlees gebeurd het fokken en ook het slachten op dezelfde industriele schaal als normaal vlees. Ondanks alles wat Hamzoef waarschijnlijk echt gelooft. Dat betekent dat dezelfde goedkope dieren gebruikt worden voor de slacht die op identieke wijze naar grote slachthuizen vervoerd worden. Vervolgens gaan alleen de laatste minuten van het dier op andere wijze, maar daarna zullen ze wel op dezelfde wijze grotendeels machinaal ontleed en verwerkt worden.

Alleen het doden van het dier gaat op veel wredere en ouderwetse manier.
Tussen wat staat geschreven en wat er in de praktijk gebeurd zit een wereld van verschil.

Volgens het boekje mogen de dieren andere dieren niet geslacht zien worden, mogen ze het mes niet zien en zouden ze nog een slokje water aangeboden moeten krijgen vooraf. En moet het een enkele snede zijn, in 1 keer goed.
Afhankelijk van de stroming en persoonlijke geloofsmening hoort daar een fatsoenlijk leven bij en geen stress en onnodige pijn in het leven en bij de slacht.

In de praktijk slachten de grotere slachterijen (wat de meeste zijn) honderden dieren op een dag. In 2016 (is veranderd met die verscherping van de 'verdoof' regels) was het gros van de in Nederland geslachte kippen nog halal (werd ook als zodanig verkocht/gexporteerd).
Die werden echt niet allemaal handmatig geslacht, we hebben het over duizenden dieren per dag dan zelfs. Die gingen gewoon in dezelfde machine als wat 'regulier' was. Een bandje op de achtergrond met gebed en dat was dat.
Nu wordt dat ook niet allemaal handmatig gedaan, dat kan gewoonweg niet met die hoeveelheden. Is geheel machinaal, met een slachter op het eind van de rij om degene die niet gedood zijn door de machine alsnog te slachten. Een 20% (ze zeggen dat ze dat nu teruggedrongen hebben tot een 5/10%) werd dus handmatig geslacht.

Schapen worden met meerderen op kanteltafels vastgezet zodat de slachter steeds een rij af kan lopen. Runderen gaan in een machine die ze vastzet en op de zij of op de kop kantelt. Die dieren worden gefixeerd zodat de slachter snel kan werken.

Heel veel is al machinaal, waar dat wat toevoegt aan snelheid wordt zelfs ook machinaal geslacht.
Dat is de praktijk. De realiteit.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_180486355
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 11:49 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Verbeter me als ik het mis heb (met bron wel) want ik ben geen moslim, maar voor vlees om halal te zijn moet er aan een aantal voorwaarden voldaan worden.
Het levende dier moet in 1 snede met een scherp mes de keel geheel opengesneden worden.
Vervolgens moet het dier doodbloeden.

Dat betekent dat er geen machine gebruikt mag worden om een dier machinaal in een fractie te doden en zo lijden te besparen. Wat er daarna gebeurd met het dan dode dier dat is niet meer van belang voor halal vlees. Wat voor leven een dier had is ook geen factor in het halal/haram zijn van vlees.

Aangezien er tegenwoordig in Europa een gigantische vraag is naar halal vlees gebeurd het fokken en ook het slachten op dezelfde industriele schaal als normaal vlees. Ondanks alles wat Hamzoef waarschijnlijk echt gelooft. Dat betekent dat dezelfde goedkope dieren gebruikt worden voor de slacht die op identieke wijze naar grote slachthuizen vervoerd worden. Vervolgens gaan alleen de laatste minuten van het dier op andere wijze, maar daarna zullen ze wel op dezelfde wijze grotendeels machinaal ontleed en verwerkt worden.

Alleen het doden van het dier gaat op veel wredere en ouderwetse manier.
Dit bericht (uit 2010) gaat daar ook over en zegt eigenlijk hetzelfde:
https://vroegevogels.bnnv(...)ls-er-halal-op-staat
pi_180486540
quote:
1s.gif Op zondag 15 juli 2018 12:04 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Tussen wat staat geschreven en wat er in de praktijk gebeurd zit een wereld van verschil.

Volgens het boekje mogen de dieren andere dieren niet geslacht zien worden, mogen ze het mes niet zien en zouden ze nog een slokje water aangeboden moeten krijgen vooraf. En moet het een enkele snede zijn, in 1 keer goed.
Afhankelijk van de stroming en persoonlijke geloofsmening hoort daar een fatsoenlijk leven bij en geen stress en onnodige pijn in het leven en bij de slacht.

In de praktijk slachten de grotere slachterijen (wat de meeste zijn) honderden dieren op een dag. In 2016 (is veranderd met die verscherping van de 'verdoof' regels) was het gros van de in Nederland geslachte kippen nog halal (werd ook als zodanig verkocht/gexporteerd).
Die werden echt niet allemaal handmatig geslacht, we hebben het over duizenden dieren per dag dan zelfs. Die gingen gewoon in dezelfde machine als wat 'regulier' was. Een bandje op de achtergrond met gebed en dat was dat.
Nu wordt dat ook niet allemaal handmatig gedaan, dat kan gewoonweg niet met die hoeveelheden. Is geheel machinaal, met een slachter op het eind van de rij om degene die niet gedood zijn door de machine alsnog te slachten. Een 20% (ze zeggen dat ze dat nu teruggedrongen hebben tot een 5/10%) werd dus handmatig geslacht.

Schapen worden met meerderen op kanteltafels vastgezet zodat de slachter steeds een rij af kan lopen. Runderen gaan in een machine die ze vastzet en op de zij of op de kop kantelt. Die dieren worden gefixeerd zodat de slachter snel kan werken.

Heel veel is al machinaal, waar dat wat toevoegt aan snelheid wordt zelfs ook machinaal geslacht.
Dat is de praktijk. De realiteit.
Dus de overgrote meerderheid van de dieren moet wel extra lijden vanwege geloofsregels, maar bijna al het vlees dat als halal verkocht word is niet eens halal?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  zondag 15 juli 2018 @ 12:20:24 #125
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_180486648
quote:
13s.gif Op zondag 15 juli 2018 11:12 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Geld gaat boven religieuze vrijheid.
En vandaar dat zoveel gelovigen naar een minder religieus land gaan. Om de centen.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  zondag 15 juli 2018 @ 12:30:07 #126
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_180486853
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 12:15 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Dus de overgrote meerderheid van de dieren moet wel extra lijden vanwege geloofsregels, maar bijna al het vlees dat als halal verkocht word is niet eens halal?
De overgrote meerderheid van de dieren moet extra lijden omdat wij goedkoop vlees willen is beter gezegd.
En wij, dus wij allemaal, regulier en halal en kosjer, zijn willend onwetend erover.

Je mag je idd afvragen of je dat vlees wel halal mag noemen. Wat mij betreft is het dat niet, maar dat is enkel mijn mening.
Weet jij bv dat een fiks deel van het halal vlees wereldwijd wel verdoofd geslacht is? In tegenstelling tot kosjer, waarbij dat niet voorkomt.

Het wel of niet verdoofd is een stevige discussie. Zolang het omkeerbaar is is er een grote groep die dat wel als toegestaan ziet. Zo was het iig een paar jaar terug nog zo dat in 88% van de halal slacht in de UK de dieren verdoofd waren bv.

Het verschil tussen regulier en halal is veel kleiner dan je denkt...
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_180486975
quote:
1s.gif Op zondag 15 juli 2018 12:30 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

De overgrote meerderheid van de dieren moet extra lijden omdat wij goedkoop vlees willen is beter gezegd.
En wij, dus wij allemaal, regulier en halal en kosjer, zijn willend onwetend erover.

Je mag je idd afvragen of je dat vlees wel halal mag noemen. Wat mij betreft is het dat niet, maar dat is enkel mijn mening.
Weet jij bv dat een fiks deel van het halal vlees wereldwijd wel verdoofd geslacht is? In tegenstelling tot kosjer, waarbij dat niet voorkomt.

Het wel of niet verdoofd is een stevige discussie. Zolang het omkeerbaar is is er een grote groep die dat wel als toegestaan ziet. Zo was het iig een paar jaar terug nog zo dat in 88% van de halal slacht in de UK de dieren verdoofd waren bv.

Het verschil tussen regulier en halal is veel kleiner dan je denkt...
En toch boycotten vele Nederlandse moslims omdat het vlees hier niet meer onverdoofd geslacht mag worden.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  zondag 15 juli 2018 @ 12:42:11 #128
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_180487098
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 12:35 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

En toch boycotten vele Nederlandse moslims omdat het vlees hier niet meer onverdoofd geslacht mag worden.
Yep, willend onwetend. Ook bij mosims speelt dat, dat zei ik al.

Dan halen ze het in Belgie, Duitsland, of import zelfs uit de grotere spelers op dit gebied in de zogenaamd islamitische landen. En is de kans alleen maar groter dat het alsnog verdoofd geslacht vlees is. En alle andere regels nog losser genomen zijn.
Maar he, er staat halal op de verpakking, dan hoef je niet verder te kijken. En het is goedkoop!

Het zijn soms net mensen die moslims...
Nogmaals, het verschilt minder dan je denkt.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  zondag 15 juli 2018 @ 13:06:52 #129
455560 Logic91
Always stay rational
pi_180487621
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 08:54 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Ten eerste is het niet de bedoeling dat je het allemaal zelf op eet, verdeel het ook aan je naasten en de armen.

Ten tweede gaat het er om wat gevierd wordt, niet om de daad zelf. Denk jij dat Christenen op hemelvaartsdag zelf ook naar de hemel varen?
Het gaat om hetgeen gevierd wordt... Je bedoelt dat moslims met het offerfeest een mogelijk mythologische man uit de oudheid herdenken die op het punt stond om zijn eigen zoon te slachten nadat hij ervan overtuigd was dat God hem dit beval maar terugkwam op deze beslissing nadat de engel Gabriël vanuit het paradijs "naar beneden" kwam om Abraham een offer te brengen omdat hij God gehoorzaamde?

Hmmmm... Seems legit. :')
''Men find their religions as they find their homelands, their lands, their homes and their fathers. They just find them, they do not search for them, do not understand them, do not choose them either.''
Abdullah al-Qasemi
pi_180489617
quote:
15s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 18:56 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Getwijfeld tussen NWS/KLB maar toch maar hier.

1. Titel van AD (telegraaf light) is wel bijzonder. Moslims boycotten de eid niet, een deel overweegt in het buitenland te laten slachten dat is wat anders.

2. Zeer achterbakse symbool-maatregel is dit. Komt op mij echt over als moslim-pesten. En dit dan proberen te verkopen onder het mom van dierenrechten. Nogal achterbaks als je bedenkt dat juist Nederland bekend staat om extreme misstanden in de bio-industrie en in de slachthuizen. Hier zijn recent nog veel voorbeelden van naar buiten gekomen. Als men echt voor dierenrechten stond, zouden ze daar voor opkomen.
Vrijheid van religie komt ook echt in het gedrang hier.
De vrijheid van religie is overal in het gedrang waar meer dan 100 moslims wonen.

Ik ben ook niet zo onder de indruk van het zogenaamd verdoofd slachten en hoe diervriendelijk dat zou zijn, maar de vrijheid van godsdienst betreft de vrijheid om te geloven in de god van je eigen keuze, niet in een god te geloven (ja, moeilijke puntje hier) en de vrijheid om erediensten voor die god te houden. Allerlei zogenaamde godsdienstige of religieus geinspireerde woestijngewoonten vallen er niet onder.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 15 juli 2018 @ 14:46:21 #131
478185 PiyeReloaded
Still the king of Kush
pi_180489790
quote:
De vereniging van imams in Nederland roept moslims juist op om wel een dier te offeren tijdens dit feest, omdat deze voor moslims belangrijke religieuze traditie anders op den duur dreigt te verdwijnen.
Goede zaak. Ik heb zelf geen problemen met onverdoofd ritueel slachten, maar hoe meer islamiische tradities verdwijnen, hoe sneller moslims op zullen gaan in de maatschappij. Dus ik zou zeggen "gewoon volhouden die boycott, tot het helemaal verdwenen is".
  zondag 15 juli 2018 @ 16:08:12 #132
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_180492114
Dieren offeren anno 2018 :')
pi_180492203
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 11:26 schreef MakkieR het volgende:
Dit heeft volgens mij gewoon te maken met de politieke wind die momenteel in Nederland waait, daar speelt nu dierenwelzijn een veel belangrijkere rol in dan in het verleden. Dat zag je immers ook met de grote grazers in de Oostvaardersplassen. Dat sentiment is echt iets van nu waar GroenLinks en PVDD er prima op varen. Hoe meer macht deze partijen krijgen des te meer je van dit soort maatregelen ziet.
Zolang de middenpartijen niet om het cda heen kunnen blijft religieuze slacht nog gewoon bestaan. Want o wee, er zal maar eens iemand aan de 'vrijheid' van het beoefenen van religie komen.
"Pools are perfect for holding water"
pi_180494163
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 14:40 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

De vrijheid van religie is overal in het gedrang waar meer dan 100 moslims wonen.

Ik ben ook niet zo onder de indruk van het zogenaamd verdoofd slachten en hoe diervriendelijk dat zou zijn, maar de vrijheid van godsdienst betreft de vrijheid om te geloven in de god van je eigen keuze, niet in een god te geloven (ja, moeilijke puntje hier) en de vrijheid om erediensten voor die god te houden. Allerlei zogenaamde godsdienstige of religieus geinspireerde woestijngewoonten vallen er niet onder.
Dit dus.
pi_180498262
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 14:40 schreef Weltschmerz het volgende:
De vrijheid van religie is overal in het gedrang waar meer dan 100 moslims wonen.
Wat is dat nu weer voor stomme stelling?
pi_180498385
Veel mensen in Nederland zijn stalinisten zonder dat ze het doorhebben.

Anno 2018:

"We moeten religie verbieden."

Mensen hebben hier meer gemeen met het communisme (dat zij zo haten) dan zij denken.
pi_180498423
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 16:08 schreef WheeledWarrior het volgende:
Dieren offeren anno 2018 :')
pi_180498430
Topic mag dicht.
pi_180498534
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 19:15 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Wat is dat nu weer voor stomme stelling?
Is toch zo? Als je er 100 bij mekaar hebt en er is er eentje die zegt 'ik geloof die onzin niet, ik ben geen moslim meer' dan is de reactie niet 'jammer, maar dat moet je helemaal zelf weten'.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 15 juli 2018 @ 19:26:08 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180498550
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 19:25 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Is toch zo? Als je er 100 bij mekaar hebt en er is er eentje die zegt 'ik geloof die onzin niet, ik ben geen moslim meer' dan is de reactie niet 'jammer, maar dat moet je helemaal zelf weten'.
Zijn net christenen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180498624
quote:
1s.gif Op zondag 15 juli 2018 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zijn net christenen
Nee, dat is juist het probleem. Christenen respecteren de beperkte plek van zoiets persoonlijks als geloof in de samenleving, het gros van de moslims niet.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 15 juli 2018 @ 19:29:42 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180498645
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 19:28 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Nee, dat is juist het probleem. Christenen respecteren de beperkte plek van zoiets persoonlijks als geloof in de samenleving, het gros van de moslims niet.
:')
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180498664
Alweer uitgeluld, ga nu maar weer terug naar de keuken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_180498690
Het topic herinnert mij eraan dat ik nog geld moet overmaken voor het offerfeest. Ik laat via instellingen al jaren in het buitenland slachten. Sterker nog ik denk dat ik nog nooit hier in Nederland laten slachten.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 15 juli 2018 @ 19:36:31 #145
286575 Roces18
Chef de party
pi_180498803
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:26 schreef LXIV het volgende:
Op zich is het ritueel slachten juist niet wreed en met respect naar het dier. Belangrijker is de vraag goe het dier het tijdens zijn leven had.
Ik geloof trouwens dat 80-90% van Sl het vlees in Nederland tegenwoordig halal geslacht wordt (muv varkensvlees natuurlijk)
Inderdaad niet wreed. Een dier langzaam laten doodbloeden , ipv iets als kop eraf hakken.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  zondag 15 juli 2018 @ 19:37:12 #146
286575 Roces18
Chef de party
pi_180498814
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 16:08 schreef WheeledWarrior het volgende:
Dieren offeren anno 2018 :')
mensen offeren is weer helemaal in o|O
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_180498867
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 19:20 schreef JubaUrbicus het volgende:
Veel mensen in Nederland zijn stalinisten zonder dat ze het doorhebben.

Anno 2018:

"We moeten religie verbieden."

Mensen hebben hier meer gemeen met het communisme (dat zij zo haten) dan zij denken.
In de film, the death of Stalin wordt er leuk de draak mee gestoken. Tijdens de herdenking sdienst is het de vraag, "wie heeft die achterlijke geestelijken uitgenodigd?" :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 15 juli 2018 @ 19:39:00 #148
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180498871
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 19:30 schreef Weltschmerz het volgende:
Alweer uitgeluld, ga nu maar weer terug naar de keuken.
Nee, maar je argumentatie is bespottelijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180498897
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 19:37 schreef Roces18 het volgende:

[..]

mensen offeren is weer helemaal in o|O
De consumptiemaatschappij *O*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 15 juli 2018 @ 19:40:53 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180498923
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 19:20 schreef JubaUrbicus het volgende:
Veel mensen in Nederland zijn stalinisten zonder dat ze het doorhebben.

Anno 2018:

"We moeten religie verbieden."

Mensen hebben hier meer gemeen met het communisme (dat zij zo haten) dan zij denken.
Snelwegen zijn geen slecht idee omdat hitler er zo voor was
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180499024
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 19:20 schreef JubaUrbicus het volgende:
Veel mensen in Nederland zijn stalinisten zonder dat ze het doorhebben.

Anno 2018:

"We moeten religie verbieden."

Mensen hebben hier meer gemeen met het communisme (dat zij zo haten) dan zij denken.
Ja want geen hoge pet op hebben van religie hebben is pas sinds Stalin een ding dus dat maakt iemands politieke oriëntatie automatisch communistisch.
Conscience do cost.
  zondag 15 juli 2018 @ 20:07:41 #152
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_180499432
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 19:37 schreef Roces18 het volgende:

[..]

mensen offeren is weer helemaal in o|O

En maar weer ot: ik dacht door de titel ook dat moslims het offerfeest niet zouden vieren of niet zouden gaan slachten, maar het blijkt te gaan om dat ze het elders laten slachten (in landen waar het twijfelachtig is of daar wel onverdoofd geslacht is door het gebrek aan controle).

Ik weet niet zo goed wat ik hier van moet denken. TO stipt terecht aan dat er met twee maten wordt gemeten wat betreft misstanden in slachthuizen. Aan de andere kant denk ik dan dat dat een non sequitur is.

Het is niet zo dat je de ene misstand niet mag aanpakken omdat de andere ook niet voldoende aangepakt wordt. Pak dan allebei aan. Gevolg is dat vlees een stuk duurder wordt in de loop van de tijd want dat is de consequentie van het niet meer behandelen van dieren als objecten in een fabrieksomgeving.
pi_180500137
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 20:07 schreef Qarrad het volgende:
Gevolg is dat vlees een stuk duurder wordt in de loop van de tijd want dat is de consequentie van het niet meer behandelen van dieren als objecten in een fabrieksomgeving.
Vlees is nu dan ook veel te goedkoop.
  zondag 15 juli 2018 @ 20:55:33 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180500390
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 20:43 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Vlees is nu dan ook veel te goedkoop.
Staat je vrij iedere maand een paar honderd euro aan natuurmonumenten over te maken voor je zielenheil
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180500499
quote:
1s.gif Op zondag 15 juli 2018 20:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Staat je vrij iedere maand een paar honderd euro aan natuurmonumenten over te maken voor je zielenheil
Ik zie liever dat vlees 4-5 keer zo duur wordt als dat het nu is, dan gaan mensen ook vanzelf minder vlees eten.
  zondag 15 juli 2018 @ 21:02:18 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180500523
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 21:01 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Ik zie liever dat vlees 4-5 keer zo duur wordt als dat het nu is, dan gaan mensen ook vanzelf minder vlees eten.
Kinderbelasting invoeren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180500825
quote:
14s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:15 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Zoals dus onverdoofd slachten. Gelukkig wordt daar aan gewerkt.

Ik betwijfel of de industrie en de overheid er echt wakker liggen als 5-6 procent van de bevolking ineens vlees gaat boycotten, maar ik denk dat Wakker Dier dat signaal wel op prijs kan stellen. Des te meer vegetariërs, des te beter.
Exact. En die misstanden worden gelukkig aangepakt.

Maar ga vooral ergens anders vlees halen. Ga daar desnoods meteen wonen. Alsmhet daar beter is voor Moslims, fijne tijd. Ik raad Saudi Arabië aan, of anders Jemen of Iran.
Whatever...
pi_180500845
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 21:01 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Ik zie liever dat vlees 4-5 keer zo duur wordt als dat het nu is, dan gaan mensen ook vanzelf minder vlees eten.
Uitstekend. Voor iedereen beter. Heeft alleen niets met offerfeest te maken... Waarin iemand zijn kind ging offeren aan God.. over waanzinnig gesproken.
Whatever...
pi_180502438
Gewoon vis eten en wat meer groente. Is gezonder.
pi_180502538
quote:
13s.gif Op zondag 15 juli 2018 11:12 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Geld gaat boven religieuze vrijheid. Zo rolt men in het kapitalisme.
Dierenwelzijn, zelfs bij slachten, gaat boven religie. Zo rolt men in beschaafde landen.
Whatever...
  zondag 15 juli 2018 @ 22:35:29 #161
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_180502708
quote:
1s.gif Op zondag 15 juli 2018 21:16 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Exact. En die misstanden worden gelukkig aangepakt.

Heerlijk naief
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_180503084
quote:
1s.gif Op zondag 15 juli 2018 22:35 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Heerlijk naief
Prima, het is in iede rgeval verboden. Dat moorden niet mag zegt niet dat het niet gebeurt.
Whatever...
pi_180504389
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:54 schreef timmmmm het volgende:
Het interesseert me dus echt helemaal niks he dat hele onverdoofd slachten. We hokken hier speklappen met 10 beesten per vierkante meter op, snijden onverdoofd de staart af en maken die beesten zo gek dat ze aan elkaars oren gaan knagen allemaal zodat onze varkenslapjes een euro per kilo goedkoper zijn

Geeft niks, ik heb van de week nog de hamsteraanbieding van de AH gehaald voor 3 euro per kilo shoarma, dus mij hoor je niet klagen. Maar als we stelselmatig dieren als beesten behandelen moeten we niet klagen als moslims dat ook doeb
Dat jij dieren haat en dus niet hypocriet mag zijn richting moslims, betekent niet dat mensen die wel om dieren geven niks mogen zeggen over dierenmishandelende moslims.

Walgelijk trouwens hoe je zo onverschillig praat over hoe je varkens ernstig leed aandoet.
pi_180504563
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 19:37 schreef Roces18 het volgende:

[..]

mensen offeren is weer helemaal in o|O
NWS / Ritueel mensenoffer op terrein deeltjesversnellerlab CERN

_O_ :Y _O_
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  Eindredactie Games maandag 16 juli 2018 @ 00:27:24 #165
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_180504603
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 22:23 schreef Chadi het volgende:
Gewoon vis eten en wat meer groente. Is gezonder.
new, vis wordt lekker behandeld voordat het doos gaat.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_180504975
quote:
1s.gif Op maandag 16 juli 2018 00:27 schreef Oscar. het volgende:

[..]

new, vis wordt lekker behandeld voordat het doos gaat.
Maakt geen ruk uit.
  Eindredactie Games maandag 16 juli 2018 @ 01:10:36 #167
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_180504982
quote:
1s.gif Op maandag 16 juli 2018 01:09 schreef Chadi het volgende:

[..]

Maakt geen ruk uit.
ow oké.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  maandag 16 juli 2018 @ 06:15:17 #168
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_180507001
quote:
9s.gif Op maandag 16 juli 2018 00:10 schreef Takadanobaba het volgende:

[..]


Walgelijk trouwens hoe je zo onverschillig praat over hoe je varkens ernstig leed aandoet.
Wat is de laatste keer dat jij iets aan de bio-industrie gedaan hebt dan? Ik noem het beestje enkel bij de naam.

En zijn het geen varkens, dan zijn het wel kippen of koeien. We moeten niet denken dat die het beter hebben. En dan hem je de ecoterroristen van wakker dier die door bedreiging, chantage en intimidatie hebben bereikt dat er nu in ieder geval voor praktisch hetzelfde wanbeleid een ster op dat vlees zit en men hetzelfde vlees niet meer voor spotgoedkoop verkoopt maar er meer op verdient.

Zelfs de mensen die er iets tegen horen te doen en daar de akeligste middelen niet voor schuwen maken het enkel erger. Kan je maar beter gewoon zeggen waar het op staat. Mag jij best walgelijk vinden, maar het is nu eenmaal de huidige situatie. En ik eet er niet met minder plezier mijn biefstukje of baconbite om
Laffe huichelaar
pi_180507132
quote:
15s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:03 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Nog niet perfect? Gadver, wat een farizeeër ben jij. De bio-industrie is echt walgelijk. Misstand op ongekende schaal.

Ga je nu echt beweren dat jij de bio-industrie als zodanig minder erg vind dat onverdoofd slachten?
Eerlijk antwoorden graag.
Halal vlees komt in NL uit diezelfde bio-industrie, hypocrietje.
Iedereen mag cojona krijgen!!!!!
  maandag 16 juli 2018 @ 07:37:02 #170
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_180507311
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:26 schreef LXIV het volgende:
Op zich is het ritueel slachten juist niet wreed en met respect naar het dier.
Onzin.

Uiteindelijk stel je toch je eigen religie en geloofsbelevenis boven het dier.

Dus welk respect heb je het hier precies over?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  maandag 16 juli 2018 @ 08:16:22 #171
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_180507508
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:26 schreef Hamzoef het volgende:
Google eens op misstanden in Nederlandse slachthuizen en de bioindustrie. In dit opzicht zijn er weinig landen walgelijker dan Nederland.
Kijk, daar is weer zo'n beroep op hypocrisie. :)

F&L / De hypocrisiebeschuldiging / tu quoque-drogreden
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_180507554
Jammer voor ze. Vrijheid van godsdienst betekent niet dat je dieren extra mag laten lijden. Als je god je zoiets voorschrijft zou je je sowieso achter de oren moeten krabben wat voor achterlijke godsdienst je aanhangt.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  maandag 16 juli 2018 @ 09:32:01 #173
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_180508124
Het is pas diertje pesten om ze bijna een minuut lang onverdoofd te laten doodbloeden. Ik vind dit nog een softe maatregel, ze zouden onverdoofd slachten helemaal mogen verbieden van mij.

En het ergste is nog dat moslims niet boos zijn om de regel, maar om een samenzweringstheorie die ze zelf hebben verzonnen.
pi_180508448
Geen vlees eten? Met zijn allen dus aan de spinazie allah creme?
pi_180520395
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2018 09:32 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
En het ergste is nog dat moslims niet boos zijn om de regel, maar om een samenzweringstheorie die ze zelf hebben verzonnen.
Een samenzweringstheorie waarin ze stellen dat hun medemoslims, de Islamitische slachters, leugenaars en oplichters zijn.

Mooie ironie dat.
pi_180520398
quote:
9s.gif Op maandag 16 juli 2018 09:54 schreef TheJanitor het volgende:
Geen vlees eten? Met zijn allen dus aan de spinazie allah creme?
Wel met Alpro dan he :P
  maandag 16 juli 2018 @ 19:33:37 #177
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_180520423
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2018 19:32 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Wel met Alpro dan he :P
En de spinazie onverdoofd slachten zeker. }:|

Arme plantjes.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_180520471
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2018 19:33 schreef Molurus het volgende:

[..]

En de spinazie onverdoofd slachten zeker. }:|

Arme plantjes.
_O-

En de sojabonen niet verdrinken natuurlijk.
Whatever...
pi_180523718
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2018 19:33 schreef Molurus het volgende:

[..]

En de spinazie onverdoofd slachten zeker. }:|

Arme plantjes.
Gewoon langzaam koken, schijnen ze niks van te voelen (...) Doen ze ook met kreeften.
pi_180528153
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2018 19:33 schreef Molurus het volgende:

[..]

En de spinazie onverdoofd slachten zeker. }:|

Arme plantjes.
Ach, als iedereen veganist wordt hoeven er ook minder planten (die nu voor veevoer gebruikt worden ipv direct door mensen te worden geconsumeerd) gedood te worden. Ruwweg 80% minder zelfs. Dat offer wil Spinazie Christus vast wel brengen.
  dinsdag 17 juli 2018 @ 06:20:51 #181
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_180528401
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 05:53 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Ach, als iedereen veganist wordt hoeven er ook minder planten (die nu voor veevoer gebruikt worden ipv direct door mensen te worden geconsumeerd) gedood te worden. Ruwweg 80% minder zelfs. Dat offer wil Spinazie Christus vast wel brengen.
Dus jij gaat de veestapel uithongeren }:|
pi_180528422
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 06:20 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Dus jij gaat de veestapel uithongeren }:|
Uitmoorden zelfs. Om dit uit te voeren zou je eenmalig ongeveer 3x zoveel vee moeten doden dan de vee industrie nu jaarlijks doet.
Sleutelwoord: eenmalig. Dus na 3 jaar heb je het break even point en stopt het leed voor dier en plant.
pi_180529111
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 05:53 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Ach, als iedereen veganist wordt hoeven er ook minder planten (die nu voor veevoer gebruikt worden ipv direct door mensen te worden geconsumeerd) gedood te worden. Ruwweg 80% minder zelfs. Dat offer wil Spinazie Christus vast wel brengen.
Wie gaat dan de mest verzorgen voor al die planten?
Whatever...
  dinsdag 17 juli 2018 @ 07:53:36 #184
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_180529125
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 07:51 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Wie gaat dan de mest verzorgen voor al die planten?
Ca 3,5 miljard mannen.
pi_180529145
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 07:53 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ca 3,5 miljard mannen.
Mooie dagbesteding. Lekker pissen over het gewas...
Whatever...
pi_180529204
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 05:53 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Ach, als iedereen veganist wordt hoeven er ook minder planten (die nu voor veevoer gebruikt worden ipv direct door mensen te worden geconsumeerd) gedood te worden. Ruwweg 80% minder zelfs. Dat offer wil Spinazie Christus vast wel brengen.
Veganist worden, never :')

Kweekvlees is de toekomst ^O^
pi_180530626
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 06:22 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Uitmoorden zelfs. Om dit uit te voeren zou je eenmalig ongeveer 3x zoveel vee moeten doden dan de vee industrie nu jaarlijks doet.
Sleutelwoord: eenmalig. Dus na 3 jaar heb je het break even point en stopt het leed voor dier en plant.
Waarom actief uitmoorden? Waarom niet gewoon stoppen met fokken? Dan ben je echt al een heel eind.
  dinsdag 17 juli 2018 @ 09:58:51 #188
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_180530708
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 07:55 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Mooie dagbesteding. Lekker pissen over het gewas...
Ja, want dat vee loopt nu over de akkers om het te bemesten...
Niet echt zeg maar.

Maar we hebben een enorm mestoverschot, dus we kunnen nog wel een tijdje krimpen voordat we aan alternatieven moeten gaan denken.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  dinsdag 17 juli 2018 @ 10:15:35 #189
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_180531019
Nederlandse slagers doen halal enkel omdat er vraag naar is en dus veel geld ermee te verdienen is, en sjoemelen zijn slachthuizen niet onbekend mee.
Oordelen over een humane slacht is makkelijker dan het eigen werk oordelen van een inhumaan leven tot de slacht, als daar sprake van is.
  dinsdag 17 juli 2018 @ 10:18:43 #190
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_180531082
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 09:58 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Ja, want dat vee loopt nu over de akkers om het te bemesten...
Niet echt zeg maar.

Maar we hebben een enorm mestoverschot, dus we kunnen nog wel een tijdje krimpen voordat we aan alternatieven moeten gaan denken.
Ze moeten ook biodynamisch werken. 100% gras hele jaar door, hebben ze meteen vruchtbaar land om jaren later te verbouwen. Oa krachtvoer zorgt voor mestoverschot en methaan, net zoals wij na een portie bruine bonen. :+
  dinsdag 17 juli 2018 @ 10:27:34 #191
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_180531228
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 10:18 schreef Manke het volgende:

[..]

Ze moeten ook biodynamisch werken. 100% gras hele jaar door, hebben ze meteen vruchtbaar land om jaren later te verbouwen. Oa krachtvoer zorgt voor mestoverschot en methaan, net zoals wij na een portie bruine bonen. :+
Dat kan helemaal niet. Koeien kunnen niet zoveel produceren op enkel gras. Is ook niet eens ruimte genoeg voor. Voor hobby (geen hoge productie dus) heeft een (1) koe om en nabij een hectare gras nodig om het jaar rond op te kunnen staan. En zelfs dat is in de winter lastig.
En hoe wil je kip of varken op 100% gras zetten? Dat zijn geen grazers. Nog maar niet gesproken over hoeveel dat er zijn, Nederland is niet groot genoeg om al die dieren op die manier te huisvesten.

Over de 100 miljoen kippen, over de 12 miljoen varkens en over de anderhalf miljoen koeien in Nederland alleen. Dan nog eenden, schapen, geiten, kalkoenen en ik vergeet vast nog wel andere kleinere groepen productie dieren.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  dinsdag 17 juli 2018 @ 10:44:38 #192
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_180531526
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 10:27 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Dat kan helemaal niet. Koeien kunnen niet zoveel produceren op enkel gras. Is ook niet eens ruimte genoeg voor. Voor hobby (geen hoge productie dus) heeft een (1) koe om en nabij een hectare gras nodig om het jaar rond op te kunnen staan. En zelfs dat is in de winter lastig.
En hoe wil je kip of varken op 100% gras zetten? Dat zijn geen grazers. Nog maar niet gesproken over hoeveel dat er zijn, Nederland is niet groot genoeg om al die dieren op die manier te huisvesten.
Er is land genoeg voor een grote (maar niet alle) hoeveelheid grazers, en het lost een hoop problemen op als ze hiermee methaanuitstoot kunnen verminderen en importvoer (ten koste van regenwoud) en kunstmest voor landbouw kunnen elimineren.
Dan komt het alleen nog neer op grond management, water, grond en gras gezond houden.

'Kan niet' heeft nooit iets opgelost, tenzij oplossen niet de bedoeling is.
  dinsdag 17 juli 2018 @ 10:59:01 #193
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_180531789
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 10:44 schreef Manke het volgende:

[..]

Er is land genoeg voor een grote (maar niet alle) hoeveelheid grazers, en het lost een hoop problemen op als ze hiermee methaanuitstoot kunnen verminderen en importvoer (ten koste van regenwoud) en kunstmest voor landbouw kunnen elimineren.
Dan komt het alleen nog neer op grond management, water, grond en gras gezond houden.

'Kan niet' heeft nooit iets opgelost, tenzij oplossen niet de bedoeling is.
Niet alle, maak daar maar 1/3de van... Het grootste deel niet.
En die dieren die over blijven zullen significant minder produceren.

En nogmaals, je hebt het enkel over koeien hier. Of schapen/geiten.
Dat zijn niet de grootste groepen productiedieren. De voederlanderijen zijn dan nogsteeds nodig voor al die andere dieren.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  dinsdag 17 juli 2018 @ 11:18:50 #194
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_180532212
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 10:59 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Niet alle, maak daar maar 1/3de van... Het grootste deel niet.
En die dieren die over blijven zullen significant minder produceren.

En nogmaals, je hebt het enkel over koeien hier. Of schapen/geiten.
Dat zijn niet de grootste groepen productiedieren. De voederlanderijen zijn dan nogsteeds nodig voor al die andere dieren.
Waarom minder produceren?

Het is een uitdaging. Misschien een mooi Europa project en zo de veestapel spreiden op het land in de EU ipv concentreren, zal niet gebeuren omdat export te veel oplevert.
  dinsdag 17 juli 2018 @ 12:00:19 #195
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_180533230
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 11:18 schreef Manke het volgende:

[..]

Waarom minder produceren?

Het is een uitdaging. Misschien een mooi Europa project en zo de veestapel spreiden op het land in de EU ipv concentreren, zal niet gebeuren omdat export te veel oplevert.
Omdat enkel gras de energie niet levert om zoveel te produceren. Daar is dat krachtvoer noodzakelijk voor.

En waarom blijf je eraan voorbij gaan dat de grootste groepen productiedieren geen grazers zijn? Er dus geen enkele sprake is van geen landbouwgrond voor veevoer meer? En je dat beetje dat je bespaard door die koeien enkel gras te geven weer verliest omdat ze dan meer grasland nodig hebben? En je meer koeien nodig hebt voor dezelfde productie?

Ook onderschat je hoeveel het er zijn, zelfs alleen melkkoeien zijn er all teveel om allemaal zo te houden.





Reken maar uit, 10.000 vierkante meter per koe...
En nogmaals, dat is alleen nog maar melkvee, niet het slachtvee.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_180540223
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 07:51 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Wie gaat dan de mest verzorgen voor al die planten?
Als je de hoeveelheid landbouw met 80% kan verminderen heb je ook iets minder mest nodig he ;)
  dinsdag 17 juli 2018 @ 20:11:26 #197
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_180544098
quote:
15s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 18:56 schreef Hamzoef het volgende:

Vrijheid van religie komt ook echt in het gedrang hier.
Nonsens, je mag gewoon geloven.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_180544418
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 20:11 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Nonsens, je mag gewoon geloven.
Religie is niet alleen geloven, maar ook praktiseren.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 dinsdag 17 juli 2018 @ 20:47:29 #199
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_180544866
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 20:26 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Religie is niet alleen geloven, maar ook praktiseren.
Dat hoeft de overheid niet te faciliteren.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_180545809
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 20:26 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Religie is niet alleen geloven, maar ook praktiseren.
De Islam heeft er geen enkel probleem mee als een moslim zich aan de wet houdt in een niet Islamitisch land, zelfs als dat betekent dat ze bepaalde zonden begaan.

Daarom mag een Nederlandse moslim bijvoorbeeld een autoverzekering afsluiten, ondanks het haramzijn van dergelijke verzekeringen.
pi_180545844
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 20:26 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Religie is niet alleen geloven, maar ook praktiseren.
Liever niet, dan krijgen we hier ook van die kalifaat-toestanden. Zit ik niet op te wachten.
pi_180545933
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 21:33 schreef Zegnouzelf het volgende:

[..]

Liever niet, dan krijgen we hier ook van die kalifaat-toestanden. Zit ik niet op te wachten.
Ik ook niet.
pi_180546090
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 21:38 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Ik ook niet.
Nou, dan zijn we het daarover eens. Mooi.
Maar wat dat offerfeest betreft: het gaat de moslims erom dat ze zich lekker vol kunnen stoppen met eten. Prima, ik lust ook wel een bbq-tje, maar dat gezeur over dat halal slachten vind ik onderhand wel vermoeiend. Ze hebben honderden eigen moslimslagers, dus als er een probleem is moeten ze die gasten daarop aanspreken in plaats van hun leed te klagen bij de rest van Nederland.
pi_180546218
Vroegah werden schapen voor het offerfeest gewoon thuis in de badkamer geslacht. Tenminste dat deden de buren van mijn opa en oma in Amsterdam zo.
Dan lagen de afgehakte schapenkoppen je aan te staren in de vuilcontainer.
Dat krijg je nu ook met die wetgeving weer. Slachten ze gewoon thuis in de schuur of badkamer.
pi_180546495
Ze zitten hier al 60 jaar maar het wil er gewoon niet in. Drie generaties en ze blijven maar doorgaan met die achterlijke gewoontes. En maar zeuren over het land waar ze vrijwillig naar toe gekomen zijn. Om gek van te worden!
En dat laatste zit er ook achter, denk ik zo maar.
  dinsdag 17 juli 2018 @ 22:08:32 #206
478185 PiyeReloaded
Still the king of Kush
pi_180546618
Vraag aan TS (en andere moslims hier): Stel nou dat men onomstotelijk vaststelt dat rituele slacht veruit de meest dieronvriendelijke slachtmethode is. Dat er geen enkele manier is om te wijzen naar de bio-industrie en te zeggen "ja, maar kijk dat dan". Dus dat alle productiedieren een heerlijk leven hebben, compleet pijnloos sterven, zonder dat er gevallen zijn waarbij dat misgaat, terwijl van de halalslacht wordt vastgesteld dat ze eigenlijk héél lang lijden en ook lang van te voren doorhebben dat ze gedood gaan worden. Of misschien dat al het ander vlees gekweekt is en het vaststaat dat dat geen schadelijke neveneffecten heeft. Zouden jullie dan overstappen of zouden jullie dan toch per se halalvlees willen eten. Zouden jullie bewust het dierenleed vergroten, omdat jullie religieuze boek dat voorschrijft?

Ik heb namelijk wel enig begrip voor de bewering dat men enigszins hypocriet is en halalvlees vooral wil verbieden omdat moslims het doen. Ik denk dat het verschil momenteel verwaarloosbaar is en iedereen die ik enige expertise toedicht onderschrijft die visie. Ik geloof echter ook dat dat helemaal niks uitmaakt. Moslims maken dat argument omdat het ze uitkomt, maar daarachter gaat een redenering schuil dat hun religie zo belangrijk is, dat zij altijd die uitzonderingspositie verdienen en zullen opeisen. Dat de slachtmethode ooit ingevoerd is om dierenleed tegen te gaan is allemaal mooi, maar het voorschrift is nu belangrijker dan eventueel dierenleed, puur omdat het hun religieus voorschrift is. De letter van de wet gaat boven het idee erachter.
  dinsdag 17 juli 2018 @ 22:17:21 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180546791
De mensen die hier zich zo opwinden over de slachtmethode van schapen en geiten, die hun hele leven in de wei staan, zijn die vegetariër of eten ze enkel scharrelvarken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180547062
Nou... ik zag twee weekjes terug op het nieuws dat ze varkens levend en gillend in kokend water gooiden. Niet echt prettig om te zien.
Ook bij ander vee wat geslacht word gaat niet alles vlekkeloos. Wel eens wat verhalen gehoord van iemand die in een slachthuis werkt. Brrrr...
pi_180547388
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 22:17 schreef Pietverdriet het volgende:
De mensen die hier zich zo opwinden over de slachtmethode van schapen en geiten, die hun hele leven in de wei staan, zijn die vegetariër of eten ze enkel scharrelvarken?
Ja weet dat NLe halalshit gewoon uit dezelfde bio-industrie komt hè?
Iedereen mag cojona krijgen!!!!!
pi_180547411
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 22:30 schreef quirina het volgende:
Nou... ik zag twee weekjes terug op het nieuws dat ze varkens levend en gillend in kokend water gooiden. Niet echt prettig om te zien.
Ook bij ander vee wat geslacht word gaat niet alles vlekkeloos. Wel eens wat verhalen gehoord van iemand die in een slachthuis werkt. Brrrr...
Je verwacht toch ook niet dat ze zendtijd wijden aan alle slachthuizen waar het er wel netjes aan toegaat?
Zoals gebruikelijk worden misstanden daarentegen zo breed mogelijk uitgemeten in de media. Best terecht hoor, maar je kan daar geen conclusies uit trekken ten aanzien van alle andere slachthuizen.
  dinsdag 17 juli 2018 @ 22:49:02 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180547420
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 22:47 schreef De_Onnoembare het volgende:

[..]

Ja weet dat NLe halalshit gewoon uit dezelfde bio-industrie komt hè?
Waar is schaap, lam en geit bio-industrie?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180547439
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 22:17 schreef Pietverdriet het volgende:
De mensen die hier zich zo opwinden over de slachtmethode van schapen en geiten, die hun hele leven in de wei staan, zijn die vegetariër of eten ze enkel scharrelvarken?
Die eten veganistisch. In mijn geval dan.
  woensdag 18 juli 2018 @ 19:17:40 #213
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_180565131
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 20:47 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Dat hoeft de overheid niet te faciliteren.
Dit
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  woensdag 18 juli 2018 @ 19:25:03 #214
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_180565316
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 20:26 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Religie is niet alleen geloven, maar ook praktiseren.
Zie reactie van Straatcommando
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  woensdag 18 juli 2018 @ 19:25:49 #215
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_180565329
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 22:17 schreef Pietverdriet het volgende:
De mensen die hier zich zo opwinden over de slachtmethode van schapen en geiten, die hun hele leven in de wei staan, zijn die vegetariër of eten ze enkel scharrelvarken?
Alleen foie gras.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')