abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zaterdag 23 juni 2018 @ 10:20:38 #1
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_179986780
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
10s.gif Op maandag 21 mei 2018 19:50 schreef Drugshond het volgende:
[ afbeelding ]

Turkish President Recep Tayyip Erdogan said he intends to tighten his grip on the economy and take more responsibility for monetary policy if he wins an election next month.
--------------
Alsof hij de buitenlandse markt kan besturen. 8)7
--------------

With the Turkish lira at a record low against the dollar and down this year against all 17 major currencies tracked by Bloomberg, Erdogan told Bloomberg TV in London on Monday that after the vote transforms Turkey into a full presidential system, he expects the central bank will have to heed his calls for lower interest rates.

https://www.bloomberg.com(...)-on-turkey-s-economy
========================================
In slechts 13 jr tijd heeft die munt 75 % aan waarde verloren.
Zie grafiek. https://finance.yahoo.com/quote/TRY%3DX?p=TRY%3DX&guccounter=1
----------------------------------
Het zal wel aan mij liggen, maar gaat Turkije niet heel erg stuk.

Nu een beter artikel die inhoudelijk beter is.
Supergroei Turkse economie stuit op wantrouwen
Economische groei


Van een bijna recessie naar een van de snelst groeiende economieŰn: de Turkse economie heeft zich hersteld. Maar twijfels zijn er, veel twijfels.

De Turkse economie groeide met 5,1 procent in het tweede kwartaal. Kan dat wel, vragen critici zich af.
[ afbeelding ]

In Turkije lijkt zich een economisch wonder te voltrekken. Twee weken geleden publiceerde het statistische instituut TŘrkstat de cijfers van het tweede kwartaal. Daaruit bleek dat Turkije met 5,1 procent ÚÚn van de snelst groeiende economieŰn van de G20 is. Alleen China en India doen het beter. Veel experts reageerden sceptisch, net als bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers.

„Ik was geschokt door de cijfers”, zegt Murat Ucer, een econoom die voor adviesbureau Global Source Turkije volgt. „Ik heb die nacht geen oog dicht gedaan. Mijn prognoses waren veel voorzichtiger. Het verhaal dat ik aan mijn klanten vertelde, moest ik ineens grondig bijstellen.”

Veel economen en analisten kunnen moeilijk geloven dat de Turkse economie zo snel is hersteld na een uitermate slecht jaar. De mislukte coup leidde bijna tot een recessie, de regering wist met veel kunst en vliegwerk een valutacrisis af te wenden, en de toerismesector, een belangrijke bron van buitenlands geld, is nog niet uit de crisis. Hoe kon TŘrkstat dan toch met zulke sterke cijfers op de proppen komen?

Commerzbank, de tweede bank van Duitsland, bracht zelfs een rapport uit met de veelzeggende titel ‘Turkey – Are you kidding me?’. Daarin concludeert Lutz Karpowitz, strateeg opkomende markten, dat de Turkse groeicijfers „meer dan twijfelachtig” zijn en mogelijk zelfs het gevolg zijn van „politieke be´nvloeding”. Een zware aantijging, die overigens niet wordt onderbouwd.

Spiegelt TŘrkstat de economische situatie inderdaad mooier voor dan zij is, wellicht om de regering politiek uit de wind te houden tot de verkiezingen van 2019?

Nieuwe rekenmethode
De achterdocht over de groeicijfers begon toen TŘrkstat eind vorig jaar een nieuwe rekenmethode invoerde. Ineens bleek de gemiddelde levensstandaard in Turkije 20 procent hoger te liggen. Ook stelde TŘrkstat het bruto binnenlands product (bbp) van 2015 bij van 720 miljard dollar naar 861 miljard. Kortom, de omvang van de Turkse economie was met terugwerkende kracht 20 procent groter. En de economische groei sinds 2009 was ineens 1,8 procent hoger.

De invoering van de nieuwe rekenmethode kwam overigens niet uit de lucht vallen. Daar is drie jaar lang aan gewerkt, onder toeziend oog van het Europese statistiekbureau Eurostat. De vorige methode was beperkt en achterhaald, daar was iedereen het over eens. De nieuwe groeicijfers zijn gebaseerd op een veel grotere hoeveelheid data, in lijn met Europese standaarden.

Ondanks alle scepsis, is er geen enkele aanwijzing dat de regering druk heeft uitgeoefend op TŘrkstat

Zo gebruikt TŘrkstat nu de gegevens van de nationale inkomensadministratie en van het instituut voor sociale zekerheid, waardoor kleine en middelgrote bedrijven ook worden meegewogen in de omvang van de economie. Daarnaast kreeg TŘrkstat na een lang bureaucratisch gevecht toegang tot de annalen van het ministerie van FinanciŰn. Die nieuwe gegevens leiden uiteraard tot andere groeicijfers, maar het resultaat valt of staat bij de rekenmethode.

Tegenstrijdigheden
„De veranderingen in het Turkse bbp en de groeipercentages zijn erg groot, niet alleen vanuit een absoluut perspectief, maar vooral in vergelijking met andere gevallen van herziening naar Europese standaarden of Verenigde Naties standaarden”, stelt Erik Meyersson, econoom bij Goldman Sachs. „In OESO-landen hebben zulke herzieningen een veel kleinere invloed gehad op het bbp en, althans gemiddeld, vrijwel geen effect gehad op de groei van het bbp.”

Hoe dat kan, is een raadsel. „Het probleem is dat we niet weten hoe ze tot deze cijfers zijn gekomen”, zegt Aykut Erdogdu, de tweede man van oppositiepartij CHP. „Als TŘrkstat zijn rekenmethode bekend zou maken, dan zouden ze hun gelijk kunnen bewijzen. Maar ik denk niet dat ze dat van plan zijn. Het wachten is op het rapport van Eurostat. Zij zullen de nieuwe methode zorgvuldig doorlichten, want er zijn zo veel tegenstrijdigheden.”

Ondanks alle scepsis, is er geen enkele aanwijzing dat de regering druk heeft uitgeoefend op TŘrkstat. „Het rapport van Commerzbank is te speculatief”, zegt een analist die anoniem wil blijven. „We zijn allemaal gefrustreerd over de cijfers. Ik denk dat een analist van de bank er genoeg van had en zijn nek heeft uitgestoken. Maar het is meer een opiniestuk dan een onderzoeksrapport.”

‘Groei op stero´den’
Er zijn ook andere geluiden. Timothy Ash, Turkije-expert van vermogensbeheerder Blue Bay Asset Management, vindt 5 procent groei niet zo vreemd, gezien de omstandigheden. „Voor het referendum heeft de regering veel geld in de economie gepompt om een recessie af te wenden. Er waren belastingverlagingen, staatsgaranties voor banken, schuldverlichting voor bedrijven. De export nam toe dankzij de goedkope lira en de economische opleving in Europa.”

Ucer noemt het zelfs ‘groei op stero´den’. „De regering heeft een hoop beleidsruimte gebruikt om een recessie af te wenden. Zulke groei is niet vol te houden, want de structurele problemen zijn niet opgelost. De groei is onevenwichtig en komt voor een groot deel van de bouwsector. Er wordt weinig ge´nvesteerd in machines, een indicatie van toekomstige groei. En Turkije kampt nog altijd een structureel tekort op de lopende rekening.”

Met inflatie van ruim 11 procent, werkloosheid van ruim 10 procent, en een flinke belastingverhoging die vorige week werd aangekondigd, merken veel Turken weinig van de 5,1 procent groei. Uit een recent opinie-onderzoek aan van de zakenkrant DŘnya bleek dat het vertrouwen in de economie afneemt. Het percentage dat de economie ziet als het grootste probleem steeg van 39 in het eerste kwartaal naar 49 procent in het tweede. Slechts 46 procent van de respondenten dacht dat Turkije welvarender zou zijn over vijf jaar. „Dit is zonder twijfel het meest gehate herstel in de historie”, concludeerde Istanbul Analytics.
---------------------------------------------------------------------------------------
Dit alles heeft te maken dat Erdogan steeds meer invloed probeert uit te oefenen op hun eigen centrale bank. Maar het is nu ook fair om te zeggen dat Turkije in een financiŰle zeepbel leeft.

Griekenland, ItaliŰ, ik zet nu mijn geld op Turkije die klapt. Laatst genoemde is gelukkig geen EU-land.
hier verder
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zaterdag 23 juni 2018 @ 11:30:25 #2
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_179987828
Mooi,

Turkije gaat naar zijn parlementaire verkiezingen later deze maand onder een wolk van grote economische onzekerheden. Dat schrijft het magazine The Economist naar aanleiding van een hernieuwde oproep van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aan zijn onderdanen om hun gespaarde dollars in te leveren en te ruilen voor Turkse lira.

Van een bouwput economie naar niks eigenlijk.
  zaterdag 23 juni 2018 @ 11:39:18 #3
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  zaterdag 23 juni 2018 @ 11:41:44 #4
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_179987961
registreer om deze reclame te verbergen
Suc6 met de verkiezingen. Erdogan die invloed wil van de Nationale Turkse Bank. Dan ben je echt een FR*ing mongool. (MugaBE 2.0)
  zaterdag 23 juni 2018 @ 12:23:41 #5
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_179988411
https://valutawijzer.nl/turkse-lira/

Het verval van de Lira gaat ook in een versnelling nu
gewone mensen merken het dat alles duurder wordt en lonen stagneren

Zal Erdogan de Noodtoestand opheffen die hem nu alle controle en macht geeft ????
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_179989492
Ben benieuwd hoe dit afloopt.
"Overdrijven is ook een kunst!" ~ Kapitein van een veerpont.
pi_179989706
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 13:57 schreef robijntjestralendwit het volgende:
Ben benieuwd hoe dit afloopt.
foto.png
  zaterdag 23 juni 2018 @ 14:10:30 #8
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_179989766
quote:
9s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:07 schreef Triggershot het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Als ik de pers hier in Nederland onder controle had dan zou ik ook zulke berichten verspreiden
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_179989802
Hehehe :')
  zaterdag 23 juni 2018 @ 14:17:13 #10
233102 cherrycoke
This picture disturbs me
pi_179989917
gouden handel nu in turks vastgoed? of kom je bedrogen uit?

moeilijk moeilijk
🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂
  zaterdag 23 juni 2018 @ 14:21:29 #11
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_179990050
quote:
14s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:17 schreef cherrycoke het volgende:
gouden handel nu in turks vastgoed?
Vodafone en Letgo think so.
  zaterdag 23 juni 2018 @ 14:22:50 #12
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_179990080
quote:
14s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:17 schreef cherrycoke het volgende:
gouden handel nu in turks vastgoed? of kom je bedrogen uit?

moeilijk moeilijk
kopen in lira en hypotheek in Euro

ja
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_179990225
quote:
9s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:07 schreef Triggershot het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Het is wel een beetje groei zoals in China, heel veel nieuwe gebouwen bouwen. :P
Met extra vezels!
pi_179990231
Mogen ze hier trouwens ook wel doen met het woningtekort!!11
Met extra vezels!
pi_179990244
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:10 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Als ik de pers hier in Nederland onder controle had dan zou ik ook zulke berichten verspreiden
Heeft Turkije de Nederlandse pers onder controle? :o
Met extra vezels!
  zaterdag 23 juni 2018 @ 14:31:29 #16
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_179990277
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:29 schreef Volkorenbrood het volgende:

[..]

Het is wel een beetje groei zoals in China, heel veel nieuwe gebouwen bouwen. :P
Ik kan niet anders dan verwachten dat de brug en vliegveld in de komende jaren ook gigantisch veel geld gaan opleveren aan de schatkist.

quote:
Havalimanı inşaatında šalışanların sayısı 30 bini gešerken, tamamlandığında da doğrudan ve dolaylı 225 bin kişiye istihdam yaratacak.
Het vliegveld zou zorgen voor 225.000 nieuwe arbeidsplaatsen.
pi_179990304
Bedoel je met de schatkist hoeveel geld de overheid binnenhaalt met belastingen?

Dat staat een beetje los van economische groei toch :P
Met extra vezels!
  zaterdag 23 juni 2018 @ 14:34:56 #18
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_179990335
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:33 schreef Volkorenbrood het volgende:
Bedoel je met de schatkist hoeveel geld de overheid binnenhaalt met belastingen?

Dat staat een beetje los van economische groei toch :P
Indien de trend zich voorzet ---> Meer belastingen ---- > meer investeringen -----> meer werkplekken----> meer inkomsten ----> Meer koopkracht.
pi_179990346
quote:
11s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:34 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Indien de trend zich voorzet ---> Meer belastingen ---- > meer investeringen -----> meer werkplekken----> meer inkomsten ----> Meer koopkracht.
Je mist nog het magische woord, de Keynesian multiplier. :P
Met extra vezels!
  zaterdag 23 juni 2018 @ 14:38:47 #20
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_179990395
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:35 schreef Volkorenbrood het volgende:

[..]

Je mist nog het magische woord, de Keynesian multiplier. :P
Ik ben verder geen econoom natuurlijk, maar we gaan het zien of het de economie gaat bevorderen. Ik verwacht van wel.
  zaterdag 23 juni 2018 @ 14:39:49 #21
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_179990413
Karamollaoglu: "Als wij verkozen worden stoppen we per direct de bouw en investeringen van alles."

Blijf lachen om de uitspraak. :')
pi_179990541
quote:
9s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:39 schreef Triggershot het volgende:
Karamollaoglu: "Als wij verkozen worden stoppen we per direct de bouw en investeringen van alles."

Blijf lachen om de uitspraak. :')
kennelijk scoort hij bij een specifiek publiek met dit soort retoriek
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179990596
quote:
9s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:39 schreef Triggershot het volgende:
Karamollaoglu: "Als wij verkozen worden stoppen we per direct de bouw en investeringen van alles."

Blijf lachen om de uitspraak. :')
Haha is dat echt?

Bron?
Met extra vezels!
  zaterdag 23 juni 2018 @ 14:51:34 #24
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_179990633
quote:
11s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:38 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ik ben verder geen econoom natuurlijk, maar we gaan het zien of het de economie gaat bevorderen. Ik verwacht van wel.
Ik denk het ook. Heb overigens nooit bezwaren gehad tegen bruggen en vliegvelden.

Meer het op jezelf teveel ermee op de borst kloppen. Uiteindelijk zijn er honderdduizenden mensen betrokken bij zo een project en hoort het gewoon normaal te zijn.

Al helemaal die brug, is gewoon door de private sector opgetuigd en ze proberen nu de brug terug te verdienen door een lekker hoog tarief te vragen. Is allemaal prima, en goed, en mag gewoon, maar dat persoonlijk claimen vind ik opmerkelijk. :P

Rutte gaat ook niet zeggen straks "WIJ HEBBEN LELYSTAD AIRPORT GEBOUWD" "WIJ HEBBEN GEINVESTEERD IN DE SPOORWEGEN" "VOOR MIJ WAS ER GEEN 4G".
"VROEGER HAD NIEMAND KOELKASTEN".

Zou wel grappig zijn trouwens. _O-
Met extra vezels!
pi_179990668
quote:
Haha ok, wel humoristisch, maar to be fair, hij zegt wel iets anders. Hij wil anders investeren (gericht op productie), niet stoppen met alle investeringen, maar met de huidige manier van investeren.

Die video is op een typische manier gemonteerd.

Verder heb ik vrij weinig met Saadet.
Met extra vezels!
  zaterdag 23 juni 2018 @ 14:57:16 #27
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_179990695
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:51 schreef Volkorenbrood het volgende:

[..]

Ik denk het ook. Heb overigens nooit bezwaren gehad tegen bruggen en vliegvelden.

Meer het op jezelf teveel ermee op de borst kloppen. Uiteindelijk zijn er honderdduizenden mensen betrokken bij zo een project en hoort het gewoon normaal te zijn.

Al helemaal die brug, is gewoon door de private sector opgetuigd en ze proberen nu de brug terug te verdienen door een lekker hoog tarief te vragen. Is allemaal prima, en goed, en mag gewoon, maar dat persoonlijk claimen vind ik opmerkelijk. :P

Rutte gaat ook niet zeggen straks "WIJ HEBBEN LELYSTAD AIRPORT GEBOUWD" "WIJ HEBBEN GEINVESTEERD IN DE SPOORWEGEN" "VOOR MIJ WAS ER GEEN 4G".
"VROEGER HAD NIEMAND KOELKASTEN".

Zou wel grappig zijn trouwens. _O-
Ik ben het wel met je eens dat het te ver wordt doorgetrokken en overdreven, maar als je dan naar de voor Erdogan en tijdens Erdogan periode kijkt dan zie je wel echt dat hij er een prioriteit van heeft gemaakt om echt dingen op het gebied van onderwijs, zorg en infrastructuur flink te verbeteren.


En helpt natuurlijk dat je dat populistisch claimt als je godgegeven persoonlijke missie en verdienste.
  zaterdag 23 juni 2018 @ 15:00:46 #28
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_179990752
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:54 schreef Volkorenbrood het volgende:

[..]

Haha ok, wel humoristisch, maar to be fair, hij zegt wel iets anders. Hij wil anders investeren (gericht op productie), niet stoppen met alle investeringen, maar met de huidige manier van investeren.

Die video is op een typische manier gemonteerd.

Verder heb ik vrij weinig met Saadet.
Dan zou je moeten zeggen we gaan de investeringen hervormen en in het belang van de landelijke productie inrichten. Wat hij zegt is dat hij per direct met de investeringen gaat stoppen om vervolgens pas het anders aan te pakken.
pi_179990790
quote:
11s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:57 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ik ben het wel met je eens dat het te ver wordt doorgetrokken en overdreven, maar als je dan naar de voor Erdogan en tijdens Erdogan periode kijkt dan zie je wel echt dat hij er een prioriteit van heeft gemaakt om echt dingen op het gebied van onderwijs, zorg en infrastructuur flink te verbeteren.

Ik ken weinig mensen die dat ontkennen.

Tijdens, vooral, het begin van het AKP bewind is hij en is zijn partij een stabiliserende factor geweest, die ook nog vrij pragmatisch en liberaal was voor andersdenkenden, om de goede voorwaarden te creŰren voor een economische en infrastructurele ontwikkeling (niet door een man persoonlijk, er was een heel AKP-team waarvan bijna niemand nu meer over is).

Daarbuiten, zijn al die dingen natuurlijk door honderdduizenden mensen van project-leider, tot aannemer, naar manager tot arbeider, gemaakt, in elkaar gezet, mogelijk gemaakt etc.

Dit personifiŰren tot een persoon is gewoon niet eerlijk.

Zelfs vanuit beleid niet. AKP heeft in het begin echt goede mensen gehad die het economisch beleid hebben vormgegeven. Een Ali Babacan bijvoorbeld. Of een liberale minister die het toeristisch imago van Turkije goed heeft neergezet: Ertuğrul GŘnay.

Al die mensen zijn weg. En niet zomaar weg.
Met extra vezels!
pi_179990798
quote:
11s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:00 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Dan zou je moeten zeggen we gaan de investeringen hervormen en in het belang van de landelijke productie inrichten. Wat hij zegt is dat hij per direct met de investeringen gaat stoppen om vervolgens pas het anders aan te pakken.
Mwoah, het is wel echt knippen en plakken in dat filmpje hoor. Beetje opzwepend muziekje erbij. Niet eerlijk.
Met extra vezels!
  zaterdag 23 juni 2018 @ 15:07:23 #31
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_179990848
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:03 schreef Volkorenbrood het volgende:

[..]

Ik ken weinig mensen die dat ontkennen.

Tijdens, vooral, het begin van het AKP bewind is hij en is zijn partij een stabiliserende factor geweest, die ook nog vrij pragmatisch en liberaal was voor andersdenkenden, om de goede voorwaarden te creŰren voor een economische en infrastructurele ontwikkeling (niet door een man persoonlijk, er was een heel AKP-team waarvan bijna niemand nu meer over is).

Daarbuiten, zijn al die dingen natuurlijk door honderdduizenden mensen van project-leider, tot aannemer, naar manager tot arbeider, gemaakt, in elkaar gezet, mogelijk gemaakt etc.

Dit personifiŰren tot een persoon is gewoon niet eerlijk.

Zelfs vanuit beleid niet. AKP heeft in het begin echt goede mensen gehad die het economisch beleid hebben vormgegeven. Een Ali Babacan bijvoorbeld. Of een liberale minister die het toeristisch imago van Turkije goed heeft neergezet: Ertuğrul GŘnay.

Al die mensen zijn weg. En niet zomaar weg.
Eensch.
pi_179990850
quote:
11s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:31 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ik kan niet anders dan verwachten dat de brug en vliegveld in de komende jaren ook gigantisch veel geld gaan opleveren aan de schatkist.

[..]

Het vliegveld zou zorgen voor 225.000 nieuwe arbeidsplaatsen.
Ik weet niet hoeveel vliegvelden ze bouwen in Turkije maar in Spanje hebben ze er ook een hoop...
pi_179990865
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:51 schreef Volkorenbrood het volgende:

[..]

Ik denk het ook. Heb overigens nooit bezwaren gehad tegen bruggen en vliegvelden.

Meer het op jezelf teveel ermee op de borst kloppen. Uiteindelijk zijn er honderdduizenden mensen betrokken bij zo een project en hoort het gewoon normaal te zijn.

Al helemaal die brug, is gewoon door de private sector opgetuigd en ze proberen nu de brug terug te verdienen door een lekker hoog tarief te vragen. Is allemaal prima, en goed, en mag gewoon, maar dat persoonlijk claimen vind ik opmerkelijk. :P

Rutte gaat ook niet zeggen straks "WIJ HEBBEN LELYSTAD AIRPORT GEBOUWD" "WIJ HEBBEN GEINVESTEERD IN DE SPOORWEGEN" "VOOR MIJ WAS ER GEEN 4G".
"VROEGER HAD NIEMAND KOELKASTEN".

Zou wel grappig zijn trouwens. _O-
A leader is best when people barely know he exists, when his work is done, his aim fulfilled, they will say: we did it ourselves. Lao Tzu

dit citaat doet mij altijd denken aan al die anti erdoganisten die niet in staat zijn om toe te geven dat erdo ook veel goeds heeft betekend, waaronder dus onder ander de enorme economische sprong voorwaarts. maar nee het is "gewoon" de conjunctuur en het is "gewoon" de economie en het is "gewoon" meegaan met de tijd. alsof alles "gewoon" vanzelf gaat.

laatst sprak ik nog een bursali dude, die tegenwoordig dankzij de osman gazi brug binnen 1,5 uur vanaf sabiha gokcen in bursa is, dat die brug een schande is :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179990867
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:07 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Ik weet niet hoeveel vliegvelden ze bouwen in Turkije maar in Spanje hebben ze er ook een hoop...
Mwoah, Istanbul is wel echt een hub a la Schiphol. Het is geen Valencia airport ofzo. :P
Met extra vezels!
  zaterdag 23 juni 2018 @ 15:09:17 #35
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_179990880
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:03 schreef Volkorenbrood het volgende:

[..]

Mwoah, het is wel echt knippen en plakken in dat filmpje hoor. Beetje opzwepend muziekje erbij. Niet eerlijk.
Hoezo niet eerlijk, het is gemaakt door de pro-Saadet kliek. Waarbij hij zogenaamd Erdogan met de grond gelijk maakt.
pi_179990914
quote:
11s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:09 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Hoezo niet eerlijk, het is gemaakt door de pro-Saadet kliek. Waarbij hij zogenaamd Erdogan met de grond gelijk maakt.
Serieus?

Dan faalt hun team wel.
Met extra vezels!
pi_179990925
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:08 schreef Volkorenbrood het volgende:

[..]

Mwoah, Istanbul is wel echt een hub a la Schiphol. Het is geen Valencia airport ofzo. :P
Ja dat vliegveld zal vast wel een positieve invloed hebben, vandaar mijn vraag hoeveel ze er bouwen aangezien Trigger het ook over meervoud heeft.

Ze mogen overigens die vliegvelden wel wat beter beveiligen in Turkije, dat was me toch bizar een paar jaar geleden :') Was 2 weken na de aanslag op het vliegveld, vloog ik via het 2de vliegveld van Istanbul en ging bij de controle bij iedereen het alarm af. Iedereen mocht gewoon doorlopen en echt helemaal niemand werd gecontroleerd :')

/Eindestoerveerhaal
  zaterdag 23 juni 2018 @ 15:12:02 #38
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_179990927
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:07 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Ik weet niet hoeveel vliegvelden ze bouwen in Turkije maar in Spanje hebben ze er ook een hoop...
In Turkije is er tegenwoordig in ieder provincie wel een vliegveld(je), dat is het punt niet.

Wat er in Turkije nu wordt gebouwd is niet een vliegveld, maar een vrij ambitieus plan wat door vriend en vijand wordt onderstreept:

pi_179990964
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:12 schreef Triggershot het volgende:

[..]

In Turkije is er tegenwoordig in ieder provincie wel een vliegveld(je), dat is het punt niet.

Wat er in Turkije nu wordt gebouwd is niet een vliegveld, maar een vrij ambitieus plan wat door vriend en vijand wordt onderstreept:

Ja dat vliegveld ken ik, gaat me om de anderen. Is de rest ook wel rendabel? En niet alleen tijdens een hoogconjuctuur.
  zaterdag 23 juni 2018 @ 15:14:32 #40
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_179990990
quote:
9s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:11 schreef Volkorenbrood het volgende:

[..]

Serieus?

Dan faalt hun team wel.
Jep, het is een pro-Saadet partij account. Check alle andere video's van ZwarteMollahzoon. Vrijwel alles om zijn kandidatuur en uitspraken de hemel in te prijzen.
  zaterdag 23 juni 2018 @ 15:15:38 #41
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_179991015
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:13 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Ja dat vliegveld ken ik, gaat me om de anderen. Is de rest ook wel rendabel? En niet alleen tijdens een hoogconjuctuur.
Ataturk is heel erg rendabel. De binnenlandse vliegvelden hebben natuurlijk ook flink gedragen aan de binnenlandse economie en handel, ook al zijn buiten de toeristische oorden de binnenlandse vluchten voor de internationale passagiers niet erg interessant.
pi_179991053
quote:
9s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:07 schreef Triggershot het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Leuk plaatje maar dat zijn allemaal dezelfde berichtgevingen maar dan op andere sites.

Het staat al redelijk vast dat die "groei" vooral gebakken lucht is of er sterk naar 'ruikt'.
Gezien de cijfers afkomstig zijn van de Turkse staat en derhalve nogal onbetrouwbaar.

Maar al zou het kloppen, met hoeveel procent is de schuld gestegen in Turkije? :')
Dat is de keerzijde immers.
pi_179991061
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:15 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ataturk is heel erg rendabel. De binnenlandse vliegvelden hebben natuurlijk ook flink gedragen aan de binnenlandse economie en handel, ook al zijn buiten de toeristische oorden de binnenlandse vluchten voor de internationale passagiers niet erg interessant.
Heb je daar wat cijfers van? Dit zeiden ze in Spanje namelijk ook.

Bijvoorbeeld een kaartje van hoeveel vliegvelden ze hebben gebouwd door de jaren heen?

En dan los van Ataturk want die ken ik.
pi_179991067
quote:
10s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

A leader is best when people barely know he exists, when his work is done, his aim fulfilled, they will say: we did it ourselves. Lao Tzu

dit citaat doet mij altijd denken aan al die anti erdoganisten die niet in staat zijn om toe te geven dat erdo ook veel goeds heeft betekend, waaronder dus onder ander de enorme economische sprong voorwaarts. maar nee het is "gewoon" de conjunctuur en het is "gewoon" de economie en het is "gewoon" meegaan met de tijd. alsof alles "gewoon" vanzelf gaat.

laatst sprak ik nog een bursali dude, die tegenwoordig dankzij de osman gazi brug binnen 1,5 uur vanaf sabiha gokcen in bursa is, dat die brug een schande is :')
Ja van die verstokte haters die de positieve dingen van 16 jaar AKP niet kunnen noemen heb je ook niet veel aan.

In mijn ogen zijn dit de positieve dingen (en zoals bekend ben ik geen groot fan van deze huidige regering): het creŰren van de juiste omstandigheden (vooral in de beginjaren) tot economische en infrastructurele ontwikkeling, het einde van het marginaliseren van armen en vrouwen met een hoofddoek, het terugdringen van de macht van het leger, etc. etc.

Daarbij heeft zijn "niet-bange" karakter een cruciale rol gespeeld in het knopen doorhakken op sommige punten (bijvoorbeeld het leger, de hoofddoek, etc)

Maar goed, laten we wel wezen, hij roept zelf alle verdiensten van de daken en claimt ook wel alle AKP-verdiensten bijna op zijn eigen persoon. Ik vind dat ook niet netjes tegenover Gul, Davutoglu, Gunay, Sener, etc. etc. Zoveel, honderdduizenden mensen hebben bijgedragen aan die verdiensten. En het is niet alsof voor 2002 helemaal niks was. :P

Dus die quote "barely know he exists" klopt toch niet in deze, dat laat hij niet gebeuren. :P
Met extra vezels!
pi_179991096
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:18 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Leuk plaatje maar dat zijn allemaal dezelfde berichtgevingen maar dan op andere sites.

Het staat al redelijk vast dat die "groei" vooral gebakken lucht is of er sterk naar 'ruikt'.
Gezien de cijfers afkomstig zijn van de Turkse staat en derhalve nogal onbetrouwbaar.

Maar al zou het kloppen, met hoeveel procent is de schuld gestegen in Turkije? :')
Dat is de keerzijde immers.
Overigens is de overheidsschuld juist relatief als percentage van %BNP afgenomen. Omdat %BNP ook enorm is gestegen de afgelopen jaren. Zitten rond de 30% geloof ik. Niet echt hoog.

PrivÚ-schulden en schulden van bedrijven schijnen wel echt een probleem te zijn.
Met extra vezels!
pi_179991110
quote:
5s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:19 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Heb je daar wat cijfers van? Dit zeiden ze in Spanje namelijk ook.

Bijvoorbeeld een kaartje van hoeveel vliegvelden ze hebben gebouwd door de jaren heen?

En dan los van Ataturk want die ken ik.
Ataturk wordt gesloten he, en was sowieso te klein geworden. Dus ik denk niet dat dit vliegveld echt problemen gaat krijgen qua leegstand ofzo. :P
Met extra vezels!
  zaterdag 23 juni 2018 @ 15:24:18 #47
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_179991150
quote:
5s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:19 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Heb je daar wat cijfers van? Dit zeiden ze in Spanje namelijk ook.

Bijvoorbeeld een kaartje van hoeveel vliegvelden ze hebben gebouwd door de jaren heen?

En dan los van Ataturk want die ken ik.
Kaartjes, te lui om op te zoeken voor zover ze er al zijn, maar een nieuwsbericht uit 2013:

2002'de 26 olan havalimanı sayısı 52'ye yŘkseldi. Sekt÷rde yaşanan bu gelişme, yolcu sayılarına da yansıdı. Ušakla seyahat eden yolcu sayısı 2002'de 36 milyon iken, bu rakam 2013 sonu itibarıyla 150 milyonu aştı.

In 2002 ( toen Erdo aan de macht kwam) waren er 26 vliegvelden. 2014 inmiddels 52.
De passagiersaantallen was in 2002 36 miljoen eind 2013 150 miljoen.
pi_179991169
En wat ook gewoon een feit is dat een groot deel van de broodnodige economische hervormingen ook zijn doorgevoerd tijdens de Ecevit-regering als reactie op de crisis. Pre-2002.

Uiteindelijk is het allemaal politiek.

Maar ik vind het echt vreemd dat veel mensen lijken te denken dat alleen 1 persoon alles heeft gedaan en zonder hem alles verloren gaat. Als dat zo is heb je sowieso een probleem als land. :P

Als een bedrijf afhankelijk is van 1 persoon, dan is dat echt een heel groot risico en wordt daar meteen iets aan gedaan.
Met extra vezels!
pi_179991181
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:19 schreef Volkorenbrood het volgende:

Dus die quote "barely know he exists" klopt toch niet in deze, dat laat hij niet gebeuren. :P
haha idd, dat is niet passend bij de persoon erdo evenals de turkse GROTE EGO cultuur :P

de rest van je post sluit ik me volledig bij aan.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179991219
quote:
10s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:25 schreef Slayage het volgende:

[..]

haha idd, dat is niet passend bij de persoon erdo evenals de turkse GROTE EGO cultuur :P

de rest van je post sluit ik me volledig bij aan.
Haha en Ince lijkt niet heel anders op dit (ENORM EGO) punt. Helaas.

Maar goed blijkbaar scoort dat , gezien de peilingen. Beetje mannelijk, macho doen en een groot ego vertonen en je komt er wel.

Kemal Kilicdaroglu was te lief, dat is duidelijk. :P
Met extra vezels!
  zaterdag 23 juni 2018 @ 15:28:37 #51
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_179991242
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:18 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Leuk plaatje maar dat zijn allemaal dezelfde berichtgevingen maar dan op andere sites.

Het staat al redelijk vast dat die "groei" vooral gebakken lucht is of er sterk naar 'ruikt'.
Gezien de cijfers afkomstig zijn van de Turkse staat en derhalve nogal onbetrouwbaar.

Maar al zou het kloppen, met hoeveel procent is de schuld gestegen in Turkije? :')
Dat is de keerzijde immers.
Lieve DevreemdeNederlandseVent, vraagje:

Waar denk je dat de cijfers voor de buitenlandse schuld, inflatie en werkeloosheid vandaan komen, alles waarmee de Turkse economie bekritiseert wordt. Van de Surinaamse voetbalvereniging? Juist ja, van de Turkse statistiekenbureau.

De schulden waar de Turkse overheid garant voor staat is ongeveer op 49% nu. Een regeling waar de Turkse overheid garant staat voor particuliere bedrijven die aannemers zijn van de staat en in het buitenland voordelige leningen aangaan voor binnenlandse investeringen en Turkije ook weer onderpand hebben om het te dekken. De eigen schulden van de Turkse overheid zijn alleen maar afgenomen, dus wat is je punt precies?
pi_179991265
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:25 schreef Volkorenbrood het volgende:
En wat ook gewoon een feit is dat een groot deel van de broodnodige economische hervormingen ook zijn doorgevoerd tijdens de Ecevit-regering als reactie op de crisis. Pre-2002.

Uiteindelijk is het allemaal politiek.

Maar ik vind het echt vreemd dat veel mensen lijken te denken dat alleen 1 persoon alles heeft gedaan en zonder hem alles verloren gaat. Als dat zo is heb je sowieso een probleem als land. :P

Als een bedrijf afhankelijk is van 1 persoon, dan is dat echt een heel groot risico en wordt daar meteen iets aan gedaan.
dat maakt die erdo ook zo bijzonder. ja de begindagen van de akp was vooral een team aangelegenheid van oud milli gorus mensen, maar hij was zelf altijd de grote leider van het groepje.

ik houd me hart vast als hij er straks niet meer is, de akp uitelkaar valt en we weer terug zijn in de pre akp tijdperk van zwakke coalities die er een zooitje van maken. iets wat met het nieuwe systeems deels is verholpen.

en ja ecevit heeft goed gedaan door die turkse amerikaan aan te trekken tijdens de crisis, ben ff zij naam kwijt
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179991423
quote:
10s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat maakt die erdo ook zo bijzonder. ja de begindagen van de akp was vooral een team aangelegenheid van oud milli gorus mensen, maar hij was zelf altijd de grote leider van het groepje.

ik houd me hart vast als hij er straks niet meer is, de akp uitelkaar valt en we weer terug zijn in de pre akp tijdperk van zwakke coalities die er een zooitje van maken. iets wat met het nieuwe systeems deels is verholpen.

en ja ecevit heeft goed gedaan door die turkse amerikaan aan te trekken tijdens de crisis, ben ff zij naam kwijt
Ik denk dus echt dat dat meevalt.

Ten eerste gaat het nu ook niet zo stabiel en fantastisch de afgelopen 5 jaar. Ik zou die periode niet echt omschrijven als een periode van politieke stabiliteit. Veel verkiezingen, veel interne breuken (hoeft geen coalitie-breuk zijn, binnen de AKP, AKP-Gulen) er hebben letterlijk weer tanks over de straten gerold.. Etc.

Ten tweede vind ik dat veel mensen echt psychologisch een beetje in angst leven van "als hij weggaat dan chaos" dit wordt natuurlijk ook gevoed met subtiele boodschappen van de regering (kijk naar Syrie!!). Imho is niet goed als iemand 16 jaar aan de macht is, en heel veel mensen denken dat als hij weggaat dat alles verschrikkelijk wordt. Denk dat de mens als wezen niet om kan gaan met zoveel en zolang macht.

Maar goed, we zijn allemaal mensen en bang voor chaos, oorlog en instabiliteit. Zoiets kan gebeuren, hopelijk niet. Maar ik denk niet dat het een persoon is die dit kan tegenhouden of het er per se zal komen als een persoon niet meer het land leidt.
Met extra vezels!
  zaterdag 23 juni 2018 @ 15:41:12 #54
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_179991488
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:38 schreef Volkorenbrood het volgende:

[..]

Ik denk dus echt dat dat meevalt.

Ten eerste gaat het nu ook niet zo stabiel en fantastisch de afgelopen 5 jaar. Ik zou die periode niet echt omschrijven als een periode van politieke stabiliteit. Veel verkiezingen, veel interne breuken (hoeft geen coalitie-breuk zijn, binnen de AKP, AKP-Gulen) er hebben letterlijk weer tanks over de straten gerold.. Etc.

Ten tweede vind ik dat veel mensen echt psychologisch een beetje in angst leven van "als hij weggaat dan chaos" dit wordt natuurlijk ook gevoed met subtiele boodschappen van de regering (kijk naar Syrie!!). Imho is niet goed als iemand 16 jaar aan de macht is, en heel veel mensen denken dat als hij weggaat dat alles verschrikkelijk wordt. Denk dat de mens als wezen niet om kan gaan met zoveel en zolang macht.

Maar goed, we zijn allemaal mensen en bang voor chaos, oorlog en instabiliteit. Zoiets kan gebeuren, hopelijk niet. Maar ik denk niet dat het een persoon is die dit kan tegenhouden of het er per se zal komen als een persoon niet meer het land leidt.
Je hebt dan ook mijn inziens twee kampen in Turkije

Kamp 1 zegtmet Erdogan.

Kamp 2 zegt


Zonder Erdogan.

Beiden zijn denk ik wel verkeerde redenen om te stemmen eigenlijk..
pi_179991563
quote:
11s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:41 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Je hebt dan ook mijn inziens twee kampen in Turkije

Kamp 1 zegtmet Erdogan.

Kamp 2 zegt


Zonder Erdogan.

Beiden zijn denk ik wel verkeerde redenen om te stemmen eigenlijk..
Eens..

Maar.. :P

Het ligt niet een klein beetje aan iemand zelf als alles de hele tijd over 1 persoon gaat?
Met extra vezels!
  zaterdag 23 juni 2018 @ 15:48:20 #56
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_179991634
quote:
8s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:44 schreef Volkorenbrood het volgende:

[..]

Eens..

Maar.. :P

Het ligt niet een klein beetje aan iemand zelf als alles de hele tijd over 1 persoon gaat?
Is maar hoe je het bekijkt. Ik vraag mij nog steeds af of Erdogan de herder of schaap van de ideologie is. Dicteert hij de ideologie van het volk ( dat op hem stemt ) of laat hij zich dicteren door de ideologie van het volk. Per slot van rekening kan je zeggen dat als Erdogan morgen de AKP verlaat en in zijn nieuwe partij de AKP gaat afzeiken de AKP de nieuwe bondgenoten zijn van CHP en HDP :D
pi_179991871
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:38 schreef Volkorenbrood het volgende:

[..]

Ik denk dus echt dat dat meevalt.

Ten eerste gaat het nu ook niet zo stabiel en fantastisch de afgelopen 5 jaar. Ik zou die periode niet echt omschrijven als een periode van politieke stabiliteit. Veel verkiezingen, veel interne breuken (hoeft geen coalitie-breuk zijn, binnen de AKP, AKP-Gulen) er hebben letterlijk weer tanks over de straten gerold.. Etc.

Ten tweede vind ik dat veel mensen echt psychologisch een beetje in angst leven van "als hij weggaat dan chaos" dit wordt natuurlijk ook gevoed met subtiele boodschappen van de regering (kijk naar Syrie!!). Imho is niet goed als iemand 16 jaar aan de macht is, en heel veel mensen denken dat als hij weggaat dat alles verschrikkelijk wordt. Denk dat de mens als wezen niet om kan gaan met zoveel en zolang macht.

Maar goed, we zijn allemaal mensen en bang voor chaos, oorlog en instabiliteit. Zoiets kan gebeuren, hopelijk niet. Maar ik denk niet dat het een persoon is die dit kan tegenhouden of het er per se zal komen als een persoon niet meer het land leidt.
alles is relatief natuurlijk. het is maar hoe je het bekijkt, maar ik zou niet weer terug willen gaan naar een jaren 90 waar meerdere politieke partijen aan 1 stuk door elkaar aan het bevechten waren en het land onbestuurbaar maar wat zat te dobberen van de ene na de andere economische/politieke crisis. om maar niet te spreken over het leger dat regeringen naar huis stuurde wanneer het hen niet zinde.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179991912
quote:
11s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:48 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Is maar hoe je het bekijkt. Ik vraag mij nog steeds af of Erdogan de herder of schaap van de ideologie is. Dicteert hij de ideologie van het volk ( dat op hem stemt ) of laat hij zich dicteren door de ideologie van het volk. Per slot van rekening kan je zeggen dat als Erdogan morgen de AKP verlaat en in zijn nieuwe partij de AKP gaat afzeiken de AKP de nieuwe bondgenoten zijn van CHP en HDP :D
does man make history or does history make man?

ik zou zelf eerder zeggen de tweede stelling, waar "man" op bepaalde momenten wel een eigen draai kan geven aan history zelf
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179991935
Dat klopt, maar dat wil niemand denk ik zo. :P
Met extra vezels!
  zaterdag 23 juni 2018 @ 16:02:59 #60
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_179991961
quote:
10s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 16:00 schreef Slayage het volgende:

[..]

does man make history or does history make man?

ik zou zelf eerder zeggen de tweede stelling, waar "man" op bepaalde momenten wel een eigen draai kan geven aan history zelf
Erdogan made history, history made by Erdogan until he is history :7
pi_179992114
Maar goed, genoeg geluld van mijn kant. We gaan vanavond of morgen vast verder praten.

Bedankt voor het nette debat en de heldere argumenten ondanks de tegenstellingen in mening. :)
Met extra vezels!
  zaterdag 23 juni 2018 @ 18:10:01 #62
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_179994203
quote:
11s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:34 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Indien de trend zich voorzet ---> Meer belastingen ---- > meer investeringen -----> meer werkplekken----> meer inkomsten ----> Meer koopkracht.
China Break Down, het eigen volk kan dit niet betalen. Heb je al eens opgezocht van die brug naar het vliegveld. Staat financiel voor 2/3 onder water (er is geen vraag naar).
  zaterdag 23 juni 2018 @ 18:11:46 #63
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_179994226
quote:
9s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 16:02 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Erdogan made history, history made by Erdogan until he is history :7
Slechts een voetnoot in Mein Kampf (nadat het laatste hoofdstuk die al geschreven was) Erdogan maakt niks meer kapot.Laat hem maar lekker olie handelen met IS.
  zaterdag 23 juni 2018 @ 18:21:34 #64
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_179994363
quote:
11s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:31 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ik kan niet anders dan verwachten dat de brug en vliegveld in de komende jaren ook gigantisch veel geld gaan opleveren aan de schatkist.

[..]

Het vliegveld zou zorgen voor 225.000 nieuwe arbeidsplaatsen.
Brug gaat geen geld opleveren, check nieuws.
  zondag 24 juni 2018 @ 07:38:56 #65
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180005735
https://www.telegraaf.nl/(...)en-over-noodtoestand

Erdogan gaat de noodtoestand opheffen
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zondag 24 juni 2018 @ 15:50:33 #66
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180014025
https://www.telegraaf.nl/(...)ocratische-revolutie

Democratische revolutie


quote:
Hij onderstreepte het belang van de stembusgang. ,,Op dit moment gaat Turkije met deze verkiezingen regelrecht door een democratische revolutie", aldus het staatshoofd.

Ondertussen meldde de grootste oppositiepartij CHP onregelmatigheden bij stemlokalen in het zuidoosten van het land. In het district Suruc in de provincie Sanliurfa zouden gewapende mannen rondlopen en kiezers bedreigen. Verder zouden waarnemers worden tegengehouden.
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  dinsdag 26 juni 2018 @ 00:23:06 #67
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  dinsdag 26 juni 2018 @ 00:42:11 #68
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  dinsdag 26 juni 2018 @ 06:06:48 #69
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180051731
Onbegrijpelijk dat landen soms blind op zoek zijn naar een LEIDER of een FUHRER voor het leven en de normen omtrent democratie volledig laten varen

En altijd gaat het fout
Ook nu

Nee die Rutte beste jongen, maar een Fuhrer is ie niet
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zondag 8 juli 2018 @ 12:29:46 #70
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180329747
https://www.telegraaf.nl/(...)at-18-000-ambtenaren

geen fan ?? dan ontslag
niet op hem gestemd ?/
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_180329790
Stel dat de waarde van je valuta met dik 10% daalt in 2 maanden tijd. Het leek vroeger een leuk land te worden, maar fok Turkije. Veel te veel mensen daar (en in NL) die die geitenneuker goed vinden.
  zondag 8 juli 2018 @ 12:42:02 #72
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180329871
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2018 12:35 schreef Oosthzn het volgende:
Stel dat de waarde van je valuta met dik 10% daalt in 2 maanden tijd. Het leek vroeger een leuk land te worden, maar fok Turkije. Veel te veel mensen daar (en in NL) die die geitenneuker goed vinden.
ja die waardedaling van de Lira die gaat gewoon door
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zondag 8 juli 2018 @ 13:23:21 #73
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_180330508
Eigenlijk is een popcorn eet emoji hier wel op z'n plek.

Vanzelfsprekend jaagt erdolf de economie gewoon de afgrond in.

Dat ziet zelfs Jules de Korte, en die was niet alleen blind, die is ook nog eens morsdood, al tijden. Ken je nagaan hoe zichtbaar dat is.

Alleen het "trots op niets" turkse volk ziet het niet.

Dan niet.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  maandag 9 juli 2018 @ 11:06:49 #74
463668 MrRatio
Never underestimate ratio
pi_180350615
quote:
10s.gif Op zondag 8 juli 2018 13:23 schreef ExTec het volgende:
Eigenlijk is een popcorn eet emoji hier wel op z'n plek.

Vanzelfsprekend jaagt erdolf de economie gewoon de afgrond in.

Dat ziet zelfs Jules de Korte, en die was niet alleen blind, die is ook nog eens morsdood, al tijden. Ken je nagaan hoe zichtbaar dat is.

Alleen het "trots op niets" turkse volk ziet het niet.

Dan niet.
Dan kwam dat door Joden, een Joodse samenzwering - waar hebben we dat meer gehoord?, niet aan Turksen.

https://ejbron.wordpress.(...)nger-van-mein-kampf/
Environmentalism and its most extreme version, global warming alarmism, asks for an almost unprecedented expansion of government intrusion and intervention into our lives and of government control over us.
Vßclav Klaus
pi_180366125
De nieuwe minister van financiŰn, een schoonzoon van erdo :')
Trots daw veur Twente bint!
  maandag 9 juli 2018 @ 23:43:25 #76
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_180366202
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 23:38 schreef trein2000 het volgende:
De nieuwe minister van financiŰn, een schoonzoon van erdo :')
Na de aankondiging verloor de lira waarde. 1 euro kostte maandagavond 5,50 lira, terwijl dat vrijdag nog maar 5,37 lira was. De koers van de lira daalt al enkele maanden.

De vorige minister van FinanciŰn, Naci Agbal krijgt geen nieuwe rol. Hij staat ervoor bekend goede relaties te hebben met de financiŰle wereld, en met buitenlandse investeerders.

Bye bye (buitenlandse investeerders). _O- (Mugabe v2.0). Wat een rund is het ook.

[ Bericht 10% gewijzigd door Drugshond op 09-07-2018 23:50:37 ]
  maandag 9 juli 2018 @ 23:51:26 #77
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_180366372
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 23:38 schreef trein2000 het volgende:
De nieuwe minister van financiŰn, een schoonzoon van erdo :')
Albayrak _O_
pi_180366429
Waarom praten Nederlanders altijd zo tof over Turkije
pi_180367113
quote:
10s.gif Op maandag 9 juli 2018 23:55 schreef robijnwasverzachter het volgende:
Waarom praten Nederlanders altijd zo tof over Turkije
Km2O0wH1_t.jpg
  dinsdag 10 juli 2018 @ 08:07:37 #80
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180369440
quote:
14s.gif Op maandag 9 juli 2018 23:43 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Na de aankondiging verloor de lira waarde. 1 euro kostte maandagavond 5,50 lira, terwijl dat vrijdag nog maar 5,37 lira was. De koers van de lira daalt al enkele maanden.

De vorige minister van FinanciŰn, Naci Agbal krijgt geen nieuwe rol. Hij staat ervoor bekend goede relaties te hebben met de financiŰle wereld, en met buitenlandse investeerders.

Bye bye (buitenlandse investeerders). _O- (Mugabe v2.0). Wat een rund is het ook.
Ja dat kan hij doen nu he

Hij heeft de absolute macht
Al maakt is zijn zuster minister van financien en haar opa minister van verkeer, daarom is het ook fout om een Fuhrer of een Leider te willen,

Dat gaat absoluut fout
De rest van de wereld anticipeert daar al op en trekt investeringen terug en doet die elders, misschien nu gaat het nog maar de kans dat het fout gaat is veel te groot
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  dinsdag 10 juli 2018 @ 08:22:27 #81
478434 De_Onnoembare
Perfecte PC burger
pi_180369586
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 23:38 schreef trein2000 het volgende:
De nieuwe minister van financiŰn, een schoonzoon van erdo :')
https://www.bloomberg.com(...)-law-as-economy-dzar

_O_
Genderneutrale, quinoa-etende, kinderloze, witte, sojadrinkende, herstelbetalingbetalende, bakfietsende, warmtepompgebruikende, zonnecelinstallerende, roken verbiedende, bbq-verbiedende, veganistische, poly-amoreuze, non-binaire slavendrijvernazaat.
  dinsdag 10 juli 2018 @ 10:42:55 #82
463668 MrRatio
Never underestimate ratio
pi_180371263
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 23:51 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Albayrak _O_
De Albayrak zoals hier genoemd?

https://foreignpolicy.com(...)redhack-hackers-oil/

Oei, wat zal die het ongemakkelijk gevoeld hebben toen Russische vliegtuigen de oliekaravanen bombardeerden.
Environmentalism and its most extreme version, global warming alarmism, asks for an almost unprecedented expansion of government intrusion and intervention into our lives and of government control over us.
Vßclav Klaus
pi_180371491
Erdogan benoemt zijn schoonzoon tot minister van Financien en de Lira neemt daarna gelijk een duikvlucht. Erdogan is doorgedraaid.
  dinsdag 10 juli 2018 @ 11:01:12 #84
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_180371544
Erdogan doet precies wat alle dictators doen: zelfverrijking en familie/vriendjes op hoge posten zetten om ook mee te graaien uit de ruif. Het volk mag verder stikken.
  dinsdag 10 juli 2018 @ 11:02:49 #85
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180371565
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 11:01 schreef WheeledWarrior het volgende:
Erdogan doet precies wat alle dictators doen: zelfverrijking en familie/vriendjes op hoge posten zetten om ook mee te graaien uit de ruif. Het volk mag verder stikken.
uiteraard

De regering van Mugabe was ook familie , en zijn vrouw zou hem gaan opvolgen
zou me niet verbazen als de schoonzoon of zus de volgende erdo gaat worden
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_180371569
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 11:01 schreef WheeledWarrior het volgende:
Erdogan doet precies wat alle dictators doen: zelfverrijking en familie/vriendjes op hoge posten zetten om ook mee te graaien uit de ruif. Het volk mag verder stikken.
Erdogan is een zakkenvullende corrupte idioot en een dictator. Hij heeft de verkiezingen gestolen.
  dinsdag 10 juli 2018 @ 11:52:25 #87
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180372350
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 11:03 schreef polderturk het volgende:

[..]

Erdogan is een zakkenvullende corrupte idioot en een dictator. Hij heeft de verkiezingen gestolen.
en die zogenaamde staatsgreep heeft ie zelf in elkaar geflanst , om de noodtoestand te kunnen uitroepen, en die noodtoestand blijft en gaat nooit meer weg

[ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 10-07-2018 12:52:48 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_180372569
Ach de Turken lijken het allemaal wel prima te vinden, dus laat maar lekker gaan.
pi_180372995
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 23:51 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Albayrak _O_
Slimme gast?
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_180373031
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 12:03 schreef J.B. het volgende:
Ach de Turken lijken het allemaal wel prima te vinden, dus laat maar lekker gaan.
Inderdaad. Lekker belangrijk. Het was ooit een leuk vakantieland. Meer waarde heeft het voor mij nooit gehad, dus niet de moeite waard om me er druk over te maken.
pi_180373149
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 12:03 schreef J.B. het volgende:
Ach de Turken lijken het allemaal wel prima te vinden, dus laat maar lekker gaan.
Ja alleen jammer voor de 49% die het niet prima vindt. Beetje het Brexit-verhaal.
Met extra vezels!
  dinsdag 10 juli 2018 @ 12:57:58 #92
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_180373265
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 12:35 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Slimme gast?
Gluiperd. Manoeuvreert zich heel goed.
pi_180373585
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 12:03 schreef J.B. het volgende:
Ach de Turken lijken het allemaal wel prima te vinden, dus laat maar lekker gaan.
Precies. Waarom zou ik me er druk over maken zolang de Turken in Nederland 't ook prima vinden. Tis wel jammer voor de echte Turken die de lasten hebben maarja.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  dinsdag 10 juli 2018 @ 13:56:28 #95
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  dinsdag 10 juli 2018 @ 14:04:13 #97
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180374518
https://www.telegraaf.nl/(...)en-tot-europese-unie
.
quote:
Turkije wil op korte termijn toetreden tot de Europese Unie.
Dat heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlut Cavusoglu, dinsdag gezegd, een dag nadat president Erdogan opnieuw als president werd ingezworen.

Sinds de mislukte coup in juli 2016 zijn honderdduizenden critici van Erdogan opgesloten of ontslagen.

Denk aan rechters, politici, journalisten en hoogleraren.

Ha ha Ha
knettergek
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_180375272
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 11:01 schreef WheeledWarrior het volgende:
Erdogan doet precies wat alle dictators doen: zelfverrijking en familie/vriendjes op hoge posten zetten om ook mee te graaien uit de ruif. Het volk mag verder stikken.
Dat willen ze zelf, daarom hebben ze op hem gestemd.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_180375292
quote:
Ze mogen van alles willen.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  dinsdag 10 juli 2018 @ 14:38:28 #100
478434 De_Onnoembare
Perfecte PC burger
pi_180375302
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 11:01 schreef WheeledWarrior het volgende:
Erdogan doet precies wat alle dictators doen: zelfverrijking en familie/vriendjes op hoge posten zetten om ook mee te graaien uit de ruif. Het volk mag verder stikken.
Turkije gaat Venezuela achterna.
Genderneutrale, quinoa-etende, kinderloze, witte, sojadrinkende, herstelbetalingbetalende, bakfietsende, warmtepompgebruikende, zonnecelinstallerende, roken verbiedende, bbq-verbiedende, veganistische, poly-amoreuze, non-binaire slavendrijvernazaat.
  dinsdag 10 juli 2018 @ 18:04:53 #101
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180379657
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 14:38 schreef De_Onnoembare het volgende:

[..]

Turkije gaat Venezuela achterna.
Dat is duidelijk

een LEiDER of Fuhrer kiezen dat is dodelijk voor een democratie
het is al te laat nu , helaas , daar gaat de EU niets meer aan kunnen doen
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_180379821
Staan al die Nederturken op fok! nog steeds vierkant achter 'hun leider'?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  dinsdag 10 juli 2018 @ 18:17:26 #103
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180379891
quote:
99s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 18:13 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Staan al die Nederturken op fok! nog steeds vierkant achter 'hun leider'?
nee denk het niet

al de Chavez aanhangers waren er ook gauw klaar mee , toen de armoe begon
Maar Marokko is net zo erg hoor

Al die moslim landen eigenlijk
Sterk "de man / huisvader is de baas , en vrouwen zijn varkens gevoel "

[ Bericht 2% gewijzigd door michaelmoore op 10-07-2018 18:31:10 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  dinsdag 10 juli 2018 @ 18:46:42 #104
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_180380461
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 18:17 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee denk het niet
Want?

Is turkije al door het putje gegaan dan? Nee toch.

Dan zijn ze nog steeds "zeer trots" op hun dictator.

En als turkije door het putje gaat, start het grote verloochenen: Nee wij hebben nooit op hem gestemd hoor! Waren die anderen!
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  dinsdag 10 juli 2018 @ 21:01:21 #105
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180383889
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 18:46 schreef ExTec het volgende:

[..]

Want?

Is turkije al door het putje gegaan dan? Nee toch.

Dan zijn ze nog steeds "zeer trots" op hun dictator.
Als het zover is dat een brood een maandsalaris kost, dan mogen ze niet meer stemmen
https://www.finanzen.nl/valuta/euro-turkse-lira-koers
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_180385078
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 14:38 schreef De_Onnoembare het volgende:

[..]

Turkije gaat Venezuela achterna.
Ik zie het niet tot een hongersnood komen eigenlijk, de maatschappij is geheel anders.
  dinsdag 10 juli 2018 @ 21:48:38 #107
463668 MrRatio
Never underestimate ratio
pi_180385947
Ook is er af en toe iets positiefs uit Turkije te melden:
http://www.hurriyetdailyn(...)-turkeys-east-134354
Environmentalism and its most extreme version, global warming alarmism, asks for an almost unprecedented expansion of government intrusion and intervention into our lives and of government control over us.
Vßclav Klaus
pi_180400419
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 14:37 schreef marsan het volgende:

[..]

Ze mogen van alles willen.
Ze hebben 1 grote troef achter de hand: als ze willen kunnen ze de sluizen helemaal openzetten, wat betekent dat miljoenen kansloze paupers de EU intrekken voor de sociale voorzieningen. De migrantenstroom kan dan makkelijk x10 met enorme repercussies als gevolg.
  woensdag 11 juli 2018 @ 16:12:46 #109
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180400818
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 15:56 schreef Homey het volgende:

[..]

Ze hebben 1 grote troef achter de hand: als ze willen kunnen ze de sluizen helemaal openzetten, wat betekent dat miljoenen kansloze paupers werkwilligen de EU intrekken voor de sociale voorzieningen. kansen op arbeid en scholing
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  woensdag 11 juli 2018 @ 16:29:24 #110
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_180401215
quote:
10s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 21:30 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Ik zie het niet tot een hongersnood komen eigenlijk, de maatschappij is geheel anders.
http://www.hurriyetdailyn(...)tar-followers-134422

Weer een schrijver gearresteerd. Waar gaat het heen met de Turkse vrijheid :(
pi_180401831
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 15:56 schreef Homey het volgende:

[..]

Ze hebben 1 grote troef achter de hand: als ze willen kunnen ze de sluizen helemaal openzetten, wat betekent dat miljoenen kansloze paupers de EU intrekken voor de sociale voorzieningen. De migrantenstroom kan dan makkelijk x10 met enorme repercussies als gevolg.
Als ze lid zouden worden van de EU, zitten al die kanslozen dus al binnen de EU. Vervolgens kunnen ze helemaal makkelijk hierheen.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_180402363
quote:
10s.gif Op woensdag 11 juli 2018 16:29 schreef Triggershot het volgende:

[..]

http://www.hurriyetdailyn(...)tar-followers-134422

Weer een schrijver gearresteerd. Waar gaat het heen met de Turkse vrijheid :(
Weer in een intellectueel minder ;(
  donderdag 12 juli 2018 @ 11:42:13 #113
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_180420549
Studies

Weimar Germany: Demands for war reparations following WWI set in motion finances that could not be repaid. Germany turned to the printing press.
Zimbabwe: Prime Minister, Robert Mugabe confiscated land to give to the people. The result was white flight and capital flight. The country collapsed as did the currency.
Venezuela: To fight poverty, presidents Hugo Chßvez and Nicolßs Maduro took over the oil industry and gave cheap gasoline to the people. In US dollar terms, gasoline is now a penny a liter. But you will not find any at that price.

Turkey on Venezuela's Path
• Erdogan jailed political opponents
• Parliament effectively made Erdogan prime minister for life
• Erdogan took over the press
• Erdogan took over the courts
• Erdogan took over finance
• Erdogan about to take over the central bank
• Hyperinflation Nearly Inevitable

Venezuela did not hop straight into hyperinflation and Turkey likely won't either.
pi_180420686
Laat Erdogan Trump een graantje meepikken van alle steekpeningen die hij krijgt in Turkije?

5b4627b4537a0007d4d358dd
pi_180455686
quote:
0s.gif Op donderdag 12 juli 2018 11:42 schreef Drugshond het volgende:
Studies

Weimar Germany: Demands for war reparations following WWI set in motion finances that could not be repaid. Germany turned to the printing press.
Zimbabwe: Prime Minister, Robert Mugabe confiscated land to give to the people. The result was white flight and capital flight. The country collapsed as did the currency.
Venezuela: To fight poverty, presidents Hugo Chßvez and Nicolßs Maduro took over the oil industry and gave cheap gasoline to the people. In US dollar terms, gasoline is now a penny a liter. But you will not find any at that price.

Turkey on Venezuela's Path
• Erdogan jailed political opponents
• Parliament effectively made Erdogan prime minister for life
• Erdogan took over the press
• Erdogan took over the courts
• Erdogan took over finance
• Erdogan about to take over the central bank
• Hyperinflation Nearly Inevitable

Venezuela did not hop straight into hyperinflation and Turkey likely won't either.
Naoorlogse Japan voldoet daar ook aan. Wat wil je zeggen?
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  vrijdag 13 juli 2018 @ 22:48:34 #116
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180458079
https://www.telegraaf.nl/(...)atiever-over-turkije
quote:
NEW YORK - Kredietbeoordelaar Fitch is somberder geworden over Turkije.
Het kredietoordeel van het land ging omlaag van BB+ naar BB.

De prognose ging van stabiel naar negatief.
Volgens Fitch is de geloofwaardigheid van het economische beleid van de Turkse regering de afgelopen tijd afgenomen
Dat was te verwachten he
alleen vrienden en familie kunnen nog minister worden

it downhill only from now on
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_180458357
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juli 2018 22:48 schreef michaelmoore het volgende:
https://www.telegraaf.nl/(...)atiever-over-turkije

[..]

Dat was te verwachten he
alleen vrienden en familie kunnen nog minister worden

it downhill only from now on
Laat me raden, volgens erdo is dit een samenzwering en economische terreur?
Trots daw veur Twente bint!
  zaterdag 14 juli 2018 @ 10:39:51 #118
478980 Voice_Over
Chief Opinion Officer
pi_180464780
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juli 2018 22:48 schreef michaelmoore het volgende:
https://www.telegraaf.nl/(...)atiever-over-turkije

[..]

Dat was te verwachten he
alleen vrienden en familie kunnen nog minister worden

it downhill only from now on
Erdolul heeft zijn schoonzoon benoemd tot minister van financiŰn. Turkije zal dus worden leeggeplunderd door 'de familie'.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 18:34:13 #119
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180472958
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 10:39 schreef Voice_Over het volgende:

[..]

Erdolul heeft zijn schoonzoon benoemd tot minister van financiŰn. Turkije zal dus worden leeggeplunderd door 'de familie'.
ja net als bij Venezuela en Zimbabwe

die halen nu de belastingen binnen en gaan ook over de bestedingen van de belastingen
Ja je wilt een sterke leider , een Fuhrer, dan zul je ook de consequenties ervan moeten dragen

beter maar een democratie he

[ Bericht 5% gewijzigd door michaelmoore op 15-07-2018 07:58:31 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zondag 15 juli 2018 @ 19:33:44 #120
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180498740
Turkey on Venezuela's Path
• Erdogan jailed political opponents
• Parliament effectively made Erdogan prime minister for life
• Erdogan took over the press
• Erdogan took over the courts
• Erdogan took over finance
• Erdogan about to take over the central bank
• Hyperinflation Nearly Inevitable

Venezuela did not hop straight into hyperinflation and Turkey likely won't either.
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')