abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_180275088
registreer om deze reclame te verbergen
image?span=6m&size=medium&currency= USD&exchange=coinbase image?span=24h&size=medium&currency=USD&exchange=coinbase

Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; CryptoCurrency Market Capitalizations. Bitcoin is bedoeld als betaalmiddel, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus.
In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
De blockchain wordt bijgehouden door zogeheten 'miners'. Deze (groepen van) pc's stoppen transacties in een block en voegen die toe aan de blockchain. De miner die het block uiteindelijk maakt wordt beloond met Bitcoin.
Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en (Leased) Proof of Stake (LPoS of PoS). Wil je meer weten hierover dan ga je dit maar Googlen. :P

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
De verschillen tussen al die coins zijn soms minimaal en soms gigantisch groot. Op de verschillende websites van de coin is informatie te vinden over de technische werking of de visie van het team erachter.

tenor.gif?itemid=8410476
groeten

Ok. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via bedrijven of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een bedrijf. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer 3rd party wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Maar nu even serieus, ik snap er nog steeds niks van!
Bekijk hier stap voor stap handleidingen:
BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #1 Voor al je kleine en grote vragen

Hoe claim ik een geforkte munt?
Door je private key in een wallet te importeren die de nieuwe munt support (wel eerst je Bitcoins verplaasen naar een ander adres!). Gedetailleerde uitleg voor Bitcoin Cash en Bitcoin Gold: BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #2 Voor al je kleine en grote vragen

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt gentroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.
Hodlen - Je cryptomunten altijd houden (holden).

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange
Binance - Chinese exchange, werkt goed voor handelen tussen crpytomunten

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitcoins Kopen en Verkopen met iDEAL, Bancontact of SEPA | LiteBit
Bitonic
Bitcoins kopen - iDEAL, Banktransfer of Creditcard | BTC Direct

Bitcoin block explorers
Blockchain.info
BlockExplorer.com
CryptoGraffiti.info

Crypto koersen
Coinmarketcap.com - CryptoCurrency Market Capitalizations
Cryptodashboard.io - Lichtgewicht versie van Coinmarketcap met auto refresh
cryptowat.ch - Live koersen van de belangrijkste exchanges

Gedetailleerde crypto statistieken
fork.lol
coin.dance
Statoshi.info
Cryptocurrency Mining Profitability
BitcoinWisdom.com

Crypto nieuws
Bitcoin Magazine
Coindesk
CoinTelegraph
/r/CryptoCurrency
/r/Bitcoin (Bitcoin.org / Bitcoin aanhangers)
/r/btc (Bitcoin.com / Bitcoin Cash aanhangers)

Bitcoin resources (websites)

Bitcoin en belastingaangifte

Bitcoins als vermogen: box 3
Het bezit van bitcoins en andere cryptovaluta wordt gezien als vermogen. Vermogen moet worden opgegeven in box 3.

De waarde die u opgeeft is de waarde (in euro’s) van uw cryptovaluta op 1 januari van het fiscale jaar. Bij uw belastingaangifte over het jaar 2016, geeft u dus aan hoeveel uw ‘coins’ op 1 januari waard waren. Wij adviseren u om altijd al uw currencies op te geven, ook als het om kleine bedragen gaat. Immers kan uw cryptovaluta in een jaar sterk in waarde stijgen, als u het niet eerder heeft opgegeven dan kampt u in de toekomst wellicht met een voor de belastingdienst onverklaarbaar vermogen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Belastingdienst.

Starten met het kopen van Bitcoin of Altcoins
- Open een account op bijv Binance.(Zie hierboven)
- Bij de tab 'Deposits/withdrawals' kies je 'Deposit' bij Ether. Kopieer het wallet-adres.
- Koop Ether (bijvoorbeeld bij BTC-direct of Bitonic). Verzend het naar het adres van Binance. Betaal met iDeal.
- Na de verwerkingstijd (meestal 20-30 min) staat je saldo in Ether op Binance. Via de Exchanges kan je Ether kopen/verkopen voor andere Crypto.
(Elke transactie -dus koop/verkoop van crypto op Binance- kost je 0,1% van de transactiesom aan fee. Lagere fee (0,05%) is mogelijk als je BNB-crypto gekocht hebt. In dat geval gaan deze fees direct van je BNB-saldo af.)

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen. Don't invest recklessly.
pi_180275098
Tevens, Facebook gaat 100% iets met blockchain doen :P

https://techcrunch.com/2018/07/05/bookchain/
pi_180275099
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 09:56 schreef KappenBakken het volgende:

[..]

Ik snap dit soort posts niet. Ben je echt van mening dat "de media" als geheel crypto verafschuwt? Dat alle redacteuren bewust niks positiefs over crypto plaatsen of?
Nee. Wat ik wel zie is dat de negatieve kant vaak breed uitgemeten wordt, maar positieve signalen krijgen te weinig aandacht. Ik stel nergens dat het bewust is.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_180275109
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 09:59 schreef dimmak het volgende:

[..]

Nee. Wat ik wel zie is dat de negatieve kant vaak breed uitgemeten wordt, maar positieve signalen krijgen te weinig aandacht. Ik stel nergens dat het bewust is.
Nieuws is per definitie negatief.

En true je zei niet dat het bewust was, dat was mijn (misplaatste) aanname :P
pi_180275129
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 10:00 schreef KappenBakken het volgende:

[..]

Nieuws is per definitie negatief.

En true je zei niet dat het bewust was, dat was mijn (misplaatste) aanname :P
Heb je gelijk in, negatief nieuws verkoopt natuurlijk beter. Vaak ontbeert het ook aan kennis bij de grote media. Op dat gebied zijn er ook nog grote stappen te maken. De crypto kanalen van Forbes en Bloomberg zijn een goede stap in de juiste richting, maar ook die hebben nog een weg te gaan.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_180275688
Waar blijft die moen
Lambo of Rekt
  vrijdag 6 juli 2018 @ 10:33:52 #7
230730 Koelkastje
Mental Madness
pi_180275982
registreer om deze reclame te verbergen
Hmz...
pi_180276059
crypto is/gaat dood.....het is klaar :'(
pi_180276197
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 10:36 schreef Predator38 het volgende:
crypto is/gaat dood.....het is klaar :'(
Bedankt Hans, alles verkocht.
  vrijdag 6 juli 2018 @ 10:43:04 #10
353296 DrSnuggle
Jaaa kerel
pi_180276215
Zo, dus de Monaco coin komt met een rebranding, ze hebben schijnbaar crypto.com (gekocht)... :{
  vrijdag 6 juli 2018 @ 10:44:40 #11
366734 dimmak
deadmeat
pi_180276235
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 10:43 schreef DrSnuggle het volgende:
Zo, dus de Monaco coin komt met een rebranding, ze hebben schijnbaar crypto.com (gekocht)... :{
Ja dure aankoop lijkt mij.

Verder snap ik die VISA crypto cards niet echt. Druist tegen alles in wat we met cryptocurrencies willen vermijden. Maar op short term is het natuurlijk een prima manier om je crypto's uit te geven.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  vrijdag 6 juli 2018 @ 10:53:09 #12
353296 DrSnuggle
Jaaa kerel
pi_180276378
We willen graag met een cryptomunt kunnen betalen, dat kan dan straks met die Monaco creditcards. Het enige is dat dat dus niet bepaald decentraal zal zijn.
Ik hoop wel dat ze crypto.com al langer in bezit hebben en niet voor een godsvermogen hebben gekocht...
  vrijdag 6 juli 2018 @ 10:55:13 #13
92989 ..-._---_-.-
alike minds think great
pi_180276407
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 10:43 schreef DrSnuggle het volgende:
Zo, dus de Monaco coin komt met een rebranding, ze hebben schijnbaar crypto.com (gekocht)... :{
Dat is interessant. De vorige eigenaar (Matt Blaze) heeft die domeinnaam 25 jaar lang op zijn naam gehad (sinds 1993!) en wilde nooit verkopen. Hij is zelf trouwens een bekend onderzoeker op het gebied van cryptografie met een indrukwekkend track record.
  vrijdag 6 juli 2018 @ 10:55:18 #14
366734 dimmak
deadmeat
pi_180276408
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 10:53 schreef DrSnuggle het volgende:
We willen graag met een cryptomunt kunnen betalen, dat kan dan straks met die Monaco creditcards. Het enige is dat dat dus niet bepaald decentraal zal zijn.
Ik hoop wel dat ze crypto.com al langer in bezit hebben en niet voor een godsvermogen hebben gekocht...
Maar nog steeds is er een 3e partij als VISA nodig die we eigenlijk willen vermijden.

Crypto.com was tot een paar weken geleden nog in handen van iemand die waarschuwde voor cryptocurrencies. Ik denk dat die nu kan genieten van een pensioen. :)
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_180276491
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 10:42 schreef Kyran het volgende:

[..]

Bedankt Hans, alles verkocht.
:D :D :D
pi_180276558
Monaco heeft schijnbaar tering veel geld neergelegd voor crypto.com :P

10 miljoen :D
  vrijdag 6 juli 2018 @ 11:14:05 #17
92989 ..-._---_-.-
alike minds think great
pi_180276729
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 11:04 schreef KappenBakken het volgende:
Monaco heeft schijnbaar tering veel geld neergelegd voor crypto.com :P

10 miljoen :D
Geruchten. De prijs is undisclosed. 10 miljoen dollar is uitzonderlijk, maar voor een domeinnaam als deze met een end user als deze niet onwaarschijnlijk.

https://techcrunch.com/2018/07/05/crypto-com-mco/
pi_180276762
Zijn er hier mensen die zon kaart zouden willen en ook gebruiken?
pi_180276814
10 miljoen geloof ik ook niet.
Lambo of Rekt
  vrijdag 6 juli 2018 @ 11:25:07 #20
353296 DrSnuggle
Jaaa kerel
pi_180276914
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 11:16 schreef KappenBakken het volgende:
Zijn er hier mensen die zon kaart zouden willen en ook gebruiken?
Ik heb hem "besteld", ik wil sowieso nog een creditcard en ik ben wel benieuwd naar de ontwikkelingen van dat bedrijf dus een CC is dan wel een must om te hebben vind ik.
pi_180276933
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 11:25 schreef DrSnuggle het volgende:

[..]

Ik heb hem "besteld", ik wil sowieso nog een creditcard en ik ben wel benieuwd naar de ontwikkelingen van dat bedrijf dus een CC is dan wel een must om te hebben vind ik.
Oke :)

Tegen die tijd wel even laten weten hoe het bevalt etc :D
pi_180276950
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 11:25 schreef DrSnuggle het volgende:

[..]

Ik heb hem "besteld", ik wil sowieso nog een creditcard en ik ben wel benieuwd naar de ontwikkelingen van dat bedrijf dus een CC is dan wel een must om te hebben vind ik.
Ja, zo had kthxbye die van TenX volgens mij, maar nooit meer wat over gehoord. Is dat uberhaupt nog een crypto die meedoet?
Lambo of Rekt
  vrijdag 6 juli 2018 @ 11:28:39 #23
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_180276985
Fokusers en cryptobetaalkaarten zijn geen succesvolle combi.

Weet niet meer welke user het was maar die heeft echt maanden op z'n kaart zitten wachten en toen deed ie t nog niet eens :')
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_180277042
VfnYqIwz

mooie bull flag. weekendpump incoming. misschien
pi_180277062
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 11:31 schreef iloveshitcoins het volgende:
[ afbeelding ]

mooie bull flag. weekendpump incoming. misschien
Ja mooi man, alleen hebben pumps niet zoveel zin als er daarna weer dubbel gedumpt wordt.

Wat wij nodig hebben, is enkel MOEHOEHOEHOEEEEEN
Lambo of Rekt
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')