abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 19 juni 2018 @ 17:26:40 #1
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_179899416
registreer om deze reclame te verbergen
Met uit het vorige deel o.a.:

Goitske:
Im6vhIn.jpg

Hupje:
dtSdf5n.jpg

Bluezz:
32784226_10216563689149661_340566528338427904_n.jpg?_nc_cat=0&oh=02917d3e0d2c167d7c44bffeea3241b1&oe=5B8731F7

Bleie:
ru0ks5.jpg

Zo-is-dat:
2ppe9ex.jpg

LadyBlack:
23ife4i.jpg

[ Bericht 90% gewijzigd door Burdie op 19-06-2018 17:34:27 ]
KuikenGuppy
  dinsdag 19 juni 2018 @ 17:29:52 #2
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_179899501
Vraagje, ik wil een taart maken met caramelvulling. De taart wordt gebakken, ik wil dat de vulling dan (semi) opstijft, of iig niet uitloopt. In het originele recept smelten ze "vanilla caramels" (het is een Engels recept) in room, en dat gebruiken ze als vulling. Ik wil zat er aan te denken om dulce de leche te maken van gecondenseerde melk en dat te gebruiken. Of gewoon caramel maken en dat met room tot een soort saus maken. Wat zouden jullie doen?
KuikenGuppy
  dinsdag 19 juni 2018 @ 17:36:22 #3
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_179899631
Dit zijn de "caramels" uit het recept, ik denk dat het een soort fudge is.

51sVtbvv0uL._SX355_.jpg
KuikenGuppy
pi_179899990
registreer om deze reclame te verbergen
Zelf bakken vind ik vaak toch een beetje matig, en zeker als je iets voor de eerste keer maakt dan krijg je het nooit 100%.
Wat dat betreft haal ik het liever bij een goede bakker, als je alle ingrediënten telt ben je dan vaak niet eens heel veel duurder of zelfs goedkoper uit dan wanneer je het zelf gaat proberen.
Dan ben je verzekerd van goed gebak + het scheelt veel (kostbare) tijd.
pindazakje
pi_179900011
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 17:29 schreef Burdie het volgende:
Vraagje, ik wil een taart maken met caramelvulling. De taart wordt gebakken, ik wil dat de vulling dan (semi) opstijft, of iig niet uitloopt. In het originele recept smelten ze "vanilla caramels" (het is een Engels recept) in room, en dat gebruiken ze als vulling. Ik wil zat er aan te denken om dulce de leche te maken van gecondenseerde melk en dat te gebruiken. Of gewoon caramel maken en dat met room tot een soort saus maken. Wat zouden jullie doen?
Ik zou evt kiezen voor dulche leche op de bodem smeren en dan of slagroom er op of als je het heel karamellerig wil maken een karamel slagroom. Rutger bakt heeft een karamelslof waar hij dat bij doet.
Mijn kanttekening is wel dat ik meer slagroom door de karamelslagroom heb gedaan omdat ik het anders te veel karamel vond en nog was hij echt goed karamellerig (ja geen Nederlands woord maar je begrijpt het vast)

https://www.rutgerbakt.nl/karamelslof-recept/
pi_179900078
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 17:52 schreef Hyaenidae het volgende:
Zelf bakken vind ik vaak toch een beetje matig, en zeker als je iets voor de eerste keer maakt dan krijg je het nooit 100%.
Wat dat betreft haal ik het liever bij een goede bakker, als je alle ingrediënten telt ben je dan vaak niet eens heel veel duurder of zelfs goedkoper uit dan wanneer je het zelf gaat proberen.
Dan ben je verzekerd van goed gebak + het scheelt veel (kostbare) tijd.
Nou ik bak 10x liever zelf. Het scheelt tijd en daarom haal ik soms wel als ik het al druk heb. Maar het zelf bakken is de lol en ik geef altijd de voorkeur aan zelf gebakken gebak en in 1x kan het zeker gewoon goed gaan. Ik heb bijna nooit dat baksels mislukken
pi_179903076
registreer om deze reclame te verbergen
Van caramel weet ik niet zo veel. Maar als het geen haast heeft, is het altijd leuk om te proberen! Dat vind ik ook het leuke aan zelf bakken.

Ik zocht een manier om de rabarber uit eigen tuin eens anders te verwerken dan in aardbei-rabarber of appel-rabarber compote (in crumble of los). Het werd een rabarbercake. Ik begin mijn nieuwe oven langzaamaan wat beter te kennen, fijn.

lAvMtQs.jpg

Ik denk trouwens dat ik geen foto meer had gemaakt van de citroentaart van vorige week. Hij was toch nog mooi stevig geworden na het afkoelen en smaakte prima.
  dinsdag 19 juni 2018 @ 20:54:47 #8
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_179905050
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 17:53 schreef Goitske het volgende:

[..]

Ik zou evt kiezen voor dulche leche op de bodem smeren en dan of slagroom er op of als je het heel karamellerig wil maken een karamel slagroom. Rutger bakt heeft een karamelslof waar hij dat bij doet.
Mijn kanttekening is wel dat ik meer slagroom door de karamelslagroom heb gedaan omdat ik het anders te veel karamel vond en nog was hij echt goed karamellerig (ja geen Nederlands woord maar je begrijpt het vast)

https://www.rutgerbakt.nl/karamelslof-recept/

De caramel wordt meebakken, het is onderdeel van de taart die overigens meer koekjesachtig dan taartig is. Kan je dulce de leche gewoon meebakken?
KuikenGuppy
pi_179937086
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 20:54 schreef Burdie het volgende:

[..]

De caramel wordt meebakken, het is onderdeel van de taart die overigens meer koekjesachtig dan taartig is. Kan je dulce de leche gewoon meebakken?
dat zou je moeten googlen ik heb het nog nooit gedaan.
pi_179937090
Kokos amandel chocolade koekjes

Ik heb wel gewoon een reepp chocolade gebruikt (180 gram en in stukjes gehakt aangezien ik dat in huis had)

Voor het hele simpele (Amerikaanse) recept
https://www.momontimeout.(...)-just-4-ingredients/
JNohDxO.jpg
pi_179937105
Ze zien er echt heerlijk uit, had je ook condensed milk gebruikt?
pi_179937107
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 19:55 schreef Hupje het volgende:
Van caramel weet ik niet zo veel. Maar als het geen haast heeft, is het altijd leuk om te proberen! Dat vind ik ook het leuke aan zelf bakken.

Ik zocht een manier om de rabarber uit eigen tuin eens anders te verwerken dan in aardbei-rabarber of appel-rabarber compote (in crumble of los). Het werd een rabarbercake. Ik begin mijn nieuwe oven langzaamaan wat beter te kennen, fijn.

[ afbeelding ]

Ik denk trouwens dat ik geen foto meer had gemaakt van de citroentaart van vorige week. Hij was toch nog mooi stevig geworden na het afkoelen en smaakte prima.
ziet er goed uit!
  donderdag 21 juni 2018 @ 07:54:36 #13
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_179937417
Kokoskoekjes maak ik vaak als ik een eiwit over heb. Altijd een succesnummer O+.
KuikenGuppy
pi_179938069
Deze is zonder eiwit maar met gecondenseerde melk
  donderdag 21 juni 2018 @ 11:06:46 #15
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_179939721
Ja dat zag ik in het recept. Gecondenseerde melk heb ik meestal niet zomaar over, een eiwit wel ;).
Op de site zien ze er trouwens niet zo lekker uit vind ik, maar die op jouw foto wel.
KuikenGuppy
pi_179939937
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juni 2018 11:06 schreef Burdie het volgende:
Ja dat zag ik in het recept. Gecondenseerde melk heb ik meestal niet zomaar over, een eiwit wel ;).
Op de site zien ze er trouwens niet zo lekker uit vind ik, maar die op jouw foto wel.
ja ik vond ze ook te bleek dus heb ze wat langer in de oven gelaten
De persoon die het recept op mijn tijdlijn had gezet zei deze maakte mijn "stiefmoeder" ik Amerika altijd. Ze heeft een jaar gestudeerd in Amerika. De smaak kwam overeen met die ze toen at
pi_180014148
Die koekjes zien er goed uit, Goitske!

Op verzoek een banaan-karameltaart gemaakt. Altijd leuk om iets te bakken wat je zelf niet (helemaal) op hoeft te eten.
Alleen de laatste stap ('schenk de rest van de karamel er in een spiraalvorm op') viel niet zo mee :')
aMfMN80.jpg
pi_180014546
quote:
1s.gif Op zondag 24 juni 2018 15:53 schreef Hupje het volgende:
Die koekjes zien er goed uit, Goitske!

Op verzoek een banaan-karameltaart gemaakt. Altijd leuk om iets te bakken wat je zelf niet (helemaal) op hoeft te eten.
Alleen de laatste stap ('schenk de rest van de karamel er in een spiraalvorm op') viel niet zo mee :')
[ afbeelding ]
mooi geworden en spiralen maken blijft lastig ik gebruik bij heel veel dingen daarvoor een wegwerp spuitzak met een klein gaatje
  zondag 24 juni 2018 @ 16:11:39 #19
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_180014724
quote:
1s.gif Op zondag 24 juni 2018 15:53 schreef Hupje het volgende:
Die koekjes zien er goed uit, Goitske!

Op verzoek een banaan-karameltaart gemaakt. Altijd leuk om iets te bakken wat je zelf niet (helemaal) op hoeft te eten.
Alleen de laatste stap ('schenk de rest van de karamel er in een spiraalvorm op') viel niet zo mee :')
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit!

Nou, dulce de leche kan je prima meebakken, en wat is dat spul ontzettend lekker :@.
KuikenGuppy
pi_180020950
quote:
1s.gif Op zondag 24 juni 2018 16:11 schreef Burdie het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit!

Nou, dulce de leche kan je prima meebakken, en wat is dat spul ontzettend lekker :@.
verschrikkelijk zo lekker

Ik had het laatst tussen de koekjes gedaan zo lekker

Vandaag even aan het bakken geweest...
Worstenbroodjes uit de Broodbijbel
Verbeterpunt voor de volgende x, 2 bakplaten gebruiken ivm tussenruimte maar voor een eerste x prima en ze zijn lekker
p6seqX5.jpg
pi_180034818
Oeh lekker, Goitske!

Ik bleek een crappy appje met foto te hebben gestuurd met de citroen taart. Dus bij deze nog even:
C45GFwT.jpg
pi_180067885
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2018 14:09 schreef Hupje het volgende:
Oeh lekker, Goitske!

Ik bleek een crappy appje met foto te hebben gestuurd met de citroen taart. Dus bij deze nog even:
[ afbeelding ]
mooi geworden!


Ik kreeg zojuist mijn bestelling van de zuidmolen binnen *O*
jfETQLj.jpg
pi_180068054
Ze versturen verse gist met de post? Ik koop die bij de Jumbo uit de koeling
pi_180068055
Jij kunt weer aan de slag :P
pi_180068383
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juni 2018 21:47 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ze versturen verse gist met de post? Ik koop die bij de Jumbo uit de koeling
gaat wel goed meestal en anders rij ik alsnog naar de Jumbo maar daar kon ik bijna nooit en mijn plus verkoopt het niet
pi_180244453
Bij een workshop heb ik voor het eerst een Limburgse vlaai gemaakt met abrikozenvulling (nou ja, de vulling was kant en klaar).
Ik had niet goed opgelet voor het patroon bovenop, dus die van mij is keurig haaks in plaats van schuin. Ach ja.
dgpFvgF.jpg
pi_180245149
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juli 2018 21:16 schreef Hupje het volgende:
Bij een workshop heb ik voor het eerst een Limburgse vlaai gemaakt met abrikozenvulling (nou ja, de vulling was kant en klaar).
Ik had niet goed opgelet voor het patroon bovenop, dus die van mij is keurig haaks in plaats van schuin. Ach ja.
[ afbeelding ]
Hij ziet er nog steeds heel erg lekker uit, haaks of niet :7
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_180245226
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juli 2018 21:16 schreef Hupje het volgende:
Bij een workshop heb ik voor het eerst een Limburgse vlaai gemaakt met abrikozenvulling (nou ja, de vulling was kant en klaar).
Ik had niet goed opgelet voor het patroon bovenop, dus die van mij is keurig haaks in plaats van schuin. Ach ja.
[ afbeelding ]
oooh gaaf! En ziet er heerlijk uit!

Vlaaibakken staat nog hoog op mijn lijstje! Mijn oud collega is Limburgse en we moeten nog steeds afspeken om ze en keer te bakken... En dat ik haar de familie recepten even afhandig maak :@
pi_180250448
Sinds lang weer eens taart gebakken. Twee nog wel.
N.B. Voor een Cul meet, dus (!) best nerveus.
Het zag er goed uit en smaakte ook best, vond men.
Yeah, geslaagd! Taart voor 18 mensen.

548_B6_F10_B926_40_A1_BB51_BA0_C30232184.jpg

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_180250651
Mooi geworden! En ach dan maar wat platter als de smaak er maar is.
pi_180256508
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juli 2018 21:16 schreef Hupje het volgende:
Bij een workshop heb ik voor het eerst een Limburgse vlaai gemaakt met abrikozenvulling (nou ja, de vulling was kant en klaar).
Ik had niet goed opgelet voor het patroon bovenop, dus die van mij is keurig haaks in plaats van schuin. Ach ja.
[ afbeelding ]
Ik als Limburgse vind het er heel goed uit zien!
pi_180257616
Zou graag (als semi-nieuwe user) met jullie meeschrijven. Ik kijk en lees al likkebaardend mee, maar vind het zelf ook leuk om zo nu en dan met baksels aan de slag te gaan. ;) Even geen "nieuw" materiaal voorhanden, maar ik heb een week of twee geleden voor familie een kleine high tea georganiseerd (vanwege nieuw huis). Dus daarvan dan maar twee fotootjes: NYC cheesecake met rood fruit en munt en een kokos-cake met frambozen. :)

P46faGj.jpg?1

KpYDoKV.jpg
pi_180258470
Moooi opgemaakt hoor _O_ vuurvlieg.
pi_180258504
quote:
1s.gif Op donderdag 5 juli 2018 15:26 schreef AnneX het volgende:
Moooi opgemaakt hoor _O_ vuurvlieg.
Thanks. :) Ik bedenk me nu pas dat de cheesecake-foto natuurlijk niet veel van de echte taart laat zien, maar goed. ;)

[ Bericht 0% gewijzigd door Vuurvlieg-1977 op 05-07-2018 15:28:14 (typo) ]
pi_180274649
Ik wil woensdag trakteren op mijn werk. 12 personen. Wel lastig om te bepalen wat ik het beste kan maken want iedereen vindt weer iets anders lekker. Een monchoutaart met kersen? Aardbeienmascarponetaart? Of gewoon twee taarten maken zodat mensen kunnen kiezen... maar dan heb ik taart voor 20 - 24 personen :'). Ja, dit is de eerste keer dat ik daadwerkelijk zelf iets voor op mijn werk ga maken :+.
.
pi_180274736
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 09:33 schreef Helsinki het volgende:
Ik wil woensdag trakteren op mijn werk. 12 personen. Wel lastig om te bepalen wat ik het beste kan maken want iedereen vindt weer iets anders lekker. Een monchoutaart met kersen? Aardbeienmascarponetaart? Of gewoon twee taarten maken zodat mensen kunnen kiezen... maar dan heb ik taart voor 20 - 24 personen :'). Ja, dit is de eerste keer dat ik daadwerkelijk zelf iets voor op mijn werk ga maken :+.
Met 12 personen red je het makkelijk met twee taarten. Of een speciale cake of slof en dan nog een taart of zo? Plakken snijden gaat ook altijd makkelijk namelijk. Zou wel lekker met de zomer meegaan; rood fruit en/of aardbeien.... Appeltaart is ook altijd welkom merk ik, maar vind dat toch meer een winterding.
Succes in ieder geval! :)
pi_180274840
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 09:38 schreef Vuurvlieg-1977 het volgende:

[..]

Met 12 personen red je het makkelijk met twee taarten. Of een speciale cake of slof en dan nog een taart of zo? Plakken snijden gaat ook altijd makkelijk namelijk. Zou wel lekker met de zomer meegaan; rood fruit en/of aardbeien.... Appeltaart is ook altijd welkom merk ik, maar vind dat toch meer een winterding.
Succes in ieder geval! :)
Ja, dan heb ik in ieder geval sowieso genoeg!

http://eetlekker.blogspot(...)rponetaart.html#more
+ http://eetlekker.blogspot.com/2014/07/monchoutaart.html#more leken me allebei lekker. Nog even wat rondklikken hier en daar, misschien zie ik nog iets leuks.

Of een slof met rode vruchten en 1 van de bovenstaande taarten ofzo. Zo veel opties!
.
pi_180274920
Of 1 taart en iets van koekjes ernaast? Snickerdoodles zijn heel lekker daarvoor! En laatst had ik cookie dough bonbons, viel ook in de smaak!
pi_180275061
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 09:44 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Ja, dan heb ik in ieder geval sowieso genoeg!

http://eetlekker.blogspot(...)rponetaart.html#more
+ http://eetlekker.blogspot.com/2014/07/monchoutaart.html#more leken me allebei lekker. Nog even wat rondklikken hier en daar, misschien zie ik nog iets leuks.

Of een slof met rode vruchten en 1 van de bovenstaande taarten ofzo. Zo veel opties!
Ja, er is ook zoveel lekkers! :) Ik vind de taarten die je linkt inderdaad wel een beetje in dezelfde "hoek" dus zou er eentje uitkiezen, maar volgens mij was dat je idee al. :P Ik vind die eerste het meest zomers en er het leukst uitzien eigenlijk! Het idee van IsabellaMariaAnna vind ik ook leuk, om er koekjes bij te maken! Of rocky roads of zo.... (maar ook wel weer winter-achtig).
pi_180275424
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 09:33 schreef Helsinki het volgende:
Ik wil woensdag trakteren op mijn werk. 12 personen. Wel lastig om te bepalen wat ik het beste kan maken want iedereen vindt weer iets anders lekker. Een monchoutaart met kersen? Aardbeienmascarponetaart? Of gewoon twee taarten maken zodat mensen kunnen kiezen... maar dan heb ik taart voor 20 - 24 personen :'). Ja, dit is de eerste keer dat ik daadwerkelijk zelf iets voor op mijn werk ga maken :+.
Ik zou wel even kijken hoe ga je maar het werk auto of fiets ivm meenemen

Als je voor taart ofzo gaat een slof met Zwitserse room en zomerfruit

Aangezien het zomer is zou ik voor een frisse taart gaan bij bijvoorbeeld een kwark of MonChou. Kijk evt online voor de MonChou taart van Sonja Bakker die is namelijk echt heel erg lekker

Ik heb in het verleden ook een citroen merengue taart gemaakt (Rutger bakt) en een crème brulee taart met rood zomerfruit er in (ook Rutger bakt) ook heel erg lekker. Deze laatste 2 heb ik vorig jaar voor mijn verjaardag gemaakt (ben van september dus kan het nog net met het fruit)
Beiden echt een enorme hit vooral de citroen was zo op
pi_180275488
Oeeeeeh ja, citroen merengue, altijd een hit! :9
pi_180277013
Oooh die citroentaart! O+.
Ik neig ernaar om die en de monchoutaart of aardbeienmarscaponetaart te maken. Ben met de auto dus dat moet qua vervoer wel lukken. De cookie dough bonbons bewaar ik voor een bakavond met mijn lief :9.

Hartstikke bedankt allemaal!
.
pi_180393182
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 11:30 schreef Helsinki het volgende:
Oooh die citroentaart! O+.
Ik neig ernaar om die en de monchoutaart of aardbeienmarscaponetaart te maken. Ben met de auto dus dat moet qua vervoer wel lukken. De cookie dough bonbons bewaar ik voor een bakavond met mijn lief :9.

Hartstikke bedankt allemaal!
En wat is het geworden? :)
pi_180457866
Hai, ik wil een hazelnootschuimtaart maken voor maandag en ben op zoek naar een recept. Waarschijnlijk staat de taart een tijdje buiten de koelkast, dus liefst een recept wat daar een beetje tegen kan.

Nu kan ik kiezen uit een versie van Rutger: https://www.rutgerbakt.nl/klassieke-hazelnootschuimtaart-recept/ . Behoorlijk traditioneel, met banketbakkersroom en slagroom bovenop. Alleen ik heb altijd moeite met slagroom. Vind dat het na een uurtje ofzo vochtig wordt en gaat lekken. Vind het nooit zo handig. Ook niet met klopfix of wat dan ook.

En ik kwam deze tegen: http://www.ellouisacooking.nl/2017/02/hazelnoot-schuimtaart.html Die leek me er wel haalbaar uitzien (maar is wel een behoorlijk versimpelde versie). Deze is met botercrème (gewoon zeer lang gedraaide boter), wat ik niet ken.

Welke denken jullie dat het beste is? (of hebben jullie nog een derde tip? :Y) )
Somebody that I used to know
pi_180462624
Ik zou toch voor die van Rutger gaan want die recepten kloppen altijd. De slagroom bovenop evt vervangen voor mokka crème?

Evt niks bovenop en poederen met suiker en bijvoorbeeld een leuk plaatje leeg houden. De Bakkerhier in de buurt poederd af met een eekhoorn er op (hun logo)

Dit is hun hazelino
https://goo.gl/images/njz5sz
pi_180463823
Dankje, is er trouwens nog een beetje te komen aan vanillestokjes? Een half jaar geleden waren die dingen schaars en onbetaalbaar.
Somebody that I used to know
pi_180465117
Ik gebruik tegenwoordig vanille pasta of extract in plaats van verse stokjes. Makkelijker en goedkoper.
Je moet er wel voor naar de kookwinkel.

Voor je hazelnoot schuimtaart zou ik trouwens geen slagroom gebruiken als het een tijdje buiten de koelkast moet staan. Met botercreme kan dat eventueel wel, maar slagroom bederft.
DLRP Passeport Annuel Dream
pi_180465168
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 09:32 schreef Postbus100 het volgende:
Dankje, is er trouwens nog een beetje te komen aan vanillestokjes? Een half jaar geleden waren die dingen schaars en onbetaalbaar.
geen idee ik had toevallig vlak daarvoor een lading ingekocht
pi_180465355
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juni 2018 21:47 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ze versturen verse gist met de post? Ik koop die bij de Jumbo uit de koeling
Hoe ziet die eruit/waar in de koeling ligt die? Als ik het in de winkel ga vragen dan zullen ze het vast toch niet weten. 10.gif
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')