Is inderdaad wel een beetje wijnigquote:Op dinsdag 17 juli 2018 10:43 schreef ThePlaneteer het volgende:
Hopelijk neemt Tommie wel wat meer mee dan vorig jaar, toen was die vrijdagmiddag 4 uur al weg.
Ik vind juist de richting die Pohjala opgaat met goses interessant maar niet altijd even geslaagd. De Imp Ginie hoef ik niet bepaald nog een keer, maar Torm behoort tot mijn all-time favorieten. Toch is het een mooie manier om lichtzure weizenbieren wat meer dimensie te geven, aangezien deze - ondanks dat de lichtzure weizensmaak mij goed ligt - vaak wat vlakkig zijn. Imp Goses zijn juist geweldige smaakbommen in een richting waar bier normaal gesproken totaal niet op in gaat. In Parijs had ik ook een imp Berliner Weisse, dat werkte gek genoeg ook uitstekend. Denk dat Imperial Gose juist een stijl is die met wat meer ontwikkeling/onderzoek enorm goed zou werken.quote:Op dinsdag 17 juli 2018 16:43 schreef Saind het volgende:
[..]
Ik vind die van Pohjala vaak net te zwaar. Alcohol helpt die stijl niet imo
Heb vorig jaar op Carnivale Brettanomyces van een gast die beetje onderzoek doet naar historisch correcte recepten in Duitsland een paar traditionele goses op, die waren écht goed. Niet zout, beetje kruidig maar, maar super tof vergist. Spontaan, heel licht zuur maar, veel brett.
Wilder Wald heette 't, toffe shit
Die torm kan ik me niet herinneren maar heb ik op untappd 2 doppies gegeven met commentaar over teveel alcoholquote:Op woensdag 18 juli 2018 17:55 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
[..]
Ik vind juist de richting die Pohjala opgaat met goses interessant maar niet altijd even geslaagd. De Imp Ginie hoef ik niet bepaald nog een keer, maar Torm behoort tot mijn all-time favorieten. Toch is het een mooie manier om lichtzure weizenbieren wat meer dimensie te geven, aangezien deze - ondanks dat de lichtzure weizensmaak mij goed ligt - vaak wat vlakkig zijn. Imp Goses zijn juist geweldige smaakbommen in een richting waar bier normaal gesproken totaal niet op in gaat. In Parijs had ik ook een imp Berliner Weisse, dat werkte gek genoeg ook uitstekend. Denk dat Imperial Gose juist een stijl is die met wat meer ontwikkeling/onderzoek enorm goed zou werken.
Klinkt overigens interessant! Hoop dat ik nog een keer aan een gose kom volgens het traditionele recept, lijkt mij erg lekker.
quote:
Was gewoon 5 euro voor mijn niet gerijpte Orval en geen Fantôme gezien. Was met mijn vriendengroep mountainbiken en ik bepaalde daar het schema niet, kon dus moeilijk op zoek gaan, vond het al heel leuk dat we naar Chouffe gingen eigenlijk.quote:Op zondag 22 juli 2018 06:10 schreef Seul het volgende:
Ardennen = Fantôme en gerijpte Orval drinken voor 3¤ op café...
Er wordt vanuit Houffalize elk jaar een leuke racefiets toertocht georganiseerd: de La chouffe classic. Een van de stops is dan bij de brouwerij, en daar krijg je een chouffe. Helaas moet je daarna nog wel 15 km fietsen en 2 steile klimmetjes op voordat je bij de echte finish bent...quote:Op zaterdag 21 juli 2018 23:38 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
Vandaag bij La Chouffe geweest. Verrassend leuk bezoek geweest! Hun assortiment is niet heel bijzonder, alhoewel ik gewone Chouffe nog altijd het beste standaard blond vind (niet zo moeilijk met al die dertien dozijn blondjes maar toch). Goede rondleiding, mooie omgeving, veel merchandise (proefplankjes en proefglaasjes gekocht, en ook zo’n achterlijke hoed...). Weinig nieuws maar wel een heel leuk bezoekje
Heb ook al een Cantillon ingeslagen, en wat dingen van BBP. Goed tripje Ardennen dus.
Ga je ook naar Westvleren/St Bernardus dan? Ligt ja vlakbij Ieper.quote:Op zondag 22 juli 2018 23:31 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
[..]
Was gewoon 5 euro voor mijn niet gerijpte Orval en geen Fantôme gezien. Was met mijn vriendengroep mountainbiken en ik bepaalde daar het schema niet, kon dus moeilijk op zoek gaan, vond het al heel leuk dat we naar Chouffe gingen eigenlijk.
Inmiddels weer thuis maar volgend weekend naar Ieper, gelijk plannen maken met een vriend voor een reisje Tallinn
Even voor de duidelijkheid, Hipsterbier is hier toch juist gebruikt? We spreken toch alleen van Homowater bij IPA en met Fruitaroma gebrouwde biertjes.quote:Op dinsdag 24 juli 2018 05:29 schreef Seul het volgende:
Excuseer maar kan je aub wel het officiele jargon hanteren?.. HOMOWATER!..
Met dank - HOMOWATER Liefhebbers Groep Belgie
Nope, ben niet zo enorm geinteresseerd en die vriend is er uiteraard al een paar keer geweest. We gaan gewoon naar zijn vaste biercafé.quote:Op maandag 23 juli 2018 14:28 schreef MrBanaan1 het volgende:
[..]
Ga je ook naar Westvleren/St Bernardus dan? Ligt ja vlakbij Ieper.
Klinkt zeker leuk, dank voor het delen! Denk alleen dat we, als we weer een keer gaan biken, naar een andere locatie gaan. Dit was voor ons allemaal ook echt pas de eerste keer, en bij de eerste klimming was ik een van de weinigen die het redde met een goed tempo.quote:Op maandag 23 juli 2018 14:10 schreef Gripper het volgende:
[..]
Er wordt vanuit Houffalize elk jaar een leuke racefiets toertocht georganiseerd: de La chouffe classic. Een van de stops is dan bij de brouwerij, en daar krijg je een chouffe. Helaas moet je daarna nog wel 15 km fietsen en 2 steile klimmetjes op voordat je bij de echte finish bent...
Bij de finish krijg je tegen inlevering van je startnummer ook nog een flesje mee voor thuis.
Leuk georganiseerde rit,
misschien voor volgend jaar leuk om met je mtb vrienden te doen?
Ik ben zelf ook van de Belgische stijl. Helaas ontkom ik hier in de randstad aan de hipsterbieren.quote:Op dinsdag 24 juli 2018 05:29 schreef Seul het volgende:
Excuseer maar kan je aub wel het officiele jargon hanteren?.. HOMOWATER!..
Met dank - HOMOWATER Liefhebbers Groep Belgie
Da's een ouwetje ookquote:Op zaterdag 28 juli 2018 23:41 schreef PrideoftheSouth het volgende:
Gelachen om dat Winterbier van Emelisse!
Klopt, van 2014. Als ik hier iets Nederlands vind, dan neem ik het mee.quote:
Dat kan ik me heel goed voorstellen. Ik vond het vooral wel grappig dat dat bier daar ook gewoon te verkrijgen is.quote:Op zondag 29 juli 2018 00:35 schreef OMG het volgende:
[..]
Klopt, van 2014. Als ik hier iets Nederlands vind, dan neem ik het mee.
Dan weet ik nog wel een lekkere IPA, gebrouwen door Brouwers!quote:Op zondag 29 juli 2018 00:35 schreef OMG het volgende:
[..]
Klopt, van 2014. Als ik hier iets Nederlands vind, dan neem ik het mee.
Mark Rutte heeft gedreigd een volledig schip van die bieren naar de VS te zullen sturen mocht Trump zijn handelsoorlog door willen zetten.quote:Op zondag 29 juli 2018 20:40 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
[..]
Dan weet ik nog wel een lekkere IPA, gebrouwen door Brouwers!
Cheers!quote:Op dinsdag 31 juli 2018 17:51 schreef Seul het volgende:
# 1000 Untapped. De Dolle Brouwers Cosmos. Lekker. Sowieso hun zuurste.
[ afbeelding ]
Netjes Seul!quote:Op dinsdag 31 juli 2018 17:51 schreef Seul het volgende:
# 1000 Untapped. De Dolle Brouwers Cosmos. Lekker. Sowieso hun zuurste.
[ afbeelding ]
Lijkt het nou maar, of heb je die koud geschonken?quote:Op donderdag 2 augustus 2018 16:55 schreef Seul het volgende:
Dringend 16 en 18 eens kopen...
[ afbeelding ]
Oh, niks gezegd. Zag er een stukje kouder uit eigenlijk.quote:
Ik heb niet het gevoel dat ik door Untappd meer bier drink. Ik denk wel dat ik vooral meer verschillende biertjes drink. Tegenwoordig drink ik wel veel minder sterke drank.quote:Op woensdag 1 augustus 2018 17:33 schreef PrideoftheSouth het volgende:
[..]
Netjes Seul!
Ik ga ook alles op alkes zetten om Untappd nog uit te spelen, voor het te laat is: www.rtlnieuws.nl/editienl(...)biertje-dat-ik-drink
Sowieso allergisch voor de zoveelste betuttelclub in Nederland.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 23:25 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Ik heb niet het gevoel dat ik door Untappd meer bier drink. Ik denk wel dat ik vooral meer verschillende biertjes drink. Tegenwoordig drink ik wel veel minder sterke drank.
Ik mag toch hopen dat zo'n app niet verboden gaat worden.
quote:Op vrijdag 3 augustus 2018 00:48 schreef PrideoftheSouth het volgende:
[..]
Sowieso allergisch voor de zoveelste betuttelclub in Nederland.
En ja, Untappd heeft wel degelijk een bijdrage gehad in mijn interesse voor craftbeer. Maar om nou te zeggen dat ik extra bier drink voor badges, en dat het daarom verboden moet worden?? Vroeger kapte ik achteloos 15-20 bier achterover in de kroeg en hoorde je er niemand over, tegenwoordig check ik 3-4 speciaalbieren in op een avond in het weekend, probeer ik na te gaan wat ik proef en wat ik ervan vindt (en geniet ik er soms oprecht van) en er komt één of andere vereniging in opstand...
Is er al een Excel of overzichje ofzo?quote:Op donderdag 26 juli 2018 01:21 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
We zijn weer drie brouwerijen verder voor Borefts, ik ben redelijk tevreden met een interessante Russische brouwerij (Zagovor) en North. Het blijft wachten op een paar US brouwers of grote Europese namen, maar het is iig een stap vooruit tov het gemiddelde niveau tot dusver?
quote:Alvinne – België
Beerbliotek – Zweden
Borg Brugghus – IJsland
DouGall’s – Spanje
Kees – Nederland
Monyo – Hongarije
Poch’s Cervesa Artisinale – Spanje
Pohjala – Estland
Sori Brewing – Estland/Finland
Tommie Sjef Wild Ales – Nederland
Uiltje – Nederland
Wylam – Engeland
Ja, dat heb ik ook. In plaats van tig pils, drink ik tegenwoordig liever een paar goede speciaalbieren.quote:Op vrijdag 3 augustus 2018 00:48 schreef PrideoftheSouth het volgende:
[..]
Sowieso allergisch voor de zoveelste betuttelclub in Nederland.
En ja, Untappd heeft wel degelijk een bijdrage gehad in mijn interesse voor craftbeer. Maar om nou te zeggen dat ik extra bier drink voor badges, en dat het daarom verboden moet worden?? Vroeger kapte ik achteloos 15-20 bier achterover in de kroeg en hoorde je er niemand over, tegenwoordig check ik 3-4 speciaalbieren in op een avond in het weekend, probeer ik na te gaan wat ik proef en wat ik ervan vind (en geniet ik er heel regelmatig oprecht van) en er komt één of andere vereniging in opstand...
Lekker! Duindoornbessen hebben niet echt een herkenbare duindoornbessmaak geloof ik, smaakt gewoon beetje fruitig. Maar dat werkt dus wel goed in lambiekquote:
*knikt goedkeurend*quote:Op maandag 6 augustus 2018 17:40 schreef Seul het volgende:
Reeds zin in de herfst... (PS, POTS: 10C°...)
[ afbeelding ]
quote:*knikt goedkeurend*
Oh, ik blijf ook rustig doordrinken met mijn stouts, porters en barleywines hoor... ik bewaar ze alleen met dit wel voor wat later op de avond, als het wat koeler is. En daarvoor drink ik dan ook liever een IPA (of wat zuurs), indien op voorraad.quote:Op maandag 6 augustus 2018 18:27 schreef Seul het volgende:
[..]
Bij 10C° gaan die winterbiertjes er vlot in eigenlijk... Zelfs bij +30C° zomerweer... (Dat en mijn lading IPA's van Hop Burns & Black zit al vast in douane sinds 26/07...)
die heb ik ook klaar staan voor de (hopelijk niet zo ver weg meer) wat frissere momenten ben benieuwd, want jouw conclusie en de ratings liggen wel heel vervl van elkaar....quote:Op zondag 5 augustus 2018 19:36 schreef Luuksor het volgende:
Ik had van de week de Imperial Biscotti Hazelnut Chili Break. Halverwege door de gootsteen gespoeld, ik snap werkelijk niet hoe ze die 4.07 op untapped hebben gekregen. Zoet, waterig, alcohol komt erg sterk naar voren..
Ja, vooral jammer omdat ik het helemaal naar Curacao heb laten meenemen..quote:Op maandag 6 augustus 2018 20:53 schreef Sinister-D- het volgende:
[..]
die heb ik ook klaar staan voor de (hopelijk niet zo ver weg meer) wat frissere momenten ben benieuwd, want jouw conclusie en de ratings liggen wel heel vervl van elkaar....
Het wordt beter:quote:Op maandag 6 augustus 2018 21:00 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
Ik hoorde anders dat IPA’s perfect rijpen in warme opbergdepot’s, je mag ze wel dankbaar zijn.
Ik heb BEIDE bieren in dat pakket zitten... Sinds 26/7 in depot Brucargo... Twee hittegolven meegemaakt...quote:Update from Verdant:
-----
Neal really is getting things done & HOWL DIPA
August 3rd 2018
Official Recall
1. Neal Gets Things Done IPA
2. GYLE / BATCH #5 Canned on Date June 4th 2018
3. GYLE / BATCH #7/8 Canned on Date July 2nd 2018
4. HOWL - DIPA
5. GYLE / BATCH #02 Canned on Date 7th May
6. GYLE / BATCH #04 Canned on Date 18th June
We have had reports of both Neal Gets Things Done IPA & HOWL DIPA suffering from a re-fermentation in pack.
This results in kegs being unable to pour and cans unfortunately bursting under pressure.
quote:BPI csclearance
7 aug. (1 dag geleden)
aan mij
Geachte,
We hebben geen informatie betreffende uw zending, gelieve de klantendienst van bpost te contacteren voor verder behandeling op dit nummer 22/01 23 45 of 022/78 50 80
Met vriendelijke groeten,
Razzok
Vet balen, hopen dat je dit nog helemaal vergoed krijgt! Dit is namelijk wel bizar zeg.quote:Op woensdag 8 augustus 2018 17:41 schreef Seul het volgende:
Ook leuk: niemand weet waar het pakket zich bevindt...
Bpost klantendienst: het zit in deel van Brucargo "waar wij geen inzage in hebben"...
Douane?..
[..]
Klinkt als gelul. Nog nooit gehoordquote:Op donderdag 9 augustus 2018 15:19 schreef hmmmz het volgende:
Bij de bierhandel werd mij verteld bepaalde tripels niet onder de 8 graden Celsius te laten komen omdat ze anders onherstelbaar veranderen van smaak / kapot gaan.
Nu staat mijn biervoorraad in de berging en het zal daar in de winter waarschijnlijk wel eens onder de 8 graden gaan uitkomen.
Weet iemand of dit klopt en voor welke bieren dit allemaal zou gelden? Kan er zelf weinig over vinden. Bij wijn weet ik dat het de smaak niet aantast.
Na enkele maanden in een frigo aan 2C° kan dit wel de smaak vervlakken...quote:Bij de bierhandel werd mij verteld bepaalde tripels niet onder de 8 graden Celsius te laten komen omdat ze anders onherstelbaar veranderen van smaak / kapot gaan.
Nee het ging uitdrukkelijk niet om de drinktemperatuur maar om de bewaartemperatuur.quote:Op donderdag 9 augustus 2018 17:18 schreef Seul het volgende:
[..]
Na enkele maanden in een frigo aan 2C° kan dit wel de smaak vervlakken...
Misschien bedoelden ze om ze niet kouder te drinken dan 8C°?.. Want daarin zou ik ze gelijk geven...
Volgens mij ook. Kan er weinig over vinden. Drinktemperatuur is uiteraard wel belangrijk.quote:Op donderdag 9 augustus 2018 16:09 schreef Saind het volgende:
[..]
Klinkt als gelul. Nog nooit gehoord
Volgens de diplom biersommelier die naast me staat is het een fabel
Die Me Myself & IPA die ze bij de AH hebben staan is wel echt fucking oud inmiddels. April o.i.d.?quote:Op donderdag 9 augustus 2018 01:27 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
[..]
Wordt verder de komende dagen gewoon Albert Heijn IPA’s wegkanen ben ik bang voor je... goede nieuws is dat ze daar inmiddels met Lagunitas en Me Myself & IPA (en uiteraard onze klassieker van Brouwers) ook zeer behoorlijke IPA’s hebben.
Helemaal met je eens!quote:
waar?quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 21:40 schreef OMG het volgende:
Had geen pale ales meer, eens een nieuwe lading gehaald;
waar haal jij ze?quote:Op maandag 13 augustus 2018 00:29 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
Ik ga lekker op al die NEIPA’s en DIPA’s zeg 😊
Ook pas gehad, erg lekker!quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 20:00 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
[..]
Helemaal met je eens!
Ben zelf aan het genieten van de Shades of Marble, echt weer eens een heerlijke DIPA van een niveautje hoger. Precies mijn smaak ook.
Wat betreft Natte Gijt: eens. Van La Pirata vraag ik me af of ze iets nieuws gaan brengen na hun aanwezigheid bij ‘16 en ‘17, en daar komt bij dat het de zoveelste Spaanse brouwer is die aanschuift. Had voor mij niet gehoeven. AF daarentegen is toonaangevend in Rusland; ik zou als ik jou was de Untappd-ratings een nakijken: die liegen er niet om hoor.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 21:55 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
Weer drie brouwerijen voor Borefts!!!
En ze stellen teleur. Wel een leuke uit Barcelona, maar een redelijk willekeurige Russische en Natte Geit vind ik helemaal niet passen daar...
Oh daar moet ik ook eens gaan kijken dan.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 02:28 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
Drankenhandel Leiden, ik haal ze in de winkel maar online bestel je ze via speciaalbierpakket.nl
Pirata is wat mij betreft welkom, echter hebben ze de schijn ook wat tegen omdat het nu de derde of vierde spaanse brouwer is.quote:Op woensdag 15 augustus 2018 00:09 schreef PrideoftheSouth het volgende:
[..]
Wat betreft Natte Gijt: eens. Van La Pirata vraag ik me af of ze iets nieuws gaan brengen na hun aanwezigheid bij ‘16 en ‘17, en daar komt bij dat het de zoveelste Spaanse brouwer is die aanschuift. Had voor mij niet gehoeven. AF daarentegen is toonaangevend in Rusland; ik zou als ik jou was de Untappd-ratings een nakijken: die liegen er niet om hoor.
Kees en het Uiltje zijn er natuurlijk ook al. Maar goed, vorig jaar kwamen ze ook ineens met Kwartje aanzetten. Zelfde categorie als Natte Gijt imo.quote:Op woensdag 15 augustus 2018 01:30 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
[..]
En nogmaals... natte geit..? In Nederland hebben ze toch wel iets beters, naast Molen en Sjef?
Tja, zie zelf liever Moersleutel of Frontaal nog komen. Dat zijn in mijn ogen de beste brouwerijen van Nederland momenteel, inclusief de Molen.quote:Op woensdag 15 augustus 2018 06:44 schreef PrideoftheSouth het volgende:
[..]
Kees en het Uiltje zijn er natuurlijk ook al. Maar goed, vorig jaar kwamen ze ook ineens met Kwartje aanzetten. Zelfde categorie als Natte Gijt imo.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |