abonnement Unibet Coolblue
pi_182597067


Chocolade taart van Ottolengi. Erbij nog espresso kaneel room :9~

Over t opbergen, t is hier zoveel geworden dat de halve trapkast vol staat en nog een kast in de keuken O-) :D
  donderdag 18 oktober 2018 @ 20:31:51 #252
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_182597215
quote:
1s.gif Op donderdag 18 oktober 2018 20:21 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

Chocolade taart van Ottolengi. Erbij nog espresso kaneel room :9~

Over t opbergen, t is hier zoveel geworden dat de halve trapkast vol staat en nog een kast in de keuken O-) :D
Lekker!

Shot van de binnenkant? :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_182598248
Helaaas! Maar die was ook niet zo spannend want niet gevuld :+
  donderdag 18 oktober 2018 @ 21:45:46 #254
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_182598754
quote:
1s.gif Op donderdag 18 oktober 2018 21:21 schreef Zo-is-dat het volgende:
Helaaas! Maar die was ook niet zo spannend want niet gevuld :+
Alsnog jammer! Nu geen idee hoe droog/stevig/zompig de cake is ;(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_182632248
Ik heb laatst zelf vanille extract gemaakt. Na ruim 2 maanden wachten en regelmatig even om schudden gebruikt en hij is echt heel fijn! Zitten geen dure peulen in gewoon supermarkt maar echt dikke prima! Kan een tijdje vooruit en ga een nieuwe alvast maken want je moet wel echt 2 maanden wachten voordat hij zover is *O*
  zaterdag 20 oktober 2018 @ 18:50:14 #256
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_182632351
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 oktober 2018 18:44 schreef Goitske het volgende:
Ik heb laatst zelf vanille extract gemaakt. Na ruim 2 maanden wachten en regelmatig even om schudden gebruikt en hij is echt heel fijn! Zitten geen dure peulen in gewoon supermarkt maar echt dikke prima! Kan een tijdje vooruit en ga een nieuwe alvast maken want je moet wel echt 2 maanden wachten voordat hij zover is *O*
Met wodka?

Ik heb hier al een jaar of vier zo'n fles. Steeds wat wodka erbij en stokjes erbij proppen. Goeie zut dat _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_182633420
Ja, heb ik ook. Maar moet er weer eens wat nieuwe stokjes bij doen eigenlijk.
pi_182633658
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 oktober 2018 18:50 schreef Molo het volgende:

[..]

Met wodka?

Ik heb hier al een jaar of vier zo'n fles. Steeds wat wodka erbij en stokjes erbij proppen. Goeie zut dat _O_
ja met wodka gemaakt. Ben er erg blij mee.
Nu eerst een klein flesje om te testen
pi_182715869
Vandaag brood gebakken met een vriendin



pi_182719324
Oh, dat ziet er goed uit zg!
pi_182724457
Thanks
pi_182751654
Hoi!

Appeltaart...daar draait het om in mijn leven :-) Als ie ergens op de kaart staat dan moet ie besteld worden. Ik vind het vervolgens een uitdaging om de beste zelf na te maken. Ondanks tientallen pogingen lukt mij dit niet met de taarten van de (Amsterdamse) bakkerswinkel en die van 'De drie Greafjes'. Het gaat mij dan vooral om de bodem en korst van de taart. Deze zijn niet kruimelig/koekig zoals de standaard Nederlandse (Koopmans) taart maar zijn wat zacht en lijkt een beetje op een soort cookie dough. Ik heb al geprobeerd om meer deeg en boter toe te voegen, (meer) basterd suiker te gebruiken maar dat is niet het geheim. Extra ei maakt het alleen maar meer luchtiger en juist niet dat hele dikke donkere.

Ik heb geprobeerd wat foto's te vinden van wat ik bedoel. Op de eerste foto zie je aan de korst dat ie nog een beetje donker is (bijna underbaked).

Jullie tips wat ik kan proberen om hiervan in de buurt te komen?



pi_182752268
Oké hier komt mijn tip voor de perfecte appeltaart naar mijn idee

https://www.rutgerbakt.nl/recept-de-lekkerste-appeltaart/

Dit recept en dan op de bodem als isolatie laag een hele goede hand havermout.

De appeltjes of appel/rozijnen mix goed aandrukken voor een stevige taart die niet direct uit elkaar valt.

Het is dus niet de taart die jij bedoeld maar echt de moeite waard
pi_182752377
Bakblik even aanzetten op een pitje op je fornuis voor ie de oven in gaat ;)

Pizzasteen/betontegel een uur voorverwarmen in een hete oven. Daar je appeltaart op zetten :7 scheelt ook weer tegen zompige bodems.
pi_182753227
Thanks..maar het gaat mij juist niet om de zompige bodems. Dit werkt ook goed met custard etc. Ik zoek de truc om zo'n dikke korst te krijgen zonder dat ie kruimelig en bleek wordt zoals de meeste standaard appeltaarten.
  vrijdag 26 oktober 2018 @ 13:21:56 #266
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_182753462
Bodem blind bakken :Y
Ik heb je lief mijn hele leven
  vrijdag 26 oktober 2018 @ 15:14:08 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182755712
Ik heb brownies gebakken volgens dit recept
230 g Bittere chocolade
130 g Boter
140 g Meel
210 g Donkerbruine basterdsuiker
1/2 TL Bakpoeder
1/4 TL zout
Vanille extract of het merg van 1 stokje
3 Eieren
100 gram gebroken bittere choclade

Boter en Chocolade au bain marie zachtjes smelten, onderwijl de andere ingredienten mengen zonder het meel en de gebroken chocolade. Gesmolten chocolade toevoegen, dan voorzichtig het meel erdoor zeven. Hiena de gebroken chocolade erdoor.
Lage bakvorm met bakpapier beleggen en het mengsel erin gieten.
20-25 minuten bakken bij 180 graden,
Jum Jum Jum
plakkerige chocoladige goedheid.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_182762786
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 13:09 schreef kloink het volgende:
Thanks..maar het gaat mij juist niet om de zompige bodems. Dit werkt ook goed met custard etc. Ik zoek de truc om zo'n dikke korst te krijgen zonder dat ie kruimelig en bleek wordt zoals de meeste standaard appeltaarten.
dat deeg is ook perfect vind ik. Tot nu toe beste recept wat ik ooit gebonden heb
pi_182762815
Een hartige versie van het brood gemaakt met pesto Parmazaan tomaatjes (had helaas geen gedroogde tomaatjes) en pijnboompitten

pi_182764729
Ziet er mooi uit, ik had iets zompigers verwacht bij verse tomaat
pi_182769125
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 23:22 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ziet er mooi uit, ik had iets zompigers verwacht bij verse tomaat
ik was er ook bang voor. Normaal gebruik ik voor baksels zongedroogde tomaten maar 2 kinderen in relstand in de winkel dus de helft van de boodschappen vergeten... Nu wel de binnenkant er uit gehaald

De kaneelversie gaat nu zo de oven in op verzoek van manlief... Die vond het nodig dat die ook gemaakt werd
pi_182777212
Heel veel goede reacties gehad op het kaneel brood en pesto brood vandaag. Had beide voor de verjaardagsvisite klaar staan ging met een noodgang op
pi_182795482
Vandaag de traktatie voor onze oudste gemaakt die afgelopen donderdag 6 is geworden

Thema dit jaar van de hele verjaardag is Minions

  zondag 28 oktober 2018 @ 23:06:30 #274
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_182806231
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 15:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb brownies gebakken volgens dit recept
230 g Bittere chocolade
130 g Boter
140 g Meel
210 g Donkerbruine basterdsuiker
1/2 TL Bakpoeder
1/4 TL zout
Vanille extract of het merg van 1 stokje
3 Eieren
100 gram gebroken bittere choclade

Boter en Chocolade au bain marie zachtjes smelten, onderwijl de andere ingredienten mengen zonder het meel en de gebroken chocolade. Gesmolten chocolade toevoegen, dan voorzichtig het meel erdoor zeven. Hiena de gebroken chocolade erdoor.
Lage bakvorm met bakpapier beleggen en het mengsel erin gieten.
20-25 minuten bakken bij 180 graden,
Jum Jum Jum
plakkerige chocoladige goedheid.
volgende keer ook fotos plaatsen *O*
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  zondag 28 oktober 2018 @ 23:07:10 #275
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_182806239
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 21:45 schreef Goitske het volgende:
Een hartige versie van het brood gemaakt met pesto Parmazaan tomaatjes (had helaas geen gedroogde tomaatjes) en pijnboompitten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
leuk :9
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')