abonnement Unibet Coolblue
pi_179888500
E. is dus al vanaf dat ze geboren is bang voor water in haar gezicht en bij haar oren. Toen ik met haar ging douchen als mini maakte ze al ''vis op het droge spastische bewegingen'' wanneer het water bij haar in de buurt kwam.

Nu ze 3,5 is krijst ze de hele buurt bij elkaar, ik heb voor mijn gevoel alles al gedaan om het wat te verbeteren. Douchen in de schelpzandbak ( ding in de douche gezet ) met bekertje over dr hoofd gegoten, liedjes gezongen, 4 verschillende douchestralen, verschillende temperaturen, met een handdoek voor haar gezicht laten douchen, haar het zelf laten proberen, etc etc.

Nu is het zo dat E inmiddels Raponsje is geworden, en het gewoon belangrijk is dat haar haren schoon zijn. ( niet minder dan korte kapsels, maar het wassen is lastiger, duurt langer etc ). Op het KDV hebben ze een nieuwe zandbak ( yay ) ik krijg haar elke keer terug met 5 cm zand op haar hoofdhuid want ( naar eigen zeggen ) heeft D. weer met zand gegooid.
Ik begrijp echt wel dat het kindjes zijn, dat ze spelen, dat ze vies worden, dat zand uber tof is... maar heeft iemand de gouden tip om haar van die angst af te krijgen?
Het is niet een ''beetje'' huilen onder de douche, het is serieus als of ze op de martelbank ligt.

Misschien belangrijk: E heeft het afgelopen jaar diverse keren last gehad van oorontsteking ( beide kanten ) en ze is naast water ook enorm panisch over wind.
Ik zie een verband, maar de HA niet echt.
Op zaterdag 20 mei 2017 22:17 schreef Lot88 het volgende:
jij bent in mijn hoofd volledig gelinkt aan Alex Vause :@
  dinsdag 19 juni 2018 @ 09:13:52 #52
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_179889628
Wat naar Moeraskat!
Houdt ze wel van zwemmen, of doen jullie dat nooit?
N vindt bad ook niet leuk, maar het zwembad wel. Dus dan was ik daar haar haren. Of ik laat opa en oma het doen, want daar vindt ze het bad wel leuk :?
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_179889789
Hier gaat het harenspoelen beter sinds we een 'waterfall bath rinser' hebben. Gratis van een bepaald geel babybad-spullen merk, maar ze worden verkocht van skiphop geloof ik. W weet hoe het werkt, rand op zijn voorhoofd en dan hoofd naar achter. Scheelde hier een hoop drama! Zo vervelend als dat steeds zo gillen is }:| . Is een hoedje voor het buitenspelen ook nog een optie tegen het zand?
pi_179889844
Oh, dat gillen is echt vermoeiend inderdaad. Hier was een jaar geleden in bad gaan/douchen ook elke keer groot hysterisch drama. Tot hij een keer bij opa en oma met veel speelgoed in bad ging en dat ineens leuk vond, toen was het ook weer in één klap over. 8)7
pi_179901533
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 09:24 schreef Crumpette het volgende:
Hier gaat het harenspoelen beter sinds we een 'waterfall bath rinser' hebben. Gratis van een bepaald geel babybad-spullen merk, maar ze worden verkocht van skiphop geloof ik. W weet hoe het werkt, rand op zijn voorhoofd en dan hoofd naar achter. Scheelde hier een hoop drama! Zo vervelend als dat steeds zo gillen is }:| . Is een hoedje voor het buitenspelen ook nog een optie tegen het zand?
Jezus ik las hersenspoelen :’)
  dinsdag 19 juni 2018 @ 21:00:38 #56
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_179905288
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 18:51 schreef Roomsnoes het volgende:

[..]

Jezus ik las hersenspoelen :’)
Dat zou pas echt een toptip zijn :') .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_179913409
Gnorf :')
pi_179915657
Hoi! 8-)
pi_179915839
Wij begonnen de dag met “Papa en mama! Ik ga heel goed smeren voor het zonnetje!”
Waarna ons een enorme mentholwalm tegemoet kwam toen we naar haar kamer liepen. Luuf :')
pi_179916211
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juni 2018 10:56 schreef Svane het volgende:
Hoi! 8-)
*O*
pi_179924683
Hoi Svane!

Wij zijn in Nederland *O*
En dus wilde ik even langs het graf van mijn ouders. O vroeg maar door en was super geinteresseerd. Toen plukte ze wat madeliefjes die ze mooi bij het graf neerlegde. S kwam oom met bloempjes aan 💛

En wbt zindelijkheid en uitjes... op de begraafplaats:

Toen vroeg O of ze een luier aan had. Nee dus. Of het kon wachten? Ook niet.
Dus we zochten een veldje zonder stenen en lietwn haar hurken bij de bosjes.
-komt er plas?
Nee wel poep.

Eh oh

-ok nou poepen maar dan. Niet dat ze keus had want hij hing al naar buiten.
Maar we hadden dus gewn doekjes oid bij ons. Gelukkig stonden er paardenbloemen dus konden we met de blaadjes het ergste wegvegen en konden we daarmee de drol de bosjes in scheppen.

We kwamen met een traan maar verlieten de begraafplaats met de slappe lach :D
pi_179925347
Wat mooi van die bloempjes O+

Plassen en poepen is wel een ding ja... Sjaak heeft ondertussen al een paar keer geplast in de zee, op het strand, in Nice in een hoekje, in Cannes in een hoekje, in de bossen, op de bergen... en die laatste twee moest hij ook poepen. Hij voelt het namelijk precies een halve minuut van tevoren aankomen en hier in Frankrijk zijn er wel openbare toiletten, maar die zijn lang niet altijd te halen.
Het maakt de vakantie wel erg avontuurlijk zo!

Room, veel plezier in Nederland op vakantie!

IMA _O- briljant. Maar niet ‘s ochtends vroeg kan ik me voorstellen :')
pi_179926169
Haha Room, mooi wel!

S. was van de week ook ineens bezig met de dood. De hond van mijn ouders is een tijdje geleden plotseling overleden. Zaterdagavond begon S. ineens te vertellen.
S.: ‘Flo-is is dood.’
Ik: ‘Ja, die is dood. Zielig voor Floris, hè?’
S.: ‘Ja..... *bibberlipje* ja....’
Ik: ‘Mis je Floris dan?’
S.: ‘Jaaaaaa.’ :'( :'(
Hij heeft er wel een kwartier dikke tranen om gehuild en ik moest de mijne inslikken. Wat een verdriet ineens bij zo’n peutertje.

IMA, ik keur het goed hoor. Insmeren is insmeren 8-)
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  woensdag 20 juni 2018 @ 20:13:07 #64
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_179927854
O. Is ook al een tijdje bezig met de dood. En ze begint nu ook bang te worden dat mensen doodgaan. Mijn oma (92) die ze erg vaak ziet lag van de week in het ziekenhuis en toen wilde ze weer weten hoe mijn opa en vader doodgegaan zijn. (oud/ziek)
Ik heb maar eerlijk verteld dat oma wel dood kan gaan omdat ze al wel erg oud is.
En ook van haar opa wilde ze weten hoe oud hij was.
Zo sneu dat ze zo klein daar al zo mee bezig is -O- ze kan zich er ook best wel druk om maken.
Ik vind het lastig mee om gaan, ben erg van het eerlijke wat dit soort dingen betreft al vertel ik haar veel liever dat ze nooit doodgaan
pi_180006447
Nora haar oma was afgelopen december overleden en vooral in het begin was ze er heel erg mee bezig. Ik zal nooit vergeten dat ze in de auto zei: 'Ik hoop dat ik ga dromen van oma. Dan kan ik weer met haar kleuren en kleien'. :'( Nu heeft ze het er sporadisch meer over, maar als ze erover begint, is het altijd van uit het niets.

Het is een moeilijk iets...
pi_180029354
Hai :D
  maandag 25 juni 2018 @ 09:10:08 #67
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_180029409
Over de dood uitleg geven is ook erg moeilijk en kan ook zo in die hoofdjes spelen. Is inderdaad moeilijk en zo iets 'groots' om te vatten..

Hé hoi nieuwe peutersz!! Gefeliciteerd! :W

Die verhalen hier van "Op een dag wilde hij gewoon geen luier meer aan en was hij van de ene op andere dag opeens zindelijk" klonken altijd te mooi om waar te zijn....
Maar vorige dinsdag gebeurde dat hier dus ook! Nu is Vv al bijna een week zindelijk :o *O*
Hoe trots kan je zijn op je kind O+
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
  maandag 25 juni 2018 @ 09:18:55 #68
149959 SQ
snelle trees
pi_180029522
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juni 2018 11:04 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Wij begonnen de dag met “Papa en mama! Ik ga heel goed smeren voor het zonnetje!”
Waarna ons een enorme mentholwalm tegemoet kwam toen we naar haar kamer liepen. Luuf :')
lol :')

Welkom nieuwe peuters!

De dood, Mauw gaat er vooralsnog erg nuchter mee om.
Ze was er bij toen mijn moeder stierf en heeft haar ook meerdere malen gezien en aangeraakt na de dood, maar ja, toen was ze ruim anderhalf, dus kan me niet voorstellen dat daar bewust nog iets van is bijgebleven.
Ze heeft een jaar geleden ook de poes gezien nadat die dood was gegaan (zo stijf als een plank ook). Wat ik wel opvallend vond, een tijdje terug haalde ik haar op bij het kdv en de peuters hadden een dooie muis gevonden. De leidster was net een stoffer en blik aan het pakken om het beest mee op te rapen en riep tegen de kinderen "het muisje slaapt!"
1 van die peuters antwoordt natuurlijk droog "Nee hoor, die is gewoon dood!" en die andere peuters allemaal mee "Die is echt dood hoor!" :') Het lijkt wel alsof wij volwassenen daar meer van onder de indruk zijn dan die kabouters zelf.
disclaimer
pi_180029893
Arja :o is Emmy alweer 2? Gefeliciteerd! O+

Ik vind dat dus ook echt duf, SQ. Om dan te zeggen dat zo’n beestje slaapt. Wat schiet een peuter ermee op dat het onderwerp vermeden wordt?
De hond van mijn ouders is dus niet zo lang geleden heel plotseling dood gegaan en dat weet S. ook. Als ik vertel dat hij slaapt, wil hij hem de volgende keer weer zien en dat kan niet. Het is heel zielig, maar zulk verdriet hoort er toch gewoon bij.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_180030129
Wij hadden het laatst juist andersom. De kat had een muis gemolesteerd en achtergelaten in de tuin. Ik was bezig om hem op te ruimen, en laat A nog even kijken (het was niet heel bloederig ofzo hoor, zo gemeen ben ik nu ook weer niet 😂). A onwijs boos dat ik hem weg wilde gooien. “Neeeeeeee!! Muisje slaapt, niet weggooien, ik vind hem zo lief! :( ;(

Maar meestal zijn kinderen heel nuchter in die dingen. Best slecht ook eigenlijk dat een kdv-leidster daarover gaat liegen.
Venus in pocketformaat
© loveli
  maandag 25 juni 2018 @ 11:37:47 #71
149959 SQ
snelle trees
pi_180031721
Ik denk dat het vooral onhandigheid was hoor, dat ze overvallen werd door de situatie en even niet wist hoe ze daar op moest reageren. Die meiden zijn ook vaak nog érg jong, die zijn geboren in de tijd dat ik examen deed op de havo zeg maar :')

Haha, die arme A :') Scheelt dat de kat 'm heel had gelaten dan, onze kat laat ze vaak in 8 stukken achter :r
disclaimer
pi_180032406
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2018 11:37 schreef Stormqueen het volgende:
Ik denk dat het vooral onhandigheid was hoor, dat ze overvallen werd door de situatie en even niet wist hoe ze daar op moest reageren. Die meiden zijn ook vaak nog érg jong, die zijn geboren in de tijd dat ik examen deed op de havo zeg maar :')

Haha, die arme A :') Scheelt dat de kat 'm heel had gelaten dan, onze kat laat ze vaak in 8 stukken achter :r
Whehehe true. Gelukkig zijn ze wel heel lief :+.

Onze katten gaan alleen voor The Kill. Spelen tot het niet meer beweegt. Daarna is de lol er wel af.
Venus in pocketformaat
© loveli
  maandag 25 juni 2018 @ 16:14:03 #73
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_180037108
Roepen jullie peuters ook de hele dag "wat?" ik word daar echt gestoord van. Ze vraagt iets, ik geef antwoord en het is "wat?" ik heb het idee dat het meer een gewoonte is dan dat ze het echt niet hoort dus vandaar de vraag of meer peuters daar last van hebben
  maandag 25 juni 2018 @ 16:23:21 #74
149959 SQ
snelle trees
pi_180037282
Nee, de mijne zit nog in de hele dag "mamaaaaa???" fase.
En "wrom?". En ze wil continu "iets anders" maar zegt nóóit wat daar dan is :')
disclaimer
  maandag 25 juni 2018 @ 16:37:37 #75
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_180037572
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2018 16:14 schreef snoenk het volgende:
Roepen jullie peuters ook de hele dag "wat?" ik word daar echt gestoord van. Ze vraagt iets, ik geef antwoord en het is "wat?" ik heb het idee dat het meer een gewoonte is dan dat ze het echt niet hoort dus vandaar de vraag of meer peuters daar last van hebben
Die van mij doet dat ook, maar wordt daarin wel gecorrigeerd > Wat zeg je mama?
Begint nu zn vruchten af te werpen en de ervaring met kleuter leert dat t wel enigszins blijft hangen. Lange adem wel vereist...

Antwoord geven op een vraag doe ik trouwens maximaal 2 keer, ik word anders ook helemaal simpel. Vooral kleuter heeft er een handje van een vraag te stellen en dan eigenlijk niet te luisteren naar t antwoord. Nou, dan zal de vraag wel niet zo dringend zijn geweest....
pi_180037704
Ik heb een niet-pratende peuter, heel praktisch hoor. *)
  maandag 25 juni 2018 @ 16:57:31 #77
149959 SQ
snelle trees
pi_180037945
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2018 16:44 schreef Svane het volgende:
Ik heb een niet-pratende peuter, heel praktisch hoor. *)
ik denk dat Noud ook die kant op gaat :Y hij heeft nog even, maar voorlopig blijft het Simlish :')
disclaimer
pi_180037978
Wij zitten in een ‘wat voor?’ fase, die is ook leuk.

- Wat is dat?
Dat is een trekker
- Wat voor trekker?
Die gaat het gras maaien
- wat voor gras?
Het gras op het land
- wat voor land?
Het land van de boer
- wat voor boer?
De boer die daar op de boerderij woont
- wat voor boerderij?
Die daar, het huis waar de boer woont en waar de koeien staan.
- wat voor koeien?
De koeien van de boer, die melk geven.
- wat voor melk?
;( :D
  maandag 25 juni 2018 @ 17:11:18 #79
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_180038171
Haha nieuwsgierige kinders O+

Na een antwoord van mij zegt hij vaak: "Wat zeg je".
Maar na herhalen blijft hij "Wat zeg je" zeggen..
Vaak is het dan dat hij wat meer uitleg wil hebben.. en mijn antwoord te karig bevonden wordt :P
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
  maandag 25 juni 2018 @ 17:24:03 #80
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_180038351
Oh ik verbeter het ook altijd tot wat zeg je mama. Maar ik denk dat dat misschien ook zo een voorleven dingetje is :@ al zeg ik meestal iets als mwhuh :@

Maar wel herkenbaar dus en mankeert er waarschijnlijk niets aan haar oren :D

En rady wat goed van Vv!
pi_180038528
Wij hebben maanden lang deze fase gehad:

“Mama, wat ben je aan het doen?”
- koken
“Waarom?”
- zodat we zo kunnen eten
“Hoe moet dat dan?”
- nou, zo, met de pan...

1 minuut later:
“Mama, wat ben je aan het doen?”
Insert hetzelfde praatje. 30x per uur. Gelukkig lijken we er vanaf *O*
  maandag 25 juni 2018 @ 19:26:05 #82
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_180041222
Hier al een paar maanden de 'waarom dan?' fase. En ze wil het ook echt weten, tot het punt dat ik ook niet meer weet waarom de lucht ook alweer blauw is of waarom mensen verschillende talen spreken. Of in elk geval niet hoe ik het simpel moet uitleggen ;) Het is wel erg leuk dat ze zo nieuwsgierig is, ook naar de namen van planten en dieren, of als er iets op tv is 'wat doet die meneer? 'wat zegt die mevrouw?' Heerlijk dit, maargoed, ze is sowieso een heerlijk kind O+

Dood vindt ze ook interessant; vanmiddag zagen we nog een dode muis. Dus ik probeerde het wel naar waarheid uit te leggen, al snapt ze het niet omdat ze nog geen tijdsbesef heeft (behalve 'toen ik klein was' en 'als ik groot ben').
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  maandag 25 juni 2018 @ 19:46:27 #83
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_180041922
Dat snapt O. Juist niet, volgens haar is ze er gewoon altijd geweest O+ je hebt wel baby O. En ze heeft ook een keer in mijn buik gezeten.
Zo leuk hoe peuters denken O+
pi_180042118
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2018 16:14 schreef snoenk het volgende:
Roepen jullie peuters ook de hele dag "wat?" ik word daar echt gestoord van. Ze vraagt iets, ik geef antwoord en het is "wat?" ik heb het idee dat het meer een gewoonte is dan dat ze het echt niet hoort dus vandaar de vraag of meer peuters daar last van hebben
Nee maar ze deelt wel bevelen uit. Als ze water wil: Water! En als het niet snel genoeg gaat, lees 1 milliseconde, gevolgd door WATER!!!
Mijn man en ik doen dan het gebaar van een Hitler-snorretje boven onze mond :@
En proberen haar te leren: mag ik water alsjeblieft?

De waarom-fase duurt ook vast niet meer lang.
pi_180042623
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2018 19:46 schreef snoenk het volgende:
Dat snapt O. Juist niet, volgens haar is ze er gewoon altijd geweest O+ je hebt wel baby O. En ze heeft ook een keer in mijn buik gezeten.
Zo leuk hoe peuters denken O+
N. snapt ook niet dat ze er ooit niet was. Laatst ging het over China in een tekenfilmpje op tv, en toen ik haar vertelde dat papa en mama daar wel eens geweest waren vroeg ze helemaal teleurgesteld waarom zij dan niet mee mocht. Na wat uitleg was ze nog steeds verontwaardigd. _O- O+
pi_180042635
Oh en gefeliciteerd en welkom nog Arja!
pi_180044377
quote:
1s.gif Op maandag 25 juni 2018 16:23 schreef Stormqueen het volgende:
Nee, de mijne zit nog in de hele dag "mamaaaaa???" fase.
En "wrom?". En ze wil continu "iets anders" maar zegt nóóit wat daar dan is :')
Oeh ja, de iets anders is hier ook zo’n irritant zinnetje. ‘Maar wát wil je dan?’ ‘Ietsssss anderssssss!’
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_180044451
Dat commanderen ja :X. JIJ MOET ME HELPEN! NU!!! MAMAAAAAA!! HELPEN!!! HELPEEHEEEN!
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_180044502
S. was laatst wel even klaar met M. en vroeg of hij weer terug kon in mijn buik. Nah, die 8,5 kilo laten we gewoon lekker erbuiten :')

Dat netjes vragen ben ik hier ook al maanden aan het stampen. ‘Mama, drinken.’ ‘Nee S., eerst netjes vragen.’ ‘Mammmmieeeeee, mag jijjij drinkeeeeeeen?’
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_180044519
Iemand trouwens nog een tip voor zonnebrandcreme waar geen troep in zit maar wel makkelijk uit te smeren is en geen vlekken achterlaat?

Emmy heeft vaak eczeem en zeker ook na zonnebrand erger
pi_180044599
quote:
1s.gif Op maandag 25 juni 2018 21:04 schreef Arja het volgende:
Iemand trouwens nog een tip voor zonnebrandcreme waar geen troep in zit maar wel makkelijk uit te smeren is en geen vlekken achterlaat?

Emmy heeft vaak eczeem en zeker ook na zonnebrand erger
La Roche posay?

Schreeuwen jullie weleens tegen jullie kinderen? Of ik schreeuw bof mijn stem verhef, ik ben er nog niet over uit. Maar als ik dat doe voel ik me erna zo schuldig :'(
pi_180044988
quote:
1s.gif Op maandag 25 juni 2018 21:06 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

La Roche posay?

Schreeuwen jullie weleens tegen jullie kinderen? Of ik schreeuw bof mijn stem verhef, ik ben er nog niet over uit. Maar als ik dat doe voel ik me erna zo schuldig :'(
Ja. Het lijkt de laatste weken of alles alleen maar begrepen wordt als het wordt geschreeuwd. Voor alle overige manieren van communicatie zijn ze consequent oostindisch doof.

Theoretisch gezien kan je dan beter even naar ze toelopen, even aanraken en op ooghoogte je verzoek herhalen ;). In de praktijk ben ik er na 4x iets normaal zeggen wel klaar mee. Vooral dat totaal negeren zit heel erg in mijn allergie, dus dan is de beheersing ietsjes minder...
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_180045109
quote:
1s.gif Op maandag 25 juni 2018 21:06 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

La Roche posay?

Schreeuwen jullie weleens tegen jullie kinderen? Of ik schreeuw bof mijn stem verhef, ik ben er nog niet over uit. Maar als ik dat doe voel ik me erna zo schuldig :'(
Ja, voornamelijk als Sjaak voor de 5e keer niet luistert, of als hij een gevaarlijke situatie tegemoet loopt (wederom zonder naar mijn STOP! Te luisteren). Ik voel me ook altijd schuldig, maar ik kan het niet voorkomen op dit moment. Hij schreeuwt ook vaak genoeg tegen mij gelukkig :{w

Arja, welkom met je lieve Emmy! Van sommige mensen onthoud ik niet wanneer ze zwanger werden/waren en van toen hun kids baby waren etc, maar van jou weet ik veel nog, omdat ik het zo tof voor je vond O+
pi_180045216
Hier wordt niet eens 'wat?' gevraagd, maar 'huh?' :')
Of naar de heel bekende weg gevraagd (zitten we in mama's auto? Dat zie je toch).
Commanderen, check. Ik hoef alleen maar een vragend gebaar te maken met mijn hand of het wordt een keurige 'mama mag ik alsjeblieft x?' Maar hij kan dat niet uit zichzelf vragen, ofzo. Hij kan keurig dankjewel zeggen als hij het bonnetje aanpakt in de supermarkt, maar doei zeggen na een bezoekje aan opa en oma is dan te veel gevraagd.
pi_180045272
Eucerin of Suncover van Jetske Ultee werkt hier prima met eczeemgevoelige huidjes.
pi_180046757
O is ook erg aan het doorvragen nu. Ik vind het juist wel leuk :D Er komen van die heerlijke conclusies uit. Zo is ze nu gefascineerd door de molens hier. Windmolens zijn nieuw en korenmolens oud.
«Mamma - vroeger waren de oude molens ook nieuw»
Maar ook waarom de hemel zo hoog is, waarom de stoplichten rood zijn en waarom we iet te hard mogen rijden. Ze is ineens zo nieuwsgierig. Erg leuk.

Sunshine ik schreeuw nooit. Heel zelden verhef ik mijn stem een beetje maar veel is het niet. Het werkt echt n iet voor O (of S) dus ik doe het niet.
  maandag 25 juni 2018 @ 22:08:41 #97
149959 SQ
snelle trees
pi_180046867
quote:
1s.gif Op maandag 25 juni 2018 21:18 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Ja. Het lijkt de laatste weken of alles alleen maar begrepen wordt als het wordt geschreeuwd. Voor alle overige manieren van communicatie zijn ze consequent oostindisch doof.

Theoretisch gezien kan je dan beter even naar ze toelopen, even aanraken en op ooghoogte je verzoek herhalen ;). In de praktijk ben ik er na 4x iets normaal zeggen wel klaar mee. Vooral dat totaal negeren zit heel erg in mijn allergie, dus dan is de beheersing ietsjes minder...
hier werkt niks. Terugschreeuwen ook niet. Toch doe ik het, want menselijk enzo :')
Kutpeuters :P
disclaimer
  maandag 25 juni 2018 @ 22:17:05 #98
360012 Shopaholic1984
Girls just wanna have fun!
pi_180047144
Schreeuwen ja, nou ja, vooral heel hard heeeeey roepen als ze elkaar willen slaan/bijten/knijpen etc 🙈.

L singel erg dwingend op dit moment. Gaan we naar de speeltuin. Alsnikndan nee zeg, wordt ze boos. Maar ik wil wel naar de speeltuin + huilen. Van de week sloop ze gewoon de gang in, deed ze de voordeur open 😱. De buurvrouw zat voor en die vroeg gelijk of ze wel de deur open mocht doen. J en ik hadden het gelukkig ook wel door, maar ik zal maar een keer ergens mee bezig zijn en het niet door hebben 🙈.
N wordt woensdag geopereerd. Haar keel- en neusamandelen gaan er uit. Ze stond sinds oktober op de wachtlijst (eerst bij ziekenhuis 1 en toen mocht ze daar niet geholpen worden ivm haar eerdere hartoperatie en toen vanaf februari bij ziekenhuis 2).
  maandag 25 juni 2018 @ 22:22:08 #99
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_180047289
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2018 22:05 schreef Roomsnoes het volgende:
O is ook erg aan het doorvragen nu. Ik vind het juist wel leuk :D Er komen van die heerlijke conclusies uit. Zo is ze nu gefascineerd door de molens hier. Windmolens zijn nieuw en korenmolens oud.
«Mamma - vroeger waren de oude molens ook nieuw»
Maar ook waarom de hemel zo hoog is, waarom de stoplichten rood zijn en waarom we iet te hard mogen rijden. Ze is ineens zo nieuwsgierig. Erg leuk.

Sunshine ik schreeuw nooit. Heel zelden verhef ik mijn stem een beetje maar veel is het niet. Het werkt echt n iet voor O (of S) dus ik doe het niet.
Die fase vind ik ook heel leuk!

Suus zit echt nog in het stadium daarvoor, wat mij soms ook echt op de zenuwen werkt. Gewoon continu "waarom". Onvoorstelbaar hoe vaak een peuter die vraag stelt en ook in het oneindige :'). Het is echt een reflex ook, ik kan me van haar broer herinneren dat ik hem dan 's avonds een kus kwam geven als ik zelf ging slapen, en dat hij dan in zijn slaap "waarom" zei _O-

Stemverheffing kan ik normaal gesproken meestal wel voorkomen, maar nu hoogzwanger is mijn lontje kort en komt het wat vaker voor. Soms ook echt onredelijk vanuit mijn kant dus dan zeg ik daarna maar snel weer sorry en leg uit dat ik me crappy voel en daarom soms iets harder praat en sneller boos word dan ik zou willen :+
pi_180047376
Schreeuwen heeft tegen mij nooit zin :P Doe het zelf ook nooit.
(Heeft A ook allang door, gelukkig...volgens mij heb ik een zeldzame niet-schreeuwende/krijsende peuter ;) )

Veel sterkte voor N shop! Hoop dat ze er na de operatie weinig last van heeft.

A krijgt donderdag buisjes, omdat ze maandelijks oorontsteking had. Ook bij de controle in mei bleek er vocht achter haar trommelvliezen te zitten.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')