abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_180130652
registreer om deze reclame te verbergen
Gewoon NPO3 en 3FM opdoeken.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_180130916
Als er geen geld meer is voor programma's als Tegenlicht of Andere tijden kunnen ze de boel ook wel gewoon opdoeken?
  Moderator zaterdag 30 juni 2018 @ 08:12:46 #53
75043 crew  Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_180134499
Jammer is het beste programma ongeveer

Beter tiefen ze een paar te dure presentatoren op straat
pi_180135148
registreer om deze reclame te verbergen
Laat de publieke omroep eindelijk eens stoppen met de eredivisie voor 30 miljoen per jaar. John de Mol wil het vast graag overnemen.
٩๏̯͡๏)۶
pi_180135433
Het omzetten van de afzonderlijke omroepen in externe productiebedrijven (programma's leverend aan n geheel ipv aan een zuilenstelsel), zou ook al een hoop geld op kunnen leveren. Er zit nu vast veel geld in een grote hoeveelheid bestuurslagen.

Elke omroep heeft natuurlijk z'n eigen directeur, onderdirecteur, secretaresse, enzovoort.

Alleen zal er dan op een andere manier voor gezorgd moeten worden dat er genoeg diversiteit blijft.

Edit: een paar seconden nadat ik bovenstaande tikte, zag ik onderstaand bericht op Mediacourant.

http://www.mediacourant.n(...)-opheffing-omroepen/

quote:
Paul Rmer, de baas van taakomroep NTR (Andere Tijden, Kijk in de Ziel, Nieuwsuur), legt vandaag een bom onder het publieke bestel op de voorpagina van het AD. Hij trekt zijn steun in voor het huidige omroepbestel en pleit voor de opheffing van de afzonderlijke omroepen. "Ik heb besloten niet langer aan de zijkant te blijven staan, want er moet cht wat gebeuren", zegt hij in een noodkreet. Op de televisiepagina van de krant presenteert hij op twee pagina's zijn uitgebreide plan.

De aanleiding van Rmers plan is de forse bezuiniging op de NPO van 62 miljoen euro. Er valt volgens de omroepbaas een hoop te besparen door de NPO efficinter te maken. "Een fundamentele ingreep is nodig, anders zijn we de publieke omroep straks kwijt."

Nu moet de NPO met lle verschillende omroepen overleggen over het uitzendschema. "Ik zie mezelf terug in allerlei vergaderingen, maar er verandert niets. Het NPO-bestuur gaat over het geld, de omroepen officieel over de inhoud. Op dat grensvlak is er altijd ruzie. Elke omroep verdedigt daarbij vooral het eigen belang."

Het plan

Wat is het plan van Rmer? Hij wil dat er nog maar n omroep over blijft: de NPO, dat een fusie wordt van de NPO en taakomroepen NOS en NTR. Alle afzonderlijke omroepen gaan verder als productiehuizen die met programma-ideen kunnen aankloppen bij de NPO.

De NPO kent nu zes A-omroepen: AVROTROS, BNNVARA, KRO-NCRV, EO, VPRO en Omroep MAX. Daarnaast zijn er drie aspirantomroepen: HUMAN, WNL en PowNed. Daarnaast zijn er nog de taakomroepen NOS en NTR.

Die omroepen worden dus een soort Endemol of Eyeworks. Wel krijgen ze een bijzondere status: ze gaan tot categorie A behoren, waar minimaal 50 procent van het bestaande programmabudget zal belanden. De andere productiehuizen, zoals dus bijvoorbeeld Endemol of Eyeworks, krijgen de andere 50 procent van het NPO-programmabudget.

De A-status, weggelegd voor acht organisaties, hoeft niet voor altijd bij de omroepen te blijven. Ze moeten aan strenge voorwaarden over publieke waarden voldoen. Anders kunnen ze na vier jaar weer uit de A-categorie liggen.

Minder complex

Rmer: "Het complexe systeem werkt niet meer, dus dat moet verdwijnen. Dt veel minder ingewikkelde systeem zit wel zo in elkaar dat de diversiteit aan programma's en de creativiteit bewaard blijven."

Een programma als Boer Zoekt Vrouw wordt in zijn plan niet langer uitgezonden onder de vlag van KRO-NCRV, maar door producent Blue Circle direct aangeboden aan de NPO. Een Yvon Jaspers kan zich straks verbinden aan f een KRO-NCRV f een Blue Circle. Mochten KRO-NCRV en Blue Circle samen willen blijven werken, dan kan dat natuurlijk ook.

Hij verwacht dat radioprogramma's gewoon door publieke omroepen gemaakt zullen blijven, omdat commercilen hier weinig brood in zouden zien.

Het plan kan in 2012 ingaan, aldus Rmer.
pi_180136135
AndereTijden twitterde op donderdag 28-06-2018 om 08:15:20 !! #AndereTijden​ dreigt te verdwijnen. De @NPO heeft besloten om het aantal uitzendingen te halveren. Wil jij dat Andere Tijden blijft bestaan?Deel deze boodschap van #HansGoedkoop! https://t.co/QbC7CPC7d6 reageer retweet
pi_180136546
registreer om deze reclame te verbergen
Heb alleen NPO Start en een van de weinige programma's die ik volg
life is like a box of chocolates
pi_180273346
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juni 2018 09:17 schreef Ronaldsen het volgende:
Laat de publieke omroep eindelijk eens stoppen met de eredivisie voor 30 miljoen per jaar. John de Mol wil het vast graag overnemen.
Zou me niks verbazen als dat geld oplevert netto. Ivm hoge reclame inkomsten.

Verder: Mensen die op Brandpunt, Andere Tijden en Tegenlicht willen bezuinigen.... :') :')
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Californium het volgende:
Ik ben de grootste fok!slet :)
[/quote]
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')