abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 4 juli 2018 @ 11:00:12 #201
462263 Elpis
Goddess of hope
pi_180231592
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juli 2018 10:34 schreef slangebek het volgende:
Ik heb dan wel 7 relaties gehad, maar dit nog nooit meegemaakt.
Mijn god 25 en dan al 7 relaties achter de rug. Probeer eens een paar jaar alleen te zijn joh.
I 'm not sure about an inner child, but I do have an inner idiot who surfaces every now and then.
pi_180233014
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juli 2018 11:00 schreef Elpis het volgende:

[..]

Mijn god 25 en dan al 7 relaties achter de rug. Probeer eens een paar jaar alleen te zijn joh.
Haha.. maar ik ben wel weer heel erg op mezelf met weigeren in een studentenhuis te wonen, of met anderen samen te wonen ipv met een vriendje. ( met vriendje samenwonen vind ik wél geweldig, naakt kunnen lopen zonder na t ehoeven denken, elkaar door en door kennen, lekker knuffelen, lekker man/vrouw rol spel , alles van elkaar weten doet mij comfortabel voelen, lekker jezelf kunnen zijn en gewoon kunnen zeggen: joh hou nu ff je kop en dat soort dingen) Ik ben best een einzelganger en heb niet zoveel behoefte om continu met vrienden af te willen spreken ( geeft mij ook veel prikkels elke keer weer een andere persoon te moeten spreken, en automatisch neem ik meteen veel energie van die ander onbewust op, en ik zoek een constante energie van 1 persoon eerder). Ik vind het juist neurotisch dat mijn vriendinnen en vrienden niet eens een avondje alleen op de bank kunnen zitten , ik zelf vind dat heerlijk en hoef niet zo nodig dan weer die en dan weer die te zien.

Ik zelf hecht weer wat minder waarde aan vriendschappen, ben meer een 1 - op 1 persoon, dan velen oppervlakkige contacten. En dan denk ik weer bij anderen juist om mij heen: jezus kunnen die mensen niet eens op zichzelf wonen? ( ik heb bewust ervoor gekozen om 5 jaar nu al op mijzelf te wonen) terwijl mijn vrienden dat verschrikkelijk eenzaam lijkt om op zichzelf te wonen. Terwijl ik dat heerlijk vind, en ik helemaal geen zin heb om rekening met anderen te moeten houden of continu sociaal moet doen.

Dus je kan dan ook weer opvatten dat ik wél weer juist zelfstandig ben en juist goed in mijn eentje kan zijn. Ik heb liever dat als ik iemand zie dat het dan mijn vriendje is, omdat dat lekker comfortable is, en ik van fysieke activiteit erg hou. bijv. dingen als lekker samen douchen, elkaar inzeepen, ga ik niet met een gewone vriend doen - maar ik vind dat zo relaxt na zo lange dag stress aangezien ik al zo stresskip ben. ( in relatie sowieso 1x per dag sex).

Het mooie aan relaties vind ik ook weer elkaar zo diepgaand leren kennen, en achter elk persoon schuilt een mooi verhaal. Ik ben gewoon het type persoon dat weer erg in iets gefocused is. Maar daar komt wel weer het probleem dat ik zo gefascineerd van iemands levensverhaal kan worden ik automatisch die energie overneem, en ook de wereld ga bekijken vanuit de ogen van mijn partner- dan raak ik even mijzelf kwijt. Bij mijn pedo ex kon ik zelf redeneren en zijn zienswijze begrijpen. Het duurde echt maanden erna toen ik weer mezelf terugvond.

Opzich na zo relatie ben ik wel een stuk verrijkter met of ik een nieuwe persoonlijkheid van een ex erbij bezit, alleen wat ik zélf niet ben. Eigenlijk voelt het een beetje als een acteur die totaal op gaat in zijn rol waarin hij zich moet verdiepen/ focus heeft om echt goed toneel te spelen: een echte acteur gaat ook echt die wereld geloven en door de ogen kijken van de rol die hij speelt. Ik vind het wel mooi om die verschillende werelden te mogen ervaren aangezien ik niet in 1 wereld geloof en ik dat snel beperkt vind. Ik vind het ook mooi om liefde op een andere manier te ervaren, waar ik zelf nooit bij had stil gestaan, of proberen de wereld van de ander te begrijpen. Het probleem is , ik hou van psychologie , alleen speel ik zo met mijn eigen emoties omdat ik niet nadenk over de consequenties om mij zo snel kwetsbaar op te stellen. Ik denk dat ik teveel hoop heb in de mensheid keer op keer. Ik blijf kinds, de eeuwige romanticus, naief en onbevangen. Toch moet ik grenzen trekken, want jankend eruit stappen is ook niet meer gezond elke keer.

Maar aan de andere kant zeggen ze juist weer: blijf wie je bent, blijf jezelf. Nouja: ik ben eenmal impulsief en naief... Wat als ik nu probeer heel geduldig te zijn ? Die nieuwe persoon die ik ontmoet denkt dan: wat een geduldig mens, daar hou ik van. Dan voel ik mij eindelijk op gemak, laat ik mijn ''masker'' vallen, en ziet hij een naief , impulsief iemand?
Je kan ook zeggen: ja maar leer nou eens van je fouten, dan word je vanzelf minder naief. Maar kan je forceren om minder naief te worden? Ik kan nu niet gaan doen of ik plots niet meer naief ben als ik dat nog ben?


Ik deel ook graag mijn eigen wereldje en fantasieen, en is leuk om die met iemand samen te combineren/ bij te betrekken: zo diepgaand kan ik dat niet met vrienden.

Daarnaast: ik ben altijd een mannen liefhebber geweest.. het is nooit rustig geweest. Toen ik 1 jaar was had ik volgens mij ouders al verkering op de babyspeelzaal met verschillende vriendjes... Ik kan wel goed mijn verdriet weglachen... ik kan nu al grapjes maken over mijn ex en wel weglachen- los van dat ik alsnog verdriet van binnen heb, maar ik kan goed om ellende lachen: maar volgens mij komt dat gek op anderen over , die denken dan idd: wat een borderliner of wat een gevoelloos mens. Maarja als ik mocht kiezen janken of lachen: lach ik liever, want dan haal ik nog de positiviteit uit de ellende. Ik heb ook wel lugubere / zwarte / wrede humor - maar ben heel erg emotioneel en empathisch verder

Aangezien ik ook een slechte concetratiespanne heb volg ik ook niet snel wat al mijn vrienden allemaal doen, en op 1 persoon focussen vind ik wat minder vermoeiend..

Ach ik heb gewoon iemand nodig die om mijn chaos kan lachen en mij aankan weetje. Aan mezelf werken is belangrijk, maar mezelf accepteren ook: dus ook mijn impulsieve naieve acties.. tsja dat is typisch mij.. wel proberen mezelf voor vervolg beter te beschermen en toch beter naar signalen te luisteren, om mezelf serieus te nemen en mezelf wat te beschermen. Maar nog steeds geloof ik dat sommige mensen pas leren van hun fouten- en andere niet die fouten hoeven te begaan voordat ze pas leren.

Alhoewel ik nu wel eens mág leren van mijn fouten. Anders blijf ik de eeuwige ongelukkige (borderline achtige) single die alles weglacht zoals een Gordon bijvoorbeeld, en na een tijd wil je dat ook gewoon niet meer- dan wil je ook eens met beide voeten op de aarde die rust en vrede vinden met een stabiele partner die van je houdt, gezellig naast je op de bank. Ik hoop dat ik dan mijn hyperfocus kan leggen om alle avonturen , levensbeelden en ervaringen in een boek vast te leggen, en er met een lach op mijn leven terug te kijken - dat ik in ieder geval niks geks heb gemist, en ik niet meer zo nodig hoef.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 04-07-2018 12:24:51 ]
pi_180236069
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juli 2018 10:34 schreef slangebek het volgende:
Klinkt gek maar ook een fijne indicator vind ik iig om te kijken of een nieuwe potentiële jongen nog normaal contact met zijn vorigen exen heeft / hoe hij over hun praat/ bijv nog op Facebook heeft. Dat kan erop wijzen dat het geen psycho is.
Andersom. Juist psychopaten/narcisten houden ervan om personen ten alle tijden binnen hun circle of influence te houden. Daarmee word je namelijk getrianguleerd en gemanipuleerd.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 04-07-2018 14:26:57 ]
pi_180236193
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juli 2018 10:34 schreef slangebek het volgende:
Ik ben nu nog steeds elke dag zo 10uur aan het nadenken. En het begint beter en beter door te dringen hoe ziekelijk mijn ex was.

Ik had zoveel beter en serieus zijn ziekelijke gedrag moeten nemen. Een ware hel waar ik doorheen ga en ik kan echt niet vatten wat ik mijzelf afgelopen maanden had aangedaan.

Vertrouwen in anderen is nu heel erg laag.
Waarom leg jij zoveel verantwoording bij de ander neer? Ik stel mij voor dat jij dit vaker hebt aangehoord, maar dat jij je verzet om dat aan te nemen. Waarom doe je dat?

Ik denk dat ik het wel weet. Heb ik het goed als ik denk dat jij jezelf een ongeleid projectiel voelt die geen macht heeft over haar eigen gedrag, gedachten en gevoelens? Hoop jij dat je iemand tegenkomt die je uit een beerput van allemaal negativiteit en machteloosheid trekt, zodat je leven eindelijk kleur krijgt en waarde gaat hebben? Is het dat jij daarom je aangetrokken voelt tot narcisten, omdat het lijkt dat ze veel succesvoller en sterker in het leven staan?

Ik kan natuurlijk niet oordelen over jou, maar probeer me een voorstelling te maken wat jij voelt en waarom jij je zo gedraagt.

Ik heb zelf ADHD en ik begrijp ook dat het maar door blijft gaan in je kop en dat je op zich wel redelijk zinnige dingen kan bedenken, maar het zijn zoveel gedachten dat je door de bomen het bos niet meer ziet en erin verzuipt.

Ik weet hoe kut en moeilijk het allemaal is en dat je het geduld niet hebt om het allemaal op zijn beloop te laten en rustig aan te doen. Maar geloof me: je bent sterker dan je denkt. En voor een groot deel kan je je leven zelf bepalen want je kan je gedrag aansturen.

Het voelt misschien te moeilijk en te onwennig om het voortaan op een andere manier te doen. Het is ook moeilijk en gaat met vallen en opstaan. Maar het is mogelijk!
pi_180237446
quote:
1s.gif Op woensdag 4 juli 2018 14:30 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Waarom leg jij zoveel verantwoording bij de ander neer? Ik stel mij voor dat jij dit vaker hebt aangehoord, maar dat jij je verzet om dat aan te nemen. Waarom doe je dat?

Ik denk dat ik het wel weet. Heb ik het goed als ik denk dat jij jezelf een ongeleid projectiel voelt die geen macht heeft over haar eigen gedrag, gedachten en gevoelens? Hoop jij dat je iemand tegenkomt die je uit een beerput van allemaal negativiteit en machteloosheid trekt, zodat je leven eindelijk kleur krijgt en waarde gaat hebben? Is het dat jij daarom je aangetrokken voelt tot narcisten, omdat het lijkt dat ze veel succesvoller en sterker in het leven staan?

Ik kan natuurlijk niet oordelen over jou, maar probeer me een voorstelling te maken wat jij voelt en waarom jij je zo gedraagt.

Ik heb zelf ADHD en ik begrijp ook dat het maar door blijft gaan in je kop en dat je op zich wel redelijk zinnige dingen kan bedenken, maar het zijn zoveel gedachten dat je door de bomen het bos niet meer ziet en erin verzuipt.

Ik weet hoe kut en moeilijk het allemaal is en dat je het geduld niet hebt om het allemaal op zijn beloop te laten en rustig aan te doen. Maar geloof me: je bent sterker dan je denkt. En voor een groot deel kan je je leven zelf bepalen want je kan je gedrag aansturen.

Het voelt misschien te moeilijk en te onwennig om het voortaan op een andere manier te doen. Het is ook moeilijk en gaat met vallen en opstaan. Maar het is mogelijk!
dankje wat je zegt kan ik mij compleet in vinden
pi_180237541
quote:
1s.gif Op woensdag 4 juli 2018 14:25 schreef Stratotanker het volgende:

[..]

Andersom. Juist psychopaten/narcisten houden ervan om personen ten alle tijden binnen hun circle of influence te houden. Daarmee word je namelijk getrianguleerd en gemanipuleerd.
daar heb je gelijk in mijn ex was nog boos ook dat zijn ex contact had verbroken en hij had haar zelfs nog zijn ex gebericht tijdens onze relatie destijds. want jij hij vond dat je goede vrienden met je exen moest blijven, maarja logisch dat geen ex van mijn ex nog contact met hem wilt houden.

hij snapte ook niet dat mensen met emoties kampen nadat een relatie uit gaat.. ja logisch hij heeft geen empathie en ervaart geen liefde.. zijn enige gevoel is gelijk willen hebben, en dat wilde hij nog steeds bij zijn ex rechtzetten.

hij had zelfs dus zijn ex nog gebericht tijdens onze relatie om natuurlijk zijn gelijk te willen krijgen want het zinde hem compleet niet dat zij hem verlaten had en zijn ex niet meer op hem gereageerd had: hij is natuurlijk de geweldige partner, en ze had hem niet begrepen en niet goed geluisterd in de relatie.

1 woord voor mijn ex: ''onmogelijk''

begin nooit meer aan een onmogelijk persoon. ik word nu al weer chagerijnig van hem en ik ga nu echt niks meer aan hem verspillen. ik baal gewoon dat ik met die *** relatie in zee ben gegaan, het slechtste wat ik ooit kon doen.
  woensdag 4 juli 2018 @ 17:48:01 #207
262052 TaMieke
Bah-a-la-la-la-la-la
pi_180240221
Je spreekt jezelf nogal tegen he?! Je wil aan jezelf werken, maar je kan niets aan je impulsieve en naïeve acties doen. Dat je impulsief bent is prima, dat moet je ook zeker niet willen veranderen. Maar naïef is gewoon wat anders.
Je schrijft ook dat het vertrouwen in andere heel laag is. Maar met dat naïeve geef je juist aan, dat je totaal op andere vertrouwt. Tenminste, dat stel ik me voor bij naïef.
Vaak komt het erop neer dat je je in situaties begeeft waar je eigenlijk niet wil zijn. En achteraf het afdoen met "hihi grapje. Ik ben zo lekker impulsief". Nee je denkt gewoon niet na.

Als je zo'n einzelgänger bent, ga dat dan doen. Zorg voor wat rust in je hoofd, ook al is dat lastig. Laat je niet zo overdonderen door zo'n gast die eigenlijk na 2 dates al over je grenzen heen gaat. Ow ja, super lief hoor dat hij het vuilnis buiten zet. Maar hij hoort je niet aan.
Geef jezelf tijd jezelf weer te vinden en nee dat kan niet binnen een paar dagen of weken. Als deze nieuwe date je zo geweldig vindt, dan vindt hij dat over een paar maanden vast ook nog wel.
Ga aan jezelf werken. Alleen!
Op woensdag 13 juni 2018 15:27 schreef gcjoel het volgende:
JIj bent raar, dat snap je wel he? :D
pi_180247630
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juli 2018 17:48 schreef TaMieke het volgende:
Je spreekt jezelf nogal tegen he?! Je wil aan jezelf werken, maar je kan niets aan je impulsieve en naïeve acties doen. Dat je impulsief bent is prima, dat moet je ook zeker niet willen veranderen. Maar naïef is gewoon wat anders.
Je schrijft ook dat het vertrouwen in andere heel laag is. Maar met dat naïeve geef je juist aan, dat je totaal op andere vertrouwt. Tenminste, dat stel ik me voor bij naïef.
Vaak komt het erop neer dat je je in situaties begeeft waar je eigenlijk niet wil zijn. En achteraf het afdoen met "hihi grapje. Ik ben zo lekker impulsief". Nee je denkt gewoon niet na.

Als je zo'n einzelgänger bent, ga dat dan doen. Zorg voor wat rust in je hoofd, ook al is dat lastig. Laat je niet zo overdonderen door zo'n gast die eigenlijk na 2 dates al over je grenzen heen gaat. Ow ja, super lief hoor dat hij het vuilnis buiten zet. Maar hij hoort je niet aan.
Geef jezelf tijd jezelf weer te vinden en nee dat kan niet binnen een paar dagen of weken. Als deze nieuwe date je zo geweldig vindt, dan vindt hij dat over een paar maanden vast ook nog wel.
Ga aan jezelf werken. Alleen!
Mee eens. Ik ben nu net alleen op 3e date meegevraagd voor een dagje strand komend weekend. Ik merk wel dat ik toch wel kriebels voor deze jongen begin te krijgen... En hij loopt zo achter mij aan. Ik kijk dit wel nog even aan. Ik merk ook vandaag dat ik de hele dag zat te glunderen.

Ik had vandaag eten met wat vrienden en die zagen geluk sinds tijden van mij af spatten. Hele avond over die jongen die ik nu date gepraat met een big smile, en ze vonden hem veel knapper en normaler dan mijn vorige eruit zien. Ik denk dat ik wat verder over de breuk heen begin te komen! Ik denk niet meer echt over hem na, het interesseert mij eerlijk gezegd niet meer als hij met een ander regelt ,en wat hij nu doet al helemaal niet meer. Nu ik breakups van Reddit sinds echt tijden weer eens lees, raken berichten van mensen mij niet meer en krijg ik die smile op mijn smoel dat ik besef dat ik weer zon achter de wolken begin te zien.

Deze jongen waar ik mee date doet ook mijn ex erg goed vergeten en verlangen naar deze nieuwe jongen, of dat nou wel of niet iets wordt, ik begin mij weer gelukkiger te voelen en ik kan weer lachen. Het is ook leuk om te zien dat anderen het opvallen, en ze mij goed begrijpen.

Ik ben afgelopen dagen erg lief naar mijzelf toe geweest: lekker gegeten waar ik zin in had, lekker weinig hoeveel studeren ( er zijn belangrijkere dingen dan studeren, ik mijn gezondheid en gemoedstoestand was nu even 1) . Ik hoef niet meer te lezen over narcisten en al die dingen, die fase ben ik voorbij. Ja ik ben de fase voorbij dat ik nog om mijn ex treur, en ik een veel betere toekomst met een ander kan voorstellen dan met mijn ex. Ik kan accepteren dat ik nooit meer terug naar mijn ex zou willen. Ik heb geaccepteerd dat ook zijn milieu niet paste, en ik eenmal meer bij een rijkere normaal gemanierde oudere kakker, die mij goed behandeld en ook kan verwennen, met minder gekke struggles, en minder egoisme meer bij pas. Ik wilde nooit kakker zijn, maar waar je in opgroeid, kom je of je wilt of niet vaak toch weer terug.

Ik kijk nu al uit naar de 3 e date en ik ben blij dat ik tenminste weer van momenten kan genieten en het leven. Dit dagje strand zal nooit zo stressvol en ongemakkelijk zijn als met mijn ex, waar ik ook knuffels en romantiek en aandacht op het strand kan verwachten wat mijn ex weigerde.

Morgen lekker mijn verse gemaakte lasagne van date 2 verder proberen op te eten, heb eten voor een week ervan over. Ik word goed verwend door deze gozer en door mezelf en mijn vrienden! Weet je meteen weer wie er voor je klaar staan en hoe fijn steun en vrienden kan zijn en ik het verdien om goed behandeld te worden.

Ja op dit moment en deze avond heb ik echt geluk ervaren sinds tijden!! Dit geluk heb ik maanden niet meer ervaren door het deprimerende frame wat ik steeds van mijn ex meekreeg die ik toen in mijn leven had en overnam.

Ik krijg weer levenslust en energie! Lief dagboek...
Slaap wel , Happy me!. 🎵

Hopelijk deze avond geen boze frustrerende droom weer over mijn ex!

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 04-07-2018 23:44:11 ]
pi_180247687
quote:
1s.gif Op woensdag 4 juli 2018 23:37 schreef slangebek het volgende:

[..]

Mee eens. Ik ben nu net alleen op 3e date meegevraagd voor een dagje strand komend weekend. Ik merk wel dat ik toch wel kriebels voor deze jongen begin te krijgen... En hij loopt zo achter mij aan. Ik kijk dit wel nog even aan. Ik merk ook vandaag dat ik de hele dag zat te glunderen.

Ik had vandaag eten met wat vrienden en die zagen geluk sinds tijden van mij af spatten. Hele avond over die jongen die ik nu date gepraat met een big smile, en ze vonden hem veel knapper en normaler dan mijn vorige eruit zien. Ik denk dat ik wat verder over de breuk heen begin te komen! Ik denk niet meer echt over hem na, het interesseert mij eerlijk gezegd niet meer als hij met een ander regelt ,en wat hij nu doet al helemaal niet meer. Nu ik breakups van Reddit sinds echt tijden weer eens lees, raken berichten van mensen mij niet meer en krijg ik die smile op mijn smoel dat ik besef dat ik weer zon achter de wolken begin te zien.

Deze jongen waar ik mee date doet ook mijn ex erg goed vergeten en verlangen naar deze nieuwe jongen, of dat nou wel of niet iets wordt, ik begin mij weer gelukkiger te voelen en ik kan weer lachen. Het is ook leuk om te zien dat anderen het opvallen, en ze mij goed begrijpen.

Ik ben afgelopen dagen erg lief naar mijzelf toe geweest: lekker gegeten waar ik zin in had, lekker weinig hoeveel studeren ( er zijn belangrijkere dingen dan studeren, ik mijn gezondheid en gemoedstoestand was nu even 1) . Ik hoef niet meer te lezen over narcisten en al die dingen, die fase ben ik voorbij. Ja ik ben de fase voorbij dat ik nog om mijn ex treur, en ik een veel betere toekomst met een ander kan voorstellen dan met mijn ex. Ik kan accepteren dat ik nooit meer terug naar mijn ex zou willen. Ik heb geaccepteerd dat ook zijn milieu niet paste, en ik eenmal meer bij een rijkere normaal gemanierde oudere kakker, die mij goed behandeld en ook kan verwennen, met minder gekke struggles, en minder egoisme meer bij pas. Ik wilde nooit kakker zijn, maar waar je in opgroeid, kom je of je wilt of niet vaak toch weer terug.

Ik kijk nu al uit naar de 3 e date en ik ben blij dat ik tenminste weer van momenten kan genieten en het leven. Dit dagje strand zal nooit zo stressvol en ongemakkelijk zijn als met mijn ex, waar ik ook knuffels en romantiek en aandacht op het strand kan verwachten wat mijn ex weigerde.

Morgen lekker mijn verse gemaakte lasagne van date 2 verder proberen op te eten, heb eten voor een week ervan over. Ik word goed verwend door deze gozer en door mezelf en mijn vrienden! Weet je meteen weer wie er voor je klaar staan en hoe fijn steun en vrienden kan zijn en ik het verdien om goed behandeld te worden.
Wauw.. serieus??! Je zegt in je eerste zin 'mee eens'.. maar heb je de post van TaMieke überhaupt wel gelezen? :{
pi_180247743
quote:
1s.gif Op woensdag 4 juli 2018 23:42 schreef madam-april het volgende:

[..]

Wauw.. serieus??! Je zegt in je eerste zin 'mee eens'.. maar heb je de post van TaMieke überhaupt wel gelezen? :{
Ja ik ben het met TaMieke eens! Ik ben compleet tegenstrijdig ja, dat is mijn gehele valkuil. Vaak weet ik niet welke kant ik dan moet kiezen omdat ik in alles wel voordelen kan zien of maar net in wat voor impulsieve bui/ stemming ik ben, of ik een bepaald gevoel heb bij iets en daar op reageer/ handel en misschien dat feitelijk op papier het inconsistent (en dus wisselend ) mijn gedrag overkomt.

Soms zijn er momenten dat ik naïef wil zijn en soms niet, etc. Ik kan niet echt uitleggen waarom soms wel en waarom soms niet, maar ik denk dat ik puur op mijn gevoel handel en daarom ik compleet tegenstrijdig ben omdat elke situatie totaal anders is en mijn stemming. Ik kan vaak ook niet in taal uitleggen waarom ik bepaalde dingen doe, maar het is meer een "gevoel" dat ik dingen uitvoeren omdat mijn gevoel zegt dat het "zo" moet lopen mijn leven..


Ik vind ook niet dat ik dat in
taal het moet kunnen uitleggen, dan manipuleer ik mezelf alleen maar, want in taal kan je alles wat krom is wel recht praten, als je je taal een beetje oefend en goed kan debatteren. Waarom ik mijn studie doe kan ik ook niet echt uitleggen, maar het gevoel zegt dat ik juist zit. Mijn ex wilde alles in taal verklaren, en probeerde mij daarmee mijn gevoel als niet bestaand te beschouwen , als ik iets niet in taal kon uitleggen dan bestond het niet, gevoel bestond niet voor hem: mij hersenspoelen zodat ik mijn gevoel niet meer serieus nam en zijn taal als mijn waarheid ging beschouwen ipv. Mijn innerlijke gevoel/ intuïtie.

Ik vind het soms ook best mooi om op mijn pure instinct te blijven af gaan, anders voel ik mij snel vervreemd van mijzelf. Het is niet dat ik dom ben, doe master universitaire moeilijke technische opleiding, wil misschien bij de FBI achtig iets werken, en behaal daar cijfers als 8en en 10en.

Ik geloof er ook wel in dat het zo moest lopen die foute exen, blijkbaar moest ik daar eerst van leren, voordat ik pas verder kon groeien en ik mijzelf zo ook beter leerde kennen. Door mijn vorige heb ik enorm veel over mijzelf geleerd. Van ellende leer je wel veel.. harde lessen zijn soms wel goed. Nu hopen dat ik genoeg geleerd heb op het gebied van foute mannen. Ik ben wel zelfbewuster en zelfverzekerder dan ooit nu!


Maar ik wilde even mijn blije emotie bespreken , omdat ik daar blij om ben en ff wilde benadrukken en bespreken en ik nu ga slapen en te lui was om verder daarop door te reageren , maar ik ben het geheel eens met dat bericht. Heeft niks te maken dat ik erop moet reageren verder , ik kan er zelf over nadenken en als ik zin heb om erop te reageren dan doe ik dat:) ik heb namelijk geen zin om eerst op vanalles te moeten reageren als ik op dat moment daar niet over wil praten /geen tijd heb op dit moment, maar ff wat anders wilde mededelen

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 05-07-2018 00:03:39 ]
pi_180250496
Kom erop terug dat ik je snap, je bent gewoon een troll van iemand die het "grappig" vond topic te openen over narcistische ex door iemand die duidelijk zelf narcistisch is
❣ °º¤,¸🖤 ♡º💕♡💚,ø¤°º¤💛♡`°º¤,¸❣ https://bit.ly/3oMY5yM ; https://bit.ly/39EZXor ; https://bit.ly/309QhN5 ; https://bit.ly/3fUlDyP
pi_180252500
quote:
0s.gif Op donderdag 5 juli 2018 06:30 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
Kom erop terug dat ik je snap, je bent gewoon een troll van iemand die het "grappig" vond topic te openen over narcistische ex door iemand die duidelijk zelf narcistisch is
Schaam je dat je met termen als narcistisch gooit. Menselijke empathie valt geheel niet vanuit zo forum af te lezen. Mensen maken misbruik door zomaar narcist te zeggen. Een echte narcist heeft geen emoties. Elk mens heeft narcistische trekjes in zich, maar een echte narcist kan niet 'voelen'. Ik kan dan wel egoïstisch of competitievol zijn, maar "menselijke emoties" ervaar ik op den top. Begrip, schuldgevoel, spijt, medeleven ervaar ik op den top. Maar nee, via een forum zonder dat ik mensen ken heb ik wat minder schuldgevoel als ik even geen tijd heb om iets uit te weiden of dat ik lomp kan overkomen, mijn familie en vrienden zijn mijn diepvolle connecties waarin ik alles uit en grootste medeleven heb, mijn prioriteit gaat niet naar een fok forum qua begrip of emoties voor jullie voelen.

Mensen roepen ook dat Trump bijv een narcist is- hij zet zich wel zo tentoon, maar dat staat geheel los of hij het daadwerkelijk is. Je weet niet hoe Trump naar zijn familie en vrouw echt is: dichte naasten zien pas echt of hij wel menselijke empathie heeft, of een leegheid en oprecht niet kan voelen. Op een podium is grootspraak, en carrière contacten of fok contacten kan je met een korrel zout nemen/ manipuleren/ egoïstisch naar zijn : maar echte narcisme ontdek je als je dichtste persoon oprecht je blijft kleineren en hij oprecht geen spijt kan voelen.

Als Trump een narcist is dan is hij een extraverte narcist. Maar je hebt ook introverte narcisten. Die komen heel stil en verlegen over, en nemen geen initiatief. Wist je dat sekteleiders meestal narcisten zijn? Het beeld narcisme heb je meestal een beeld van iemand die er tip top uitziet, met gladde praatjes. Waarom zijn die narcistische sekteleiders juist zo geloofwaardig en zo schijnend puur? Omdat ze meestal er niet uitzien: baard, oude kleding, anti Social media : waardoor men geprikkeld wordt en denkt waarom loop jij er als een zwerver bij. Dan vervolgens weten ze dat ze je interesse te pakken hebt en je ze vertrouwd dat ze geen gladde praters zijn. Ze zoeken vaak mensen die stil staan in het leven en graag willen leren of op zoek zijn naar antwoorden in het leven, of anders denken. Deze sekteleiders vertellen juist dat ze een hekel aan narcisten of maatschappij hebben met hun selfies op Social media en al die dingen, waardoor je denkt: wat mooi al die normen en waarden en moralen: en zo word je meegesleurd in geinspireerd raken en hun vertrouwen dat ze een bijzonder goed mens zijn. Langzaam isoleren ze je van anderen en de maatschappij, en verdraaien ze dingen en ontdek je dat ze liegen en hypocriet bezig zijn. En die perfecte normen en waarden van hun slechts een masker zijn om je af te leiden van wie ze echt zijn: daden komen niet overeen met woorden. Mijn ex zei ook in begin toen hij mij als act in vertrouwen nam met ik ben depressief etc. Later van: wat een leugenaar ben jij je wist dat ik zo en zo was en nu wil je mij verlaten :, nu zie je dat jij geen doorzettingsvermogen bent en niks zal bereiken, ik ben wel consistent en blijf wel bij mijn normen en waarden ( wat niet waar was) en al die chantage spelletjes om je kut en schuldig te voelen. Ik had hem niet om zijn "depressie" verlaten, maar om zijn mentale en fysieke mishandeling. Maar hij zei dat ik loog en ik mensen liet vallen. Het was ook erg moeilijk terug te komen in de maatschappij, het was echt zoals een sekte. Ik kon niet loskomen. En hij droeg alle statements uit over het leven en wat de waarheid was. Hij noemde mij telkens een moslim die niet wilde luisteren, terwijl ik altijd naar hem luisterde. Ik mocht geen vrienden van hem zien maar hij had allemaal excuses altijd klaar liggen waarom ik ze niet kon zien- en ik voel mij zo stom en boos dat ik erin trapte en het pikte - terwijl ik heel goed was dat het compleet fout zat! Geen vriend van hem wist van mijn bestaan haast af :( terwijl hij altijd op mij boos werd waarom ik hem niet goed genoeg voorstelde wat ik altijd deed , ik heb hem aan al mijn vrienden voorgesteld maar altijd erna ruzie gekregen omdat ik het niet goed genoeg ofzo deed..

Mijn ex hield een schijnheilige neppe act naar mijn familie dat hij mij wilde helpen: als ik hem soms op een leugen betrapte vroeg ik heel rustig: ja maar hoe kan dat want je zei ervoor dat? Hij werd woedend pakte me hard vast, gooide me op bed of tegen de muur en ging toen op mij liggen in de goudgreep (had dagen erna nog pijn, en toen ik hem dat melden zei hij dat ik zat te liegen want het deed geen pijn volgens hem) waardoor ik moest huilen omdat hij mij pijn deed en ik bleef rustig liggen zonder te verzetten en hij ging me dreigen iets aan te doen. En toen pakte hij mijn telefoon en belde mijn moeder dat ik weer eens hysterisch was, en hij er voor mij zou zijn. :/ Al dat soort dingen.

In mijn studie contacten/ mensen die niet dicht bij mij staan: heb ik nauwelijks empathie voor. Dan heb ik snel schijt aan de wereld. Die ex narcist deed aardige schijn naar buiten wereld maar blafte zijn naasten totaal af. Mijn ex stelde zich als een sloof op naar mensen waar hij wat van wilde. Hij nam extra koffers op reis mee om plots sociaal voor zijn vrienden en begeleiders spullen mee te nemen, voor mij heeft hij altijd geweigerd, en plots naar andere mensen kon hij wel sociaal doen en vanalles waar ik om smeekte.

Het was ook erg pijnlijk dat hij anderen mensen continu zat op te hemelen, die precies hetzelfde als ik deden met bepaalde dingen, maar bij mij was het allemaal stom en dom, echt met alles! Hij zat ook te klagen waarom ik nooit bepaalde dingen deed die ik dolgraag deed, en elke keer vroeg ik maar ik mocht dat nooit. Dat was zo pijnlijk! Ik ben het type dat bijv graag naar de wedstrijden van mijn vriend gaat kijken, maar ik mocht nooit mee, geen idee waarom, maar ik bleef maar doordrammenmen van kan ik nu komen kijken: maar hij had altijd smoesjes of smoesje miscommunicatie dit of dat.. en dan later wel zeggen: ja ik wil zo vriendin die altijd met mij mee komt naar de wedstrijden.. terwijl ik niet mee mocht... Hij had altijd wel een excuus dat het aan mij lag.. ik had bijv een fout lidwoord in mijn zin gevraagd of niet met een vraag teken erbij of foute intonatie waarom ik niet mee kon komen naar zijn wedstrijd want dan moest ik het duidelijk aangeven.. en ik deed zijn gehele planning want hij weigerde te plannen en gaf mij de schuld op alles zelfs over zijn eigen presentatie tijden etc. Al dat soort complete gek maak spelletjes dat ik mij zo machteloos en gevangen begon te voelen! Ik wilde niet meer leven! Deze spelletjes waren in alles- al ging het maar over 'hoi', tegen elkaar zeggen. Het werd niet meer gezond. Totaal niet meer. Ik heb ook eerlijk gezegd zo veel pijn geleden dat ik daarom soms compleet nu zelf wil bepalen waarop ik in ga op zo fok forum. Ik moet aan mijn eigen geluk en toestand denken en niet egoïstisch gezegd maar als ik ergens niet op reageer wat de reden ook is hoef ik mij niet te verantwoorden. Ik heb mij al te vaak verantwoordelijk over anderen gevoeld waardoor ik mijn eigen geluk wegcijfer. Ik merk dat ik geluk ervaar door op de dingen te richten en te schrijven waar ik blij van word. Bijv die nieuwe jongen of andere leuke vooruitzichten. Ik wil geen energie meer aan mijn ex besteden dat is hij niet waard. Ik zeg alleen voor mensen die niet weten wat narcisten zijn en dat rondroepen - pas op want dat is naïef.

Een overvaller kan wel gestoord zijn maar die hoeft niet narcistisch te zijn : die kan wel bijv heel veel om zijn vrouw geven en oprechte liefde voelen. Narcisten kunnen geen liefde voor mensen voelen hoegraag ze ook willen: ze zijn leeg.

Ik kan wel liefde voelen maar ik kies zelf voor wie ik mijn liefde en empathie wil voelen.

Het is treurend dat de maatschappij nog steeds niet weet wat narcisme echt inhoudt. Vooral heel erg machteloos voor slachtoffers. Mijn narcistische ex zou wel braaf op zo forum op alles reageren ,die wist precies hoe hij moest overkomen en doen om alles maar te verbergen en je vertrouwen te winnen. Als ik narcist was- was ik wel tactischer geweest. In dit forum uit ik duidelijk mijn zwaktes- een narcist zou die nooit tentoonstellen! Daarom word vaak bij rechtszaken tussen een narcist en non narcist de narcist geloofd: die is immers rustig en kalm ( geen emotie en weet dat die serieuzer genomen wordt door die houding aan te nemen en zgn. Het goede voorbeeld te geven ) een non narcist is hysterisch van woede verdriet /emoties waardoor meestal zelfs de narcist wordt geloofd en de ander als gek aangezien wordt!

Ik geheel eerlijk dat ik aso niet reageer op jullie berichten: een narcist zou nooit zo over zichzelf praten! Die weet ook dat die eerst netjes moet doen om vertrouwen te winnen- en dan pas mensen echt te kunnen pijnigen.

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 05-07-2018 10:43:28 ]
  donderdag 5 juli 2018 @ 10:38:16 #213
462263 Elpis
Goddess of hope
pi_180253201
quote:
1s.gif Op donderdag 5 juli 2018 09:58 schreef slangebek het volgende:
Schaam je dat je met termen als narcistisch gooit.
En wat doe jij dit hele topic?

quote:
1s.gif Op donderdag 5 juli 2018 09:58 schreef slangebek het volgende:
Het is treurend dat de maatschappij nog steeds niet weet wat narcisme echt inhoudt.
I 'm not sure about an inner child, but I do have an inner idiot who surfaces every now and then.
pi_180253363
Er is 1 iets wat ik nu van mijn ex aanneem - en dat is inzien dat een fok forum GEEN zin heeft

Ik begrijp nu waarom je beter mensen niet kan spreken als je iets heel heftigs hebt meegemaakt, omdat ze het niet begrijpen/ ontwetend zijn en het je nog machtelozer doet voelen. Niet met kwade intentie van anderen maar pure ontwetendheid.

Ik ga dit niet meer bespreken met anderen alleen mensen die zelf ook iets dergelijks hebben meegemaakt of een psycholoog. Nu snap ik mensen met ernstige problemen beter waarom ze soms dingen voor zich houden!

Bedankt voor alle goedbedoelde input. Ik merk alleen dat ik niks bereik en het mij alleen maar nog meer pijn doet om te lezen dat sommige ontwetende reacties geven. Ik ga van fok forum af. Doei!
  donderdag 5 juli 2018 @ 10:59:52 #215
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_180253593
quote:
0s.gif Op donderdag 5 juli 2018 10:47 schreef slangebek het volgende:
Er is 1 iets wat ik nu van mijn ex aanneem - en dat is inzien dat een fok forum GEEN zin heeft

Ik begrijp nu waarom je beter mensen niet kan spreken als je iets heel heftigs hebt meegemaakt, omdat ze het niet begrijpen/ ontwetend zijn en het je nog machtelozer doet voelen. Niet met kwade intentie van anderen maar pure ontwetendheid.

Ik ga dit niet meer bespreken met anderen alleen mensen die zelf ook iets dergelijks hebben meegemaakt of een psycholoog. Nu snap ik mensen met ernstige problemen beter waarom ze soms dingen voor zich houden!

Bedankt voor alle goedbedoelde input. Ik merk alleen dat ik niks bereik en het mij alleen maar nog meer pijn doet om te lezen dat sommige ontwetende reacties geven. Ik ga van fok forum af. Doei!
Bij een beetje tegengas reageren met dat iedereen gek is behalve jijzelf getuigt iig niet van veel zelfreflectie. Je hebt mijn sympathie op basis van wat er met je is gebeurt, maar je reactie op wat hier gezegd wordt vind ik ook wat overtrokken.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_180255784
Wauw...

Ik bedacht om wat te zeggen, maar je maait alle gras voor iedereens voeten weg, want jij hebt gelijk en mensen begrijpen je niet.
Probeer het toch:

Ik begrijp de stress en angst van zon relatie prima, ik begrijp ook prima dat je je euforisch voelt nu je eindelijk de beslissing hebt genomen om ermee te kappen, dat is echt n heel goede keuze geweest ^O^

Ik begrijp ook dat je gelijk weer in wat anders stort. Probeer echter in te zien dat dit niet perse goed voor je is.
De persoon niet, je bent eerder op ‘foute’ types gevallen, is deze man wel echt goed voor je?
Probeer dat te benaderen zonder je gevoel de overhand te laten krijgen, want voor je het weet loop je in dezelfde val.
Maar ook de situatie niet, misschien is het beter voor je om eerst met jezelf te zijn...
compact en kleverig.
  Moderator vrijdag 6 juli 2018 @ 01:39:24 #217
441859 crew  Lenny77
pi_180271632
Ik heb het al eerder gezegd:
Ojee..

:')
Horum omnium fortissimi sunt Belgae
pi_180287022
Je zit nog in een ingewikkeld patroon. Geef jezelf geduld om eruit te komen, want dit is niet over pak 'm beet twee weken opgelost.

Maar de eerste stap voor jou lijkt mij echt om alert te zijn dingen bij jezelf te houden. Ook al voelt het alsof anderen jou manipuleren en sturen: je bent degene die bepaalt of je je daarmee inlaat of niet. Jij bent verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt in je leven.

Dit klinkt misschien streng en verwijtend, alsof ik zeg dat je de schuld bij jezelf moet zoeken. Maar verantwoordelijkheid is iets anders dan schuld. Schuld aan iemand toekennen - of dat nou een ander is of jezelf - levert vrijwel nooit iets op.

Verantwoording bij jezelf houden maakt je sterk en maakt dat mensen sneller toenadering tot je zoeken, want ze hoeven niet bang te zijn dat jij hen claimt. Het maakt dat je minder snel kwaad wordt en meer grip krijgt op je emoties. Het maakt dat je beter alleen kan zijn en tegelijkertijd meer in contact kan staan met anderen.
pi_180333025
Wijs gezegd pastblueribbon mee eens!

- Even wat positiviteit :
ik had gister mijn 3e date, was heel leuk! we waren 12 uur bij elkaar gebleven ( niet samen geslapen wide ik niet, en ook niet echt verder dan zoenen gegaan.) mijn stranddag was echt super- zoveel , complimentjes en knuffels gekregen ( dat ik hem zelfs van mij af moest slaan, omdat ik soms zoiets had van- ja nu wil ik gewoon ff in de zon liggen en ff rust haha) en hij had weer voor mij gekookt hehe.

ook waar ik bij was ging hij naar iemand toe die zijn ouders kenden en hij zei al zo van: nou mijn moeder hoort nu wel over jou- die zou wel benieuwd naar jou zijn en wel binnenkort op de koffie met je willen:O

nu zie ik hem alweer morgenavond! we willen iets leuks gaan doen- enig idee wat we kunnen doen?

ik ben nog niet verliefd en wil het rustig aan doen, en hij luisterde erg goed gister naar mij. Hij had alweer al het eten en drinken voor mij betaald.. voelde mij beetje schuldig en ik zei nee dit betaal ik eens, maar toen ging hij zogenaamd naar de wc, om later te zeggen: nee ik heb stiekem al betaald.. wel schattig.. maar hij heeft al zo 80 euro aan mij uitgegeven :O bij mijn ex betaalde ik veel meer voor hem , kreeg ik nooit knuffels, kookte nooit uitzichzelf voor mij, liep er als een zwerver bij; dit is een kakker, nam geen initiatief ,en was niet in het public kleff- dus dit is nu ook meteen 180 graden gedraaid.. is wel wennen!

hij heeft alweer heerlijk voor mij gekookt en brengt mij overal naartoe met de auto..
ook erg serieuze gesprekken over onze vorige rela's en waar dat fout liep.
kon dus ook al mijn narciste verhaal bij hem kwijt en hij reageerde er goed op, en benadrukt mij op mijn positieve punten en kwaliteiten heel erg.
we kunnen ook erg goed lachen, en knuffelen.

ik heb hem duidelijk gemaakt dat ik voorlopig geen sex wilde ivm ik het op mijn eigen tempo wilde allemaal. ik heb ook apart bij hem thuis gedouched ipv samen.

morgen heb ik ook een andere afspraak met een andere jongen overdag voordat ik hem zie, die mij leuk vind, maar ik heb hem al duidelijk gemaakt dat ik alleen vrienden wil zijn. ( ik heb altijd veel mannelijke vrienden gehad waar niks achter zit.) ik hoop dat deze jongen het niet als een date beschouwd en ik ga hem gewoon aan moedigen om met andere chicks te daten of op tinder te gaan;P

het gaat nu wat beter met mij psychologisch nu de examens voorbij zijn waardoor ik wat meer ruimte in mijn kop krijg en tijd voor mezelf ernaast heb.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 08-07-2018 15:30:17 ]
pi_180339575
Nou ja genoeg tekst in dit topic in ieder geval
pi_180343595
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2018 15:23 schreef slangebek het volgende:

nu zie ik hem alweer morgenavond! we willen iets leuks gaan doen- enig idee wat we kunnen doen?

Welkom terug op Fok!

Wat jullie kunnen doen: Gezellig samen een nieuw topic openen hier?
pi_180343983
quote:
1s.gif Op donderdag 5 juli 2018 09:58 schreef slangebek het volgende:

[..]

Blablablabla narcisme blablabla
Wauw, zelden zoveel onzin, aannames vanuit onderbuikgevoelens en een paar eigen ervaringen in één post gelezen waarmee iemand een hele groep zo negatief wegzet. Omdat ze zelf negatieve ervaringen heeft gehad met een paar individuen. Jammer.

Hele topic gelezen ook.
TS, als je puur en alleen naar je eigen tijdlijnen kijkt, beloftes die je jezelf doet (geen date, geen sex, afstand van FOK! nemen, om maar wat te noemen). Je bent er geen eentje nagekomen.
Boeit mij verder niet, maar het zegt wel iets over hoe jij je laat beïnvloeden door je omgeving.

In een relatie zijn er twee, je kunt nooit de schuld volledig bij de ander leggen.
En van alleen introspectie en en boekenwijsheid is iemand die zo beschadigd is als jij jezelf beschouwt (beschouwde, we zijn immers weer een dagje verder...) nooit hersteld.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_180344058
quote:
1s.gif Op zondag 8 juli 2018 23:42 schreef Cat-astrophe het volgende:
Hele topic gelezen ook.

Lol ben best jaloers. Serieus trouwens. Wil wel begrijpen hoe iemand gebrainwashed wordt etc. Maar de gigantische lappen aan teksten zorgden ervoor dat ik maar niet ging lezen. Heb geen ruggengraat
pi_180344377
Kudo's voor diegene die alles hebben gelezen.

Man man man, neem eens wat tijd voor jezelf joh. Al die nare exen, prikkels, nieuwe dates.. *zucht* je heb het maar allemaal druk mee zeg.

Dit is mijn dagboek:
Goedemorgen,
Rustig bakkie koffie
lekker gewerkt pik
Ontspanning
Truste :*
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
pi_180344507
quote:
1s.gif [b]Op donderdag 5 juli 2018 09:58 schreef slangebek het volgende:[/b

Schaam je dat je met termen als narcistisch gooit. Menselijke empathie valt geheel niet vanuit zo forum af te lezen. Mensen maken misbruik door zomaar narcist te zeggen. Een echte narcist heeft geen emoties. Elk mens heeft narcistische trekjes in zich, maar een echte narcist kan niet 'voelen'. Ik kan dan wel egoïstisch of competitievol zijn, maar "menselijke emoties" ervaar ik op den top. Begrip, schuldgevoel, spijt, medeleven ervaar ik op den top. Maar nee, via een forum zonder dat ik mensen ken heb ik wat minder schuldgevoel als ik even geen tijd heb om iets uit te weiden of dat ik lomp kan overkomen, mijn familie en vrienden zijn mijn diepvolle connecties waarin ik alles uit en grootste medeleven heb, mijn prioriteit gaat niet naar een fok forum qua begrip of emoties voor jullie voelen.

Mensen roepen ook dat Trump bijv een narcist is- hij zet zich wel zo tentoon, maar dat staat geheel los of hij het daadwerkelijk is. Je weet niet hoe Trump naar zijn familie en vrouw echt is: dichte naasten zien pas echt of hij wel menselijke empathie heeft, of een leegheid en oprecht niet kan voelen. Op een podium is grootspraak, en carrière contacten of fok contacten kan je met een korrel zout nemen/ manipuleren/ egoïstisch naar zijn : maar echte narcisme ontdek je als je dichtste persoon oprecht je blijft kleineren en hij oprecht geen spijt kan voelen.

Als Trump een narcist is dan is hij een extraverte narcist. Maar je hebt ook introverte narcisten. Die komen heel stil en verlegen over, en nemen geen initiatief. Wist je dat sekteleiders meestal narcisten zijn? Het beeld narcisme heb je meestal een beeld van iemand die er tip top uitziet, met gladde praatjes. Waarom zijn die narcistische sekteleiders juist zo geloofwaardig en zo schijnend puur? Omdat ze meestal er niet uitzien: baard, oude kleding, anti Social media : waardoor men geprikkeld wordt en denkt waarom loop jij er als een zwerver bij. Dan vervolgens weten ze dat ze je interesse te pakken hebt en je ze vertrouwd dat ze geen gladde praters zijn. Ze zoeken vaak mensen die stil staan in het leven en graag willen leren of op zoek zijn naar antwoorden in het leven, of anders denken. Deze sekteleiders vertellen juist dat ze een hekel aan narcisten of maatschappij hebben met hun selfies op Social media en al die dingen, waardoor je denkt: wat mooi al die normen en waarden en moralen: en zo word je meegesleurd in geinspireerd raken en hun vertrouwen dat ze een bijzonder goed mens zijn. Langzaam isoleren ze je van anderen en de maatschappij, en verdraaien ze dingen en ontdek je dat ze liegen en hypocriet bezig zijn. En die perfecte normen en waarden van hun slechts een masker zijn om je af te leiden van wie ze echt zijn: daden komen niet overeen met woorden. Mijn ex zei ook in begin toen hij mij als act in vertrouwen nam met ik ben depressief etc. Later van: wat een leugenaar ben jij je wist dat ik zo en zo was en nu wil je mij verlaten :, nu zie je dat jij geen doorzettingsvermogen bent en niks zal bereiken, ik ben wel consistent en blijf wel bij mijn normen en waarden ( wat niet waar was) en al die chantage spelletjes om je kut en schuldig te voelen. Ik had hem niet om zijn "depressie" verlaten, maar om zijn mentale en fysieke mishandeling. Maar hij zei dat ik loog en ik mensen liet vallen. Het was ook erg moeilijk terug te komen in de maatschappij, het was echt zoals een sekte. Ik kon niet loskomen. En hij droeg alle statements uit over het leven en wat de waarheid was. Hij noemde mij telkens een moslim die niet wilde luisteren, terwijl ik altijd naar hem luisterde. Ik mocht geen vrienden van hem zien maar hij had allemaal excuses altijd klaar liggen waarom ik ze niet kon zien- en ik voel mij zo stom en boos dat ik erin trapte en het pikte - terwijl ik heel goed was dat het compleet fout zat! Geen vriend van hem wist van mijn bestaan haast af :( terwijl hij altijd op mij boos werd waarom ik hem niet goed genoeg voorstelde wat ik altijd deed , ik heb hem aan al mijn vrienden voorgesteld maar altijd erna ruzie gekregen omdat ik het niet goed genoeg ofzo deed..

Mijn ex hield een schijnheilige neppe act naar mijn familie dat hij mij wilde helpen: als ik hem soms op een leugen betrapte vroeg ik heel rustig: ja maar hoe kan dat want je zei ervoor dat? Hij werd woedend pakte me hard vast, gooide me op bed of tegen de muur en ging toen op mij liggen in de goudgreep (had dagen erna nog pijn, en toen ik hem dat melden zei hij dat ik zat te liegen want het deed geen pijn volgens hem) waardoor ik moest huilen omdat hij mij pijn deed en ik bleef rustig liggen zonder te verzetten en hij ging me dreigen iets aan te doen. En toen pakte hij mijn telefoon en belde mijn moeder dat ik weer eens hysterisch was, en hij er voor mij zou zijn. :/ Al dat soort dingen.

In mijn studie contacten/ mensen die niet dicht bij mij staan: heb ik nauwelijks empathie voor. Dan heb ik snel schijt aan de wereld. Die ex narcist deed aardige schijn naar buiten wereld maar blafte zijn naasten totaal af. Mijn ex stelde zich als een sloof op naar mensen waar hij wat van wilde. Hij nam extra koffers op reis mee om plots sociaal voor zijn vrienden en begeleiders spullen mee te nemen, voor mij heeft hij altijd geweigerd, en plots naar andere mensen kon hij wel sociaal doen en vanalles waar ik om smeekte.

Het was ook erg pijnlijk dat hij anderen mensen continu zat op te hemelen, die precies hetzelfde als ik deden met bepaalde dingen, maar bij mij was het allemaal stom en dom, echt met alles! Hij zat ook te klagen waarom ik nooit bepaalde dingen deed die ik dolgraag deed, en elke keer vroeg ik maar ik mocht dat nooit. Dat was zo pijnlijk! Ik ben het type dat bijv graag naar de wedstrijden van mijn vriend gaat kijken, maar ik mocht nooit mee, geen idee waarom, maar ik bleef maar doordrammenmen van kan ik nu komen kijken: maar hij had altijd smoesjes of smoesje miscommunicatie dit of dat.. en dan later wel zeggen: ja ik wil zo vriendin die altijd met mij mee komt naar de wedstrijden.. terwijl ik niet mee mocht... Hij had altijd wel een excuus dat het aan mij lag.. ik had bijv een fout lidwoord in mijn zin gevraagd of niet met een vraag teken erbij of foute intonatie waarom ik niet mee kon komen naar zijn wedstrijd want dan moest ik het duidelijk aangeven.. en ik deed zijn gehele planning want hij weigerde te plannen en gaf mij de schuld op alles zelfs over zijn eigen presentatie tijden etc. Al dat soort complete gek maak spelletjes dat ik mij zo machteloos en gevangen begon te voelen! Ik wilde niet meer leven! Deze spelletjes waren in alles- al ging het maar over 'hoi', tegen elkaar zeggen. Het werd niet meer gezond. Totaal niet meer. Ik heb ook eerlijk gezegd zo veel pijn geleden dat ik daarom soms compleet nu zelf wil bepalen waarop ik in ga op zo fok forum. Ik moet aan mijn eigen geluk en toestand denken en niet egoïstisch gezegd maar als ik ergens niet op reageer wat de reden ook is hoef ik mij niet te verantwoorden. Ik heb mij al te vaak verantwoordelijk over anderen gevoeld waardoor ik mijn eigen geluk wegcijfer. Ik merk dat ik geluk ervaar door op de dingen te richten en te schrijven waar ik blij van word. Bijv die nieuwe jongen of andere leuke vooruitzichten. Ik wil geen energie meer aan mijn ex besteden dat is hij niet waard. Ik zeg alleen voor mensen die niet weten wat narcisten zijn en dat rondroepen - pas op want dat is naïef.

Een overvaller kan wel gestoord zijn maar die hoeft niet narcistisch te zijn : die kan wel bijv heel veel om zijn vrouw geven en oprechte liefde voelen. Narcisten kunnen geen liefde voor mensen voelen hoegraag ze ook willen: ze zijn leeg.

Ik kan wel liefde voelen maar ik kies zelf voor wie ik mijn liefde en empathie wil voelen.

Het is treurend dat de maatschappij nog steeds niet weet wat narcisme echt inhoudt. Vooral heel erg machteloos voor slachtoffers. Mijn narcistische ex zou wel braaf op zo forum op alles reageren ,die wist precies hoe hij moest overkomen en doen om alles maar te verbergen en je vertrouwen te winnen. Als ik narcist was- was ik wel tactischer geweest. In dit forum uit ik duidelijk mijn zwaktes- een narcist zou die nooit tentoonstellen! Daarom word vaak bij rechtszaken tussen een narcist en non narcist de narcist geloofd: die is immers rustig en kalm ( geen emotie en weet dat die serieuzer genomen wordt door die houding aan te nemen en zgn. Het goede voorbeeld te geven ) een non narcist is hysterisch van woede verdriet /emoties waardoor meestal zelfs de narcist wordt geloofd en de ander als gek aangezien wordt!

Ik geheel eerlijk dat ik aso niet reageer op jullie berichten: een narcist zou nooit zo over zichzelf praten! Die weet ook dat die eerst netjes moet doen om vertrouwen te winnen- en dan pas mensen echt te kunnen pijnigen.
Ik schaam me nergens voor omdat een ander me dat beveelt. Waarom zou ik ineens in jouw definitie van een narcist moeten geloven? Weet jij wel wat narcisme inhoudt? Een psychologische constructie waar kennelijk niet genoeg overeenstemming over is, dat blijkt maar weer.
❣ °º¤,¸🖤 ♡º💕♡💚,ø¤°º¤💛♡`°º¤,¸❣ https://bit.ly/3oMY5yM ; https://bit.ly/39EZXor ; https://bit.ly/309QhN5 ; https://bit.ly/3fUlDyP
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')