Groene poep kan door verkoudheid komen maar volgens mij ook door overproductie. Maar als hij verkouden is, is dat de meest aannemelijke reden.quote:Op vrijdag 13 juli 2018 13:36 schreef coccinelle het volgende:
Spinaziepoep, kan dat komen doordat J. (2 wkn) verkouden is?
Bij de oudste was het een teken dat hij echt te weinig bv binnen kreeg, maar J. poept vaak, heeft volle plasluiers en groeit goed.
Ik zou sowieso die fles van 10.30u eruit halen. Hij drinkt maar 20ml, dus echt behoefte heeft hij er niet aan en bij jou drinkt hij blijkbaar ook niet om die tijd.quote:Op vrijdag 13 juli 2018 12:44 schreef TolstoiFan het volgende:
Aangezien S. tijdens mijn werkdagen maar buitengewoon matig melk uit de fles drinkt vraag ik me af of we niet gewoon 1 fles weg kunnen laten.
Op werkdagen ziet het schema er ongeveer zo uit:
07:30 Live voeden
09:00 boterham + fruit + water
10:30 fles gekolfde BV (meestal wordt maar 50-60 ml. aangeboden, waarvan dan 20 ml. gedronken wordt)
slapen
12-13 uur boterham + water
14:30 fles gekolfde BV (meestal wordt rond de 80-100 ml. aangeboden, waarvan dan 50-70 ml. gedronken wordt)
slapen
17:30 live voeden na werkdag
18:30-19 eten
rond 20:00 live voeden voor slapen gaan
Tussendoor krijgt ie ook nog water aangeboden en een tussendoortje (rijstwafel, soepstengel of fruit).
Als ik gewoon thuis ben, voed ik ongeveer op de volgende momenten:
07:30-08:00
ergens tussen 12-13 uur
ergens tussen 16-17 uur
rond 20:00 voor slapen gaan
en dan 's avonds laat/'s nachts nog 1 of 2 keer
Tussendoor dan ook nog gewoon de maaltijden en water. Voedingsmomenten overdag worden wel wat korter.
Als we op mijn werkdagen maar 1 fles gaan doen, wat zou dan een handig tijdstip zijn. Ik dacht zelf aan rond de 12-13 uur en dan de boterham wat later doen, bv. rond de 14 uur?? Of toch rond 12 uur de boterham en rond 14 uur een flesje melk?
Bij thuiskomst na mijn werk rond 17:30 wil ie wel altijd graag even drinken aan de borst, dus flesje moet ook niet te dicht op die live voeding zitten denk ik.
Zo sta ik er ook in. Het handige van voeden op verzoek is dat ik totaal niet hoef na te denken wat wanneer, zo'n schema kan ik dan ook echt niet oplepelen. Maar dat betekent dat man en gastouder ook gewoon kunnen handelen naar wat dreumes aangeeft. Ik vind het maar ingewikkeld, die tijdspaden. Net wiskundequote:Op vrijdag 13 juli 2018 19:58 schreef Lemijn het volgende:
Tolstoi, ik vroeg me af of het geen optie is om het je man gewoon uit te laten zoeken met de dreumes en de melk? Misschien vindt hij een (door jou uitgedacht) schema juist fijn, maar ik laat het zowel de crèche als Jacobs vader altijd gewoon maar uitzoeken met die melk.
Los daarvan kan ik me helemaal vinden in de rest, namelijk dat hij makkelijk op 1 flesje melk het zal redden naast al het eten en daarvoor/-na jou.
Probeer eens welke melkvervanger je lekker vindt. Havermelk, amandelmelk, etc. Dat kan al veel schelen als je de melk in een recept zo kan vervangen voor een ander. Als je de ongezoete variant neemt, zit je ook niet met een suikeroverschot .quote:Op dinsdag 17 juli 2018 11:43 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Heeft iemand nog goede recepten die vrij zijn van koemelk, ei en soja? Heb het idee dat ik bijna niks meer kan eten, tenzij ik het zelf klaar maak (en groente en fruit ofc.).
Die ken ik niet! Zal ‘m even opzoeken. Staat ‘ie in LIF?quote:
Ben afgelopen maandag bij een diëtist geweest. Die had helaas geen lijstjes voor me met wat ik wel/niet mag. Vandaar m’n oproep hier.quote:of aan een diëtist?
Ah, dat waardeer ik! Hier kreeg ik de vraag waarom ik niet over ga op kv. Vond ik niet zo leuk.quote:Sterkte, lijkt me ingewikkeld en vervelend. Wel stoer dat je gewoon door voedt!
Wat is dat? Google leverde helaas niet veel op.quote:Op dinsdag 17 juli 2018 22:41 schreef Hupje het volgende:
Ik heb ervaring met koemelk- en sojavrij, LuDann volgens mij met alledrie. Ik heb heel veel zelf from scratch gemaakt toen, maar het verschilt vaak ook per merk en product. Ik heb inspiratie opgedaan in de veganistische hoek. Waar ben je naar op zoek?
Goede tips, dankjewel!quote:Op woensdag 18 juli 2018 07:38 schreef Phaidra het volgende:
[..]
Probeer eens welke melkvervanger je lekker vindt. Havermelk, amandelmelk, etc. Dat kan al veel schelen als je de melk in een recept zo kan vervangen voor een ander. Als je de ongezoete variant neemt, zit je ook niet met een suikeroverschot .
Veganistische recepten bieden ook vaak uitkomst ja! Ik heb wat recepten van een oud-collega gebruikt bijvoorbeeld (https://www.reizendevegetarier.nl/recepten/vegan/). Alleen nog oppassen dat er geen ingrediënten met soja in zitten.
Vrienden van ons hebben een dochter met heftige allergie voor alledrie, het is echt een zoektocht. Succes!
Thanks! Ik ga inderdaad eens op zoek naar vegagerechten zonder soja. Klinkt nu al lastig.quote:Op woensdag 18 juli 2018 07:45 schreef Aure het volgende:
Wat voor gerechten zoek je Duman? Ik heb hier een top veganistisch kookboek liggen, kan wel wat recepten doorsturen. Je kan ze zelf makkelijk aanpassen als je er wel vlees bij wil eten. Maar die recepten zijn in ieder geval vrij van koemelk en ei. En volgens mij de meeste ook zonder soja.
Een groot deel van het brood van de AH is ook melkvrij (oppassen met luxe broden en witbrood), net als het gros van de afbakbroodjes. Humus enzo is ook vaak melkvrij, maar ik kan me voorstellen dat daar dan weer redelijk vaak soja in zit. Bastognekoeken en oreo's zijn ook melkvrij en oreo's zijn ook ei-vrij, maar soja is ook daar even een vraagteken voor me.quote:Op woensdag 18 juli 2018 21:36 schreef Hupje het volgende:
^ Dat dus
'Buiten de deur eten' als in 'in een restaurant eten' heb ik amper gedaan toen, omdat J heel lang gevoelig was voor het kleinste beetje melk. Dus vooral veel zelf meegenomen.
Uit mijn hoofd weet ik nu even (qua melk, soja durf ik niet te zeggen want dat is lang geleden en ei heb ik nooit op hoeven letten) : ontbijtkoek, sommige biscuitjes, de meeste broden van Jumbo, knackebrod, groentespreads van Zonnatura, pindakaas, vruchtenhagel, jam. Vlees en vleeswaren wisselt heel erg, altijd verpakking lezen. Vega smeerworst van AH en hazelnootpasta van Ekoplaza heeft J veel gegeten. Sausjes kun je met hulp van Google meestal best aardig zelf maken met plantaardige melk. Ketchup kan altijd, fritessaus soms. Naturel chips.
Waar veel mensen zich op verkijken is dat melk zit in Taksi, vaak in plakjes kipfilet, brood, veel kant en klare sausjes en mixen. Of friet en snacks die in dezelfde olie worden gebakken (vaak geen probleem, maar wel voor J).
Sojalecithine heb ik nooit gemeden, er was mij verteld dat dat zo weinig is in producten en dat maakte de keuze wel veel groter.
Heb je daar wat aan?
Trouwens: als je wel buiten de deur gaat eten, is hier de oplossing meestal een grillrestaurant en dan de sausjes en kruidenboter achterwege laten. Kun je prima eten zonder dat je meteen het gevoel hebt dat je een uitgeklede versie van een gerecht moet bestellen.quote:Op donderdag 19 juli 2018 11:00 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Soja en ei is gelukkig nog maar 2 weken. Daarna mag ik voorzichtig provoceren.
Het is lastig omdat het per merk verschilt. Die Bastognekoekjes bijvoorbeeld. In het huismerk zit wel ei. Broden verschillen inderdaad ook. Die wij lekker vinden is idd gemaakt op basis van water.
Dank jullie wel voor de overige tips, heb ik veel aan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |