abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_180019887
registreer om deze reclame te verbergen
De Zuilen van Hercules

Volgens Plato lag Atlantis buiten de Zuilen van Hercules. In de westelijke dimensie van Tzafon waren deze zuilen Gibraltar en de Monte Hecho die als spiegels tegenover elkaar stonden. In Babylon waren deze Zuilen de Isjtar Poort.

De naam Heracles was afkomstig van de Fenicische naam Haro-kel dat koopman betekende (Le Clerc in Van Hemert & Daalberg, 1806, p. 127). Waarschijnlijk werd hier Martin Davidson Le Clerc bedoeld. Inderdaad leert Jesaja 23:11 ons dat FeniciŽ – Kanašn – een land van kooplieden en handelaren was. In het bijzonder was de stad Tyrus een corrupte handelsstad waar de alter ego van Heracles – de afgod Melqart – werd vereerd. De naam van SyriŽ was mogelijk afkomstig van het woord “Shur” dat obstakel betekent. Dit was precies wat er volgens met de Straat van Gibraltar was gebeurd: deze was onbevaarbaar geworden door de vele modder (Timaios 25).

Alexander de Grote wilde een offer aan Melqart brengen. Maar de inwoners van de stad waren hierop tegen. En dus maakte Alexander de stad met de grond gelijk. Tyrus bestond uit twee delen: de havenstad en de rotsstad die in zee lag. De afstand tussen beide was ongeveer een kilometer, precies de afstand tussen de Tempel van Herodes en Golgotha. De verwoesting van Tyrus door Alexander staat beschreven in EzechiŽl 26-28 en is identiek aan de ondergang van Atlantis. Tyrus werd hier ook met Eden vergeleken. In een later stadium maakte Alexander van Babylon zijn hoofdkwartier daar waar Nebuchanedzar van Babylon eeuwen eerder geprobeerd had om Tyrus volledig te verwoesten. Hij verwoestte alleen de haven van Tyrus maar kon de rotsstad niet bereiken.

Een woord dat resoneert met Haro-kel is Orakel. In Jesaja 14:28 betekent het “massa” (Strong’s #4853). In EzechiŽl 24:25 betekent massa zoiets als optillen Strong’s #4853. Dit is precies wat Atlas van Atlantis deed: hij tilde de last op zijn schouders. Ik denk dat deze last religie voorstelde. In Chitzen Itza is een reliŽf te zien van Quetzalcoatl die een gewelf op zijn schouders tilt (Spence, 2002, p. 60, image, p. 83). Quetzalcoatl was de Azteekse variant van Atlas.

In Marcus 7:26 was het niemand minder dan Jezus die in Tyrus verbleef en er een demonisch bezeten meisje genas. Het kapitalisme van Tyrus was demonisch van aard. In Openbaring 18:12 lezen we hetzelfde over Eindtijd Babylon: het is een corrupt roversnest dat met alle volken op aarde zaken doet. Er worden zelfs weer slaven vervoerd. In dezelfde vers lezen we ook over ivoor. Deze corrupte ivoorhandel heeft vast en zeker met de olifanten op Atlantis te maken (Kritias 114/115). Zoals er ivoor in de tempel van Poseidon was (Kritias 116). En het jaar van de olifant was het geboortejaar van Mohammed. De islam heeft ook nog een vinger in de pap in Eindtijd Babylon.

Literatuur

Fatuhi, A. H. (2012). The Untold Story of Native Iraqis: Chaldean Mesopotamians 5300BC-Present. New York, USA: Xlibris.

Hemert, P. van, & Daalberg, B. (1806). Nog wat lectuur op het ontbijt en de theetafel (Volume 1). Den Haag, Nederland: Koninklijke Bibliotheek Den Haag. Geraadpleegd van books.google.nl/ (tags: Van Hemert, Daalberg, Haro-kel, Le Clerc).

Spence, L. (2002). Atlantis in America. San Diego CA., USA: The Book Tree.
pi_180019946
Dat Quetzalcoatl de Azteekse variant van Atlas, was betekent dus dat de indiaanse religies uit de Levant kwamen en Baal religies zijn.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')