abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 14 juli 2018 @ 10:02:08 #151
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180464269
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 09:40 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Een heidegebied is een ecosysteem dat weliswaar arm is aan bepaalde resources, net zoals bijvoorbeeld hoogveen dat in nog sterkere mate is, maar wel in stand wordt gehouden door en en leven biedt aan een ruime en unieke biodiversiteit. Er leven veel planten en dieren die nergens anders voorkomen. Waar nodig beheert de mens het, met bijvoorbeeld gecontroleerde begrazing.

Het gebied van de Oostvaardersplassen is daarmee niet te vergelijken, het wordt kapot gegeten door de dieren die erop lopen en er is geen sprake van een duurzaam geheel. Het grasveld en het wilgenbos zijn nu een modderpoel en kreupelhout. Dieren die weg kunnen, trekken weg. Aangezien we het notabene zelf gemaakt hebben zou ik niet weten waarom we nu het faalt in de opzet opeens niks meer mogen doen.

[..]

Dan snap ik niet waarom je die grote grazers daar wilt laten staan. Juist die zijn een voorbeeld van het maakbaarheidsdenken binnen de ecologie.

Overigens wordt in elk Nederlands natuurgebied beheerd en ingegrepen, zeker ook in de hoefdierpopulaties. In die zin heb je gelijk dat de mens oordeelt over de waarde van de natuurgebieden die we hebben en ernaar handelt, maar ik denk ook niet dat je het anders zou moeten willen.
persoonlijk vind ik dat een gebied waar hoefdieren achter een hek lopen, nog minder natuur is dan de kinderboerderij of een manege
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')