Eh...ik probeer gewoon iets lekkers te maken zonder met te verdiepen in de chemische processen (niet bewust tenminste)quote:Op maandag 11 juni 2018 19:18 schreef probeer het volgende:
[..]
Is het idee van het lange pruttelen niet juist dat het vet uit voornamelijk het gehakt zich bindt met het caroteen uit de tomaat?
Peper, nootmuskaat nog vergeten. Zout zit erg genoeg in de puree en het spekquote:Op zondag 10 juni 2018 20:31 schreef Pietverdriet het volgende:
300 g rundvlees
100 g pancetta
200cc droge witte wijn
200 cc vleesbouillon
1 blikje tomaten puree
1 ui, 1 peen en 1 stengel bleekselderij
Scheutje room
Net als Paella, iedere Spanjool zal zeggen dat het recept van zijn moeder/oma hét echte recept is.quote:Op maandag 11 juni 2018 08:24 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
In het gedeponeerde recept zit inderdaad wijn.
Echter dat is in de jaren 80 ergens ingediend als origineel. Iedere Italiaan maakt zijn eigen versie.
Met wijn, zonder wijn, tomaten, etc.
Nee.quote:Op maandag 11 juni 2018 19:18 schreef probeer het volgende:
[..]
Is het idee van het lange pruttelen niet juist dat het vet uit voornamelijk het gehakt zich bindt met het caroteen uit de tomaat?
Eiwitten breken af en vormen oa glutamaten en daardoor wordt de smaak mooi umamiquote:Op maandag 11 juni 2018 19:18 schreef probeer het volgende:
[..]
Is het idee van het lange pruttelen niet juist dat het vet uit voornamelijk het gehakt zich bindt met het caroteen uit de tomaat?
Dit.quote:Op maandag 11 juni 2018 20:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eiwitten breken af en vormen oa glutamaten en daardoor wordt de smaak mooi umami
Kun je ook aangeven hoe jij het maakt?quote:Op maandag 11 juni 2018 19:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Peper, nootmuskaat nog vergeten. Zout zit erg genoeg in de puree en het spek
Staat in de Zilveren lepel ( Il cucchiaio d’argento).quote:Op donderdag 14 juni 2018 14:02 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
[..]
Kun je ook aangeven hoe jij het maakt?
En is de saus geschikt voor de vriezer?
Thanks, kun je de bereidingswijze delen? Ik heb dat boek namelijk niet.quote:Op donderdag 14 juni 2018 14:06 schreef Black_Baron het volgende:
[..]
Staat in de Zilveren lepel ( Il cucchiaio d’argento).
Ja, je kunt het goed invriezen, alleen dan gaat wel de diepte van de smaak verloren (is mijn ervaring).
zeg maar als een Sloppy Joe, maar dan minder gehakt.quote:Op donderdag 14 juni 2018 14:28 schreef FlippingCoin het volgende:
Het is trouwens ook lekker op een broodje met wat kaas.
Ja.quote:Op donderdag 14 juni 2018 15:24 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
zeg maar als een Sloppy Joe, maar dan minder gehakt.
Als het goed is niet, enige wat in de vriezer kan gebeuren is dat er vet ranzig wordt. Dat is als dat echt een beetje doorzet wel een nare smaak geven. Textuur kan ook wat kapot gaan, maar aangezien dit uren heeft geprutteld...quote:Op donderdag 14 juni 2018 14:06 schreef Black_Baron het volgende:
[..]
Staat in de Zilveren lepel ( Il cucchiaio d’argento).
Ja, je kunt het goed invriezen, alleen dan gaat wel de diepte van de smaak verloren (is mijn ervaring).
En minder vet, meer smaak, meer groenten.quote:Op donderdag 14 juni 2018 15:24 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
zeg maar als een Sloppy Joe, maar dan minder gehakt.
Kippenlever is wel een bekende variant.quote:Op donderdag 14 juni 2018 22:57 schreef minilot het volgende:
Nog ter aanvulling op de al genoemde recepten: ik maakte twee weken geleden de ragu uit de 'How to make the perfect..'-reeks van de Britse krant The Guardian:
https://www.google.nl/amp(...)ke-perfect-bolognese (recept onderaan het artikel)
Er gaat een beetje kippenlever in en het was voor het eerst dat ik dat in zo'n saus stopte - het was errrrg lekker.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |