Ik zou evt kiezen voor dulche leche op de bodem smeren en dan of slagroom er op of als je het heel karamellerig wil maken een karamel slagroom. Rutger bakt heeft een karamelslof waar hij dat bij doet.quote:Op dinsdag 19 juni 2018 17:29 schreef Burdie het volgende:
Vraagje, ik wil een taart maken met caramelvulling. De taart wordt gebakken, ik wil dat de vulling dan (semi) opstijft, of iig niet uitloopt. In het originele recept smelten ze "vanilla caramels" (het is een Engels recept) in room, en dat gebruiken ze als vulling. Ik wil zat er aan te denken om dulce de leche te maken van gecondenseerde melk en dat te gebruiken. Of gewoon caramel maken en dat met room tot een soort saus maken. Wat zouden jullie doen?
Nou ik bak 10x liever zelf. Het scheelt tijd en daarom haal ik soms wel als ik het al druk heb. Maar het zelf bakken is de lol en ik geef altijd de voorkeur aan zelf gebakken gebak en in 1x kan het zeker gewoon goed gaan. Ik heb bijna nooit dat baksels mislukkenquote:Op dinsdag 19 juni 2018 17:52 schreef Hyaenidae het volgende:
Zelf bakken vind ik vaak toch een beetje matig, en zeker als je iets voor de eerste keer maakt dan krijg je het nooit 100%.
Wat dat betreft haal ik het liever bij een goede bakker, als je alle ingrediënten telt ben je dan vaak niet eens heel veel duurder of zelfs goedkoper uit dan wanneer je het zelf gaat proberen.
Dan ben je verzekerd van goed gebak + het scheelt veel (kostbare) tijd.
De caramel wordt meebakken, het is onderdeel van de taart die overigens meer koekjesachtig dan taartig is. Kan je dulce de leche gewoon meebakken?quote:Op dinsdag 19 juni 2018 17:53 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ik zou evt kiezen voor dulche leche op de bodem smeren en dan of slagroom er op of als je het heel karamellerig wil maken een karamel slagroom. Rutger bakt heeft een karamelslof waar hij dat bij doet.
Mijn kanttekening is wel dat ik meer slagroom door de karamelslagroom heb gedaan omdat ik het anders te veel karamel vond en nog was hij echt goed karamellerig (ja geen Nederlands woord maar je begrijpt het vast)
https://www.rutgerbakt.nl/karamelslof-recept/
dat zou je moeten googlen ik heb het nog nooit gedaan.quote:Op dinsdag 19 juni 2018 20:54 schreef Burdie het volgende:
[..]
De caramel wordt meebakken, het is onderdeel van de taart die overigens meer koekjesachtig dan taartig is. Kan je dulce de leche gewoon meebakken?
ziet er goed uit!quote:Op dinsdag 19 juni 2018 19:55 schreef Hupje het volgende:
Van caramel weet ik niet zo veel. Maar als het geen haast heeft, is het altijd leuk om te proberen! Dat vind ik ook het leuke aan zelf bakken.
Ik zocht een manier om de rabarber uit eigen tuin eens anders te verwerken dan in aardbei-rabarber of appel-rabarber compote (in crumble of los). Het werd een rabarbercake. Ik begin mijn nieuwe oven langzaamaan wat beter te kennen, fijn.
[ afbeelding ]
Ik denk trouwens dat ik geen foto meer had gemaakt van de citroentaart van vorige week. Hij was toch nog mooi stevig geworden na het afkoelen en smaakte prima.
ja ik vond ze ook te bleek dus heb ze wat langer in de oven gelatenquote:Op donderdag 21 juni 2018 11:06 schreef Burdie het volgende:
Ja dat zag ik in het recept. Gecondenseerde melk heb ik meestal niet zomaar over, een eiwit wel .
Op de site zien ze er trouwens niet zo lekker uit vind ik, maar die op jouw foto wel.
mooi geworden en spiralen maken blijft lastig ik gebruik bij heel veel dingen daarvoor een wegwerp spuitzak met een klein gaatjequote:Op zondag 24 juni 2018 15:53 schreef Hupje het volgende:
Die koekjes zien er goed uit, Goitske!
Op verzoek een banaan-karameltaart gemaakt. Altijd leuk om iets te bakken wat je zelf niet (helemaal) op hoeft te eten.
Alleen de laatste stap ('schenk de rest van de karamel er in een spiraalvorm op') viel niet zo mee
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit!quote:Op zondag 24 juni 2018 15:53 schreef Hupje het volgende:
Die koekjes zien er goed uit, Goitske!
Op verzoek een banaan-karameltaart gemaakt. Altijd leuk om iets te bakken wat je zelf niet (helemaal) op hoeft te eten.
Alleen de laatste stap ('schenk de rest van de karamel er in een spiraalvorm op') viel niet zo mee
[ afbeelding ]
verschrikkelijk zo lekkerquote:Op zondag 24 juni 2018 16:11 schreef Burdie het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit!
Nou, dulce de leche kan je prima meebakken, en wat is dat spul ontzettend lekker .
mooi geworden!quote:Op maandag 25 juni 2018 14:09 schreef Hupje het volgende:
Oeh lekker, Goitske!
Ik bleek een crappy appje met foto te hebben gestuurd met de citroen taart. Dus bij deze nog even:
[ afbeelding ]
gaat wel goed meestal en anders rij ik alsnog naar de Jumbo maar daar kon ik bijna nooit en mijn plus verkoopt het nietquote:Op dinsdag 26 juni 2018 21:47 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ze versturen verse gist met de post? Ik koop die bij de Jumbo uit de koeling
Hij ziet er nog steeds heel erg lekker uit, haaks of nietquote:Op woensdag 4 juli 2018 21:16 schreef Hupje het volgende:
Bij een workshop heb ik voor het eerst een Limburgse vlaai gemaakt met abrikozenvulling (nou ja, de vulling was kant en klaar).
Ik had niet goed opgelet voor het patroon bovenop, dus die van mij is keurig haaks in plaats van schuin. Ach ja.
[ afbeelding ]
oooh gaaf! En ziet er heerlijk uit!quote:Op woensdag 4 juli 2018 21:16 schreef Hupje het volgende:
Bij een workshop heb ik voor het eerst een Limburgse vlaai gemaakt met abrikozenvulling (nou ja, de vulling was kant en klaar).
Ik had niet goed opgelet voor het patroon bovenop, dus die van mij is keurig haaks in plaats van schuin. Ach ja.
[ afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik als Limburgse vind het er heel goed uit zien!quote:Op woensdag 4 juli 2018 21:16 schreef Hupje het volgende:
Bij een workshop heb ik voor het eerst een Limburgse vlaai gemaakt met abrikozenvulling (nou ja, de vulling was kant en klaar).
Ik had niet goed opgelet voor het patroon bovenop, dus die van mij is keurig haaks in plaats van schuin. Ach ja.
[ afbeelding ]
Thanks. Ik bedenk me nu pas dat de cheesecake-foto natuurlijk niet veel van de echte taart laat zien, maar goed.quote:
Met 12 personen red je het makkelijk met twee taarten. Of een speciale cake of slof en dan nog een taart of zo? Plakken snijden gaat ook altijd makkelijk namelijk. Zou wel lekker met de zomer meegaan; rood fruit en/of aardbeien.... Appeltaart is ook altijd welkom merk ik, maar vind dat toch meer een winterding.quote:Op vrijdag 6 juli 2018 09:33 schreef Helsinki het volgende:
Ik wil woensdag trakteren op mijn werk. 12 personen. Wel lastig om te bepalen wat ik het beste kan maken want iedereen vindt weer iets anders lekker. Een monchoutaart met kersen? Aardbeienmascarponetaart? Of gewoon twee taarten maken zodat mensen kunnen kiezen... maar dan heb ik taart voor 20 - 24 personen . Ja, dit is de eerste keer dat ik daadwerkelijk zelf iets voor op mijn werk ga maken .
Ja, dan heb ik in ieder geval sowieso genoeg!quote:Op vrijdag 6 juli 2018 09:38 schreef Vuurvlieg-1977 het volgende:
[..]
Met 12 personen red je het makkelijk met twee taarten. Of een speciale cake of slof en dan nog een taart of zo? Plakken snijden gaat ook altijd makkelijk namelijk. Zou wel lekker met de zomer meegaan; rood fruit en/of aardbeien.... Appeltaart is ook altijd welkom merk ik, maar vind dat toch meer een winterding.
Succes in ieder geval!
Ja, er is ook zoveel lekkers! Ik vind de taarten die je linkt inderdaad wel een beetje in dezelfde "hoek" dus zou er eentje uitkiezen, maar volgens mij was dat je idee al. Ik vind die eerste het meest zomers en er het leukst uitzien eigenlijk! Het idee van IsabellaMariaAnna vind ik ook leuk, om er koekjes bij te maken! Of rocky roads of zo.... (maar ook wel weer winter-achtig).quote:Op vrijdag 6 juli 2018 09:44 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Ja, dan heb ik in ieder geval sowieso genoeg!
http://eetlekker.blogspot(...)rponetaart.html#more
+ http://eetlekker.blogspot.com/2014/07/monchoutaart.html#more leken me allebei lekker. Nog even wat rondklikken hier en daar, misschien zie ik nog iets leuks.
Of een slof met rode vruchten en 1 van de bovenstaande taarten ofzo. Zo veel opties!
Ik zou wel even kijken hoe ga je maar het werk auto of fiets ivm meenemenquote:Op vrijdag 6 juli 2018 09:33 schreef Helsinki het volgende:
Ik wil woensdag trakteren op mijn werk. 12 personen. Wel lastig om te bepalen wat ik het beste kan maken want iedereen vindt weer iets anders lekker. Een monchoutaart met kersen? Aardbeienmascarponetaart? Of gewoon twee taarten maken zodat mensen kunnen kiezen... maar dan heb ik taart voor 20 - 24 personen . Ja, dit is de eerste keer dat ik daadwerkelijk zelf iets voor op mijn werk ga maken .
En wat is het geworden?quote:Op vrijdag 6 juli 2018 11:30 schreef Helsinki het volgende:
Oooh die citroentaart! .
Ik neig ernaar om die en de monchoutaart of aardbeienmarscaponetaart te maken. Ben met de auto dus dat moet qua vervoer wel lukken. De cookie dough bonbons bewaar ik voor een bakavond met mijn lief .
Hartstikke bedankt allemaal!
geen idee ik had toevallig vlak daarvoor een lading ingekochtquote:Op zaterdag 14 juli 2018 09:32 schreef Postbus100 het volgende:
Dankje, is er trouwens nog een beetje te komen aan vanillestokjes? Een half jaar geleden waren die dingen schaars en onbetaalbaar.
Hoe ziet die eruit/waar in de koeling ligt die? Als ik het in de winkel ga vragen dan zullen ze het vast toch niet weten.quote:Op dinsdag 26 juni 2018 21:47 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ze versturen verse gist met de post? Ik koop die bij de Jumbo uit de koeling
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |