abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 10 juli 2018 @ 19:16:54 #1
221912 minilot
Puer aeternus
pi_180381081
registreer om deze reclame te verbergen
Welkom in het babytopic!

De baby wiki-lijst vind je hier: klik
Het is natuurlijk verplicht gegevens in dit lijstje toe te voegen/aan te passen.

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki:

Ons motto:
Have babies they said, it will be fun they said *O*


sxup7Iz.jpg


Verboden woorden: egopost, faalmoeder. Het is niet egoistisch om even je gevoel te spuien zonder op anderen te reageren, en wat je ook doet je bent altijd de beste moeder voor jouw baby.
Wo ist der Führer, der mich führt?
  dinsdag 10 juli 2018 @ 19:17:09 #2
221912 minilot
Puer aeternus
pi_180381092
En doorrrr!

Laatste post in het vorige topic:
O. is nu zes maanden en slaapt overdag nog steeds niet in z'n ledikantje en hij lijkt er geen last van te hebben :+
Ik vermoed dat -ie van plan is het vol te houden tot er geen overdagse slaapjes meer nodig zijn :7

Aanvulling voor Aure: het is simpel: als je het zelf belangrijk vindt dat je kleine overdag in eigen bedje slaapt, gewoon beginnen met regelmatig proberen. Als je het niet belangrijk vindt: niks moet. :)
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_180381205
Ons zoontje sliep altijd al snachts in zn ledikantje op onze kamer. Vanaf n maand of drie kon hij dat ook overdag. Daarvoor wilde hij vooral graag op ons slapen, dat werd langzaamaan wat minder :Y dus toen zijn we begonnen met overdag aan het bedje wennen.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_180381329
registreer om deze reclame te verbergen
Ik ben het gewoon eens gaan proberen en dat ging af en toe goed. En dat is nu nog steeds zo :P Later kwam de tijd dat ik met hem in ons bed ging liggen en dat ik kussens om hem heen bouwde. Dat durf ik nu met z’n gerol en gedraai niet meer aan dus nu slaapt ie waar het mij/hem uitkomt.

Mijn kind :{w Ik haalde ‘m op bij het kdv, meneer was blijkbaar ‘de baas van de box’. Hij bliefte (vandaag) geen ander kind bij hem in de box, toen werd ie boos :') Andere kind er weer uit en toen scheen hij een heel triomfantelijke blik te hebben gehad van ‘zo dat heb ik even geregeld’ *)

Verder vond de patiënt die mij laatst vroeg waarom mijn buik nog niet weg was mijn kind kaal }:|. En ook was ik m’n sleutelbos kwijt en die bleek de hele dag in de luiertas te hebben gezeten die bij het kdv stond. (Ik heb ‘m vanochtend niet weggebracht en heb me rot gezocht naar mijn sleutels toen ik weg moest :')). Hoe was jullie dag? :+
  dinsdag 10 juli 2018 @ 19:31:55 #5
221912 minilot
Puer aeternus
pi_180381342
Echt op mij slaapt O. niet zo vaak meer, wat ongetwijfeld ook komt vanwege de warmte de laatste tijd. Slaapjes beneden op de bank en in toenemende mate boven in ons bed gaan onverminderd prima, eigenlijk elke dag minstens twee dutjes van minstens anderhalf uur.
Punt is dat -ie overdag meestal in slaap valt direct na een (liggende) voeding en ik ben te klunzig om 'm vervolgens in z'n ledikantje te hengelen. Overdag dan, want dan slaapt O. beduidend lichter. Vanaf halverwege de avond gaat -ie op de nachtstand en kun je 'm al slapend aan één van zijn voetjes boven je hoofd slingeren zonder dat -ie wakker wordt en dan slaapt O. dus ook prima in z'n ledikant *)
Wo ist der Führer, der mich führt?
  dinsdag 10 juli 2018 @ 19:35:15 #6
221912 minilot
Puer aeternus
pi_180381407
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 19:30 schreef LaBelleFleur27 het volgende:

Verder vond de patiënt die mij laatst vroeg waarom mijn buik nog niet weg was mijn kind kaal }:|.
Lekker dan! Onbeschofterik. :* En ha, je baby is schitterend! O+
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_180381476
registreer om deze reclame te verbergen
Dat lichtere slapen overdag was voor ons n beetje t moment om m in zn bedje te laten slapen. Toen ie heel klein was sliep ie overal als n blok, toen dat minder werd hebben we t bedje geïntroduceerd :Y
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_180382357
Thanks allemaal :)

Het lijkt mij vooral fijn dat als ik weer aan het werk ben en mijn schoonmoeder oppast, J. gewoon lekker in zijn wieg/ledikant kan slapen overdag. Hij slaapt vanaf zijn geboorte 's nachts al in zijn wieg en dat gaat prima. Ik denk dat ik het gewoon bij één slaapje eens ga proberen overdag. Hij hoeft nu nog niet elk slaapje in zijn wieg te doen van mij, ik vind het zelf stiekem nog wel fijn als hij af en toe op mij slaapt overdag :@
pi_180382435
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 20:11 schreef Aure het volgende:
Thanks allemaal :)

Het lijkt mij vooral fijn dat als ik weer aan het werk ben en mijn schoonmoeder oppast, J. gewoon lekker in zijn wieg/ledikant kan slapen overdag. Hij slaapt vanaf zijn geboorte 's nachts al in zijn wieg en dat gaat prima. Ik denk dat ik het gewoon bij één slaapje eens ga proberen overdag. Hij hoeft nu nog niet elk slaapje in zijn wieg te doen van mij, ik vind het zelf stiekem nog wel fijn als hij af en toe op mij slaapt overdag :@
G slaapt op haar opvang adressen in de kinderwagen. Het lukt overdag nog niet in haar bedje. We proberen het zo nu en dan. In de kinderwagen lukt pas sinds een week of 5, dus wij zijn allang dolblij dat ze slaapt overdag.
  dinsdag 10 juli 2018 @ 20:17:21 #10
221912 minilot
Puer aeternus
pi_180382526
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 20:11 schreef Aure het volgende:
ik vind het zelf stiekem nog wel fijn als hij af en toe op mij slaapt overdag :@
Niks stiekem en :@ - hartstikke knus juist :Y O+
Wo ist der Führer, der mich führt?
  dinsdag 10 juli 2018 @ 20:20:57 #11
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_180382641
Hier slaapt hij gewoon waar ik hem neerleg.
Vaak is dat boven in zijn bed & soms beneden in de box.
Dat laatste is meestal als ik in de tuin wil zitten en hem zo via het raam in de gaten kan houden.

Als ik weg ben dan slaapt hij in de maxi cosi of kinderwagen en bij mijn ouders weer in een campingbedje.
pi_180383087
Gewoon doen wat voor jou nu fijn werkt. Mijn ervaring is dat ze bij oma vaak toch iets anders doen dan thuis. En anders moet oma verplicht veel knuffelen. Is ook geen straf ;)

Je vakantieverslag klinkt heerlijk mini!

Sliep M. eindelijk een keer snel, gaat peuter even lopen klieren en maakt ‘m met zijn geschreeuw wakker. Zo duurt het bedritueel dus nu alweer 1,5 uur en heb ik een harde kont van de vloer/stoeltje. Het frustreert me momenteel heel erg ;(
Jammer ook, een tijdje geleden had ik er veel minder moeite mee, maar nu ineens kan ik het helemaal niet meer hebben zo.
  dinsdag 10 juli 2018 @ 20:49:42 #13
19376 LadyS
Truus en Miep
pi_180383602
Wat een heerlijk verslag zeg, mini!
Ik ben benieuwd hoe M. vakantie zal vinden. (Eerst nog een geschikte vinden, we passen nl. niet met zijn allen in de auto. En vliegen is wel weer heel duur. Een geschikte auto huren ook. Iemand tips? :P)

Aure, hier sliep M. op een gegeven moment niet rustig meer, dus bedje geprobeerd, ging prima. Maar ik mis het wel eens dat hij niet meer zo lekker op me slaapt O+)

LeSage, geen recente ervaring met slaaptoestanden, maar ik merk hier ook dat dingen die me tot voor kort me niet irriteerde, nu als een rode lap op me werken. Eigenlijk geen tips dus, maar wel wat herkenning, al is het op een ander vlak.
Wat ik wel zou doen, denk ik, is hem gewoon meenemen naar beneden? Misschien dat een moment rust om je herpakken wat helpt (geeeen idee of ik nu iets stoms zeg hoor :@)
Remember: No man is worth your tears and the one who is, won't make you cry!!
pi_180384281
Wat een dag Fleur. :D
Ook al zo’n blije babbelaar. O+

Ik verwacht van Banaan ook geen verandering in slaapeigenschappen totdat hij klaar is met de dutjes overdag. En misschien ben ik dan wel een van de weinige mensen die echt uitkijkt naar dat moment. :)
Dat lachen om al die klappende mensen, geniaal. Sowieso je verslag. O+

Wat een knapperd Duman! Ondertussen ben ik het er wel mee eens dat hij geknipt moet worden. ;)
Balen van de KMA. Lijkt me een lastig dieet, hopelijk merk je snel dat het werkt. :*

Mooie snoet vol met eten LDG. :D

LeSage daar is M. toch nog veel te klein voor! :D

Lol Rena om de blik van je meisje.
Banaan heeft ook weer krampjes sinds vaste voeding. Vooral ’s nachts.

Schanu wat een mooi meisje. En grappig dat ze toch ook op je vrouw lijkt. :)

LadyS beterschap voor M. :* Gaat het beter vandaag?

LeSage dat paniekgevoel had je een tijd terug ook toch? Is het in die tussentijd nog verbeterd waardoor je frustratie minder groot werd? Sterkte. :*

Nanuke, klagen mag. Ook als het veel slechter geweest is met slapen. :*

De Efteling was leuk! Ik was vastbesloten om in de eerste attractie de foto mee te nemen want eerste keer. Maar in de Droomvlucht lag Banaan heerlijk te chillen bij papa op schoot en zag je alleen een plukje haar. _O- Hij vond het wel heel mooi.
Verder een rustig dagje gehad met boottochtje, Sprookjesbos en Carnaval Festival. Toen Banaan sliep kon ik zowaar nog even in de Vogelrok. O+
De hele dag weg zonder wagen, dus of een zware tas of de draagzak om te tillen. Plus het voeden overal. En Banaan vermaken. Het was toch wel pittig. Ik sliep volgens mij net voor Banaan. :D
Met mijn familie was het gezellig, we willen er een jaarlijks dagje uit van gaan maken.

Vandaag is Banaan aan het oefenen om zelfstandig te zitten. Heel voorzichtig doet hij dan een handje in de lucht om te proberen of hij zonder dat handje kan zitten. O+ O+ O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_180385835
Ach, wat een lieverdjes allemaal weer O+ O+

Mini, dat klinkt al een heerlijke vakantie. Krijg spontaan ook zin!
pi_180387849
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 20:49 schreef LadyS het volgende:
Wat een heerlijk verslag zeg, mini!
Ik ben benieuwd hoe M. vakantie zal vinden. (Eerst nog een geschikte vinden, we passen nl. niet met zijn allen in de auto. En vliegen is wel weer heel duur. Een geschikte auto huren ook. Iemand tips? :P)

Aure, hier sliep M. op een gegeven moment niet rustig meer, dus bedje geprobeerd, ging prima. Maar ik mis het wel eens dat hij niet meer zo lekker op me slaapt O+)

LeSage, geen recente ervaring met slaaptoestanden, maar ik merk hier ook dat dingen die me tot voor kort me niet irriteerde, nu als een rode lap op me werken. Eigenlijk geen tips dus, maar wel wat herkenning, al is het op een ander vlak.
Wat ik wel zou doen, denk ik, is hem gewoon meenemen naar beneden? Misschien dat een moment rust om je herpakken wat helpt (geeeen idee of ik nu iets stoms zeg hoor :@)
Wij zijn ooit met de helft van het gezelschap met bus/trein gegaan en de rest met de auto en spullen. Was eigenlijk wel heel leuk!

Mee naar beneden is vooral ‘joepie, nu ga ik nooit meer slapen en voor altijd feesten!’
Gelukkig ging hij daarna vrij snel erna toch weer slapen :)
pi_180388052
Grappig PKM, dat hij zo voorzichtig is. En leuke ontwikkeling, zelf zitten!
M. is totaal niet voorzichtig en met staan is ie alleen vandaag al een keer of 5 gevallen inclusief brullen en getroost worden door broer.

En de Efteling O+
pi_180388641
Wat een leuke foto van banaan! O+ Fijn dat het leuk was vandaag!

Zijn jullie nog gebonden aan het hoogseizoen LadyS? Of een auto lenen van iemand die je goed kent en die dan toevallig zonder auto op (vlieg)vakantie is? Of wat LeSage zegt?
pi_180392858
Goed begin van de dag, een keiharde kopstoot tegen je neus :% En maar lachen toen ik auw zei, kleine sadist >:)
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_180393680
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 08:58 schreef rena het volgende:
Goed begin van de dag, een keiharde kopstoot tegen je neus :% En maar lachen toen ik auw zei, kleine sadist >:)
Haha! _O-

M. deed net in een poging tot op handen en knieën staan een soort snoekduik :') Geen schade en huilbui dus ik heb hem wel even uitgelachen :+
pi_180393853
Zo even tijd voor een grotere post! Met laptop op schoot en J. in de tula :+

Duman, wat balen van de vermoedelijke KMA, ik hoop dat je snel verbetering ziet bij U. Wat een knappe baby is dat toch, met heerlijk haar O+

Vita, een newbornspa, dat klinkt vrij geniaal! Hoe gaat dat precies in zijn werk?

En Fleur, jouw baby :D Wat een lachebekje!

De kapitein lekker compleet onder de pastasaus :9

LeSage, een staande baby O+ Hij kijkt er ook zo lekker triomfantelijk bij.

Haha Rena, dat gezichtje :D En vandaag een kopstoot, lekker dan :P

Schanu, eerste lachjes O+ Hier lacht J. (ook bijna 6 weken) sinds kort ook soms naar ons, zo lief.

Mini jullie vakantie klinkt echt heerlijk. Wat fijn ook dat het zo goed ging met O. Hij ziet er op de foto's ook zo blij en tevreden uit!

PKM, klinkt als een goede maar inderdaad ook wel vermoeiende Efteling dag! Wel tof om dat dan ieder jaar zo te gaan doen, leuke traditie kun je daar van maken!

quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 20:17 schreef minilot het volgende:

[..]

Niks stiekem en :@ - hartstikke knus juist :Y O+
Je hebt helemaal gelijk :) Hij plakt nu ook lekker tegen mij aan in de tula O+

Ik word soms een beetje onzeker van wat andere mensen vinden. Mijn moeder vindt bijvoorbeeld dat ik J. teveel bij mij neem en dat ie daardoor niet alleen leert te slapen. Maar 's nachts slaapt ie gewoon in zijn wieg en dat gaat hartstikke goed (wel op onze kamer). Alleen overdag, mjah, dan is hij het meest tevreden als hij op mij ligt of in de draagdoek of draagzak zit. En ik vind hem nu nog zoooo klein, dat ik hem ook gewoon liever bij mij in de buurt heb.
pi_180394063
Aure, ik geef je groot gelijk hoor, hij is nu nog zo klein dus gewoon lekker dichtbij je houden O+ Je moederinstinct liegt niet!

Ik zag nog een Banaan in de Efteling, wat leuk O+

Hier heeft mijn dame net na het fruit een paar stukjes brood met kindersmeerkaas op zitten smikkelen en gisteravond een half worteltje, ze kauwt er heel bedachtzaam op, kleine slimmerik O+ Ik vind Rapley toch wel interessant worden, eerst durfde ik het eigenlijk niet maar als ik zie hoe bedachtzaam ze met eten omgaat ga ik het misschien toch proberen.

En ik heb haar tandjes eindelijk goed kunnen bekijken, wat staat dat wijs O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_180394101
Gewoon lekker doen wat jij wilt Aure! Nu valt mijn moeder nog mee wat betreft ongevraagd advies (ze kent me :')) maar als ik iets heb geleerd is het wel dat vroeger alles anders ging :P. J. lekker bij je houden en lekker knuffelen zolang jij dat fijn vindt! :*

ik lig as we speak met een slapende M. tegen me aan in ons grote bed en geniet daar ook nog veel te veel van
  woensdag 11 juli 2018 @ 10:46:00 #24
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_180394105
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 10:23 schreef Aure het volgende:

Ik word soms een beetje onzeker van wat andere mensen vinden. Mijn moeder vindt bijvoorbeeld dat ik J. teveel bij mij neem en dat ie daardoor niet alleen leert te slapen. Maar 's nachts slaapt ie gewoon in zijn wieg en dat gaat hartstikke goed (wel op onze kamer). Alleen overdag, mjah, dan is hij het meest tevreden als hij op mij ligt of in de draagdoek of draagzak zit. En ik vind hem nu nog zoooo klein, dat ik hem ook gewoon liever bij mij in de buurt heb.
Ik vind dat altijd een beetje meh... je moet lekker doen wat je wil en ze zijn maar zo kort klein O+ daar moet je lekker van genieten. 'Aanleren' kan altijd nog. Blije moeder = blije baby en andersom.
pi_180394125
Dat zijn heuse tandjes Rena! Ze heeft er niet veel last van gehad toch? En ik kon net je foto van gisteren wel zien (mijn telefoon :{w), die blik van C. _O-
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')