abonnement Unibet Coolblue
pi_182109967
quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 19:34 schreef Goitske het volgende:

[..]

ze dreigen al 2 jaar mij op te geven voor hhb -O-
Ik ondersteun ze. Maar jij kunt dreigen met een 'bakstop" als ze dat daadwerkelijk doen.
We have far more in common than that which devides us..
pi_182109975
quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 14:47 schreef madeliefff het volgende:

[..]

oeh lekker. K hou van machtige taarten. En dat cheesecakeboek klinkt ook nice :@
heel heel heel erg machtig die cheesecake maar zo lekker :@
pi_182109995
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 19:35 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik ondersteun ze
:( ik ben camera schuw ... Tv zorgt voor 5 kg extra nou dan kan ik door voor 🐋
pi_182110042
quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 19:36 schreef Goitske het volgende:

[..]

:( ik ben camera schuw ... Tv zorgt voor 5 kg extra nou dan kan ik door voor 🐋
Mij zouden ze ook woest maken met zoiets. Maar jij bakt zo mooi, dat mag je Nederland eigenlijk niet onthouden
We have far more in common than that which devides us..
pi_182110600
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 19:37 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Mij zouden ze ook woest maken met zoiets. Maar jij bakt zo mooi, dat mag je Nederland eigenlijk niet onthouden
Puala heeft bij mij op de bank gezeten met een inschrijfformulier digitaal. We kwamen tot de conclusie dat het bijna een psychologische test was die je moest invullen. Wat je voelde etc tijdens het bakken, welk geval een bepaald baksel op roept etc toen dachten we laat maar de psycholoog is makkelijker _O-
pi_182110854
quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 19:56 schreef Goitske het volgende:

[..]

Puala heeft bij mij op de bank gezeten met een inschrijfformulier digitaal. We kwamen tot de conclusie dat het bijna een psychologische test was die je moest invullen. Wat je voelde etc tijdens het bakken, welk geval een bepaald baksel op roept etc toen dachten we laat maar de psycholoog is makkelijker _O-
Nee toch :o _O-
We have far more in common than that which devides us..
pi_182111623
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 20:07 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Nee toch :o _O-
ja heel bizar. Ik heb geen gevoelens bij bepaalde baksels, ik heb geen favoriete en ik heb geen behoefte aan een psychologische test over mijn baksels. Ik bak omdat ik het leuk vind zoiets heet een hobby... Duh!
pi_182113422
quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 20:35 schreef Goitske het volgende:

[..]

ja heel bizar. Ik heb geen gevoelens bij bepaalde baksels, ik heb geen favoriete en ik heb geen behoefte aan een psychologische test over mijn baksels. Ik bak omdat ik het leuk vind zoiets heet een hobby... Duh!
Ja maf he die inschrijving. Wat zouden mensen toch allemaal antwoorden op die vragen? :? :?

En dat cheesecake boek klinkt goed zeg! :9~ Gave taarten weer! O+

Ik had laatst mijn verjaardag, verschillende sloffen gebakken. Maar geen foto’s gemaakt -O-
pi_182113496
quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 21:36 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ja maf he die inschrijving. Wat zouden mensen toch allemaal antwoorden op die vragen? :? :?

En dat cheesecake boek klinkt goed zeg! :9~ Gave taarten weer! O+

Ik had laatst mijn verjaardag, verschillende sloffen gebakken. Maar geen foto’s gemaakt -O-
Ooh jammer!
Vond het een hele rare inschrijving. Als ze nou gewoon zouden vragen wanneer ben je gestart met bakken, wat voor soort bakker ben je zoet/hartig/brood/allround etc en dat je foto's mee moet sturen maar nee vage vragen
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 24 september 2018 @ 22:53:36 #210
269689 crew  Viv
pi_182115229
Ik heb een bakvraag! :Y) Weten jullie of er nog bakpapier bestaat waar het vet (bijvoorbeeld van roomboter in koekjesdeeg) niet doorheen gaat? Het bakpapier van de Lidl is een paar jaar geleden ineens van samenstelling veranderd ofzo, voorheen lekte er nooit iets doorheen en sindsdien altijd. Het functioneert nog steeds wel, in de zin van baksels niet aan de ovenplaat te laten aankoeken, maar op deze manier geeft het wel onnodig veel afwas! :(
  maandag 24 september 2018 @ 23:00:37 #211
125915 Dribbel_
Who Needs Guitars Anyway?
pi_182115377
Jullie kunnen mij vast helpen hier. Ik ging een marshmellow taart maken, maar de hele shitzooi is uit elkaar geklapt en de oven plakt en het ruikt aangebrand allemaal. Waar zou dat aan gelegen kunnen hebben?

  maandag 24 september 2018 @ 23:38:03 #212
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_182116052
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 22:53 schreef ViviRAWRS het volgende:
Ik heb een bakvraag! :Y) Weten jullie of er nog bakpapier bestaat waar het vet (bijvoorbeeld van roomboter in koekjesdeeg) niet doorheen gaat? Het bakpapier van de Lidl is een paar jaar geleden ineens van samenstelling veranderd ofzo, voorheen lekte er nooit iets doorheen en sindsdien altijd. Het functioneert nog steeds wel, in de zin van baksels niet aan de ovenplaat te laten aankoeken, maar op deze manier geeft het wel onnodig veel afwas! :(
Siliconenmatje kopen ipv bakpapier?
KuikenGuppy
  maandag 24 september 2018 @ 23:44:13 #213
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_182116146
quote:
11s.gif Op maandag 24 september 2018 23:00 schreef Dribbel_ het volgende:
Jullie kunnen mij vast helpen hier. Ik ging een marshmellow taart maken, maar de hele shitzooi is uit elkaar geklapt en de oven plakt en het ruikt aangebrand allemaal. Waar zou dat aan gelegen kunnen hebben?

[ afbeelding ]
Ik denk aan te lang gebakken of op een te hoge temperatuur.
KuikenGuppy
pi_182117601
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 22:53 schreef ViviRAWRS het volgende:
Ik heb een bakvraag! :Y) Weten jullie of er nog bakpapier bestaat waar het vet (bijvoorbeeld van roomboter in koekjesdeeg) niet doorheen gaat? Het bakpapier van de Lidl is een paar jaar geleden ineens van samenstelling veranderd ofzo, voorheen lekte er nooit iets doorheen en sindsdien altijd. Het functioneert nog steeds wel, in de zin van baksels niet aan de ovenplaat te laten aankoeken, maar op deze manier geeft het wel onnodig veel afwas! :(
En koop je wel eens een ander merk bakpapier dan? om tw kijken of hetzelfde gebeurt....
Misschien zijn er verschillende fabrikanten.
Ik koop het bij de spar of de action en heb er bij beiden heb geen last van.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 25 september 2018 @ 06:54:33 #215
269689 crew  Viv
pi_182118839
quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 23:38 schreef Burdie het volgende:
Siliconenmatje kopen ipv bakpapier?
Ik ben niet overtuigd van de veiligheid van dat spul bij hoge temperaturen.
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 september 2018 04:31 schreef AnneX het volgende:
En koop je wel eens een ander merk bakpapier dan? om tw kijken of hetzelfde gebeurt....
Misschien zijn er verschillende fabrikanten.
Ik koop het bij de spar of de action en heb er bij beiden heb geen last van.
We hebben die van AH huismerk geprobeerd, maar daar gebeurt hetzelfde mee. Ik zal die van Action proberen, thanks! :)
pi_182118904
quote:
11s.gif Op maandag 24 september 2018 23:00 schreef Dribbel_ het volgende:
Jullie kunnen mij vast helpen hier. Ik ging een marshmellow taart maken, maar de hele shitzooi is uit elkaar geklapt en de oven plakt en het ruikt aangebrand allemaal. Waar zou dat aan gelegen kunnen hebben?

[ afbeelding ]
laten we beginnen met wat zit er in, welke temperatuur en hoelang.

Het lijkt op een aangefikte merengue die op te hoge temperatuur in de oven heeft gezeten
  dinsdag 25 september 2018 @ 10:22:39 #217
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_182120556
Maakt iemand hier weleens bavarois? Ik wil namelijk een luchtige dit keer maken en vraag me af hoe je die luchtig versie krijgt. Ik zie namelijk best veel variaties op bavarois.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_182127404
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 22:53 schreef ViviRAWRS het volgende:
Ik heb een bakvraag! :Y) Weten jullie of er nog bakpapier bestaat waar het vet (bijvoorbeeld van roomboter in koekjesdeeg) niet doorheen gaat? Het bakpapier van de Lidl is een paar jaar geleden ineens van samenstelling veranderd ofzo, voorheen lekte er nooit iets doorheen en sindsdien altijd. Het functioneert nog steeds wel, in de zin van baksels niet aan de ovenplaat te laten aankoeken, maar op deze manier geeft het wel onnodig veel afwas! :(
Ik heb van die teflon bakvellen (of hoe dat ook heet), zijn herbruikbaar. Vind ze heel fijn.
  dinsdag 25 september 2018 @ 18:30:41 #219
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_182128298
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 06:54 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ik ben niet overtuigd van de veiligheid van dat spul bij hoge temperaturen.
Ze kunnen tot 250 graden.
KuikenGuppy
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 26 september 2018 @ 22:21:48 #220
269689 crew  Viv
pi_182154532
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 september 2018 18:30 schreef Burdie het volgende:
Ze kunnen tot 250 graden.
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 17:39 schreef Bleie het volgende:
Ik heb van die teflon bakvellen (of hoe dat ook heet), zijn herbruikbaar. Vind ze heel fijn.
Dat van die 250 graden bij siliconen matten/bakvormen is maar de vraag: https://www.test-aankoop.(...)/siliconen-bakvormen

En bovendien: zowel siliconen matten als teflon matten moet je toch afwassen? Dat lost mijn probleem dus niet op, want ik wil gewoon een gebruikt vel bakpapier weggooien en dat de ovenplaat dan schoon genoeg is gebleven voor de volgende keer. :Y)
  woensdag 26 september 2018 @ 23:06:42 #221
125915 Dribbel_
Who Needs Guitars Anyway?
pi_182155627
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 september 2018 07:10 schreef Goitske het volgende:

[..]

laten we beginnen met wat zit er in, welke temperatuur en hoelang.

Het lijkt op een aangefikte merengue die op te hoge temperatuur in de oven heeft gezeten
Nouja niet heel bijzonder, ik had de marshmellows in de bak gedaan en de oven op 220. Moet je nog meer doen dan?

  donderdag 27 september 2018 @ 16:31:34 #222
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_182166313
Die bakvorm :').
KuikenGuppy
pi_182168471
quote:
11s.gif Op woensdag 26 september 2018 23:06 schreef Dribbel_ het volgende:

[..]

Nouja niet heel bijzonder, ik had de marshmellows in de bak gedaan en de oven op 220. Moet je nog meer doen dan?

[ afbeelding ]
je je eigen leuter gebruiken om tijdens het bakken alles plat te maken
pi_182170502
Voor de bak liefhebbers...morgen start taart en trends in Utrecht *O*
Ik ga zaterdag in m'n cupcake jurk samen met m'n zus en vriendin
pi_182193331


Citroen koekjes uit de Koekjesbijbel
pi_182291287
Ik plaats het hier ook even omdat niet iedereen in het broodbakker topic zit

Misschien nog een leuke tip

Bij de AH verkopen ze nu stoffen broodzakken. Het ligt in zo'n kartonnen standaard waar ook stoffen fruit/groente zakjes liggen. Laatst stond die bij de groente/fruit afdeling vandaag zag ik hem bij de brood afdeling. Euro per zak. Ook leuk om je eigen gebakken brood in te bewaren of mee te nemen naar de bakker om de hoeveelheid plastic te verminderen

pi_182291681
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 12:18 schreef Goitske het volgende:
Ik plaats het hier ook even omdat niet iedereen in het broodbakker topic zit

Misschien nog een leuke tip

Bij de AH verkopen ze nu stoffen broodzakken. Het ligt in zo'n kartonnen standaard waar ook stoffen fruit/groente zakjes liggen. Laatst stond die bij de groente/fruit afdeling vandaag zag ik hem bij de brood afdeling. Euro per zak. Ook leuk om je eigen gebakken brood in te bewaren of mee te nemen naar de bakker om de hoeveelheid plastic te verminderen

[ afbeelding ]
Vond ik inderdaad ook een tof idee. Want elke keer sta ik weer verbaasd over de hoeveelheid plastic ik weg moet brengen als ik een maaltijd kook. Probleem vind ik bij onze Appie zit alles al in plastic. Het is net een keer die appels of tomaten. En dat geld ook bij het brood. :{
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_182291980
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 12:38 schreef Tally het volgende:

[..]

Vond ik inderdaad ook een tof idee. Want elke keer sta ik weer verbaasd over de hoeveelheid plastic ik weg moet brengen als ik een maaltijd kook. Probleem vind ik bij onze Appie zit alles al in plastic. Het is net een keer die appels of tomaten. En dat geld ook bij het brood. :{
hebben ze geen brood afdeling waar iemand staat? Dan kun je gewoon om het brood vragen in de zak

Sowieso te gebruiken als je losse broodjes koopt
pi_182292035
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 13:00 schreef Goitske het volgende:

[..]

hebben ze geen brood afdeling waar iemand staat? Dan kun je gewoon om het brood vragen in de zak

Sowieso te gebruiken als je losse broodjes koopt
Ja maar vaak word in de ochtend alles vol gestouwd en dan staat er in de middag weer eens iemand :P
Dus ik haal nu maar ergens anders mijn brood en boodschappen :P En neem dan vaak een papieren zak (als dat mogelijk is) dat kan bij het papierafval :')
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_182292357
Oh wat jammer!
pi_182377562
Vanmiddag KitKat cheesecake gemaakt :)
pi_182387324
quote:
0s.gif Op zondag 7 oktober 2018 20:26 schreef Charlotte3 het volgende:
Vanmiddag KitKat cheesecake gemaakt :)
[ afbeelding ]
Niks mis mee. :9
pi_182514440
Eierkoeken!
pi_182516864
quote:
0s.gif Op zondag 7 oktober 2018 20:26 schreef Charlotte3 het volgende:
Vanmiddag KitKat cheesecake gemaakt :)
[ afbeelding ]
ooh ziet er lekker uit!
pi_182516869
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 18:37 schreef Hupje het volgende:
Eierkoeken!
[ afbeelding ]
heerlijk!
  zondag 14 oktober 2018 @ 21:31:20 #236
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_182517619
Ik ben niet zo goed in foto's maken, maar neem maar van me aan dat ze heerlijk waren :P

Ik kreeg van mijn collega een grote zak walnoten en na een berg brownies met noten (geen foto en al lang op), kwam ik op het idee om havermoutkoekjes te bakken.



Havermoutkoeken met sinaasappel en walnoten :9
Later heb ik nog een batch gemaakt met rozijnen erbij en die waren eigenlijk nog lekkerder :)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_182517664
quote:
1s.gif Op zondag 14 oktober 2018 21:31 schreef Muck het volgende:
Ik ben niet zo goed in foto's maken, maar neem maar van me aan dat ze heerlijk waren :P

Ik kreeg van mijn collega een grote zak walnoten en na een berg brownies met noten (geen foto en al lang op), kwam ik op het idee om havermoutkoekjes te bakken.

[ afbeelding ]

Havermoutkoeken met sinaasappel en walnoten :9
Later heb ik nog een batch gemaakt met rozijnen erbij en die waren eigenlijk nog lekkerder :)
volgende x met granberries maken nog lekkerder!

Maar deze waren vast ook heerlijk!
  zondag 14 oktober 2018 @ 21:35:12 #238
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_182517686
quote:
1s.gif Op zondag 14 oktober 2018 21:34 schreef Goitske het volgende:

[..]

volgende x met granberries maken nog lekkerder!
Ik heb nog cranberries in huis volgens mij! Binnenkort eens proberen :9
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_182517730
quote:
1s.gif Op zondag 14 oktober 2018 21:35 schreef Muck het volgende:

[..]

Ik heb nog cranberries in huis volgens mij! Binnenkort eens proberen :9
ik moet ze ook weer maken. Mijn oudste van bijna 6 vraagt er al regelmatig om
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 17 oktober 2018 @ 10:04:31 #240
269689 crew  Viv
pi_182565988
Oeh eierkoeken, dat moet ik ook eens proberen te maken. O+

Maar voor mijn eerstvolgende project (koekjes met een laagje glazuur) heb ik nog een vraag: ik zie dat er grofweg 2 basisrecepten voor glazuur zijn: poedersuiker met water en poedersuiker met eiwit. Wat zou de meerwaarde van eiwit hierbij zijn?
pi_182570171
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2018 10:04 schreef ViviRAWRS het volgende:
Oeh eierkoeken, dat moet ik ook eens proberen te maken. O+

Maar voor mijn eerstvolgende project (koekjes met een laagje glazuur) heb ik nog een vraag: ik zie dat er grofweg 2 basisrecepten voor glazuur zijn: poedersuiker met water en poedersuiker met eiwit. Wat zou de meerwaarde van eiwit hierbij zijn?
wil je echt wat met glazuur er op maken of glazuur er op en daarna sprinkels er over ofzo? Als je echt met glazuur wat wil maken raad ik met eiwitpoeder aan

Als ik met de kinderen die is het poedersuiker met water en gooi je meuk er maar op
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 17 oktober 2018 @ 14:05:54 #242
269689 crew  Viv
pi_182570782
quote:
1s.gif Op woensdag 17 oktober 2018 13:39 schreef Goitske het volgende:
wil je echt wat met glazuur er op maken of glazuur er op en daarna sprinkels er over ofzo? Als je echt met glazuur wat wil maken raad ik met eiwitpoeder aan

Als ik met de kinderen die is het poedersuiker met water en gooi je meuk er maar op
Ik wil een egaal laagje en inderdaad eventueel dat strooisels erop blijven plakken, geen ingewikkelde tekeningen met verschillende kleuren glazuur of zo. Dan ga ik gewoon voor water. :Y) Thanks!
pi_182574387
Hoe bewaren jullie alle bankspullen zoals springvormen, ovenschaaltjes, uitsteekvormpjes, enz?
Hebben jullie sets die allemaal in elkaar passen? Of een hele grote keukenkast?
Ik heb een rommeltje van alles en nog wat, wat dus niet bij en in elkaar past en meestal moet ik alles uit de kast halen voor ik datgene heb wat ik nodig heb :')
pi_182574474
Springvormen en de andere bakvormen liggen in la onder in gasfornuis.
pi_182574560
quote:
1s.gif Op woensdag 17 oktober 2018 14:05 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ik wil een egaal laagje en inderdaad eventueel dat strooisels erop blijven plakken, geen ingewikkelde tekeningen met verschillende kleuren glazuur of zo. Dan ga ik gewoon voor water. :Y) Thanks!
evt qua smaak kun je ook citroensap iets gebruiken krijg je wat citroen glazuur
pi_182574608
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2018 17:08 schreef Hupje het volgende:
Hoe bewaren jullie alle bankspullen zoals springvormen, ovenschaaltjes, uitsteekvormpjes, enz?
Hebben jullie sets die allemaal in elkaar passen? Of een hele grote keukenkast?
Ik heb een rommeltje van alles en nog wat, wat dus niet bij en in elkaar past en meestal moet ik alles uit de kast halen voor ik datgene heb wat ik nodig heb :')
Ik heb in de trapkast een roltrolly zeg maar staan met 3 plastic bakken voor het kleinspul dus stekertjes, rondo vormpjes etc en in de schuur die goed droog blijft en via het huis te bereiken 2 planken van een stellingkast. Een plank voor de bakvormen en eentje voor de Taartdozen, pizza stenen, draaiplateau etc
De blauwstaal vormen staan altijd in de oven die roesten anders als ze niet in huis staan
pi_182574942
Ik heb voor het eerst in denk 20/30 jaar boterkoek gemaakt

In de Koekjesbijbel stond een recept en ik dacht nou dat kan ik wel een keer maken. Geen boterkoek vorm natuurlijk dus een vriendin riep gelijk die heb ik wel 1x gebruikt hou maar boterkoek is vies! _O-
pi_182575148
Ziet er weer goed uit. Is ie ook lekker?

Zit je wéér met een bakvorm :P
pi_182575472
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2018 17:54 schreef Hupje het volgende:
Ziet er weer goed uit. Is ie ook lekker?

Zit je wéér met een bakvorm :P
ja hij is lekker. Ik ben geen enorme fan van boterkoek normaal maar deze was wel lekker

En ja nog een vorm erbij :@

Mijn man heeft het geloof ik op gegeven dat er geen bakvormen meer in huis mogen

[ Bericht 5% gewijzigd door Goitske op 17-10-2018 20:44:30 ]
  woensdag 17 oktober 2018 @ 20:11:08 #250
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_182577938
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2018 17:08 schreef Hupje het volgende:
Hoe bewaren jullie alle bankspullen zoals springvormen, ovenschaaltjes, uitsteekvormpjes, enz?
Hebben jullie sets die allemaal in elkaar passen? Of een hele grote keukenkast?
Ik heb een rommeltje van alles en nog wat, wat dus niet bij en in elkaar past en meestal moet ik alles uit de kast halen voor ik datgene heb wat ik nodig heb :')
Hele grote uitschuifla in de keukenkast.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_182597067


Chocolade taart van Ottolengi. Erbij nog espresso kaneel room :9~

Over t opbergen, t is hier zoveel geworden dat de halve trapkast vol staat en nog een kast in de keuken O-) :D
  donderdag 18 oktober 2018 @ 20:31:51 #252
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_182597215
quote:
1s.gif Op donderdag 18 oktober 2018 20:21 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

Chocolade taart van Ottolengi. Erbij nog espresso kaneel room :9~

Over t opbergen, t is hier zoveel geworden dat de halve trapkast vol staat en nog een kast in de keuken O-) :D
Lekker!

Shot van de binnenkant? :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_182598248
Helaaas! Maar die was ook niet zo spannend want niet gevuld :+
  donderdag 18 oktober 2018 @ 21:45:46 #254
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_182598754
quote:
1s.gif Op donderdag 18 oktober 2018 21:21 schreef Zo-is-dat het volgende:
Helaaas! Maar die was ook niet zo spannend want niet gevuld :+
Alsnog jammer! Nu geen idee hoe droog/stevig/zompig de cake is ;(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_182632248
Ik heb laatst zelf vanille extract gemaakt. Na ruim 2 maanden wachten en regelmatig even om schudden gebruikt en hij is echt heel fijn! Zitten geen dure peulen in gewoon supermarkt maar echt dikke prima! Kan een tijdje vooruit en ga een nieuwe alvast maken want je moet wel echt 2 maanden wachten voordat hij zover is *O*
  zaterdag 20 oktober 2018 @ 18:50:14 #256
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_182632351
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 oktober 2018 18:44 schreef Goitske het volgende:
Ik heb laatst zelf vanille extract gemaakt. Na ruim 2 maanden wachten en regelmatig even om schudden gebruikt en hij is echt heel fijn! Zitten geen dure peulen in gewoon supermarkt maar echt dikke prima! Kan een tijdje vooruit en ga een nieuwe alvast maken want je moet wel echt 2 maanden wachten voordat hij zover is *O*
Met wodka?

Ik heb hier al een jaar of vier zo'n fles. Steeds wat wodka erbij en stokjes erbij proppen. Goeie zut dat _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_182633420
Ja, heb ik ook. Maar moet er weer eens wat nieuwe stokjes bij doen eigenlijk.
pi_182633658
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 oktober 2018 18:50 schreef Molo het volgende:

[..]

Met wodka?

Ik heb hier al een jaar of vier zo'n fles. Steeds wat wodka erbij en stokjes erbij proppen. Goeie zut dat _O_
ja met wodka gemaakt. Ben er erg blij mee.
Nu eerst een klein flesje om te testen
pi_182715869
Vandaag brood gebakken met een vriendin



pi_182719324
Oh, dat ziet er goed uit zg!
pi_182724457
Thanks
pi_182751654
Hoi!

Appeltaart...daar draait het om in mijn leven :-) Als ie ergens op de kaart staat dan moet ie besteld worden. Ik vind het vervolgens een uitdaging om de beste zelf na te maken. Ondanks tientallen pogingen lukt mij dit niet met de taarten van de (Amsterdamse) bakkerswinkel en die van 'De drie Greafjes'. Het gaat mij dan vooral om de bodem en korst van de taart. Deze zijn niet kruimelig/koekig zoals de standaard Nederlandse (Koopmans) taart maar zijn wat zacht en lijkt een beetje op een soort cookie dough. Ik heb al geprobeerd om meer deeg en boter toe te voegen, (meer) basterd suiker te gebruiken maar dat is niet het geheim. Extra ei maakt het alleen maar meer luchtiger en juist niet dat hele dikke donkere.

Ik heb geprobeerd wat foto's te vinden van wat ik bedoel. Op de eerste foto zie je aan de korst dat ie nog een beetje donker is (bijna underbaked).

Jullie tips wat ik kan proberen om hiervan in de buurt te komen?



pi_182752268
Oké hier komt mijn tip voor de perfecte appeltaart naar mijn idee

https://www.rutgerbakt.nl/recept-de-lekkerste-appeltaart/

Dit recept en dan op de bodem als isolatie laag een hele goede hand havermout.

De appeltjes of appel/rozijnen mix goed aandrukken voor een stevige taart die niet direct uit elkaar valt.

Het is dus niet de taart die jij bedoeld maar echt de moeite waard
pi_182752377
Bakblik even aanzetten op een pitje op je fornuis voor ie de oven in gaat ;)

Pizzasteen/betontegel een uur voorverwarmen in een hete oven. Daar je appeltaart op zetten :7 scheelt ook weer tegen zompige bodems.
pi_182753227
Thanks..maar het gaat mij juist niet om de zompige bodems. Dit werkt ook goed met custard etc. Ik zoek de truc om zo'n dikke korst te krijgen zonder dat ie kruimelig en bleek wordt zoals de meeste standaard appeltaarten.
  vrijdag 26 oktober 2018 @ 13:21:56 #266
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_182753462
Bodem blind bakken :Y
Ik heb je lief mijn hele leven
  vrijdag 26 oktober 2018 @ 15:14:08 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182755712
Ik heb brownies gebakken volgens dit recept
230 g Bittere chocolade
130 g Boter
140 g Meel
210 g Donkerbruine basterdsuiker
1/2 TL Bakpoeder
1/4 TL zout
Vanille extract of het merg van 1 stokje
3 Eieren
100 gram gebroken bittere choclade

Boter en Chocolade au bain marie zachtjes smelten, onderwijl de andere ingredienten mengen zonder het meel en de gebroken chocolade. Gesmolten chocolade toevoegen, dan voorzichtig het meel erdoor zeven. Hiena de gebroken chocolade erdoor.
Lage bakvorm met bakpapier beleggen en het mengsel erin gieten.
20-25 minuten bakken bij 180 graden,
Jum Jum Jum
plakkerige chocoladige goedheid.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_182762786
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 13:09 schreef kloink het volgende:
Thanks..maar het gaat mij juist niet om de zompige bodems. Dit werkt ook goed met custard etc. Ik zoek de truc om zo'n dikke korst te krijgen zonder dat ie kruimelig en bleek wordt zoals de meeste standaard appeltaarten.
dat deeg is ook perfect vind ik. Tot nu toe beste recept wat ik ooit gebonden heb
pi_182762815
Een hartige versie van het brood gemaakt met pesto Parmazaan tomaatjes (had helaas geen gedroogde tomaatjes) en pijnboompitten

pi_182764729
Ziet er mooi uit, ik had iets zompigers verwacht bij verse tomaat
pi_182769125
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 23:22 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ziet er mooi uit, ik had iets zompigers verwacht bij verse tomaat
ik was er ook bang voor. Normaal gebruik ik voor baksels zongedroogde tomaten maar 2 kinderen in relstand in de winkel dus de helft van de boodschappen vergeten... Nu wel de binnenkant er uit gehaald

De kaneelversie gaat nu zo de oven in op verzoek van manlief... Die vond het nodig dat die ook gemaakt werd
pi_182777212
Heel veel goede reacties gehad op het kaneel brood en pesto brood vandaag. Had beide voor de verjaardagsvisite klaar staan ging met een noodgang op
pi_182795482
Vandaag de traktatie voor onze oudste gemaakt die afgelopen donderdag 6 is geworden

Thema dit jaar van de hele verjaardag is Minions

  zondag 28 oktober 2018 @ 23:06:30 #274
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_182806231
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 15:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb brownies gebakken volgens dit recept
230 g Bittere chocolade
130 g Boter
140 g Meel
210 g Donkerbruine basterdsuiker
1/2 TL Bakpoeder
1/4 TL zout
Vanille extract of het merg van 1 stokje
3 Eieren
100 gram gebroken bittere choclade

Boter en Chocolade au bain marie zachtjes smelten, onderwijl de andere ingredienten mengen zonder het meel en de gebroken chocolade. Gesmolten chocolade toevoegen, dan voorzichtig het meel erdoor zeven. Hiena de gebroken chocolade erdoor.
Lage bakvorm met bakpapier beleggen en het mengsel erin gieten.
20-25 minuten bakken bij 180 graden,
Jum Jum Jum
plakkerige chocoladige goedheid.
volgende keer ook fotos plaatsen *O*
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  zondag 28 oktober 2018 @ 23:07:10 #275
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_182806239
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 21:45 schreef Goitske het volgende:
Een hartige versie van het brood gemaakt met pesto Parmazaan tomaatjes (had helaas geen gedroogde tomaatjes) en pijnboompitten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
leuk :9
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_183080449
Het is niet echt bakken, maar ik heb vanmiddag met peuter samen geprobeerd om een chocoladeletter te maken. Dat lukte nog best aardig, dus die gaan we in Sinterklaastijd nog wel een paar keer maken als cadeautje voor iemand.
pi_183080961
Heel erg leuk en hoort toch bij banket
pi_183185004
Pepernoten brood met amandelspijs en garneer amandelen.
Ik enthousiast aan de gang met een eigen bedenksel zegt een vriendin je weet dat Robert v beckboven ook een heel lekker recept heeft hè? Dus die ook gebakken. Mijn oudste van 6 mocht de proever zijn en hij gaat voor het recept van mij door de amandelspijs 😊 volgende keer misschien een combinatie van beide samen.
Dus hierbij mijn eigen pepernotenbrood (2 stuks)

Benodigdheden
Deeg:
500 gram brood bloem bijv amerikaans patent bloem
7 gram droge gist
7 gram zeezout
2 theelepels suiker
250 ml melk
50 gram boter
1 ei
2 eetlepels speculaaskruiden

Vulling 150 gram pepernoten en amandelspijs

Meng de bloem, gist, zeezout, speculaaskruiden en suiker
Verwarm de melk een klein beetje tot ongeveer lichaamstemperatuur en smelt de boter er in.
Doe de melk bij het droge mengsel en voeg het ei toe
Kneed alles tot een goede bal. Laat een uur rijzen. Verdeel in 2 stukken als je 2 broden wil of maak 1 hele grote.
Rol uit, verdeel de pepernoten er over heen. Leg een mooie rol amandelspijs op het deeg en rol strak op, ganeer met de amandelen. Sluit de eindjes en laat weer een uur rijzen

Bak het brood op 180 graden gedurende 35-40 min.



En van deze heb ik 4 kleine broodjes recept van Robert
pi_183244094


Simpel appel kruimel taartje! :Y)
  maandag 19 november 2018 @ 15:43:05 #280
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183244131
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 november 2018 15:20 schreef Goitske het volgende:
Pepernoten brood met amandelspijs en garneer amandelen.
Ik enthousiast aan de gang met een eigen bedenksel zegt een vriendin je weet dat Robert v beckboven ook een heel lekker recept heeft hè? Dus die ook gebakken. Mijn oudste van 6 mocht de proever zijn en hij gaat voor het recept van mij door de amandelspijs 😊 volgende keer misschien een combinatie van beide samen.
Dus hierbij mijn eigen pepernotenbrood (2 stuks)

Benodigdheden
Deeg:
500 gram brood bloem bijv amerikaans patent bloem
7 gram droge gist
7 gram zeezout
2 theelepels suiker
250 ml melk
50 gram boter
1 ei
2 eetlepels speculaaskruiden

Vulling 150 gram pepernoten en amandelspijs

Meng de bloem, gist, zeezout, speculaaskruiden en suiker
Verwarm de melk een klein beetje tot ongeveer lichaamstemperatuur en smelt de boter er in.
Doe de melk bij het droge mengsel en voeg het ei toe
Kneed alles tot een goede bal. Laat een uur rijzen. Verdeel in 2 stukken als je 2 broden wil of maak 1 hele grote.
Rol uit, verdeel de pepernoten er over heen. Leg een mooie rol amandelspijs op het deeg en rol strak op, ganeer met de amandelen. Sluit de eindjes en laat weer een uur rijzen

Bak het brood op 180 graden gedurende 35-40 min.

[ afbeelding ]

En van deze heb ik 4 kleine broodjes recept van Robert
[ afbeelding ]
Lekker idee!

Maar dat zijn kruidnootjes toch?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 19 november 2018 @ 16:29:17 #281
269689 crew  Viv
pi_183245077
quote:
1s.gif Op maandag 19 november 2018 15:43 schreef Molo het volgende:
Lekker idee!

Maar dat zijn kruidnootjes toch?
Friet/patat-discussie all over again! ;)
  maandag 19 november 2018 @ 16:31:48 #282
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183245126
quote:
1s.gif Op maandag 19 november 2018 16:29 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Friet/patat-discussie all over again! ;)
Dat is hetzelfde product, dit niet bepaald

Wilde laatst pepernoten (man had shitload gekocht en die waren hard geworden) verwerken in een pudding of cake ofzo.
Nou.... Best veel recepten gevonden, maar vrijwel allemaal bleken kruidnoten te bedoelen.
Ik word daar dus pissig van, het is gewoon heel wat anders, wat toevallig ook rond Sinterklaas wordt gegeten

En nu zin in patat met mayonaise :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 19 november 2018 @ 17:15:28 #283
269689 crew  Viv
pi_183246077
quote:
1s.gif Op maandag 19 november 2018 16:31 schreef Molo het volgende:
Dat is hetzelfde product, dit niet bepaald

Wilde laatst pepernoten (man had shitload gekocht en die waren hard geworden) verwerken in een pudding of cake ofzo.
Nou.... Best veel recepten gevonden, maar vrijwel allemaal bleken kruidnoten te bedoelen.
Ik word daar dus pissig van, het is gewoon heel wat anders, wat toevallig ook rond Sinterklaas wordt gegeten

En nu zin in patat met mayonaise :9
Ja ik weet het, maar ik vergeet ieder jaar weer wat wat is. Gemakshalve noem ik die speculaas-achtige "pepernoten" en die taai taai-achtige "pepernoten van de bakker". :')

En hmm, frietjes! O+
pi_183250627
quote:
1s.gif Op maandag 19 november 2018 15:43 schreef Molo het volgende:

[..]

Lekker idee!

Maar dat zijn kruidnootjes toch?
yep klopt maar waar je ook kijkt incl in kookboeken staat altijd pepernoten
Daarnaast zijn echte pepernoten vies

#teampatat
pi_183319170
Hoi allemaal,

ik heb even een vraagje: ik ben begonnen aan broodbakken via de kookboeken van Levine. Nu ben ik bezig met de tweede keer en dat gaat best wel goed volgens mij (blijft toch altijd spannend - ik moet ook zelf kneden want heb een goedkopere mixer dus durf ik niet te gebruiken en geen broodbakmachine want die dingen zijn erg groot en we barsten al uit ons huis van de spullen ... Dus goed voor de spierballen zullen we maar zeggen ;) )! Ik krijg dit weekend een lepel weegschaal dinges, dus dan kan ik de kleine dingen echt goed afwegen.

Ik zag nu alleen 2 dingen staan waarvan ik niet goed weet waar ik die het beste kan halen: semolina en tarwegluten ... Hebben jullie advies waar ik dit het beste kan halen?

Alvast bedankt!

Mijn bloem en meel en zo komt al van een molen uit de buurt en niet uit de supermarkt, dus dat is al wel geregeld, maar die hebben deze spullen niet ...
pi_183319364
Geen idee, ik bak ook niet via Levine haar boeken maar Robert van beckboven en de Broodbijbel. Ben beide nog niet in de recepten die ik heb gemaakt tegen gekomen

Ik vraag mij ook af waarvoor je tarwegluten nodig hebt want zover ik weet zitten die in je meel tenzij je glutenvrij meel hebt.

Ik weet dat je glutenpoeder kunt kopen online, zit nu niet op mijn werk dus kan niet nakijken in mijn mail waar wij die bestellen. Is bij een webshop die ook meel enzo verkoopt. (wij gebruiken het voor gluten provocatie bij gluten intolerantie niet te verwarren met coeliakie want dan ben je gewoon je hele leven de Sjaak)
pi_183319728
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 10:01 schreef Goitske het volgende:
Geen idee, ik bak ook niet via Levine haar boeken maar Robert van beckboven en de Broodbijbel. Ben beide nog niet in de recepten die ik heb gemaakt tegen gekomen

Ik vraag mij ook af waarvoor je tarwegluten nodig hebt want zover ik weet zitten die in je meel tenzij je glutenvrij meel hebt.

Ik weet dat je glutenpoeder kunt kopen online, zit nu niet op mijn werk dus kan niet nakijken in mijn mail waar wij die bestellen. Is bij een webshop die ook meel enzo verkoopt. (wij gebruiken het voor gluten provocatie bij gluten intolerantie niet te verwarren met coeliakie want dan ben je gewoon je hele leven de Sjaak)
Ah ja, dat zijn idd andere boeken, ik heb alleen haar eerste boek nu, leek me mooi om te starten :) ik zal die 2 eens in de reservering bij de bieb zetten, kan ik eens kijken wat daar in staat.

Wat ik begrijp uit haar boek is dat tarwegluten bij volkorenbrood helpen (dus zonder toevoeging van ander bloem) om het brood luchtiger te maken. Het kan wel zonder, maar kan me voorstellen dat het wel helpt dus wilde het eens proberen.

En semolina ken ik helemaal niet ...
pi_183319736
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 09:50 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Hoi allemaal,

ik heb even een vraagje: ik ben begonnen aan broodbakken via de kookboeken van Levine. Nu ben ik bezig met de tweede keer en dat gaat best wel goed volgens mij (blijft toch altijd spannend - ik moet ook zelf kneden want heb een goedkopere mixer dus durf ik niet te gebruiken en geen broodbakmachine want die dingen zijn erg groot en we barsten al uit ons huis van de spullen ... Dus goed voor de spierballen zullen we maar zeggen ;) )! Ik krijg dit weekend een lepel weegschaal dinges, dus dan kan ik de kleine dingen echt goed afwegen.

Ik zag nu alleen 2 dingen staan waarvan ik niet goed weet waar ik die het beste kan halen: semolina en tarwegluten ... Hebben jullie advies waar ik dit het beste kan halen?

Alvast bedankt!

Mijn bloem en meel en zo komt al van een molen uit de buurt en niet uit de supermarkt, dus dat is al wel geregeld, maar die hebben deze spullen niet ...
ik heb nog bij geen recept van haar tarwegluten gezien, maar die heb ik wel in huis (molenwinkel in Santpoort zuid). Semolina is bij betere winkels te koop, daar wordt pasta van gemaakt. AH heeft het ook dacht ik. In ieder geval Ekoplaza en Marqt
pi_183319784
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 10:24 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

ik heb nog bij geen recept van haar tarwegluten gezien, maar die heb ik wel in huis (molenwinkel in Santpoort zuid). Semolina is bij betere winkels te koop, daar wordt pasta van gemaakt. AH heeft het ook dacht ik. In ieder geval Ekoplaza en Marqt
Boek "Brood uit eigen oven" recept pagina 63, "volkoren sesambrood" ;) die wil ik graag gaan maken. Daar staan ze als optioneel hoor, maar omdat het erbij staat dat het brood luchtiger wordt leek me het proberen wel waard. Santpoort Zuid is voor mij wat ver weg, woon in de buurt van Utrecht :) En zie het bij de Zuidmolen maar daar is het weer bijna ¤ 7,- verzendkosten ...

Dank je, ga ik daar eens kijken, we hebben een Ekoplaza in het dorp!
pi_183319968
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 10:01 schreef Goitske het volgende:
Geen idee, ik bak ook niet via Levine haar boeken maar Robert van beckboven en de Broodbijbel. Ben beide nog niet in de recepten die ik heb gemaakt tegen gekomen

Ik vraag mij ook af waarvoor je tarwegluten nodig hebt want zover ik weet zitten die in je meel tenzij je glutenvrij meel hebt.

Ik weet dat je glutenpoeder kunt kopen online, zit nu niet op mijn werk dus kan niet nakijken in mijn mail waar wij die bestellen. Is bij een webshop die ook meel enzo verkoopt. (wij gebruiken het voor gluten provocatie bij gluten intolerantie niet te verwarren met coeliakie want dan ben je gewoon je hele leven de Sjaak)
En welke boek van Robert van Beckhoven kan ik dan het beste mee beginnen?

(de broodbijbel ken ik, ik heb hier de Bakbijbel staan in dezelfde serie :) )
pi_183320091
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 10:27 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Boek "Brood uit eigen oven" recept pagina 63, "volkoren sesambrood" ;) die wil ik graag gaan maken. Daar staan ze als optioneel hoor, maar omdat het erbij staat dat het brood luchtiger wordt leek me het proberen wel waard. Santpoort Zuid is voor mij wat ver weg, woon in de buurt van Utrecht :) En zie het bij de Zuidmolen maar daar is het weer bijna ¤ 7,- verzendkosten ...

die heb ik wel eens gemaakt, maar nooit gluten toegevoegd.
pi_183320232
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 10:43 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

die heb ik wel eens gemaakt, maar nooit gluten toegevoegd.
Maar wordt het brood dan niet heel compact ? Want anders ga ik het gewoon eens proberen :) wel zonder de sesamolie in eerste instantie want ook dat heb ik niet zomaar staan ...
pi_183320415
Zelfgebakken brood wordt nooit gelijk aan fabrieksbrood, maar in volkorenmeel zitten gewoon gluten(kijk naar eiwit percentage)
Hoe beter je kneed hoe beter de gluten zich gaan ontwikkelen en hoe beter het brood gaat rijzen
pi_183320700
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 10:55 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Zelfgebakken brood wordt nooit gelijk aan fabrieksbrood, maar in volkorenmeel zitten gewoon gluten(kijk naar eiwit percentage)
Hoe beter je kneed hoe beter de gluten zich gaan ontwikkelen en hoe beter het brood gaat rijzen
Nou, ga ik dat eens zonder dat spul proberen :D

Het huidige broodje is nogal klein geworden .. Hopelijk smaakt ie wel goed. Dit weekend krijg ik alle spullen van de molen inclusief de droge gist dus hopelijk kan ik dan volgende week een beter gerezen brood bakken :D
pi_183320955
Je hebt nu geen gist gebruikt? Dan krijg je sowieso baksteen :D
Met de hand kneden is wel zwaar, je krijgt niet makkelijk echt goed gekneed brood
pi_183321253
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 11:18 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Je hebt nu geen gist gebruikt? Dan krijg je sowieso baksteen :D
Met de hand kneden is wel zwaar, je krijgt niet makkelijk echt goed gekneed brood
Zeker wel, maar heb het idee dat degene die ik heb niet zo goed werkt :) Is van die instant gist van de supermarkt. Dus vandaar dat ik nieuwe krijg van de molen dit weekend.
pi_183321563
Zoek eens op haar site naar ‘vliesje trekken’ waarmee je jan controleren of deeg genoeg gekneed is daar zit grotere winst dan gistsoort denk ik :@
pi_183322154
Mijn ervaring is dat je beter nog vijf minuten kan doorkneden als je denkt dat je er wel zo ongeveer bent... Krijg zelden een goed vliesje, maar het wordt wel iets beter als ik doorkneedt.

Vraag me alleen wel altijd af wat er gebeurt als je het 'overkneedt', wat dat is, en hoe je weet dat je het overkneed hebt.
Somebody that I used to know
pi_183323152
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 11:35 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Zeker wel, maar heb het idee dat degene die ik heb niet zo goed werkt :) Is van die instant gist van de supermarkt. Dus vandaar dat ik nieuwe krijg van de molen dit weekend.
die van de buurtsuper of van de molen geen verschil hoor van de instant

Misschien te weinig vocht gebruikt
pi_183323164
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 11:52 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Zoek eens op haar site naar ‘vliesje trekken’ waarmee je jan controleren of deeg genoeg gekneed is daar zit grotere winst dan gistsoort denk ik :@
eens! Je moet een stukje deeg pakken en dat heel zachtjes uit elkaar trekken tot je een dun vliesje hebt. Lukt dat niet nog even doorkneden
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')