FOK!forum / Culinesse à gogo / Het geheim van celevita
TjjWestermaandag 2 juli 2018 @ 18:02
Vorige week waren bij de appie twee zakken celevita aardappelen 400 gram voor euro 1,10, voor die prijs kun je het proberen.

Nu valt mij op dat de mini krieltjes veel zachter, egeaal bruin en sneller bruin zijn dan wanneer ik ze zelf maak, welke truc passen zij toe? Gebruik van chemicaliën? Iets anders?
Adamesmaandag 2 juli 2018 @ 18:03
Uitdroging misschien. Huismerk krieltjes warm ik eerst op in de magnetron, bakt erna veel mooier in de pan.
Pietverdrietmaandag 2 juli 2018 @ 18:11
Oude aardappels, zetmeel wordt in suikers omgezet en die bruinen daarom beter.
-AMG-maandag 2 juli 2018 @ 18:17
Andere samenstelling. Je mag blij zijn als het echt ooit een aardappel is geweest en geen poeder.
TjjWestermaandag 2 juli 2018 @ 18:22
quote:
1s.gif Op maandag 2 juli 2018 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Oude aardappels, zetmeel wordt in suikers omgezet en die bruinen daarom beter.
Daar smaakt het niet naar, ik vindt ze zeer lekker.
hugecoollmaandag 2 juli 2018 @ 18:44
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 18:22 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Daar smaakt het niet naar, ik vindt ze zeer lekker.
je vindtd suiker niet lekker?
derLudolfmaandag 2 juli 2018 @ 18:57
Ligt ook aan het ras aardappel.
Misschien gebruikt Celevita andere aardappels voor hun eigen producten.
Klaplopermaandag 2 juli 2018 @ 19:08
Ik denk voornamelijk het ras en dat ze voorgekookt zijn. Zoveel raars stoppen ze er niet in.
Fermaandag 2 juli 2018 @ 19:13
Zijn momentel sowieso goed bezig, die opbakaardappels en friet met schil smaakt een stuk beter dan ik meestal krijg uit de koeling van de supermarkt.
Pietverdrietmaandag 2 juli 2018 @ 19:25
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 18:22 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Daar smaakt het niet naar, ik vindt ze zeer lekker.
Ze zullen ook niet zoet smaken
Hyaenidaemaandag 2 juli 2018 @ 20:13
quote:
1s.gif Op maandag 2 juli 2018 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Oude aardappels, zetmeel wordt in suikers omgezet en die bruinen daarom beter.
Waarom bakken nieuwe aardappels dan nog veel beter?
Hyaenidaemaandag 2 juli 2018 @ 20:13
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 18:22 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Daar smaakt het niet naar, ik vindt ze zeer lekker.
ik vindt
Whiskers2009maandag 2 juli 2018 @ 21:05
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 18:02 schreef TjjWester het volgende:
Vorige week waren bij de appie twee zakken celevita aardappelen 400 gram voor euro 1,10, voor die prijs kun je het proberen.

Nu valt mij op dat de mini krieltjes veel zachter, egeaal bruin en sneller bruin zijn dan wanneer ik ze zelf maak, welke truc passen zij toe? Gebruik van chemicaliën? Iets anders?
Celavita
realAIVDmaandag 2 juli 2018 @ 21:25
quote:
1s.gif Op maandag 2 juli 2018 19:08 schreef Klaploper het volgende:
Ik denk voornamelijk het ras en dat ze voorgekookt zijn. Zoveel raars stoppen ze er niet in.
Inderdaad, ze zijn voorgekookt, daarom zijn ze zachter en bakken ze veel sneller en egaal bruin
realAIVDmaandag 2 juli 2018 @ 21:25
.

[ Bericht 99% gewijzigd door realAIVD op 02-07-2018 21:26:11 ]
RobinOokmaandag 2 juli 2018 @ 21:26
Opgebakken aardappels dus. }:|
realAIVDmaandag 2 juli 2018 @ 21:29
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 21:26 schreef RobinOok het volgende:
Opgebakken aardappels dus. }:|
Inderdaad...het leuke van zo'n zak celavita krieltjes is wel dat ze er her en der een glazig aardappeltje in mikken, die dan je hele maaltijd verpest
RobinOokmaandag 2 juli 2018 @ 21:43
Volgens mij zijn er tegenwoordig tig duizend soorten celavit zakken. Dus geen idee welke TS bedoelt, maar ik ken inderdaad alleen die vieze, glazige knikkers. Zitten daar tegenwoordig melige knukkers tussen? :P

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 02-07-2018 22:01:49 ]
realAIVDmaandag 2 juli 2018 @ 21:49
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 21:43 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij zijn er tegenwoordig tig duizend soorten celavit zakken. Dus geen idee welke TS bedoeld, maar ik ken inderdaad alleen die vieze, glazige knikkers. Zitten daar tegenwoordig melige knukkers tussen? :P
Ja, Celavita:

Qs8mLpG.jpg
Ray_Smithdonderdag 5 juli 2018 @ 18:50
neem altijd barbecuekrieltjes en schijfjes/partjes van de Dirk
Goed en goedkoop.
Durmadavrijdag 6 juli 2018 @ 01:05
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 18:22 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Daar smaakt het niet naar, ik vindt ze zeer lekker.
Ik vindt???