abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 13 juni 2018 @ 09:47:23 #1
277627 Seven.
We are Borg.
pi_179759385
Hallo. Ik zag dat er nog geen topic is over de kinderen van je partner. Wel over je eigen kinderen en hun relatie met je partner maar dat is natuurlijk een heel ander verhaal.

Hier wat linkjes, opvallend dat dit de eerste google resultaten zijn en die gaan allemaal over negatieve gevoelens ten opzichte van je stiefkinderen. Maar OK, dit topic is er niet alleen voor de leuke momenten.

http://www.nieuwgezin.info/?p=905

https://kiind.nl/stiefkind/

https://www.stiefmanageme(...)nderen-zijn-normaal!

https://www.jan-magazine.(...)deren-en-zij-met-jou
Resistance is futile.
pi_179759742
Oh interessant! Ik ben zelf stiefmoeder, we noemen het hier liever bonus of hulpmoeder omdat er bij stief inderdaad een negatieve bijklank is ontstaan, van een jongedame van 6. Onze situatie is gelukkig heel prettig, ook het contact met haar moeder is heel goed :) Eigenlijk al vanaf het begin gaat het allemaal heel soepel, ik ken haar sinds ze 3 is en we hadden gelukkig al snel een klik. Helemaal sinds haar zusje is geboren in december lijkt onze band nog sterker geworden O+

Hoe gaat dat bij jou? :)
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  woensdag 13 juni 2018 @ 10:19:04 #3
56471 pinquit
oh my lama!
pi_179759989
Ik ben zelf geen stiefouder, maar mijn vriend wel, van m'n oudste. We hebben ook samen een kind.
Ja hier gaat het altijd supergesmeerd eigenlijk. We zijn samen sinds oudste 5 is, en hij is nu 12, dus al meer dan z'n halve leven. Contact met zijn eigen vader is er niet meer, dus eigenlijk is mijn vriend gewoon zijn vader :)
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  woensdag 13 juni 2018 @ 10:58:21 #4
277627 Seven.
We are Borg.
pi_179760679
Ik heb sinds ruim een jaar een relatie met Six. (hij vond het wel een grappige woordspeling op mijn nick blijkbaar). Six. en ik hebben de eerste 3 maanden lekker rustig aan gedaan, zijn dochters heb ik in die tijd als kennis van Six. leren kennen. We zijn elkaar 'per ongeluk'tegengekomen in de Decathlon, was een hele leuke eerste ontmoeting.

Rond die tijd ben ik ook op zoek gegaan naar een koopwoning. Ik had eigenlijk niet echt een voorkeur voor de plek, we hebben wel een orientatie gedaan in de buurt van Amersfoort waar de meiden wonen maar Six. en zijn ouders wonen in Apeldoorn, mijn familie zit allemaal in de buurt van Zutphen. Meer dan een leuk appartementje zat er in de buurt van Amersfoort voor mij niet in dus dat plan viel snel af. Dus voor mij bleef daarna als enige woonwensen over dat het geen standaard rijtjeshuis moest zijn, geen inkijk van de buren, een slaapkamer voor allebei de meiden en ik zou dan wel zien of dit huis in Apeldoorn, Deventer of Zutphen stond.

Het droomhuis staat dus in Apeldoorn, op 5 minuten lopen van Six. zijn ouders. Bij die mensen kan ik dus niet meer stuk ;) . En ik vind Six. zijn ouders zelf ook geweldig, dat scheelt. Na 6 maanden daten ga je natuurlijk niet samen een huis kopen maar ik vond het belangrijk dat ik voor mezelf een toekomstbestendig huis kocht. Dit huis zou ik in mijn eentje ook gaan wonen. Maar het is wel heel fijn dat de meiden hier hun eigen plek hebben, in de woning van Six. was dat allemaal veel lastiger met gedeelde slaapkamers etc.

Dus dat is onze leefsituatie. De meiden zijn hier om het weekend, soms iets vaker en soms iets minder vaak. Ik moest er in het begin wel aan wennen, ik zag er altijd een beetje tegenop en met name met de jongste was het heel erg zoeken. Inmiddels is het stof neergedaald en kan ik niet anders zeggen dan dat wij met z'n vieren ook een heel leuk gezin vormen. Ik kijk er echt naar uit als de meiden komen, ze worden in mijn familie geaccepteerd en zij zijn ook gek op mijn familie. Dus alle bonusnichtjes zijn met elkaar aan het appen en snapchatten en noem maar op.

Natuurlijk niet allemaal van een leien dakje gegaan. Freaky is inmiddels 13 en zij lijkt qua karakter enorm op Six. Ze is lief, zorgzaam, meegaand. En enorm passief ;) , zij moet wel vaak aangespoord worden om niet de hele dag te bankhangen. Het ontbreekt bij haar wel eens aan een eigen mening, ze is de liefste en makkelijkste puber ooit. Zo nu en dan wil ze wel eens chagerijnig zijn. Freaky doet erg haar best om volwassen te zijn. Afgelopen zondag heeft ze helemaal zelf verse tomatensoep en pasta bolognese gemaakt voor ons. Maar eigenlijk is dat volwassen gedrag vooral in huis. Freaky gaat nog niet uit, is voor zover mij bekend nog totaal niet bezig met verkering en dat soort dingen.

Pipi is in april 10 geworden. Zeer sterk karakter, enorme zwart/wit denker. Het heeft met Pipi wel even geduurd voor ik er echt mee uit de voeten kon. We hebben wel een paar incidenten gehad samen, sommige best erg. Ik ken eigenlijk geen grappiger kinderen dan Pipi, ze is ontzettend ad rem, en bovendien reteslim dus die laat zich de kaas niet van het brood eten. Pipi voelt zich heel snel achtergesteld, beetje nare eigenschap. Zij is erg gefixeerd op voedsel dus als we bijvoorbeeld bij mijn familie zijn, dan kan ze zich bijvoorbeeld de chipsbak toe eigenen. Eerst was ik nog zo van 'niet mee bemoeien' maar eigenlijk ben ik gaandeweg me dus wel meer gaan bemoeien met dit soort dingen. Ik zeg er wat van en ze accepteert het ook. Ik weet dat ik dit op termijn los moet laten (je maakt mij niet wijs dat zij mijn bemoeienis nog accepteert als ze 13 is) maar voor nu is het goed zo. Pipi vond het zielig dat moederdag voor mij niet gold dus organiseerde ze een stiefmoederdag. Geen ontbijt op bed, want dat is echt voor moederdag, maar wel een hangstoel gekregen. Toen hadden we het ook over 'hoe noemen we jou eigenlijk'. Ik vind het woord stiefmoeder zo negatief klinken, ik krijg dan direct het Assepoester gevoel. Dus uiteindelijk hebben we het er maar op gehouden dat het dan gewoon 'Seven-dag' was. Het woord bonusmoeder kwam nog ter sprake, vond ik heel lief maar ik vind dat teveel concurreren met hun eigen moeder.

En met hun moeder kan ik trouwens goed overweg, dat is elke keer een kopje koffie als we de meiden ophalen en terugbrengen.
Resistance is futile.
pi_179761085
Dat klinkt ook wel aardig positief! Ik kan me wel voorstellen dat het soms wat lastiger is als de kinderen al wat ouder zijn en inderdaad al een eigen mening hebben :Y Ik zag en zie het wel als voordeel dat S nog zo jong was, wat je natuurlijk nooit kan kiezen ;) ,ze groeit nu ook echt op met mij.

Ik geniet echt van de weekenden dat ze bij ons is; en vooral nu de kleine haar ook echt begint te herkennen en gek op haar is is het echt genieten. Ik zie ze ook echt als volwaardige zusjes en niet als halfzusjes, ik ga ook af en toe wat alleen doen met S zodat ze niet het idee heeft dat ze minder belangrijk voor me zou zijn nu er een baby is.

Mee opvoeden doe ik nu ook, maar daar heb ik wel een tijdje afstand in gehouden en dat laten groeien. Als ik iets niet leuk vind en niet hebben wil zeg ik dat en wordt het gerespecteerd, gelukkig is het zelden nodig :)
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  woensdag 13 juni 2018 @ 12:45:24 #6
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_179762243
Kind van twee stiefouders. Zolang we met jullie kunnen lachen zit het al snel snor. We hadden wel het 'gebruik' dat de stiefouders alleen bij hun eigen kinderen preekten/boos werden en opdrachten gaven. Maar dat was niet erg, want als je je volgens je stiefouder misdroeg kreeg je vervolgens gewoon een net zo harde preek van je echte ouder :+
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
pi_179762284
Ik neem aan dat die kinderen niet echt Freaky en Pipi heten?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_179762377
Pipi, Freaky en Six?? 8)7
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_179762388
Ow, Isabeau was me al voor zie ik. Zo heten die niet echt toch? Toch???
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_179762428
quote:
7s.gif Op woensdag 13 juni 2018 12:53 schreef vosss het volgende:
Pipi, Freaky en Six?? 8)7
Nou ja, Six is een FOK! naam, ze zegt ook als woordspeling op haar naam. Maar als die meiden echt zo heten en het zijn geen dagelijks namen als Karin en Linda dan vind ik het nogal wat om al dit soort privé info even op een openbaar forum te delen. Privacy van kinderen is ook belangrijk. Dit is nog heel lang makkelijk te googlen, zeker in combinatie.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_179762442
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 12:56 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Nou ja, Six is een FOK! naam, ze zegt ook als woordspeling op haar naam. Maar als die meiden echt zo heten en het zijn geen dagelijks namen als Karin en Linda dan vind ik het nogal wat om al dit soort privé info even op een openbaar forum te delen. Privacy van kinderen is ook belangrijk. Dit is nog heel lang makkelijk te googlen, zeker in combinatie.
Ow ik had het meer over de namen an sich en niet over terugvindbaarheid op internet en privacy.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  woensdag 13 juni 2018 @ 13:01:19 #12
149959 SQ
snelle trees
pi_179762496
Ik dacht dat het wel overduidelijke codenamen waren eigenlijk. Het feit dat mensen er aan twijfelen baart me meer zorgen ;)
disclaimer
pi_179762609
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juni 2018 13:01 schreef Stormqueen het volgende:
Ik dacht dat het wel overduidelijke codenamen waren eigenlijk. Het feit dat mensen er aan twijfelen baart me meer zorgen ;)
Je weet het nooit -O- Wat je soms langs ziet komen :X

En om nog iets ontopic te zeggen. Voor de verandering vind ik de term 'bonuskinderen' leuk. En daaruit afgeleid vind ik bonusmama en bonuspapa ook prima kunnen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_179770580
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 13:09 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Je weet het nooit -O- Wat je soms langs ziet komen :X

En om nog iets ontopic te zeggen. Voor de verandering vind ik de term 'bonuskinderen' leuk. En daaruit afgeleid vind ik bonusmama en bonuspapa ook prima kunnen.
Ik krijg daar dan weer echt vlekken van. Vreselijk, gaat onder de noemer papadag.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_179770639
Anyway, mijn man heeft 2 stiefkinderen, welke hij nooit zo benoemd. We hebben 3 kinderen.

De kinderen maken ook geen onderscheid, zowel de meiden als zijn eigen zoon noemen hem papa en de meiden refereren hier naar hun vader met papa [naam]. Andersom zullen ze waarschijnlijk bij hun vader naar mijn man refereren als papa joen.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  woensdag 13 juni 2018 @ 22:38:08 #16
12734 amaranta
Alles Dasty!
pi_179773564
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juni 2018 21:01 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Ik krijg daar dan weer echt vlekken van. Vreselijk, gaat onder de noemer papadag.
Ik vind het ook een jeuk term.
  woensdag 13 juni 2018 @ 23:08:48 #17
277627 Seven.
We are Borg.
pi_179774514
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 12:47 schreef Isabeau het volgende:
Ik neem aan dat die kinderen niet echt Freaky en Pipi heten?
quote:
7s.gif Op woensdag 13 juni 2018 12:53 schreef vosss het volgende:
Pipi, Freaky en Six?? 8)7
Haha nee, zijn voornamen in het geval van de meiden. En Six. is mijn vriend z'n nick op fok.
Resistance is futile.
pi_179777595
Dus die kunnen mensen prima googlen. ok. Geen privacy voor hun? Want van 'jullie' of 'want nog kinderen'?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_179777660
Gokje dat het ‘bijnamen’ moest zijn ipv ‘voornamen’ :')
pi_179777679
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juni 2018 22:38 schreef amaranta het volgende:

[..]

Ik vind het ook een jeuk term.
En toch blijft het voor mij beter te pruimen dan stiefmoeder of stiefkind, ik heb (niet eens uit eigen ervaring) een hele nare associatie met die termen omdat je het zo vaak in negatief verband hoort.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  donderdag 14 juni 2018 @ 22:56:46 #21
277627 Seven.
We are Borg.
pi_179794884
Ja, zijn bijnamen en niet de voornamen.

:+

Fok is best kut op een telefoon
Resistance is futile.
  vrijdag 15 juni 2018 @ 00:17:44 #22
12734 amaranta
Alles Dasty!
pi_179796325
quote:
11s.gif Op donderdag 14 juni 2018 08:11 schreef rena het volgende:

[..]

En toch blijft het voor mij beter te pruimen dan stiefmoeder of stiefkind, ik heb (niet eens uit eigen ervaring) een hele nare associatie met die termen omdat je het zo vaak in negatief verband hoort.
Zo vaak? Ik hoor het echt nooit in negatief verband.
De moeder van mijn man (39), is ook hertrouwd. En we noemen hem gewoon Henk.
En als ik naar hem refereer dan is het “de man van mijn schoonmoeder”
Hij is niet mijn schoonvader. Ook niet mijn stiefschoonvader, ook niet mijn bonusschoonvader. Niks van dat.
Ook is hij niet stiefopa of bonusopa. Neen. Gewoon Henk.
En wij zijn voor hem ook gewoon Jos en Ingrid. En onze kinderen zijn voor hem Erik en Rosemarie.
pi_179798191
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 00:17 schreef amaranta het volgende:

[..]

Zo vaak? Ik hoor het echt nooit in negatief verband.
De moeder van mijn man (39), is ook hertrouwd. En we noemen hem gewoon Henk.
En als ik naar hem refereer dan is het “de man van mijn schoonmoeder”
Hij is niet mijn schoonvader. Ook niet mijn stiefschoonvader, ook niet mijn bonusschoonvader. Niks van dat.
Ook is hij niet stiefopa of bonusopa. Neen. Gewoon Henk.
En wij zijn voor hem ook gewoon Jos en Ingrid. En onze kinderen zijn voor hem Erik en Rosemarie.
Ja, alleen is mijn bonuskind :P en de kinderen waar ik mee omga in mijn omgeving dus op een leeftijd dat ze daar best wel mee bezig is (wat niet vanuit mij komt maar meer door mensen die aan haar vragen wat ik dan van haar ben) en dat is dus het verschil, zij associeert stiefmoeder nog met gemene stiefmoeders uit sprookjes en daar willen we dan een andere draai aan geven. En voor haar ben ik, vooral sinds de geboorte van haar zusje, wel meer dan een Ingrid. Denk dat dat voor de, ik neem aan, volwassen man van je schoonmoeder toch anders ligt dan bij een 6-jarige.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  zondag 17 juni 2018 @ 13:54:46 #24
277627 Seven.
We are Borg.
pi_179846910
Vaderdag dus de meiden zijn dit weekend ook weer hier. Gezelligheid, Pipi zit zo'n beetje de hele tijd in het speeltuintje voor het huis met de 10 andere kinderen uit dit rijtje. Freaky en Six. even samen op pad, auto wassen etc.

Wat ik wel eens lastig vind is dat Freaky ondertussen 13 is en dus minder makkelijk vrienden maakt (niet even in de speeltuin, in ieder geval). Een paar maanden geleden heeft Six. een gesprek gehad met haar dat ze wat actiever moest zijn, wat ondernemender enzo. Dus nu vraagt ze steeds 'wat gaan we doen'. Maar ze trekt er, in tegenstelling tot haar zusje, niet op uit om vrienden te maken hier in de buurt. Is ook lastig voor haar, maar op dit moment draait haar leven als ze hier is dus volledig om Six., mij, opa en oma die om de hoek wonen, en haar zusje. Er woont een meisje van 14 in dit blok die ook aan knolhobbelen doet dus mogelijk ligt daar een aanknopingspunt. Maar ja, allebei zijn ze natuurlijk niet in de speeltuin te bekennen.

We zijn in de eindfase van een verbouwing, en vanuit de buurt erg veel interesse omdat we dingen doen die nog niet eerder gedaan zijn, er wonen hier veel klussers. Ik denk dat we over een maand of 2 maar eens een open huis/buurtfeestje gaan geven voor iedereen in dit rijtje, gewoon een barbecue in de speeltuin zetten. Ik zal de buurvrouw vragen of haar dochter dan ook komt. Maar da's misschien ook weer te geforceerd ;).
Resistance is futile.
  zondag 17 juni 2018 @ 13:57:58 #25
277627 Seven.
We are Borg.
pi_179846956
quote:
11s.gif Op donderdag 14 juni 2018 08:11 schreef rena het volgende:

[..]

En toch blijft het voor mij beter te pruimen dan stiefmoeder of stiefkind, ik heb (niet eens uit eigen ervaring) een hele nare associatie met die termen omdat je het zo vaak in negatief verband hoort.
Ik heb trouwens ook geen echte negatieve associatie met stiefmoeders. Ik ken niemand die echt niet met de nieuwe partner door 1 deur kan, ik ken niemand die grote moeite heeft met de stiefkinderen. Maar toch blijft dat Assepoester gevoel hangen :') .

quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 21:04 schreef Ticootje het volgende:
Anyway, mijn man heeft 2 stiefkinderen, welke hij nooit zo benoemd. We hebben 3 kinderen.

De kinderen maken ook geen onderscheid, zowel de meiden als zijn eigen zoon noemen hem papa en de meiden refereren hier naar hun vader met papa [naam]. Andersom zullen ze waarschijnlijk bij hun vader naar mijn man refereren als papa joen.
Dat is ook heel leuk O+. En hoe oud waren jullie kinderen toen jullie samen verder gingen? Ik kan me voorstellen dat dat tot een jaar of 6-7 nog wel makkelijk gaat op zo'n manier.
Resistance is futile.
  zondag 17 juni 2018 @ 14:05:11 #26
277627 Seven.
We are Borg.
pi_179847097
quote:
14s.gif Op woensdag 13 juni 2018 11:26 schreef rena het volgende:
Dat klinkt ook wel aardig positief! Ik kan me wel voorstellen dat het soms wat lastiger is als de kinderen al wat ouder zijn en inderdaad al een eigen mening hebben :Y Ik zag en zie het wel als voordeel dat S nog zo jong was, wat je natuurlijk nooit kan kiezen ;) ,ze groeit nu ook echt op met mij.

Ik geniet echt van de weekenden dat ze bij ons is; en vooral nu de kleine haar ook echt begint te herkennen en gek op haar is is het echt genieten. Ik zie ze ook echt als volwaardige zusjes en niet als halfzusjes, ik ga ook af en toe wat alleen doen met S zodat ze niet het idee heeft dat ze minder belangrijk voor me zou zijn nu er een baby is.

Mee opvoeden doe ik nu ook, maar daar heb ik wel een tijdje afstand in gehouden en dat laten groeien. Als ik iets niet leuk vind en niet hebben wil zeg ik dat en wordt het gerespecteerd, gelukkig is het zelden nodig :)
Hoe vaak is S. bij jullie? Wij praten ook over gezinsuitbreiding op termijn maar met zulke leeftijdsverschillen wordt dat misschien nog een heel ander verhaal dan bij jullie.
Resistance is futile.
  zondag 17 juni 2018 @ 22:25:04 #27
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_179859977
quote:
7s.gif Op zondag 17 juni 2018 13:57 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ik heb trouwens ook geen echte negatieve associatie met stiefmoeders. Ik ken niemand die echt niet met de nieuwe partner door 1 deur kan, ik ken niemand die grote moeite heeft met de stiefkinderen. Maar toch blijft dat Assepoester gevoel hangen :') .

[..]

Dat is ook heel leuk O+. En hoe oud waren jullie kinderen toen jullie samen verder gingen? Ik kan me voorstellen dat dat tot een jaar of 6-7 nog wel makkelijk gaat op zo'n manier.
Kinderen waren 1 en 3.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_179868521
quote:
7s.gif Op zondag 17 juni 2018 14:05 schreef Seven. het volgende:

[..]

Hoe vaak is S. bij jullie? Wij praten ook over gezinsuitbreiding op termijn maar met zulke leeftijdsverschillen wordt dat misschien nog een heel ander verhaal dan bij jullie.
Ze is om het weekend bij ons en tussendoor zien we haar ook geregeld :)

Ik weet zelf niet hoe dat gaat lopen met een groter leeftijdsverschil maar er zitten hier geloof ik wel users die daar ervaring mee hebben.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  maandag 18 juni 2018 @ 12:22:00 #29
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_179868652
quote:
7s.gif Op woensdag 13 juni 2018 10:58 schreef Seven. het volgende:
Ik heb sinds ruim een jaar een relatie met Six. (hij vond het wel een grappige woordspeling op mijn nick blijkbaar). Six. en ik hebben de eerste 3 maanden lekker rustig aan gedaan, zijn dochters heb ik in die tijd als kennis van Six. leren kennen. We zijn elkaar 'per ongeluk'tegengekomen in de Decathlon, was een hele leuke eerste ontmoeting.

Rond die tijd ben ik ook op zoek gegaan naar een koopwoning. Ik had eigenlijk niet echt een voorkeur voor de plek, we hebben wel een orientatie gedaan in de buurt van Amersfoort waar de meiden wonen maar Six. en zijn ouders wonen in Apeldoorn, mijn familie zit allemaal in de buurt van Zutphen. Meer dan een leuk appartementje zat er in de buurt van Amersfoort voor mij niet in dus dat plan viel snel af. Dus voor mij bleef daarna als enige woonwensen over dat het geen standaard rijtjeshuis moest zijn, geen inkijk van de buren, een slaapkamer voor allebei de meiden en ik zou dan wel zien of dit huis in Apeldoorn, Deventer of Zutphen stond.

Het droomhuis staat dus in Apeldoorn, op 5 minuten lopen van Six. zijn ouders. Bij die mensen kan ik dus niet meer stuk ;) . En ik vind Six. zijn ouders zelf ook geweldig, dat scheelt. Na 6 maanden daten ga je natuurlijk niet samen een huis kopen maar ik vond het belangrijk dat ik voor mezelf een toekomstbestendig huis kocht. Dit huis zou ik in mijn eentje ook gaan wonen. Maar het is wel heel fijn dat de meiden hier hun eigen plek hebben, in de woning van Six. was dat allemaal veel lastiger met gedeelde slaapkamers etc.

Dus dat is onze leefsituatie. De meiden zijn hier om het weekend, soms iets vaker en soms iets minder vaak. Ik moest er in het begin wel aan wennen, ik zag er altijd een beetje tegenop en met name met de jongste was het heel erg zoeken. Inmiddels is het stof neergedaald en kan ik niet anders zeggen dan dat wij met z'n vieren ook een heel leuk gezin vormen. Ik kijk er echt naar uit als de meiden komen, ze worden in mijn familie geaccepteerd en zij zijn ook gek op mijn familie. Dus alle bonusnichtjes zijn met elkaar aan het appen en snapchatten en noem maar op.

Natuurlijk niet allemaal van een leien dakje gegaan. Freaky is inmiddels 13 en zij lijkt qua karakter enorm op Six. Ze is lief, zorgzaam, meegaand. En enorm passief ;) , zij moet wel vaak aangespoord worden om niet de hele dag te bankhangen. Het ontbreekt bij haar wel eens aan een eigen mening, ze is de liefste en makkelijkste puber ooit. Zo nu en dan wil ze wel eens chagerijnig zijn. Freaky doet erg haar best om volwassen te zijn. Afgelopen zondag heeft ze helemaal zelf verse tomatensoep en pasta bolognese gemaakt voor ons. Maar eigenlijk is dat volwassen gedrag vooral in huis. Freaky gaat nog niet uit, is voor zover mij bekend nog totaal niet bezig met verkering en dat soort dingen.

Pipi is in april 10 geworden. Zeer sterk karakter, enorme zwart/wit denker. Het heeft met Pipi wel even geduurd voor ik er echt mee uit de voeten kon. We hebben wel een paar incidenten gehad samen, sommige best erg. Ik ken eigenlijk geen grappiger kinderen dan Pipi, ze is ontzettend ad rem, en bovendien reteslim dus die laat zich de kaas niet van het brood eten. Pipi voelt zich heel snel achtergesteld, beetje nare eigenschap. Zij is erg gefixeerd op voedsel dus als we bijvoorbeeld bij mijn familie zijn, dan kan ze zich bijvoorbeeld de chipsbak toe eigenen. Eerst was ik nog zo van 'niet mee bemoeien' maar eigenlijk ben ik gaandeweg me dus wel meer gaan bemoeien met dit soort dingen. Ik zeg er wat van en ze accepteert het ook. Ik weet dat ik dit op termijn los moet laten (je maakt mij niet wijs dat zij mijn bemoeienis nog accepteert als ze 13 is) maar voor nu is het goed zo. Pipi vond het zielig dat moederdag voor mij niet gold dus organiseerde ze een stiefmoederdag. Geen ontbijt op bed, want dat is echt voor moederdag, maar wel een hangstoel gekregen. Toen hadden we het ook over 'hoe noemen we jou eigenlijk'. Ik vind het woord stiefmoeder zo negatief klinken, ik krijg dan direct het Assepoester gevoel. Dus uiteindelijk hebben we het er maar op gehouden dat het dan gewoon 'Seven-dag' was. Het woord bonusmoeder kwam nog ter sprake, vond ik heel lief maar ik vind dat teveel concurreren met hun eigen moeder.

En met hun moeder kan ik trouwens goed overweg, dat is elke keer een kopje koffie als we de meiden ophalen en terugbrengen.
:O
"Hoka Hey!"
pi_179868707
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 12:22 schreef matspontius het volgende:

[..]

:O
Klinkt echt als een sprookje zo inderdaad
  dinsdag 19 juni 2018 @ 08:45:48 #31
277627 Seven.
We are Borg.
pi_179889200
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 12:22 schreef matspontius het volgende:

[..]

:O
quote:
1s.gif Op maandag 18 juni 2018 12:23 schreef T-D het volgende:

[..]

Klinkt echt als een sprookje zo inderdaad
Wat is precies jullie probleem? Ik probeer hier een leuk topic op te starten voor mensen die zelf ook stiefkinderen hebben, daar hoort doorgaans bij dat je zelf begint en deelt. Ik ben misschien wat lang van stof en ik snap dat jullie liever negatieve verhalen lezen, maar vooralsnog is het 'stiefmoederschap' een voornamelijk leuke ervaring voor mij. En dat is het voor wel meer mensen, blijkbaar. Diegenen die negatieve ervaringen hebben, mogen ze ook delen.

Donder lekker op naar naar KLB als dit topic je niet aanstaat. *insert middelvinger*
:W
Resistance is futile.
  Moderator dinsdag 19 juni 2018 @ 17:00:48 #32
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_179898728
quote:
6s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 08:45 schreef Seven. het volgende:

[..]

[..]

Wat is precies jullie probleem? Ik probeer hier een leuk topic op te starten voor mensen die zelf ook stiefkinderen hebben, daar hoort doorgaans bij dat je zelf begint en deelt. Ik ben misschien wat lang van stof en ik snap dat jullie liever negatieve verhalen lezen, maar vooralsnog is het 'stiefmoederschap' een voornamelijk leuke ervaring voor mij. En dat is het voor wel meer mensen, blijkbaar. Diegenen die negatieve ervaringen hebben, mogen ze ook delen.

Donder lekker op naar naar KLB als dit topic je niet aanstaat. *insert middelvinger*
:W
Iemand mag dit niet vermoeiend vinden of er anders over denken?

'JA MAAR WAAROM POSTEN ZE DAN HIER????" hoor ik je denken... Nou, dit is een forum. En dan geeft iemand wel eens zijn mening. Als dat niet past in het 'perfecte plaatje' wat jij voor ogen hebt, kan je daar best normaal op reageren i.p.v. te vragen of iemand 'op kan donderen' naar een ander subforum of met middelvingers te zwaaien.

Walgelijk asociaal :r
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
  dinsdag 19 juni 2018 @ 17:03:13 #33
149959 SQ
snelle trees
pi_179898797
Het is natuurlijk de vraag of je overal maar te pas en te onpas je mening uit moet lopen kotsen.
Naar mijn mening wordt een forum daar niet per definitie leuker of beter van.

Iedereen vindt tegenwoordig overal wel iets van. Of het waarde toevoegt valt te betwisten.

Dus als je niks wezenlijks te zeggen hebt, zeg dan niks. Dat mag namelijk ook gewoon ;)

En nu graag weer verder over stiefkinderen :)
disclaimer
pi_179899488
Over andermans kinderen posten vind ik maar niks

Heb de AIVD maar ingelicht voor het geval dat
pi_179899682
Verder over stiefkinderen?
Dit hele verhaal klinkt als een sprookje, na 6 maanden kennelijk al een goede band met de stiefkinderen en hun moeder is natuurlijk leuk maar meestal gewoon niet de realiteit.
pi_179918833
Vanwege privacy van de betrokkenen ga ik er verder niet diep op in, maar neem maar van mij aan dat het zeker niet altijd zo'n sprookje is
pi_179918851
Goed verhaal bro.
pi_179920028
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 17:39 schreef T-D het volgende:
Verder over stiefkinderen?
Dit hele verhaal klinkt als een sprookje, na 6 maanden kennelijk al een goede band met de stiefkinderen en hun moeder is natuurlijk leuk maar meestal gewoon niet de realiteit.
Dus dit topic mag alleen over de negatieve aspecten gaan? En als je het wel positief ervaart is dat niet realistisch? Ik neem aan dat Seven dit topic geopend heeft voor beide kanten.

Ik prijs mezelf heel gelukkig dat het bij ons zo goed gaat, en weet ook dat dat niet vanzelfsprekend is omdat er een hoop treurig volk is wat de ex en nieuwe partner het licht in de ogen en de kinderen niet gunt
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_179920086
quote:
15s.gif Op woensdag 20 juni 2018 14:07 schreef rena het volgende:

[..]

Dus dit topic mag alleen over de negatieve aspecten gaan? En als je het wel positief ervaart is dat niet realistisch? Ik neem aan dat Seven dit topic geopend heeft voor beide kanten.

Ik prijs mezelf heel gelukkig dat het bij ons zo goed gaat, en weet ook dat dat niet vanzelfsprekend is omdat er een hoop treurig volk is wat de ex en nieuwe partner het licht in de ogen en de kinderen niet gunt
in 'mijn' geval is er zelfs geen ex
pi_179931506
quote:
15s.gif Op woensdag 20 juni 2018 14:07 schreef rena het volgende:

[..]

Dus dit topic mag alleen over de negatieve aspecten gaan? En als je het wel positief ervaart is dat niet realistisch? Ik neem aan dat Seven dit topic geopend heeft voor beide kanten.

Ik prijs mezelf heel gelukkig dat het bij ons zo goed gaat, en weet ook dat dat niet vanzelfsprekend is omdat er een hoop treurig volk is wat de ex en nieuwe partner het licht in de ogen en de kinderen niet gunt
Nee hoor, positieve reacties zijn ook leuk om te lezen, mijn huidige vrouw is stiefmoeder, en dit gaat gewoon niet altijd even goed sinds we (ik en stiefmoeder) er een kleintje bij hebben, mijn oudste kind is vaak jaloers op mijn jongste en de band die er automatisch was tussen ons en onze zoon. Met oudste is het vaak gewoon zoeken en aftasten.
pi_179937697
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juni 2018 13:01 schreef Stormqueen het volgende:
Ik dacht dat het wel overduidelijke codenamen waren eigenlijk. Het feit dat mensen er aan twijfelen baart me meer zorgen ;)
_O- Dit
Op zaterdag 20 mei 2017 22:17 schreef Lot88 het volgende:
jij bent in mijn hoofd volledig gelinkt aan Alex Vause :@
pi_179937817
Ik weet niet of ik zoiets zou kunnen trekken.

Momenteel zit ik absoluut niet in de situatie, maar ik heb het wel proberen voor te stellen.

Stiefkinderen hebben, dus een stiefmoeder worden, daar zou ik misschien niet zoveel moeite mee hebben.

Maar dat mijn kind een stiefouder krijgt, dus een ''nieuwe'' moeder. Ik zou dat echt niet trekken. Ik ben haar moeder en niemand anders.

Hoe gaan jullie hiermee om, ik hoor echt nooit iemand over dit punt dat hij of zij het er moeilijk mee heeft. En hoe accepteer je zoiets, want dat zou toch kennelijk moeten op een gegeven moment.
Op zaterdag 20 mei 2017 22:17 schreef Lot88 het volgende:
jij bent in mijn hoofd volledig gelinkt aan Alex Vause :@
pi_179938779
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juni 2018 21:52 schreef T-D het volgende:

[..]

Nee hoor, positieve reacties zijn ook leuk om te lezen, mijn huidige vrouw is stiefmoeder, en dit gaat gewoon niet altijd even goed sinds we (ik en stiefmoeder) er een kleintje bij hebben, mijn oudste kind is vaak jaloers op mijn jongste en de band die er automatisch was tussen ons en onze zoon. Met oudste is het vaak gewoon zoeken en aftasten.
Maar ik denk dat dat ook wel voorkomt bij broertjes en zusjes die dezelfde ouders hebben hoor, hoe oud is je oudste? Ik heb S heel erg betrokken bij de zwangerschap en spulletjes kopen, probeer nu ook af en toe wat samen te doen met haar zodat ze niet het gevoel heeft dat ik alleen met de baby bezig ben. En dat doet haar vader ook.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_179938826
quote:
7s.gif Op donderdag 21 juni 2018 08:36 schreef Moeraskat het volgende:
Maar dat mijn kind een stiefouder krijgt, dus een ''nieuwe'' moeder. Ik zou dat echt niet trekken. Ik ben haar moeder en niemand anders.
Ik vind dat best een vervelende aanname dat een stiefmoeder zichzelf als nieuwe moeder zou zien van het kind :{ En dat is denk ik ook waarom het in sommige gevallen niet botert tussen moeders en stiefmoeders. Ik heb zelf juist veel respect voor het feit dat S zelf al een moeder heeft, praat ook altijd respectvol over haar moeder. Maar goed, onze situatie is kennelijk super uniek als ik zie hoe de rest van de mensen in dit topic er over praten.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_179938856
quote:
15s.gif Op donderdag 21 juni 2018 10:00 schreef rena het volgende:

[..]

Ik vind dat best een vervelende aanname dat een stiefmoeder zichzelf als nieuwe moeder zou zien van het kind :{ En dat is denk ik ook waarom het in sommige gevallen niet botert tussen moeders en stiefmoeders. Ik heb zelf juist veel respect voor het feit dat S zelf al een moeder heeft, praat ook altijd respectvol over haar moeder. Maar goed, onze situatie is kennelijk super uniek als ik zie hoe de rest van de mensen in dit topic er over praten.
Dit is geen vervelende aanname, althans niet zo bedoeld ;) Mijn collega noemt zichzelf bonusmoeder. En hoe je het ook bekijkt. Ze is een ''nieuw'' persoon in het leven van het kind. Dus een nieuwe/extra/bonusmoeder, stiefmoeder, hoe je het ook noemen wil.

Het gaat mij niet zozeer om het respectvol over elkaar praten, want dat lijkt me logisch. Het ging mij erom hoe je er zelf mee omgaat. Met de gevoelens dus, want ik zou echt kromliggen van de narigheid denk ik.
Op zaterdag 20 mei 2017 22:17 schreef Lot88 het volgende:
jij bent in mijn hoofd volledig gelinkt aan Alex Vause :@
pi_179938965
Dat weet je ook als je uit elkaar gaat, dat er een risico is dat er een andere vrouw/man in het leven komt van je ex-partner en je kinderen.

Fijn als je die vrouw door je eigen gevoelens geen kans kunt geven, ik ben heel blij dat de ex van mijn man er niet zo instaat, ik durf haar zelfs bijna een vriendin te noemen. En ja, ik weet dat er ook giftige gevallen tussen de bonus/stiefmoeders, wat je het wil noemen, zitten en dan zou ik ook niet gelukkig zijn; maar om ze allemaal over een kam te scheren vind ik heel jammer. En dan trek ik het me misschien wel persoonlijk aan ja.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_179939513
Weet even niet dit goed te verwoorden maar ik betrap me er zelf wel eens op hogere verwachtingen te hebben (lees strenger/veeleisender) van mijn eigen kinderen, dan dat ik heb van andere/stief kinderen. :@

Een voorbeeld; een kind die vaak bij ons speelt had onze koppen koffie van de buitenkant lichtjes met mayo ingesmeerd. Dus toen ik m'n kop koffie pakte zat m'n hand eronder. Kids lagen in een deuk, en ik moest er ook om lachen. Tegelijkertijd ben ik er bijna zeker van dat wanneer m'n eigen kind dit had geflikt ik best boos was geworden.

Het zette me aan het denken. Vandaar bovenstaande vraag. Reageren jullie in sommige situaties verschillend naar stiefkinderen dan dat je doet naar eigen kinderen?
  donderdag 21 juni 2018 @ 11:06:25 #48
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_179939717
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juni 2018 13:01 schreef Stormqueen het volgende:
Ik dacht dat het wel overduidelijke codenamen waren eigenlijk. Het feit dat mensen er aan twijfelen baart me meer zorgen ;)
Dit.
En maar klagen over de achterlijke namen tegenwoordig, maar een nickname niet meer als zodanig herkennen :')
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 21 juni 2018 @ 11:17:30 #49
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_179939908
Mijn man heeft een stiefzoon trouwens, maar mijn man kwam pas in ons leven toen mijn zoon 16 was, en toen wij 5 jaar later samen een huis kochten (en ook pas samen gingen wonen) woonde mijn zoon al op zichzelf, mijn man heeft dus nooit met opvoedkundige dingen mbt mijn zoon te maken gehad.

Toen mijn zoon en schoondochter in januari kwamen vertellen dat er gezinsuitbreiding verwacht werd kregen we een boekje voor opa en oma, en omdat ik direct genoeg ben om dan nog even te vragen hoe en wat (maar mijn zoon zorgvuldig is genoeg om niet zomaar iets voor "opa en oma" te kopen), zei hij tegen mijn man; "ik zal je geen papa noemen, maar je wordt wel de opa van mijn kind".

Hoe dan ook, ouder zijn is niet makkelijk, stiefouder zijn helemaal niet, maar soms valt het mee.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  vrijdag 22 juni 2018 @ 09:37:58 #50
277627 Seven.
We are Borg.
pi_179961513
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juni 2018 21:52 schreef T-D het volgende:

[..]

Nee hoor, positieve reacties zijn ook leuk om te lezen, mijn huidige vrouw is stiefmoeder, en dit gaat gewoon niet altijd even goed sinds we (ik en stiefmoeder) er een kleintje bij hebben, mijn oudste kind is vaak jaloers op mijn jongste en de band die er automatisch was tussen ons en onze zoon. Met oudste is het vaak gewoon zoeken en aftasten.
Daar ben ik ook doodsbang voor trouwens. Wij willen graag samen een kindje. Six. denkt dat het wel losloopt maar ik denk dat Pipi er niet blij mee zal zijn. Ze is enorm gefocust op wat een ander krijgt en bovendien staat Six. op een enorm voetstuk. Ik weet bijna zeker dat dit niet op rolletjes zal verlopen. Maar goed, het is nog niet zover. Volgend jaar gaan we proberen.
Resistance is futile.
  vrijdag 22 juni 2018 @ 09:46:25 #51
277627 Seven.
We are Borg.
pi_179961645
quote:
7s.gif Op donderdag 21 juni 2018 08:36 schreef Moeraskat het volgende:
Ik weet niet of ik zoiets zou kunnen trekken.

Momenteel zit ik absoluut niet in de situatie, maar ik heb het wel proberen voor te stellen.

Stiefkinderen hebben, dus een stiefmoeder worden, daar zou ik misschien niet zoveel moeite mee hebben.

Maar dat mijn kind een stiefouder krijgt, dus een ''nieuwe'' moeder. Ik zou dat echt niet trekken. Ik ben haar moeder en niemand anders.

Hoe gaan jullie hiermee om, ik hoor echt nooit iemand over dit punt dat hij of zij het er moeilijk mee heeft. En hoe accepteer je zoiets, want dat zou toch kennelijk moeten op een gegeven moment.
Ik persoonlijk vind dat dus ook wel lastig van de andere kant. De meiden hebben een hele lieve moeder waar ik gelukkig goed mee door 1 deur kan, dat scheelt een hoop. Maar aftasten waar ik teveel in haar terrein ga is wel eens moeilijk. Laatst nog een voorbeeld. We haalden de meiden op en Pipi had weer eens commentaar op de kledingkeuze van Freaky. Het is ook nog eens zo dat Pipi een tomboy is die zelf steevast in jongenskleding rondloopt, Freaky is een meisje meisje. Ik was even alleen met ze in de woonkamer en zonder na te denken heb ik Pipi erop aangesproken dat ik het niet leuk vind dat ze vaak commentaar heeft op de kleren van Freaky (en dat Freaky dat andersom nooit doet). Nou ja, toen waren de rapen eventjes gaar en is Pipi naar haar moeder gestormd. Godzijdank was Paulien (codenaam) het roerend eens met mij, maar als dat niet het geval was, dan hadden we natuurlijk wel een situatie gehad...!
Resistance is futile.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')