abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 11 juli 2018 @ 20:21:07 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180406596
registreer om deze reclame te verbergen
Gas of inductie. Nederland gaat van het gas af, dus zou inductie nemen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180406720
quote:
1s.gif Op woensdag 11 juli 2018 20:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Gas of inductie. Nederland gaat van het gas af, dus zou inductie nemen.
  woensdag 11 juli 2018 @ 21:09:28 #28
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180408256
quote:
1s.gif Op woensdag 11 juli 2018 19:22 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Amen. Plus dat het tijd kost om een pit lager te zetten. Eerst het knopje zoeken, dan erop toetsen, misschien wel drie, vier standen naar beneden. Inmiddels is je spaghetti overgekookt ;(
Met gas kun je tenmiste binnen een seconde reageren.
Dan schuif je de pan toch gewoon eerst even aan de kant? :?
pi_180410009
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op woensdag 11 juli 2018 21:09 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dan schuif je de pan toch gewoon eerst even aan de kant? :?
Als je een flexzone inductiekookplaat hebt dan is dat zelfs hoe het werkt: je schuift de pan naar achteren en hij gaat automatisch op een laag pitje verder.
pi_180411242
quote:
1s.gif Op woensdag 11 juli 2018 19:22 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Amen. Plus dat het tijd kost om een pit lager te zetten. Eerst het knopje zoeken, dan erop toetsen, misschien wel drie, vier standen naar beneden. Inmiddels is je spaghetti overgekookt ;(
Met gas kun je tenmiste binnen een seconde reageren.
Das gewoon gewenning / onkunde :')
En anders ff pan verschuiven of deksel schuin zetten. Kookt niks over hier hoor. Zelfs niet op keramisch.
pi_180411766
Ach ja, sommige mensen kunnen water nog laten aanbranden...
  donderdag 12 juli 2018 @ 09:46:09 #32
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_180418287
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 12:48 schreef lighted het volgende:
Al even bezig met een nieuwe keuken en vanaf het begin pijlen gericht op een mooi gasfornuis met alles erop en eraan. Vanwege verleden als kok en nog steeds gebruiksgemak ben ik nogal anti- electrisch koken, maar, gezien het toekomstbeeld voor koken met gas wil ik dit toch nog eens goed afwegen.

Ook nieuwsgierig dan naar de meningen van de culinaire Fokker.
Zouden jullie vandaag de dag nog voor gas gaan, of zijn jullie zelfs fan van electrisch koken? Ik ken de voordelen van electrisch koken, maar toch heb ik er zelf nooit aan kunnen wennen. Nu zijn mijn ervaringen gebaseerd op voornamelijk vakanties, dus wellicht is er ook veel betere apparatuur.
Ik was eerst ook zo'n purist die op gas moest koken. Na anderhalf jaar op inductie vind ik het perfect (en zelfs fijner dan gas) werken, maar dat vond ik al na 2 weken (nadat ik eerst de pindasaus liet aanbranden, was ik snel gewend aan de snelle werking van inductie). Ik ben echter geen professionele kok, maar iemand die elke dag voor zijn plezier thuis kookt.

quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 19:19 schreef Farenji het volgende:
Ik haat het gebrek aan visuele feedback van inductie. Die heb je met een gasvlam veel meer. Veel directer, simpeler en dus beter. Inductie is wat dat betreft een extra laag complexiteit die je niet wil. Ik heb ook jarenlang op halogeen moeten koken, nog ellendiger. Je went er na een tijd wel aan maar het blijft behelpen.
Wat moet je visueel teruggekoppeld krijgen dan? Bij inductie zie je cijfertjes die de hoogte aangeven. Bij gas is het de vlam die aangeeft hoe hoog iets staat. Niet elke vlam is hetzelfde, niet elk cijfertje is precies hetzelfde. Bij allebei moet je dus even wennen aan de hoogte en het effect, dus effectief maakt het dan weinig uit, toch?

quote:
2s.gif Op woensdag 11 juli 2018 15:38 schreef Postbus100 het volgende:

Dit.

Plus dat als je pannenkoeken aan het bakken bent, en er wat olie op de inductieplaat spettert, de pan het contact met de plaat verliest en dat ding dus steeds na vijf seconden uitvliegt }:|
Heb ik geen last van, ook niet met water (of bouillon tijdens de risotto) dat ik naast de pan mors. Dus lijkt dan inderdaad iets mis met de plaat.
pi_180419655
Wat mij een voordeel lijkt van inductie is dat er minder warmte vervliegt, bij gas gaat meer dan de helft langs je pan het huis in. Ook heb je door het verbranden van gas meer co2 en vooral waterdamp in je huis. je zal dus meer moeten ventileren.
pi_180419782
Ik heb niet lang geleden gekozen voor gas omdat een gasstel er mooier en robuuster uitziet op het keukenblad (kookeiland).

Daar heb ik nu best wel spijt van. Met name omdat het schoonmaken telkens wel een pleuriswerk is.

Ik zou nu 100% kiezen voor inductie.
  Moderator donderdag 12 juli 2018 @ 17:44:27 #35
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_180427953
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 14:57 schreef RobinOok het volgende:

[..]

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o
Dit inderdaad
lebt denn der alte Holzmichl noch?
  Moderator donderdag 12 juli 2018 @ 17:45:08 #36
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_180427968
quote:
0s.gif Op donderdag 12 juli 2018 11:10 schreef HarveySpecter het volgende:
Ik heb niet lang geleden gekozen voor gas omdat een gasstel er mooier en robuuster uitziet op het keukenblad (kookeiland).

Daar heb ik nu best wel spijt van. Met name omdat het schoonmaken telkens wel een pleuriswerk is.

Ik zou nu 100% kiezen voor inductie.
Ooit op inductie gekookte? Ik vind het niet wat.
lebt denn der alte Holzmichl noch?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')