abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator vrijdag 15 juni 2018 @ 13:51:23 #1
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_179802746
registreer om deze reclame te verbergen
Welkom (terug) in LEF, het forum voor al je ludieke / leuke / lieve experimenten / exercities. De laatste jaren lijken vooral in het teken te staan van het negatieve. Laten wij die tendens hier weer eens doorbreken. Dat deden we al eens in de winter van 2006 en na ruim 11 jaar doen we het gewoon nog eens. Vertel ons daartoe in dit tijdelijke forum wat jij hebt gedaan, of gaat doen, aan veraangenamisering van deze wereld. :)

Ok, wat bedoelen jullie precies?
Voorbeelden van niet noodzakelijke maar wel leuke wetenschap / experimenten / exercities zie je tegenwoordig meer en meer. Te denken valt bijvoorbeeld aan:

Televisieprogramma's als:
• Mythbusters
• Reizen Waes / Tomtesterom
• Keuringsdienst van Waarde
• Proefkonijnen
• Rambam

Boeken van schrijvers als:
• Tony Hawks (Ging liftend door Ierland met een koelkast, speelde tennis tegen de spelers van het Moldavische voetbalelftal en had een hitsingle in Albani. Allen als gevolg van dronkemans-weddenschappen.)
• Dave Gorman (Trok de hele wereld over op zoek naar andere Dave Gormans, naar aanleiding van een dronkemans-weddenschap met Danny Wallace en ging wereldwijd op zoek naar Googlewhacks, iets dat te lastig is om uit te leggen.)
• Danny Wallace (Ging met Dave Gorman de hele wereld over op zoek naar andere Dave Gormans, omdat hij zei dat er geen loads of them te vinden waren, begon een eigen land, zei een jaar lang ja op allerlei suggesties en vragen, begon een eigen cult -geen gevaarlijke, het doel van de cult was aardiger te zijn voor de medemens-, en schreef een boek met 365 random acts of kindness om een aardigere wereld te bewerkstelligen.)

Een typisch voorbeeld van het soort topics dat wij in LEF willen zien, is Koffie Pet net even anders. Onder dezelfde categorie zou bijvoorbeeld ook kunnen vallen het gerechtentopic van Alexxxxx en de helaas gestorven Dare-reeks die ooit in US stond.

De eerder genoemde 365 Random Acts Of Kindness (RAOK) van de schrijver Danny Wallace zullen trouwens wederom een prominente rol gaan innemen in dit subforum. In 2006 en 2007 is al een groot aantal hiervan aangevraagd en verdeeld en de users hebben destijds voor de toegewezen RAOK een eigen topic gemaakt zodat we de uitvoering konden volgen. Mocht je ook een RAOK willen aanvragen, dan kan dat uit de originele lijst via LEF / Original Random Acts Of Kindness; aanvraag & verdeeltopic of uit de nieuwe lijst van Claude_Viole via LEF / Claude's inspiratietopic voor RAOK's maar je kan natuurlijk ook met iemand anders meedoen. :)

Wie lopen hier als mods rond?
UIO_AMS
jogy
Claude_Viole

Wat verwachten we van je?
Allereerst willen we zeggen dat we het ontzettend leuk vinden als je meedoet op LEF. Een actieve instelling is wat dit forum kan maken of breken. De insteek achter LEF is om mensen positieve dingen te laten doen. In Nederland wordt veel te veel geklaagd om niets zonder dat men zelf actie onderneemt om het aangenamer te maken. Ludieke acties dus met een gezonde dosis humor.

Dus ...
Hopelijk vinden jullie dit een leuk tijdelijk forum en brengt het een glimlach op je gezicht. Mocht je op straat of in een park een oud mannetje alleen op een bankje zien zitten, maak daar dan een praatje mee! Waarschijnlijk stelt hij het op prijs.

:) :)

[ Bericht 1% gewijzigd door Claude_Viole op 24-06-2018 15:58:11 ]
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')