abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_179794167
registreer om deze reclame te verbergen
Atlantis als anti Semitisme

Atlantis was niet zomaar een eiland dat ergens voorbij Gibraltar in zee lag. Plato’s Atlantis past heel toevallig in het Bijbelse principe van Tzafon dat uit vier windstreken bestaat. Atlantis was de westelijke dimensie van Tzafon terwijl Babylon zowel de oostelijke als de noordelijke dimensie was. Alsof beide gespiegeld waren… Tzafon betekent “middernacht” het 25ste uur. In dit 25ste uur bestaat Atlantis.

Het is incorrect om de ondergang van Atlantis in Kritias 108 met de zondeval van Adam en Eva in de Tuin van Eden te vergelijken. De zondeval in Eden was door de God van Hemel en Aarde in scene gezet. Het was juist de bedoeling dat Adam en Eva struikelden. Eden was hiervoor de perfecte plaats.

Op Atlantis was het Poseidon die de boek op stelten zette. Poseidon was de Griekse variant van Dagon, de God van de Filistijnen die de vijanden van de IsraŽlieten waren. De ondergang van Atlantis past daarom veel beter bij een andere grootschalige ondergang in de Bijbel. Namelijk die van Eindtijd Babylon in Openbaring 16:18. Een schaduw hiervan was al zichtbaar in de ondergang van Tyrus (EzechiŽl 26-28).

Hoe briljant was het gevonden van Gods tegenstander om de ondergang van Babylon in een grijs verleden te projecteren en er een verloren beschaving van te maken. Zoals de Joden in Handelingen 28 definitief het evangelie van de opstanding afwezen waardoor het evangelie naar de natiŽn kon gaan; zo was de ondergang van Atlantis feitelijk een overwinning voor Poseidon. Hij had immers het kwaad op Atlantis geÔntroduceerd en hiermee de God van de Bijbel van Diens troon gestoten. De God van Hemel en Aarde was voortaan geen almachtige God meer maar alleen een God die het goede schiep in plaats van een God die zowel goed als kwaad schept (Jesaja 45:7). De God van Atlantis was hooguit iets beter dan de slechte God Poseidon. Maar Hij was tenminste niet meer almachtig.

Plato’s Atlantis epos kent twee verhaallijnen. De verhaallijn van Atlantis lijkt te corresponderen met de bediening van Johannes en diens boek Openbaring dat alleen voor de Joden bestemd is. De verhaallijn van Athene lijkt te corresponderen met de bediening van Paulus wiens hoogtepunt de toespraak op de Areopagus was. Op deze Areopagus citeerde hij de Griekse dichter Aratus die op zijn beurt de Odyssee had vertaald. Paulus kende zijn klassiekers. Athene was de bakermat van Plato terwijl de Areopagus – de Heuvel van Mars – de speeltuin van Athena was. Zij was Astarte, de godin van de SidoniŽrs.

In Handelingen 14:12 werden Paulus en Barnabas met Hermes en Zeus vergeleken. Op Malta werd Paulus door een Poseidon achtige slang gebeten. Hij bleef in leven en werd opnieuw met een god vergeleken. Vanaf Malta voer hij op een schip dat Dioskuren heette naar SiciliŽ (Hand. 28). De Dioskuren waren Castor en Pollux en hiermee de Romeinse variant van de Zuilen van Hercules. Deze Zuilen van Hercules waren mijns inziens de Isjtar Poort in Babylon. In de westelijke dimensie van Tzafon waren ze Gibraltar en de Monte Hecho.

Waarom kwam Plato met zo’n bizar kampvuur verhaal op de proppen dat vol met Bijbelse symbolen uit het boek Openbaring zat? En waarom ontbrak uitgerekend IsraŽl in zijn epos? Was IsraŽl uit het verhaal geworpen net zoals de Joden het evangelie bleven verwerpen? En hebben we hier met een Grieks anti Semitisch verhaal te maken dat om een contra scheppingsverhaal danst? Niet voor niets vond de echte botsing der beschavingen tweeduizend jaar geleden op de Areopagus plaats toen Paulus met de goden van Atlantis werd geconfronteerd.
  vrijdag 15 juni 2018 @ 02:07:43 #2
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_179797077
Sailliant detail, though. God uit de bijbel bestaat niet.
It's muffin time.
pi_179800280
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 22:29 schreef phtaloblauw het volgende:
Areopagus
Beste phtaloblauw, interessant en origineel. Maar het komt ook wat geforceerd over om het Atlantis verhaal en de verhalen in de Bijbel op deze manier aan elkaar te knopen. Wat heeft jou hiervan overtuigd? Kun je voor mij (lui forum lid) je beste argument / bewijs leveren waarom deze verhalen naar elkaar verwijzen? (een linkje naar een specifieke tekst mag ook) Of is het het geheel aan vermoedens wat jou zo overtuigd heeft?
pi_179800456
registreer om deze reclame te verbergen
dat heb ik nu al XXXXX keer uitgelegd; Poseidon = Dagon (1 Samuel 5); Athena is Astarte en de aardbeving in Kritias 108 is die in Openbaring 16:18. Let wel dit is een knoert van een aardbeving die alle steden op aarde verwoest, met als klapstuk Babylon.
pi_179800522
Was Atlantis niet gewoon een eiland dat Plato verzon om bepaalde politieke structuren uit te leggen?
pi_179800587
@ Zoost, een andere link tussen Atlantis en de Bijbel is die van de mythe van Lucifer. Volgens het christendom was Lucifer een gevallen engel die satan werd. Dit is het verhaal van de val van Atlantis in een notendop. De Bijbel kent zoiets niet. Satan was een moordenaar vanaf het begin (Johannes 8:44). De echte Morgenster is Jezus. Lucifer is dus een imitatie van Jezus. Net zoals Atlantis een imitatie van Genesis is. Atlantis moest echter binnen het frame van tzafon passen en daarom had Poseidon Eindtijd Babylon in een ver verleden gespiegeld,

Lees Openbaring 17-18 en Ezekiel 26-28 en je ziet de ondergang van Atlantis.
pi_179800619
registreer om deze reclame te verbergen
@ LurkjeRot, welke politieke structuren dan? Een eiland dat zich het ene moment afsloot van de hele wereld en een volgend moment oorlog voerde tegen de hele wereld? Lijkt Donald Trump wel. Er is trouwens een eigenaardige connectie tussen Atlants (Babylon) en Amerika (Timaeus 25).
  vrijdag 15 juni 2018 @ 11:29:42 #8
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_179800622
Je afvragen waarom plato en anderen israel niet noemen, kijk je ook buiten de bijbel naar antwoorden?

van wiki,

Wetenschappelijke visie
Kritiek op de Bijbelse 'verovering'
De hierboven gegeven beschrijving van het verschijnen van het volk IsraŽl in Kanašn is een weergave van het zogenaamde Conquest Model. Tegenwoordig geldt deze visie, die vrijwel geheel aan de Bijbel ontleend is, als achterhaald. Er zijn nauwelijks nog historici die dit 'veroveringsmodel' verdedigen. Het is onmogelijk gebleken deze theorie in overeenstemming te brengen met de aan de archeologie ontleende gegevens.[2] Het wordt waarschijnlijker geacht dat de IsraŽlieten afstammen van de Kanašnieten. In de tijd waarin de Bijbel de verovering van Kanašn situeert, zouden deze IsraŽlieten de heuvels zijn gaan bevolken terwijl de Kanašnieten (later FeniciŽrs genoemd) achterbleven in de kustvlakte.[bron?]

Kritiek op het bestaan van een 'verenigd koninkrijk'
Volgens de Bijbelse overlevering omvatte het rijk van David en Salomo zowel het latere koninkrijk IsraŽl als het latere koninkrijk Juda. Pas na de dood van Salomo zou dit 'verenigd koninkrijk' uiteen zijn gevallen. In de rest van Voor-AziŽ is sprake van opkomende monarchieŽn nŠ 900 v.Chr. De tijd voordien (IJzertijd I) werd gekenmerkt door politieke versnippering. Indien de Bijbelse overlevering de ontwikkeling correct weergeeft, wijkt de ontwikkeling in Kanašn dus af van de ontwikkeling in de regio als geheel. Er is over de periode tussen de zestiende en de achtste eeuw v.Chr., ondanks vele opgravingen en onderzoekingen, maar heel weinig gevonden. Er zijn dan ook weinig historische of archeologische bewijzen voor het bestaan van een krachtige monarchie onder de koningen Saul, David en Salomo.[bron?]

Alternatieve tijdrekening
Sommige wetenschappers - zoals Israel Finkelstein en Neil Asher Silberman - hebben op grond van archeologische gegevens van de laatste dertig jaar kritische kanttekeningen bij de historiciteit van de Bijbelse gegevens geplaatst. Volgens hen hebben de grote rijken van David en Salomo niet bestaan en dient de geschiedenis tot en met Salomo volledig herschreven te worden.[3] Volgens beide onderzoekers is de geschiedenis van de oude IsraŽlieten als volgt verlopen:

Tot 1005: Het hoogland van Kanašn werd geleidelijk bevolkt in de late bronstijd door een groep mensen, de HebreeŽn of IsraŽlieten, die geen varkensvlees aten. Er is in die periode geen aanwijzing voor een vijandige overname van buiten; de IsraŽlieten stammen af van de Kanašnieten.
1005–931: De grote rijken van de koningen David en Salomo hebben in de overgeleverde vorm NIET bestaan: het land was dunbevolkt en kon niet genoeg belasting opbrengen om een leger in stand te houden.
931–724: Tot in de late 7e eeuw voor Christus waren de IsraŽlieten polytheÔstisch. De aan Salomo toegeschreven bouwwerken waren van koning Omri en zijn nazaten, die polytheÔstisch waren en IsraŽl tot grote bloei brachten; Juda was in die periode een arme landbouwstaat. In 724 wordt IsraŽl ingelijfd in het Assyrische rijk en houdt het op te bestaan.
724–586: Het koninkrijk Juda beleefde een grote bevolkingstoename door vluchtelingen uit IsraŽl toen dit door de AssyriŽrs veroverd werd, en het bloeide op onder Manasse dankzij een lucratieve olijfoliehandel. Het monotheÔsme werd gecultiveerd vanuit Jeruzalem, en kwam tot een culminatie onder koning Josia, die (vergeefs) het zwaard opnam tegen de grootmacht Egypte, toen die staat in 609 tegen Babylon optrok. In 586 werd Juda ingelijfd in het Babylonische rijk.
Hun kritiek is echter niet onomstreden; de tijdrekening die Finkelstein en Silberman hanteren zou niet de enige mogelijke zijn.[4]
There is only one religion
pi_179800695
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 11:29 schreef phtaloblauw het volgende:
@ LurkjeRot, welke politieke structuren dan? Een eiland dat zich het ene moment afsloot van de hele wereld en een volgend moment oorlog voerde tegen de hele wereld? Lijkt Donald Trump wel. Er is trouwens een eigenaardige connectie tussen Atlants (Babylon) en Amerika (Timaeus 25).
Het tegenovergestelde van de ideale staat Athene, volgens Plato dan. Je kan zelf lezen wat dat is, in De Republiek.

Ze zijn nooit in oorlog geweest want ze hebben nooit bestaan.
pi_179802794
nog iets anders: in de header van FOK zie ik de superhelden weergegeven zoals Spiderman. Deze superhelden zijn imitaties van de Olympische afgoden. Superman lijkt op Heracles. FOK is dus een mini Atlantis.
pi_179802829
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 11:19 schreef phtaloblauw het volgende:
dat heb ik nu al XXXXX keer uitgelegd; Poseidon = Dagon (1 Samuel 5); Athena is Astarte en de aardbeving in Kritias 108 is die in Openbaring 16:18. Let wel dit is een knoert van een aardbeving die alle steden op aarde verwoest, met als klapstuk Babylon.
Ik zie in niets dat Dagon Poseidon zou zijn (link) behalve dat Dagon wordt geassocieerd met een "vis-god. Waar maak je uit op dat dit dezelfde God zou zijn? Ik vind de aanwijzingen nogal dun. Er zijn wel meer goden die iets met vissen of visserij van doen hebben.http://www.crystalinks.com/amphibiousgods.html

De oudste al genoemd in SumeriŽ


Overigens zegt wiki over Dagon: "The god's name was, however, more likely derived from a word for "grain", suggesting that he was in origin associated with fertility and agriculture."

[ Bericht 8% gewijzigd door zoost op 15-06-2018 14:15:59 ]
  vrijdag 15 juni 2018 @ 14:15:06 #12
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_179803119
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 13:55 schreef phtaloblauw het volgende:
nog iets anders: in de header van FOK zie ik de superhelden weergegeven zoals Spiderman. Deze superhelden zijn imitaties van de Olympische afgoden. Superman lijkt op Heracles. FOK is dus een mini Atlantis.
Bij de aftiteling van Spiderman komt de tekst 'Spiderman will return'. Het is een type van een redder, door deze tekst lijkt het meer een imitatie van Jezus Christus.

Dit is waar Paulus naar refereerde (wist ik niet eens)

With Jove we must begin; nor from him rove;
Him always praise, for all is full of Jove!
He fills all places where mankind resort,
The wide-spread sea, with every shelt'ring port.
Jove's presence fills all space, upholds this ball;
All need his aid; his power sustains us all.
For we his offspring are; and he in love
Points out to man his labour from above:
Where signs unerring show when best the soil,
By well-timed culture, shall repay our toil,


Dat alles naar het zelfde wijst is niet zo vreemd.
pi_179806039
E.L. Brown betoogde dat Poseidon verbasterd was van Poseidaion, aka Dagon (Brown in Bruce Louden, Homer's Odyssey and the Near East, 2011, p. 237). In Poseidaion lezen we ook weer het woord "aion" (Hebreeuws: olam) dat horizon betekent. Aan de horizon lag Atlantis.

Dagon was inderdaad een graangod met een verwijzing naar het Armageddon in het Dal van Megiddo dat de graanschuur van IsraŽl was.

@ Spiderman lijkt me een type van de antichrist. De tien Amerikaanse striphelden resoneren met de tien koningen van Atlantis. De twee extra striphelden resoneren met de twee stammen van Juda tegenover de tien stammen van Israel.
  vrijdag 15 juni 2018 @ 20:12:52 #14
478072 Berjansu
Ik ben de zoveelste Berjan
pi_179810450
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 14:15 schreef Manke het volgende:

[..]

Bij de aftiteling van Spiderman komt de tekst 'Spiderman will return'. Het is een type van een redder, door deze tekst lijkt het meer een imitatie van Jezus Christus.
Het is een type van een redder, en Jezus is ook een redder. Wie weet heeft jullie Jezus Christus mythe wel leentjebuur gespeeld bij anderen? Of denken jullie soms dat jullie godsdienst/boek uniek is en de rest heeft afgekeken van?

Lachwekkend...

quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 16:47 schreef phtaloblauw het volgende:
E.L. Brown betoogde dat Poseidon verbasterd was van Poseidaion, aka Dagon (Brown in Bruce Louden, Homer's Odyssey and the Near East, 2011, p. 237). In Poseidaion lezen we ook weer het woord "aion" (Hebreeuws: olam) dat horizon betekent. Aan de horizon lag Atlantis.

Dagon was inderdaad een graangod met een verwijzing naar het Armageddon in het Dal van Megiddo dat de graanschuur van IsraŽl was.

@ Spiderman lijkt me een type van de antichrist. De tien Amerikaanse striphelden resoneren met de tien koningen van Atlantis. De twee extra striphelden resoneren met de twee stammen van Juda tegenover de tien stammen van Israel.
Zo kan je wel van alles iets maken. Ik zou voorstellen, ga eens naar een psycholoog of psychiater en probeer een pilletje te krijgen. Echt, waar sommige mensen zich niet druk om maken. Vooral welke verbanden ze niet leggen. Graangod verwijst naar graanschuur? Wat denk je van gewoon logisch nadenken? Een god van de graan is een akkerbouw god. Men ging ervan uit dat die voor de oogst zorgde. Zo had je ook goden van de zee, goden van de zon, goden van water goden van alles wat angst kon opleveren. Door er goden bij te bedenken kon men die angst aan. Men dacht door te offeren dat men veilig was. Vrij logisch, als je opgroeit in een wereld met zoveel chaos.

Heeft niks met de armeggodon te maken. Behalve in de geest van zieke figuren.
pi_179810496
een graangod verwijst trouwens ook naar graancirkels.
  vrijdag 15 juni 2018 @ 20:32:45 #16
478072 Berjansu
Ik ben de zoveelste Berjan
pi_179811052
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 20:15 schreef phtaloblauw het volgende:
een graangod verwijst trouwens ook naar graancirkels.
Zo kan je van alles wel iets maken... Belachelijk. In bepaalde huizen worden mensen met jouw mening opgesloten/opgeborgen. Maar als je een pc hebt en een internetaansluiting dan moet dit soort ideeen allemaal maar mogen.
  vrijdag 15 juni 2018 @ 20:56:44 #17
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_179811704
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 20:12 schreef Berjansu het volgende:

[..]

Het is een type van een redder, en Jezus is ook een redder. Wie weet heeft jullie Jezus Christus mythe wel leentjebuur gespeeld bij anderen? Of denken jullie soms dat jullie godsdienst/boek uniek is en de rest heeft afgekeken van?

Lachwekkend...

[..]

Zo kan je wel van alles iets maken. Ik zou voorstellen, ga eens naar een psycholoog of psychiater en probeer een pilletje te krijgen. Echt, waar sommige mensen zich niet druk om maken. Vooral welke verbanden ze niet leggen. Graangod verwijst naar graanschuur? Wat denk je van gewoon logisch nadenken? Een god van de graan is een akkerbouw god. Men ging ervan uit dat die voor de oogst zorgde. Zo had je ook goden van de zee, goden van de zon, goden van water goden van alles wat angst kon opleveren. Door er goden bij te bedenken kon men die angst aan. Men dacht door te offeren dat men veilig was. Vrij logisch, als je opgroeit in een wereld met zoveel chaos.

Heeft niks met de armeggodon te maken. Behalve in de geest van zieke figuren.
*spoderman will return; Jesus will return.
  vrijdag 15 juni 2018 @ 20:58:23 #18
478072 Berjansu
Ik ben de zoveelste Berjan
pi_179811744
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 20:56 schreef Manke het volgende:

[..]

*spoderman will return; Jesus will return.
Ja? Als ik naar de WC moet en ik sluit de woonkamer zeg ik ook altijd "il be back" of "i will return".
En soms zelfs "I will survive".
pi_179811973
Ik zeg dat nooit als ik naar de WC moet. Mensen die op de WC in zichzelf praten en hardop zeggen i will return worden in bepaalde landen ook opgesloten.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')