abonnement Unibet Coolblue
pi_180001589
Schijnt bij een tweede sowieso wel vaker meer te zijn geloof ik!
  zondag 24 juni 2018 @ 09:36:05 #202
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_180006536
Aan klap, wat fijn O+!

Takkie, dat moet een goed gevoel zijn zeg. Ga je foto's in het baby/kinderkamer topic plaatsen? Ik merk dat het me nu steeds meer bezig begint te houden maar weet niet zo goed wat ik wil :+.

Nou, wij zijn in Marmaris aangekomen! Wat een helse reis. Veel last van mijn bekken. Wat blijkt: een transfer van 2,5 uur op van die bergwegen is niet zo tof voor je bekken. Gelukkig hoef ik nu niets meer te doen en kan ik lekker zwemmen :). Dan heb ik nagenoeg nergens last van. Erg prettig!
pi_180006946
Fijne vakantie Helsinki!
Het gaat hier momenteel prima, dus we twijfelen of we toch nog een weekje ergens in Nederland doen over 3 weken :)

Ik dacht juist dat het indalen bij een tweede (of meer) vaak later gebeurde. Js daalde pas in tijdens de geboorte. Het meisje ligt al netjes met hoofdje omlaag, maar is nog lang niet ingedaald.

Fijn! Het kamertje klaar O+

Hier is het kamertje ook klaar. Alleen nog de gordijnen, maar die halen we bij de Ikea ;) oja en 1 poster ophangen :) mooie foto wordt het nog niet, wat de box/co sleeper/kinderwagen staat er ook allemaal ;) Ik mag in de zomervakantie gaan schoonmaken ;)
Oh en een naam verzinnen.. manlief en ik hebben beide een favoriet en komen er niet uit. Dus het wordt dan maar geen van beide :’(
pi_180010421
Sensy mag niet van de kraamzorg? Wat zit daar achter? De verloskundige raadt het hier juist aan..

Qua kaartjes hier ook maar eens proefdruk(ken) bestellen, ik vind ook zoveel niet mooi. :@

Over de namen.. Maandenlang wist ik wat het moest worden. Vind alleen de naam stiekem te populair. Nu een meer onbekende naam 'bedacht' die ons ook wel erg aanspreekt.. Maar moeilijk! Optie 1 is dus een naam die heel erg blijft hangen, maar wel erg populair is.. Optie 2 is in de afgelopen 10 jaar maar 10-20 keer gegeven in Nederland. Maar blijft minder hangen. Plus, is iets minder internationaal..
pi_180010610
NJ, ik heb ook getwijfeld aan onze naam vanwege de populariteit ervan. Maar ik ben zó blij dat we ‘m toch gekozen hebben: elke keer als ik ‘m hoor of ergens zie staan, word ik er weer blij van. Voor ons is de naam hartstikke bijzonder, omdat hij bij onze dochter hoort :)
  zondag 24 juni 2018 @ 15:42:24 #206
319308 Tink89
To live is to dance
pi_180013715
NJ, vanwege een ontplofte kruik (veel op Google over te vinden) en het feit dat hij niet lang genoeg warm zou blijven.

Wij hebben gisteren opruim- en schoonmaakdag bij mijn moeder gehad en ik heb veel te veel gedaan. Ben er nog moe van, dus nu lekker op de bank. Manlief is de tripp trapp aan het spuiten, in heel licht mintgroen O+
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_180016710
Ieder moet het zelf weten maar ik snap nooit zo waarom mensen zich laten tegenhouden door de populariteit van een naam. Als dé naam voor jullie een top 10 naam is, prima toch? Betekent alleen maar dat veel meer mensen het een mooie naam vinden ;).

Ik snap die drang naar een ‘bijzondere’ naam gewoon niet zo goed, je kind wordt er niet meer of minder uniek van ofzo :P. Helpt ook niet mee dat juist door die trend van die vreselijke namen gegeven worden tegenwoordig, zie kindernamen topic bijvoorbeeld :P.

Dat je in je omgeving een beetje kijkt naar populariteit kan ik overigens wel begrijpen hoor, als je 5x een Sem in de buurt hebt of je neefje al zo heet ja oke, dat maakt de naam misschien wat minder aantrekkelijk. Onze dochter heeft echter een top 20 naam die in onze gemeente erg weinig gegeven is - de landelijke populariteit zegt dus niet altijd iets over je huidige omgeving - maar ik moet eerlijk zeggen dat we daar van tevoren echt geen moment bij hebben stil gestaan of gecheckt hebben toen we de naam kozen :s).
/my2cents ;).
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night
pi_180017018
Wij hebben namen gekozen die wij zelf mooi vinden en daarbij totaaaal niet gelet op de populairiteit ervan.
Beide jongens namen komen in onze omgeving eigenlijk ook niet voor maar als ik ga kijken is een van de twee wel hoog aangeschreven.. lekker boeiend!
pi_180017250
Ik hoef geen naam die zo uniek is dat niemand er ooit van heeft gehoord, maar we hebben bewust wel buiten de top20-30-40 gezocht omdat ik dat ook niet heel leuk vind. Als dé naam daar nou wel had gestaan, dan weet ik ook niet of het ons had tegengehouden uiteindelijk..
pi_180017683
Ik heb een unieke naam en een hele populaire naam ;)
Nooit op populariteit gelet dus ;)
pi_180028234
*tromgeroffel*

Meldplicht!


37 weken O+ :'( *O*
  maandag 25 juni 2018 @ 06:55:14 #212
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_180028309
quote:
1s.gif Op maandag 25 juni 2018 06:33 schreef coccinelle het volgende:
*tromgeroffel*

Meldplicht!


37 weken O+ :'( *O*
Wat fijn cocci!! O+

Hoe gaat t nu?
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
pi_180028573
@Jentin (en anderen over de naam).
Zoals ik er nu in sta denk ik ook dat het de 'populaire' naam wordt. Die past voor m'n gevoel nu al bij het kind, de betekenis van de naam past wel bij het gedrag in de buik.. Maar het is gewoon het idee dat er wel heel veel mensen dan met die naam rondlopen. Dat het kan zijn dat er dan op school dan één of meer dezelfde naam hebben, dat het dan 'Jan 1, Jan 2 en Jan 3' wordt zeg maar.. Dat idee remt ons een klein beetje.
't hoeft dus eigenlijk ook niet zo uniek te zijn als de andere naam die we nu hebben bedacht, maar wilden eigenlijk liever geen top 10/20.. We gaan in elk geval geen Dielano/Djajlin of iets in die trant doen.

@Tink,
Hmm, toch eens kijken hoe of wat dan.. Had daar nog niets van gelezen/gehoord. Juist dat de Sensy zoveel beter was qua stabiliteit (en duur) van de temperatuur..

Wat voor een verf gebruik je voor de Tripp trapp? Wij hebben hier ook veel in mintgroen, maar de tripp trapp was er nog niet in die kleur dus kijken nu naar grijs. :P

@coccinelle
Congrats!
pi_180028747
Wat fijn cocci! *O*

Ik doe zelf ook even een *O* want vandaag 28 weken! Hallo derde trimester. En hallo kwaaltjes. -O- Ik had een beetje gehoopt dat ik deze zwangerschap wat minder snel gammel zou zijn, want heb nu geen fysiek zware baan meer en weet waar ik op moet letten. Maar nope, omdraaien in bed is nu al een crime en bij wat langer lopen of staan voel ik mijn bekken ook al. Vrees dat dit een lang trimester wordt. (En dan denk ik aan alles wat ik op mijn werk nog moet afronden voor mijn verlof en voelt het juist heeeeel kort :') ).
pi_180028931
Cocc, gefeliciteerd en succes de laatste daagjes.

Heel veel plezier op vakantie Helsinki. Goed smeren tegen een zwangerschapsmasker he!

Luna 28 weken *O*
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
  maandag 25 juni 2018 @ 09:40:32 #216
319308 Tink89
To live is to dance
pi_180029866
Meldplicht en 28-weken jompels! *O* *O* Hier gisteren de weekwissel naar 18 weken. Wat gaat de tijd hard soms!

quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2018 07:37 schreef NicolasJoy het volgende:
<knip>
@Tink,
Hmm, toch eens kijken hoe of wat dan.. Had daar nog niets van gelezen/gehoord. Juist dat de Sensy zoveel beter was qua stabiliteit (en duur) van de temperatuur..

Wat voor een verf gebruik je voor de Tripp trapp? Wij hebben hier ook veel in mintgroen, maar de tripp trapp was er nog niet in die kleur dus kijken nu naar grijs. :P

Ik weet het verder ook niet he! Ik heb de wijsheid niet in pacht ofzo, maar het is wat de kraamzorg hier aangeeft. En als zij niet met Sensy willen werken, tja, dan kan ik ze niet dwingen. Sowieso vind ik metalen kruiken wel prima, dus heb ook niet doorgevraagd ofzo.

En we hebben voor een prikkie van vrienden een tweedehands tripp trapp gekocht in donkerbruin gebeitst. Absoluut niet onze kleur en bovendien best wel bekrast enzo. Schoonvader heeft hem daarom helemaal kaalgeschuurd. Eerste laag witte grondverf zit er nu op (verfspuit, compressor, werkt zo makkelijk!). Het is grondverf op waterbasis van het huismerk en zijdeglans lak op waterbasis van Histor (want in de aanbieding bij de Karwei t/m gisteren goedkoper dan het huismerk) op kleur gemengd in de mintgroene tint die we het mooist vonden. Het is heel subtiel mintgroen, kleur komt van een flexa kleurkaart, zal effe googlen of ik hem kan vinden. Volgens de mevrouw van de verfbalie moet het - als er genoeg lagen op zitten en we de boel echt goed laten uitharden - krasvast genoeg zijn om er niet nog eens overheen te hoeven lakken.

En dit weekend was heftig. Voor degenen die het verhaal rond mijn moeder nog een beetje kennen, even het ellenlange vervolg in de spoiler:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Komende woensdag de diploma-uitreiking van mijn zusje. De verwachting is dat dat drie uur in een snikhete aula op een stoeltje zitten wordt :{ . Ik wapen mezelf met dextro's en een fles water en dan zien we wel hoe het gaat. Veel zin heb ik er niet in, maar mijn broers moeten allemaal werken en als wij niet gaan, komt er naast mijn moeder niemand en dat vind ik dan ook weer zo sneu.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_180030546
Leuk om alle overwegingen over een naam te lezen.

Wij hebben bij B ook echt wel even nagedacht aangezien zijn naam voor veel mensen gelijkstaat aan de jongste. Wat nou als we voor een tweede zouden gaan en dat werd ook een jongen? Uiteindelijk toch de naam gekozen en nu de tweede een meisje wordt, nog blijer dat we dus voet bij stuk hadden gehouden.

Het enige lastige vond ik dat veel mensen zijn naam meteen gingen afkorten. Daar heb ik een paar keer iets over gezegd, zo heet ie niet! Als hij 18 is mag hij zelf zijn naam afkorten bij zijn matties tot die tijd heet ie gewoon B.e.n.j.a.m.i.n.

Overigens had iedereen bij ons een korte naam verwacht, niemand zag deze naam aankomen, dus dat was toch wel extra leuk. Voor ons meisje hebben we een naam gekozen die vaker voorkomt....ik heb geen idee of de naam in de top 20 staat eigenlijk.

Cocci, 37 weken! *O*
pi_180030702
Bijzondere mijlpaal cocci! En inderdaad, hoe is het nu?

28 weken voor Luna! Wel jammer van de kwalen.. Hopelijk trekt het nog weer een beetje bij.

En 18 voor Tink ook al! Wat een heftig verhaal zeg.. En helemaal voor dat zusje van 6.. Kan me voorstellen dat je er heel moedeloos van wordt..

Hier is verlofweek 2 begonnen, en knapt m'n verkoudheid gelukkig ook wat op.. Vandaag nog wat klusjes voor m'n vrijwilligerswerk afronden, dan kan ik daar hopelijk ook met verlof.

Gisteren de kleinste babykleertjes van boven gehaald en daar het neutrale uitgezocht, zo klein! O+ Heb de hele zwangerschap steeds niet echt ver vooruit gekeken, maar het besef dat er over een paar weekjes weer zo'n klein hummeltje bij ons is begint nu toch wel te komen O+
pi_180030746
Cocci *O* wat enorm fijn zeg!

Tink wat een lastige situatie in je spoiler. Ik hoop dat het gauw beter gaat.
En jaa wat gaat de tijd hard he! We zijn gewoon bijna opnde helft *O*

Dat gezegd hebbende, ik blijf het een gek/raar/apart ( kan het niet zo goed omschrijven) idee vinden dat er dit keer niet een maar twee kindjes in mijn buik groeien.
Het is dat ik het zelf zie op alle echo's die we hebben gehad...
pi_180030904
Cocci 37 weken *O*

Luna 28 weken *O*

Tink 18 weken *O*
wat een heftig verhaal trouwens ;( wat moeilijk ook voor je jongere zusjes.. geen tips of advies verder, maar sterkte met deze situatie :*

Mijn lichaam speelt dagelijks ‘t spel: honger of misselijk, en ik heb ‘t idee dat ik het antwoord nooit zeker weet :')
pi_180034632
Heftig Tink.. Iets wat je er deze tijd eigenlijk niet goed bij kan hebben natuurlijk.. Zorg goed voor jezelf hé! Als het te dichtbij komt moet je wel afstand nemen. Wij hebben de eerste weken ook veel (emotionele) stress gehad en dat heeft echt z'n weerslag gehad. De verloskundige was niet echt gelukkig met de invloeden..

Over de Sensy.. Wat ik nu heb kunnen vinden is dat de problemen met het oude type waren, dat de 'nieuwe variant' veiliger, groter en langer warm zou zijn. In het kraammagazine staat hij als aanrader, dus gaan nog maar geen andere halen.. Mochten we een 'ouderwetse' kraamzorg krijgen die perse metalen kruiken wil dan zijn die ook zo gehaald bij de Hema tegen die tijd. :)
pi_180035750
Ook de nieuwe is minder warm en blijft minder lang warm dan een metalen kruik is mijn ervaring. Dat is geen probleem want meestal is dat warm genoeg.

Maar zoals ik eerder al zei was ik blij dat we naast de zensy (met een Z ;) ) een metalen kruik in huis had. Een kruik heb je meestal snachts het hardst nodig en dan is de hema niet open.
Vraag anders in je omgeving of iemand een metalen kruik te leen heeft voor die eerste dagen. ligt bij veel mensen ongebruikt in de kast.
  maandag 25 juni 2018 @ 17:31:59 #223
342418 VKV
Plausibel
pi_180038515
Vraagje... Wat voor kleertjes heb je in het begin nu echt nodig? Zijn rompertjes met lange mouwen en broekjes genoeg of gaat daar dan ook een shirt overheen? Of juist een vestje? Ik zie door de bomen het bos niet meer :P

[ Bericht 0% gewijzigd door VKV op 25-06-2018 19:10:53 ]
  maandag 25 juni 2018 @ 17:50:53 #224
319308 Tink89
To live is to dance
pi_180038929
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2018 17:31 schreef VKV het volgende:
Vraagje... Wat voor kleertjes heb je in het begin nu echt nodig? Zijn rimpeltjes met lange mouwen en broekjes genoeg of gaat daar dan ook een shirt overheen? Of juist een beetje? Ik zie door de bomen het bos niet meer :P
Goede vraag! Wij hebben voor november veel rompers met korte mouwen gekregen of juist setjes van lange mouwen met een broekje. Geen idee of dat straks genoeg is...
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_180039251
Mijn november zoontje had rompers met lange mouwen en daarover dan een broek+lange mouwen shirt. Naar buiten ging hij dan of in een voetenzak of deden we een jas (of berenpak) bij hem aan en bij extreme kou in jas of berenpak en dan in die voetenzak.

Nu voor zomerbaby vind ik het ook lastig. Ik heb lange mouwenshirts en mouwloze rompers...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')