abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_179780271
registreer om deze reclame te verbergen
image?span=6m&size=medium&currency= USD&exchange=coinbase image?span=24h&size=medium&currency=USD&exchange=coinbase

Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; CryptoCurrency Market Capitalizations. Bitcoin is bedoeld als betaalmiddel, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus.
In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
De blockchain wordt bijgehouden door zogeheten 'miners'. Deze (groepen van) pc's stoppen transacties in een block en voegen die toe aan de blockchain. De miner die het block uiteindelijk maakt wordt beloond met Bitcoin.
Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en (Leased) Proof of Stake (LPoS of PoS). Wil je meer weten hierover dan ga je dit maar Googlen. :P

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
De verschillen tussen al die coins zijn soms minimaal en soms gigantisch groot. Op de verschillende websites van de coin is informatie te vinden over de technische werking of de visie van het team erachter.

tenor.gif?itemid=8410476
groeten

Ok. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via bedrijven of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een bedrijf. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer 3rd party wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Maar nu even serieus, ik snap er nog steeds niks van!
Bekijk hier stap voor stap handleidingen:
BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #1 Voor al je kleine en grote vragen

Hoe claim ik een geforkte munt?
Door je private key in een wallet te importeren die de nieuwe munt support (wel eerst je Bitcoins verplaasen naar een ander adres!). Gedetailleerde uitleg voor Bitcoin Cash en Bitcoin Gold: BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #2 Voor al je kleine en grote vragen

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt gentroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.
Hodlen - Je cryptomunten altijd houden (holden).

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange
Binance - Chinese exchange, werkt goed voor handelen tussen crpytomunten

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitcoins Kopen en Verkopen met iDEAL, Bancontact of SEPA | LiteBit
Bitonic
Bitcoins kopen - iDEAL, Banktransfer of Creditcard | BTC Direct

Bitcoin block explorers
Blockchain.info
BlockExplorer.com
CryptoGraffiti.info

Crypto koersen
Coinmarketcap.com - CryptoCurrency Market Capitalizations
Cryptodashboard.io - Lichtgewicht versie van Coinmarketcap met auto refresh
cryptowat.ch - Live koersen van de belangrijkste exchanges

Gedetailleerde crypto statistieken
fork.lol
coin.dance
Statoshi.info
Cryptocurrency Mining Profitability
BitcoinWisdom.com

Crypto nieuws
Bitcoin Magazine
Coindesk
CoinTelegraph
/r/CryptoCurrency
/r/Bitcoin (Bitcoin.org / Bitcoin aanhangers)
/r/btc (Bitcoin.com / Bitcoin Cash aanhangers)

Bitcoin resources (websites)

Bitcoin en belastingaangifte

Bitcoins als vermogen: box 3
Het bezit van bitcoins en andere cryptovaluta wordt gezien als vermogen. Vermogen moet worden opgegeven in box 3.

De waarde die u opgeeft is de waarde (in euro’s) van uw cryptovaluta op 1 januari van het fiscale jaar. Bij uw belastingaangifte over het jaar 2016, geeft u dus aan hoeveel uw ‘coins’ op 1 januari waard waren. Wij adviseren u om altijd al uw currencies op te geven, ook als het om kleine bedragen gaat. Immers kan uw cryptovaluta in een jaar sterk in waarde stijgen, als u het niet eerder heeft opgegeven dan kampt u in de toekomst wellicht met een voor de belastingdienst onverklaarbaar vermogen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Belastingdienst.

Starten met het kopen van Bitcoin of Altcoins
- Open een account op bijv Binance.(Zie hierboven)
- Bij de tab 'Deposits/withdrawals' kies je 'Deposit' bij Ether. Kopieer het wallet-adres.
- Koop Ether (bijvoorbeeld bij BTC-direct of Bitonic). Verzend het naar het adres van Binance. Betaal met iDeal.
- Na de verwerkingstijd (meestal 20-30 min) staat je saldo in Ether op Binance. Via de Exchanges kan je Ether kopen/verkopen voor andere Crypto.
(Elke transactie -dus koop/verkoop van crypto op Binance- kost je 0,1% van de transactiesom aan fee. Lagere fee (0,05%) is mogelijk als je BNB-crypto gekocht hebt. In dat geval gaan deze fees direct van je BNB-saldo af.)

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen. Don't invest recklessly.
Lambo of Rekt
pi_179780276
Lambo of Rekt
pi_179780285
Smart munniez!
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_179780308
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op donderdag 14 juni 2018 11:51 schreef Grrrrrrrr het volgende:
Smart munniez!
Moslims gaan moehoehoehoen _O_ halal monehz
Lambo of Rekt
pi_179780314
quote:
1s.gif Op donderdag 14 juni 2018 11:33 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Dat dus, en voor het opslaan van je persoonlijke wallet heb je nog het veilgheidsprobleem. Henk wil echt niet zijn lifesavings thuis op een stukje papier hebben staan.
Henk niet, maar andere groepen mensen willen dat wel. Het is daarnaast ook gewoon een mooie hedge. E.g. een bank die omvalt, de beurs die instort, overheidscrisis, monetaire crisis.

Je blijft het bekijken vanuit Henk uit Nederland, en die heeft niet zoveel baat bij een Bitcoin bezitten, maar iemand met een leuke belegginsportolio kan prima 1% in BTC stoppen en zo veel risico nemen maar wel exposure hebben aan een nieuwe asset class.
pi_179780359
quote:
3s.gif Op donderdag 14 juni 2018 10:45 schreef Rossdale het volgende:
Er zitten echt reteveel mensen in Tether om weer in te stappen bij de eerste de beste stijging :D
De marketcap is 20% lager dan de 24 uur volume, volgens mij wordt het vooral gebruikt om geld rond te pompen en niet in op te slaan :p

Wel een ziek hoge velocity of money trouwens :)
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_179780466
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 11:53 schreef KappenBakken het volgende:

[..]

Henk niet, maar andere groepen mensen willen dat wel. Het is daarnaast ook gewoon een mooie hedge. E.g. een bank die omvalt, de beurs die instort, overheidscrisis, monetaire crisis.

Je blijft het bekijken vanuit Henk uit Nederland, en die heeft niet zoveel baat bij een Bitcoin bezitten, maar iemand met een leuke belegginsportolio kan prima 1% in BTC stoppen en zo veel risico nemen maar wel exposure hebben aan een nieuwe asset class.
Precies dit! Daarom denk ik dat het ook nog zoveel groter gaat worden.

Daarnaast zijn wij in NL een beetje bevoorrecht natuurlijk, we hoeven ons niet zoveel zorgen te maken om geld dat bij een grote bank staat. Zelfs als er een grote bank falliet gaat heeft de overheid nog genoeg krachten om bij te springen. In de meeste landen gaat het niet zo gemakkelijk en sparen mensen dollars om die reden. Hier zou Bitcoin een perfecte usecase voor zijn en die markt moet aangesneden worden. Dit is ook de reden waarom China zo tegen Bitcoin is, ze zijn als de dood voor een kapitaalvlucht.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_179780521
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 12:04 schreef ITrade het volgende:

[..]

Precies dit! Daarom denk ik dat het ook nog zoveel groter gaat worden.

Daarnaast zijn wij in NL een beetje bevoorrecht natuurlijk, we hoeven ons niet zoveel zorgen te maken om geld dat bij een grote bank staat. Zelfs als er een grote bank falliet gaat heeft de overheid nog genoeg krachten om bij te springen. In de meeste landen gaat het niet zo gemakkelijk en sparen mensen dollars om die reden. Hier zou Bitcoin een perfecte usecase voor zijn en die markt moet aangesneden worden. Dit is ook de reden waarom China zo tegen Bitcoin is, ze zijn als de dood voor een kapitaalvlucht.
Andreasgod en vele andere spreken daarom ook vaak over de "unbanked". Er is nog een enorme markt om aan te snijden. Maar daarvoor moet de techniek nog wel wat stappen maken.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  donderdag 14 juni 2018 @ 12:12:02 #9
30302 Roellie80
No fear, I is here
pi_179780599
De echte adoptie is niet wanneer veel mensen een binance account hebben, maar wanneer veel mensen dagelijks gebruik maken van een blockchain zonder dat ze dat zelf doorhebben
Op zaterdag 30 december 2017 14:19 schreef -jos- het volgende:
Deze man heeft wel een goede glazen bol. Alweer goed gegokt. _O_
pi_179780752
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 12:12 schreef Roellie80 het volgende:
De echte adoptie is niet wanneer veel mensen een binance account hebben, maar wanneer veel mensen dagelijks gebruik maken van een blockchain zonder dat ze dat zelf doorhebben
cryptocurrencies en blockchain zijn 2 verschillende dingen toch?
pi_179781024
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 12:12 schreef Roellie80 het volgende:
De echte adoptie is niet wanneer veel mensen een binance account hebben, maar wanneer veel mensen dagelijks gebruik maken van een blockchain zonder dat ze dat zelf doorhebben
en dat duurt nog wel even......
pi_179781270
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 12:21 schreef iloveshitcoins het volgende:

[..]

cryptocurrencies en blockchain zijn 2 verschillende dingen toch?
Dit ja. Kan ook niet vaak genoeg gezegd worden.
pi_179781377
Daarnaast zijn er volgens mij meer dan genoeg use-cases waar blockchain wel waarde gaat toevoegen, maar waarvoor Henk die het product gebruikt geen crypto X hoeft te hebben. Dus dat het geen currency is.
pi_179781605
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 13:00 schreef KappenBakken het volgende:
Daarnaast zijn er volgens mij meer dan genoeg use-cases waar blockchain wel waarde gaat toevoegen, maar waarvoor Henk die het product gebruikt geen crypto X hoeft te hebben. Dus dat het geen currency is.
Een enorme zijweg, maar bijvoorbeeld wanneer je partner is overleden. Nu heb je enorm veel papierwerk en rompslomp voordat je kan beginnen met rouwen besefte ik mij laatst. Zoiets zou uit handen genomen moeten worden, dus een centraal systeem waar alles via blockchain door 1 druk op de knop geregeld gaat worden.
Ook geen 38
pi_179781719
quote:
1s.gif Op donderdag 14 juni 2018 13:14 schreef Tenninetyfive het volgende:

[..]

Een enorme zijweg, maar bijvoorbeeld wanneer je partner is overleden. Nu heb je enorm veel papierwerk en rompslomp voordat je kan beginnen met rouwen besefte ik mij laatst. Zoiets zou uit handen genomen moeten worden, dus een centraal systeem waar alles via blockchain door 1 druk op de knop geregeld gaat worden.
Nou ja, ik hoop dat de reden waarom je dat besefte niet datgene is waar je het over hebt. Zo wel gecondoleerd en sterkte.

Mja veel administratieve taken inderdaad, het uitdelen van royalty's over gedraaide muziek is ook een voorbeeld.
pi_179781765
quote:
1s.gif Op donderdag 14 juni 2018 13:14 schreef Tenninetyfive het volgende:

[..]

Een enorme zijweg, maar bijvoorbeeld wanneer je partner is overleden. Nu heb je enorm veel papierwerk en rompslomp voordat je kan beginnen met rouwen besefte ik mij laatst. Zoiets zou uit handen genomen moeten worden, dus een centraal systeem waar alles via blockchain door 1 druk op de knop geregeld gaat worden.
Bedoel je niet DE-centraal ?? o|O

Crypto anarchie!!!! Neer met de bankensector etc..
pi_179782362
quote:
Overstock.com CEO: “We pay fee for credit cards and we employ 40 people in fraud department. When we take cryptocurrency, we have a very small transaction fee, much smaller than credit card fee and no fraud department. It’s like a cash transaction. For us, that is a much cheaper way of doing business.”
https://www.forbes.com/si(...)-regulatory-clarity/
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_179782952
Zijn we al keihard moen?
Lambo of Rekt
  donderdag 14 juni 2018 @ 14:51:57 #19
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_179783118
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 14:41 schreef EggsTC het volgende:
Zijn we al keihard moen?
Nee we zitten weer halverwege een Bart en straks krijgen we de dump richting 6k
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_179783245
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 14:41 schreef EggsTC het volgende:
Zijn we al keihard moen?
Wachten op Azi denk ik.
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_179783542
quote:
1s.gif Op donderdag 14 juni 2018 13:14 schreef Tenninetyfive het volgende:

[..]

Een enorme zijweg, maar bijvoorbeeld wanneer je partner is overleden. Nu heb je enorm veel papierwerk en rompslomp voordat je kan beginnen met rouwen besefte ik mij laatst. Zoiets zou uit handen genomen moeten worden, dus een centraal systeem waar alles via blockchain door 1 druk op de knop geregeld gaat worden.
En daar ben je perse blockchain nodig? Dat kan ook gewoon zonder?
En een centraal systeem? Je snapt het principe van blockchain wel?
pi_179783777
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 15:16 schreef noobcrypto het volgende:

[..]

En daar ben je perse blockchain nodig? Dat kan ook gewoon zonder?
En een centraal systeem? Je snapt het principe van blockchain wel?
Bedoel de-centraal. Nergens zeg ik dat je er perse blockchain voor nodig hebt, maar nu is het wel erg veel rompslomp en administratief werk omdat je met verschillende instanties hebt te maken.
Ook geen 38
pi_179783895
quote:
1s.gif Op donderdag 14 juni 2018 15:28 schreef Tenninetyfive het volgende:

[..]

Bedoel de-centraal. Nergens zeg ik dat je er perse blockchain voor nodig hebt, maar nu is het wel erg veel rompslomp en administratief werk omdat je met verschillende instanties hebt te maken.
de meeste zien crypto nou ook weer niet als zo'n lange-termijninvestering :P
OEH!!AAAAHH UNIVERSAAJAJAJAJAHHEEOEEUEUE
pi_179783999
Jezus, nog niet keihard moehoehoehoen? 9.gif
Lambo of Rekt
pi_179784015
Gaat dat besluit van de ECB nog wat doen met crypto? Ik zie dat het al een klein effect heeft op de goudprijs
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')