abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_179829429
registreer om deze reclame te verbergen
Thanks all :D

De wolk is hoog en roze, momenteel :) Mijn zoon is de liefste grote broer denkbaar, S. doet het goed, mijn man is een held en ik voel me lekkerder dan goed voor me is :+

Tink, wat super dat de sonde straks verleden tijd is!

NJ, gaat goed dus. Is zoveel vruchtwater of zo’n grote baarmoeder nog iets om op te letten of vooral onhandig voor je vriendin?

Cocci, toch even bovenaan. Hopelijk wacht je een fijne bevalling en kun je deze vervelende aanloop gauw ‘vergeten’ en van je baby genieten.

Ik zwaai hier zo’n beetje af, denk ik. Zie ik alle julibaby’tjes in het babytopic straks?
pi_179829681
Jentin. Gefeliciteerd. O+
pi_179834714
Yeaaaah Jentin en wat een eindsprint ineens. Fijn om te lezen dat het goed gaat. Mooie naam!! (Stond ook in onze top 3....)

Mijn vrouw is nu 37 weken. Morgen vluchttassen maar eens klaarmaken en de box naar beneden. Dan zijn wij er praktisch klaar voor.
pi_179834983
registreer om deze reclame te verbergen
Jentin van harte gefeliciteerd! Mooie naam heeft jullie dochter gekregen O+

Twee weken geleden meldde ik me in deze reeks i.v.m. bloed-/bruinverlies met 18 weken zwangerschap. De vk wilde me toch wel graag even zien maar kon niets ontdekken waar het door zou kunnen komen, als het de volgende dag nog helderrood bloed zou zijn dan moest ik me weer melden en zou ik ter controle naar het ziekenhuis gestuurd worden. Gelukkig stopte het bloedverlies na die ene dag, maar het bruinverlies heeft nog wel zo'n anderhalve week aangehouden. Inmiddels lijkt dat nu ook helemaal voorbij en gisteren hadden we een goede SEO :s) (wel over 12 weken terugkomen voor een extra echo i.v.m. locatie placenta, die lag nu nog wat te dicht bij de bmm, maar dat was met deze termijn nog niets om ons zorgen over te maken gaf de lieve echoscopiste meteen aan)

We krijgen een zoon O+ (en hebben waarschijnlijk zelfs al een naam *))
pi_179835720
Fijn dat het bloed- en bruinverlies over is, eponine! En *O* voor de goede seo! En wat zijn jullie snel uit de naam, lekker hoor scheelt een hoop discussie!

Bij mijn seo lag de placenta ook te laag, vorige week bij de extra echo bleek dat die nu hoog voor ligt. Dus ruim ver genoeg van de uitgang vandaag. Echoscopiste vorige weekvertelde dat 20 weken eigenlijk te vroeg is voor een placentalokalisatie, bijna 70% zou worden doorgestuurd voor een extra echo. Er schijnt al eens voorgesteld te zijn om standaard iedereen een placentalokalisatie+ groeiecho aan te bieden rond 32 weken, maar dat het er (nog) niet door is om het ook daadwerkelijk in de basisverzekering te krijgen.

Schreef ik gister nog dat ik nog niet besef hoog zwanger te zijn, besloot m’n lijf dat gisteravond en vannacht even goed duidelijk te maken. Uk is ingedaald zo te voelen en dat ging niet echt pijnloos. Heel veel harde buiken, een schaambeen wat voor m’n gevoel uit elkaar scheurde, elke beweging verergerde dit en mijn tot nu toe streepvrije buik lijkt nu op een zebra-huidje. Ergens om 4 uur vannacht werd het wat minder en ben ik alsnog eventjes in slaap gevallen. En m’n vriend heeft nachtdienst dus was alleen. Kortom lekker begin van m’n verlof...
Vandaag heel rustig aan gedaan, vooral nog veel spierpijn nu en zitten is niet prettig. Maar positief gezien; alles wat ze nu al zakt hoeft straks niet meer :P
pi_179844745
Gefeliciteerd Jentin! *O*

Wisseldag hier, 30 weken vandaag.
  zondag 17 juni 2018 @ 14:19:16 #32
319308 Tink89
To live is to dance
pi_179847372
registreer om deze reclame te verbergen
Psst, er zit geen slang meer in m'n neus. Zelf verwijderd en dat ging prima.

En het voelt kaal, zo raar!
Gelukkig getrouwd sinds 29 april 2017
K&W / Tink en de lelijke Tegels - Deel 3
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_179847419
Tink wat fijn! *O*
pi_179848372
Wat fijn tink!

Takkie dat klinkt pijnlijk, hoe is het nu?

Nog bedankt voor de reacties mbt uren werken, ik ga me er idd ook niet meer voor verontschuldigen :).

Wij zijn inmiddels lekker met vakansieeee, nog even lekker genieten met peuter. Bij terugkomst wel meteen weer werken maar dan is het aftellen tot verlof (gaat snel! :o).

Oja ik las ergens op een groepje over wel/niet kinkhoestvaccinatie een argument tegen omdat er veel vroeggeboortes zouden zijn na vaccinatie. Het was niet officieel bewezen maar ook niet specifiek onderzocht of er een verband zou kunnen bestaan, aldus deze dame. Weet iemand hier iets van toevallig?
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night
pi_179850325
quote:
0s.gif Op zondag 17 juni 2018 15:02 schreef Feyre het volgende:
Oja ik las ergens op een groepje over wel/niet kinkhoestvaccinatie een argument tegen omdat er veel vroeggeboortes zouden zijn na vaccinatie. Het was niet officieel bewezen maar ook niet specifiek onderzocht of er een verband zou kunnen bestaan, aldus deze dame. Weet iemand hier iets van toevallig?
Ik weet dat "ergens op een groepje" lezen over vaccineren verreweg de slechtste manier is om een goed beeld te krijgen van de voordelen en nadelen, helpt dat? ;)
pi_179852218
@Jentin
Geen zorgwekkende dingen, juist wel goede berichten. Of ja, de hoeveelheid vruchtwater was juist erg positief ('kindje heeft het erg goed bij je' aldus de verloskundige). De grote baarmoeder is voor het kindje leuk, heeft nog iets meer ruimte om rond te bewegen, maar voor m'n vriendin wat minder handig. Ze heeft nog maar heel weinig lucht. Dus inspanningen leveren gaat niet echt meer. (Al kon dat door de harde buiken ook al niet echt meer)

@eponine Fijn dat het dan weer even gerustgesteld bent. :) Veel plezier nog met nadenken/twijfelen (of juist niet!) over de naam van jullie zoon. :D

@Takkie88, wat een verhaal zo met het indalen.. Hoop dat dat hier een beetje bespaard blijft.. (Niet het indalen natuurlijk, maar de pijnen..)
pi_179852283
Wij hebben vandaag de kinderwagen in elkaar gezet, doos met de maxi-cosi uitgepakt.. Vonden het wel een mooi moment (dit weekend 32 weken).

Morgen wel even contact zoeken met de winkel.. De adapters voor de maxi-cosi op de kinderwagen zijn niet de goede.. |:( Moeten we waarschijnlijk daarvoor nog weer heen en weer..

Komende week even goed nadenken over de KDV. Hebben nu 2x een 1/2 dag en n hele dag genomen. Hebben nog de mogelijkheid 'binnen de kinderopvangtoeslag' een halve dag meer te nemen. Dan zou m'n vriendin nt iets meer overuren kunnen maken en zouden we wat 'vrije tijd' extra hebben zonder de kleine voor bijvoorbeeld boodschappen. Zou ons maar een 30 euro per maand extra kosten aan eigen bijdrage. Maar ja, voelt wel dubbel om extra opvang te nemen terwijl de die uren (meestal) niet werkt..
pi_179855765
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik ga een donut eten :{w

[ Bericht 5% gewijzigd door klaprooss op 17-06-2018 20:42:23 ]
♥ J & S
pi_179856090
quote:
1s.gif Op zondag 17 juni 2018 20:32 schreef klaprooss het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik ga een donut eten :{w
Maar echt :') en het gaat nog steeds. Zo. Traag. }:|
pi_179856171
Ja! :') stom!
♥ J & S
pi_179856287
Wanneer is je termijnecho? Ook nog lang wachten of valt het mee?


Ik ben echt heel moe en heb steekjes a la bandenpijn en m’n borsten zijn gigantisch maar tegelijkertijd veel minder kwaaltjes als bij de eerste en dat voelt ook weer onzeker. Rationeel weet ik ook heus wel dat geen zwangerschap hetzelfde is, maar toch :+
pi_179856315
Ze zijn ook gewoon stom Klap! Gelukkig gaan ze ook weer voorbij. :*

Hier net bij de VK geweest. Baby was gisteravond en vandaag wat tam en ik ging weer malen.. werd uiteraard onderweg al weer een stuk drukker. Maar hartje was goed, en bloeddruk en spiekecho. :)

Alleen last van m’n rug, want lekker liggen? Pff #hoedan :{w
pi_179856823
Feyre, fijne vakantie!
Klaproos, :* soms helpt niks ter afleiding helaas. Termijnecho komt in de buurt toch?
Krijgertje hoop voor jou ook dat de tijd wil opschieten, gigantische borsten zijn wel een duidelijk teken dat er hormonaal wat speelt.
IMA, fijn dat alles goed was! En baby is nu al aan het trollen dus ;) je hele lijf stutten met kussens net zolang tot je lekker ligt... succes/sterkte!

Met mij gaat het gelukkig weer een stuk beter. Kan m’n benen weer bewegen zonder pijn, heb weer stukjes gelopen en kan langer dan een half uur zitten. Autorijden lukt ook weer, moet alleen wel echt netjes met 2 benen tegelijk uitstappen. Oh en de trap oprennen omdat je de kat kwijt bent is ook niet handig }:|
Duidelijk zwanger dus maar zoals ik me vandaag voel hou ik het zwanger zijn nog weken vol.

Morgenmiddag naar een borstvoedingscursus, de bevallingsvoorlichting in hetzelfde ziekenhuis viel nogal tegen, dus ik ben benieuwd!
pi_179856847
Ik heb a.s vrijdag een extra echo vanwege de meerdere miskramen. Daarna plannen we pas een termijnecho in. Ik ben volgens de laatste echo nu 7 weken en 5 dagen. Volgens eigen berekening 8+5. Eens kijken waar we vrijdag op uitkomen.

Wanneer heb jij m krijgertje?

Ik herken dat wel ja, mijn vorige zwangerschappen waren allemaal anders en 2 zelfs bijna kwaal vrij dus het kan alle kanten op maar ja ook de verkeerde kant en dat zou klote zijn. We hebben iets om ons mee bezig te houden zeg maar 8)7 .

Fijn IMA! Met ene gerust hart naar huis!
♥ J & S
pi_179856930
quote:
1s.gif Op zondag 17 juni 2018 20:32 schreef klaprooss het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik ga een donut eten :{w
Ja hoi, jouwes moet gewoon lekker blijven plakken h nu. :{w
:*
pi_179857974
Oh, da’s fijn klap! Hopelijk dan gewoon weer mooi gegroeid O+ Ik ben nu 7+2 volgens m’n eigen berekening en heb met 9+4 ‘pas’ een echo, dus nog 2,5 week geduld :') Ben wel een stuk positiever dan bij S destijds, maar dat vind ik ook weer eng :')
pi_179858073
Pff, dat wachten op die eerste echo vond ik ook maar niks. Zat bij ons ook nog eens extra drukte door de feestdagen (december) waardoor het nog langer duurde.. :+
pi_179858404
quote:
1s.gif Op zondag 17 juni 2018 16:40 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ik weet dat "ergens op een groepje" lezen over vaccineren verreweg de slechtste manier is om een goed beeld te krijgen van de voordelen en nadelen, helpt dat? ;)
Hm ja bij vroeggeboorte gaan er bij mij alarmbellen af en ik had nog geen tijd/goede verbinding gehad om zelf even door te zoeken. Heb inmiddels weer info gevonden dat het echt wel goed onderzocht is dus OK :+.

Klap die eerste weken zijn ook gewoon stom :*.

Fijn dat het weer de goede kant op gaat Takkie!
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night
pi_179858718
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juni 2018 21:20 schreef Takkie88 het volgende:
Fijn dat het bloed- en bruinverlies over is, eponine! En *O* voor de goede seo! En wat zijn jullie snel uit de naam, lekker hoor scheelt een hoop discussie!

Bij mijn seo lag de placenta ook te laag, vorige week bij de extra echo bleek dat die nu hoog voor ligt. Dus ruim ver genoeg van de uitgang vandaag. Echoscopiste vorige weekvertelde dat 20 weken eigenlijk te vroeg is voor een placentalokalisatie, bijna 70% zou worden doorgestuurd voor een extra echo. Er schijnt al eens voorgesteld te zijn om standaard iedereen een placentalokalisatie+ groeiecho aan te bieden rond 32 weken, maar dat het er (nog) niet door is om het ook daadwerkelijk in de basisverzekering te krijgen.

Schreef ik gister nog dat ik nog niet besef hoog zwanger te zijn, besloot m’n lijf dat gisteravond en vannacht even goed duidelijk te maken. Uk is ingedaald zo te voelen en dat ging niet echt pijnloos. Heel veel harde buiken, een schaambeen wat voor m’n gevoel uit elkaar scheurde, elke beweging verergerde dit en mijn tot nu toe streepvrije buik lijkt nu op een zebra-huidje. Ergens om 4 uur vannacht werd het wat minder en ben ik alsnog eventjes in slaap gevallen. En m’n vriend heeft nachtdienst dus was alleen. Kortom lekker begin van m’n verlof...
Vandaag heel rustig aan gedaan, vooral nog veel spierpijn nu en zitten is niet prettig. Maar positief gezien; alles wat ze nu al zakt hoeft straks niet meer :P
M.b.t. de placenta: de echoscopiste zei dat er nog van alles kan gebeuren en we ons dus geen zorgen hoeven te maken dat het blijft zoals nu. Vind het stiekem ook wel leuk dat we over 12 weken nog eens mogen kijken. Maar wat veel zeg, 70% die wordt doorgestuurd naar aanleiding van de 20 weken echo.

Dat indalen klinkt pijnlijk, en vervelend dat je vriend er juist op dat moment niet was. Las later dat je inmiddels weer zonder pijn kunt bewegen, gelukkig maar! Hopelijk blijft dat zo :Y

quote:
0s.gif Op zondag 17 juni 2018 18:09 schreef NicolasJoy het volgende:
@Jentin
Geen zorgwekkende dingen, juist wel goede berichten. Of ja, de hoeveelheid vruchtwater was juist erg positief ('kindje heeft het erg goed bij je' aldus de verloskundige). De grote baarmoeder is voor het kindje leuk, heeft nog iets meer ruimte om rond te bewegen, maar voor m'n vriendin wat minder handig. Ze heeft nog maar heel weinig lucht. Dus inspanningen leveren gaat niet echt meer. (Al kon dat door de harde buiken ook al niet echt meer)

@eponine Fijn dat het dan weer even gerustgesteld bent. :) Veel plezier nog met nadenken/twijfelen (of juist niet!) over de naam van jullie zoon. :D

@Takkie88, wat een verhaal zo met het indalen.. Hoop dat dat hier een beetje bespaard blijft.. (Niet het indalen natuurlijk, maar de pijnen..)
Inmiddels zijn we voor 99% uit de namen, we zijn allebei over het algemeen geen twijfelaars. Als iets goed voelt dan wordt dat het. We hebben zelfs al een proefdruk-geboortekaartje besteld :D (ietwat vroeg wellicht met 20 weken, maar ik heb de dingen graag op tijd geregeld). Beide namen stonden op ons 'match'-lijstje, en toen we vrijdagmiddag semi-definitief gingen strepen bleven deze namen over. En waar ik wel blij mee ben, maar wat zeker geen must was: er zit meteen een mooie vernoeming naar mijn onlangs overleden vader bij (de naam die wij als tweede naam hebben gekozen, was mijn vaders derde naam).

Klap en Krijger: die eerste weken zijn killing, maar ik duim voor jullie dat alles goed zit!
pi_179864375
Fijn dat je gerustgesteld bent IMA :*

De eerste weken zijn stom, gewoon heel stom.... op naar hartjes :*

Namen en geen bloedverlies. Dat is ook wel heel fijn :) hier nog steeds geen naam :(

Bij de vk waar ik zit krijgt iedereen met 30 weken een groei/placentabepaling. Dus ik mag over twee weken weer. Mijn jongens waren bij deze echo allebei p35, ben benieuwd of dat weer zo is :)

Ik had weer een bizarre droom vannacht! Ik ging bevallen van een Twix. En in en van de twee twixen zat het meisje verstopt en ik moest de chocolade er heel voorzichtig af eten _O-
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')