al klaar of laat je ze de hele nacht rijzen?quote:Op vrijdag 31 augustus 2018 21:17 schreef emmyemmy2 het volgende:
Bezig met cinnamon rolls. Hopelijk lukken ze
Laat ze in de koelkast rijzenquote:Op vrijdag 31 augustus 2018 22:59 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
al klaar of laat je ze de hele nacht rijzen?
ziet er veel belovend uitquote:Op vrijdag 31 augustus 2018 23:41 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Laat ze in de koelkast rijzen
[ afbeelding ]
Beetje misvormd. En ik had geen grotere ovenschaal
zien er prima uit!quote:Op vrijdag 31 augustus 2018 23:41 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Laat ze in de koelkast rijzen
[ afbeelding ]
Beetje misvormd. En ik had geen grotere ovenschaal
ik bestel tijd bij de zuidmolenquote:Op zaterdag 1 september 2018 09:14 schreef MrsDuck het volgende:
Toch jammer dat Zeeuwse bloem niet meer bij Appie te koop is...
Dank je! Ik zie dat ze in Groesbeek zitten en ook een aantal molens in die buurt zouden het volgens de website kunnen hebben. Zover woon ik er niet vanaf. Ik kan het gewoon halen :-)quote:Op zaterdag 1 september 2018 09:50 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik bestel tijd bij de zuidmolen
En bij nood is gewone bloem ook te doen
klopt zitten in Groesbeek. Ik waarschuw vast ze hebben echt heel heel erg veel ik bestel meestal voor 50 euro en zit ik mezelf nog in te houdenquote:Op zaterdag 1 september 2018 13:27 schreef MrsDuck het volgende:
[..]
Dank je! Ik zie dat ze in Groesbeek zitten en ook een aantal molens in die buurt zouden het volgens de website kunnen hebben. Zover woon ik er niet vanaf. Ik kan het gewoon halen :-)
je moet even googlen op die van Rutger bakt die zijn echt wel lekker, ik vind er iets te veel citroen in zitten maar dat kun je naar smaak er in doen natuurlijkquote:Op zaterdag 8 september 2018 21:19 schreef Hupje het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst eierkoeken gebakken. Met een mix van de lokale molen. Inclusief extragratis tip om er geen losse eierkoeken van te maken, maar een grote plaatkoek, tegen het verbranden.
Ik vind het resultaat mooi luchtig, maar wel een beetje vlak van smaak. Wat suiker zou niet verkeerd zijn. Jammer.
ik heb hier al zijn boeken staan op de Koekjesbijbel na (die komt nog) en tot nu toe kloppen al die recepten nog niks misluktquote:Op zondag 9 september 2018 18:52 schreef Hupje het volgende:
Nou ben ik wel benieuwd, Goitske.
Ik heb vanmiddag de frambozen kruimelcake van Rutger gemaakt. Hij ziet er goed uit, maar ik mag hem nog niet proeven want hij is om te trakteren op mijn werk.
Jij bent goed bezig.quote:Op zondag 9 september 2018 19:03 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik heb hier al zijn boeken staan op de Koekjesbijbel na (die komt nog) en tot nu toe kloppen al die recepten nog niks mislukt
De snickerdoodles
[ afbeelding ]
Het recept uit de Koekjesbijbel
Ingrediënten (ongeveer 25 stuks)
275 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
325 gr fijne kristalsuiker
½ theelepel zout
1½ theelepel vanille-extract of vanillepasta
2 eieren, op kamertemperatuur
400 gr patentbloem
1 theelepel baksoda
½ theelepel bakpoeder
Plus:
100 gr fijne kristalsuiker
2 eetlepels kaneelpoeder
Snickerdoodles
Bereidingswijze
Klop de boter, de suiker, het zout en de vanillepasta een paar minuten goed door. Gebruik hiervoor een handmixer of een keukenmachine.
Voeg één voor één de eieren toe en doe het volgende ei er pas bij als het vorige goed vermengd is.
Klop of schep dan de bloem, het baksoda en het bakpoeder goed door het deeg. Het deeg blijft vrij zacht. Verpak het in plastic folie en laat het minimaal een uur in de koelkast rusten.
Vermeng in een platte schaal de kristalsuiker met het kaneelpoeder. Zet een keukenweegschaal klaar. Verwarm de oven tot 200 graden Celsius (hete luchtoven).
Haal het deeg uit de koelkast en kneed het nog kort even door. Weeg dan stukjes van 40 gram af en vorm ze tot een balletje. Rol de balletjes door de kaneelsuiker en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes iets plat en zorg dat er flink wat ruimte tussen de snickerdoodles zit – ze lopen in de oven tijdens het bakken nog uit.
Bak de koeken in ongeveer 11 minuten goudbruin en laat ze dan volledig afkoelen op een rooster. Ze zullen dan nog iets inzakken, maar dat geeft niks
Gaan fancy foto's maar ziet er lekker uitquote:Op donderdag 13 september 2018 17:57 schreef Hupje het volgende:
Omdat jij dat zei heb ik er daarom ook twee na elkaar geprobeerd
Kleinere taarten is altijd leuk, kun je meer proberen. Wanneer ben je jarig?
Hier de frambozen kruimelcake
[ afbeelding ]
en hier een stukje brownie (ik was te ongeduldig en had hem verplaatst voordat hij helemaal afgekoeld was )
[ afbeelding ]
Geen fancy foto's want ik had steeds haast
ik denk iets van Citroën koekjes ofzo maar kan nog veranderen van menigquote:Op woensdag 19 september 2018 18:14 schreef Hupje het volgende:
Gefeliciteerd! Ziet er weer goed uit!
En, welk recept ga je als eerste maken?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |