abonnement Unibet Coolblue
pi_180076819
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2018 08:50 schreef DorothyGale het volgende:
Vanaf welke leeftijd ben je begonnen met het geven van vast voedsel?
Vanaf vier maanden regelmatig aan onze vingers laten likken als daar iets interessants op zat: eidooier, ragout, geplette zoete aardappel, kokosmelk - van alles. Gewoon om te proeven. Ergens halverwege de vijf maanden (nu anderhalve week ofzo geleden) had -ie twee tanden, kon -ie uitstekend rechtop zitten en doet zijn kokhalsreflex het naar behoren en toen zijn we begonnen met Rapley. Geen prakjes en prutjes dus, maar gewoon laten aanklooien met eten. 's Morgens en 's middags net hoe het uitkomt: groeten, fruit, broodkorsten, soms ook helemaal niks. En momenteel wel elke avond erbij aan tafel en gewoon los gaan op een klein beetje van ons eigen avondeten, en dan ook water erbij in een open bekertje, om dat te oefenen.

Rapley gaat in eerste instantie om gewoon een beetje spelen met eten: grip oefenen, texturen ontdekken, enzovoorts. Maar als ik zo zie wat er allemaal de volgende dag in zijn luier zit, dan krijgt hij al aardig wat binnen! :)

En hou moed! Zoals hier gezegd: lastige avondbabies zijn heel, heel veelvoorkomend. :Y Platknuffelen en meeveren. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_180077021
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2018 09:47 schreef SacreCoeur het volgende:

Zal ik maar even niet vertellen dat ik in een totaal verkeerd gebouw stond en er niemand aanwezig was om ook maar iets te vragen :') vervolgens naar de apotheek ben gelopen om te vragen waar het nou precies zit en ik een perfect parkeerplekje had voor de deur van het verkeerde gebouw :'( waar net voordat ik in wil stappen een vogel (met obesitas ofzo) op mijn hoofd schijt. Natuurlijk geen parkeerplek voor het andere gebouw, maar al met al nét op tijd :X zegt de assistente 'kun je de volgende keer niet wat vroeger komen :{w '. :{
:D Achgos! Nou ja, je weet het nu voor de volgende keer 8-)
Fijn dat ze soepel deden over prik uitstellen! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_180077118
DG, hiero (met minibaby wel) ook 's avonds een lekkere plakbaby die alleen stil is bij mij of zijn vader. Wij laten het ook maar gewoon voor wat het is.

SC, haha dat zou mij ook kunnen overkomen. Beetje jammer van die assistente wel.

Mijn baby is de laatste 2 dagen wel extra hangerig, hij wil extra vaak bij mij of zijn vader zitten. 's Nachts slaapt ie wel goed in zijn eigen wieg en hij doet overdag ook wel 2 dutjes in de kinderwagen of hangmat, maar verder zit ie toch liever op ons. Ik heb hem dus maar veel in de draagdoek of -zak en nu begint mijn moeder te miepen dat ik er mee moet uitkijken want ik verwen hem te veel :') Het irritante is dat ik weet dat dat niet kan en dat ik sowieso gewoon moet doen wat ik wil (en dat is vooralsnog dat hij gewoon tegen mij aan mag plakken als hij daar behoefte aan heeft), maar zo'n opmerking blijft dan toch aan mij knagen }:|
  woensdag 27 juni 2018 @ 12:03:57 #29
342817 Miss_Congeniality
Armed and Fabulous
pi_180077202
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2018 08:50 schreef DorothyGale het volgende:


Wat er de laatste tijd gebeurt (en dit is vooral ’s avonds) dat R. huilt aan de fles. Tot grofweg 17.00 – 18.00 uur houdt hij zich aan een normaal schema met minimaal drie uur er tussen. Maar dan begint hij met kleine beetjes drinken en dan begint ook met ontroostbaar huilen en overstrekken. Gister dronk hij voor het laatst om 17.45 uur en viel een uur later uitgeput in slaap. Om 00.30 kwam hij pas weer en drinken ging toen weer praktisch normaal.

Heeft iemand een idee wat dit precies is? Overdag is er niks aan de hand en is R. gewoon een tevreden en blije baby (hij heeft natuurlijk ook zijn mindere dagen :) ). En ik heb de symptomen van reflux gelezen en dat is het zeker niet. Vandaag gaan we in ieder geval proberen om in de middag te rekken zodat hij geen kleine beetjes gaat drinken.
Heel herkenbaar! Hadden ze hier ook allebei. Lekker bij je pakken en uitzitten..

Mijn jongste zat overdag toen ook op een soort schema van 3-3,5 uur tussen flessen en dan ‘s avonds soms om de anderhalf uur wat willen drinken. En ontroostbaar huilen als dat niet meteen kwam. Na een tijdje herkenden we het en we hebben haar steeds datgene aangeboden waar ze om vroeg. Vaak kwam ze dan tegen de liter flesvoeding aan, soms er overheen, maar so be it. Na een aantal weken werd dit vanzelf minder, en wilde vooral knuffelen in de avond. En weer wat later kon ze dan even los liggen. En rond de 4 maanden kon ze daadwerkelijk naar bed in de avond (vanaf 22/23 uur of zo). En daarna kwam het punt dat ze niet meer zoveel wilde knuffelen en dan ga je het missen :')
pi_180077932
Mini: Volgens mij vond hij het wel lekker :Y) Woww wat een mooie ogen en zijn haar zit echt super leuk!
Ellie: Wat een schatje O+ Goed bezig met kolven _O_
LeSage: Hij kijkt jaloers naar dat ijsje haha! Slapende baby's O+
Donna: Wat een mooi meisje O+
Flav: Leuke foto!. E. vindt de tunnel ook leuk!
Rena; Aww hopelijk ging je nacht goed
LadyS: past net zo dwars haha!
LBF: Fijn dat ie zo goed eet O+
Malt: Aww beterschap!
DG: Lieve foto! Herkenbaar dat huilen. Hield geloof ik op na 4/5 maanden. Draagzak of draagdoek?
SC: Oops :@
Aure: Een baby kan je niet teveel verwennen. Gewoon doen wat goed voelt :*

E. heeft eindelijk weer slaapjes overdag van 1uur/1,5 uur. Super fijn *O*
pi_180077981
http://www.toddlerapprove(...)ish-bag-for.html?m=1
Voor degene die hm hadden gemist.

Nog bedankt mini!
Leuke tip! Z vond het best geinig. :Y

Gister nog naar het cb geweest, 6 mnd.
Voor de geïnteresseerden:
Lengte: 67,5.
Gewicht: 7330.

[ Bericht 7% gewijzigd door vencodark op 27-06-2018 12:58:42 ]
pi_180078955
Niks ter wereld boeiender dan ritselende boomblaadjes :)



Groeten vanuit buiten!
:W
Let me see you stripped down to the bone
pi_180078993
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2018 12:47 schreef Memoru het volgende:
en zijn haar zit echt super leuk!
Het zakte post-wassen meteen weer in :')

Wat lekker voor E. (en voor jou!), die goeie nieuwe slaapjes overdag! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 27 juni 2018 @ 14:27:35 #34
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_180079384
Mini! Wat heerlijk, zo buiten liggen!
Morgen zijn man en ik allebei vrij en gaan we misschien wel met M. naar het strand (10 minuten lopen hiervandaan) We hebben een opvouwbare bolderkar gekocht, dus daar kan M. + alle zooi mooi in O+

Hij is nu trouwens weer wennen op het kdv. Vanaf half 10 al. Over een half uurtje mag ik hem ophalen. Ben benieuwd hoe het gegaan is.
Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
pi_180079541
LadyS, zeer, zéér jaloers op zo dicht bij zee! _O_ Veel plezier morgen, indien strand. ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_180079612
Veel plezier LadyS! Leuk!

Leuk buiten mini, je hebt er mooi weer bij!

Ah dat was balen Sacre! En die vogel!

Ik hoor nu gebrabbel boven maar M. deed een megadut van 3 uur! _O_ Ik heb zelfs mijn keukenkastjes kunnen schoonmaken :P En M. heeft zich gedragen bij de kapper toen ik daar vanochtend was *O*
pi_180079848
Ahem.
Ik reken op flink wat gras in de luier morgen. :')
Let me see you stripped down to the bone
pi_180080325
Zoveel liefde voor al jullie baby's ❤

Mini, wat lekker zo in het gras!

U. voelt zich al de hele dag niet lekker. Arm ventje. Straks maar even platknuffelen.

En oh ja, deze mama heeft net haar examen gehaald. Weer een diploma binnen! :)
Protège moi de mes désirs.
pi_180080547
Van harte, Duman! *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_180080722
Gefeliciteerd Duman!! :*
  woensdag 27 juni 2018 @ 16:19:02 #41
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_180081402
Ik hoor meer mensen die jaloers zijn dat ik zo dicht aan zee woon, en het stomme is: ik kom bijna nooooit op het strand :o :@ :@

Gefeliciteerd Duman *O*

Fleur, lekker he, zo'n lange dut. Mijnes doet dat ook wel eens, maar het zou handig zijn als ze het van te voren zouden aangeven dat ze dat van plan zijn :P Normaal ben ik na een uur in de ik-ga-nergens-meer-aan-beginnen-want-hij-kan-elk-moment-wakker-worden-modus.

Ik heb M. net opgehaald, hij vindt het allemaal nog steeds leuk daar, maar ook nog steeds spannend, al die nieuwe dingen, dus hij gaat dinsdag nog een keertje wennen. Hij heeft wel gewoon gegeten, gespeeld en geslapen gelukkig :) En toen ik hem ophaalde, trof ik dit aan:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
pi_180082935
Wat een schatje DG O+ Ik had flinke problemen met mijn productie en flinke kloven. En het ziekenhuis (we moesten even blijven) begon in de 2e nacht al met bijvoeden. Thuis nog vanalles gebrobeerd maar mocht niet baten helaas. Was toen echt de beste keuze (voor mij en voor M.) maar de ‘wat als ik wel door was gegaan’ blijft spoken. Heb er de eerste weken zelfs over gedroomd :P Hoe ben jij eronder?

Ja als je dat nu van tevoren weet inderdaad LadyS :') Maar ik was de hele dag al heel productief bezig dus ik heb de 3 uur ook benut en zit nu in een schoon huis *) Wat een leuke foto O+ Goed dat jullie nog even gaan wennen dan! Mijn M. lijkt het echt naar zijn zin te hebben bij t kdv, fijn om te zien altijd!

Gefeliciteerd Duman! *O* Nog meer examens voor de boeg of was dit het? ik heb nog wat nascholingsdingen liggen maar kom er al zo’n half jaar niet aan toe :')

Nolita beetje gemengde gevoelens over het weekend dus? Fijn dat ze t bij opa&oma wel goed deed. Hebben er meer van jullie vrienden jonge kinderen? Of 1 nachtje meegaan? Lastig!

[ Bericht 6% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 27-06-2018 17:42:45 ]
pi_180085309
Gefeliciteerd duman! *O*

V heeft er opeens 3 nieuwe tanden bij :')
Verklaard wel z’n nukken van de afgelopen tijd.
Maaaar hij heeft ook een nieuwe trucje, kus geluiden nadoen.
Als wij hem een kusje toezenden kust hij terug gevolgd door een big smile O+ O+
pi_180088807
Dank allemaal voor de reacties op het huiluurtjesprobleem, super! Denk inderdaad dat we het maar gewoon uit moeten zitten als ik alles zo lees. De draagzak gebruiken is ook een goede tip! En Aventura, de term withing hours kende ik nog niet, was al aan het uitzoeken voor mijn vriend wat huiluurtjes in het Engels betekende :D

Vandaag niet zo obsessief met het leegdrinken van de fles bezig geweest en extra opgelet op de slaapsignalen. In ieder geval vanavond een rustige avond :)

Leuk Mini om te lezen hoe je met het eten bezig bent volgens de Rappley methode. En dat het z’n vruchten afwerpt. Zover zijn wij nog niet, maar het lijkt mij wel goed om op deze manier met eten te starten voor de kleine.

Vervelend Aure, zo’n opmerking over het verwennen. En zoiets blijft dan inderdaad hangen. Wij reageren ook altijd als de kleine huilt, we laten hem nooit gaan. R. begon een keer bij mijn broer op schoot te huilen en ik stond al op. Maar hij gebaarde geirriteerd naar ons dat we hem wel konden laten gaan dat hij hem wel kon troosten. Niet dus :') De rest van de week zat dit in mijn hoofd en had het idee dat ik me aan hem moest verantwoorden.

Gefeliciteerd DUMAN!

Wat een blije M, LadyS! Echt superschattig O+

Ai, dus jij had ook al meteen problemen met je productie LBF27. En ook nog eens kloven.. Tsja, ik ben er nu wel relaxed onder, al zal ik enorm blij zijn als R, stopt met zoeken. Mijn vriend heeft het er veel moeilijker mee dan ik. Je kan inderdaad gaan denken .. ‘wat als’. Ik heb het (denk ik) relatief lang geprobeerd, met o.a. ruim twee weken kolven maar dat heeft alsnog niks opgeleverd. Maar bedenk dat je destijds voor jou en je baby de beste keuze gemaakt en niet zonder reden :*
  woensdag 27 juni 2018 @ 21:32:56 #45
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_180089404
DG, ik moet door jouw ondertitel altijd aan Bruce Springsteen denken. Is dat een terechte associatie? Fijn dat jullie een betere avond hadden nu.

Flav, hoeveel tanden heeft ie nu in totaal verzameld? En dat nieuwe trucje klinkt superschattig!

Jacob deed vanavond de kleine stapelbeker in de grote. En probeerde ook de ene op de andere, maar dat lukte niet. Ik sta zo van hem te kijken weer. Soms denk ik dat hij klanken (klinkers) nadoet, maar altijd maar 1x dus misschien is het toeval. En had ik al gezegd dat hij naar zijn spiegelbeeld zwaait? Hij raakt echt baby-af, ook met hoe hij stevig op mijn zij zit, armpje om me heen, toekijkend hoe ik de deur opendraai. Alles in zich opnemend. Alleen als hij ligt te drinken en aan mijn kleding frunnikt en heel langzaam zijn ogen laat dichtzakken, lijkt hij nog een kleine baby.
Dan moet ik niet na het in bed leggen na een paar minuten alweer gaan kijken omdat hij altijd zo zoet ligt te slapen. Want dan wordt hij al-tijd wakker van het gekraak. Ik ben echt angstwekkend hardleers.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_180089585
Gefeliciteerd Duman! :*

Ik wist niet dat jij ook geprobeerd had om borstvoeding te geven Fleur. Soms lukt het helaas gewoon niet, hoeveel je ook probeert. Ik weet hoe zwaar het kan zijn met opstarten, als het dan ook nog zonder resultaat is, lijkt me dat echt klote. :*

Vandaag voor het eerst met Banaan gezwommen, hij vond het indrukwekkend. Het mooiste vond hij het golfslagbad (Vanaf de kant) en een enorme strandbal. :D

Hij heeft een eerste ondertand die doorkomt en daarnaast zie ik ook een puntje. O+

Ons bed lag vol met (vochtige) stukjes eikenblad.
Maandag heeft mijn man lokaal het pakketpunt gebruikt om de babyfoon met camera op te halen. In plaats van hem wegleggen of bij hem blijven liggen, kan ik hem nou gewoon in de gaten houden. O+

En hij oefent allerlei klanken. Er komt steeds meer "mamamamama" en "papapapa" uit. :D

Hij kruipt ondertussen ook heel aardig. Moeilijk te ontkennen als hij op kleine stukken naar je toe kan komen. :)

Verder is het hier heerlijk rustig en ben ik lekker ontspannen. O+
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  woensdag 27 juni 2018 @ 21:42:07 #47
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_180089638
Wat een mooie foto's zie ik voorbijkomen zeg. Moest lachen om die van jou LadyS. Wat een gezelligerd!!

Vandaag was ik naar de kinderarts met de meid. Daar kom ik om de maand voor nazorg vanwege haar ziekenhuisperiode na de vroeggeboorte. Maar de bezoekjes zijn tot nu toe weinig spannend. Ze groeit goed, is alert, ziet er goed uit en ontwikkelt zich op alle andefe fronten ook goed. De arts vond haar lange wimpers prachtig, 'een prachtige wolk'. Wel kakte ze vlak voor het onderzoek haar broek vol, en de arts ging haar toen verschonen :D De meid is nu 4300 gram en hiermee is ze de normaalcurve ingeschoten. Wel onderin, maar toch! En wat zo knap is: 'normale' kinderen hebben met 6 maanden hun geboortegewicht verdubbeld, maar onze meid zit over een maand (dan is ze 6 maanden ongecorrigeerd) al wel over het viervoudige! Zo blij :)

Bizar detail, mijn zoon kwam eruit met het gewicht dat O.nu heeft. Ik bedoel, hóe dan :D
pi_180090944
Fantastisch dat het zo goed gaat, Aventura - zo blij voor jullie gezinnetje! *O* En heh, een luierverschonende arts! Ging dat nog anders dan je het zelf altijd doet, had de dokter handigheidjes? *)
Let me see you stripped down to the bone
pi_180092310
Wil nog graag op iedereen reageren, maar nu vooral MOE :O :O :O :O
Morgen even proberen.

Vandaag precies een jaar geleden werd ik in het ziekenhuis opgenomen met een beginnende zwangerschapsvergiftiging.
Nog een weekje mag ik hier bivakkeren, volgende week wordt mijn lieve kleine S. alweer 1 jaar oud O+ O+ O+ O+
Ik begin er wel wat emotioneel onder te worden, het is veel te hard gegaan :'( :'(
pi_180093346
DUMAN Wat goed! Gefeliciteerd *O* *O*
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')