abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_179919468
registreer om deze reclame te verbergen
Aangezien hier best wat mensen zitten die veel/verstand van koken (hebben). Heb ik een vraag.

Ik ben vandaag bezig met het maken voor een ijs dip. Met een likeur erdoor. De ijs dip is een basis, smaakloos, maar bestaat voor een groot gedeelte uit kokos vet. Nu heb ik dit gesmolten en wil ik de likeur er door doen schiet het gelijk in de schift. Ik dacht laat ik de likeur eens warm maken, zodat er geen verschil is in temperatuur.

Ook dan schiet het in de schift. Heeft iemand een tip voor mij waarop dit wel zou kunnen werken? Of kan iemand uitleggen waarom het gaat schiften?

Heb het nodig voor zondag omdat ik iets bedacht had als nagerecht....
  woensdag 20 juni 2018 @ 13:59:53 #2
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_179919780
Het schift omdat de twee niet of moeilijk mengbaar zijn. Dan moet je een emulgator zoals lecithine gebruiken.
And so is the past
pi_179920660
Ik denk dat je het vet moet mengen met de likeur ipv andersom (denk aan mayo), of gewoon wat meer geduld hebben, of gebruik een krachtigere mixer (zoals een staafmixer, die zijn super effectief voor het maken van emulsies).
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_179921187
registreer om deze reclame te verbergen
Vet en water willen niet uitzichzelf mengen. Zoals aangegeven: een emulgator gebruiken.

f: probeer eens een klein beetje van de dip in de likeur op te lossen? Daar zit alcohol in, dan zou oplossen van vet toch een beetje moet lukken.
Ik wil mijn vrouwen net als mijn koffie. Roomblank, zoet, gruwelijk heet!
  woensdag 20 juni 2018 @ 15:05:11 #5
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_179921613
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juni 2018 14:29 schreef Jordy-B het volgende:
Ik denk dat je het vet moet mengen met de likeur ipv andersom (denk aan mayo), of gewoon wat meer geduld hebben, of gebruik een krachtigere mixer (zoals een staafmixer, die zijn super effectief voor het maken van emulsies).
In mayo gaat eigeel waar Lecithine in zit. Daarom mengt het.
And so is the past
pi_179922444
quote:
7s.gif Op woensdag 20 juni 2018 15:05 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

In mayo gaat eigeel waar Lecithine in zit. Daarom mengt het.
Kokosvet bevat ook een emulgator, dus het zou wel moeten mengen, maar vet in water mengen gaat bij mijn weten makkelijker dan water in vet.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')