abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_179964387
registreer om deze reclame te verbergen
Hallo.
Op plaatjes zien crêpes er veel lekkerder uit dan pannenkoek. Nu wil ik dat dus ook eens gaan maken. Naar het recept gezocht op internet en het blijkt niet anders dan pannenkoek beslag. Nu weet ik wel dat crêpes veel dunner worden gebakken, maar is er verschil qua smaak?
pi_179964449
beetje droger/minder vet, maar het is gewoon een dunne pannenkoek.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_179964513
Bummer! Die gele kleur laat het ook smakelijker uitzien.
  vrijdag 22 juni 2018 @ 12:48:10 #4
333591 kniftyhooker
creatief tot op het bot
pi_179964535
registreer om deze reclame te verbergen
De lekkerste crepes at ik in Frankrijk. Zacht van structuur, luchtig en een vleugje vanille
pi_179964547
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juni 2018 12:39 schreef Jesse. het volgende:
Hallo.
Op plaatjes zien crêpes er veel lekkerder uit dan pannenkoek. Nu wil ik dat dus ook eens gaan maken. Naar het recept gezocht op internet en het blijkt niet anders dan pannenkoek beslag. Nu weet ik wel dat crêpes veel dunner worden gebakken, maar is er verschil qua smaak?
Dat ligt natuurlijk aan wat je in het beslag doet.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Ter info: op DM's wordt niet gereageerd.
Where's that confounded bridge?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_179964573
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juni 2018 12:48 schreef kniftyhooker het volgende:
De lekkerste crepes at ik in Frankrijk. Zacht van structuur, luchtig en een vleugje vanille
Je kan altijd vanille in het beslag doen, maar dat maakt ze minder geschikt voor hartige vulling.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  vrijdag 22 juni 2018 @ 12:54:23 #7
333591 kniftyhooker
creatief tot op het bot
pi_179964629
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juni 2018 12:51 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Je kan altijd vanille in het beslag doen, maar dat maakt ze minder geschikt voor hartige vulling.
Dat klopt! Maar ik heb hier boven niet gelezen dat ze voor een hartig doeleinde gebruikt gaan worden.
Door dit topic krijg ik spontaan trek. Ik weet al wat ik mijn kids ga voorschotelen vanavond. Mjam!!
pi_179964823
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juni 2018 12:49 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Dat ligt natuurlijk aan wat je in het beslag doet.
Gewoon standaard crêpe vs standaard pannenkoek.
pi_179964861
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juni 2018 12:54 schreef kniftyhooker het volgende:

[..]

Dat klopt! Maar ik heb hier boven niet gelezen dat ze voor een hartig doeleinde gebruikt gaan worden.
Door dit topic krijg ik spontaan trek. Ik weet al wat ik mijn kids ga voorschotelen vanavond. Mjam!!
En de vulling?
  vrijdag 22 juni 2018 @ 13:20:31 #10
333591 kniftyhooker
creatief tot op het bot
pi_179965143
De kids vinden het lekker met het aloude choco pasta en jam. Wat ik erop ga doen weet ik nog niet, vermoedelijk iets met geitenkaas oid.
pi_179965484
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juni 2018 13:04 schreef Jesse. het volgende:

[..]

Gewoon standaard crêpe vs standaard pannenkoek.
Dezelfde ingrediënten, dus dezelfde smaak.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Ter info: op DM's wordt niet gereageerd.
Where's that confounded bridge?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_179980621
Wij maken altijd crêpes (Oost-Europese afkomst). Lekker dun, minder vet. Mijn oma wijlen deed er zelfs geen melk in, maar bronwater. Die waren superlekker.
pi_179999484
Ik maak altijd flensjes ;)
pi_179999592
Ik gooi altijd een zakje vanillesuiker door 't beslag. :)
Your opinion of me is none of my business.
pi_179999677
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juni 2018 12:51 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Je kan altijd vanille in het beslag doen, maar dat maakt ze minder geschikt voor hartige vulling.
Crepes zijn voor zoet. Galettes voor hartig (boekweit).

https://www.allesfrans.com/spip/spip.php?article1051#.Wy6lRMtNc0M

Maar uiteraard kan er best zoet op galettes en hartig op crêpe.

[ Bericht 18% gewijzigd door Spanky78 op 23-06-2018 21:54:40 ]
Whatever...
pi_180005403
Bij crepes doe je bier in het beslag, voor de textuur.

  zondag 24 juni 2018 @ 10:10:12 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180006950
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 21:48 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Crepes zijn voor zoet. Galettes voor hartig (boekweit).

https://www.allesfrans.com/spip/spip.php?article1051#.Wy6lRMtNc0M

Maar uiteraard kan er best zoet op galettes en hartig op crêpe.
Volgens mij zijn galettes (hartige) wafels, een galette Bretonne een pannekoek vab boekweit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 juni 2018 @ 10:16:59 #18
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_180007060
quote:
1s.gif Op zondag 24 juni 2018 10:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgens mij zijn galettes (hartige) wafels
Ook.
Hier worden waarschijnlijk de Bretonse galettes bedoeld die vierkant worden geserveerd.
https://fr.wikipedia.org/wiki/Galette_%28cuisine%29
  zondag 24 juni 2018 @ 11:02:49 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180007970
quote:
1s.gif Op zondag 24 juni 2018 10:16 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ook.
Hier worden waarschijnlijk de Bretonse galettes bedoeld die vierkant worden geserveerd.
https://fr.wikipedia.org/wiki/Galette_%28cuisine%29
Van hartig gebak tot aardappelkoekjes dus. Okay, rare Fransen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180022308
Volgens mij betekent galette zoiets als wafel. Maar ik bedoelde dus inderdaad een crepe van boekweit, meestal gevuld met ham en kaas en dan vierkan tgevouwen.
Whatever...
  zondag 24 juni 2018 @ 21:11:27 #21
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_180022388
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 00:31 schreef Skeletor. het volgende:
Wij maken altijd crêpes (Oost-Europese afkomst). Lekker dun, minder vet. Mijn oma wijlen deed er zelfs geen melk in, maar bronwater. Die waren superlekker.
Dan heb je het over Palatschinken (of welke taalvariant dan ook)?
pi_180026284
quote:
1s.gif Op zondag 24 juni 2018 21:11 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Dan heb je het over Palatschinken (of welke taalvariant dan ook)?
Een kenner ^O^! Inderdaad, de Oostenrijkers noemen ze Palatschinken, wij Hongaren noemen het palacsinta en de Roemeen zegt clătită (fonetisch kletite met de e als de e in de). Goddelijk.
  maandag 25 juni 2018 @ 01:00:35 #23
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_180026574
quote:
1s.gif Op maandag 25 juni 2018 00:45 schreef Skeletor. het volgende:

[..]

Een kenner ^O^! Inderdaad, de Oostenrijkers noemen ze Palatschinken, wij Hongaren noemen het palacsinta en de Roemeen zegt clătită (fonetisch kletite met de e als de e in de). Goddelijk.
Ik ken de Beierse, Poolse, Tsjechische en Slowaakse variant. Bij mijn weten zijn die een tikje soepeler dan de crèpes, die wat knisperig kunnen zijn.

Dacht even dat je mogelijk die andere Oost-Europese specialiteit bedoelde, de blini's.
pi_180114711
quote:
1s.gif Op maandag 25 juni 2018 01:00 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ik ken de Beierse, Poolse, Tsjechische en Slowaakse variant. Bij mijn weten zijn die een tikje soepeler dan de crèpes, die wat knisperig kunnen zijn.

Dacht even dat je mogelijk die andere Oost-Europese specialiteit bedoelde, de blini's.
Nee, niet de Russische blini's. Die zijn overigens wel heel lekker :9.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')