Ik zou evt kiezen voor dulche leche op de bodem smeren en dan of slagroom er op of als je het heel karamellerig wil maken een karamel slagroom. Rutger bakt heeft een karamelslof waar hij dat bij doet.quote:Op dinsdag 19 juni 2018 17:29 schreef Burdie het volgende:
Vraagje, ik wil een taart maken met caramelvulling. De taart wordt gebakken, ik wil dat de vulling dan (semi) opstijft, of iig niet uitloopt. In het originele recept smelten ze "vanilla caramels" (het is een Engels recept) in room, en dat gebruiken ze als vulling. Ik wil zat er aan te denken om dulce de leche te maken van gecondenseerde melk en dat te gebruiken. Of gewoon caramel maken en dat met room tot een soort saus maken. Wat zouden jullie doen?
Nou ik bak 10x liever zelf. Het scheelt tijd en daarom haal ik soms wel als ik het al druk heb. Maar het zelf bakken is de lol en ik geef altijd de voorkeur aan zelf gebakken gebak en in 1x kan het zeker gewoon goed gaan. Ik heb bijna nooit dat baksels mislukkenquote:Op dinsdag 19 juni 2018 17:52 schreef Hyaenidae het volgende:
Zelf bakken vind ik vaak toch een beetje matig, en zeker als je iets voor de eerste keer maakt dan krijg je het nooit 100%.
Wat dat betreft haal ik het liever bij een goede bakker, als je alle ingrediėnten telt ben je dan vaak niet eens heel veel duurder of zelfs goedkoper uit dan wanneer je het zelf gaat proberen.
Dan ben je verzekerd van goed gebak + het scheelt veel (kostbare) tijd.
De caramel wordt meebakken, het is onderdeel van de taart die overigens meer koekjesachtig dan taartig is. Kan je dulce de leche gewoon meebakken?quote:Op dinsdag 19 juni 2018 17:53 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ik zou evt kiezen voor dulche leche op de bodem smeren en dan of slagroom er op of als je het heel karamellerig wil maken een karamel slagroom. Rutger bakt heeft een karamelslof waar hij dat bij doet.
Mijn kanttekening is wel dat ik meer slagroom door de karamelslagroom heb gedaan omdat ik het anders te veel karamel vond en nog was hij echt goed karamellerig (ja geen Nederlands woord maar je begrijpt het vast)
https://www.rutgerbakt.nl/karamelslof-recept/
dat zou je moeten googlen ik heb het nog nooit gedaan.quote:Op dinsdag 19 juni 2018 20:54 schreef Burdie het volgende:
[..]
De caramel wordt meebakken, het is onderdeel van de taart die overigens meer koekjesachtig dan taartig is. Kan je dulce de leche gewoon meebakken?
ziet er goed uit!quote:Op dinsdag 19 juni 2018 19:55 schreef Hupje het volgende:
Van caramel weet ik niet zo veel. Maar als het geen haast heeft, is het altijd leuk om te proberen! Dat vind ik ook het leuke aan zelf bakken.
Ik zocht een manier om de rabarber uit eigen tuin eens anders te verwerken dan in aardbei-rabarber of appel-rabarber compote (in crumble of los). Het werd een rabarbercake. Ik begin mijn nieuwe oven langzaamaan wat beter te kennen, fijn.
[ afbeelding ]
Ik denk trouwens dat ik geen foto meer had gemaakt van de citroentaart van vorige week. Hij was toch nog mooi stevig geworden na het afkoelen en smaakte prima.
ja ik vond ze ook te bleek dus heb ze wat langer in de oven gelatenquote:Op donderdag 21 juni 2018 11:06 schreef Burdie het volgende:
Ja dat zag ik in het recept. Gecondenseerde melk heb ik meestal niet zomaar over, een eiwit wel .
Op de site zien ze er trouwens niet zo lekker uit vind ik, maar die op jouw foto wel.
mooi geworden en spiralen maken blijft lastig ik gebruik bij heel veel dingen daarvoor een wegwerp spuitzak met een klein gaatjequote:Op zondag 24 juni 2018 15:53 schreef Hupje het volgende:
Die koekjes zien er goed uit, Goitske!
Op verzoek een banaan-karameltaart gemaakt. Altijd leuk om iets te bakken wat je zelf niet (helemaal) op hoeft te eten.
Alleen de laatste stap ('schenk de rest van de karamel er in een spiraalvorm op') viel niet zo mee
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit!quote:Op zondag 24 juni 2018 15:53 schreef Hupje het volgende:
Die koekjes zien er goed uit, Goitske!
Op verzoek een banaan-karameltaart gemaakt. Altijd leuk om iets te bakken wat je zelf niet (helemaal) op hoeft te eten.
Alleen de laatste stap ('schenk de rest van de karamel er in een spiraalvorm op') viel niet zo mee
[ afbeelding ]
verschrikkelijk zo lekkerquote:Op zondag 24 juni 2018 16:11 schreef Burdie het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit!
Nou, dulce de leche kan je prima meebakken, en wat is dat spul ontzettend lekker .
mooi geworden!quote:Op maandag 25 juni 2018 14:09 schreef Hupje het volgende:
Oeh lekker, Goitske!
Ik bleek een crappy appje met foto te hebben gestuurd met de citroen taart. Dus bij deze nog even:
[ afbeelding ]
gaat wel goed meestal en anders rij ik alsnog naar de Jumbo maar daar kon ik bijna nooit en mijn plus verkoopt het nietquote:Op dinsdag 26 juni 2018 21:47 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ze versturen verse gist met de post? Ik koop die bij de Jumbo uit de koeling
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |