FOK!forum / Culinesse à gogo / Hollandse Nieuwe haring 2018
golferwoensdag 13 juni 2018 @ 00:47
xxl.jpg

De veiling van het eerste vaatje nieuwe haring op de Scheveningse visafslag heeft 78.000 euro opgebracht. Een groothandel heeft het vaatje gekocht. Vorig jaar werd met het eerste vaatje iets minder geld opgehaald: 65.000 euro.

De opbrengst gaat ieder jaar naar een goed doel. Dit keer is dat Hulphond Nederland, een stichting die honden opleidt en plaatst bij mensen met een fysieke of geestelijke beperking.

De haring is dit jaar "lekker vet en romig", zegt Peter Koelewijn, de voorzitter van het keuringspanel tegen Omroep West. "Vorig jaar was de haring iets vetter, maar was de smaak wat minder." De smaak is nu veel beter. Dat komt doordat de vissen genoeg zonlicht en goede voeding hebben gekregen.

De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geldt als de aftrap van het haringseizoen. Vanaf vandaag is de haring te koop.
yosanderwoensdag 13 juni 2018 @ 00:49
Hoe moet ik nu zonder de AD Haringtest weten waar ik mijn Hollandse Nieuwe moet halen? :'(
gargamelnlwoensdag 13 juni 2018 @ 01:11
Ik ben dol op haring en ga van de week bij mijn vertrouwde adres zeker een nieuwe halen, maar die "zie mij nou" figuren die op de voorgrond treden tijdens de introductie van de hollandse nieuwe mogen van mij per direct ebola krijgen. :r
de_boswachterwoensdag 13 juni 2018 @ 02:10
Lekker zo’n glibberige staaf m’n keeltje in laten glijden _O_
dimmakwoensdag 13 juni 2018 @ 07:42
Vorige week al even mogen proeven, maar nog net zo goor als al die andere jaren.
Dvenwoensdag 13 juni 2018 @ 07:42
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 01:11 schreef gargamelnl het volgende:
Ik ben dol op haring en ga van de week bij mijn vertrouwde adres zeker een nieuwe halen, maar die "zie mij nou" figuren die op de voorgrond treden tijdens de introductie van de hollandse nieuwe mogen van mij per direct ebola krijgen. :r
Het is wat zeg. Hoe durven mensen een traditioneel evenement bij te wonen :r
nogeenoudebekendewoensdag 13 juni 2018 @ 08:09
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 02:10 schreef de_boswachter het volgende:
Lekker zo’n glibberige staaf m’n keeltje in laten glijden _O_
Je moet ze eerst laten ontdooien hè.
#ANONIEMwoensdag 13 juni 2018 @ 08:23
Gelijk een paar halen deze week.
Sicstuswoensdag 13 juni 2018 @ 09:09
Liggen ze al bij de visboeren? Of moeten we daarvoor nog een dag wachten?
Kopikowoensdag 13 juni 2018 @ 09:17
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 09:09 schreef Sicstus het volgende:
Liggen ze al bij de visboeren? Of moeten we daarvoor nog een dag wachten?
quote:
Vanaf vandaag is de haring te koop.
golferwoensdag 13 juni 2018 @ 13:21
De eerste 2 bij de vishandelaar opgepeuzeld met een (gratis) glaasje korenwijn erbij.
Ze zijn inderdaad heerlijk en mooi romig. :9
Lonaadonderdag 14 juni 2018 @ 12:56
quote:
14s.gif Op woensdag 13 juni 2018 13:21 schreef golfer het volgende:
De eerste 2 bij de vishandelaar opgepeuzeld met een (gratis) glaasje korenwijn erbij.
Ze zijn inderdaad heerlijk en mooi romig. :9
Inderdaad :9
Zihuatanejodonderdag 14 juni 2018 @ 13:36
Is er soms een jaargang beter dan een andere? Net als bij een goede wijn?
kies.een.gebruikersnaam12donderdag 14 juni 2018 @ 13:39
Heb er gister ook 4 gegeten met wat uitjes. Heerlijk!
#ANONIEMdonderdag 14 juni 2018 @ 13:39
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 13:36 schreef Zihuatanejo het volgende:
Is er soms een jaargang beter dan een andere? Net als bij een goede wijn?
Ze zijn elk jaar vetter en smaakvoller. Vetpercentage zou zo onderhand rond de 200 % moeten zitten als je de verhalen mag geloven.
fespodonderdag 14 juni 2018 @ 13:47
quote:
3s.gif Op woensdag 13 juni 2018 00:47 schreef golfer het volgende:
[ afbeelding ]

De veiling van het eerste vaatje nieuwe haring op de Scheveningse visafslag heeft 78.000 euro opgebracht. Een groothandel heeft het vaatje gekocht. Vorig jaar werd met het eerste vaatje iets minder geld opgehaald: 65.000 euro.

De opbrengst gaat ieder jaar naar een goed doel. Dit keer is dat Hulphond Nederland, een stichting die honden opleidt en plaatst bij mensen met een fysieke of geestelijke beperking.

De haring is dit jaar "lekker vet en romig", zegt Peter Koelewijn, de voorzitter van het keuringspanel tegen Omroep West. "Vorig jaar was de haring iets vetter, maar was de smaak wat minder." De smaak is nu veel beter. Dat komt doordat de vissen genoeg zonlicht en goede voeding hebben gekregen.

De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geldt als de aftrap van het haringseizoen. Vanaf vandaag is de haring te koop.
vorig jaar iets vetter, maar nu is de smaak veel beter.
het perfecte verkooppraatje _O_
Zihuatanejodonderdag 14 juni 2018 @ 13:55
quote:
1s.gif Op donderdag 14 juni 2018 13:39 schreef Mariocash het volgende:

[..]

Ze zijn elk jaar vetter en smaakvoller. Vetpercentage zou zo onderhand rond de 200 % moeten zitten als je de verhalen mag geloven.
Dat idee heb ik ook!!
golferdonderdag 14 juni 2018 @ 14:31
Vandaag nog maar weer eentje gehapt. Blijft lekker, zo vers van het mes. :9
yosanderdonderdag 14 juni 2018 @ 14:40
Morgen maar een paar wegslikken w/
#ANONIEMdonderdag 14 juni 2018 @ 19:59
quote:
1s.gif Op donderdag 14 juni 2018 14:40 schreef yosander het volgende:
Morgen maar een paar wegslikken w/
Lekker slikken. 🙂
Pietverdrietdonderdag 14 juni 2018 @ 20:37
Nog Beter Dan vorig jaar, ieder jaar weer
yosanderdonderdag 14 juni 2018 @ 20:46
quote:
1s.gif Op donderdag 14 juni 2018 20:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Nog Beter Dan vorig jaar, ieder jaar weer
Kan niet wachten op de Hollandse Nieuwe van 2019
FutureFairytaledonderdag 14 juni 2018 @ 21:35
Vandaag 1 op en vond ze nog niet zoveel smaak hebben. Komt denk over een paar weken.
boriszvrijdag 15 juni 2018 @ 15:18
Bij de IJmuidense Vishandel in Amsterdam waren ze :9
Taradovrijdag 15 juni 2018 @ 17:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 15:18 schreef borisz het volgende:
Bij de IJmuidense Vishandel in Amsterdam waren ze :9
is dat die op de Amstelveenseweg?
boriszvrijdag 15 juni 2018 @ 17:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 17:02 schreef Tarado het volgende:

[..]

is dat die op de Amstelveenseweg?
:Y
Sicstusvrijdag 15 juni 2018 @ 18:35
14uhxd4.png

dinner 8-)

edit: oeps...moest eigenlijk in 'wat eten we vandaag'..

[ Bericht 9% gewijzigd door Sicstus op 15-06-2018 18:45:12 ]
Pietverdrietvrijdag 15 juni 2018 @ 18:47
Ook erg lekker, snij haringen aan stukjes en vermeng ze met crème fraiche en zure appelstukjes of rode bietjes
Oledinsdag 19 juni 2018 @ 10:31
ga straks proberen. Op Amsterdams in stukjes. :9
golferdinsdag 19 juni 2018 @ 16:01
Vanmiddag alweer eentje gegeten. Blijven lekker. :9
Graf..Coudenhove..Kalergidinsdag 19 juni 2018 @ 16:13
Ik vond ze tegen vallen ik heb betere haringjaren meegemaakt.
golferdinsdag 19 juni 2018 @ 16:49
quote:
15s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 16:13 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Ik vond ze tegen vallen ik heb betere haringjaren meegemaakt.
Vers van het mes schoongemaakt en meteen opgegeten?
Graf..Coudenhove..Kalergidinsdag 19 juni 2018 @ 16:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 16:49 schreef golfer het volgende:

[..]

Vers van het mes schoongemaakt en meteen opgegeten?
Nee dat mag de haringverkoper doen (behalve het meteen opeten dan).
Sigaartjedinsdag 19 juni 2018 @ 16:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 16:01 schreef golfer het volgende:
Vanmiddag alweer eentje gegeten. Blijven lekker. :9
Ik lees ook niet echt lovende berichten zoals voorgaande jaren.
Zal wel een gemiddeld harinkje zijn.
Ik ga hem deze week proeven, ben ergens uitgenodigd. ik ben benieuwd.
VeX-woensdag 20 juni 2018 @ 20:07
Ik heb er een paar weggewerkt inmiddels. Wel van de supermarkt maar het was goed te pruimen. Vol van smaak en proefde lekker vers. Ja!
Bladergroenwoensdag 20 juni 2018 @ 23:25
Vraag: Wat mag ik verwachten van een 'goed schoongemaakte' haring? Ik at er vorige week eentje, maar daar zaten toch wel een aantal van die zachte dunne graatjes in en daar moet ik dan bijna van kokhalzen. Alsof je een haar in je eten aantreft. Het waren er maar een paar, maar ze bederven mijn eetplezier.
Is de haring dan niet goed schoongemaakt of hoort dit er nu eenmaal bij?
Ray_Smithdonderdag 21 juni 2018 @ 18:44
mmm lekkerrrr
hb er genoeg aan een hoor
in stukjes,met uitjes en paar plakjes zure bom mmmmmmmm
uiteraard op zo n kartonnetje met vorkje en bij de haringkar vlakbij het haarlemmerplein in Amsterdam..............
mootiedonderdag 21 juni 2018 @ 18:54
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juni 2018 23:25 schreef Bladergroen het volgende:
Vraag: Wat mag ik verwachten van een 'goed schoongemaakte' haring? Ik at er vorige week eentje, maar daar zaten toch wel een aantal van die zachte dunne graatjes in en daar moet ik dan bijna van kokhalzen. Alsof je een haar in je eten aantreft. Het waren er maar een paar, maar ze bederven mijn eetplezier.
Is de haring dan niet goed schoongemaakt of hoort dit er nu eenmaal bij?
Dat hoort er gewoon bij. Maar ik kijk ook na elk hapje en ga dan alle graatjes verwijderen die ik zie. :@
Pietverdrietdonderdag 21 juni 2018 @ 19:21
Vandaag 2 stuks gegeten bij een goede visboer, vers van het mes.
Smaakten lekker en fris, maar niet heel vet.
Bladergroendonderdag 21 juni 2018 @ 22:26
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juni 2018 18:54 schreef mootie het volgende:

[..]

Dat hoort er gewoon bij. Maar ik kijk ook na elk hapje en ga dan alle graatjes verwijderen die ik zie. :@
Hm er zit niks anders op dus. Dan ga ik dat ook maar doen. Bedankt voor je reactie.
golferdonderdag 21 juni 2018 @ 23:10
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juni 2018 18:54 schreef mootie het volgende:

Dat hoort er gewoon bij. Maar ik kijk ook na elk hapje en ga dan alle graatjes verwijderen die ik zie. :@
:N
Als een haring echt goed is schoongemaakt door de visboer heb je die kleine dunne haargraatjes ook niet meer. Die vegen ze ervan af met een handschoen aan.
mootiedonderdag 21 juni 2018 @ 23:37
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juni 2018 23:10 schreef golfer het volgende:

[..]

:N
Als een haring echt goed is schoongemaakt door de visboer heb je die kleine dunne haargraatjes ook niet meer. Die vegen ze ervan af met een handschoen aan.
In het vlees zitten altijd graten. Tenminste, ik vind het graten.
Ray_Smithvrijdag 22 juni 2018 @ 20:37
gratenkut hahahhaha
golfervrijdag 22 juni 2018 @ 20:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juni 2018 20:37 schreef Ray_Smith het volgende:
gratenkut hahahhaha
Hilarisch.
poezenvanger_van_hamelenvrijdag 22 juni 2018 @ 21:01
Indien goed schoongemaakt vind ik geen graten hoor. Niks is erger dan een haring met graten, bah.
mootievrijdag 22 juni 2018 @ 23:49
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juni 2018 23:10 schreef golfer het volgende:

[..]

:N
Als een haring echt goed is schoongemaakt door de visboer heb je die kleine dunne haargraatjes ook niet meer. Die vegen ze ervan af met een handschoen aan.
Foto schaamteloos gejat.
Maar die uitsteekseltjes die je hier ziet, vallen bij mij onder graten. Die pluk ik er uit.
1k0.jpg