Extra trucje doen op Spock om hem eerder te laten kopen voor je?quote:Op zondag 19 augustus 2018 11:40 schreef Goitske het volgende:
[..]
graag gedaan
Ik wil de Koekjesbijbel en ben pas over een maand jarig
nou het is weer 30 euro... En ik krijg een bon voor fietsen naar het werk en ik heb 17 september de punten weer en dan heb ik dus een bon van 20 euro 19 september ben ik jarig en eind september is taart en trends dus ja...quote:Op zondag 19 augustus 2018 11:54 schreef Molo het volgende:
[..]
Extra trucje doen op Spock om hem eerder te laten kopen voor je?
Of gewoon kopen voor jezelf, worth it dit dat
Klinkt ingewikkeldquote:Op zondag 19 augustus 2018 12:00 schreef Goitske het volgende:
[..]
nou het is weer 30 euro... En ik krijg een bon voor fietsen naar het werk en ik heb 17 september de punten weer en dan heb ik dus een bon van 20 euro 19 september ben ik jarig en eind september is taart en trends dus ja...
nee dat gaat te ver voor mijn hobbyquote:Op zondag 19 augustus 2018 12:05 schreef Molo het volgende:
[..]
Klinkt ingewikkeld
Gewoon kopen die handel
Dan maar paar keer geen vlees bij het avondeten of chips als snackje voor de kinderen
ze zien er heerlijk uit!quote:Op woensdag 22 augustus 2018 10:58 schreef Bleie het volgende:
Mooi Madeliefff!
Hier zijn gisteren de jodenkoeken die Goitske postte gebakken, grotendeels door dochter zelf. Wel een paar aanpassingen: ik had geen citroen, maar wel zo'n flesje sap, dus daar wat van gebruikt ipv rasp, en ik had alleen patentbloem. Toch zijn ze heerlijk geworden.
[ afbeelding ]
Ongetwijfeld! Maar ik probeer eigenlijk af te vallen, dus zou sowieso niet in dit topic moeten komen...quote:Op woensdag 22 augustus 2018 11:02 schreef Goitske het volgende:
Beetje kaneelsuiker is vaak ook lekker er over of deels dippen in chocolade
oeh die heb ik lang niet op. Lekkerquote:Op woensdag 22 augustus 2018 10:58 schreef Bleie het volgende:
Mooi Madeliefff!
Hier zijn gisteren de jodenkoeken die Goitske postte gebakken, grotendeels door dochter zelf. Wel een paar aanpassingen: ik had geen citroen, maar wel zo'n flesje sap, dus daar wat van gebruikt ipv rasp, en ik had alleen patentbloem. Toch zijn ze heerlijk geworden.
[ afbeelding ]
haha gelukkig kun je plaatjes niet etenquote:Op woensdag 22 augustus 2018 11:16 schreef Bleie het volgende:
[..]
Ongetwijfeld! Maar ik probeer eigenlijk af te vallen, dus zou sowieso niet in dit topic moeten komen...
quote:Op zondag 19 augustus 2018 08:45 schreef Goitske het volgende:
En dit zijn de roze koeken
Nog één voorproefje uit mijn nieuwe boek Koekjesbijbel, met ruim 170 koekjes- en koekrecepten. Om eerlijk te zijn heb ik even getwijfeld of de roze koeken wel thuis hoorden in Koekjesbijbel, aangezien het eigenlijk meer cakejes dan koeken zijn. Maar uiteindelijk vond ik dat ze niet mochten ontbreken. Zelfgebakken zijn ze zoveel lekkerder dan de gekochte versie. Deze en dus nog heel veel meer koekjes en koeken vind je allemaal in #Koekjesbijbel!
Ingrediënten
Voor de cakejes
100 gr boter, op kamertemperatuur
100 gr witte basterdsuiker
2 eieren, op kamertemperatuur
1 tl vanille-extract
¼ tl zout
110 gr bloem
20 gr maïzena
¼ tl bakpoeder
Voor het glazuur
100 gr (diepvries)frambozen
200 gr poedersuiker
Verder nodig
boter, om in te vetten
Bereiding: Roze koeken
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een cupcakevorm met 12 holtes in met boter.
Doe alle ingrediënten voor de cakejes in een kom en meng kort door elkaar tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes. Dit gaat het makkelijkst met een spuitzak.
Zet de vorm in de oven en leg een bakplaat op de cupcakevorm. Daardoor worden de cakejes minder bol in het midden. Bak ze 10 minuten, haal de bakplaat er vanaf en bak ze nog 6-11 minuten. De bovenkant van de cakejes blijft erg licht, dat hoort zo. Stort de cakejes op een stuk bakpapier en laat ze 10 minuten op hun kop liggen, zodat de bovenkant mooi plat wordt. Laat de cakejes verder afkoelen op een rooster.
Pureer de frambozen met een vork. Druk de frambozen door een fijne zeef, zodat de pitjes achterblijven. Weeg 50 gram van de frambozenmoes af en doe het in een steelpan. Voeg de poedersuiker toe en meng tot een glazuur. Verwarm het glazuur al roerend tot lauwwarm. Doop de cakejes met de bovenkant in het glazuur en laat ze opdrogen.
Tip: Om er zeker van te zijn dat de koeken mooi uit de cupcakevorm komen kun je kleine rondjes van bakpapier knippen en deze na het invetten op de bodems van de vormpjes leggen.
Ik heb een kleine halve eetlepel gedaan per koekje, met veel ruimte ertussen en nu heb ik met het halve recept één groot plakkaat koekquote:Op zondag 19 augustus 2018 06:53 schreef Goitske het volgende:
Rutger heeft gereageerd ze horen zo groot. Maar kleiner vind ik handiger en lekkerder
Let op ze worden VEEL groter in de oven
lekker hè! Moet je nagaan ik had een flinke eetlepel gedaanquote:Op zaterdag 25 augustus 2018 22:57 schreef Molo het volgende:
Ok, die hele plaat koek ziet er niet uit zo in stukken gebroken nu, maar dit is lekker, wow
Ik heb ze ook gemaakt maar had wel erg weinig beslag? Worden ook kleine koeken door de cupcakevorm natuurlijk. Verder zijn ze wel prima gelukt.quote:
brood en banket voor de ervaren thuisbakkerquote:Op zondag 26 augustus 2018 13:20 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ik heb ze ook gemaakt maar had wel erg weinig beslag? Worden ook kleine koeken door de cupcakevorm natuurlijk. Verder zijn ze wel prima gelukt.
Mag ik vragen welke Facebook groep jullie de recepten vinden? Link hierboven werkt niet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |