Wat zit eromheen dan? In mijn beleving zou het een gehaktbal met een ei moeten zijn.quote:Op vrijdag 6 juli 2018 18:34 schreef I. het volgende:
[ afbeelding ]
Het ziet er niet heel smakelijk uit
Volgens wikipedia, ragout.quote:Op vrijdag 6 juli 2018 18:35 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Wat zit eromheen dan? In mijn beleving zou het een gehaktbal met een ei moeten zijn.
Hmm een keer proberen kan geen kwaad uiteraard.quote:
Dat is de Schotse versie, de "Scotch Egg". Een ei omhuld met vlees (ik geloof meestal worstvulling), gepaneerd en gefrituurd.quote:Op vrijdag 6 juli 2018 18:35 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Wat zit eromheen dan? In mijn beleving zou het een gehaktbal met een ei moeten zijn.
het is meer een bitterbal waar ze een ei in gefrot hebbenquote:Op vrijdag 6 juli 2018 18:35 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Wat zit eromheen dan? In mijn beleving zou het een gehaktbal met een ei moeten zijn.
dank uquote:Op vrijdag 6 juli 2018 18:47 schreef I. het volgende:
Ik heb hem toch maar besteld.
Ik hou jullie op de hoogte.
I.
Ik ben benieuwd Hoort er ook een sausje bij ofzo? Of eet je ze gewoon zo uit het handje?quote:Op vrijdag 6 juli 2018 18:52 schreef Amarantha het volgende:
Nomnom Eierballen zijn echt super lekker.
Ik eet ze zonder saus. (En ik eet normaal bij ongeveer alle frtiuursnacks een sausje)quote:Op vrijdag 6 juli 2018 18:53 schreef I. het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd Hoort er ook een sausje bij ofzo? Of eet je ze gewoon zo uit het handje?
I.
Ah, oké. Ja ik dus ook We gaan het meemaken.quote:Op vrijdag 6 juli 2018 18:54 schreef Amarantha het volgende:
[..]
Ik eet ze zonder saus. (En ik eet normaal bij ongeveer alle frtiuursnacks een sausje)
quote:
Vruugah was een eierbal nog met echte ragout, voor de vegetarische hype. Toen was 'ie veel lekkerder.quote:Op vrijdag 6 juli 2018 18:39 schreef Jordy-B het volgende:
Het is een gekookt ei, omwikkeld door vegetarische ragout (meestal wat kerrie-achtig), gepaneerd en gefrituurd.
[..]
Dat is de Schotse versie, de "Scotch Egg". Een ei omhuld met vlees (ik geloof meestal worstvulling), gepaneerd en gefrituurd.
Maar het is zó heerlijk!quote:Op vrijdag 6 juli 2018 18:34 schreef I. het volgende:
[ afbeelding ]
Het ziet er niet heel smakelijk uit
I.
Ik vind hem nou ook heerlijk.quote:Op vrijdag 6 juli 2018 19:30 schreef Sarasi het volgende:
[..]
Vruugah was een eierbal nog met echte ragout, voor de vegetarische hype. Toen was 'ie veel lekkerder.
Told you so.quote:Op vrijdag 6 juli 2018 20:51 schreef I. het volgende:
Goed, de snackkoerier kwam zojuist met een zak vol snacks, incluis eierbal aangelopen. Na de versnaperingen stuk voor stuk uitgepakt te hebben heb ik er bewust voor gekozen toch maar direct te beginnen aan deze beruchte eierbal.
Eenmaal uit de verpakking kwam er een eivormige (goh, toevallig) krokante paneermeelbal tevoorschijn;
[ afbeelding ] De bal voelde stevig aan, en niet slap of nattig. Dat viel mij dus al reuze mee. Op advies van voorgaande comments heb ik er geen sausje bij besteld, dat zou niet nodig zijn.
Goed, tijd voor de eerste hap, en een blik op de inhoud van de eierbal. Direct na een kleine hap te nemen, proefde ik vooral de ragout (die overigens een lichte kerrie smaak heeft, en qua structuur erg fijn en egaal is; Geen stukjes vlees oid. te bekennen) en de paneermeel, en zag ik slechts het topje van het ei uit de bal steken. Ik besloot daarom dus snel de ragout weg te werken en voor een tweede hap te gaan; Het gaat immers om het ei.
Bij de tweede hap begon het feest pas echt. Ik had een flinke hap van het ei, in combinatie met de ragout in m'n mond, en liet de smaak langzaam op mij inwerken. De smaak van de (kerrie-)ragout overheerste wel, maar toch kwam de smaak van het ei er subtiel doorheen, wat voor een fijne smaakcombinatie zorgde. De structuur van zowel het ei als de ragout sluiten naadloos op elkaar aan, en de smaken complimenteren elkaar nét goed. Al met al een prima bal met de juiste smaaksensatie.
Wel moet ik zeggen dat na de eerste twee happen, de stevigheid van de bal te wensen overlaat. Het geheel begint uit elkaar te vallen en gezien het ei vrij hardgekookt is, wil het graag tussen je tanden wegglippen en zich dieper in de zachte ragout drukken, waardoor je wederom amper ei bij je ragout krijgt. Ook bestaat de kans dat het ei zich door de onderzijde van de bal boort, waardoor deze helemaal uit elkaar valt. Dit laatste heb ik gelukkig nog net kunnen voorkomen door de eierbal staand in het meegeleverde plastic bakje te plaatsen, en het op deze manier verder te consumeren.
[ afbeelding ]Daarnaast is het ook vrij duidelijk te zeggen dat aangezicht van een reeds aangebroken eierbal ook niet erg smaakvol is. Vooral de kleur van de ragout helpt hierin niet mee, en ook de - door inmiddels slap wordende paneermeel-korst - in elkaar zakkende bal-vorm doet afbreuk aan de eerst zo compact en stevig ogende eierbal.
In het bovenaanzicht hier rechts, is duidelijk te zien dat het geheel zich zeker niet meer kan identificeren als een 'smakelijk ogend snackproduct'. Zelfs een Instagram-filter zal hier geen zoden aan de dijk zetten.
Conclusie:
Al met al is dit een prima vrijdagavond-snack, maar meer hoef je er niet van te verwachten. De smaak is prima, de structuur ook. Qua gemak in het eten laat het wat te wensen over, en kan het voor aardig wat troep zorgen, wanneer je geen gebruik maakt van het meegeleverde witte plastic bakje. Dit kan overigens variëren per snackgelegenheid, ik kan mij namelijk goed voorstellen dat de ene eierbal net wat steviger zal zijn dan de ander. Aanrader? Zeker! Ik raad het iedereen aan om hem tenminste een keer geprobeerd te hebben. Ook mijn advies zal zijn; Eet hem zonder saus, gezien de smaak al voldoende in de bal zelf te vinden is.
I.
'Niet te vreten' is niet echt mijn mening over de eierbal.quote:
Volgende keer weer jezelf in extase laten brengen door het verorberen van de frikandel speciaal. Dat is genieten.quote:Op vrijdag 6 juli 2018 22:23 schreef I. het volgende:
[..]
'Niet te vreten' is niet echt mijn mening over de eierbal.
I.
Die zat ook bij m'n bestelling, en heeft ook zeker gesmaakt.quote:Op vrijdag 6 juli 2018 22:25 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Volgende keer weer jezelf in extase laten brengen door het verorberen van de frikandel speciaal. Dat is genieten.
doet door de kerrie denken aan een omgekeerd gevuld ei. Lekker hoor.quote:
Ja beter dan dat wel maar ben ik ook niet gek op.quote:Op zaterdag 7 juli 2018 12:33 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
doet door de kerrie denken aan een omgekeerd gevuld ei. Lekker hoor.
Wss niet, hier in Groningen heeft men elke maand de eierbal op het menu staanquote:Op zaterdag 7 juli 2018 16:27 schreef Lunatiek het volgende:
Kan dit niet naar CUL?
En woont TS in Groningen?
Klinkt prima. Ik kan het alleen bij mij nergens in de buurt krijgen maar als ik het tegenkom ga ik het maar eens proberen!quote:
Vond het wel ONZ-waardig destijds. Woon er in de buurt.quote:Op zaterdag 7 juli 2018 16:27 schreef Lunatiek het volgende:
Kan dit niet naar CUL?
En woont TS in Groningen?
Aanrader!quote:Op woensdag 18 juli 2018 14:53 schreef klappernootopreis het volgende:
xtenziele! krijg ik er ineens een trek in!
* rent gauw naar cafetaria koning..
Ergens in het noorden van het land moet je dan wezen.quote:Op woensdag 18 juli 2018 15:23 schreef DatDitKanJoh het volgende:
[..]
Klinkt prima. Ik kan het alleen bij mij nergens in de buurt krijgen maar als ik het tegenkom ga ik het maar eens proberen!
Sorry! Lijkt me lekker, soort surprisekroket.quote:Op woensdag 18 juli 2018 17:59 schreef I. het volgende:
[..]
Nope, da's met gehakt. Dit is met ragout.
Zeker.quote:Op woensdag 18 juli 2018 18:16 schreef LurkJeRot het volgende:
[..]
Sorry! Lijkt me lekker, soort surprisekroket.
Oh topic is al super oud, sorry, ik dacht dat ik nog relevant bezig was.quote:Op woensdag 18 juli 2018 18:17 schreef I. het volgende:
[..]
Zeker.
Lees ook m'n uitgebreide review hierboven voor nog meer inside (hihi) info.
heb er gelijk 3 gehaald. Rufte de rest van de avond de hele keet bij elkaar.quote:Op woensdag 18 juli 2018 17:58 schreef I. het volgende:
[..]
Vond het wel ONZ-waardig destijds. Woon er in de buurt.
[..]
Aanrader!
[..]
Ergens in het noorden van het land moet je dan wezen.
Valt mee hoor, weekje of twee.quote:Op woensdag 18 juli 2018 18:27 schreef LurkJeRot het volgende:
[..]
Oh topic is al super oud, sorry, ik dacht dat ik nog relevant bezig was.
Zo hoort het.quote:Op donderdag 19 juli 2018 08:33 schreef klappernootopreis het volgende:
[..]
heb er gelijk 3 gehaald. Rufte de rest van de avond de hele keet bij elkaar.
eierscheten FTWquote:
Alleen eigen creaties, als ik die van anderen te ruiken krijg ga ik daar toch wel redelijk van over m'n nek.quote:
klopt. mijn vriendin kan ook hele geniepige loslatenquote:Op vrijdag 20 juli 2018 08:56 schreef I. het volgende:
[..]
Alleen eigen creaties, als ik die van anderen te ruiken krijg ga ik daar toch wel redelijk van over m'n nek.
Daar denk ik liever niet aan.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 09:00 schreef klappernootopreis het volgende:
[..]
klopt. mijn vriendin kan ook hele geniepige loslaten
Bestellen dan. Of eerst even een ritje naar een Noordelijke snackbar.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 11:59 schreef 1marcelfilms het volgende:
Heb nog helemaal niks gegeten vandaag zou dat wel willen
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |