abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 3 juli 2018 @ 06:42:24 #1
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_180204585
quote:
Ook de wederopbouw van Syri is een puinhoop

Aan de rand van Aleppo wordt een weg herbouwd. LightRocket via Getty Images

Syri ligt in puin nu de oorlog op zijn einde loopt. De VN schatten dat het 250 miljard dollar kost om het land te herstellen. Maar de landen die bijdroegen aan de vernietiging staan niet te trappelen om het land weer op te bouwen. Na zeven jaar is het einde van de Syrische burgeroorlog in zicht. Het land ligt echter in puin, is verdeeld in verschillende invloedssferen, heeft honderdduizenden mensen verloren en telt miljoenen ontheemden en vluchtelingen.

Toch gaat vroeg of laat de wederopbouw beginnen. Volgens een schatting van de Verenigde Naties zal dit project zo’n 250 miljard dollar kosten. Maar wie gaat dat uitvoeren en betalen? Want de Syrirs hebben daar zelf geen geld en middelen voor.

Allereerst wordt er gekeken naar de landen die zich het meeste hebben bemoeid met de Syrische burgeroorlog en daarmee hebben bijgedragen aan de vernietiging van Syri, zoals Rusland, Amerika, Turkije, Saudi-Arabi, Iran, Groot-Brittanni en Frankrijk. Maar zo gretig als sommige landen waren om te bombarderen, of wapens te sturen naar Syri, zo terughoudend zijn ze met hun portemonnee als het gaat om het herstel van het land.

Volgens de Verenigde Naties hebben momenteel 13 miljoen mensen in Syri humanitaire hulp nodig, en verkeren 5,6 miljoen Syrirs in acute nood. Binnen de Syrische landgrenzen zijn zes miljoen mensen ontheemd door het geweld, en bijna drie miljoen Syrirs wonen in moeilijk toegankelijke gebieden. Daarnaast zijn er ook miljoenen Syrirs het land ontvlucht. De internationale gemeenschap staat voor een bijna onmogelijke taak.

Huiseigenaren
In de door de regering heroverde gebieden liggen veel huizen in puin. Na jaren van harde strijd, is er van grootschalige wederopbouw in de ‘gepacificeerde gebieden’ nog geen sprake. Maar de regering heeft op 2 april dit jaar een nieuwe wet (Artikel 10) aangenomen, die de eerste aanzet moet vormen voor de wederopbouw.

Syrirs moeten bewijzen aanleveren dat zij de eigenaar zijn van verwoeste woningen, die voor wederopbouw in aanmerking komen. Als de staat een gebied heeft aangewezen voor reconstructie, dan moeten de (voormalige) inwoners binnen dertig dagen kunnen aantonen dat hun huis zich in dat gebied bevond, anders zijn zij dat voorgoed kwijt en wordt de plek waar de woning stond eigendom van de staat.

De wet is een harde klap voor miljoenen Syrirs, die ofwel zijn gevlucht voor het regime of door de oorlog hun eigendomsbewijzen zijn kwijtgeraakt. Er zijn veel mensen omgekomen en vermist geraakt, en tijdens de burgeroorlog is de administratie deels vernietigd. Overlijdensaktes werden gedurende de oorlog - alleen bij het geweld zijn er al honderdduizenden omgekomen - bijna niet bijgehouden, althans niet in oppositiegebieden. Het is onmogelijk voor de meeste mensen om binnen dertig dagen te bewijzen dat zij de eigenaren waren van de huizen of erfgenamen van de voormalige eigenaren.

Bovendien moeten Syrirs fysiek verschijnen bij de autoriteiten om de eigendomsbewijzen te overhandigen. De staat zal daarnaast ‘een sociaal onderzoek’ instellen naar de inwoners van het gebied dat herbouwd zal worden. De inwoners zullen worden gescreend, waarbij er wordt gekeken of zij gezocht worden door de overheid.

Compensatie
Voor veel mannelijke vluchtelingen komt dan neer op onteigening. Een groot deel is Syri namelijk ontvlucht om onder hun dienstplicht uit te komen en als zij terugkeren naar Syri dan zullen zij moeten dienen in het leger (er is een grote kans dat zij omkomen) of in de gevangenis terechtkomen.

Maar zelfs als Syrirs de juiste papieren hebben, dan dreigen ze hun huizen te verliezen, bijvoorbeeld als deze zich bevinden in een gebied waar de staat een ‘openbare ruimte’ wil creeren. In dat geval zijn zij niet alleen hun huis kwijt, maar ook hun recht op financile compensatie.


Een Syrische bouwvakker maakt stenen op maat voor de restauratie van de 14de eeuwse Al-Sahibiyah moskee in het oude deel van Aleppo. AFP

In andere delen van Syri is de situatie nog ellendiger, bijvoorbeeld in het gebied dat in handen is van de Koerden. De stad Raqqa is heroverd op IS, maar ligt compleet in puin. Zowel de Koerdisch-Arabische militie SDF als de Amerikanen zijn verantwoordelijk voor de nasleep, maar Washington is niet bereid om de schade te herstellen of bij te dragen aan de wederopbouw. De Amerikaanse gezant Brett McGurk, die de strijd tegen Islamitische Staat in Syri grotendeels cordineerde, was vorig jaar bijzonder openhartig over wat de Syrirs van Amerika kunnen verwachten: heel weinig.

“Welnu, soms ontmoeten we lokale raadsleden en dan zeggen ze: ‘We willen graag dat jullie, de VS, ons helpen... jullie gaan ziekenhuizen opzetten, nietwaar? Jullie gaan ons schoolsysteem runnen.’ Maar nee, we gaan dat niet doen. We hebben een aantal lessen geleerd en we zijn hier niet goed in, en het is ook niet onze verantwoordelijkheid”, aldus McGurk. Hij zei dat Amerika slechts minimale hulp zal geven, zoals het leveren van water, elektriciteit en het verbeteren van rioleringen. “We doen basale stabilisatie.”

Internationale gemeenschap
De Amerikaanse president Trump heeft al meerdere malen laten weten dat Amerika geen hulp meer gaat geven voor wederopbouw. Sterker, in maart trok hij het hulpplan voor Noord-Syri in ter waarde van 200 miljoen dollar. De Amerikanen mogen, al zouden zij dat willen, in feite ook niet veel doen in Syri, want officieel verblijven zij daar in strijd met het internationaal recht. De Amerikanen willen daarom dat de ‘internationale gemeenschap’ opdraait voor de wederopbouw. Maar de Amerikaanse generaal Joseph Votel gaf tijdens zijn bezoek aan Raqqa in januari al toe aan de nieuwssite Defense One, dat dat ijdele hoop is: “De Verenigde Naties en veel andere organisaties zullen hier niet komen totdat zij toestemming hebben van de centrale regering (Assad-regime, red.), en die hebben zij niet.”

Op sommige plaatsen in Noord-Syri zijn er al protesten geweest, waarbij demonstranten de terugkeer van de Syrische regering eisten. Het Syrische leger mag echter niet in het gebied komen, anders worden zij door de Amerikanen gebombardeerd. De Amerikanen belemmeren de wederopbouw ook in Zuid-Syri door hun aanwezigheid in het plaatsje Al-Tanaf, precies op de toegangsweg tussen Irak en Syri. De VS blokkeren daarmee een belangrijke economische slagader, en daarmee het herstel van Syri.

In de gebieden waar de Turken zitten, met name in de noordelijke provincies Idlib en Aleppo, komt de hulp wel op gang. Er worden scholen gebouwd, universiteiten zelfs, net als ziekenhuizen en wegen. Er worden in rap tempo overheidsinstituties opgezet, waaronder politieacademies en rechtbanken.

Inlijven
Alleen heeft deze hulp een donker randje: de voertaal is grotendeels Turks, de lokale rechters worden gecontroleerd door Turkse collega’s en de financile transacties vinden plaats in Turkse lira’s. Bovenop de overheidsgebouwen wappert de Turkse vlag of hangen borden met het gezicht van de Turkse president Erdogan. Het lijkt erop dat Turkije zijn buurman Syri niet zozeer wil helpen, alswel wil inlijven.

Hulp uit Europa valt ook niet te verwachten. De Europese Unie wil niet bijdragen aan de wederopbouw van Syri, zolang Assad aan de macht is en er geen ‘politieke transitie’ plaatsvindt. Daarnaast heeft het Westen zware sancties ingesteld tegen Syri, die behalve enkele individuen in de Assad-regering vooral het volk treffen.

Het Amerikaanse Congres nam in april de ‘Geen hulp aan Assad’-wet aan, waardoor geen Amerikaans overheidsgeld mag worden gebruikt voor de wederopbouw van Syrisch regeringsgebied - tweederde van alle mensen in Syri woont momenteel in regeringsgebied. Daarnaast mogen Amerikanen niet investeren in het land, en houdt Washington de plannen van de Wereldbank in Syri vooralsnog tegen.

De Assad-regering moet het dus vooral hebben van zijn bondgenoten. In augustus organiseerde Damascus een wederopbouw-beurs, waar verschillende landen op afkwamen, waaronder Rusland, Iran en China. Rusland is genteresseerd in het afsluiten van oliedeals en militaire samenwerking, maar het is China dat de wederopbouw grotendeels gaat uitvoeren. Meer dan duizend Chinese bouwbedrijven azen op lucratieve contracten in Syri, en de Syrische ambassadeur in China zei dat Peking de voorkeur verdient.
https://www.trouw.nl/home(...)n-puinhoop~a54e0fb3/

Het Internationaal Gerechtshof in Den Haag heeft wat werk te doen. De schuldigen? VS, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Rusland, Saudi-Arabi, Turkije, Qatar, Iran en Isral. Vergeet ik nog landen? Oh tuurlijk, dat hof concentreert zich liever op kleine prooien zoals Afrikaanse krijgsheren en Duterte.



Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (volgens het westen) / terroristen (volgens assad) (oa Vrije Syrische Leger)

https://en.wikipedia.org/wiki/Timber_Sycamore

[ Bericht 0% gewijzigd door Jellereppe op 03-07-2018 18:23:56 ]
pi_180204689
Maar het volk is wel bevrijd van Assad! :')
Weggegaan en opgerot
  dinsdag 3 juli 2018 @ 07:09:47 #3
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_180204777
Ik schat zo in dat het nog pittig gaat worden om de Turken weer terug hun hok in te schoppen, terug naar hun eigen land, om het maar eens populistisch te zeggen.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_180204880
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 juli 2018 07:01 schreef robijntjestralendwit het volgende:
Maar het volk is wel bevrijd van Assad! :')
Een gedeelte blijkbaar niet als ik dat stuk lees. :')
  dinsdag 3 juli 2018 @ 07:42:44 #5
335133 MichaelScott
fulltime CEO//parttime fluffer
pi_180204973
Gok dat ze binnen nu en een paar maanden wel een lening aangeboden krijgen van het IMF.

En zo heeft Amerika weer een nieuw land gekoloniseerd.
Op zaterdag 8 februari 2014 23:39 schreef Slaapscheet het volgende:
Oke, MichaelScott, je bent geweldig. :D
  dinsdag 3 juli 2018 @ 07:44:14 #6
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_180204990
Mooi de oorlog is bijna voorbij.
Kunnen we eindelijk eens al die "vluchtelingen" in Nederland terugsturen.
Maar dat gaat zeker niet he? Wat een grap.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  dinsdag 3 juli 2018 @ 07:59:17 #7
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_180205112
Alle architecten, uitvoerders en opzichters zitten hier. Logisch dus.
And so is the past
  dinsdag 3 juli 2018 @ 08:00:55 #8
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_180205132
Wat oude artikelen over dit onderwerp (september 2017).

quote:
'Wederopbouw in Syri pas mogelijk als zicht is op vertrek Assad'

De Verenigde Staten, Groot-Brittanni en andere tegenstanders van de Syrische president Bashar al-Assad hebben dinsdag gezegd dat ze de wederopbouw van Syri niet zullen steunen, tenzij er een politieke overgang "weg van Assad" is.

Dat heeft de Britse minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson, maandagavond (Amerikaanse tijd) gezegd na een bijeenkomst van de 'Vrienden van Syri', een bondgenootschap van veertien voornamelijk Westerse landen en Arabische Golfstaten. Die vond plaats in New York, waar dinsdag de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties begint.

"We geloven dat het opstarten van een politiek proces de enige weg voorwaarts is, en om duidelijk te te maken aan de Iranirs, Russen en het regime van Assad dat wij, een eensgezinde groep, de wederopbouw van Syri niet zullen steunen totdat er zo'n politiek proces is", aldus Johnson, die daaraan toevoegde dat dit "een overgang weg van Assad" inhoudt.

Machtsbalans
De machtsbalans in de oorlog veranderde toen Rusland zich in 2015 militair aan de zijde van Assad schaarde. De Syrische president wordt ook gesteund door Iran en de terroristische organisatie Hezbollah uit Libanon.

De gematigde Syrische oppositie wordt beschouwd als op sterven na dood en de Verenigde Staten hebben zich grotendeels teruggetrokken uit de diplomatieke inspanningen om een vredesakkoord te bereiken.

De vorige grote internationale poging om de oorlog tot een einde te brengen liep in 2016 stuk, nadat het Syrische regeringsleger de strategisch belangrijke stad Aleppo veroverde op de rebellen.

Descalatie
Sindsdien werken Rusland, Turkije en Iran in de Kazachstaanse hoofdstad Astana aan het verminderen van het geweld in Syri door zogeheten 'descalatiezones' te scheppen, waar niet wordt gevochten. Die onderhandelingen gaan echter niet om een lange-termijnoplossing voor het conflict.
https://www.nu.nl/syrie/4(...)t-vertrek-assad.html

[ Bericht 2% gewijzigd door Jellereppe op 03-07-2018 10:12:13 ]
pi_180205135
Een Syrische bouwvakker maakt stenen op maat voor de restauratie van de 14de eeuwse Al-Sahibiyah moskee in het oude deel van Aleppo

Misschien dat ze beter eerst met de huizen beginnen.
pi_180205253
AssadGOD gaat het fixen.
  dinsdag 3 juli 2018 @ 08:57:35 #11
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
  dinsdag 3 juli 2018 @ 09:57:27 #12
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_180206274
Laat Qatar en S-A maar dokken voor de klerezooi die ze hebben veroorzaakt.
Scratch a liberal and you will find a fascist
  dinsdag 3 juli 2018 @ 10:49:33 #13
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_180207021
quote:
Voor veel mannelijke vluchtelingen komt dan neer op onteigening. Een groot deel is Syri namelijk ontvlucht om onder hun dienstplicht uit te komen en als zij terugkeren naar Syri dan zullen zij moeten dienen in het leger (er is een grote kans dat zij omkomen) of in de gevangenis terechtkomen.
Lafaards. Het land wordt door barbaren verwoest en deze dappere heren kozen het hazenpad.

Grote kans dat ze omkomen? Nu bijna alle jihadisten zijn verjaagd?
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_180207117
China is dus de winnaar, deze kan nu goed oogsten :D
pi_180207214
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juli 2018 08:01 schreef MadameMossel het volgende:
Een Syrische bouwvakker maakt stenen op maat voor de restauratie van de 14de eeuwse Al-Sahibiyah moskee in het oude deel van Aleppo

Misschien dat ze beter eerst met de huizen beginnen.
Ja dat viel mij ook op. Wat een zooitje.
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
  dinsdag 3 juli 2018 @ 11:30:02 #16
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_180207571
quote:
Ruim 270.000 mensen op de vlucht voor opgelaaid geweld in Syri

Meer dan 270.000 mensen hebben hun huis in het zuidwesten van Syri moeten verlaten wegens het opgelaaide geweld in het gebied. De Verenigde Naties spreken van een mogelijke humanitaire ramp.

De meeste Syrirs bevinden zich in dorpen en gebieden in de buurt van de grenzen bij Isral en Jordani, maar deze landen weigeren de nieuwe stroom van vluchtelingen op te nemen.

Het leger van de Syrische president Bashar al-Assad is vorige maand een offensief begonnen in het zuidwesten om regio's terug te veroveren op rebellen. Ook IS is nog actief in een gebied in de regio. Dit heeft gezorgd voor hevige bombardementen waarbij tientallen doden zijn gevallen.

Jordani, dat sinds het uitbreken van de oorlog in Syri al een half miljoen vluchtelingen opnam, heeft wel toegezegd hulpgoederen te leveren.

De Syrische oppositie en Russische onderhandelaars zijn eind juni begonnen met vredesonderhandelingen over de zuidwestelijke regio. De inzet hierbij zou zijn om het gebied rond de stad Daraa weer onder controle van de regering te brengen.
https://www.nu.nl/syrie/5(...)geweld-in-syrie.html

Het Syrische regeringsleger en de Russen zijn met die zuidelijke groene pocket bezig.

[ Bericht 42% gewijzigd door Jellereppe op 03-07-2018 11:37:12 ]
  dinsdag 3 juli 2018 @ 11:43:18 #17
474314 MissGiraffe
NOOIT sarcastisch!
pi_180207721
Het zal wel weer meevallen he, eergister lekker zwemmen in Aleppo:

30 juni wat leuke meiden in een cafe:


Processie in Aleppo 27 juni:

Ook op de universiteit in Aleppo gaat het lekker met 500 afgestudeerden gisteren:

Middelbare school in Aleppo 26 juni:


Ach en tenslotte nog een foto van de kattenman van Aleppo van 27 juni:


Dus:
quote:
Damascus, Hama, Homs, Aleppo, ... geen oorlog meer. Bekijk het gebied in het rood. Waarom blijven al die Syrirs hier nog? Omdat het in de eerste plaats economische migranten zijn en geen vluchtelingen. Duizenden km's reizen ze voor de meest aantrekkelijke win for life.
HEy FOKKERZZZZZ! Denken we wel om .............?!????????????????
  dinsdag 3 juli 2018 @ 11:55:37 #18
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_180207890
Lastig verhaal. Zonder goede wederopbouw zal er zo weer een IS 2.0 ontstaan.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_180208160
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juli 2018 11:43 schreef MissGiraffe het volgende:
Het zal wel weer meevallen he, eergister lekker zwemmen in Aleppo:
[ afbeelding ]
30 juni wat leuke meiden in een cafe:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Processie in Aleppo 27 juni:
[ afbeelding ]
Ook op de universiteit in Aleppo gaat het lekker met 500 afgestudeerden gisteren:
[ afbeelding ]
Middelbare school in Aleppo 26 juni:
[ afbeelding ]

Ach en tenslotte nog een foto van de kattenman van Aleppo van 27 juni:
[ afbeelding ]

Dus:

[..]

[ afbeelding ]
Wat is precies je punt?
pi_180208256
Laat Shell oliebronnen exporteren in ruil voor een deel van de opbrengst
  dinsdag 3 juli 2018 @ 12:22:33 #21
474314 MissGiraffe
NOOIT sarcastisch!
pi_180208368
quote:
9s.gif Op dinsdag 3 juli 2018 12:10 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Wat is precies je punt?
OP: Ook de wederopbouw van Syri is een puinhoop + foto's Aleppo
Ik: Het zal wel meevallen + foto's Aleppo

Dus ze kunnen allemaal gewoon nu terug :W
HEy FOKKERZZZZZ! Denken we wel om .............?!????????????????
pi_180208479
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juli 2018 12:22 schreef MissGiraffe het volgende:

[..]

OP: Ook de wederopbouw van Syri is een puinhoop + foto's Aleppo
Ik: Het zal wel meevallen + foto's Aleppo

Dus ze kunnen allemaal gewoon nu terug :W
Het land is een puinhoop maar er zijn mensen die doorgaan met hun leven dus het is er geen puinhoop?

Ben je echt zo dom?
  dinsdag 3 juli 2018 @ 12:40:25 #23
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_180208680
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 juli 2018 12:29 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Het land is een puinhoop maar er zijn mensen die doorgaan met hun leven dus het is er geen puinhoop?

Ben je echt zo dom?
Ja, dat is ze.
With my pack on my back, down the road I will stray.
pi_180209018
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 juli 2018 12:29 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Het land is een puinhoop maar er zijn mensen die doorgaan met hun leven dus het is er geen puinhoop?

Ben je echt zo dom?
Ach, het merendeel van de Syrirs kan ook gewoon terug.

Maar dat gebeurt niet, want wie wil nu zijn woning en gratis geld hier achter laten?
pi_180210883
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juli 2018 11:43 schreef MissGiraffe het volgende:
Het zal wel weer meevallen he, eergister lekker zwemmen in Aleppo:
[ afbeelding ]
30 juni wat leuke meiden in een cafe:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Processie in Aleppo 27 juni:
[ afbeelding ]
Ook op de universiteit in Aleppo gaat het lekker met 500 afgestudeerden gisteren:
[ afbeelding ]
Middelbare school in Aleppo 26 juni:
[ afbeelding ]

Ach en tenslotte nog een foto van de kattenman van Aleppo van 27 juni:
[ afbeelding ]

Dus:

[..]

[ afbeelding ]
Vreselijk dat het FSA, die dit allemaal wilde verbieden, niet heeft gewonnen. :')
mon citoyens vous serez unis.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')