abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_180454131
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juli 2018 20:11 schreef Quoi het volgende:
Hier ook backups in de kast, in de vorm van potjes met doperwten of worteltjes. Die eet hij áltijd :') Maar da's meer voor als hij belabberd eet. "Ongezonde" dingen eet hij mee.

Hier nu voor de tweede avond voor elkaar dat hij zijn laatste melkje drinkt vóór het tandenpoetsen. Hoera. Ennnnn.... het kwijlen lijkt wel bijna voorbij! Da's driewerf hoera.
Ik heb vandaag een romper letterlijk kunnen uitwringen van de kwijl.
Oh, I wish I could, but I don't want to.
  vrijdag 13 juli 2018 @ 22:29:17 #277
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_180457551
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juli 2018 20:24 schreef ReginaFalange het volgende:

[..]

Ik heb vandaag een romper letterlijk kunnen uitwringen van de kwijl.
Ha, hebben wij de kwijlies gewoon aan jullie gegeven *)
pi_180457871
Oh, wat leuk Stroop! Hoop dat het snel mag lukken!

Sommige dingen vind ik ook wel echt dreumes-onvriendelijk eten hoor! Broodje shoarma gaat echt ontzettend lastig zonder kiezen. (Vinden mijn kinderen, althans)

Ik heb een altijd een paar leftover aardappels ingevroren en een zooi gehaktballetjes. Potje groentes d'r bij, klaar.

Fijn Qoui, dat het kwijlen over lijkt! En Regina, brrrr, komt dat door doorkomende tanden?
pi_180461079
welkom stroop en dreumes.
dat jullie koekjestrommel maar snel bijgevuld mag worden O+

mijn kleuter at alleen maar potjes als warm eten en hij leeft nog steeds. Mijn dreumes eet alles. Zelfs wel eens eerst een potje (als we laat thuis zijn en ik moet nog koken) en daarna nog ons eten en een toetje.
Eten waar veel zout in zit daar kijk ik wel mee uit anders komen ze in de nacht steeds voor drinken

en toen was ik alweer vergeten wat er allemaal op de vorige pagina stond }:|
ik geloof dat het nooit meer beter wordt met mijn geheugen ;(
pi_180462949
Fazzoletti, wat knap dat ze al aan de hand kan lopen! En 1e woordjes O+ benieuwd wat die van haar gaat worden!

Tolstoifan, vervelend die wisseling van slechte en goede periodes. Denk je net je ritme gevonden te hebben, gooit dreumes weer roet in het eten. Ik gooi het altijd maar op sprongetjes, J. heeft ze regelmatiger dan ik zou willen. Is het geen sprongetje, dan vast tandjes, in ieder geval een fase :')

Dat avond eten gaat hier trouwens ook af en aan. Eet ze de ene keer haar hele bord leeg, gooit ze de andere keer haar bord leeg boven de grond of erger, zichzelf. Wat ze vandaag lust, kan ze morgen vreselijk vinden. Wel merk ik dat het niet alleen om smaak gaat,maar ook om beleving. Een appel of banaan in stukjes blieft madam niet. Een hele appel of banaan nog in schil gaat er daarentegen met gemak in. En ze wil vooral dat wat wij ook hebben. Ook als dat exact hetzelfde is. Soms weigert ze haar eigen bord leeg te eten maar bunkert ze vervolgens wel het eten van mijn bord naar binnen alsof ze dagen niets heeft gegeten :') en een cracker wil ze alleen als ze hem ook zelf uit de lade mag pakken. Ik heb me er ondertussen overigens wel bij neergelegd dat ze soms gewoon slecht eet. Een toetje krijgt ze, tegen al mijn vroegere principes in, ook als ze slecht heeft gegeten zodat ze in ieder geval wat aan zuivel binnenkrijgt. En toen ze laatst brullend ETEN bij de kast stond te roepen toen ze naar bed moest, mocht ze opblijven om nog wat crackers te eten. Dus ook mijn zonder-eten-naar-bed principe heb ik overboord gegooid :') het is voor mijzelf zoveel rustiger om die strijd niet aan te gaan. Ik denk dat de meeste kinderen fases doormaken waarin ze minder of anders willen eten. Ik ga daar maar gewoon in mee, in de Hoop dat de fase dan sneller eindigt omdat J. de eetmomenten niet negatief associeert waardoor haar opstandigheid op dat vlak niet nog verder wordt gevoed.

Welkom stroopwafelmeisje! Op naar een nog mooier jaar voor jou, hopelijk op alle (gewenste) vlakken! O+

Quoi, dat filmen _O- maar wel een grote hit thuis denk ik? *)

Regina (daar maakte mijn auto correct vagina van :')), heerlijk al dat kwijl 8)7 die van mij kwijlt met 20 maanden ook alles weer onder sinds een paar weken, volgens mij stopt dat nooit meer :')

Verder ook hier even, als trotse mama O-) 5 weken terug een newborn fotoshoot gehad waarbij ook grote zus op de foto mocht. Heerlijke foto's geworden, even een paar:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 1% gewijzigd door Schanu op 14-07-2018 08:10:38 ]
pi_180489075
Leuke foto's Schanu! Mooie meid heb je!

Wij hebben even even een flashback naar de eerste negen maanden met de afgelopen nachten elk uur wakker :( met als bonus dat ze overdag ook lekker humeurig zijn want ze hebben verhoging (38.6, een echte tweeling). En helaas weer geen waterpokken :(
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_180492268
Wat een mooie foto's Schanu!

Ah, wat ruk FF. :( Hopelijk snel minder mopperig.

Wij zijn gisteren verhuisd en dat betekent dat L. voor het eerst in bijna 18 maanden een eigen kamer heeft. Het ging best aardig, ze sliep om 8, meldde zich 's nachts een keer en was helaas om half 6 wel weer wakker, maar gelukkig sliep ze tussen ons in nog wel tot 7 door.

Ze vermaakt zich wel enorm in het huis (ruimte O+ ) en vindt vooral de speeltuin (recht voor de deur _O_ ) geweldig. Elke keer als we uit de auto stappen en we richting de voordeur ipv richting de speeltuin lopen wordt ze boos. _O-

We hebben nu ook een bad, alleen water is nog steeds lava, al durft ze nu bijvoorbeeld wel met haar handjes in een emmer te spetteren *O* ( :') ). Zijn er nog meer +/- anderhalf jarigen die ook zo'n bad/douchefobie hadden, en (wanneer) ging het over?
pi_180493881
Selv fijn dat het slapen goed ging! L had een douchefobie tot 2 maanden terug. Bad durfde hij wel, dus ik heb hem in bad gezet (zo'n flexibele wasmand van de action) en steeds een stapje verder gegaan. Eerst ben ik gaan douchen naast zijn bad, tijd daarna hem opgetild en gelijk weer in bad gezet, opgetild onder de douche gehouden, toen een keer hem op de grond naast mij gezet etc. En nu vaart hij met een bootje zo onder de straal van de douche door. Dus misschien dat zo'n soort aanpak bij jullie ook werkt?

Wij zijn vannaochtend naar een wildpark geweest. Beren waren leuk, maar het leukst waren de geiten en..... Hou je vast.... De vlinder die voorbij vloog O+ we hadden dus ook naar de kinderboerderij kunnen gaan.
pi_180499551
Schanu: wat een mooie foto's!

Selvaria: fijn dat de verhuizing erop zit! Wij gaan over zes weken verhuizen. Geen douchetips trouwens: Timo is zo gek op water dat hij in het zwembad denkt dat ie wel bij mij weg kan zwemmen, hij wordt soms echt boos dat ik hem vast houd. Hij is dus ook op zijn gelukkigst in de swimtrainer, want dan mag ie los.

Nazil: lol om de vlinder!

Timo gaat als een speer momenteel. Klimt overal op, zet ook langzaamaan wat stapjes en uit zijn gebrabbel zijn steeds vaker dingen te ontwaren die op woorden lijken. Wel hangt hij momenteel nogal aan mij, dat is wel behoorlijk vermoeiend soms. Aan de andere kant heb ik in de laatste weken door werk- en studiedrukte soms niet de volle aandacht voor hem gehad, hopelijk wordt het dus minder nu ik me even een paar weken volledig op hem kan richten op de dagen dat ie thuis is.
pi_180499731
Schanu, prachtige foto's!

FF, dat is flink balen!! Hoe gaat het nu met de dames?

Selv, klinkt wel ideaal een speeltuin voor de deur! Fijn dat het slapen goed ging!
Hier ook geen tips voor een douchefobie. S. is gek op water, badderen vindt ie leuk, zwemmen ook, vanmiddag heeft ie zich lekker anderhalf uur vermaakt in zijn zwembadje O+

Nazil, O+ voor de vlinder!

Gogo, wat leuk die ontwikkelingen! Ben ook zo benieuwd naar wat gaat komen!


Afgelopen dagen ging het slapen overdag echt ruk. Gister pas rond 17 uur zijn eerst slaapje en vandaag overdag helemaal geen slaapjes..... Wel was ie moe, want viel 2x op mijn arm in slaap, maar bij in bed leggen was het meteen weer wakker en huilen.
Zodra hij dan uit bed gehaald wordt, is het ook weer goed en is hij verder niet chagrijnig, maar ik werd er minder vrolijk onder. De ervaring leert dat ie dan ook 's nachts weer vaak wakker wordt }:| }:|
  zondag 15 juli 2018 @ 21:35:33 #286
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_180501159
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 08:03 schreef Schanu het volgende:
Quoi, dat filmen maar wel een grote hit thuis denk ik?

Zekers! En wat een toffe foto's van je meisjes zeg :) Mooi zijn ze!

@Selvaria verhuisd! Klinkt als een goede stap zo met speeltuin voor de deur en een bad en een eigen kamertje enzo. Start je dan ook al bijna met je nieuwe baan? Hier had ik iets over gelezen, geloof ik...

@Gogo ook verhuizen, spannend. Verhuizen jullie dan naar van die eckte grotemensenhuizen? Wij wonen ontzettend fijn, maar kijken ook om ons heen. Vooral een eigen tuin zou erg fijn zijn. Heel veel groter hoeft overigens niet (komt ook goed uit, want dat is onbetaalbaar, want we willen ook dichter bij het centrum gaan wonen).

@Nazil, je kunt het zo leuk bedenken, maar dan is een simpele vlinder ineens al genoeg.

@Tolstoi en FF, succes met de slaapjes!

Over het kwijlen trouwens. Ik denk toch dat niet eens het stoppen met de fles hieraan heeft bijgedragen. Ik zie ook dat hij veel bewuster bezig is met zijn mond (open en dichtdoen, gekke bekken trekken). Ik denk dus dat hij zijn mond veel vaker bewust dicht heeft.

Gister zijn we neergestreken op het terras aan de start- en landingsbaan van dichtbijgelegen vliegveld. Zo'n succes. Slapen is dan zoooooo onbelangrijk :{w Het was een uur heen en een uur terugfietsen en de hele dag gezellig. Vandaag mocht Max lekker bij opa en oma spelen (en slapen ;) ) en zijn we even samen uitgebreid gaan lunchen, met aansluitend een bierfestival. Toch echt wel even belangrijk, lekker samen iets doen.
pi_180503209
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 21:35 schreef Quoi het volgende:
@Selvaria verhuisd! Klinkt als een goede stap zo met speeltuin voor de deur en een bad en een eigen kamertje enzo. Start je dan ook al bijna met je nieuwe baan? Hier had ik iets over gelezen, geloof ik...
Per 1 augustus ben ik in dienst, maar onderwijs he, dus eerst vakantie tot begin september. *O*
pi_180503568
Dat is een fijn begin van een nieuwe baan Selvaria :D en lekker dat de verhuizing achter de rug is. Wij moeten nog steeds een kamer vol dozen uitpakken, dus wel lekker dat je daar nu ook gelijk wat tijd voor hebt. Qua bad zou ik het eerst samen proberen, evt zelfs zonder water gewoon even samen er in zitten. En als N niet bang is gewoon haar in bad laten spelen en met L gaan kijken, grote kans dat ze dan wel wil.

Leuk idee van het vliegveld Quoi! Dat zet ik op mijn todo-lijstje!

Meiden hebben nog steeds koorts en slapen erg onrustig, maar ze hebben wel goed gegeten en de koorts is niet erger geworden. Hopen op een betere nacht dus maar!
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_180511397
Selv gefeliciteerd met jullie nieuwe woning en met je nieuwe baan.
Heerlijk om een speeltuintje voor de deur te hebben.

FF beterschap voor je meiden.
Ik lig ook met koorts op de bank volgens mij heerst er weer wat want hoor meer mensen om me heen die ziek zijn.

Quoi heerlijk hoor. Ik kijk ook weer uit naar een avondje samen met mijn man. Is toch weer heel anders als dat je met kleine kinderen op pad bent.

schanu O+ prachtige foto's

gogo geweldig hè hoe snel ze zich ineens kunnen ontwikkelen. ik blijf me er over verbazen
pi_180539146
Wij hebben de 6e ziekte te pakken, en gelijk allebei. Verklaart wel de enorme krijspartijen van Em vannacht, ik denk dat ze nog geen drie uur geslapen heeft (en wij dus ook...), niks was goed. Man haalde haar op bij het kdv om naar de huisarts te gaan, zaten de meiden allebei onder de vlekken terwijl ze die om 7:00 uur echt nog niet hadden... Lala is er overigens wel een stuk rustiger onder, die werd alleen wakker en overstuur door Em. Het is iig wel duidelijk wie de dramaqueen gaat worden.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_180540033
:W

ik kom niet bijgelezen maar blijf dappere pogingen tot aanhaken doen :+
S. 2014
J. 2016
  dinsdag 17 juli 2018 @ 17:32:34 #292
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_180540300
Oh FF, wat balen. De ervaring leert wel dat het bij vlekjes wel bijna voorbij is.

GM :W jij stoere! Hoe gaat het met James? Foto verplicht.

Hier alles zeer OK met Maxi :) Ik vind het zelf nog erg wennen dat ik op werkdagen soms moet haasten om thuis te zijn voordat hij op bed ligt. En hem dan de volgende ochtend vroeg uit bed lepelen (Nee mama! Max Tapen!) :')

Maar! Morgen mama & Max dag O+
  dinsdag 17 juli 2018 @ 21:49:08 #293
73386 Fazz
onderweg
pi_180546159
Ai beterschap FF! Hopelijk slapen jullie vannacht iets beter.

Je nieuwe huis klinkt fijn Selvaria O+

Het lijkt er op alsof de piepfase van O op z'n retour is *O* Ze heeft dan ook 2 nieuwe voortanden en 2 kiezen erbij en kan zelf gaan staan. Misschien was dat de update die ze nodig had O+
pi_180547079
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 17:32 schreef Quoi het volgende:
Oh FF, wat balen. De ervaring leert wel dat het bij vlekjes wel bijna voorbij is.

GM :W jij stoere! Hoe gaat het met James? Foto verplicht.

Hier alles zeer OK met Maxi :) Ik vind het zelf nog erg wennen dat ik op werkdagen soms moet haasten om thuis te zijn voordat hij op bed ligt. En hem dan de volgende ochtend vroeg uit bed lepelen (Nee mama! Max Tapen!) :')

Maar! Morgen mama & Max dag O+
mama en max dag O+

Met James gaat t eigenlijk gewoon heel lekker... het is een vrolijk ventje, lief en aanhankelijk naar mama toe, idolaat van auto's en zn zus, en heerlijk eigenwijs.klets vrolijk tegen iedereen die hij tegenkomt. Heeft nu alleen bedacht dat overdag slapen voor baby's is, iets wat hij tot ongeveer half 16:30 wel volhoudt en dan crasht op de vloer of bank. :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
FF beterschap

Fazz, hopenlijk was dat alles wat er dwars zat.
S. 2014
J. 2016
  woensdag 18 juli 2018 @ 22:11:24 #295
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_180569450
James! O+ Blij ventje! Het is ook soms te leuk om te slapen. Komt bekend voor, die slaapstakingen.

Fazzo, mooi dat die piepfase voorbij is. Da's nogal een update op het gebied van tanden trouwens.

Het is te merken dat de kleine meneer over ongeveer een maandje 2 wordt zeg. Al-les is nee. Ik ben dus ook gestopt met dingen vragen (want antwoord is bekend) en deel ze mede. Dat werkt op zich prima. Vandaag was supergezellig, even bij de kinderboerderij* geweest. En hoe kort of lang hij ook 's middags slaapt, hij wil de afgelopen avonden niet naar bed :') Latertjes dus.

*Hele belevenis nog daar. Met een tosti in onze hand werden we belaagd door van die kinderboerderij-grote-knobbel-eenden. Die bleven maar komen, op de tafel, stoel en dan happen naar onze handen :o En zo dus ook in Max' vinger. Als niet-moeder was ik allang weggerend, maar nu moest ik natuurlijk ruuuuuustag blijven. Dus met Max boven op mijn schouders heb ik toen semi-subtiel de eenden laten wieberen al zwaaiend met een tas. Waarschijnlijk heel vermakelijk voor de mensen om ons heen.
pi_180581506
:'( :'( :'( OMG, ik ben gewoon echt met open ogen in mijn eigen val gelopen :'( :'( :'(

Er was een tijd dat S. niet goed sliep (net als nu dus :+ ). Toen is er heel langzaam de gewoonte in geslopen om hem of aan de borst in slaap te brengen of lopend in slaap te wiegen.
Nu wil ie dus zeker overdag niet meer slapen door hem wakker, maar wel moe in bed te leggen. Dan schopt ie dus echt DRAMA.... schoppen, huilen, krijsen, gaan staan.
Ik krijg zelf helemaal stress als hij moe is en naar bed moet, terwijl we dit zelf in de hand gewerkt hebben.... :'(

Ik trek het heel slecht om hem te laten huilen. Ik zie alleen even geen oplossing hoe we dit op een andere manier kunnen fixen, door hem wel wakker in bed te leggen als hij moe is en om de 5 minuten terug gaan om te troosten en weer plat te leggen en in de tussentijd dus gewoon laten huilen???

Heb altijd gezegd dat ik dit soort dingen wilde voorkomen, omdat afleren veel meer gedoe geeft. Maar zo zie je maar, het sluipt erin, je bent zelf ook moe, dus wil je zo min mogelijk gedoe...

Wanneer gaan die kleine dreumesjes eigenlijk van 2 naar 1 slaapje? De afgelopen week is het slapen overdag zo'n gedoe, dat het meestal maar 1 keer lukt om hem te laten slapen of hij doet overdag helemaal geen slaapje vanwege groot DRAMA....
Maar vind 1 jaar en 2 weekjes nog zo jong om maar 1 slaapje overdag te doen...
  donderdag 19 juli 2018 @ 14:02:00 #297
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_180582054
Quoi :D :D zijn er foto's/filmpje van?

Selv, leuk van de verhuizing en nieuwe baan! Ik zag je foto's in het kinderkamertopic. Wat een toffe muren! Jaloers op je schildertalent!

Tolsoi, lastige situatie. Wij laten O meestal wel een paar minuten huilen, omdat ze vaak al binnen een minuut is gaan zitten en stil is. Daarna valt ze vanzelf in slaap. Als ze na ~3 minuten niet stil is halen we haar uit bed en proberen we het na eventjes spelen opnieuw.
O slaapt bijna altijd 2x, maar heeft dus ook dagen dat ze maar 1x slaapt. Soms dan wel een lang dutje van 2 uur, maar soms maar een uur. Ik vind het wel best zo. Slaapt ze 's avonds eerder/makkelijker of de dag erna iets meer. Ga er vanuit dat ze het zelf wel regelt :s)
pi_180585049
Q _O- ik zie het helemaal voor me

Tol ik snap dat je er niet altijd zin in hebt om je dreumes in slaap te wiegen.
Laten huilen werkt hier niet want dan gaat hij helemaal door het lint. Meestal ga ik met hem op zijn kamer zitten tot hij rustig is. Als dat is gelukt dan lok ik hem het bed in. er hangt een muziek schaapje aan de rand van zijn ledikant en daar mag hij dan zogenaamd niet aan komen. als hij dat wel doet dan kietel ik hem. 9 van de 10x lukt het dan om hem in bed te leggen zonder huilen.
Bij mijn man lukt dit nooit :') die zet de tablet naast zijn bed :7 na 1 filmpje is hij dan in slaap gevallen en zetten we die weer weg.
Mijn dreumes slaapt al vanaf 10 maanden 1x overdag en hij slaat nu geregeld zijn slaapje over overdag. na 2 kinderen weet ik 1 ding zeker. kinderen laten zich niet dwingen om te gaan slapen (of om überhaupt iets te doen wat ze zelf niet hebben bedacht)
En...het is een faaaase
  donderdag 19 juli 2018 @ 22:27:21 #299
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_180596073
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juli 2018 14:02 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Quoi zijn er foto's/filmpje van?

Ik had geen handen meer over nee :') Absurde is dat ik de dag ervoor werd belaagd door een meeuw, die op mijn hoofd ging zitten en een dikke vette hap uit mijn boterham wilde nemen. Vandaag gelukkig geen vogelavontuur.

@Tolstoi: Adem in, adem uit ;) Geen zorgen. Je hebt 'm echt niet verpest. Dat slapen gaat soms in zulke onvoorspelbare fases. Ik herinner me ook weken met in slaap wiegen in een draagzak. En daarna ging het ineens weer goed. Ik leg me er maar bij neer en buig een beetje mee. En zo duurt elke avond hier op dit moment tot 21-21:30 uur. Pas daarna kan ik 'm wegleggen en wordt er geslapen.

Ennuh..... "nee" dus hier. Op alles :')
pi_180597030
Ik borst dreumes gewoon in slaap. Gaat vanzelf een keer over. En dan zit je naar een slapend kind te kijken met je stuwing.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')