abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 4 juli 2018 @ 17:23:52 #1
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180239870
registreer om deze reclame te verbergen
EPO.jpg

laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole stero´den: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole stero´den), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van prote´nen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer prote´nen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.

- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiŰnten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
ErytropoŰtine, rhEPO, DarbepoŰtine alfa (Aranesp), epoŰtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, coca´ne, cafe´ne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213
51a740b816.jpg

CjxoeCdUoAEUauv.jpg
  woensdag 4 juli 2018 @ 17:26:00 #2
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180239898
Het is vrij lachwekkend om te zeggen dat omdat hij een longinfectie had het niet te reproduceren is en het derhalve niet te bewijzen is dat er een relatie is tussen een longinfectie + puffen = te hoge waarde.

Wanneer je dan salbutamol nodig hebt om normaal te kunnen fietsen dien je een attest aan te vragen of gewoon af te stappen omdat je kennelijk niet in staat bent om zonder een toegestane hoeveelheid salbutamol te kunnen fietsen.

I rest my case
pi_180240095
Mwa ze gebruiken toch allemaal doping, dus wat dat betreft zou het oneerlijk zijn om alleen Froome te schorsen.
pindazakje
  woensdag 4 juli 2018 @ 17:41:35 #4
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_180240136
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juli 2018 17:38 schreef Hyaenidae het volgende:
Mwa ze gebruiken toch allemaal doping, dus wat dat betreft zou het oneerlijk zijn om alleen Froome te schorsen.
Zeg nou niet van die rare dingen, onze Tommie rijdt gewoon in de wielen van superdopert Froome met een paar bruine boterhammen en een banaan.
And so is the past
  donderdag 5 juli 2018 @ 10:24:32 #5
423121 Fretwork
Acte d'Úloquence
pi_180252926
Voor de mensen die na de Giro uren hebben lopen zoeken naar het paarse drankje van Froome, het is waarschijnlijk Sky's eigen "Rocket Fuel"
pi_180263731
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
goed verhaal _O_
Op vrijdag 19 juni 2015 14:29 schreef Spooky4u het volgende:
Zoveel woorden voor iemand die je niet serieus moet nemen :')
|
BradgeTV Tribute Video
pi_180507803
Deze hoort natuurlijk ook hier. Motortjes _O_

ordvoskin twitterde op zondag 15-07-2018 om 22:22:16 Mechanical Doping in #TDF2018 ?! Check out Toms Skujins back wheel spin out at @LeTour stage 8 following the crash with 17km to go! Longer version from Eurosport Moto 3 video. Maybe returning the chain and hand pedaling. What do you think? Thanks @Eurosport player. https://t.co/HHqrRFU5Ua reageer retweet
pi_180508649
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2018 09:04 schreef alpeko het volgende:
Deze hoort natuurlijk ook hier. Motortjes _O_

ordvoskin twitterde op zondag 15-07-2018 om 22:22:16 Mechanical Doping in #TDF2018 ?! Check out Toms Skujins back wheel spin out at @LeTour stage 8 following the crash with 17km to go! Longer version from Eurosport Moto 3 video. Maybe returning the chain and hand pedaling. What do you think? Thanks @Eurosport player. https://t.co/HHqrRFU5Ua reageer retweet
Je ziet hem toch tegen zijn crank aantrappen? Lijkt mij niet verdacht op het eerste gezicht.
  maandag 16 juli 2018 @ 10:06:36 #10
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_180508683
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2018 09:04 schreef alpeko het volgende:
Deze hoort natuurlijk ook hier. Motortjes _O_

ordvoskin twitterde op zondag 15-07-2018 om 22:22:16 Mechanical Doping in #TDF2018 ?! Check out Toms Skujins back wheel spin out at @LeTour stage 8 following the crash with 17km to go! Longer version from Eurosport Moto 3 video. Maybe returning the chain and hand pedaling. What do you think? Thanks @Eurosport player. https://t.co/HHqrRFU5Ua reageer retweet
de toppers hebben een motortje, de mindere goden hebben dat niet.
pi_180508732
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2018 10:06 schreef THEFXR het volgende:

[..]

de toppers hebben een motortje, de mindere goden hebben dat niet.
Vandaar Skujins dus _O_
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  maandag 16 juli 2018 @ 23:25:47 #12
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_180526217
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2018 10:10 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Vandaar Skujins dus _O_
Dat is al debunked door filmpje waar hele fiets op staat.
pi_180605756
'120 atleten geschorst'
https://www.lequipe.fr/At(...)tes-suspendus/924343

Alleen lastig om te bepalen waar het nou precies over gaat en of het allemaal nieuw betrapte atleten zijn ofzo.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_180617806
Zwemster Madisyn Cox is twee jaar geschorst.

RPJhr3O.png
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  vrijdag 20 juli 2018 @ 22:21:16 #15
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_180617906
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 22:17 schreef heywoodu het volgende:
Zwemster Madisyn Cox is twee jaar geschorst.

[ afbeelding ]
gewoon in het leidingwater _O-

quote:
Cox says that she believes that she ingested trace amounts of the substance through drinking tap water in Austin, Texas, saying that “the presence of pharmaceuticals like Trimetazidine in U.S. drinking water is well documented,” but that the levels in Austin had not been sufficiently studied. While a study on the tap water in her apartment came back clean, FINA says, that is not conclusive enough to prove or disprove contamination. Cox does say that she is looking into whether it’s possible to have those tests done, and whether to appeal her case to the CAS. FINA also noted that because Trimetazidine is not FDA approved in the United States, it ‘may not be as widely used’ as other drugs, indicating skepticism about whether it would be found in municipal water supplies –
pi_180617948
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
pi_180679992
USATODAY twitterde op maandag 23-07-2018 om 18:43:25 Olympic swimmer Ryan Lochte has been suspended for 14 months after receiving an intravenous infusion without a therapeutic use exemption, the U.S. Anti-Doping Agency has announced. https://t.co/pwN03qNRNW https://t.co/43o6QHtHoN reageer retweet
Lochte :W :W
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
pi_180680153
Zwemmen technische sport genot
Jack does it in real time...
  Redactie Sport maandag 23 juli 2018 @ 18:58:33 #19
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_180680190
Lochte :') Opdoeken die club.
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  maandag 23 juli 2018 @ 19:06:16 #20
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_180680345
Bepaald geen helder Lochte, die Ryan
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 23 juli 2018 @ 19:35:47 #21
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_180681081
quote:
14s.gif Op maandag 23 juli 2018 18:49 schreef Pino112 het volgende:
USATODAY twitterde op maandag 23-07-2018 om 18:43:25 Olympic swimmer Ryan Lochte has been suspended for 14 months after receiving an intravenous infusion without a therapeutic use exemption, the U.S. Anti-Doping Agency has announced. https://t.co/pwN03qNRNW https://t.co/43o6QHtHoN reageer retweet
Lochte :W :W
dit is echt dom, iedereen weet dat je voor een IV een TUE moet hebben, zodanig retroactief
pi_180681118
Lochte is wel een kneus van epische proporties.
Wat was ook weer dat verhaal van een overval die hij had verzonnen in Rio?
pi_180681131
Gewoon zelf op Twitter gezet

xxl.jpg
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
pi_180681402
_O-
pi_180684410
haha, wat dom.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')