abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_179731604
registreer om deze reclame te verbergen
@@ daarom kwam het water uit de Tehom en ook uit de hemel. De huidige oceanen zijn er een restant van.
pi_179741287
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2018 19:17 schreef phtaloblauw het volgende:
beste Zoost,

ik had eigenlijk geen zin meer om te reageren op de negatieve flauwekul reacties. Bij deze; de drie piramiden en de sfinx werden in Exodus 14:1-2 Migdol en Baal Tzafon genoemd.
Heb je daar een linkje van. Ik kan alleen dit vinden, maar geen serieus betoog dat hier de Spinxt wordt bedoeld. Het zijn gewoon plaats-aanduidingen.

quote:
Dus hoezo is er geen archeologisch bewijs voor de Exodus. Als je in de omgeving van Caro wandelt moet je wel de ogen potdicht houden om het archeologische bewijs niet te zien.
Het "Dus" in je zin begrijp ik niet. Ik verwacht ook dat er veel wetenschappers hebben rondgelopen daar die niet zien wat jij ziet.

quote:
Dat er geen restanten van karren van het leger van Farao waren gevonden is omdat men op de verkeerde plek zocht namelijk in de Golf van Aqaba. Ik wil wedden dat als de archeologen in de Nijldelta zoeken, ze verrassende zaken vinden. Niet voor niets kwam volgens Plato hier ook het Atlantis verhaal vandaan. Plato vergeleek Neith met Athena. Neith was de godin van de Nijldelta. Ik durf de stelling aan dat dit een stille hint naar de Exodus was.

Dat de twee belangrijkste symbolen van het Atlantis epos, de aardbeving en de drie overstromingen bij de zuidelijke en noordelijke en oostelijke dimensies van Tzafon passen, geeft aan dat Atlantis een theologisch en geen archeologisch principe is.

Verder is deze DVD waardevol: Patterns of Evidence: Exodus van Timothy Mahoney
Ik heb hem gisteren op Netflix gekeken, en ik vond het amusant, maar weinig wetenschappelijk / overtuigend. Hier wat tegenargumenten / opmerkingen
pi_179743953
Ik kon die link niet openen maar dat zal wel aan mijn trage laptop liggen. In Christenland is het een misverstand dat Migdol en Baal Tzafon twee plaatsen aan de Rode Zee waren. Ten eerste is de Rode Zee niet de Rietzee want riet groeit niet in zout water. Ten tweede werd de naam Migdol ook gebruikt voor de trappiramide van Babel die onder Nimrod was gebouwd. Migdol is dus een woord voor piramide. In diverse Joodse bronnen is al langer bekend dat Tzafon iets met de Sfinx te maken heeft. Het is dus aannemelijk dat de Grote Piramide een tempel voor de Sfinx is. De uittocht van de Exodus ging dus via de Nijldelta en niet via de Rode Zee of de Golf van Aqaba wat een grote omweg was. De drie piramiden en de sfinx zijn dus archeologische getuigenissen van de Exodus. Om die reden is het feitelijk onzin om naar karren van Farao te zoeken. Interessanter is het dat Caro in een later stadium Babylon II werd genoemd met de Nijl als een tweede Eufraat. Ik denk dat dit onder Nebuchanedzar gebeurde. Hiermee is Cairo dus de zuidelijke dimensie van Tzafon.

Een fantastisch boek over deze materie is van Gary M. Matheny, Exodus.
pi_179743982
registreer om deze reclame te verbergen
de mythe van de Rietzee heeft mijns inziens opnieuw met babylon te maken of preciezer met de moeraslanden rond Basra. Babylon werd vroeger Zeeland genoemd.
pi_179755402
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 11:29 schreef phtaloblauw het volgende:
beste Maurice,

dankje dat je de moeite hebt genomen om mijn Atlantis boek te lezen van A tot Z. Of ben je een zelfbenoemde onderzoeker die op een zelfbenoemde manier vaststelt dat de Bijbel "onzin" is.
Jij als zelfbenoemde onderzoeker die op een zelfbenoemde manier vaststelt dat de bijbel waarheid is staat daar natuurlijk ver boven.
And I keeps one in the chamber case you ponderin’
pi_179759872
ja Ems, te lui om mijn boek te lezen. Als de Koran of de wetenschap de waarheid in pacht had gehad dan was ik hier door mijn onderzoek echt wel achter gekomen. Ik ben beproefd vanwege het feit dat Atlantis een anti-scheppingsverhaal is. Voor hetzelfde geld was ik een Atlantis aanhanger geworden. Aanvankelijk zocht ik in de Bijbel naar een eiland dat op Atlantis leek. Toegegeven: Tarsis en Tyrus waren goede kandidaten. Tot ik besefte dat Atlantis een model was dat zich als een serpent door de geschiedenis beweegt. En dat Atlantis Eindtijd Babylon is.

Ook mijn tijd is schaars, op dit soort reacties ga ik niet meer reageren.
pi_179760653
registreer om deze reclame te verbergen
Ik vraag me af in wat voor sociale omgeving dat verhaal enig hout zou snijden.
And I keeps one in the chamber case you ponderin’
pi_179761443
in een sociale omgeving zonder luie mensen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')