ikweethetookniet | zondag 24 juni 2018 @ 18:28 |
Bekende wijnen zijn meestal duur. Maar hoelang nog? Een Amerikaans bedrijf kopieert de chemische samenstelling van bekende wijnen en maakt die exact na. En het geinige is, wijnkenners proeven het verschil niet. Amerikanen staan niet erg bekend om hun gevoel voor cultureel erfgoed. Meestal vergeven we het ze, maar nu maken ze het wel heel erg bont. Want waar Europeanen het vervaardigen van hoogstaande wijnen als ware kunst beschouwen, maakt een Amerikaans bedrijf beroemde wijnen simpelweg na. Ari Walker, medeoprichter van Replica Wine, vond de prijs van wijn veel te hoog. En dus maakt zijn bedrijf sinds 2015 exacte kopieën van bekende Amerikaanse wijnen, om ze vervolgens 25 tot 50 % goedkoper te verkopen. Het proces is simpel. Het team van Walker analyseert de chemische samenstelling van de dure wijn en maakt die in een laboratorium na. Wijn is volgens Walker gewoon ‘een combinatie van dupliceerbare componenten in bepaalde hoeveelheden en verhoudingen, zoals water, alcohol, esters, zuren, suikers, proteïnen, anthocyanen, polyfenolen, mineralen, enzovoort’, zo meldt De Standaard. Daarnaast zouden er aan vele wijnen – ook in het dure segment – zaken worden toegevoegd: kleurextracten, eikextracten, aromatische gisten, artificiële suikers, zuren en tannines, kunstmatige enzymen, sulfiet. In de meeste wijnlanden kan aan een wijn daarnaast ook 15 procent wijn van een andere druif, een andere jaargang of een andere streek worden toegevoegd zonder dat hier melding van hoeft te worden gemaakt, verdedigt Walker zijn werkwijze. Inmiddels verkoopt Walker zijn Replica-wijnen al in restaurants, wijnwinkels en supermarkten in 49 Amerikaanse staten. In de Amerikaanse pers zouden wijnschrijvers en professionals al hebben toegegeven dat ze het verschil tussen het origineel en de replica's niet proefden. Een aantal vond de kopie zelfs beter dan het origineel. http://www.quotenet.nl/Ni(...)-groot-succes-216040 http://www.standaard.be/cnt/dmf20180622_03576189 Kopen doen we hier http://replicawine.com Wat een uitvinding | |
#ANONIEM | zondag 24 juni 2018 @ 18:33 |
Wat een uitvinding idd Mag wel wat goedkoper | |
H0D3NPYL | zondag 24 juni 2018 @ 18:39 |
Haha nice | |
Anthonie1 | zondag 24 juni 2018 @ 18:40 |
Maar is de samenstelling van een wijn niet eigendom van een wijnmaker? | |
H0D3NPYL | zondag 24 juni 2018 @ 18:45 |
Lijkt me geheim. Je kan het wel proberen na te maken en het anders noemen | |
maily | zondag 24 juni 2018 @ 18:49 |
Even volgen | |
Spanky78 | zondag 24 juni 2018 @ 19:33 |
Cool. Mooi wel om te laten zien dat de voedingsindustrie ook gewoon zeer goede producten kan maken. Deze 'wijnboer' zou dus zelfs de lekkerste wijn ooit kunnen maken als ze zouden willen en de juiste informatie hebben. Jammer dat het altijd zo goedkoop mogelijk moet. Echt iets wat volgens mij een probleem is in de hele voedingswereld. Het niet altijd maar goedkoop, die het nou gewoon eens goed. | |
#ANONIEM | zondag 24 juni 2018 @ 19:35 |
Interessant | |
Zalmslaatje | zondag 24 juni 2018 @ 19:37 |
Een beetje gemengde gevoelens bij dit soort ontwikkelingen. Maar als je de echte klassieke top wijnen van duizenden euro's aan een groot publiek kan aanbieden voor een paar tientjes. Dan is dat wel tof | |
Spanky78 | zondag 24 juni 2018 @ 19:39 |
Wat vind je er negatief aan? | |
LXIV | zondag 24 juni 2018 @ 19:44 |
Het is nep en niet natuurlijk. | |
Spanky78 | zondag 24 juni 2018 @ 19:46 |
Dat is een gemiddelde chemokuur ook, toch zou het je leven kunnen redden. Zegt niets, of iets natuurlijk is. | |
Zalmslaatje | zondag 24 juni 2018 @ 19:49 |
Ik ben een romanticus, het idee dat mijn eten of drinken uit een laboratorium komt draagt niet echt bij aan het "authentieke" goed, gezond, van het land en zelf gemaakt gevoel. Authentiek tussen aanhalingstekens omdat het chemisch gezien gelul is. Het is iets psychisch er wordt niet voor niks in de voedingsmarketing zoveel op "echt en traditioneel" gehamerd. Je wil het stoofpotje van je oma niet die van een laborant Het is niet speciaal of bijzonder meer het is gewoon meuk uit een fabriek. Net zo iets als een kleuren printje van een van Gogh ook al is het een goede kopie het is het toch net niet. [ Bericht 15% gewijzigd door Zalmslaatje op 24-06-2018 19:56:36 ] | |
#ANONIEM | zondag 24 juni 2018 @ 19:51 |
nep? | |
Jordy-B | zondag 24 juni 2018 @ 20:40 |
En niet natuurlijk. Het is geen drank die gemaakt is van druiven, van druivenplanten die met veel pijn en moeite gekweekt en geënt zijn. Druiven die geperst zijn, waarna ze al dan niet met schil gefermenteerd worden met behulp van gist, waarna er nog een bacteriële vergisting plaats kan vinden, vervolgens gefiltreerd worden (met bijvoorbeeld gelatine, of polyvinylpolypyrrolidone), en daarna gemengd worden met andere wijnen om een drinkbaar resultaat te behalen, waarna ze verpakt kunnen worden in glas. Jeweetwel. "natuurlijk". | |
Pietverdriet | zondag 24 juni 2018 @ 21:06 |
En vergeet de sulfides die men aan de wijn toegevoegd heeft niet, en de bestrijdingsmiddelen die men op de wijnstokken spoot. Het druivensapconcentraat uit andere productie omdat er te weinig zon was die toegevoegd werd, de zakken eikenschaafsel om de smaak van houten vaten te krijgen, etc etc | |
#ANONIEM | zondag 24 juni 2018 @ 21:30 |
Water. | |
marc0871 | zondag 24 juni 2018 @ 21:33 |
Nou goed, maak dan maar meteen ook vellen, hompen en bolletjes, die dezelfde aminozuren, vitaminen, mineralen en vetten hebben als een AGV'tje. Met alle geur, kleur en smaakstoffen om het een beetje echt te laten lijken. Hoeft niemand meer rugbrekend werk meer te doen om groente te verbouwen en geen dieren meer te sterven voor ons stukje vlees. Ik bedoel; als het toch niet uitmaakt, en het een stuk goedkoper is... waarom niet? Ziet je eten er straks misschien zo uit Aan de andere kant; waar zet je alle mensen aan het werk die nu in de voedselproductie/verwerking werken? Bedenk maar eens wat je eet, waar het vandaan komt en hoeveel mensen in die tak van sport bezig zijn. Wou je die allemaal aan de productie van replicavoer zetten? Waarschijnlijk is 20% daarvoor geschikt en 10% nodig | |
Lunatiek | zondag 24 juni 2018 @ 21:36 |
Uiteindelijk is het wel de natuurlijke wijncultuur die door jarenlange ervaring en experimenteren die beste wijnsmaken heeft weten te vinden, die nu gekopieerd worden. Het zou interessanter zijn als in het laboratorium nieuwe wijnen werden ontwikkeld met een topsmaak die de conventionele wijnboeren nog niet hebben ontdekt. | |
Pietverdriet | maandag 25 juni 2018 @ 11:17 |
Chemische wijn is natuurlijk humbug, dit zou synthetische wijn zijn, maarEn verder
[ Bericht 82% gewijzigd door Pietverdriet op 25-06-2018 11:22:54 ] | |
Jordy-B | maandag 25 juni 2018 @ 11:18 |
Goed onderscheid. | |
nogeenoudebekende | maandag 25 juni 2018 @ 11:20 |
Iemand die met z'n schimmelvoeten de druiven plat trapt is inderdaad stukken fijner. Lekker authentiek. | |
Pietverdriet | maandag 25 juni 2018 @ 11:26 |
Kortom, hij maakt geen kunstmatige wijn of synthetische wijn, hij neemt wijnen in bulk af, blend die om in de buurt te komen van wat andere wijnboeren doen en bewerkt ze. Industrieel proces, slim, dat wel | |
Zalmslaatje | maandag 25 juni 2018 @ 11:47 |
Dat doen bijna alle grote producenten toch al jaren? Behalve dat ze een bekende wijn proberen te imiteren misschien. | |
Pietverdriet | maandag 25 juni 2018 @ 11:54 |
Correct | |
Zalmslaatje | maandag 25 juni 2018 @ 12:01 |
ah, we kunnen dit topic dus reduceren tot "In de VS is een uitzonderlijk goede wijnmenger" of hoe zo iemand ook mag heten. | |
Bramito | maandag 25 juni 2018 @ 13:35 |
Dat zijn ze in Spanje, Italië en Frankrijk ook. |