abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_180187362
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 1 juli 2018 13:28 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Om met dat laatste te beginnen: ik las gisteren dat het niet bepaald storm loopt met bedrijven die het VK verlaten, om zich in Nederland te vestigen: https://www.rtlz.nl/algem(...)en-nederland-in-2017

De hoogleraar uit de OP legt uitvoerig uit dat devaluatie van de nationale munt een manier is om de eerste klappen op te vangen bij een crisis. Doordat Griekenland geen drachme meer had, moest men fors bezuinigen met ingrepen die de samenleving hard hebben geraakt. De plannen van de Italiaanse nieuwe regering - o.a. pensioenleeftijd omlaag - kosten vele miljarden en zouden zorgen voor eens schuldenproblematiek waarbij die van Griekenland totaal verbleekt. Dat terwijl de situatie nu al heel ernstig is:

[..]

Bron: https://www.trouw.nl/demo(...)g-verlaagt~a104e660/

Ik weerleg trouwens ook het idee dat de gulden door het putje was gegaan tijdens de crisis. Strikt genomen hebben we in Nederland helemaal geen crisis gehad, maar slechts een beperkte recessie. De Nederlandse gulden was, dankzij de nauwe band met de Duitse mark, altijd een sterke munt. Ook politiek beleid speelt een grote rol. Nederland heeft op tijd bezuinigd, behield zijn triple A-status en kon steeds voordelig geld lenen.
Bedrijven zullen ook niet van de een op andere dag vertrekken, investeringen zullen afnemen en zijn wellicht al lager dan voor de brexit vote. Productie voor de Engelse markt zal blijven en omgekeerd zullen Engelse bedrijven juist een vestiging in de EU willen als hun afzetmarkt binnen de EU is.

Het is een bekend verhaal dat ook in het verleden uitvoerig besproken is op het toenmalige beurs forum, door de euro in te voeren als munt hebben de lidstaten binnen de eurozone hun eigen munt opgegeven en hebben een gedeelde verantwoordelijkheid, begrotingstekort binnen de normen en schuld verlagen. Met het opgeven van de nationale munt is devalueren niet meer mogelijk en dus is de enige optie interne devaluatie om weer competitief te worden.

Ik heb me wel eens afgevraagd waarom de euro een harde munt moest zijn en niet een rekeneenheid voor import en export, daarmee was het mechanisme van zwevende munten intact gebleven en zou door devaluatie de import gewoon duurder geworden zijn waardoor lidstaten meer op zichzelf en eigen producten aangewezen zijn tot het weer beter gaat.

ItaliŽ is een rijk land in tegenstelling tot Griekenland, het geluid van de nieuwe minister van financiŽn stemt me hoopvol dat niet van doelen afgeweken gaat worden. Bovendien is hij van mening dat hij voldoende speelruimte heeft om te verbeteren zonder dat te hoeven financieren met hogere tekorten. We zullen zien hoe het volgend jaar gaat, ik ben het eens met DH dat ze erg laks geweest zijn maar de situatie is nu zoals deze is.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
  maandag 2 juli 2018 @ 15:53:33 #152
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_180187408
quote:
7s.gif Op maandag 2 juli 2018 15:51 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Bedrijven zullen ook niet van de een op andere dag vertrekken, investeringen zullen afnemen en zijn wellicht al lager dan voor de brexit vote. Productie voor de Engelse markt zal blijven en omgekeerd zullen Engelse bedrijven juist een vestiging in de EU willen als hun afzetmarkt binnen de EU is.

Een postbus is toch voldoende of niet?
pi_180187447
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 15:53 schreef john2406 het volgende:

[..]

Een postbus is toch voldoende of niet?
Dat denk ik niet.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
  maandag 2 juli 2018 @ 15:56:13 #154
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_180187472
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
7s.gif Op maandag 2 juli 2018 15:55 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Dat denk ik niet.
Nou goed een klein achter kamertje erbij dan!
pi_180187702
Jort Kelder en Arno Wellens hebben hier een pamflet over geschreven. Zeer interessant. Over waarom het mis gaan, hoe erg het mis zal gaan en wie daar allemaal al van op de hoogte was of had moeten zijn. Ook wordt uitgebreid ingegaan op waar het geld dat de afgelopen jaren naar Zuid-Europa is gegaan precies allemaal gebleven is.
Het pamflet is digitaal te downloaden in ruil voor een gift naar keuze (en voor mensen met een kleine portemonnee zelfs gratis).

“Het Euro Evangelie deel II”.

Hier te krijgen: http://waaromhetmisgaatmetdeeuro.nl

Hier een inleiding:
http://925.nl/archief/201(...)et-euro-evangelie-1/

In het colofon staat:
quote:
“Alles uit deze uitgave mag (nee, moet!) worden verveelvoudigd en openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteurs en de uitgever.”
Deel I heb ik zelf overigens niet gelezen.
  maandag 2 juli 2018 @ 16:32:37 #156
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_180188305
https://www.volkskrant.nl(...)cratie-br-~b4e44c0a/

5 juni 2018

Markus Ferber, Beiers Europees parlementslid, zette de toon. Als ItaliŽ niet snel orde op zaken stelt, zou een EU-Trojka in Rome ‘einmarschieren’. Zoals bij Griekenland. Erg onvriendelijk, want Italianen behoren tot de aardigste Europeanen. Maar een muntunie is nu eenmaal zoiets als buren die bij je intrekken. De Europese familie ruziet rond drie breuklijnen: de euro, immigratie en democratie. Brussel zet alle drie onder hoogspanning, wat veel weerstand oproept. Met gevolgen voor de Europese verkiezingen volgend jaar.

Men hoeft geen fan van de Tsjechische ex-president VŠclav Klaus te zijn om diens vooruitziende blik te erkennen. In 2003 schilderde hij bij denktank CATO de toekomst van de Europese muntunie. ‘Zij blokkeert economische convergentie en creŽert een transfereconomie.’ De unie zou leiden tot conflicten tussen en binnen landen. Zie nu ItaliŽ, middelpunt van alle breuklijnen.

De Volkskrant meldde zaterdag dat ‘het overeind houden van ItaliŽ’ jaarlijks 385 miljard aan transfers zou kosten. Dat is bijna 10 procent van het Italiaanse binnenlands product. Alleen financiering van de schuldenberg van 2,4 biljoen euro kost zo’n 200 miljard, berekende het Duitse weekblad Die Zeit. Nederlandse bijdrage: 23,5 miljard. Helpen zulke transfers? Toen de lire als Italiaanse eenheidsmunt werd ingevoerd in 1861 werd het mercantiele Noorden rijker en het feodale Zuiden armer. Rome zou het gat dichten met een transferfonds: La Cassa per il Mezzogiorno. Miljardenhulp ging naar het zuiden, maar het consolideerde economische stagnatie. Voor de mafia was La Cassa...kassa! Nederland transfereert 23,5 miljard richting een bodemloze put? Het draagvlak daarvoor moet nog worden uitgevonden.

Klaus zei bij CATO ook: ‘The euro is here to stay.’ De Europese elite heeft alle prestige in het project gestopt. De overlevingskans zou groter zijn als het europrobleem het enige was. Er is echter een tweede breuklijn: immigratie, en moeizame integratie van nieuwkomers. Die splitst West- en Midden-Europa, met Hongarije voorop. ItaliŽ zit klem omdat het het doorgangshuis is vanuit Afrika naar de Europese welvaartsstaten. Brussel wil asielzoekers over de EU verspreiden, wat nog meer asielzoekers aantrekt. Immigratie, zo bleek in ItaliŽ, is een explosiever verkiezingsthema dan economische stagnatie.

De EU centraliseert het ‘integratieproces’ door democratie in lidstaten ondergeschikt te maken aan ‘Europese eenheid’. Brussel was blij toen de Italiaanse president de benoeming van een eurosceptische minister van FinanciŽn blokkeerde. In CataloniŽ knuppelde de Guardia Civil betogers neer. Volgens de Europese Commissie ‘proportioneel geweld’. De Commissie wil Polen en Hongarije korten op EU-subsidies wegens hun ‘gebrekkige democratie’. Gek. Een ongekozen Commissie met haar zelfgekroonde secretaris-generaal kapittelt de Hongaarse president die een ruime verkiezingszege boekte met een opkomst van 70 procent. Wie van de twee heeft een sterkere democratische legitimatie? Het leerstuk van ‘beperkte soevereiniteit’ zet kwaad bloed in alle natiestaten.

Brussel vergist zich als het denkt immuun te blijven voor onvrede in de Europese ommelanden. Italianen zijn boos. De enige oplossing is dat zij worden als Duitsers. De Europese geschiedenis toont op dat punt echter weinig vooruitgang. Warschau is woedend over de dreigende strafkorting. Desnoods blokkeert Polen de komende Meerjarenbegroting. Duitsland en Nederland zijn boos wegens de dreigende transferunie. Zweden zijn stilletjes boos. Fransen zijn altijd boos. De breuklijnen veroorzaken veel chantage tussen lidstaten in de Europese Raad. En de Commissie heeft onder Jean-Claude Juncker alle gezag al verloren.

Die breuklijnen treffen vooral de Europese verkiezingen. Normaal zijn die voorspelbaar. De opkomst is laag; burgers zien het nut niet. Partijen mobiliseren hun vaste basis en de zetelverdeling verandert weinig. Een ‘pro-Europese meerderheid’ regeert, maar de euroscepsis groeit. De afgelopen jaren voltrok zich al een structuurverandering in het politieke landschap. De socialistische familie is flink uitgedund. De PvdA is schoolvoorbeeld.

Drie breuklijnen creŽren een electorale voedingsbodem die boze burgers motiveert volgend jaar wel te stemmen. Proteststemmen verhogen de opkomst en kantelen de vertrouwde politieke kaart. Zo organiseert de EU een populistische ‘Einmarsch’ in Brussel. Europese besluitvorming, via de vereiste meerderheden, wordt moeilijker. Zeker als kiezers het Europees Parlement voortstuwen richting...Poolse Landdag.
======================
Daarom gaat een transferunie niet werken, Eerst moeten de begrotingen en schulden kloppend zijn. Als we die morgen in zouden voeren maken we exact dezelfde fout als met de euro. Schulden komen dan bij iedereen te liggen. En de problemen blijven nog steeds hetzelfde.

Een transferunie gaat geheid een ruzie-unie worden,
  maandag 2 juli 2018 @ 16:46:25 #157
478434 De_Onnoembare
Perfecte PC burger
pi_180188631
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 2 juli 2018 14:10 schreef remlof het volgende:

[..]

Taiwan is een eiland en Zuid-Korea grenst maar aan ťťn ander land. Is totaal niet te vergeljken met de complexe lappendeken die Europa is.
Wat is dat nou voor argument? We moeten toch met de hele wereld concurreren? Of is Denemarken ook TOTAAL onvergelijkbaar met NL of zo?
Genderneutrale, quinoa-etende, kinderloze, witte, sojadrinkende, herstelbetalingbetalende, bakfietsende, warmtepompgebruikende, zonnecelinstallerende, roken verbiedende, bbq-verbiedende, veganistische, poly-amoreuze, non-binaire slavendrijvernazaat.
  maandag 2 juli 2018 @ 16:48:26 #158
478434 De_Onnoembare
Perfecte PC burger
pi_180188676
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 16:32 schreef Drugshond het volgende:
De EU centraliseert het ‘integratieproces’ door democratie in lidstaten ondergeschikt te maken aan ‘Europese eenheid’. Brussel was blij toen de Italiaanse president de benoeming van een eurosceptische minister van FinanciŽn blokkeerde. In CataloniŽ knuppelde de Guardia Civil betogers neer. Volgens de Europese Commissie ‘proportioneel geweld’. De Commissie wil Polen en Hongarije korten op EU-subsidies wegens hun ‘gebrekkige democratie’. Gek. Een ongekozen Commissie met haar zelfgekroonde secretaris-generaal kapittelt de Hongaarse president die een ruime verkiezingszege boekte met een opkomst van 70 procent. Wie van de twee heeft een sterkere democratische legitimatie? Het leerstuk van ‘beperkte soevereiniteit’ zet kwaad bloed in alle natiestaten.
Dit dus ja. Onverkozen dronkenlap Juncker en zijn slaaf Timmermans die gekozen regeringen en de bevolkingen die dat beleid willen dwars willen gaan zitten. Hoe durven ze?
Genderneutrale, quinoa-etende, kinderloze, witte, sojadrinkende, herstelbetalingbetalende, bakfietsende, warmtepompgebruikende, zonnecelinstallerende, roken verbiedende, bbq-verbiedende, veganistische, poly-amoreuze, non-binaire slavendrijvernazaat.
  maandag 2 juli 2018 @ 16:52:18 #159
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_180188764
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 16:46 schreef De_Onnoembare het volgende:

[..]

Wat is dat nou voor argument? We moeten toch met de hele wereld concurreren? Of is Denemarken ook TOTAAL onvergelijkbaar met NL of zo?
Ik had Polen al voorbeeld genomen. Die hebben een mooie begroting, Groeien als kool. En hebben hun eigen munt. Dus die vallen niet in die Target 2 fuik.
  maandag 2 juli 2018 @ 20:06:11 #160
129292 LXIV
misdunker
pi_180193604
quote:
10s.gif Op maandag 2 juli 2018 14:11 schreef remlof het volgende:

[..]

Nog zo’n optmist :')

Waar halen jullie dat negativisme toch vandaan?
De geschiedenis. Die herhaalt zich keer-op-keer in andere vormen.
Rijke oudere heteroseksuele blanke mannen zijn de nieuwe Joden.
  maandag 2 juli 2018 @ 21:02:12 #161
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_180195416
quote:
10s.gif Op maandag 2 juli 2018 14:11 schreef remlof het volgende:

[..]

Nog zo’n optmist :')

Waar halen jullie dat negativisme toch vandaan?
Realistisch denken in plaats van onbetaalbaar utopisch denken.
  dinsdag 3 juli 2018 @ 12:54:07 #162
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  dinsdag 3 juli 2018 @ 13:59:54 #163
104871 remlof
Europees federalist
pi_180210095
quote:
Nee, de euro zal ook dit weer overleven, want:

* De omstandigheden zijn gunstiger dan toen de Griekse crisis uitbrak
* De politieke wil om de euro koste wat het kost overeind te houden, is enorm
* De ECB heeft onbeperkte middelen en staat altijd klaar om te redden
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
  dinsdag 3 juli 2018 @ 14:24:54 #164
478434 De_Onnoembare
Perfecte PC burger
pi_180210545
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 juli 2018 13:59 schreef remlof het volgende:

[..]

L
* De ECB heeft onbeperkte middelen en staat altijd klaar om te redden[/i]
🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂
Genderneutrale, quinoa-etende, kinderloze, witte, sojadrinkende, herstelbetalingbetalende, bakfietsende, warmtepompgebruikende, zonnecelinstallerende, roken verbiedende, bbq-verbiedende, veganistische, poly-amoreuze, non-binaire slavendrijvernazaat.
  dinsdag 3 juli 2018 @ 14:52:57 #165
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_180211136
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 juli 2018 13:59 schreef remlof het volgende:

[..]

Nee, de euro zal ook dit weer overleven, want:

* De omstandigheden zijn gunstiger dan toen de Griekse crisis uitbrak
* De politieke wil om de euro koste wat het kost overeind te houden, is enorm
* De ECB heeft onbeperkte middelen en staat altijd klaar om te redden

En die rekening komt op ons bordje eh hard ook. Wil je her soms een inflatie van +10 procent. Dan is de euro een lira geworden. En vallen alle investeringen in de EU stil. En het vertrouwen in de EU is dan nul.
  dinsdag 3 juli 2018 @ 14:55:09 #166
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_180211174
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 juli 2018 13:59 schreef remlof het volgende:

[..]

Nee, de euro zal ook dit weer overleven, want:

* De omstandigheden zijn gunstiger dan toen de Griekse crisis uitbrak
* De politieke wil om de euro koste wat het kost overeind te houden, is enorm
* De ECB heeft onbeperkte middelen en staat altijd klaar om te redden

En die rekening komt op ons bordje eh hard ook. Wil je her soms een inflatie van +10 procent. Dan is de euro een lira geworden. En vallen alle investeringen in de EU stil. En het vertrouwen in de EU is dan nul. Dan kan Duitsland alsook Nederland uittreden.
  dinsdag 3 juli 2018 @ 14:55:41 #167
104871 remlof
Europees federalist
pi_180211184
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juli 2018 14:52 schreef Drugshond het volgende:

[..]

En die rekening komt op ons bordje eh hard ook. Wil je her soms een inflatie van +10 procent. Dan is de euro een lira geworden. En vallen alle investeringen in de EU stil. En het vertrouwen in de EU is dan nul.
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juli 2018 14:55 schreef Drugshond het volgende:

[..]

En die rekening komt op ons bordje eh hard ook. Wil je her soms een inflatie van +10 procent. Dan is de euro een lira geworden. En vallen alle investeringen in de EU stil. En het vertrouwen in de EU is dan nul. Dan kan Duitsland alsook Nederland uittreden.
Dat gaat allemaal niet gebeuren Drugshondje. Ik weet hoe heel erg dat je de EU en de euro kapot wil en daarom zelfs dubbel post, maar het gaat gewoon niet gebeuren want er staat veel te veel op het spel.
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
  dinsdag 3 juli 2018 @ 14:56:47 #168
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  dinsdag 3 juli 2018 @ 21:30:34 #169
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_180220822
Vraag me serieus af hoeveel shit we van die Italianen we moeten accepteren voordat de kruik barst.
Bevolking is ook niet gek.
En de uber federatie gaat daarin ook niet helpen zie rekenvoorbeeld hierboven.
Nederland die op zijn gemak 23 miljard per jaar gaat ophoesten om Italie een carte blanche te geven. Never gonna happen.
---------------
Dat was ontwerpfout 1 : ItaliŽ was al te zwak bij de invoering van de centrale munt. We gaan toch geen idioten belonen door gemaakte schulden vrij spel te geven. Met het ESM hebben ze indirect ook een NL garantie van 36 miljard te pakken. Bij een crisis verbranden ze dit in 3 weken.

ECB moet zelfs geld lenen van Duitsland anders klopt de vergelijking al niet meer.
==============================
Stuur godverdomme wat Tiger II tanks richting Rome, en ruim die rommel op.

[ Bericht 0% gewijzigd door Drugshond op 04-07-2018 00:09:30 ]
  dinsdag 3 juli 2018 @ 21:33:57 #170
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_180220935
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juli 2018 14:55 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Dan kan Duitsland alsook Nederland uittreden.
Krijgen deze landen dan wel iets terug behalve.....?

Stank voor dank?
  woensdag 4 juli 2018 @ 00:08:57 #171
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_180226413
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juli 2018 21:33 schreef john2406 het volgende:

[..]

Krijgen deze landen dan wel iets terug behalve.....?

Stank voor dank?
In Theorie de target 2 + balans. Maar de praktijk is dat rest snoeihard default gaat,
N- en Z eurogeeft heel wat meer speelruimte. Omdat je de regelgeving hetzelfde kunt houden. Nadeel is wel dat de schulden ook tegen de harde euro staan. Dus alsnog een default voor Z-Europa.

Alle kunstgrepen ten spijt, zal toch het IMF zijn intrede moeten doen Om de italianen op de rails te houden.De ECB heeft geen verkooppraatje meer.
========================
Hoe is de federatie tussen N- en Z-ItaliŽ verlopen Remmie ???
  woensdag 4 juli 2018 @ 00:11:58 #172
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  woensdag 4 juli 2018 @ 00:13:37 #173
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_180226515
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juli 2018 00:11 schreef Drugshond het volgende:
Voor nederland is dat 101 miljard + oude artikel.
https://www.ftm.nl/artike(...)nooit-meer-terugziet
Dus ja we hebben pakweg 20-25 % qua schuld extra bij een verkeerde koers. Suc6. Met ESM mag de daar nog 40 miljard bij optellen. 4.7 miljard gestort dikke 40+ miljard absolute garanties. Waar we geen fuck over te zeggen hebben.

Willen we nivelleren met de Italiaanse schuld komt daar 20+ miljard per jaar bij.
  woensdag 4 juli 2018 @ 00:22:52 #174
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_180226673
Situatie in Duitsland is nog veel wreder.
Federatie gaat never nooit helpen (intern werkte dat al niet). De bakermat was de eerste monutaire ontwerpfout. ItaliŽ hadden ze links moeten laten liggen.
Toen niet, Nu niet en in de nabije toekomst zeer/absoluut waarschijnlijk ook niet.
  woensdag 4 juli 2018 @ 05:07:54 #175
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_180227815
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 juli 2018 14:55 schreef remlof het volgende:
Dat gaat allemaal niet gebeuren Drugshondje. Ik weet hoe heel erg dat je de EU en de euro kapot wil en daarom zelfs dubbel post, maar het gaat gewoon niet gebeuren want er staat veel te veel op het spel.
Ik leg harde onderbouwde cijfers neer, Jij slechts een ideologie (door goeie wijn met slechte wijn te vermengen). En voor de rest geef je niet thuis.

Ik maak de EU niet kapot, de EU was al kapot in 2008 (of bij de start), de cijfermatige pijn nu is veel harder dan voor 2008. Maar het is bijna een euro evangelie geworden. Dat is bijna zielig te noemen. Je mag er wel bij horen, maar we breken beide benen als de uitkomst je niet bevalt.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')