abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_180304761
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 19:42 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Ja, want je weet ook helemaal niet vantevoren dat je gaat verhuizen :') Je kunt je 3 maanden voor je verhuisdatum al aanmelden bij een leverancier. Tijd zat.
Ik bedoelde meer de tijd nemen voor dit soort gedachten experimenten om het maar netjes te benoemen. De meeste mensen gebruikende tijd rond de verhuizing om te verzinnen waar de bank moet komen te staan en andere praktische zaken.

On topic:
Wil je gebruik maken van zonnepanelen waarbij er 240 Volt uit je installatie moet komen dan is een netaansluiting toch wel erg handig. Veel extra kosten voor nachtopslag. Sowieso ook om de zaak aan het draaien te krijgen en dan bij voorkeur op een frequentie van 50 Hz vereist ook nog extra apparatuur zonder netkoppeling. Hoe denk je dat je wasmachine, TV en PC gaan reageren als je installatie het even niet kan bijbenen omdat er een wolkje voor de zon schuift. Reken er maar op dat al die spullen minder lang mee gaan. Alles is mogelijk maar je kosten worden ook aan alle kanten hoger. Die paar tientjes per maand blijken dan opeens een prima investering te zijn.
pi_180306038
Je krijgt overigens een tegemoetkoming voor de vaste aansluiting. Ze verplichten je (nu trouwens niet meer) om een elektra en gas aansluiting te nemen. Daarvoor krijg je een verrekening zodat die verplichting je niets kost.
pi_180336140
Mijn grootouders hadden vroeger een muntmeter voor gas en elektra,dan gooide je gewoon een muntje in de meter en had je gas of elektra,eens in de zoveel tijd kwam er dan iemand van het GEB om de muntjes uit de meter te halen een [prima systeem.Als je geen muntjes in de meter gooide ging de meter vanzelf geen stroom of gas meer leveren.In die muntjes zat de belasting op stroom en gas al verrekend had je geen geld meer dan ging vanzelf het licht uit,maar ja toen had je nog kolen voor verwarming en geen gas of c.v.

Soms kwamen mensen wel eens een muntje lenen bij de grootouders,het probleem was als ze zelf nodig hadden dan was het laatst muntje net in de meter gegooid,mijn oma loste dat op door te gaan sparen voor de muntjes en als de meteropnemer kwam (eigenlijk de muntjes verwijderaar) de muntjes terug te kopen en meteen alle muntjes in de meter te gooien,toen men de volgende keer een muntje kwam lenen kon ze in alle eerlijkheid zeggen dat het laatste muntje "net" in de meter was gegooid dat leerde de buren wel om hun eigen voorraad muntjes dus vooruitbetaalde stroom of gas in huis te nemen
Beloftes en uitspraken van politici gedaan in het verleden & heden bieden geen garantie voor de toekomst.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')