abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 19 juni 2018 @ 17:26:40 #1
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_179899416
registreer om deze reclame te verbergen
Met uit het vorige deel o.a.:

Goitske:
Im6vhIn.jpg

Hupje:
dtSdf5n.jpg

Bluezz:
32784226_10216563689149661_340566528338427904_n.jpg?_nc_cat=0&oh=02917d3e0d2c167d7c44bffeea3241b1&oe=5B8731F7

Bleie:
ru0ks5.jpg

Zo-is-dat:
2ppe9ex.jpg

LadyBlack:
23ife4i.jpg

[ Bericht 90% gewijzigd door Burdie op 19-06-2018 17:34:27 ]
KuikenGuppy
  dinsdag 19 juni 2018 @ 17:29:52 #2
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_179899501
Vraagje, ik wil een taart maken met caramelvulling. De taart wordt gebakken, ik wil dat de vulling dan (semi) opstijft, of iig niet uitloopt. In het originele recept smelten ze "vanilla caramels" (het is een Engels recept) in room, en dat gebruiken ze als vulling. Ik wil zat er aan te denken om dulce de leche te maken van gecondenseerde melk en dat te gebruiken. Of gewoon caramel maken en dat met room tot een soort saus maken. Wat zouden jullie doen?
KuikenGuppy
  dinsdag 19 juni 2018 @ 17:36:22 #3
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_179899631
Dit zijn de "caramels" uit het recept, ik denk dat het een soort fudge is.

51sVtbvv0uL._SX355_.jpg
KuikenGuppy
pi_179899990
registreer om deze reclame te verbergen
Zelf bakken vind ik vaak toch een beetje matig, en zeker als je iets voor de eerste keer maakt dan krijg je het nooit 100%.
Wat dat betreft haal ik het liever bij een goede bakker, als je alle ingrediėnten telt ben je dan vaak niet eens heel veel duurder of zelfs goedkoper uit dan wanneer je het zelf gaat proberen.
Dan ben je verzekerd van goed gebak + het scheelt veel (kostbare) tijd.
pindazakje
pi_179900011
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 17:29 schreef Burdie het volgende:
Vraagje, ik wil een taart maken met caramelvulling. De taart wordt gebakken, ik wil dat de vulling dan (semi) opstijft, of iig niet uitloopt. In het originele recept smelten ze "vanilla caramels" (het is een Engels recept) in room, en dat gebruiken ze als vulling. Ik wil zat er aan te denken om dulce de leche te maken van gecondenseerde melk en dat te gebruiken. Of gewoon caramel maken en dat met room tot een soort saus maken. Wat zouden jullie doen?
Ik zou evt kiezen voor dulche leche op de bodem smeren en dan of slagroom er op of als je het heel karamellerig wil maken een karamel slagroom. Rutger bakt heeft een karamelslof waar hij dat bij doet.
Mijn kanttekening is wel dat ik meer slagroom door de karamelslagroom heb gedaan omdat ik het anders te veel karamel vond en nog was hij echt goed karamellerig (ja geen Nederlands woord maar je begrijpt het vast)

https://www.rutgerbakt.nl/karamelslof-recept/
pi_179900078
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 17:52 schreef Hyaenidae het volgende:
Zelf bakken vind ik vaak toch een beetje matig, en zeker als je iets voor de eerste keer maakt dan krijg je het nooit 100%.
Wat dat betreft haal ik het liever bij een goede bakker, als je alle ingrediėnten telt ben je dan vaak niet eens heel veel duurder of zelfs goedkoper uit dan wanneer je het zelf gaat proberen.
Dan ben je verzekerd van goed gebak + het scheelt veel (kostbare) tijd.
Nou ik bak 10x liever zelf. Het scheelt tijd en daarom haal ik soms wel als ik het al druk heb. Maar het zelf bakken is de lol en ik geef altijd de voorkeur aan zelf gebakken gebak en in 1x kan het zeker gewoon goed gaan. Ik heb bijna nooit dat baksels mislukken
pi_179903076
registreer om deze reclame te verbergen
Van caramel weet ik niet zo veel. Maar als het geen haast heeft, is het altijd leuk om te proberen! Dat vind ik ook het leuke aan zelf bakken.

Ik zocht een manier om de rabarber uit eigen tuin eens anders te verwerken dan in aardbei-rabarber of appel-rabarber compote (in crumble of los). Het werd een rabarbercake. Ik begin mijn nieuwe oven langzaamaan wat beter te kennen, fijn.

lAvMtQs.jpg

Ik denk trouwens dat ik geen foto meer had gemaakt van de citroentaart van vorige week. Hij was toch nog mooi stevig geworden na het afkoelen en smaakte prima.
  dinsdag 19 juni 2018 @ 20:54:47 #8
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_179905050
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 17:53 schreef Goitske het volgende:

[..]

Ik zou evt kiezen voor dulche leche op de bodem smeren en dan of slagroom er op of als je het heel karamellerig wil maken een karamel slagroom. Rutger bakt heeft een karamelslof waar hij dat bij doet.
Mijn kanttekening is wel dat ik meer slagroom door de karamelslagroom heb gedaan omdat ik het anders te veel karamel vond en nog was hij echt goed karamellerig (ja geen Nederlands woord maar je begrijpt het vast)

https://www.rutgerbakt.nl/karamelslof-recept/

De caramel wordt meebakken, het is onderdeel van de taart die overigens meer koekjesachtig dan taartig is. Kan je dulce de leche gewoon meebakken?
KuikenGuppy
pi_179937086
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 20:54 schreef Burdie het volgende:

[..]

De caramel wordt meebakken, het is onderdeel van de taart die overigens meer koekjesachtig dan taartig is. Kan je dulce de leche gewoon meebakken?
dat zou je moeten googlen ik heb het nog nooit gedaan.
pi_179937090
Kokos amandel chocolade koekjes

Ik heb wel gewoon een reepp chocolade gebruikt (180 gram en in stukjes gehakt aangezien ik dat in huis had)

Voor het hele simpele (Amerikaanse) recept
https://www.momontimeout.(...)-just-4-ingredients/
JNohDxO.jpg
pi_179937105
Ze zien er echt heerlijk uit, had je ook condensed milk gebruikt?
pi_179937107
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 19:55 schreef Hupje het volgende:
Van caramel weet ik niet zo veel. Maar als het geen haast heeft, is het altijd leuk om te proberen! Dat vind ik ook het leuke aan zelf bakken.

Ik zocht een manier om de rabarber uit eigen tuin eens anders te verwerken dan in aardbei-rabarber of appel-rabarber compote (in crumble of los). Het werd een rabarbercake. Ik begin mijn nieuwe oven langzaamaan wat beter te kennen, fijn.

[ afbeelding ]

Ik denk trouwens dat ik geen foto meer had gemaakt van de citroentaart van vorige week. Hij was toch nog mooi stevig geworden na het afkoelen en smaakte prima.
ziet er goed uit!
  donderdag 21 juni 2018 @ 07:54:36 #13
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_179937417
Kokoskoekjes maak ik vaak als ik een eiwit over heb. Altijd een succesnummer O+.
KuikenGuppy
pi_179938069
Deze is zonder eiwit maar met gecondenseerde melk
  donderdag 21 juni 2018 @ 11:06:46 #15
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_179939721
Ja dat zag ik in het recept. Gecondenseerde melk heb ik meestal niet zomaar over, een eiwit wel ;).
Op de site zien ze er trouwens niet zo lekker uit vind ik, maar die op jouw foto wel.
KuikenGuppy
pi_179939937
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juni 2018 11:06 schreef Burdie het volgende:
Ja dat zag ik in het recept. Gecondenseerde melk heb ik meestal niet zomaar over, een eiwit wel ;).
Op de site zien ze er trouwens niet zo lekker uit vind ik, maar die op jouw foto wel.
ja ik vond ze ook te bleek dus heb ze wat langer in de oven gelaten
De persoon die het recept op mijn tijdlijn had gezet zei deze maakte mijn "stiefmoeder" ik Amerika altijd. Ze heeft een jaar gestudeerd in Amerika. De smaak kwam overeen met die ze toen at
pi_180014148
Die koekjes zien er goed uit, Goitske!

Op verzoek een banaan-karameltaart gemaakt. Altijd leuk om iets te bakken wat je zelf niet (helemaal) op hoeft te eten.
Alleen de laatste stap ('schenk de rest van de karamel er in een spiraalvorm op') viel niet zo mee :')
aMfMN80.jpg
pi_180014546
quote:
1s.gif Op zondag 24 juni 2018 15:53 schreef Hupje het volgende:
Die koekjes zien er goed uit, Goitske!

Op verzoek een banaan-karameltaart gemaakt. Altijd leuk om iets te bakken wat je zelf niet (helemaal) op hoeft te eten.
Alleen de laatste stap ('schenk de rest van de karamel er in een spiraalvorm op') viel niet zo mee :')
[ afbeelding ]
mooi geworden en spiralen maken blijft lastig ik gebruik bij heel veel dingen daarvoor een wegwerp spuitzak met een klein gaatje
  zondag 24 juni 2018 @ 16:11:39 #19
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_180014724
quote:
1s.gif Op zondag 24 juni 2018 15:53 schreef Hupje het volgende:
Die koekjes zien er goed uit, Goitske!

Op verzoek een banaan-karameltaart gemaakt. Altijd leuk om iets te bakken wat je zelf niet (helemaal) op hoeft te eten.
Alleen de laatste stap ('schenk de rest van de karamel er in een spiraalvorm op') viel niet zo mee :')
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit!

Nou, dulce de leche kan je prima meebakken, en wat is dat spul ontzettend lekker :@.
KuikenGuppy
pi_180020950
quote:
1s.gif Op zondag 24 juni 2018 16:11 schreef Burdie het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit!

Nou, dulce de leche kan je prima meebakken, en wat is dat spul ontzettend lekker :@.
verschrikkelijk zo lekker

Ik had het laatst tussen de koekjes gedaan zo lekker

Vandaag even aan het bakken geweest...
Worstenbroodjes uit de Broodbijbel
Verbeterpunt voor de volgende x, 2 bakplaten gebruiken ivm tussenruimte maar voor een eerste x prima en ze zijn lekker
p6seqX5.jpg
pi_180034818
Oeh lekker, Goitske!

Ik bleek een crappy appje met foto te hebben gestuurd met de citroen taart. Dus bij deze nog even:
C45GFwT.jpg
pi_180067885
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2018 14:09 schreef Hupje het volgende:
Oeh lekker, Goitske!

Ik bleek een crappy appje met foto te hebben gestuurd met de citroen taart. Dus bij deze nog even:
[ afbeelding ]
mooi geworden!


Ik kreeg zojuist mijn bestelling van de zuidmolen binnen *O*
jfETQLj.jpg
pi_180068054
Ze versturen verse gist met de post? Ik koop die bij de Jumbo uit de koeling
pi_180068055
Jij kunt weer aan de slag :P
pi_180068383
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juni 2018 21:47 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ze versturen verse gist met de post? Ik koop die bij de Jumbo uit de koeling
gaat wel goed meestal en anders rij ik alsnog naar de Jumbo maar daar kon ik bijna nooit en mijn plus verkoopt het niet
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')