Ik ondersteun ze. Maar jij kunt dreigen met een 'bakstop" als ze dat daadwerkelijk doen.quote:Op maandag 24 september 2018 19:34 schreef Goitske het volgende:
[..]
ze dreigen al 2 jaar mij op te geven voor hhb
heel heel heel erg machtig die cheesecake maar zo lekkerquote:Op maandag 24 september 2018 14:47 schreef madeliefff het volgende:
[..]
oeh lekker. K hou van machtige taarten. En dat cheesecakeboek klinkt ook nice
Mij zouden ze ook woest maken met zoiets. Maar jij bakt zo mooi, dat mag je Nederland eigenlijk niet onthoudenquote:Op maandag 24 september 2018 19:36 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik ben camera schuw ... Tv zorgt voor 5 kg extra nou dan kan ik door voor 🐋
Puala heeft bij mij op de bank gezeten met een inschrijfformulier digitaal. We kwamen tot de conclusie dat het bijna een psychologische test was die je moest invullen. Wat je voelde etc tijdens het bakken, welk geval een bepaald baksel op roept etc toen dachten we laat maar de psycholoog is makkelijkerquote:Op maandag 24 september 2018 19:37 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Mij zouden ze ook woest maken met zoiets. Maar jij bakt zo mooi, dat mag je Nederland eigenlijk niet onthouden
Nee tochquote:Op maandag 24 september 2018 19:56 schreef Goitske het volgende:
[..]
Puala heeft bij mij op de bank gezeten met een inschrijfformulier digitaal. We kwamen tot de conclusie dat het bijna een psychologische test was die je moest invullen. Wat je voelde etc tijdens het bakken, welk geval een bepaald baksel op roept etc toen dachten we laat maar de psycholoog is makkelijker
ja heel bizar. Ik heb geen gevoelens bij bepaalde baksels, ik heb geen favoriete en ik heb geen behoefte aan een psychologische test over mijn baksels. Ik bak omdat ik het leuk vind zoiets heet een hobby... Duh!quote:
Ja maf he die inschrijving. Wat zouden mensen toch allemaal antwoorden op die vragen?quote:Op maandag 24 september 2018 20:35 schreef Goitske het volgende:
[..]
ja heel bizar. Ik heb geen gevoelens bij bepaalde baksels, ik heb geen favoriete en ik heb geen behoefte aan een psychologische test over mijn baksels. Ik bak omdat ik het leuk vind zoiets heet een hobby... Duh!
Ooh jammer!quote:Op maandag 24 september 2018 21:36 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Ja maf he die inschrijving. Wat zouden mensen toch allemaal antwoorden op die vragen?
En dat cheesecake boek klinkt goed zeg! Gave taarten weer!
Ik had laatst mijn verjaardag, verschillende sloffen gebakken. Maar geen foto’s gemaakt
Siliconenmatje kopen ipv bakpapier?quote:Op maandag 24 september 2018 22:53 schreef ViviRAWRS het volgende:
Ik heb een bakvraag! Weten jullie of er nog bakpapier bestaat waar het vet (bijvoorbeeld van roomboter in koekjesdeeg) niet doorheen gaat? Het bakpapier van de Lidl is een paar jaar geleden ineens van samenstelling veranderd ofzo, voorheen lekte er nooit iets doorheen en sindsdien altijd. Het functioneert nog steeds wel, in de zin van baksels niet aan de ovenplaat te laten aankoeken, maar op deze manier geeft het wel onnodig veel afwas!
Ik denk aan te lang gebakken of op een te hoge temperatuur.quote:Op maandag 24 september 2018 23:00 schreef Dribbel_ het volgende:
Jullie kunnen mij vast helpen hier. Ik ging een marshmellow taart maken, maar de hele shitzooi is uit elkaar geklapt en de oven plakt en het ruikt aangebrand allemaal. Waar zou dat aan gelegen kunnen hebben?
[ afbeelding ]
En koop je wel eens een ander merk bakpapier dan? om tw kijken of hetzelfde gebeurt....quote:Op maandag 24 september 2018 22:53 schreef ViviRAWRS het volgende:
Ik heb een bakvraag! Weten jullie of er nog bakpapier bestaat waar het vet (bijvoorbeeld van roomboter in koekjesdeeg) niet doorheen gaat? Het bakpapier van de Lidl is een paar jaar geleden ineens van samenstelling veranderd ofzo, voorheen lekte er nooit iets doorheen en sindsdien altijd. Het functioneert nog steeds wel, in de zin van baksels niet aan de ovenplaat te laten aankoeken, maar op deze manier geeft het wel onnodig veel afwas!
Ik ben niet overtuigd van de veiligheid van dat spul bij hoge temperaturen.quote:
We hebben die van AH huismerk geprobeerd, maar daar gebeurt hetzelfde mee. Ik zal die van Action proberen, thanks!quote:Op dinsdag 25 september 2018 04:31 schreef AnneX het volgende:
En koop je wel eens een ander merk bakpapier dan? om tw kijken of hetzelfde gebeurt....
Misschien zijn er verschillende fabrikanten.
Ik koop het bij de spar of de action en heb er bij beiden heb geen last van.
laten we beginnen met wat zit er in, welke temperatuur en hoelang.quote:Op maandag 24 september 2018 23:00 schreef Dribbel_ het volgende:
Jullie kunnen mij vast helpen hier. Ik ging een marshmellow taart maken, maar de hele shitzooi is uit elkaar geklapt en de oven plakt en het ruikt aangebrand allemaal. Waar zou dat aan gelegen kunnen hebben?
[ afbeelding ]
Ik heb van die teflon bakvellen (of hoe dat ook heet), zijn herbruikbaar. Vind ze heel fijn.quote:Op maandag 24 september 2018 22:53 schreef ViviRAWRS het volgende:
Ik heb een bakvraag! Weten jullie of er nog bakpapier bestaat waar het vet (bijvoorbeeld van roomboter in koekjesdeeg) niet doorheen gaat? Het bakpapier van de Lidl is een paar jaar geleden ineens van samenstelling veranderd ofzo, voorheen lekte er nooit iets doorheen en sindsdien altijd. Het functioneert nog steeds wel, in de zin van baksels niet aan de ovenplaat te laten aankoeken, maar op deze manier geeft het wel onnodig veel afwas!
Ze kunnen tot 250 graden.quote:Op dinsdag 25 september 2018 06:54 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Ik ben niet overtuigd van de veiligheid van dat spul bij hoge temperaturen.
quote:
Dat van die 250 graden bij siliconen matten/bakvormen is maar de vraag: https://www.test-aankoop.(...)/siliconen-bakvormenquote:Op dinsdag 25 september 2018 17:39 schreef Bleie het volgende:
Ik heb van die teflon bakvellen (of hoe dat ook heet), zijn herbruikbaar. Vind ze heel fijn.
Nouja niet heel bijzonder, ik had de marshmellows in de bak gedaan en de oven op 220. Moet je nog meer doen dan?quote:Op dinsdag 25 september 2018 07:10 schreef Goitske het volgende:
[..]
laten we beginnen met wat zit er in, welke temperatuur en hoelang.
Het lijkt op een aangefikte merengue die op te hoge temperatuur in de oven heeft gezeten
je je eigen leuter gebruiken om tijdens het bakken alles plat te makenquote:Op woensdag 26 september 2018 23:06 schreef Dribbel_ het volgende:
[..]
Nouja niet heel bijzonder, ik had de marshmellows in de bak gedaan en de oven op 220. Moet je nog meer doen dan?
[ afbeelding ]
Vond ik inderdaad ook een tof idee. Want elke keer sta ik weer verbaasd over de hoeveelheid plastic ik weg moet brengen als ik een maaltijd kook. Probleem vind ik bij onze Appie zit alles al in plastic. Het is net een keer die appels of tomaten. En dat geld ook bij het brood.quote:Op woensdag 3 oktober 2018 12:18 schreef Goitske het volgende:
Ik plaats het hier ook even omdat niet iedereen in het broodbakker topic zit
Misschien nog een leuke tip
Bij de AH verkopen ze nu stoffen broodzakken. Het ligt in zo'n kartonnen standaard waar ook stoffen fruit/groente zakjes liggen. Laatst stond die bij de groente/fruit afdeling vandaag zag ik hem bij de brood afdeling. Euro per zak. Ook leuk om je eigen gebakken brood in te bewaren of mee te nemen naar de bakker om de hoeveelheid plastic te verminderen
[ afbeelding ]
hebben ze geen brood afdeling waar iemand staat? Dan kun je gewoon om het brood vragen in de zakquote:Op woensdag 3 oktober 2018 12:38 schreef Tally het volgende:
[..]
Vond ik inderdaad ook een tof idee. Want elke keer sta ik weer verbaasd over de hoeveelheid plastic ik weg moet brengen als ik een maaltijd kook. Probleem vind ik bij onze Appie zit alles al in plastic. Het is net een keer die appels of tomaten. En dat geld ook bij het brood.
Ja maar vaak word in de ochtend alles vol gestouwd en dan staat er in de middag weer eens iemandquote:Op woensdag 3 oktober 2018 13:00 schreef Goitske het volgende:
[..]
hebben ze geen brood afdeling waar iemand staat? Dan kun je gewoon om het brood vragen in de zak
Sowieso te gebruiken als je losse broodjes koopt
Niks mis mee.quote:Op zondag 7 oktober 2018 20:26 schreef Charlotte3 het volgende:
Vanmiddag KitKat cheesecake gemaakt
[ afbeelding ]
ooh ziet er lekker uit!quote:Op zondag 7 oktober 2018 20:26 schreef Charlotte3 het volgende:
Vanmiddag KitKat cheesecake gemaakt
[ afbeelding ]
volgende x met granberries maken nog lekkerder!quote:Op zondag 14 oktober 2018 21:31 schreef Muck het volgende:
Ik ben niet zo goed in foto's maken, maar neem maar van me aan dat ze heerlijk waren
Ik kreeg van mijn collega een grote zak walnoten en na een berg brownies met noten (geen foto en al lang op), kwam ik op het idee om havermoutkoekjes te bakken.
[ afbeelding ]
Havermoutkoeken met sinaasappel en walnoten
Later heb ik nog een batch gemaakt met rozijnen erbij en die waren eigenlijk nog lekkerder
Ik heb nog cranberries in huis volgens mij! Binnenkort eens proberenquote:Op zondag 14 oktober 2018 21:34 schreef Goitske het volgende:
[..]
volgende x met granberries maken nog lekkerder!
ik moet ze ook weer maken. Mijn oudste van bijna 6 vraagt er al regelmatig omquote:Op zondag 14 oktober 2018 21:35 schreef Muck het volgende:
[..]
Ik heb nog cranberries in huis volgens mij! Binnenkort eens proberen
wil je echt wat met glazuur er op maken of glazuur er op en daarna sprinkels er over ofzo? Als je echt met glazuur wat wil maken raad ik met eiwitpoeder aanquote:Op woensdag 17 oktober 2018 10:04 schreef ViviRAWRS het volgende:
Oeh eierkoeken, dat moet ik ook eens proberen te maken.
Maar voor mijn eerstvolgende project (koekjes met een laagje glazuur) heb ik nog een vraag: ik zie dat er grofweg 2 basisrecepten voor glazuur zijn: poedersuiker met water en poedersuiker met eiwit. Wat zou de meerwaarde van eiwit hierbij zijn?
Ik wil een egaal laagje en inderdaad eventueel dat strooisels erop blijven plakken, geen ingewikkelde tekeningen met verschillende kleuren glazuur of zo. Dan ga ik gewoon voor water. Thanks!quote:Op woensdag 17 oktober 2018 13:39 schreef Goitske het volgende:
wil je echt wat met glazuur er op maken of glazuur er op en daarna sprinkels er over ofzo? Als je echt met glazuur wat wil maken raad ik met eiwitpoeder aan
Als ik met de kinderen die is het poedersuiker met water en gooi je meuk er maar op
evt qua smaak kun je ook citroensap iets gebruiken krijg je wat citroen glazuurquote:Op woensdag 17 oktober 2018 14:05 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Ik wil een egaal laagje en inderdaad eventueel dat strooisels erop blijven plakken, geen ingewikkelde tekeningen met verschillende kleuren glazuur of zo. Dan ga ik gewoon voor water. Thanks!
Ik heb in de trapkast een roltrolly zeg maar staan met 3 plastic bakken voor het kleinspul dus stekertjes, rondo vormpjes etc en in de schuur die goed droog blijft en via het huis te bereiken 2 planken van een stellingkast. Een plank voor de bakvormen en eentje voor de Taartdozen, pizza stenen, draaiplateau etcquote:Op woensdag 17 oktober 2018 17:08 schreef Hupje het volgende:
Hoe bewaren jullie alle bankspullen zoals springvormen, ovenschaaltjes, uitsteekvormpjes, enz?
Hebben jullie sets die allemaal in elkaar passen? Of een hele grote keukenkast?
Ik heb een rommeltje van alles en nog wat, wat dus niet bij en in elkaar past en meestal moet ik alles uit de kast halen voor ik datgene heb wat ik nodig heb
ja hij is lekker. Ik ben geen enorme fan van boterkoek normaal maar deze was wel lekkerquote:Op woensdag 17 oktober 2018 17:54 schreef Hupje het volgende:
Ziet er weer goed uit. Is ie ook lekker?
Zit je wéér met een bakvorm
Hele grote uitschuifla in de keukenkast.quote:Op woensdag 17 oktober 2018 17:08 schreef Hupje het volgende:
Hoe bewaren jullie alle bankspullen zoals springvormen, ovenschaaltjes, uitsteekvormpjes, enz?
Hebben jullie sets die allemaal in elkaar passen? Of een hele grote keukenkast?
Ik heb een rommeltje van alles en nog wat, wat dus niet bij en in elkaar past en meestal moet ik alles uit de kast halen voor ik datgene heb wat ik nodig heb
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |