golfer | woensdag 13 juni 2018 @ 00:47 |
De veiling van het eerste vaatje nieuwe haring op de Scheveningse visafslag heeft 78.000 euro opgebracht. Een groothandel heeft het vaatje gekocht. Vorig jaar werd met het eerste vaatje iets minder geld opgehaald: 65.000 euro. De opbrengst gaat ieder jaar naar een goed doel. Dit keer is dat Hulphond Nederland, een stichting die honden opleidt en plaatst bij mensen met een fysieke of geestelijke beperking. De haring is dit jaar "lekker vet en romig", zegt Peter Koelewijn, de voorzitter van het keuringspanel tegen Omroep West. "Vorig jaar was de haring iets vetter, maar was de smaak wat minder." De smaak is nu veel beter. Dat komt doordat de vissen genoeg zonlicht en goede voeding hebben gekregen. De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geldt als de aftrap van het haringseizoen. Vanaf vandaag is de haring te koop. | |
yosander | woensdag 13 juni 2018 @ 00:49 |
Hoe moet ik nu zonder de AD Haringtest weten waar ik mijn Hollandse Nieuwe moet halen? | |
gargamelnl | woensdag 13 juni 2018 @ 01:11 |
Ik ben dol op haring en ga van de week bij mijn vertrouwde adres zeker een nieuwe halen, maar die "zie mij nou" figuren die op de voorgrond treden tijdens de introductie van de hollandse nieuwe mogen van mij per direct ebola krijgen. | |
de_boswachter | woensdag 13 juni 2018 @ 02:10 |
Lekker zo’n glibberige staaf m’n keeltje in laten glijden | |
dimmak | woensdag 13 juni 2018 @ 07:42 |
Vorige week al even mogen proeven, maar nog net zo goor als al die andere jaren. | |
Dven | woensdag 13 juni 2018 @ 07:42 |
Het is wat zeg. Hoe durven mensen een traditioneel evenement bij te wonen | |
nogeenoudebekende | woensdag 13 juni 2018 @ 08:09 |
Je moet ze eerst laten ontdooien hè. | |
#ANONIEM | woensdag 13 juni 2018 @ 08:23 |
Gelijk een paar halen deze week. | |
Sicstus | woensdag 13 juni 2018 @ 09:09 |
Liggen ze al bij de visboeren? Of moeten we daarvoor nog een dag wachten? | |
Kopiko | woensdag 13 juni 2018 @ 09:17 |
| |
golfer | woensdag 13 juni 2018 @ 13:21 |
De eerste 2 bij de vishandelaar opgepeuzeld met een (gratis) glaasje korenwijn erbij. Ze zijn inderdaad heerlijk en mooi romig. | |
Lonaa | donderdag 14 juni 2018 @ 12:56 |
Inderdaad | |
Zihuatanejo | donderdag 14 juni 2018 @ 13:36 |
Is er soms een jaargang beter dan een andere? Net als bij een goede wijn? | |
kies.een.gebruikersnaam12 | donderdag 14 juni 2018 @ 13:39 |
Heb er gister ook 4 gegeten met wat uitjes. Heerlijk! | |
#ANONIEM | donderdag 14 juni 2018 @ 13:39 |
Ze zijn elk jaar vetter en smaakvoller. Vetpercentage zou zo onderhand rond de 200 % moeten zitten als je de verhalen mag geloven. | |
fespo | donderdag 14 juni 2018 @ 13:47 |
vorig jaar iets vetter, maar nu is de smaak veel beter. het perfecte verkooppraatje | |
Zihuatanejo | donderdag 14 juni 2018 @ 13:55 |
Dat idee heb ik ook!! | |
golfer | donderdag 14 juni 2018 @ 14:31 |
Vandaag nog maar weer eentje gehapt. Blijft lekker, zo vers van het mes. | |
yosander | donderdag 14 juni 2018 @ 14:40 |
Morgen maar een paar wegslikken | |
#ANONIEM | donderdag 14 juni 2018 @ 19:59 |
Lekker slikken. 🙂 | |
Pietverdriet | donderdag 14 juni 2018 @ 20:37 |
Nog Beter Dan vorig jaar, ieder jaar weer | |
yosander | donderdag 14 juni 2018 @ 20:46 |
Kan niet wachten op de Hollandse Nieuwe van 2019 | |
FutureFairytale | donderdag 14 juni 2018 @ 21:35 |
Vandaag 1 op en vond ze nog niet zoveel smaak hebben. Komt denk over een paar weken. | |
borisz | vrijdag 15 juni 2018 @ 15:18 |
Bij de IJmuidense Vishandel in Amsterdam waren ze | |
Tarado | vrijdag 15 juni 2018 @ 17:02 |
is dat die op de Amstelveenseweg? | |
borisz | vrijdag 15 juni 2018 @ 17:26 |
| |
Sicstus | vrijdag 15 juni 2018 @ 18:35 |
dinner edit: oeps...moest eigenlijk in 'wat eten we vandaag'.. [ Bericht 9% gewijzigd door Sicstus op 15-06-2018 18:45:12 ] | |
Pietverdriet | vrijdag 15 juni 2018 @ 18:47 |
Ook erg lekker, snij haringen aan stukjes en vermeng ze met crème fraiche en zure appelstukjes of rode bietjes | |
Ole | dinsdag 19 juni 2018 @ 10:31 |
ga straks proberen. Op Amsterdams in stukjes. | |
golfer | dinsdag 19 juni 2018 @ 16:01 |
Vanmiddag alweer eentje gegeten. Blijven lekker. | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | dinsdag 19 juni 2018 @ 16:13 |
Ik vond ze tegen vallen ik heb betere haringjaren meegemaakt. | |
golfer | dinsdag 19 juni 2018 @ 16:49 |
Vers van het mes schoongemaakt en meteen opgegeten? | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | dinsdag 19 juni 2018 @ 16:54 |
Nee dat mag de haringverkoper doen (behalve het meteen opeten dan). | |
Sigaartje | dinsdag 19 juni 2018 @ 16:57 |
Ik lees ook niet echt lovende berichten zoals voorgaande jaren. Zal wel een gemiddeld harinkje zijn. Ik ga hem deze week proeven, ben ergens uitgenodigd. ik ben benieuwd. | |
VeX- | woensdag 20 juni 2018 @ 20:07 |
Ik heb er een paar weggewerkt inmiddels. Wel van de supermarkt maar het was goed te pruimen. Vol van smaak en proefde lekker vers. Ja! | |
Bladergroen | woensdag 20 juni 2018 @ 23:25 |
Vraag: Wat mag ik verwachten van een 'goed schoongemaakte' haring? Ik at er vorige week eentje, maar daar zaten toch wel een aantal van die zachte dunne graatjes in en daar moet ik dan bijna van kokhalzen. Alsof je een haar in je eten aantreft. Het waren er maar een paar, maar ze bederven mijn eetplezier. Is de haring dan niet goed schoongemaakt of hoort dit er nu eenmaal bij? | |
Ray_Smith | donderdag 21 juni 2018 @ 18:44 |
mmm lekkerrrr hb er genoeg aan een hoor in stukjes,met uitjes en paar plakjes zure bom mmmmmmmm uiteraard op zo n kartonnetje met vorkje en bij de haringkar vlakbij het haarlemmerplein in Amsterdam.............. | |
mootie | donderdag 21 juni 2018 @ 18:54 |
Dat hoort er gewoon bij. Maar ik kijk ook na elk hapje en ga dan alle graatjes verwijderen die ik zie. | |
Pietverdriet | donderdag 21 juni 2018 @ 19:21 |
Vandaag 2 stuks gegeten bij een goede visboer, vers van het mes. Smaakten lekker en fris, maar niet heel vet. | |
Bladergroen | donderdag 21 juni 2018 @ 22:26 |
Hm er zit niks anders op dus. Dan ga ik dat ook maar doen. Bedankt voor je reactie. | |
golfer | donderdag 21 juni 2018 @ 23:10 |
Als een haring echt goed is schoongemaakt door de visboer heb je die kleine dunne haargraatjes ook niet meer. Die vegen ze ervan af met een handschoen aan. | |
mootie | donderdag 21 juni 2018 @ 23:37 |
In het vlees zitten altijd graten. Tenminste, ik vind het graten. | |
Ray_Smith | vrijdag 22 juni 2018 @ 20:37 |
gratenkut hahahhaha | |
golfer | vrijdag 22 juni 2018 @ 20:53 |
Hilarisch. | |
poezenvanger_van_hamelen | vrijdag 22 juni 2018 @ 21:01 |
Indien goed schoongemaakt vind ik geen graten hoor. Niks is erger dan een haring met graten, bah. | |
mootie | vrijdag 22 juni 2018 @ 23:49 |
Foto schaamteloos gejat. Maar die uitsteekseltjes die je hier ziet, vallen bij mij onder graten. Die pluk ik er uit. |