abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_179897175
Het zoveelste treffen van dit WK tussen twee voetballanden die we niet heel goed kennen, maar ook niet heel slecht. Enfin, het is de middagwedstrijd. Niet echt het affiche om thuis te blijven, maar gewoon lekker aan het werk te gaan al dan niet met een livestream (stiekem) op de achtergrond.

Colombia

Ok, aangezien mij gevraagd is dit te doen en ik op deze late avond toch even niets te doen had, dacht ik eigenlijk, als echte Cafetero: why not let it fly? Dus gaan we nu lekker een stukje voorbeschouwen op Colombia. Mocht u zich trouwens afvragen wie die man naast de grote ster van Colombia in mijn UI is, dat is James Rodriguez (mooie jongen). De man waar het om draait is Maluma.



Voordat ik hieraan begin, wil ik wel even melden dat er paniek in de zaal is: James (mooie jongen) is niet 100% fit. Hij heeft au. Aan zijn kuit. Hoewel Pekerman bezig is met een voorbereiding waarin vanuit wordt gegaan dat James speelt, wordt er toch wel rekening mee gehouden dat hij niet meedoet.

We zijn natuurlijk al een paar dagen onderweg op dit schitterende en geweldige toernooi, maar voor Colombia moet het allemaal nog gaan beginnen. Tegen Japan, jawel. Net als vier jaar geleden een tegenstander. Toentertijd was het de derde en laatste groepswedstrijd en was Colombia al geplaatst voor de volgende ronde. Desalniettemin vond er een heuse voetbalshow plaats en werd Japan met 1-4 van het veld getikt. Cuadrado, Jackson Martinez (hahaha), nog een keer Jackson Martinez (hahaha) en James (mooie jongen). James (mooie jongen) was op weg naar de Gouden Schoen, Japan was op weg naar huis.

Op datzelfde toernooi overviel Colombia de wereld met leuk, goed en aanvallend voetbal. Voetbal waar gerust het predikaat FRIS en FRUITIG op geplakt mag worden. Het verschil tussen toen en nu is dat Colombia toen zonder echte verwachtingen aan de aftrap verscheen, terwijl het nu toch wel zo’n beetje moet gaan gebeuren. Het is daarom een vraag hoe met deze druk wordt omgegaan. Voetbal, zoals al vaak is gebleken, is plots een stuk moeilijkere sport als er een beetje druk op staat, dan wanneer je vrijuit tegen een bal mag trappen zonder dat iemand je boos aankijkt als dat niet helemaal goed gaat.

Enfin, laten we beginnen bij het begin. De kwalificatie. Een ramp (ik overdrijf). Ondanks dat de Eliminatoria met veel ups en downs verliepen, plaatste Colombia zich relatief eenvoudig voor het wereldkampioenschap. Meest memorabele moment was ongetwijfeld een dealende (haha!) Falcao in de wedstrijd tegen Peru. Colombia had een punt nodig om zeker te zijn van directe kwalificatie, Peru had een punt nodig om zich te plaatsen voor de playoffs doordat de standen in de andere wedstrijden gunstig voor hen uitpakte (Chili verloor van Brazilië). Falcao legde dit even haarfijn uit aan de spelers van Peru en een akkoord werd gesloten. 1-1 was de uitslag. De bal is in de laatste vijftien minuten de middenlijn niet meer voorbij geweest. Colombia ging naar het wereldkampioenschap, Peru ook, zo zou later blijken.

De aanloop naar dit toernooi verliep een stuk minder vlekkeloos. Weliswaar werd Frankrijk (in Frankrijk) zeer knap verslagen (met 2-3, na een 2-0 achterstand), maar de laatste twee oefenwedstrijden, tegen Australië en Egypte of all places, eindigde allebei in 0-0. Twee keer was het niet om aan te gluren en dat moet Pekerman aan het denken hebben gezet. Bepaalde dingen klopten niet en liepen voor geen meter. Dat begint en eindigt met Falcao. Zelfs op zijn oude dag is Falcao nog altijd een doelpuntenmachine, maar het probleem is dat hij verder niet zoveel toevoegt. Kan dit een reden zijn voor Pekerman om hem te passeren of er een ander systeem (Colombia speelt doorgaans in een 4231 met Falcao als enige spits) op los te laten? We gaan het zien.


Nu ik toch bezig ben, wil ik graag even een lans breken voor een andere speler: Yerry Mina. Ik hou van Yerry Mina. Iedereen zou moeten houden van Yerry Mina. Een pracht van een verdediger die momenteel helemaal wordt gesloopt door ene Ernesto Valverde. Tot op het punt dat er zelfs even de twijfel was of hij überhaupt wel meeging naar dit wereldkampioenschap.

Stelt u zich eens voor, je bent Yerry Mina. Je steelt bij Palmeiras wekelijks de show. Is het niet door je geweldige prestaties als verdediger, dan is het wel door je prachtige dansjes na weer eens een doelpunt. Je doet het goed en wordt veel gelinkt aan Europese (top)clubs. Barcelona heeft een eerste optie bedongen en besluit deze te lichten. Sterker, ze lichten deze zes maanden van te voren. Je bent blij. Je mag spelen voor het grote Barcelona. Nog voor het vliegtuig in Barcelona is aangekomen kom je er eigenlijk al achter dat de trainer het niet zo in je ziet zitten. Logisch, toch? Ik hoop dat Yerry de sterren van de hemel speelt dit wereldkampioenschap en een dike vinger opsteekt naar Valverde. Maricón.

In ieder geval, waar was ik gebleven? Wat moet u verder verwachten van deze 4231? Ospina staat op doel. Helaas, moet ik zeggen. Ospina is niet vies van een foutje. Franco Armani had hier kunnen staan en zou ik een betere optie vinden dan good old Ospina die nog wel eens een bal door zijn handen laat glippen. Arias is rechtsback 1, 2 en 3. Davinson Sanchez en Yerry Mina (of Zapata) vormen het hart van de verdediging. Frank Fabra had op linksback moeten staan, maar heeft zijn kruisband gescheurd. Arme jongen. Hij had hier een revelatie kunnen worden. IJzersterk seizoen bij Boca. Nu wordt hij vervangen door (ik denk) Mojica. Op het middenveld staan Carlos Sanchez en ik vrees, ik vrees, ik vrees Aguilar. Daarvoor de bekende namen: Cuadrado, James (mooie jongen) en naar verwachting Muriel. Falcao is de enige spits. Een naam die u alvast kunt invullen als invaller is die van Juan Fernando Quintero, een waanzinnig getalenteerde jongen die daar veel te weinig mee heeft gedaan en nu speelt voor River Plate, in plaats van [insert random topclub]. Desalniettemin een belangrijke speler geworden, maar niet belangrijk genoeg.

Wat kan er verder verwacht worden? Japan gaat (ik denk) tegenhouden, Colombia mag een oplossing gaan verzinnen. Wat dat betreft zou het wel fijn zijn als James (mooie jongen) fit aan de aftrap verschijnt, anders kon het wel eens een heel vervelende middag worden. Op basis van de laatste wedstrijden kan geconcludeerd worden dat een doelpunt maken nog best een lastige opgave is. Hoe eerder hij valt, hoe makkelijker de wedstrijd wordt en hoe meer gaten er (waarschijnlijk) zullen vallen.

Voordat ik afsluit wil ik nog een keer mijn gal spuwen en dat komt door de afwezigheid van El Cucho. Juan Camilo Hernandez. De grote hoop van Colombia. Een 19 jarige spits van Watford, verhuurd aan Huesca. Deze jongen was een sensatie in de Segunda en ik vind dat hij er bij had moeten zijn, als 23e man, uiteraard. Puur als leerproces. Deze knul was al aanvoerder bij zijn club in Colombia (Pereira) op zijn 17e(!). Hij is de toekomst. Zoals Ronaldo ooit mee ging met Brazilië in '94, zo had Cucho hier moeten zijn. Over vier jaar schopt hij Colombia naar de wereldtitel (denk het niet).

#IkBenJose: Ospina; Arias, Davinson, Mina, Mojica; Sanchez, Barrios; Cuadraro, James, Izquierdo; 🐯

Nu heb ik er wel genoeg van. Mochten er ernstige spellingsfouten of zo inzitten, blame Word. Mijn spellingschecker staat niet in het Nederlands en dan wil hij nog wel eens zelf aanpassingen gaan zitten maken waar niemand om gevraagd heeft.



Vamos!

Japan:
Tsja gedisciplineerd team met beetje hetzelfde soort voetballers. We kennen grootheden als Shinji Ono die furore maakte bij Feyenoord:



Hij voetbalt op zijn oude dag nog steeds bij subtopper Consoladore Sapporo in de Japanse eredivisie. Tenminste dat schrijven de geleerden van Wikipedia.

Nog een huishoudelijke mening over Japan tot slot:

yannickdevos7 twitterde op dinsdag 05-06-2018 om 22:51:34 Ik kan het volgende melden over Japan. Bijna alle Japanse sporters zijn echte helden die ik veel succes gun. Bijna alle Japanners zijn erg sympathieke mensen wat ik waardeer. Al het Japanse eten smaakt erg goed. Dit is mijn mening over het mooie land Japan reageer retweet
Voor de rest denk ik dat we deze wedstrijd maar zo gauw moeten vergeten. Ik voorspel een degelijke maar saaie 1-0 voor Colombia.
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  Moderator dinsdag 19 juni 2018 @ 15:45:02 #2
198720 crew  Coco
dat vind je leuk hè
pi_179897177
Sorry, je hebt niet de rechten om in dit topic te reageren.
What can change the nature of a man?
pi_179897183
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 15:44 schreef LordVoldermort het volgende:

[..]

Savic nog binnenhalen en Gonzalo vervangen en de boel is weer op de rit. Al moet er nog wel een goeie rechtsback komen
Nou, drop die namen maar. Wie o wie wil je zien?
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_179897184
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 15:45 schreef Coco. het volgende:
Sorry, je hebt niet de rechten om in dit topic te reageren.
Slotjes zijn een bitch...
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_179897187
Komt nog wel goed voor Columbia dit toernooi
  Redactie Sport dinsdag 19 juni 2018 @ 15:45:43 #6
274204 crew  Mexicanobakker
pi_179897188
Dit Colombia mist een type Fabra.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_179897191
Sjinji OnoGod
Ciao ciao, doei doei, al het goeie.
pi_179897192
Linkerkant van het speelschema wordt wel zwaar. Kut Duitsland en colombia
  dinsdag 19 juni 2018 @ 15:45:59 #9
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_179897198
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 15:45 schreef johannes_vermeer het volgende:
Komt nog wel goed voor Columbia dit toernooi
Mwah dit zou toch hun makkelijkste tegenstander moeten geweest zijn
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
pi_179897203
Mojitogod
You're Fucking Out, I'm Fucking In
  Redactie Sport dinsdag 19 juni 2018 @ 15:46:12 #11
274204 crew  Mexicanobakker
pi_179897204
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 15:45 schreef Belgosome het volgende:
Linkerkant van het speelschema wordt wel zwaar. Kut Duitsland en colombia
Lekker verliezen tegen Engeland dus.

Brazilië - Duitsland als 8e finale zou wel genot zijn
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Moderator dinsdag 19 juni 2018 @ 15:46:37 #12
198720 crew  Coco
dat vind je leuk hè
pi_179897212
Ik vind het tot nu toe een leuk WK :)
What can change the nature of a man?
pi_179897216
quote:
15s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 15:45 schreef Lothiriel het volgende:

[..]

Mwah dit zou toch hun makkelijkste tegenstander moeten geweest zijn
Het helpt ook echt dat ze na drie minuten met 10 man staan en hun beste man redelijk gemankeerd pas met een half uur te gaan nog wordt ingebracht..
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  dinsdag 19 juni 2018 @ 15:46:58 #14
133321 Burner82
Speedo fan
pi_179897219
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 15:46 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Lekker verliezen tegen Engeland dus.

Brazilië - Duitsland als 8e finale zou wel genot zijn
Schopfestijn a go go *O* *O*
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_179897221
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 15:45 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Nou, drop die namen maar. Wie o wie wil je zien?
Geen Darmian in ieder geval. Maar in Italië zelf loopt ook niet echt een goeie. Alleen Hysay, maar die lijkt me niet haalbaar. En volg andere competities niet echt dus heb niet echt een idee.
“There is no good and evil, there is only power and those too weak to seek it.”
  Redactie Sport dinsdag 19 juni 2018 @ 15:47:23 #16
274204 crew  Mexicanobakker
pi_179897229
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 15:46 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Schopfestijn a go go *O* *O*
7-1 denk ik
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  dinsdag 19 juni 2018 @ 15:47:24 #17
315766 MrBanaan1
nou nou nou
pi_179897231
Colombia :') :N
  dinsdag 19 juni 2018 @ 15:47:28 #18
351676 Groby
Dank Memer
pi_179897232
Ik juich voor Polen straks
It’s coming home
pi_179897233
quote:
15s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 15:45 schreef Lothiriel het volgende:

[..]

Mwah dit zou toch hun makkelijkste tegenstander moeten geweest zijn
Ze zitten toch nog bij Senegal en Polen? Dat lijkt me niet onmogelijk. Vind dat ze het deze wedstrijd nog wel aardig doen voor een team dat de hele wedstrijd met 10 speelt.
pi_179897235
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 15:46 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Lekker verliezen tegen Engeland dus.

Brazilië - Duitsland als 8e finale zou wel genot zijn
Engeland wordt wereldkampioen als ze in rechterkant van het schema komen.
  dinsdag 19 juni 2018 @ 15:47:41 #21
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_179897239
Mijn hemel, wat een deceptie is dit. Met elf man win je zo'n wedstrijd simpel.
Put these foolish ambitions to rest.
  dinsdag 19 juni 2018 @ 15:47:42 #22
133321 Burner82
Speedo fan
pi_179897240
Overkoppen doen ze maar in de kleedkamer _O- _O-
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  Redactie Sport dinsdag 19 juni 2018 @ 15:47:46 #23
274204 crew  Mexicanobakker
pi_179897242
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 15:47 schreef Belgosome het volgende:

[..]

Engeland wordt wereldkampioen als ze in rechterkant van het schema komen. P
Neejoh. Kroatië/Portugal
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_179897246
UNTIL WE SCORE
You're Fucking Out, I'm Fucking In
  dinsdag 19 juni 2018 @ 15:47:58 #25
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_179897248
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 15:46 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Het helpt ook echt dat ze na drie minuten met 10 man staan en hun beste man redelijk gemankeerd pas met een half uur te gaan nog wordt ingebracht..
Ik weet het, maar het is niet alsof James veel doet he, slentert hele tijd. Moet toch beter kunnen :P

Colombia gaat wel beter spelen met 11, dat staat buiten kijf
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
  dinsdag 19 juni 2018 @ 15:48:01 #26
133321 Burner82
Speedo fan
pi_179897249
Eindelijk weer 5 minuten... gisteren was hele dag 4 minuten, sloeg nergens op...
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_179897252
Zijn er al wedstrijden geweest zonder vijf minuten blessuretijd?
Ciao ciao, doei doei, al het goeie.
  dinsdag 19 juni 2018 @ 15:48:21 #28
21467 franske19
Hit the deck!
pi_179897257
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 15:47 schreef Belgosome het volgende:

[..]

Engeland wordt wereldkampioen als ze in rechterkant van het schema komen.
Het komt naar huis. :Y
"The wolves will come again," said Jojen solemnly. - George R.R. Martin
  Redactie Sport dinsdag 19 juni 2018 @ 15:48:29 #29
274204 crew  Mexicanobakker
pi_179897262
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 15:47 schreef Koffieplanter het volgende:
Mijn hemel, wat een deceptie is dit. Met elf man win je zo'n wedstrijd simpel.
Japan is geen wonderploeg, maar je hebt het over jezelf afgeroepen.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_179897267
Gunstige uitslag dit voor Polen en Senegal
“There is no good and evil, there is only power and those too weak to seek it.”
pi_179897268
Veel blessuretijd elke keer.
pi_179897272
quote:
18s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 15:47 schreef LordVoldermort het volgende:

[..]

Geen Darmian in ieder geval. Maar in Italië zelf loopt ook niet echt een goeie. Alleen Hysay, maar die lijkt me niet haalbaar. En volg andere competities niet echt dus heb niet echt een idee.
Odriozola kan je best op bieden, maar ik vrees dat Lopetegui hem binnenvist voor Real Madrid. Vooral aanvallend een heerlijke speler.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  dinsdag 19 juni 2018 @ 15:49:03 #33
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_179897274
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 15:47 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Ze zitten toch nog bij Senegal en Polen? Dat lijkt me niet onmogelijk. Vind dat ze het deze wedstrijd nog wel aardig doen voor een team dat de hele wedstrijd met 10 speelt.
Klopt, maar dat zijn toch geen sukkellandjes. Zullen zien hoe het niveau is van die 2, daar kunnen we al veel uit opmaken denk ik :)
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
pi_179897280
You're Fucking Out, I'm Fucking In
pi_179897281
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 15:48 schreef LordVoldermort het volgende:
Gunstige uitslag dit voor Polen en Senegal
Niet als het daar 1-1 wordt.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  dinsdag 19 juni 2018 @ 15:49:21 #36
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_179897285
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 15:48 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Japan is geen wonderploeg, maar je hebt het over jezelf afgeroepen.
Put these foolish ambitions to rest.
  dinsdag 19 juni 2018 @ 15:49:22 #37
366554 JR-Style-93
Stukje Tatjana
pi_179897289
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 15:47 schreef Belgosome het volgende:

[..]

Engeland wordt wereldkampioen als ze in rechterkant van het schema komen.
Die verneuken het tegen een klein land
Oh.
  Redactie Sport dinsdag 19 juni 2018 @ 15:49:28 #38
274204 crew  Mexicanobakker
pi_179897293
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 15:48 schreef LordVoldermort het volgende:
Gunstige uitslag dit voor Polen en Senegal
Mwah alleen voor de winnaar van die 2
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_179897306
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 15:48 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Veel blessuretijd elke keer.
Is dat nog wel een juiste benaming?
pi_179897310
Wel een verrassing dit, mocht Japan winnen
  Redactie Sport dinsdag 19 juni 2018 @ 15:50:20 #41
274204 crew  Mexicanobakker
pi_179897311
Scheids :')
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  dinsdag 19 juni 2018 @ 15:50:21 #42
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_179897313
Scheids op zijn bek.
pi_179897314
:')___!
You're Fucking Out, I'm Fucking In
  Moderator dinsdag 19 juni 2018 @ 15:50:38 #44
198720 crew  Coco
dat vind je leuk hè
pi_179897317
What can change the nature of a man?
pi_179897319
Arias is ook een paar miljoen minder waard na deze pot.
Ciao ciao, doei doei, al het goeie.
  dinsdag 19 juni 2018 @ 15:50:56 #46
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_179897327
For God's Sake, laat het 1-2 blijven!
  dinsdag 19 juni 2018 @ 15:51:08 #47
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_179897332
Arias godsamme

die heeft werkelijk nog niks goed klaargespeeld
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
  Redactie Sport dinsdag 19 juni 2018 @ 15:51:16 #48
274204 crew  Mexicanobakker
pi_179897336
Arias moet nog maar een jaartje blijven denk ik :')
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Moderator dinsdag 19 juni 2018 @ 15:51:40 #49
198720 crew  Coco
dat vind je leuk hè
pi_179897343
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 15:50 schreef De_Kraam het volgende:
Arias is ook een paar miljoen minder waard na deze pot.
Lozano weer weer. Dat compenseert.
What can change the nature of a man?
pi_179897344
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 15:49 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Odriozola kan je best op bieden, maar ik vrees dat Lopetegui hem binnenvist voor Real Madrid. Vooral aanvallend een heerlijke speler.
Romagnoli zal ik nog wel erbij willen hebben voor cv.
“There is no good and evil, there is only power and those too weak to seek it.”
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')